|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2191 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy - część XXIII
Cytat:
na pewno będą przesuszone , ale lepszy jednolity kolor niż to, co masz teraz ![]() ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- Cytat:
|
|
#2192 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Teraz po rozjaśniaczu takie włosy niestety będą, dużo do ściącia pewnie będziesz miała, jak dasz radę w takich chodzić to za 2tyg zrób, jak nie to rób teraz. Może być garnier, może być z innej firmy, tylko z zerem po kropce/przecinku lub sama 7 lub 8. Nie licz też że od razu kolor wyjdzie super, może po np 2-3 farbowaniu, będzie się też szybko wypłukiwał bo masz po rozjaśniaczu włosy
|
|
#2193 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
bo farbować się u niej na pewno już nie będę.. jak zafarbuje tym co proponujesz to kolor będzie jednolity od razu? ścinać ich to zamiaru nawet nie mam.. Szkoda mi. W tym momencie wróciłabym do naturalnego koloru. Ale mijałoby się to z tym co zrobiłam rozjaśniając włosy. http://image.ceneo.pl/data/products/...jacy-blond.jpg czy lepiej tym drugim czyli http://www.medcentrum.com/images/products/z/242929.jpg Radzicie iść do innego fryzjera czy spróbować samej? Farbując na coś takiego zbliżonego do mojego naturalnego (garnier-color-sensation-farba-do-wlosow-6-0-szlachetny-ciemny-blond.) nie ma sensu, prawda? Edytowane przez martusiax3 Czas edycji: 2013-03-24 o 14:01 |
|
|
|
|
#2194 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej!
Cytat:
![]() możesz sprobować mojej mieszanki tych obydwu lond wyjdzie ciut chłodniej i niebędzie sie tak szybko ocieplać zdj. są u Bunny na blogu po nich ![]() perłowy jest jasniejszy ![]() Cytat:
umyłam włosy i wysuszyłam i od razu lepiej wyglądaja po tym ścięciu póki co może być
blonding zapuszczanie i regeneracja włosków ![]() było - 1 czerwiec 2013 -36 cm jest- 1 marzec 2014 - 48,5 cm po podcięciu 5 marzec - 47 cm CEL 60 cm aerobik 2x w tygodniu + Mel B totally fit ! 20 min trening całego ciała |
||
|
|
|
#2195 |
|
Zakorzenienie
|
Asiu a foto?
![]() ---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- Poczekam aż przyjdzie Bunny i zapytam czy mogę na alfę 11.21 położyć Wella Koleston 12/1 albo jakiś inny odcień ![]() Wkurza mnie to, że odrost się ociepla i coraz bardziej różni się od końców
|
#2196 |
|
Raczkowanie
|
Witam.
Blond Bunny dziękuję za odpowiedź na temat przyciemniania i pigmentacji. Trochę mam wątpliwości co do tego czy chcę trwale przyciemnić włosy,więc może przyciemnię bez pigmentacji i zobaczę jak będę się czuć w ciemniejszych,jak gorzej to się przecież częściowo wymyją. Pisałam o pigmentacji 8/0 i farbowaniu 8/1 Londą profesjonalną.Troszkę nastraszyłaś mnie ewentualną zielenią.Farbuję dotychczas Londą 12/1 z oksydantem 12%,wychodzą mi ciepło-beżowe nie popielate włosy.Czy przyciemniając samą 8/0 nie wyjdzie mi zieleń???Użyć do tego wody 6%?Czy lepiej przyciemnić na włosy bez odrostu czy z odrostem(poziom 6)?A jeśli z odrostem to czy oksy 9% potraktować odrost ciemny blond,a resztę 6% czy całość 6%.Najbardziej boję się glona na głowie.Proszę pomóż,bo mam już mętlik w głowie Chętnie też przeczytam opinie pozostałych dziewczyn.Chciałabym uzyskać coś takiego.
Edytowane przez piiz Czas edycji: 2013-03-24 o 18:11 |
|
|
|
#2197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja po tym kolestonie byłam żółtojajeczna ....
blonding zapuszczanie i regeneracja włosków ![]() było - 1 czerwiec 2013 -36 cm jest- 1 marzec 2014 - 48,5 cm po podcięciu 5 marzec - 47 cm CEL 60 cm aerobik 2x w tygodniu + Mel B totally fit ! 20 min trening całego ciała |
|
|
|
|
#2198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to już sama nie wiem, jaką wybrać zamiast tej alfy. A robilas kiedyś alfa? Super ci wyszło i ten kolor super dla ciebie
|
|
#2199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
robiłam alfą ,zdjęcia w albumie i tez nie byłam z niej zadowolona bo po tygodniu kolor sie ocieplił i nie podobał mi sie ale ten koleston to była najgorsza farba pod względem koloru jaki kiedykolwiek mi wyszedł
|
|
|
|
#2200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2201 |
|
Wtajemniczenie
|
A to zostanę przy 12/9
![]() Asia ładnie wycieniowałaś
|
#2202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
próbowałaś? podejrzewam ,że ciężko będzie Ci to wyrównać czym kolwiek ![]() starałam sie jak mogłam
|
|
|
|
#2203 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja jakbym zaczęła się sama obcinać to byłabym łysa, w liceum raz obcinałam sama grzywkę, to tak wyrównywałam, że miałam tę grzywkę prawie przy samej skórze Pasuje Ci taka fryzura i ten kolorek ja jakoś Cię nie widzę w tamtej, co pokazywałaś wcześniej, że chcesz się tak obciąć na lato
|
|
#2204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do fryzury na lato to miałam kiedys taką i fajna była , tylko ta góra nieraz mi sterczała jak wstawałam z łóżka
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2206 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Najważniejsze, żeby Tobie pasowało i było wygodnie
|
|
#2207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Farbuję się w domu.A co do moich włosów Kolor naprawdę mi się zrównał, moje włosy w końcu zaczynają mi się podobać Teraz tylko przyciemnię i będzie cacy ---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- Asiu ja Ci takiej fryzury nie polecam, z taką mocno wycieniowaną to dopiero będzie roboty żeby dobrze wyglądała
|
|
|
|
|
#2208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie.. pewnie sie nieodważe już na powtórke szkoda mi teraz znów sie opitolić tak
|
|
|
|
#2209 |
|
Zadomowienie
|
Czasem śledzę wątek i oglądam zdjęcia Waszych włosów, widzę, że dominują prostowłose
Czy używacie prostownic, a jeśli tak, to jakich? Zamówiłam dzisiaj Remingtona perłowego - na KWC w zasadzie same zachwyty...
|
#2210 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://blogblondbunny.blogspot.com/2...wietlisty.html Dziewczyny pisały że nutrisse chyba mniej wysusza niż inne garniery
"Adoptując jednego psa nie zmienisz całego świata, ale zmienisz świat tego psa" Zapuszczam włosy: było (styczeń '13)-40cm ![]() jest (październik'13)-50cm będzie-55cm Farbuję: wella koleston 12/89 Edytowane przez shizaxa Czas edycji: 2013-03-24 o 23:57 |
|
|
|
|
#2211 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będę obcinać po trochę, żeby nie było szoku. Dziś obcięłam pół cm. Chłopak nie zauważy, zawsze jest zły jak skracam ![]() Cytat:
Filtrów używałam dawno, różniastych, wszystkie były dla mnie tragiczne, cera się pod nimi dusiła, zapychała się, czułam się obrzydliwie. Mnie prawie wszystkie kremy szkodzą, używam co jakiś czas. Wolę postawić na delikatny demakijaż.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2212 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do białej Schaumy zaobserwowałam ten efekt u chłopaka- z początku miał cudne, sprężyste loki, błyszczące. Im dłużej używał, tym bardziej efekt zanikał i robiła się częściej szopa ![]() Cytat:
Przerabiałam to latem, wszystko przez wentylator.Rady jakie mi pomogły (prócz czasu): - coś z ibuprofenem co 2-3h przez kilka dni (przeciwzapalnie) -kompleks wit B (kilka razy dziennie po 2- 3tab) -przykrycie tej części twarzy szalikiem, koszulką, trzymanie jej ciągle. Termofor też może się przydać -przeciwbólowo Antidol mi pomagał (oddzielałam jednak kodeinę od paracetamolu, bo bałam się przedawkowania, w dodatku biorę anty) Cytat:
u mnie tonowanie Joaśka wyszło rudo i ciemniej. Nigdy więcej Joanny![]() WOW, przecudne Kolor też piękny, na pewno się wyróżniasz na plus
|
|||
|
|
|
#2213 |
|
Zakorzenienie
|
Asiu takie mocno wystrzępione to koszmarnie odrastają
Przerabiam to teraz Miałam część włosów zgoloną prawie do zera, teraz dopiero zrównałam wszystkie i jest w miarę Pallette kiedyś próbowałam (dawno) i moje włosy po tej farbie wyglądają beznadziejnie. Od tego czasu nikomu nie polecam, ale widzę, że część dziewczyn chwali i jest z niej zadowolona![]() Popatrzyłam u Ciebie w albumie: faktycznie ten Koleston 12/1 żółto wyszedł, ale podobał mi się Twój kolor po alfie Dziś przyjrzałam się swoim włosom zmyła się ta platyna i trochę się ociepliło- nie ma już takiej różnicy pomiędzy odrostem a końcami. Zaczyna mi się podobać ![]() Ex i jak ząb? ![]() truskawkowa tak dopytywałam czeko czy może pracować bo w salonie, do którego chodzę przyszła kiedyś do pracy dziewczyna właśnie po kosmetologii. Nic nie potrafiła Po 3 miesiącach jej podziękowali. Dlatego pomyślałam, że trzeba mieć jeszcze coś w stylu kursu. A w kwestii kremów: próbowałam różnych i wszystkie koszmarnie bielą
Umysł w stanie blond Edytowane przez Ninedin Czas edycji: 2013-03-25 o 06:42 |
|
|
|
#2214 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Siemano
![]() Cytat:
sama musze isc i poprawic moje,bo w ogole nie widac,że mialam cieniowane przody. ![]() Cytat:
wiem ,że mnie nie zawiedzie. Teraz robie ( w sobote) c10 z 12% oksy i zobacze, a jak bedzie zdrastwujcie ![]() ![]() Cytat:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...50.html&next=1 Cytat:
![]() Schaumą jak mylam i spłukiwałam to tak jak pisalam, jakbym odzywke zmywała, ale z czasem cos juz bylo nie tak ![]() Narazie ogranicze jej uzywanie, pomyje Natei na zmiane z odzywka Joanny (mak i bawełna Cytat:
Fakt, nie probowałam wielu farb, ale zawsze generalnie wiem co mi po niej wyjdzie ![]() Jeszcze ta Alfa mnie kusi 11,11 lub 11,21---------- Dopisano o 06:59 ---------- Poprzedni post napisano o 06:51 ---------- Cytat:
kocham moje wlosy chociaz czasem doprowadzaja mnie do szewskiej pasji,ale jak widze,że ładnie rosna i sa juz takie długie, to wiem ,że moje wysilki nie ida na marneMoj to najchetniej widział by mnie w bobie takim http://styl.fm/item/61701 osobiscie mnie sie bardzo to podoba i moze nie skromnie stwierdze,że chyba ładnie by mi było ![]() ---------- Dopisano o 07:00 ---------- Poprzedni post napisano o 06:59 ---------- Ninedin, widze,że tez spać nie możesz ---------- Dopisano o 07:23 ---------- Poprzedni post napisano o 07:00 ---------- Caskadoooo.... ![]() Jak bedziesz to mozesz popatrzec na te dwa kremiki ![]() Czaje sie na ktorys z nich, zeby uzywac co drugi dzien na noc... Tylko nie wiem na ktory sie zdecydowac... słaby moze okazać sie za słaby, a mocny zrobic wiecej szkody jak pozytku ![]() https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...nd-peel-5.html https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...d-peel-10.html |
||||||
|
|
|
#2215 |
|
Zakorzenienie
|
Kylie cześć
Po prostu potrzebuję mało snu I z pieskiem rano trzeba wyjść W sumie ta Alfa nie jest zła, poza tym, że łapie końce na taki zaje... platynowy Po kilku myciach ociepla się - ale to generalnie minus. Mnie nie przeszkadza bo w takim bardziej ciepłym odcieniu lepiej wyglądam
|
#2216 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam Was po weekendzie
![]() Asia mi się też osobiście nie podoba ta fryzura ze zdjęcia... zostaw tak jak masz teraz - ładnie ci się układają Mi to ostatnio tak włosy urosły że masakra...już mam do połowy pleców prawie... jak tak dalej pójdzie to do wakacji będę je miała do pasa
zapuszczanie włosków skrzypowita od 28.02- jantar ![]() treningi z Ewą Ch. i Mel B. ![]() ZUMBOMANIACZKA Edytowane przez Lavia15 Czas edycji: 2013-03-25 o 09:20 |
|
|
|
#2217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to tak jak ja. Nie umiem długo spac, jestem z kategorii "rannych ptaszków" ![]() Ale to chyba dobrze, bynajmniej mi to nie przeszkadza. Często do godz. powiedzmy 12 mam juz posprzatane mieszkanie, zrobione pranie i obiad prawie gotowy ![]() A Ty kładziesz Alfe na całe włosy za kazdym razem,że mowisz że na platyne Ci łapie, czy wynika to z tego,że masz krótkie włosy i po prostu "wyjezdzasz" poza sam odrost i dlatego tak sie dzieje? Mi zazwyczaj sam malaks wystarcza i to robie go raz na ruski rok ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- Bunny kupiłam szamponik Natei |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2218 |
|
Zakorzenienie
|
Kylie, jak widzisz w albumie mam krótkie włosy, robię odrost, a później na jakieś 20 min. dałam na resztę bo były żółte. Na platynę łapie tylko tam, gdzie był rozjaśniacz. Wcześniej fryzjerka tak mi robiła, że najpierw rozjaśniacz na odrost, a później na całość farbę. Teraz już się ta platyna zmyła i są ok
Nie przeszkadza mi to jakoś bardzo
|
#2219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tez bym musiala swoje podciac ale nie mam sumienia. Ale pazurki zrobic to pojde na pewno ![]() Bunny co to jest ten ekstrakt z nasion chleba świętojańskiego
Edytowane przez xXxKYLIExXx Czas edycji: 2013-03-25 o 09:48 |
|
|
|
|
#2220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam bardzo gęste włosy i ciężko samej dokładnie odrost pokryć żeby nie pociapać reszty Wiem jedno: nie chcę już więcej rozjaśniacza ![]() ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- Cześć Lavia
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:32.

na pewno będą przesuszone
, ale lepszy jednolity kolor niż to, co masz teraz 

z 5-7cm bym pewnie jeszcze musiała ściąć by całkiem zejść z tych rozjaśnianych 
póki co może być 

Filtrów używałam dawno, różniastych, wszystkie były dla mnie tragiczne, cera się pod nimi dusiła, zapychała się, czułam się obrzydliwie. Mnie prawie wszystkie kremy szkodzą, używam co jakiś czas. Wolę postawić na delikatny demakijaż.
Pallette kiedyś próbowałam (dawno) i moje włosy po tej farbie wyglądają beznadziejnie. Od tego czasu nikomu nie polecam, ale widzę, że część dziewczyn chwali i jest z niej zadowolona
11,11 lub 11,21