|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3211 |
Zakorzenienie
|
Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012
|
![]() ![]() |
![]() |
#3212 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012
Cytat:
![]() Dobrze że tu nie musisz głosu używać ![]() Dzień Dobry ![]() W nocy mnie tak gardło bolało że nie mogłam spać,czuję się okropnie ![]()
![]() |
#3213 |
Zakorzenienie
|
Witam sie i ja. Wyprawiłam TŻ do pracy, teraz usypiam Jasia. Wczoraj doświadczyłam słynnego yyyyyyyyyyyyyyyyy. Chyba z godzine.
Katiem faktycznie kiepsko z tym przedszkolem. A podajesz Pawełkowi coś wzmacniającego? I szybkiego odzyskania głosu ![]()
#3214 |
Zadomowienie
|
Odp: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012
Matko u mnie -14 na termometrze
![]() Wysłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
#3215 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012
Cytat:
U nas podobnie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3216 |
Wtajemniczenie
|
No to ja dołączam do grona chorych, obudziłam się dzisiaj z zawalonym gardłem i bólem głowy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3217 | |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry, u nas wiosna, jedyne -3
![]() Cytat:
![]() Mnie dziś dziecina ma obudziła o 5.40, po dłuższej przerwie dał godzinę pospać. Potem go oddałam dla TŻta ale kurde nie mogła zasnąć, no. A wieczorem będę padać na pysk, no nic, najwyżej położę się z dzieciem o 20 ![]() ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Dziewczynki chorujące, dużo zdrówka, i dla maluszków też ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3218 |
Raczkowanie
|
Witam i ja
![]() Moj syn ostatnio zrobił się tak absorbujący ze hejaa, włącza mu się jakieś ADHD i tak szaleje ze głowa mala ![]() Duzoo zdrowia maluszkom i ich mamusiom , wiem co to za koszmar opiekować się malcem z przeziębieniem bo ostatnio bardzo często coś łapałam a ze karmie piersią to niestety możliwości aby się nafaszerować czymś aby jako tako funkcjonować nie było. Mam również pytanie ile powinna wynosic porcja kaszki dla 6 miesiecznego malucha??bo mam dwie kaszki holle i na jednej jest przepis na 130ml a na drugiej na 200 i tak się zastanawiam ile powinien zjadać taki polroczniak?? Zycze spokojnej i słonecznej niedzieli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3219 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzień dobry ![]() piękne słońce za oknem ale co z tego jak mrozisko okropne ![]() mąż gotuje rosół a później pewnie do mamci także miłej niedzieli ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3220 |
Zadomowienie
|
Czesc,ale szczescie,ze w weekend dam radę byc na bieżąco
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3221 |
Wtajemniczenie
|
Lewek przyznam się szczerze, że jej jeszcze nie przeczytałam:
"jak kreatywnie wspierać rozwój dziecka". Jak usiąde wieczorem na dłużej to spiszę rozdziały - może Cię zainteresują. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3222 |
Rozeznanie
|
Hejka,
ja prawie od rana w kuchni zachrzaniałam, bo nie miałam nic na obiad, wiec musiałam coś popichcic. pobudkę dziecko mi zafundowało już o 5 ![]() ![]() Lady Beatta zdrówka dla Mikołaja ![]()
#3223 | |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Widzę, że liczba na dziś to 5.40 moja też się tak obudziła ![]() ![]() wczoraj jak się Otylka przed kąpielą rozgadała tak nie mogła zasnąć z wrażenia, że wydobywa takie dźwięki ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3224 |
Zadomowienie
|
Zoska sie bawi swiadomie w "a kuku" z pieluszka a jaki smiech przy tym!jak tzet wroci z pracy to ja nagram
![]() ![]() Wysłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
#3225 |
Rozeznanie
|
czesc,
u nas wali sniegiem od wczoraj ![]() termometr pokazuje O wiec nie jest tak zle-jak mala wstanie to zapakuje ja TZtowi na spacer. a przede mna gora prasowania ..moze chociaz czesc ogarne,chociaz tak mi sie nie chce cos mnie glowa cmi od rana wiec najpierw kawka ![]() wczoraj bylo wielkie gotowanie dla Miluchny(i mrozenie),widze,ze nie tylko u nas ![]()
![]() |
#3226 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012
Salud a napisz jak zrobić taki kisiel
![]()
#3227 |
Zakorzenienie
|
Witam sie popołudniowo
![]() U nas nocka z pobudkami kilkoma. Pomarudziło dziecko coś do siebie i zasypiało, więc nawet nie wstawałam do niego. Wczoraj w sumie 5 godzin spędziłam w kuchni robiąc nam obiad, a potem gotowanie wielkiej ilości różnych dań dla Alanka. Dzisiaj nie czuje ani rąk ani nóg. Cały dzień zapiernicz. Pomijając gotowanie to jeszcze pranie rozwieszać, wstawiać kolejne, przebrać pościel, dziecko nakarmić, ululać bo mój chłop "nie umiał", posprzątać po gotowaniu. A co mój chłop robił???????? Siedział z nosem w fonie i popijał piwo ![]() ![]() ![]() I o 22 już padał ze zmęczenia... A ja???? Hmmm, mega robot jakiś ![]() No to ponarzekałam ![]() Wytapane paluchem na szybie ;] |
![]() ![]() |
![]() |
#3228 |
Zakorzenienie
|
Co to za pobudki dziś??? My spaliśmy do 9.40
![]() Nadal mnie wszystkie mięśnie bolą, ale dziś wsiądę na rower, może je rozruszam. No i postanowiłam że Chodakowska wchodzi na dwa dni w tygodniu do mojego grafika plus boczki Tiffanny ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3229 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3230 | |||||||
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 20
Hejka.Nadrabiam...
Cytat:
![]() o kurczaczek!faktycznie cała buzia ząbków Cytat:
![]() Mnie też to powaliło,to wino z biedronki w szczególności ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja też ![]() ![]()
![]() |
#3231 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Powodzenia dla Pawełka.Na ile godzin idzie na początek? Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2013-03-24 o 16:20 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3232 |
Wtajemniczenie
|
Baobabku do września ja z tym szatanem nie wytrzymam
![]() A tak na poważnie to cały czas chodził do żłobka. Na okres zimowy zatrzymałam go w domu. Generalnie go nosi. Ja nie jestem w stanie poświęcić mu tyle czasu i zapewnić takich atrakcji jakie będzie miał w przedszkolu. Część dzieci chodziła z nim do żłobka więc je dobrze zna. Znalazłam naprawdę fajne przedszkole. nikt nie będzie czekał z miejscem do września. Do publicznego się nie dostaniemy. |
![]() ![]() |
![]() |
#3233 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja kupiłam karnet na zumbę i byłam raptem 3x... ciągle coś stoi na przeszkodzie, zła jestem. Edytowane przez Lewek Czas edycji: 2013-03-24 o 16:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3234 | |
Zakorzenienie
|
Dużo zdrówka dla choruszków naszych!
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3235 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3236 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Mój póki co będzie nadal z dziadkiem siedział (jak ja wrócę do pracy) do wakacji, a potem jak sie dostanie to do publicznego, mamy bardzo fajne przedszkole, obok mojego bloku właściwie ![]() ![]() ![]() ![]() jenyyyy już tak blisko do mojego powrotu do pracy ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3237 | |
Zakorzenienie
|
Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3238 |
Zakorzenienie
|
widzę że u nas tyle choróbsk i to mamusie rozkłada więc wszystkim duzooo zdrówka !!!!!
ja nawet jak mam bałagan to nie marudzę, mąż zawsze pomoże i ogarniemy wieczorem bo dziecko moje z rodzaju tych wcześnie zasypiających (tym samym dzień zaczynamy wcześniej ale póki co z uśmiechem ![]()
#3239 |
Zadomowienie
|
hej dziewczyny. nie odzywam sie bo dni mi tak szybko mijaja ze szok. za tydzien mamy juz chrzest a dopiero co myslalam ze to tyle czasu jeszcze. jak ten czas zapitala to szok.
u nas ok wszystko ,mala ma czasami dni ze marudzi wiecej a czasami mniej. ale zebow ani widu ani slychu. dajemy jej wtedy ibufen i idzie spac po tym i jak sie obudzi to jest lepiej. dobrze ze mamy takie troche cieplejsze ubranko na chrzest bo by mi mala zmarzla. taka zimna wiosna nam sie zaczela. dzisiaj o 7 rano u nas bylo -18- masakra jakas. a teraz bede robila pierwszy raz ciasto marchewkowe. mam w planach an swieta zaserwowac to musze wypróbować. zobaczymy jak mi wyjdzie.
![]() ![]() ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA o kosmetykach http://axxxasworld.blogspot.com/ ![]() albo stylizacji rzęs http://lvlinsrzesy.blogspot.com/ ![]() ![]() ![]() "lepiej zrobic cokolwiec niz nie zrobic nic" |
![]() ![]() |
![]() |
#3240 | ||
Wtajemniczenie
|
Heej
![]() ![]() Cytat:
![]() Czyta się ją przyjemnie, lekko, bardzo fajnie opisany jest rozwój dziecka, podkreślone jest bardzo że maleństwo to taka maszynka do nauki. Natomiast rozdziały o nauce czytania i liczenia półrocznych dzieci do mnie nie trafiły, choć wierzę że jest wielu entuzjastów takiej metody. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:54.