|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1591 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9
Cytat:
Ja mojego TŻa W OGÓLE ABSOLUTNIE nie biorę pod uwagę, jeśli chodzi o te zakupy. Ewentualnie jak np. zalegnę w łożu i nie będę się mogła poruszyć do sklepu, to mu wydrukuję zdjęcie z dokładnym 10-stronicowym opisem co ma być i wtedy on kupi (po moim uprzednim zorientowaniu się, że w sklepie to jest). Po 1 - tak już jest w naszym związku, ja jestem od główkowania ![]() Po 2 - ja będę spędzać więcej czasu z dzieckiem, więc to głównie mnie, nie oszukujmy się, będą służyć te rzeczy, przewijaki, szafeczki, itd. Wózek to też jest w 100% moja decyzja, bo TŻ będzie chodził na spacery w weekendy, a ja całą resztę tygodnia. No i po 3 - gdzie by on tam miał głowę do czytania o pieluszkach z wycięciem na pępuszek Poza tym siedzę w domu, mam czas, więc mogę
|
|
|
|
|
#1592 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też mam problem z wyborem rzeczy.
Właśnie poczytałam o butelkach, bo pomimo tego, że chcę karmić piersią chciałabym kupić przynajmniej dwie na początek. Nie wiem jak będzie z kolkami, będę miała w czym podać herbatkę na kolkę, ew. karmić dziecko moim pokarmem gdzieś poza domem. I doszłam do wniosku, że nie chcę butelek avent. Wolę timmy tippee antykolkowe lub dr Brown's. |
|
|
|
#1593 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
dla Dziadków ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39953849] W sumie to równocześnie wanienka, przewijak i jeszcze półki na jakiś ręcznik czy coś. Wszystko można zrobić w pokoju dziecka, nie trzeba go przenosić. Minusem jest zachlapana podłoga (panele:/), no ale trudno, nie mam za bardzo gdzie indziej kąpać dziecka, a sama wanienka na stelażu to dla mnie trochę strata miejsca, gdy mogę mieć takie coś.[/QUOTE] My też będziemy kąpać w pokoju Gluta, bo w łazience nie ma na to szansy ![]() Cytat:
Chociaż nie wiem gdzie Ale nam została ze żłobka więc nie kupowaliśmy specjalnie ![]() A my jako oryginalni rodzice poważnie myślący nad przyszłością naszego Gluta kupiliśmy mu dziś zamiast łóżeczka biurko... a co mu będziemy żałować- niech ma od małego Generalnie to ten zestaw http://www.mebleblackredwhite-tanie.pl/?junior,81 tylko zamiast tych motylków wzięliśmy rybki i owoce morza, ale będzie trzeba uchwyty zmienić bo krewetki są przerażające
|
|
#1594 |
|
Konto usunięte
|
Margo ale się uśmiałam
![]() Inteligent mały będzie ![]() Dziewczyny, czy plastikowe butelki można wygotowywać Bo wczoraj pokazywałam mamie to, co dostałam w próbkach i ona mi mówi, że jak ja wygotuję plastik.... I teraz nad tym dumam.....
|
|
|
|
#1595 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cieszę się, że u mnie wybory już zrobione 4 lata temu, ale za to omija mnie gorączka zakupów
|
|
#1596 |
|
Zakorzenienie
|
Margosia jak nie macie co robić z kasą to możecie mi wyprawkę kupić zamiast biurka dla Glucika ( nie żebym mu ujmowała, ale raczej jeszcze trochę minie zanim z tego skorzysta
Perse- ja też to robię sama, ale po prostu przeraża mnie, że on się nawet w to nie chce zaangażować i mnie z tym zostawia na pastwe losu samą ![]() skylie- kupne kluski śląskie do gotowania, nie robione, więc nie napalaj się tak, hahahha
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#1597 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39955339]Margo ale się uśmiałam
![]() Inteligent mały będzie ![]() Dziewczyny, czy plastikowe butelki można wygotowywać Bo wczoraj pokazywałam mamie to, co dostałam w próbkach i ona mi mówi, że jak ja wygotuję plastik.... I teraz nad tym dumam.....[/QUOTE]Spokojnie normalnie da się wygotować bez krzywdy dla butelki
|
#1598 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39955239]No ponoć brudne dziecko=szczęśliwe dziecko :P Mogę mu to umożliwić
Ja mojego TŻa W OGÓLE ABSOLUTNIE nie biorę pod uwagę, jeśli chodzi o te zakupy. Ewentualnie jak np. zalegnę w łożu i nie będę się mogła poruszyć do sklepu, to mu wydrukuję zdjęcie z dokładnym 10-stronicowym opisem co ma być i wtedy on kupi (po moim uprzednim zorientowaniu się, że w sklepie to jest). Po 1 - tak już jest w naszym związku, ja jestem od główkowania ![]() Po 2 - ja będę spędzać więcej czasu z dzieckiem, więc to głównie mnie, nie oszukujmy się, będą służyć te rzeczy, przewijaki, szafeczki, itd. Wózek to też jest w 100% moja decyzja, bo TŻ będzie chodził na spacery w weekendy, a ja całą resztę tygodnia. No i po 3 - gdzie by on tam miał głowę do czytania o pieluszkach z wycięciem na pępuszek Poza tym siedzę w domu, mam czas, więc mogę [/QUOTE]To mój tż jest lepszy w te klocki, bo uważa, że noworodkowi potrzebne jest ok 10-15 pieluszek na dobę. [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39955339]Margo ale się uśmiałam ![]() Inteligent mały będzie ![]() Dziewczyny, czy plastikowe butelki można wygotowywać Bo wczoraj pokazywałam mamie to, co dostałam w próbkach i ona mi mówi, że jak ja wygotuję plastik.... I teraz nad tym dumam.....[/QUOTE]Ja myślałam, że tak. Sama mam zamiar kupić plastikowe, hmhm ... Niech któraś z doświadczonych mam się wypowie .
|
|
|
|
#1599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cały zestaw kosztował tysiaka ![]() Gdzie w ikei np za tysiaka wyszła by sama szafa
|
|
#1600 |
|
Konto usunięte
|
No ja się dokładnie tak:
wczoraj popatrzyłam na mamę i się jej pytam, a jakie inne mogą być butelki? A ona mi mówi, że szklane.... Na szczęście mama mi się nie wtrąca do wyprawki, ewentualnie daje rady, których ja niekoniecznie muszę słuchać
|
|
|
|
#1601 | |||
|
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39955013]Ja wiem, tylko ja nie mam możliwości kąpania w łazience na pewno. Jest po prostu mikro, nie ma na to szans.
Więc pozostaję kąpanie w dużym lub małym pokoju (lub kuchni). Duży pokój/kuchnia - muszę wszystko nosić. Mały pokój - muszę mieć jakiś stelaż, komodę, cokolwiek, bo nie mam gdzie tej wanienki postawić. Wszystkie rozwiązania mają jakieś minusy :/ Sama nie wiem, będę jeszcze myśleć o tym... Wiem ;( Mówię, wszystkie rozwiązania mają jakieś minusy, jak się nie da kąpać w łazience....[/QUOTE] Ja nie krytykuje. Staram się tylko podzielić doświadczeniem Wiadomo że każdy musi sobie radzić jak może.Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39955339]Dziewczyny, czy plastikowe butelki można wygotowywać Bo wczoraj pokazywałam mamie to, co dostałam w próbkach i ona mi mówi, że jak ja wygotuję plastik.... I teraz nad tym dumam.....[/QUOTE]A po co chcesz je gotować? Wystarczy przelać wrzątkiem ![]() Cytat:
![]() Margoś- ale się uśmiałam ---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- Cytat:
|
|
#1602 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1603 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39955452]No ja się dokładnie tak:
wczoraj popatrzyłam na mamę i się jej pytam, a jakie inne mogą być butelki? A ona mi mówi, że szklane.... Na szczęście mama mi się nie wtrąca do wyprawki, ewentualnie daje rady, których ja niekoniecznie muszę słuchać [/QUOTE]Teraz żeby kupić szklaną trzeba by było naprawdę się naszukać
|
#1604 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie chcę aventu. A powiedz jakie lepiej się sprawdziły lub jakie teraz masz zamiar kupić?
W timme tippee jest taki myk, że tak są dwie opcje. Są butle antykolkowe z odsysaczem powietrza i są butle zwykłe ze smoczkami antykolkowymi. Do jednych są inne smoki a do drugich inne. Nie powinno się ich zamieniać bo mleczko będzie przeciekać. I przyznam szczerze, że bladego pojęcia nie mam które są lepsze. Zależy mi na tym aby na serio były antykolkowe. Co do pieluszek to tak, potrzebne jest te 10 a nawet i do 15 szt na początek. Ja napisałam tylko, ze mój tż ma jakiegoś nosa do tych rzeczy. A skąd on to wie???
http://suwaczek.com/20090905040820.png http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqyx8dzy726s9y.png Edytowane przez idzia111 Czas edycji: 2013-03-24 o 16:21 |
|
|
|
#1605 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tu jest filmik o butelkach timmiego http://www.youtube.com/watch?v=PiGE_tjkpCs
http://suwaczek.com/20090905040820.png http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqyx8dzy726s9y.png Edytowane przez idzia111 Czas edycji: 2013-03-24 o 17:00 |
|
|
|
|
#1607 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39953849] Nie mam za bardzo gdzie postawić wanienki i myślę nad kupnem (na razie tylko myślę ) komody kąpielowej. Co sądzicie o takim rozwiązaniu? W sumie to równocześnie wanienka, przewijak i jeszcze półki na jakiś ręcznik czy coś. Wszystko można zrobić w pokoju dziecka, nie trzeba go przenosić. Minusem jest zachlapana podłoga (panele:/), no ale trudno, nie mam za bardzo gdzie indziej kąpać dziecka, a sama wanienka na stelażu to dla mnie trochę strata miejsca, gdy mogę mieć takie coś.[/QUOTE] Swietna sprawa, mialam identyczna w przeszlosci i mam rowniez teraz, z ta roznica, ze sosnowa ![]() Cytat:
|
|
#1608 |
|
Zadomowienie
|
hejka
ja dziś byłam tesciów i szwagierka uszykowała mi karton ciuszków. Później pooglądam a już może za tydzień jak zrobi się pogoda to popiorę ---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- co do łóżeczka też dostanę zwykłe drewniane i wanienkę też taką nie za dużą bo u 1 dziecka miałam za wielką i cieżko było nosić by wylać wodę- bo ja w łazience nie mam jak kompać złe waruni bardzo mała
|
#1609 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1610 |
|
Zadomowienie
|
Witam w ten niedzielny, słoneczny, ale mroźny dzień
Ale się dziś w kościele zdziwiłam Aż w szoku byłam jak pewna miła pani poprosiła mnie abym sobie usiadła Ale dziękuję jej za to bo bym nie wystała. Kręgosłup coraz bardziej zaczynał mnie już boleć. Nie wiem jak ja w Wielki Piątek w kościele wytrzymam A muszę iść bo ksiądz mi taką pokutę zadał ![]() A i pochwalę się Wam jaki wózek prawdopodobnie kupimy ![]() http://allegro.pl/miyo-2w1-aluminium...103111456.html Jak myślicie, taki wóz będzie ok? |
|
|
|
#1611 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Miałam z TŻ wielką awanturę w piątek Pojechałam zapłakana do pracy, wieczorem powtórka z rozrywki, ale na szczęście się opamiętał. Jestem umówiona z szefową i ginką, że od 4.04 idę na L4 i już tego nie zmieniam. Na koniec przepraszał mnie i dzidziola, że musiał przez to przejść razem ze mną. Generalnie jest ok, chociaż rana została i muszę na spokojnie przejść dalej.Wczoraj kolejną akcja z facetem, od którego kupujemy działkę... Babka z biura nieruchomości mu powiedziała, że mamy już kasę i czekamy na niego, aż zrobi, to co się zobowiązał. I nagle stwierdził, że chce drugą transzę kasy, bo zaliczka mu się skończyła i nie ma za co tego zrobić. A żeby było śmieszniej chce 20tys. "bo my mamy i nam zalega na koncie, a jemu brakuje, więc może byśmy mu dali wcześniej". Jak powiedzieliśmy, że mowy nie ma i trzymamy się umowy wstępnej, to zaczął po nas jechać, że nie mamy ludzkich odruchów i oberwiemy z drugiego końca tego kija! Dostał zaliczkę, którą rozwalił nie wiadomo na co, bo z tego co mówił to wszyscy mu wszystko na gębę robią, bo on taki uczciwy, więc dziękuję bardzo dać mu tyle kasy, która pewnie też przepadnie ![]() I z tych wszystkich nerwów obudziłam się dzisiaj z niesamowitym kłuciem w brzuchu, na wysokości pępka po prawej stronie Wystraszyłam się poważnie, TŻ też. Mieliśmy jechać na IP, ale stwierdziłam, że poczekam godzinę, zadzwonię do ginki, żeby mi powiedziała co robić. Zjadłam śniadanie, położyłam się, mały się obudził i przeszło. Nie wiem, może mały uciskał na coś Generalnie odpoczywam i jest ok. Martwię się, bo właściwie dopiero teraz mały zaczął kopać tak jak zawsze![]() Przeczytałam was ładnie, ale już widzę, że nie ma wszystkiego co nacytowałam ![]() Śliczne ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Super zakupki![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
I nieprędko będę mieć, więc spokojnie![]() Cytat:
Jesteście naszym światełkiem w sytuacjach kryzysowych.Cytat:
|
|
#1612 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Więc myślę, ze będzie ok i Wasz i nasz ![]() A co do pokuty- to mówił w którym roku masz iść w ten Wielki Piątek? ---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ---------- Cytat:
![]() Dobrze, że nie daliście mu tych pieniędzy... Mam nadzieję, ze mimo to facet dotrzyma słowa i zrobi to do czego się zobowiązał! Ludzie naprawdę są perfidni
|
|
#1613 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() W klubie obiecane foty sukienki |
|
|
|
|
#1614 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny!
ja dopiero się do domu doturlałam. najpierw praca, a później wybrałam się do sklepu. kupiłam pieluchy tetrowe, ale ceny tutaj tych pieluch to masakra. za 12 pieluch- 20 funtów!!! prawie 100 złoty. zastanawiam się czy nie taniej by sprowadzić z Polski, hahaha kupiłam tez wkładki laktacyjne i majtki do porodu. takie o: |
|
|
|
#1615 |
|
Konto usunięte
|
Magolina info dla Ciebie: drugi dzień z rzędu używam tego tuszu, jest super, szczoteczka bardzo klasyczna i choć efekt mało spektakularny, to bardzo porządny i zgodny z obietnicami producenta. Ale najważniejsze: w ogóle go nie czuję na oczach. 2000 calorie powoduje u mnie mega szczypanie, czasem przeboleję dla tego efektu, jaki robi, a ten - zupełnie nic, jakbym nic nie miała na rzęsach.
|
|
|
|
#1616 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9
Dziewczyny. .nie czuje małej od wczoraj rano
albo nie zwróciłam uwagi, ale ostatnio już wyraźnie kopala...
|
|
#1617 |
|
Zakorzenienie
|
Potem się do Was zgłoszę. Teraz szykuję się na Drogę Krzyżową taką uroczystą na dworze, idę na 19, muszę się ciepło ubrać, brr.... zimno u Mnie (zresztą jak u większości z Was)
karolajn jedź na IP
http://suwaczek.com/20090905040820.png http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqyx8dzy726s9y.png Edytowane przez idzia111 Czas edycji: 2013-03-24 o 18:15 |
|
|
|
#1618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak nie będziesz się czuła na siłach to pójdziesz za rok albo za dwa lata
|
|
#1619 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9
Cytat:
u mnie bywaja cale dni ciszy, a pozniej jedno ruszenie sie i znow dzien ciszy. |
|
|
|
|
#1620 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9
Bo już się zaczynam martwić. .kończę 26 tc i taka cisza... :-(
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:58.

masakra po prostu.

chyba rzeczywiście wygra łóżeczko drewniane z mocowanymi kółkami. Na nianię mam za małe mieszkanie, tu chodziło raczej o wygodę przy psie i wyjściu na ogródek 
Bo wczoraj pokazywałam mamie to, co dostałam w próbkach i ona mi mówi, że jak ja wygotuję plastik.... I teraz nad tym dumam.....

.

Pojechałam zapłakana do pracy, wieczorem powtórka z rozrywki, ale na szczęście się opamiętał. Jestem umówiona z szefową i ginką, że od 4.04 idę na L4 i już tego nie zmieniam. Na koniec przepraszał mnie i dzidziola, że musiał przez to przejść razem ze mną. Generalnie jest ok, chociaż rana została i muszę na spokojnie przejść dalej.
albo nie zwróciłam uwagi, ale ostatnio już wyraźnie kopala...