|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9
Dzień dobry!!!
miałam strasznie duzo nadrabiania, w weekend byliśmy u rodziców TŻ, ogólnie cały weekend nic nie robiłam, całą noc spałam, a dziś jak wstawałam z łóżka do pracy to czułam się taka połamana i zmęczona, jakbym conajmniej imprezowała przez kilka dni. ![]() Niech ta zima się juz skończy bo normalnie brak mi sił, u nas dziś -8,5 stopnia. enlevee my kupujemy własnie drewniane łóżeczko z kółeczkami bo nie wiemy czy Tymuś będzie chciał spać u siebie w pokoiku czy go będziemy transportować do naszej sypialni, a zamontowanie kółek do takiego łóżeczka to żaden problem więc tak to sobie umyślałam ![]() Nie mamy miejsca na dodatkowe kojce, a turystyczne łóżeczka jakos mi się nie podobają. Sto lat, sto lat niech żyje, żyje nam, Sto lat, sto lat niech żyje, żyje nam, Nasza Kochana Mamusia Elaine-blath!!! Wszystkiego najlepszego, słonecznych wesołych dni, lekkiego porodu i samej uciechy z towarzystwa Maluszka. Cytat:
![]() Cytat:
![]() [ Cytat:
za kolejny tydzień,ja też ostatnio mam jakieś takie uczucie, że mam jeszcze tyle rzeczy do zrobienia i przygotowania na przyjście Tymusia, a czas ucieka. Ale już jest wstępny plan, idę na zwolnienie, robimy malowanie zaraz po świętach i będę szaleć z wyprawką i urządzaniem pokoiku ![]() Cytat:
dla Ciebie za kolejny tydzieńI Neni też klaskamy ![]() Cytat:
![]() Z tego co kojarzę to już drugi Marcelek u nas, bo u Kocurka też widziałam Marcelka w podpisie.
|
|
|
#1863 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Idzia a skąd ten podły humor???
|
||
|
|
|
#1864 | |
|
Zakorzenienie
|
Jak wspomnę moje przeżycia z lekarzami ze szpitala, poczytam wasze przeżycia to mam takiego pietra przed porodem, że szok.
---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Cytat:
Gratuluję udanej wizyty a Michaś niech dalej nabiera siły, coby dobrze kopał
|
|
|
|
|
#1865 |
|
Rozeznanie
|
Hejoo
Sto lat dla solenizantki ![]() U mnie weekend można zaliczyć do udanych byłam z tż na fajnych spacerkach korzystając z odrobiny słonka. Nie było przesiadywania przed kompem W niedziele po drzemce było mi niedobrze ale szybko znalazłam przyczynę bo maleństwo mi fikało koło żołądka ;/... wieczorem i dziś obite jelitka tam gdzie mam chore i jak dotknę to czuje jakby mnie tam ktoś pobił normalnie :/ miejmy nadzieję że maleństwo zmieni miejsce urzędowania bo nie wyrobię :P Mój tata ma dziś oglądać jakieś mieszkanie w Katowicach dla nas więc miejmy nadzieję że to będzie strzał w 10 jedyne co wiem że do remontu i bez mebli ale to można jakoś po mału kompletować byle by na swoim
|
|
|
|
#1866 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzien Dobry
Cytat:
zeby krzywdy nie zrobic hihi![]() Cytat:
Bo mam blisko:P a tak to jade do Bochni.Mysle ze przy wozku moze wiekszosc rzeczy kupie ![]() Cytat:
nic tylko czekac na znizki :P Cytat:
))))mam jakiegos lenia:P ostatnio kazdy chodzi za mną i mowi " noo... jeszcze tylko 3 miesiace zobaczysz jak zleci" haha... jeszcze chwila i torbe do szpitala trza szykowac o jej jak to zlecialo ![]() gratuluje udanych wizyt duzych maluchow i rozpoczetych tyg
Edytowane przez d0tkaaa Czas edycji: 2013-03-25 o 10:38 |
||||
|
|
|
#1867 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki nic takiego strasznego się nie stało własnie. Płakać mi się chce, łzy same lecą, hormony dają o sobie znać pewnie. Jakoś wszystko mnie dołuje. Policzyłam sobie ile czego trzeba, opłaty itp i wyszło, ze nie wiem jak wyrobimy na to. Dziś jest równo 3 miesiące od śmierci brata. W ogóle jakoś tak mi źle
|
|
|
|
#1868 |
|
Rozeznanie
|
Dziękujemy za wszelkie brawa i gratulacje.
Dołączamy się z Dzidziolem do życzeń urodzinowych dla Elaine-blath, przede wszystkim lekkiego porodu i jak najmniej trosk. ![]() A za dzisiejsze wizyty trzymamy
|
#1869 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Śliczny jest więc zasłuzone za tydzień i dla Dzidzi za kopniaczkiCytat:
|
|
|
#1870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Napewno ze wszystkim dacie rade,Kaski tez starczy i wystarczy napewno powolutku byle do przodu a co do hormonow to ja tez nieraz nic mi nie jest a chcialabym usiasc i plakac... Przytulamy Cie ![]() kolezanka wczoraj mi pisala ze robi rzesy przedluza w fajnej cenie.. wiec idziemy ze szwagierka jakos w tym lub nastepnym tyg sobie zrobic a co tam .. przynajmniej nie bede musiala sie malowac ha
|
|
|
|
|
#1871 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz, że te pasy są głównie polecane po cc, bo wtedy brzuch gorzej do siebie dochodzi.
|
|
|
|
#1872 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1873 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
bidulko..posiedź z nami, to może humorek się polepszy..
|
||
|
|
|
#1874 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1875 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39964406] Tylko ja nie mówię o mocnych kopach w brzuch, tylko w..... dziurki i to obie Wczoraj mówię Wam, miałam wrażenie, że Młody mi zaraz wystawi nogę przez którąś z nich - kopało Was kiedyś dziecko w tyłek, tylko od tej drugiej strony? Bo mój mi wczoraj urządził taki koncert, że musiałam się położyć na wznak, żeby trochę podpłynął wyżej, bo to NIE jest przyjemne uczucie Żeby nie było: niech kopie, codziennie i w co chce, tylko ja już się wczoraj serio zaczęłam obawiać [/QUOTE]O kurcze. tak to jeszcze nie miałam, ale nie zazdroszczę tego uczucia bo z tego co opisujesz wcale to przyjemne nie jest ![]() Cytat:
![]() Dlatego wybieram klinikę też między innymi- oprócz tego, że mój lekarz+ znajomy rodziny tam pracuje to nie dochodzi tam do sytuacji, że w weekendy jest mniejszy personel, tylko cała obsada.. Cytat:
Słodzizna ! Cytat:
Cytat:
ciekawa jestem ile mój już waży i się wizyty nie mogę doczekać.Same dobre wieści, cudownie ! ojj a co to się stało? Cytat:
Cytat:
![]() Odnośnie łóżeczka chyba się przekonałam i właśnie takie kupię drewniane na kółeczkach, w końcu już coś wiem dzięki Wam ![]() Roxi- Twojej wiadomości mi nie zacytowało- dziękuję za linki do tych łóżeczek, na pewno się przydadzą a ja takie lelum polelum jeszcze w tej dziedzinie..no i gratuluję takiej garderoby dla malenstwa- bo inaczej to tego nazwać nie można ![]() ELAINE- Najlepszego !Gwiazdki z nieba, lekkiego porodu, spełnienia wszelkich marzeń i czego sobie tylko wymarzysz
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|||||||
|
|
|
#1876 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1877 |
|
Zakorzenienie
|
już dcczytałam Idzia- nie martw się. Każdego nachodzą takie myśli, a jeszcze Ty w obliczu śmierci brata.. wszystko się ułoży i chociaż teraz brzmi to strasznie "tanio" to czas leczy rany, a kasa na malucha na pewno się znajdzie. Też się tym wszystkim martwię, ale musimy dać radę ! w końcu robimy to dla drugiego człowieczka
i to takiego małego !Nooo dotka leci leci, a my dalej na kawę nie poszłyśmy, już się nie upominam haha ![]() mam strasznie pracowity ten tydzien jak na mnie haha
|
|
|
|
#1878 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam nadzieję że Kocurek mnie nie pobije ![]() Cytat:
![]() A u mnie w końcu słońce tylko że zimno... grrr
|
|
#1879 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Metodą 1 na 1.Cytat:
|
|||
|
|
|
#1880 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
idziesz na te warsztaty do Qubusa?
|
||
|
|
|
#1881 |
|
Zakorzenienie
|
no jak się nic nie zmieni to idę.. a raczej- turlam się
|
|
|
|
#1882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
:P hahahah nie zeby byl kwiecien prawie dopiero:P---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- to sie przyturlaj i nie swiruj ![]() ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Straszne-nie mam juz nic slodkiego i co teraz.. lol
|
|
|
|
|
#1883 |
|
Zakorzenienie
|
ja kiedyś miałam zrobione rzęsy też metodą 1:1 i byly ok, ale jakiegoś szału nie bylo.. za to moja przyjaciółka miała i wyglądała cudnie ale teraz kupiła własnie to o czym mowa dalej i jest zachwycona- ja wolę zainwestować w specyfik revitalash i mieć juz swoje długie, a działa bo sprawdzone na dwóch bliskich osobach
Zostało to ogólnie stworzone dla osób, ktore sa po chemioterapii i smaruje się bodajże dwa razy w tygodniu u nasady rzęs. Kosztuje około 300-400 zł więc drogie jest, ale z tego co widzę po przyjaciółce i mamie to działa super no i nie przeczytałam nawet jednej złej recenzji w necie na ten temat
|
|
|
|
#1884 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
Melduje sie z Irl Ktos jeszcze pamieta o moim istnieniu??? Mam nadzieje ze teraz w miare bede na bierzaco i troche pospamuje ale sory nadrabiac was nie bede bo nie dam radyA tak na marginesie wczoraj moj Xawik mial urodzinki ![]()
|
#1885 |
|
Zakorzenienie
|
Zapraszam do siebie, ja mam w sypialni całą szufladę słodkości
|
|
|
|
#1886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sto lat dla synka ! Udany wyjazd do Polski? A ja dziewczyny tak jakby od paru dni w ogóle nie mam zachcianek na nic słodkiego. Po tych paru tygodniach tycia aż się zaczęłam dziwnie czuć z myślą, że nie jem miliona kalorii dziennie hahaha może w koncu ta moja waga będzie wzrastać w normalnym tempie, a nie kilogram dziennie ![]()
|
|
|
|
|
#1887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
100 LAT dla Xawcia
|
|
|
|
|
#1888 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Patrząc ile większość z Was ma rzeczy już się nie mogę doczekać aż poznamy płeć i będe mogła i ja coś pokupować A co do przesądów że nie powinno się za wcześnie kupować to ja nie wierzę. U mnie było tak, że w ciąży z Lenką chodziłam po sklepach i ciagnęło mnie żeby coś kupić i jakoś w końcu nie kupowałam....pamiętam jak były spodnie ciązowe w lidlu, oglądałam je a to już było po 20 tc, strasznie mi się podobały a w końcu ich nie kupiłam nie wiem czemu... i tak było ze wszystkim...nie wiem czy jakieś przeczucie miałam czy co, ale w sumie nie miałam żadnych ciuszków ani nic a ciąza skończyła się tak jak się skończyła...dlatego teraz powiedziałam nawet do Tż że jak tylko poznamy płeć to ja biore się za kupowanie rzeczy. Co ma być to i tak będzie.
|
|
|
|
|
#1889 | |||||
|
Zadomowienie
|
Elain- wszystkiego najlepszego- zdrówka, uśmiechu każdego dnia, pociechy z Męża a w niedalekiej przyszłości z Maluszka roxi- poszalałaś z ubrankami A ja myślałam, że my mamy zawaloną szafę ubrankami dla AdasiaCytat:
![]() Nie zacytowało mi meli- jakoś zbiorowe problemy z snem się chyba pojawiają ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Za 25tc ![]() Za 27tc ![]() Cytat:
dla Was
|
|||||
|
|
|
#1890 | ||||
|
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39964406]
Tylko ja nie mówię o mocnych kopach w brzuch, tylko w..... dziurki i to obie Wczoraj mówię Wam, miałam wrażenie, że Młody mi zaraz wystawi nogę przez którąś z nich - kopało Was kiedyś dziecko w tyłek, tylko od tej drugiej strony? Bo mój mi wczoraj urządził taki koncert, że musiałam się położyć na wznak, żeby trochę podpłynął wyżej, bo to NIE jest przyjemne uczucie Żeby nie było: niech kopie, codziennie i w co chce, tylko ja już się wczoraj serio zaczęłam obawiać [/QUOTE]Witaj w klubie- mnie też Młody tak podkopuje- i nie jest to ani troszkę przyjemne Mój jeszcze gratisowo podkopuje w pęcherz ![]() Może to Maluszki płci męskiej z imieniem na literkę "A" tak mają : "Aaaa... kopnę sobie tak matkę- zobaczymy co zrobi" ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jak ja mogłam przegapić, że Wy też czekacie na Adasia? Już wiem- nie zapisałaś swojego Adasia na pierwszej stronie- to dlatego Popraw się Za 23tc ![]() Cytat:
za wizytę- rośnie Wam Michaś |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:35.

chętnie przyjmę jak przeżyję glukozę
i ze po co tu w ogole jestem. ..

za kolejny tydzień,

Wiem, że najbardziej wiarygodną datą jest data z I trymestru na 04-05 lipca, ale myśl, że Michał rozwija się dobrze, rośnie pięknie i może zechcieć wyjść już w pod koniec czerwca bardzo mnie cieszy 

Wczoraj mówię Wam, miałam wrażenie, że Młody mi zaraz wystawi nogę przez którąś z nich - kopało Was kiedyś dziecko w tyłek, tylko od tej drugiej strony? Bo mój mi wczoraj urządził taki koncert, że musiałam się położyć na wznak, żeby trochę podpłynął wyżej, bo to NIE jest przyjemne uczucie

może w koncu ta moja waga będzie wzrastać w normalnym tempie, a nie kilogram dziennie