|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2191 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy - część XXIII
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2192 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Teraz po rozjaśniaczu takie włosy niestety będą, dużo do ściącia pewnie będziesz miała, jak dasz radę w takich chodzić to za 2tyg zrób, jak nie to rób teraz. Może być garnier, może być z innej firmy, tylko z zerem po kropce/przecinku lub sama 7 lub 8. Nie licz też że od razu kolor wyjdzie super, może po np 2-3 farbowaniu, będzie się też szybko wypłukiwał bo masz po rozjaśniaczu włosy
"Adoptując jednego psa nie zmienisz całego świata, ale zmienisz świat tego psa" Zapuszczam włosy: było (styczeń '13)-40cm ![]() jest (październik'13)-50cm ![]() będzie-55cm ![]() Farbuję: wella koleston 12/89 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2193 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() bo farbować się u niej na pewno już nie będę.. jak zafarbuje tym co proponujesz to kolor będzie jednolity od razu? ścinać ich to zamiaru nawet nie mam.. Szkoda mi. W tym momencie wróciłabym do naturalnego koloru. Ale mijałoby się to z tym co zrobiłam rozjaśniając włosy. http://image.ceneo.pl/data/products/...jacy-blond.jpg czy lepiej tym drugim czyli http://www.medcentrum.com/images/products/z/242929.jpg Radzicie iść do innego fryzjera czy spróbować samej? Farbując na coś takiego zbliżonego do mojego naturalnego (garnier-color-sensation-farba-do-wlosow-6-0-szlachetny-ciemny-blond.) nie ma sensu, prawda? Edytowane przez martusiax3 Czas edycji: 2013-03-24 o 13:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2194 | ||
Zakorzenienie
|
hej!
![]() Cytat:
![]() możesz sprobować mojej mieszanki tych obydwu lond ![]() ![]() ![]() perłowy jest jasniejszy ![]() Cytat:
![]() umyłam włosy i wysuszyłam i od razu lepiej wyglądaja po tym ścięciu ![]() ![]() ![]()
blonding ![]() ![]() było - 1 czerwiec 2013 -36 cm jest- 1 marzec 2014 - 48,5 cm po podcięciu 5 marzec - 47 cm CEL 60 cm ![]() aerobik 2x w tygodniu + Mel B totally fit ! 20 min trening całego ciała |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2195 |
Zakorzenienie
|
Asiu a foto?
![]() ---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- Poczekam aż przyjdzie Bunny i zapytam czy mogę na alfę 11.21 położyć Wella Koleston 12/1 albo jakiś inny odcień ![]() Wkurza mnie to, że odrost się ociepla i coraz bardziej różni się od końców ![]()
#2196 |
Raczkowanie
|
Witam.
Blond Bunny dziękuję za odpowiedź na temat przyciemniania i pigmentacji. Trochę mam wątpliwości co do tego czy chcę trwale przyciemnić włosy,więc może przyciemnię bez pigmentacji i zobaczę jak będę się czuć w ciemniejszych,jak gorzej to się przecież częściowo wymyją. Pisałam o pigmentacji 8/0 i farbowaniu 8/1 Londą profesjonalną.Troszkę nastraszyłaś mnie ewentualną zielenią.Farbuję dotychczas Londą 12/1 z oksydantem 12%,wychodzą mi ciepło-beżowe nie popielate włosy.Czy przyciemniając samą 8/0 nie wyjdzie mi zieleń???Użyć do tego wody 6%?Czy lepiej przyciemnić na włosy bez odrostu czy z odrostem(poziom 6)?A jeśli z odrostem to czy oksy 9% potraktować odrost ciemny blond,a resztę 6% czy całość 6%.Najbardziej boję się glona na głowie.Proszę pomóż,bo mam już mętlik w głowie ![]() Chętnie też przeczytam opinie pozostałych dziewczyn.Chciałabym uzyskać coś takiego. ![]()
Edytowane przez piiz Czas edycji: 2013-03-24 o 17:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#2197 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja po tym kolestonie byłam żółtojajeczna ....
blonding ![]() ![]() było - 1 czerwiec 2013 -36 cm jest- 1 marzec 2014 - 48,5 cm po podcięciu 5 marzec - 47 cm CEL 60 cm ![]() aerobik 2x w tygodniu + Mel B totally fit ! 20 min trening całego ciała |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2198 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2199 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() robiłam alfą ,zdjęcia w albumie i tez nie byłam z niej zadowolona bo po tygodniu kolor sie ocieplił i nie podobał mi sie ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2200 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2201 |
Wtajemniczenie
|
A to zostanę przy 12/9
![]() Asia ładnie wycieniowałaś ![]()
"Adoptując jednego psa nie zmienisz całego świata, ale zmienisz świat tego psa" Zapuszczam włosy: było (styczeń '13)-40cm ![]() jest (październik'13)-50cm ![]() będzie-55cm ![]() Farbuję: wella koleston 12/89 |
![]() ![]() |
![]() |
#2202 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2203 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja jakbym zaczęła się sama obcinać to byłabym łysa, w liceum raz obcinałam sama grzywkę, to tak wyrównywałam, że miałam tę grzywkę prawie przy samej skórze ![]() Pasuje Ci taka fryzura i ten kolorek ![]() ![]()
![]() |
#2204 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do fryzury na lato to miałam kiedys taką i fajna była , tylko ta góra nieraz mi sterczała jak wstawałam z łóżka ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2206 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2207 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do moich włosów ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- Asiu ja Ci takiej fryzury nie polecam, z taką mocno wycieniowaną to dopiero będzie roboty żeby dobrze wyglądała ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2208 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2209 |
Zadomowienie
|
Czasem śledzę wątek i oglądam zdjęcia Waszych włosów, widzę, że dominują prostowłose
![]()
#2210 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://blogblondbunny.blogspot.com/2...wietlisty.html Dziewczyny pisały że nutrisse chyba mniej wysusza niż inne garniery ![]()
"Adoptując jednego psa nie zmienisz całego świata, ale zmienisz świat tego psa" Zapuszczam włosy: było (styczeń '13)-40cm ![]() jest (październik'13)-50cm ![]() będzie-55cm ![]() Farbuję: wella koleston 12/89 Edytowane przez shizaxa Czas edycji: 2013-03-24 o 22:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2211 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Będę obcinać po trochę, żeby nie było szoku. Dziś obcięłam pół cm. Chłopak nie zauważy, zawsze jest zły jak skracam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2212 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do białej Schaumy zaobserwowałam ten efekt u chłopaka- z początku miał cudne, sprężyste loki, błyszczące. Im dłużej używał, tym bardziej efekt zanikał i robiła się częściej szopa ![]() Cytat:
![]() Rady jakie mi pomogły (prócz czasu): - coś z ibuprofenem co 2-3h przez kilka dni (przeciwzapalnie) -kompleks wit B (kilka razy dziennie po 2- 3tab) -przykrycie tej części twarzy szalikiem, koszulką, trzymanie jej ciągle. Termofor też może się przydać -przeciwbólowo Antidol mi pomagał (oddzielałam jednak kodeinę od paracetamolu, bo bałam się przedawkowania, w dodatku biorę anty) Cytat:
![]() ![]() WOW, przecudne ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2213 |
Zakorzenienie
|
Asiu takie mocno wystrzępione to koszmarnie odrastają
![]() ![]() ![]() ![]() Popatrzyłam u Ciebie w albumie: faktycznie ten Koleston 12/1 żółto wyszedł, ale podobał mi się Twój kolor po alfie ![]() ![]() Dziś przyjrzałam się swoim włosom zmyła się ta platyna i trochę się ociepliło- nie ma już takiej różnicy pomiędzy odrostem a końcami. Zaczyna mi się podobać ![]() Ex i jak ząb? ![]() truskawkowa tak dopytywałam czeko czy może pracować bo w salonie, do którego chodzę przyszła kiedyś do pracy dziewczyna właśnie po kosmetologii. Nic nie potrafiła ![]() A w kwestii kremów: próbowałam różnych i wszystkie koszmarnie bielą ![]()
Umysł w stanie blond ![]() Edytowane przez Ninedin Czas edycji: 2013-03-25 o 05:42 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2214 | ||||||
Zakorzenienie
|
Siemano
![]() Cytat:
![]() sama musze isc i poprawic moje,bo w ogole nie widac,że mialam cieniowane przody. ![]() Cytat:
![]() wiem ,że mnie nie zawiedzie. Teraz robie ( w sobote) c10 z 12% oksy i zobacze, a jak bedzie ![]() ![]() zdrastwujcie ![]() ![]() Cytat:
![]() https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...50.html&next=1 Cytat:
![]() Schaumą jak mylam i spłukiwałam to tak jak pisalam, jakbym odzywke zmywała, ale z czasem cos juz bylo nie tak ![]() Narazie ogranicze jej uzywanie, pomyje Natei na zmiane z odzywka Joanny (mak i bawełna ![]() Cytat:
Fakt, nie probowałam wielu farb, ale zawsze generalnie wiem co mi po niej wyjdzie ![]() Jeszcze ta Alfa mnie kusi ![]() ![]() ---------- Dopisano o 06:59 ---------- Poprzedni post napisano o 06:51 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Moj to najchetniej widział by mnie w bobie takim http://styl.fm/item/61701 osobiscie mnie sie bardzo to podoba ![]() i moze nie skromnie stwierdze,że chyba ładnie by mi było ![]() ---------- Dopisano o 07:00 ---------- Poprzedni post napisano o 06:59 ---------- Ninedin, widze,że tez spać nie możesz ![]() ---------- Dopisano o 07:23 ---------- Poprzedni post napisano o 07:00 ---------- Caskadoooo.... ![]() ![]() Jak bedziesz to mozesz popatrzec na te dwa kremiki ![]() Czaje sie na ktorys z nich, zeby uzywac co drugi dzien na noc... Tylko nie wiem na ktory sie zdecydowac... słaby moze okazać sie za słaby, a mocny zrobic wiecej szkody jak pozytku ![]() https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...nd-peel-5.html https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...d-peel-10.html |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2215 |
Zakorzenienie
|
Kylie cześć
![]() Po prostu potrzebuję mało snu ![]() ![]() W sumie ta Alfa nie jest zła, poza tym, że łapie końce na taki zaje... platynowy ![]() ![]()
#2216 |
Wtajemniczenie
|
Witam Was po weekendzie
![]() Asia mi się też osobiście nie podoba ta fryzura ze zdjęcia... zostaw tak jak masz teraz - ładnie ci się układają ![]() ![]()
zapuszczanie włosków ![]() skrzypowita ![]() od 28.02- jantar ![]() treningi z Ewą Ch. i Mel B. ![]() ZUMBOMANIACZKA ![]() Edytowane przez Lavia15 Czas edycji: 2013-03-25 o 08:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#2217 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to tak jak ja. Nie umiem długo spac, jestem z kategorii "rannych ptaszków" ![]() Ale to chyba dobrze, bynajmniej mi to nie przeszkadza. Często do godz. powiedzmy 12 mam juz posprzatane mieszkanie, zrobione pranie i obiad prawie gotowy ![]() A Ty kładziesz Alfe na całe włosy za kazdym razem,że mowisz że na platyne Ci łapie, czy wynika to z tego,że masz krótkie włosy i po prostu "wyjezdzasz" poza sam odrost i dlatego tak sie dzieje? Mi zazwyczaj sam malaks wystarcza i to robie go raz na ruski rok ![]() ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- Bunny kupiłam szamponik Natei ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2218 |
Zakorzenienie
|
Kylie, jak widzisz w albumie mam krótkie włosy, robię odrost, a później na jakieś 20 min. dałam na resztę bo były żółte. Na platynę łapie tylko tam, gdzie był rozjaśniacz. Wcześniej fryzjerka tak mi robiła, że najpierw rozjaśniacz na odrost, a później na całość farbę. Teraz już się ta platyna zmyła i są ok
![]() ![]()
#2219 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tez bym musiala swoje podciac ale nie mam sumienia. Ale pazurki zrobic to pojde na pewno ![]() Bunny co to jest ten ekstrakt z nasion chleba świętojańskiego ![]() Edytowane przez xXxKYLIExXx Czas edycji: 2013-03-25 o 08:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2220 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wiem jedno: nie chcę już więcej rozjaśniacza ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- Cześć Lavia ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:45.