|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane głosujemy na kolejny tytuł zapraszam
|
|||
| Testować nerwy swojej mamy lubię, psocę, niszczę, krzyczę, rozrabiam i gubię. |
|
5 | 10,64% |
| Tu tupnę nóżką, tam krzyknę "nie", niech siwych włosów przybędzie mamie. |
|
1 | 2,13% |
| Daj mi, nie ciem i łaa łaa - krzyczy wciąż gromadka ta. |
|
1 | 2,13% |
| Niewinne oczka jak aniołek mam, ale prawdziwy hardcore wnet pokażę wam |
|
7 | 14,89% |
| Zdania układamy, co raz wiecej z rodzicami rozmawiamy. |
|
0 | 0% |
| My tu gadu-gadu, a dzieciaki dają w zabawach czadu. |
|
0 | 0% |
| Bunt dwulatka przyszedl wiosna i mamy minę "radosna" |
|
0 | 0% |
| Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy |
|
26 | 55,32% |
| Dzieci nasze już w domach znudzone, gdzie ta wiosna? , pytaja one |
|
1 | 2,13% |
| Rożki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
6 | 12,77% |
| Głosujący: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Cytat:
A jak tam Igi? jaki on jest wielki - wyglada na 3 latka jak nic.
|
|
#4712 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Eve super, że macie mozliwość powiększenia mieszkania
![]() Na tym etapie ciąży 2kg na plusie to nic ![]() Marina jak tam Wasze planowane lokum? Robicie już coś? Naprawdę nie wiem, co Ci napisać poza "Trzymaj się mocno!". Sama też wymiękam mieszkając u teściów U nas pobudka dziś o 5.00 Teraz odsypia
|
#4713 | ||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Żeby nie ten mróz, to weekend piękny, słoneczko, bezchmurnie, ślicznie Cytat:
![]() Cytat:
![]() My dziś chyba w domu, muszę się do egzaminu uczyć, no chyba że moja silna wola nie wytrzyma, to pojedziemy na basen
|
|
|
#4714 |
|
Zakorzenienie
|
Boże dziewczynki no nie wytrzymam... Właśnie mi się dostało od starego dziadka ( babka się tylko śmiała w tle, jaki to dziadek nie jest super ) że wymyślam, że mało takich osób jak ja jest, że czemu na obiad nie pojechałam do mamy jak mi nie pasuje, żebym w ogóle wracała na dąbrówkę- to duży skrót - bo nie lubię rosołu. ja powiedziałam, żeby nie była taki pewny, bo jeszcze nie wiem czy tu zostanę.
Naprawdę jestem na pograniczu decyzji, żeby wziąć manatki i wyprowadzić się do domu. Z tym, że musiałabym wziąć telewizor ( jest mój ), dywan, i szafę z komodą ( z tym, że szafa i komoda jest u teściów zagospodarowana...). Najgorsze, że stary pije na umór i cały czas ku***je mamę i mnie. Ale chyba wolę to niż to co tu jest. mamad coś tam robią, wczoraj cały dzień robili niby. ( ale nic nie widać i tak ). eve ale fajnie to rozplanowaliście. Dobrze wymyślone. Zazdroszczę swojego miejsca. Malusieńko przytyłaś. Bardzo mało.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#4715 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na basen mozesz isc w przerwie w nauce ![]() Cytat:
mamad tez sie ciesze. Tylko ze jak ja od poczatku chcialam tam kuchnie przeniesc to moj TZ krecil nosem, a teraz jak ma sie pojawic Aleks to go oswiecilo, ze faktycznie tak bedzie lepiej. Marysi pokoik bedzie 4x5 wiec nie taki maly znow. Ponizej Marysi fota z dzisz
Nigdy nie odbieraj nikomu nadziei ! Może to jedyne co mu pozostało ! 12.06.2010![]() Edytowane przez eveewe Czas edycji: 2013-03-31 o 21:30 |
||
|
|
|
#4716 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Głowa mi pęka od rana. Byłam z Tymciem palmę poświęcić i bardzo mu się podobało, ze może z takim "kijem" chodzić i machać ![]() Wczoraj sobie kupiliśmy Skyfall i fajny jest! Ten poprzedni Bond w ogóle mi się nie podobał, ledwo go znisłam do końca, a ten wciągał na maxa ![]() NATKA CO Z TOBĄ!!!??? Cytat:
|
|
#4717 |
|
Zakorzenienie
|
hej
Marinko nic nie poradzę niestety :/ trudna decyzja :/ oby Wam tylko było jak najlepiej!!! Eve Marysia super ![]() byłam z dziewczynami na spacerze. w cieniu strasznie zimno, ale jak poszłyśmy na plac zabaw, który był cały w słońcu to superowo! nawet za ciepło nam było jak pobiegałyśmy trochę ![]() tylko jak w nd nigdy nie piorę tak musiałam pralkę odpalić bo wróciłyśmy czarne a musimy jutro w czymś wyjść rano do przedszkola a dziewczyny po 1 kurtce mają... no i Ala dała czadu po powrocie do domu. chyba już z przemęczenia. sama nie wiedziała o co jej chodzi. darła się (bo płaczem to trudno nazwać), rzucała wszystkim - istny szatan normalnie :/ odpychała nas jak ją chcieliśmy przytulić, za chwilę nas wołała ehhh na szczęście w końcu się uspokoiła, wyciszyła, przytuliła się i zasnęła
|
#4718 |
|
Rozeznanie
|
Witam!
Hello niedzielnie!!!!!!! Jakoś nie moge sie ogarnac, Ewka przechodzi apogeum apogeum buntu...nieludzkie krzyki, kopanie, uciekanie, bicie-własciwie z każdego powodu ![]() Bo kapcie sa, bo kapci nie ma i tak całe dnie wstaje po 5, miliony pobudek-szał![]() Jutro wraca tż wiec może zajrze wieczorem. EveZłotoloka Mery |
|
|
|
#4719 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny!
Jaki mierzylyscie stopy w sklepie na tej miarce zeby spr rozmiar buta, to jak wyszedl rozmiar 22 to bralyscie 22 czy 23? Bo teraz sie zastanawiam ze musi byc ten luz jakis w bucie u dziecka a Ja wzielam 22 i jakis tam luz jest ale na pewno nie na cm? MARINA ciezko mi jest cokolwiek napisac, ale chyba podobne zdanie mam do Brumka, choc ciezko mi nawet sobie wyobrazic jak mieszka sie z alkoholikiem ;( szafa tv to rzeczy nabyte gdybyś wróciła do mamy to tam napewno mialabys tv itp. |
|
|
|
#4720 |
|
Zakorzenienie
|
Żaneta my mierzyliśmy Radkowi w Deichmannie stopy rozmiarówką i też ma 22 Elefantenów i gościu mówił, że już jest uwzględniony dodatek.
|
|
|
|
#4721 |
|
Zakorzenienie
|
ja jakoś nie jestem do tych sklepowych miarek przekonana
![]() zawsze dziewczynom stopy mierzę w domu - obrysowuję na kartce i mierzę a później w sklepie mierzę wkładkę cm
|
#4722 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
Tz pojechał do rodziców, a my z Amelką same ![]() Nie wiem, co jest, ale jakoś jak jesteśmy same, to Mela z reguły jest grzeczna .. a jak jest Tz czy moja mama to szaleje i chuligani ... Może dlatego (tak sobie myślę), że ja jej na więcej pozwalam, więc nie robi na złość Jak wejdzie na stół (tak, tak - na stół dzisiaj wlazła) to ją delikatnie zdjęłam i powiedziałam nie wolno - i tle. Więcej na razie nie wlazła. A Mama czy TZ jak podniosą głos, pobiegną szybko, szybko ją z czegoś ściągają to ta za chwilę robi to samo ... Cytat:
Ojej, współczuję :/ Cytat:
Cytat:
Nie znalazlam jeszcze takiego specyfiku, który wzmocniłby moje paznokcie ...No chyba, że leżałabym jak królowa i nie moczyła rąk w wodzie, detergentach itp - może by się wtedy utrzymały .. Cytat:
No zimno było ... U nas Tz widział -17 ... jest marzec, prawie kwiecień ![]() Cytat:
Wiesz, że zawsze jak jedziemy do teściów to sobie myslę "szkoda, że już tu nie mieszkacie" ![]() ' Nie doradzę to masz zrobić, ale moja ciotka wyznaje taką zasadę - Lepiej u własnej matki na podłodze, niż u teściowej na złotym łożu. I coś w tym chyba jest ... 0, ,, Te znaczki dziwne to pozdrowienia od Amelki ![]() Eveewe - malutko przytyłaś, super Marysia słodka i podobna do Ciebie Amelka wszystko gryzie - teraz wpiernicza krzesełko na którym siedzi ... wszędzie mamy odbite jej ząbki, w kuchni zeżarła okleinę z szafki
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2013-03-24 o 15:40 |
|||||
|
|
|
#4723 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pisałam o nocach, nie widziałaś. Wstaje raz na mleko. ( jak jest dobrze to tylko raz) Dzisiaj noc była tragiczna. Od 3-6 noszenie na zmianę z tż na rękach, nie dała się odłożyć do łóżeczka, nawet usiąść nie pozwalała w fotelu nia na rękach. Już wymiękaliśmy tż. Nie wiem co jej było. W domu było zimno jak diabli w nocy . Getry ubierałam i skarpety. O 9 obudziłam się, zaraz Sara i jak poparzona szykowałam śniadania i siebie do kościoła żeby zdążyć na 10. Cytat:
Tv, szafa i reszta rzecz nabyta - jak będą mieć honor to każą zabierać. Na pewno lepiej jest u matki, ojcu co zechcesz to wygadasz, choćby miało Ci ulżyć. Niech im tż spróbuje nagadać do słuchu tak porządnie To jacyś niereformowalni ludzie. Sara nie planuje dzisiaj spać, piszczy i wiszczy, ja zombiak. No coż/ Macierzyństwo
|
|
#4724 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I chyba ma rację... Marinko a TŻ w ogóle reaguje na to, jak oni Cię traktują?Cytat:
![]() Cytat:
rozumiem to i tak niewiele, póki co ![]() W końcu nie poszliśmy, nie chciało nam się zbierać, przezwyciężyłam wstręt do nauki i na razie siedzę, a TŻ wziął małego na spacer ![]() wstawię Wam jeszcze 36 tygodniowy balon
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2013-03-24 o 16:28 |
|||
|
|
|
#4725 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale się pochorowali ![]() A z mlekiem nie pomogę Cytat:
Ja bym chyba uciekała do mamy, ale trudno radzić ![]() Boskie włoski Na kiedy masz termin-przypomnij ![]() Cytat:
![]() U nas też jak raz wstanie, to już cud miód ![]() Wspólczuję nocki ![]() A jak Sarka w kościele się zachowywała? wogóle często z Nią chodzisz? My nie byliśmy w sumie to nawet nie byłoby kiedy, bo była ciotka-przywiozła Julci tą sukienkę( z tego samego materiału co płaszczyk) w zasadzie to taka tunika mocno krótka( za krótka), pewnie założy parę razy i niestety zostanie wystawiona na jakims portalu, ale uszyła Jej jeszcze spódnicę i sukienkę-takie letnie-superowo mieć taką ciocię![]() Jeszcze planuje Jej uszyć kolejny płaszczyk![]() Wieczorkiem jedziemy do moich rodziców, ma być mój bratanek 4,5r. ciekawe czy się będzie z Julą bawił ![]() P. bardzo rzadko w domu i dzisiaj aby oczy otworzył Julcia Go zaprowadziła do swojego pokoju-kazała się bawić i tak się bawili, czytali książki-mała była zachwycona-no i ja ile czasu na chociażby przygotowanie obiadu miałam, potem jeszcze zabrał Ją na wycieczkę po ciotkę z busów i po obiedzie padła jak mucha ![]() Wasze dzieciaczki też tak lgną do prawie nieobecnych tatusiów? |
|||
|
|
|
#4726 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#4727 |
|
Zakorzenienie
|
Ślicznie Aniu
A jak nastawienie do porodu? Boisz się? Bo Wy to wogóle widzę ciężaróweczki się nie boicie-aby ja taka panikara i Was męczyłam swoimi lękami o wszystko ![]() Agawoo a ile Twoja Amelka już ma? |
|
|
|
#4728 |
|
Zakorzenienie
|
Amelka ma już 14 miesięcy - ale zleciało ...
|
|
#4729 |
|
Rozeznanie
|
Hej,
widzę, że Ala to wielkastopa przy Waszych dzieciach My zimówki już mieliśmy 23/24, wiosenne już będą 24 Aniu jak na finish przystało brzuchol okazały Na dworze Jest lekko na plusie, więc ubrałyśmy kalosze i była przeprawa po błotnistych kałużach...ile frajdy ![]() Oliweczko u nas jest ogromny szał gdy tata okazyjnie zjawi się w domu jak długo go nie ma, to musze jej filmiki na telefonie z tatą poakzywac, widac, że im starsza to ta więź mocniejsza, tęsknota większa.....
Edytowane przez alibany Czas edycji: 2013-03-24 o 16:57 |
|
|
|
#4730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i Ty też pewnie musiałaś mieć kalosze?A Twój mąż często przyjeżdza? I przypomnij gdzie jest? |
|
|
|
|
#4731 |
|
Zakorzenienie
|
Oliweczka coś Ty, ja sama chodzę. Z Sarą byłam raz w lecie, stałam na dworze. U nas w kościele jest taki ścisk, nie widzę tam Sary, moja się celem póki co zabieranie jej. Od razu by chciała wyjść.
Ania
|
#4732 |
|
Zakorzenienie
|
Mój bardzo, mimo że tata teraz w domu praktycznie codziennie, to szaleje za nim bez zmian
![]() i dziękuję ![]() Już kiedyś pisałam, że sam poród mnie nie przeraża, bardziej się boję, jak sobie poradzę potem ![]() no, taki wieloryb ![]()
|
|
#4733 |
|
Wtajemniczenie
|
ooo Ania w koncu widac, zes w ciazy
Patik ja tez nie zabieram dzieciakow do kosciola. No chyba ze lato i mozna stac na polu. A tak to nic nie mam z takiej mszy. Wiec jak P w pracy w niedziele, to ja nie chodze niestety. Zaneta ja mierze patyczkiem i do tego dodaje troche luzu. Ale ja czesto kupuje buty bez dzieciakow. A co do rzeczy po Antku...uwierz, ze nie chce mi sie robic zdjec, ja mam takie "zwyczajne" rzeczy: pajece, bodziaki, potem troche bluzeczek, dresiki, kombinezony... Jak bys szukala czegos konkretnego, pytaj, to wtedy obfoce. Marinko przytulam Cie! U nas nastapilo definitywne pozegnanie z pewnym okresem... od tygodnia Antek spi u dziewczyn, ale jego lozeczko ciagle u nas stalo, a dzis maz je rozkrecil i zaniosl do piwnicy. |
|
|
|
#4734 |
|
Zakorzenienie
|
Lili wlasnie nam Pani sprzedawczyni poleciła ta miarke i kupiliśmy buty na podstawie tej miarki i przymierzenia butów , widze ze Emilie w nich wygodnie i dobrze sie w nich czuje
myśmy kupili z tej drugiej firmy ze skory bo tez miały sztywna piete i tańsze. Elephanty na początku kupilabym 1 na kartonach tak pisze s tzn ze to dla dzieci ktore dopiero zaczynaja chodzic a 2 dla chodzących, potem wlasnie sprzedawczyni mi mowi co i jak ) Ja moge sie oficjalnie pochwalić pozegnalismy butelkę ![]() Mieczaki tez schodzą ale mam obawy ze kolejne wychodzą ;( |
|
|
|
#4735 |
|
Zadomowienie
|
W sprawie butków to ja kupuję tak: w domu mierzę i obcinam patyk na długość stopy. W sklepie zakładam małej buta i jak się da to wsadzam palec za piętę - jak się zmieści to ok. Problem polega na tym, że dziecko może podwinąć palce i nie w każdych butach to wyczujesz, więc dla pewności wkładam jeszcze do samego buta ten przygotowany patyk i patrzę ile jest luzu.
---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- Mała kaszle.... jeszcze brakuje mam tego żeby się na święta rozchorowała
|
|
|
|
#4736 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu śliczny masz brzusio
Aż mi się zatęskniło za moim... ale póki co niet
|
|
|
|
#4737 | |||
|
Zakorzenienie
|
Gdzie jest Agni
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Aniu, zaczyna do mnie docierać, że to już! I w szoku jestem, że zaraz będziesz mamą dwójki! Cytat:
|
|
#4738 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najbardziej to ubierania dziewczyn rano jak do przedszkola wychodzimy :/ tęsknię za lekkimi kurteczkami półbutami i wyjściem z domu w 5 minut.... - to przynajmniej dziecko głodne Wam nie chodzi ![]() Cytat:
![]() sliczny brzucholek!!! Cytat:
- i jak było? jak jedziemy do teściów gdzie mieszka też szwagier z żoną i synkiem młodszym 3 m-ce od Ali to Hania uwielbia się z nim bawić a tamten na krok jej nie odstępuje ![]() Cytat:
a jak z zasypianiem? Ala to może ze 2 razy zasnęła na normalnym łóżku :/ jak nie w łóżeczku to nie myśli o spaniu. kiedyś już nawet myślałam, że z Hanią razem zaśnie (później bym ją przeniosła) ale poleżała chwilę i sama poszła do swojego łóżeczka. nie wiem jak to kiedyś będzie ![]() Cytat:
Patik, Myha od jutra działam z czapkami
|
|
#4739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Póki co nie wiem co zrobię, mam dość. cześć. Dzisiaj jadę na testy alergiczne, i muszę młodego brać ze sobą, jak on wytrzyma ( on z łobuzów jest ), bo szanowne dziadostwo z nim nie zostanie - wczoraj mi ogłosili. Mam nadzieję, że jakoś to będzie. Nie wiem ile się czeka na wynik z tymi rękami pokłótymi. ---------- Dopisano o 07:32 ---------- Poprzedni post napisano o 07:26 ---------- Przeczytałam wszystko - dzięki. Nie wiem dalej nic, nie znacie mojego ojca. Ileż razy widziałam śmierć przed oczami mieszkając z nim. To nie jest zwykły alkoholik. Mama nic z tym nie robi i nie zrobi. A jej nie ma cały dzień ( od 6 rano do 20 - siedzi za ladą ). A ten cały czas w domu, bo nie pracuje pijany. Także to nie jest proste. Nie mogę mu pyskować, bo by mi wpier****ł. Niestety. I jeżleli już miałabym się wprowadzić do domu to bez M. , bo ojciec by go zabił chyba. A M. im mówi, powtarza ccały czas - ale jak do ściany. NIc nie pomaga. Nic. Cały czas mają do mnie ALE. Aniu cudny brzuś! U mnie koleżanka wczoraj była co ma termin na 4 kwietnia. Też miała gabarytowo podobny brzuszek, w ogóle tak zła była na tą pogodę, bo myślała, że będzie piękna wiosna jak wróci z Kacperkiem do domu, a tu...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2013-03-25 o 07:35 |
|
|
|
|
#4740 |
|
Wtajemniczenie
|
ANIA imponujący brzuszek
IW totalnie zapomniałam zmierzyć głowę Martynce. Dzisiaj postaram się przesłać wynik ![]() MARINKO i tak źle i tak niedobrze |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:33.

zapraszam

12.06.2010
Teraz odsypia

Może dlatego (tak sobie myślę), że ja jej na więcej pozwalam, więc nie robi na złość

Zakończone: 2