|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9
ROXI Ty weź się podziel!!!
|
|
|
|
#1802 |
|
Zakorzenienie
|
To ja sobie najpierw ponadrabiam
:elaine-blath a więc dzisiaj już lecę z życzeniami urodzinowymi Zdrówka dla Ciebie i dzidziola! Pięknego i szybkiego porodu! Samych radosnych dni do rozwiązania..no i po właściwie też.. karolajn1987 jeju jak te dzieciaczki przyspieszyły..Twojej małej już kilogramik stuka normalnie wow! magdalennne jeśli chodzi o podejście Twojego męża, to powiem Ci, że z jednej strony to słodkie, że tak się martwi i chce, żebyś jak najwięcej odpoczywała i darowała sobie pracę.. lepiej tak niż jakby miał nie rozumieć ciężarnej kobiety..jej zmęczenia i odmiennego samopoczucia ![]() Katerine2 ależ chamstwo!! a ja często torebkę w bagażniku zostawiam jak jedziemy do kościoła,a wiemy że później do sklepu czy rodziców mamy wpaść..Parkujemy co prawda na terenie kościoła i ogrodzone płotem, ale w sumie co to daje..każdy taki gnojek może tam wejść i grzebać po autach Choć nasze nie wygląda na bogatych właścicieli..lepsze fury stoją, nasze bliżej złomka cynamon_owa śliczne ciuszki..żywe kolorki Co do laktatora, to różnie bywa.. przyjaciółka miała pożyczony i ani razu nie potrzebowała go użyć.To indywidualna sprawa. Ja raczej nie będę kupowała, jak będzie mi potrzebny to wyślę męża. A tak to szkoda mi kasiory. A moze uda mi się też pożyczyć w razie czego. Jakbym miała kupić na wszelki wielki, a później nie używać, to bez sensu, wolę wydać kasiorę na bardziej niezbędne rzeczy.roxi1980 masakra ile tych ubranek zachomikowałaś |
|
|
|
#1803 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9
Cytat:
|
|
|
|
|
#1804 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9
Cytat:
![]() ![]() Zazdroszczę tylu ciuszków ( jakbym sama miała mało) ![]() ![]() A śniadania jak nie było tak nie ma...
|
|
|
#1805 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Karolajn trzymam kciuki Dziewczyny wpadłam się odmeldować, że żyję i niedługo spadam bo jak dziś z Tż rano spojrzałam w kalendarz, to mocno się czas kurczy, do porodu niby trochę, ale ja mam trochę zadań do wykonania przed i zaczęłam się trząść, że nie wyrobię. Później jak urosnę jeszcze to ciężko będzie pracę ogarnąć, nie mówiąc już o tym, że po porodzie nie będę od razu zdatna do moich obowiązków Teraz to już nie ma obijania się. Wyliczyłam, że mamy na wszystko tylko ok. 2,5 miesiąca buziaki i do następnego odmeldowania się ![]() Elaine, dużo uśmiechu, zdrowia, pieniędzy, miłości, samych najpozytywniejszych chwil w życiu no i, jak ja to mawiam: oby poród lekkim był ![]() ![]() ![]() a no i witam się w 25 tyg. rety, uciekam, bo jeszcze chwila a nie odkuję się od kompa! Edytowane przez czarownica1 Czas edycji: 2013-03-25 o 08:15 |
|
|
|
#1806 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My musimy wszystko kupić, więc może być ciężko, ale wierzę, że damy radę
|
|
#1807 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Od razu witamy się z wami w 27 tygodniu Zjadam śniadanko i w trakcie poczytam co sie wczoraj tu działo ![]() Życzymy miłego dnia i trzymamy kciuki za dzisiejsze wizytujące brzuchatki |
|
|
|
#1808 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9
Cytat:
ale zmieniliśmy firme ubez. I jakos nas super nie szarpnelo
|
|
|
#1809 |
|
Zakorzenienie
|
chętnie bym się podzieliła, a najchętniej z moim bratem i bratową... 3 lata i maluszka nie widać...
A ogólnie to czekam też na info o płci stworka z brzucha, bo ubranka są po dzieczynkach i chłopcu, a jest na tyle, że mogę spokojnie powybierać "do płci" i resztę odłożyć - póki co porozkładałam rozmiarami, będzie łatwiej coś znaleźć. hmmmm zachomikowanych na foto nie ma ![]() ---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ---------- mogę zapytać, gdzie macie polisę? |
|
|
|
#1810 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9
Cytat:
No i auto stare, a za to też się więcej płaci... Ale, żeby kiedyś móc płacić mniej, trzeba przez to przejść.
|
|
#1811 |
|
Wtajemniczenie
|
No pewnie. W Axa. Tesc tez teraz przeszedł, bo wszedzie mu za oc liczyli jakieś 700 zl ( i to niby za kontunuacje mial jeszcze znizki), a ma maksymalnie znizki, prawko od 18 r.z. i zawodowy kierowca. Za zakup przez neta jest dodatkowa znizka. Tesc bral bez nww i wyszlo cos ok. 400 zl za rok
Magdalennne my tez mamy zwyzki za wiek
|
|
#1812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() To i mnie się przypomniało, że zaczynamy 23 tydzień !! Neni wybacz, że Cie uprzedzę, ale tak sobie zapamiętałam, że Ty tydzień przede mną..no po prostu muszę ogłosić dziewczynom, że Ty 24 tydzień zaczynasz ! ![]() A teraz brawa dla mnie i Neni Edytowane przez dzoan Czas edycji: 2013-03-25 o 08:35 |
|
|
|
|
#1813 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za 6 miesiąc ![]() i dla NeniTż już jedzie z bulkami do mnie ![]()
|
|
|
#1814 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9
Pocieszę Cię... wy młodzi, brak zniżek, więc logiczne, że OC wysokie... Ja mam prawko 5 lat, mąż od 10 lat jest (był) współwłaścicielem auta swojego brata i zniżek ma chyba 40%... jak kupiliśmy auto 2 lata temu, jak mąż zrobił prawko, to się okazało, że moje (współwłaściciela) prawko nieważne w kontekście wysokości składki, zniżki nieważne... bo mąż nie ma prawa jazdy powyżej roku i dowalili nam takie zwyżki, że głowa mała. Na szczęście w zeszłym roku już odzskali rozsądek... Składka za samo OC, za naszą 15-letnią Lagunę spadła z prawie 1000zł na 600... oj odczuwalna to różnica...
|
|
|
|
#1815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tyle tego, ze wszystkie wątkowe dzieci byś nimi ubrała |
|
|
|
|
#1816 |
|
Zakorzenienie
|
Zawsze taki ten poniedziałek pozytywny - dużo osó nowe tc rozpoczyna
![]() Ja jutro do gina na 8:30 - trza by żywopłot podstrzyc Najgorsze, że nie wiem jak zajadę, bo miałam autobusem jechać, a jutro jakiś strajk związkowy ma być i mogą nie kursować ---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ---------- masz rację |
|
|
|
#1817 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie mam weny na przygotowywanie zajęć - może luz przed Świętami?
|
|
#1818 | |
|
Konto usunięte
|
Hej!
Nie śpię, chcę coś dzisiaj posprzątać (2 pary butów zimowych, już ich nie założę choćby miała przyjść i śnieżyca:/ zostawiam tylko kozaki), więc już jem śniadanie, ku uciesze potomka ![]() Elaine - spełnienia wszystkich, nawet najskrytszych marzeń!!!!! Cytat:
Wczoraj mówię Wam, miałam wrażenie, że Młody mi zaraz wystawi nogę przez którąś z nich - kopało Was kiedyś dziecko w tyłek, tylko od tej drugiej strony? Bo mój mi wczoraj urządził taki koncert, że musiałam się położyć na wznak, żeby trochę podpłynął wyżej, bo to NIE jest przyjemne uczucie Żeby nie było: niech kopie, codziennie i w co chce, tylko ja już się wczoraj serio zaczęłam obawiać
|
|
|
|
|
#1819 |
|
Raczkowanie
|
Wiatm sie z rana weekend minal calkiem sympatycznie
Tak sie martwilam ze lozysko mam z przodu i kopniakow nie bede czuc a tymczasem maly szaleje w brzuszku. Moj tz wieczorem odkrywa mi brzuch i patrzy jak sie rusza od tych kopniaczkow,mowi ze wygladam jak obcy
|
|
|
|
#1820 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry słoneczka
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Najgorsze jest to, że chyba idzie mi to coraz gorzej![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39964406]Tylko ja nie mówię o mocnych kopach w brzuch, tylko w..... dziurki i to obie Wczoraj mówię Wam, miałam wrażenie, że Młody mi zaraz wystawi nogę przez którąś z nich - kopało Was kiedyś dziecko w tyłek, tylko od tej drugiej strony? Bo mój mi wczoraj urządził taki koncert, że musiałam się położyć na wznak, żeby trochę podpłynął wyżej, bo to NIE jest przyjemne uczucie Żeby nie było: niech kopie, codziennie i w co chce, tylko ja już się wczoraj serio zaczęłam obawiać [/QUOTE]Ja póki co mam tylko wrażenie, jakby ona cała się obracała, a nie jakieś specjalne kopniaczki i to przeważnie na dole, tak że czasami boję się, ze zaraz wypłynie. Ale wczpraj weszła trochę wyżej i nawet tż udało się w końcu poczuć, jak się rusza |
||
|
|
|
#1821 |
|
Zadomowienie
|
Witam siię
Pogoda tylko do leniuchowania ![]() A teraz pora nadrobić weekend na wizazu ![]() Wybraliśmy imię dla SYNUSIA Elaine Kochana Wszystkiego Najlepszego, spełnienia marzeń
|
#1822 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zbieram się do pracy, a zaraz po niej do szkoły rodzenia. Zajęcia kończą się o 20, więc pewnie nie będę was nadrabiać tylko napiszę jak było A potem poczytam co naskrobałyście. Ale może nie piszcie znowu 20stron
|
|
#1823 |
|
Wtajemniczenie
|
Wynik jest 0,67 <0,03-3,10> II trymestr Zjadłam juz sniadanko i zbieram sie do wyjazdu. Wizytę u endo mam o 15:30, trzymajcie kciuki za dobre wieści. Jedziemy tez z TZ do takiej dużej hurtowni dziecięcej ![]() Odezwę sie wieczorem Buziaki
|
|
#1824 |
|
Zakorzenienie
|
Elaine sto lat, łatwego porodu i ogólnie wszystkiego najlepszego
|
#1825 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
co za cena Cytat:
![]() Cytat:
![]() Enleve, Cynamonowa śliczne ciuszki Roxi zaszalałaś z ilością ciuszków
|
||||
|
|
|
#1826 | |||
|
Zakorzenienie
|
roxi1980
Super wyprawka Cytat:
A jeśli chodzi o notariusza, to jak poda ci cenę taksy notarialnej, zawsze pytaj się czy istnieje możliwość negocjacji. Podawana taksa zawsze jest maksymalna i może zostać obniżona. A we wro jest dużo notariuszy, więc jest konkurencja i można się targować Pracowałam kiedyś w notariacie, więc wiem co mówię![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() za dzisiejsze wizyty ![]() ELEINE - spełnienia wszelkich marzeń, łatwego i szybkiego porodu przede wszystkim i zdrowego maluszka |
|||
|
|
|
#1827 | |||
|
Zadomowienie
|
Czarownica, dzoan , Neni
za tydzień ![]() Cytat:
![]() Cytat:
za podjęta decyzję Cytat:
|
|||
|
|
|
#1828 |
|
Zakorzenienie
|
Idę zaraz na drzwi otwarte do szkoły podstawowej do której Małgosia od września będzie uczęszczała. Co prawda do przedszkola przyszkolnego, no ale skoro zapraszają to trzeba wszystko oblookać
|
#1829 |
|
Zadomowienie
|
Eleine wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń, pociechy z dzieciątka Sto lat
![]()
|
|
|
|
#1830 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do hurtowni to ja byłam na św. Kingi i jak masz specjalnie tam jechać100 km to nie polecam ![]() Ogólnie powierzchnia nie jest za duża, więc i rzeczy wystawionych nie ma chyba, że trzeba pytać Panią bo może mają gdzieś schowane? , my oglądaliśmy tylko wózki i nic innego ale wyboru specjalnego nie było, głównie kilka tako i kilka bebetto i jakieś nieznane mi marki... A teściowa mówiła, że była tam ostatnio jeszcze raz zobaczyć wózki i że teraz nie ma tych 3 w1 tylko, że wystawione są same spacerówki (ale na ile to prawda to nie wiem ![]() ![]() Cytat:
, dla Ciebie i Neni[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39964406] Tylko ja nie mówię o mocnych kopach w brzuch, tylko w..... dziurki i to obie Wczoraj mówię Wam, miałam wrażenie, że Młody mi zaraz wystawi nogę przez którąś z nich - kopało Was kiedyś dziecko w tyłek, tylko od tej drugiej strony? Bo mój mi wczoraj urządził taki koncert, że musiałam się położyć na wznak, żeby trochę podpłynął wyżej, bo to NIE jest przyjemne uczucie Żeby nie było: niech kopie, codziennie i w co chce, tylko ja już się wczoraj serio zaczęłam obawiać [/QUOTE]Ja nie mam takich "przyjemności" ![]() Cytat:
dla Marcelka i dla jego rodziców za poważny wybór ![]() Dziś jest mega zimno i skoro ja już mówię, że jest zimno to musicie mi uwierzyć ![]() ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- Hm... też się zastanawiam, ale na opisie USG jest napisane 1 żywy ludzki płód... Wiesz a co się wykluje to się okaże Zmierzyłam się rano i moje wczorajsze wieczorne cm się wsiąkły ![]() Chyba mnie wczoraj tylko po czymś wydęło
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:58.

:
Zdrówka dla Ciebie i dzidziola! Pięknego i szybkiego porodu!
normalnie wow!
Choć nasze nie wygląda na bogatych właścicieli..lepsze fury stoją, nasze bliżej złomka 
trzymam kciuki

My musimy wszystko kupić, więc może być ciężko, ale wierzę, że damy radę

ale zmieniliśmy firme ubez. I jakos nas super nie szarpnelo
No i auto stare, a za to też się więcej płaci... 

(razem będzie już +7)
za dzisiejsze wizyty