|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I
Cytat:
jw. dziekuje za zainteresowanie i przepraszam za kłopot! |
|
|
|
|
#3242 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny, mam nową pysznośc z lidla
świeże rogaliki croissant maślane 1,19zł, uzależniłam się!
|
|
|
|
#3243 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do smoczków dostałam w szpitalu aventa i Kubuś kocha go bardzo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#3244 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
witamy Cytat:
![]() Ewulka za kp ![]() Debrah pięknie napisałaś, tylko gdyby to wszystko było takie łatwe ![]() Black powodzenia na usg ![]() kurcze dziewczyny, ciężko Was nadrobić, tak pędzicie ![]() cytowałam więcej ale znikło ![]() pisałyście o tż... u mnie jest niby spoko, ale... mój tż pomaga mi przy Małym, jak tylko jest w domu, to go przewija, nosi, kołysze ale np w nocy mnie bardzo irytuje bo karmię Małego, Kubuś już prawie śpi a tż zaczyna chrapać i to tak bardzo głośno, wtedy Kubuś otwiera jedno oko i koniec ze spaniem :/ jak mnie wtedy denerwuje, poza tym, jak tylko Kubuś zaczyna płakać albo marudzić to mój tż się na niego denerwuje i wtedy ja go już noszę, On narzeka że go kręgosłup boli a nosi go może z pół godziny dziennie a co ja mam powiedzieć jak go noszę prawie przez cały dzień ![]() co do gadek tż o naszych figurach, to Wy dziewczyny macie naprawdę super figury, pięknie wszystkie wyglądacie, ja startowałam w ciąży z lekką nadwagą i na początku ciąży mój tż mnie dobił tekstem, że nie wyobraża sobie jak ja przytyję w ciąży 20 kg i po porodzie mi zostanie parę kilo przytyłam 11 kg, do wagi sprzed ciąży 2 kg tylko co z tego, jak ja nadal wyglądam jak mega beza kiedyś biegałam, chodziłam na siłownię a teraz to nie wiem jak to wszystko zaplanować i przez to wszystko mam doła ![]() dziewczyny chustujące jakie chusty polecacie? Bo chyba dojrzałam do kupna
|
|||
|
|
|
#3245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przynajmniej też ściągnęłam i będę miała zawsze w telefonie na wszelki wypadek ![]() będę Darii puszczać ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39966238]Dziewczyny, mam nową pysznośc z lidla świeże rogaliki croissant maślane 1,19zł, uzależniłam się![/QUOTE]Taaaaaaaak ![]() ostatnio kupiłam to Cudo i się zakochałam
|
|
#3246 |
|
Zadomowienie
|
Zaraz polece was nadrobić ale najpierw muszę się dwoma rzeczami pochwalić
![]() Dzisiaj rano odpadł nam pepuszek (najwyższa pora jutro mamy 4 tygodnie )Wczoraj wieczorem z TŻ miałam "pierwszy raz", dość szybko, planowałam jeszcze poczekać ale emocje wzieły górę
|
#3247 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39966238]Dziewczyny, mam nową pysznośc z lidla
świeże rogaliki croissant maślane 1,19zł, uzależniłam się![/QUOTE]o jaaaaaa zjadlabym tyle ze nie mam lidla blisko siebie ![]() juz wiem co chcialam jeszcze napisac Nawijko ja bylam chrzestna bedac w ciazy, tez byl u nas z tym problem bo niektorzy patrzyli wlasnie na te zabobony ale wkoncu odpuscili
|
#3248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o kregoslupie wole nie pisac, wlasnie wzielam 2 apapy bo balam sie ze zlapie mnie bol jak bede miec malegi na rekach i co wtedy???? tez dojrzalam do kupna, tzn bardziej moj kregoslup dojrzal niz ja sama tylko ze ja chce nosidelkoSzaja - polecisz jakies dobre nosidelko? plizzzz a twoj tz powiniec zostac opalowany za to gadanie o kg!!!
|
|
|
|
|
#3249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za drugi pierwszy raz ![]() z okazji pępuszka ![]() nam też odpadł pępuszek - wczoraj
|
|
|
|
|
#3250 |
|
Zakorzenienie
|
fewcia patrzac na zdjecie w klubie uwarzam ze sliczna kobietka z Ciebie!
A czytajac Ciebie i te Twoje nadprogramowe kg to wyobrazalam sobie Ciebie zupelnie inaczej a TY taka chudzinka !!
|
#3251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sie naleza!
|
|
|
|
|
#3252 |
|
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39966238]Dziewczyny, mam nową pysznośc z lidla
świeże rogaliki croissant maślane 1,19zł, uzależniłam się![/QUOTE]Lidl jest niesamowity, pieczywo z lidla Kurka siwa, szkoda, że już nie będę miała lidla po drugiej stronie ulicy jak się przeprowadzę
|
|
|
|
#3253 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny mam pytanie odnośnie czopków glicerynowych. Mogę je podać małemu jak ma np od paru dni problem ze robieniem kupki? One działają jednorazowo czy po nich problem z robieniem kupek powinie zniknąć?
|
#3254 |
|
Zakorzenienie
|
pstryczku mój kręgosłup też dojrzał
![]() co do chrapania to jak już Mały uśnie to niech se chrapie ile tylko chce, wtedy Kubuś się nie budzi i mu to zwisa ale jak zasypia to chyba go to wystrasza po prostu
|
|
|
|
#3255 |
|
Zadomowienie
|
Uwaga mam pytanie odnośnie szczepionek, bo już zgłupiałam
![]() Jutro mamy pierwsze i na pewno bierzemy taką 5w1 i pneumokoki i meningokoki...ale teraz pytanie, czy pneumo i meningo brać tańsze czy droższe, czy oprócz ilości dawek czymś więcej się różnią?? aha no i te rotawirusy, szczepiłyście czy nie?? pomijając kwestie finansowe.
|
#3256 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3257 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I
Hej koochane,
Jak was czytam to zaczynam zazdroscic, u nas kolejna nocka nieprzespana - maly nerwowy strasznie, placze przez sen krzyczy budzi sie, juz nie wiem co roobic pomijajac fakt ze chodze jak zombie od czterech czy pieciu dni to tak mi go szkoda..... No a teraz odsypia na brzuszku i chyba sie do niego dolacze ![]() Silver nie kupowalam na allegro bo nie bylo ich, ale polecam je z calego srducha bo sa mieciutkie i nie trzeba sie jakos szczegolnie meczyc, zeby je zlamac raz zawiazalam warkocza pare razy mlodego i smiga jak ta lala![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3258 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Powodzenia ze szczepionką jutro ![]() Cytat:
I tak jest ze wszystkim.... lepiej się wyspać bo nie wiadomo co dzień przyniesie![]() Cytat:
![]() Cytat:
U mnie dziś pięknie... Zimno oczywiście Ale pięknie słonko daje![]() Suszarka daje radę ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() My po porannym lekarzu i szczepieniu. Julianka coś się rozpłakała przed wizytą a zawsze lubi jak nią majtają, badają ale za to po wkłuciu (6w1) się uspokoiła A na problemy brzuszkowe (doktur mówi, że to mogą być pasożyty lub nietolerancja laktozy) przepisała Biogaję i Delicol. Tylko po co mi recepta jak odpłatność 100% Sylwia Ale z Ciebie laska (zdjecie na fb)
|
|||||||
|
|
|
#3259 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zapomniałam o tej stronie Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3260 |
|
Konto usunięte
|
Pstryniu, a proszę - tyle, że dobre nosidło, NIE wisiadło, kosztuje :/ na pewno Tula:
http://www.babytula.pl/ + do tego wkładka dla maluszków Manduca: http://www.manduca.pl/ ew. bondolino, ale ono na rzepy zapinane więc nie wiem... Ale tak czy siak - nosidło na pewno dla dziecka przynajmniej trzymającego pewnie główkę, więc z miesiąc bym poczekała jednak. |
|
|
|
#3261 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.chustomania.pl/online/chu...1?OpenDocument Ja jestem z niego w 100 % zadowolona. Jak się zainteresujesz to podam Ci sklep internetowy w którym kupowałam. Mieli fajną promocję bo na all to drogo. ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39966238]Dziewczyny, mam nową pysznośc z lidla świeże rogaliki croissant maślane 1,19zł, uzależniłam się![/QUOTE]Ja ju w ciąży pokochałam je miłością vbezgraniczną |
||
|
|
|
#3262 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za pępuszek No i oczywiście za te 4 tygodnie BrawaCytat:
i ...hm no właśnie...nie wiem czy kupić chustę czy nosidełko.Szaja kochana ![]() przyłączam się do pytania![]() Cytat:
Ale na szczęście już się unormowało i robi codziennie jedną Dalej nie wiem czemu robiła tylko jedną na tydzień... ![]() Cytat:
Co do chusty ja strasznie niezdecydowana jestem I tak jak pstryczek zastanawiam się też nad nosidełkiem i nie wiem co wybrać...mam dylemat chusta czy nosidełko
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2013-03-25 o 11:38 |
||||
|
|
|
#3263 |
|
Zadomowienie
|
Było bardzo fajnie
nic nie bolało, TŻ też był zadowolony, powiedział tylko że jakoś bardzo dużo miejsca tam się zrobiło.Wyszłam dzisiaj na miasto, miało mnie nie być 2 - 3 godzin ale po godzinie musiałam pędzić do domu bo TŻ dzwonił że mały od 30 min płacze i nie umie go uspokoić, jak wróciłam to powiedział że jednak przy dziecku nie jest tak łatwo i że ja jestem bardzo opanowana i umiem sobie z nim radzić.
|
#3264 |
|
Zakorzenienie
|
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2013-03-25 o 11:50 |
|
|
|
#3265 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o chrzestną to znam to z autopsji Ja w ciąży byłam chrzestną u synka mojego brata. Co ja się nasłuchałam od takiej jednej ciotki to ludzki rozum nie ogarnia. Bo jak można komuś powiedzieć żebym się nie zgadzała na bycie chrzestną bo jak chrzestna w ciąży to jedno z dzieci będzie chore (albo to chrzczone albo to w brzuchu) bo jedno drugiemu zdrowie odbierze!!! Masz pojęcie? I jeszcze chciała moją mamę przekabacić żeby odradziła bratu branie mnie na chrzestną. No ale chrzestną jestem bo głupich zabobonnych bab słuchać nie będę ![]() Cytat:
Cytat:
http://allegro.pl/biustonosz-do-karm...046007711.html http://allegro.pl/biustonosz-do-karm...049004593.html Lecę w mieszkaniu ogarnąć bo jeszcze mi brakowało żeby teściowa zobaczyła że nie posprzątane. Będzie gadała później że sobie nie radzę. I tak pewnie skomentuje że jem co popadnie bo młody akurat dzisiaj dostał plam na policzku. Podejrzewam że od sosu pomidorowego. Wczoraj zrobiłam kurczaka w sosie pomidorowym z przecieru takiego w kartoniku. To jedyna nowość jaką wprowadziłam więc podejrzewam że to winowajca. Czytałam że wy jecie zupy pomidorowe to pomyślałam że młodemu nic nie będzie, a jednak... |
|||
|
|
|
#3266 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39966968]Pstryniu, a proszę - tyle, że dobre nosidło, NIE wisiadło, kosztuje :/ na pewno Tula:
http://www.babytula.pl/ + do tego wkładka dla maluszków Manduca: http://www.manduca.pl/ ew. bondolino, ale ono na rzepy zapinane więc nie wiem... Ale tak czy siak - nosidło na pewno dla dziecka przynajmniej trzymającego pewnie główkę, więc z miesiąc bym poczekała jednak.[/QUOTE] Tula ma wkładkę dla noworodka. A bondolino ma też zabezpieczenie dla dziecka nie trzymającego główki. Gdyby tak nie było to bym Oli nie nosiła. Bondolino ma pas zapinany na rzep, ale rzep jest szeroki i długi i konkretny jest. Nie ma możliwości, żeby się odpiął. Zresztą odpięcie ręczne to nielada wysiłek. |
|
|
|
#3267 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my szczepimy 5w1, i od jutra rota + pneumo [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39966968]Pstryniu, a proszę - tyle, że dobre nosidło, NIE wisiadło, kosztuje :/ na pewno Tula: http://www.babytula.pl/ + do tego wkładka dla maluszków Manduca: http://www.manduca.pl/ ew. bondolino, ale ono na rzepy zapinane więc nie wiem... Ale tak czy siak - nosidło na pewno dla dziecka przynajmniej trzymającego pewnie główkę, więc z miesiąc bym poczekała jednak.[/QUOTE] dzieki Kochana! Cytat:
wolalabym cos na "zatrzaski" , czytalam ze te amnduca sa dobre. kosztuja sporo no ale 13-tka lada chwia powinna byc wiec chyba se pierdykne taki prezencior do juz powoli wysiadam.... Cytat:
poza tym z nosidelkiem chyba jest szybciej niz z chusta, ale to takie moje odczucia...
|
|||
|
|
|
#3268 |
|
Zakorzenienie
|
Po podliczeniu kosztów wyszło że na chrzciny wydaliśmy coś ok. 500zł + 200 zł ksiądz. To chyba nie jest tak źle
![]() Moje dziecię pierwszy raz zasnęło na brzuszku na łóżku . Spała na pleckach ale się obudziła, marudziła to sobie myślę to poćwiczymy podnoszenie główki, przewróciłam na brzuszek, poszłam siku, wracam a ona śpi Bo tak to na brzuszku spała tylko na mojej klacie
|
|
|
|
#3269 |
|
Konto usunięte
|
Nina, o widzisz, ja się aż tak nie wczytywałam, wiem, że te 3 są polecane jako ergonomiki, reszta to wisiadła.
|
|
|
|
#3270 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:58.

1,19zł, uzależniłam się!

u mnie z zegarkiem w ręku co 3 h
u mnie bój nadal trwa,juz 7 tydzień i nadal nie mogę zejść z mm,w sumie jego ilośc sie nie zwiększa juz od 3 tyg ale jest tego na tyle duzo,ze karmie pól na pól. 

ja strasznie niezdecydowana jestem