Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-25, 10:27   #1861
Ewusia709
Zadomowienie

Dot.: Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9

Dzień dobry!!!

miałam strasznie duzo nadrabiania, w weekend byliśmy u rodziców TŻ, ogólnie cały weekend nic nie robiłam, całą noc spałam, a dziś jak wstawałam z łóżka do pracy to czułam się taka połamana i zmęczona, jakbym conajmniej imprezowała przez kilka dni.
Niech ta zima się juz skończy bo normalnie brak mi sił, u nas dziś -8,5 stopnia.

enlevee my kupujemy własnie drewniane łóżeczko z kółeczkami bo nie wiemy czy Tymuś będzie chciał spać u siebie w pokoiku czy go będziemy transportować do naszej sypialni, a zamontowanie kółek do takiego łóżeczka to żaden problem więc tak to sobie umyślałam
Nie mamy miejsca na dodatkowe kojce, a turystyczne łóżeczka jakos mi się nie podobają.

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
poczekam chętnie przyjmę jak przeżyję glukozę
Sto lat, sto lat niech żyje, żyje nam,
Sto lat, sto lat niech żyje, żyje nam,
Nasza Kochana Mamusia Elaine-blath!!!
Wszystkiego najlepszego, słonecznych wesołych dni, lekkiego porodu i samej uciechy z towarzystwa Maluszka.

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Pojechalam jednak na IP czego szczerze juz żałuję. .kazali mi zostać wiec obecnie przebywam w szpitalnym lozku na patologii :-( polozna na izbie sprawdzila tetno, bylo ok, ale zadzwonila do lekarki, powiedziala co i jak, a tamta kazala mnie przyjac na oddzial. Potem na oddziale badal mnie jakiś stary, oblesny i niedelikatny chlop, ktory stwierdził ze szpital to nie jest darmowe usg i ze po co tu w ogole jestem. ..
Dobrze, ze wszystko w porządku i mam nadzieję, że dziś już wyjdziesz do domku

Cytat:
Napisane przez Katerine2 Pokaż wiadomość
A propo kosciola - moj maz dzis byl sam i jak wyszedl z niego i podszedl do samochodu to okazalo sie ze nie ma w nim radia, subuferu, glosnikow, wzmaczniacza i kluczy...ukradli nam wszystko
Współczuje, to straszne, że wandale złodzieje kursuja nawet pod Kościołem.

[
Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

a no i witam się w 25 tyg.

rety, uciekam, bo jeszcze chwila a nie odkuję się od kompa!
za kolejny tydzień,
ja też ostatnio mam jakieś takie uczucie, że mam jeszcze tyle rzeczy do zrobienia i przygotowania na przyjście Tymusia, a czas ucieka. Ale już jest wstępny plan, idę na zwolnienie, robimy malowanie zaraz po świętach i będę szaleć z wyprawką i urządzaniem pokoiku

Cytat:
Napisane przez katarzynkajg Pokaż wiadomość
Od razu witamy się z wami w 27 tygodniu

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
To i mnie się przypomniało, że zaczynamy 23 tydzień !!
Neni wybacz, że Cie uprzedzę, ale tak sobie zapamiętałam, że Ty tydzień przede mną..no po prostu muszę ogłosić dziewczynom, że Ty 24 tydzień zaczynasz !

A teraz brawa dla mnie i Neni
dla Ciebie za kolejny tydzień

I Neni też klaskamy

Cytat:
Napisane przez Guuusiaa Pokaż wiadomość
Wybraliśmy imię dla SYNUSIA szybko poszło miał być Filip ale oboje z mężem zakochaliśmy się w imieniu MARCEL
Super

Z tego co kojarzę to już drugi Marcelek u nas, bo u Kocurka też widziałam Marcelka w podpisie.

Moja Słodka Fabryka => www.slodkafabryka.blox.pl
Ewusia709 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 10:29   #1862
dzoan
Zakorzenienie

idzia111 a czemu podły humor..coś się stało??

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 10:31   #1863
magolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Charlize89 Pokaż wiadomość
Witam w klubie, mam tak samo.

Poza tym witam się w ten "piękny" poniedziałek.

A my z Dzidziolem rozpoczynamy
23 tydzień czyli 6 miesiąc.

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Ponadrabiam was później, ale na razie pochwalę się, że moja dzisiejsza wizyta była bardzo udana
Michaś nadal jest Michasiem Szyjka długa, prawidłowa 4,5 cm, wód- odpowiednia ilość. Dzidziuś, jak określiła Pani doktor, fajniutki i duży Waży już prawie 900 g (dokładnie 898 g). Wg dzisiejszego USG stałam się mamusią czerwcową (termin na 30 czerwca). Wiem, że najbardziej wiarygodną datą jest data z I trymestru na 04-05 lipca, ale myśl, że Michał rozwija się dobrze, rośnie pięknie i może zechcieć wyjść już w pod koniec czerwca bardzo mnie cieszy

Lecę coś pochłonąć, bo wyruszyłam dziś z domu o 6:30 bez śniadania i już umieram z głodu.
Gratuluję udanej wizyty

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
witajcie!

Mam dziś podły humor
Idzia a skąd ten podły humor???
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 10:33   #1864
surka
Zakorzenienie

Jak wspomnę moje przeżycia z lekarzami ze szpitala, poczytam wasze przeżycia to mam takiego pietra przed porodem, że szok.

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Cytat:
Dzień dobry

Ponadrabiam was później, ale na razie pochwalę się, że moja dzisiejsza wizyta była bardzo udana
Michaś nadal jest Michasiem Szyjka długa, prawidłowa 4,5 cm, wód- odpowiednia ilość. Dzidziuś, jak określiła Pani doktor, fajniutki i duży Waży już prawie 900 g (dokładnie 898 g). Wg dzisiejszego USG stałam się mamusią czerwcową (termin na 30 czerwca). Wiem, że najbardziej wiarygodną datą jest data z I trymestru na 04-05 lipca, ale myśl, że Michał rozwija się dobrze, rośnie pięknie i może zechcieć wyjść już w pod koniec czerwca bardzo mnie cieszy

Lecę coś pochłonąć, bo wyruszyłam dziś z domu o 6:30 bez śniadania i już umieram z głodu.

Gratuluję udanej wizyty a Michaś niech dalej nabiera siły, coby dobrze kopał
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 10:34   #1865
shestiger
Rozeznanie

Hejoo
Sto lat dla solenizantki
U mnie weekend można zaliczyć do udanych byłam z tż na fajnych spacerkach korzystając z odrobiny słonka. Nie było przesiadywania przed kompem Razem z TŻ obserwowaliśmy podskakujący brzuszek
W niedziele po drzemce było mi niedobrze ale szybko znalazłam przyczynę bo maleństwo mi fikało koło żołądka ;/... wieczorem i dziś obite jelitka tam gdzie mam chore i jak dotknę to czuje jakby mnie tam ktoś pobił normalnie :/ miejmy nadzieję że maleństwo zmieni miejsce urzędowania bo nie wyrobię :P
Mój tata ma dziś oglądać jakieś mieszkanie w Katowicach dla nas więc miejmy nadzieję że to będzie strzał w 10 jedyne co wiem że do remontu i bez mebli ale to można jakoś po mału kompletować byle by na swoim
shestiger jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 10:36   #1866
d0tkaaa
Zakorzenienie

Dzien Dobry
Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
Ciekawe jakie wrażenie zrobi na nim noworodek - w sumie ja sama się zastanawiam jak sobie poradzę z obsługą takiego małego człowieczka ale nie jest to strach tylko taki bardziej dreszczyk emocji
to i tak jest juz "duze" dziecko bo wazy 7 kg trzyma głowke i wogole a noworodek to daj spokoj ja sie cykam a co dopiero TZ zeby krzywdy nie zrobic hihi

Cytat:

A tak przy okazji. Dziewczyny z Krakowa byłyście w tej hurtowni:
http://www.free-trade.cracow.pl/
Jesteśmy gotowi pojechać te 100km, ale muszę wiedzieć, że ma sens, bo wybór i ceny sensowne

Elaine wszystkiego najpiękniejszego Dużo pociechy z pociechy, łatwego porodu i wszystkiego co sobie zamarzysz
Wlasnie wiekszosc osob sie zachwyca ta hurtownia a z tego co Margos napisala i z tego co ja widzialam na stronie to szalu nie ma tam wogole i tego co czytalam na necie... mysle ze nie ma sensu jechac tyle do tej hurtowni.. sama tam nie bylam ale nie bardzo chce mi sie jechac.. ja napewno wstapie do tej znowu- http://strefadzieciaka.pl/
Bo mam blisko:P a tak to jade do Bochni.Mysle ze przy wozku moze wiekszosc rzeczy kupie
Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Nas niestety szarpnie, bo my młodzi, mamy mało zniżek (10%). Na szczęście w tym roku już nie będzie tej zwyżki za wiek, bo w tamtym jeszcze była No i auto stare, a za to też się więcej płaci...
Ale, żeby kiedyś móc płacić mniej, trzeba przez to przejść.
no mnie tez szarpie,wzielam na siebie auto zeby nie klocic sie z ojcem i mam same zwyzki .. za wiek itp.. chodziaz teraz w styczniu mialam znizke za bezszkodową 10 % i co z tego jak podniesli ubez i wyszlo na to samo,mam w TPU czy jakos tak :P ( teraz zmienili nazwe) no i place 1100... no trudno nic tylko czekac na znizki :P

Cytat:
Eleine wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń, pociechy z dzieciątka Sto lat
ja tez sie dokladam do zyczen ,Eleine Wszystkiego najlepszego,lekkiego porodu!! ))))

mam jakiegos lenia:P ostatnio kazdy chodzi za mną i mowi " noo... jeszcze tylko 3 miesiace zobaczysz jak zleci" haha... jeszcze chwila i torbe do szpitala trza szykowac o jej jak to zlecialo

gratuluje udanych wizyt duzych maluchow i rozpoczetych tyg

Zuza

Razem

Edytowane przez d0tkaaa
Czas edycji: 2013-03-25 o 10:38
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 10:37   #1867
idzia111
Zakorzenienie

Dziewczynki nic takiego strasznego się nie stało własnie. Płakać mi się chce, łzy same lecą, hormony dają o sobie znać pewnie. Jakoś wszystko mnie dołuje. Policzyłam sobie ile czego trzeba, opłaty itp i wyszło, ze nie wiem jak wyrobimy na to. Dziś jest równo 3 miesiące od śmierci brata. W ogóle jakoś tak mi źle
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 10:40   #1868
Charlize89
Rozeznanie

Dziękujemy za wszelkie brawa i gratulacje.

Dołączamy się z Dzidziolem do życzeń urodzinowych dla Elaine-blath, przede wszystkim lekkiego porodu i jak najmniej trosk.

A za dzisiejsze wizyty trzymamy
15.06.2012 Straciliśmy Naszego Aniołka (14tc)
30.07.2013 Narodziny Anulki
Charlize89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 10:41   #1869
Ewusia709
Zadomowienie

Cytat:
Czy któraś z was planuje kupić pas poporodowy?
Czy faktycznie daje on efekty czy po prostu są to pieniądze wyrzucone w błoto?
Ja się zastanawiam bo mi koleżanka polecała, ale będe myśleć o tym po porodzie, bo chyba jak cesarka to nie można takiego pasa nosić, więc kupię dopiero jak będzie potrzebny

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Hej zabki
Ja juz ogarnieta.Zbieram się ,,na miasto" z kuzynką Tż-a.Mamy rundke po lumpkach,sklepach itp. itd
Moze jakims cudem uda mi sie zajrzec pozniej i ponadrabiac co nieco
To udanych zakupów życzymy i zajrzyj się pochwalić łupami

Cytat:
Napisane przez Myszolka91 Pokaż wiadomość
A macie fotki malego Adasia
Śliczny jest

Cytat:
więc zasłuzone za tydzień i dla Dzidzi za kopniaczki

Cytat:
Dzień dobry

Super Jaki już duży chłopak

Moja Słodka Fabryka => www.slodkafabryka.blox.pl
Ewusia709 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 10:43   #1870
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczynki nic takiego strasznego się nie stało własnie. Płakać mi się chce, łzy same lecą, hormony dają o sobie znać pewnie. Jakoś wszystko mnie dołuje. Policzyłam sobie ile czego trzeba, opłaty itp i wyszło, ze nie wiem jak wyrobimy na to. Dziś jest równo 3 miesiące od śmierci brata. W ogóle jakoś tak mi źle
Usmiechnij sie do nas Napewno ze wszystkim dacie rade,Kaski tez starczy i wystarczy napewno powolutku byle do przodu a co do hormonow to ja tez nieraz nic mi nie jest a chcialabym usiasc i plakac... Przytulamy Cie

kolezanka wczoraj mi pisala ze robi rzesy przedluza w fajnej cenie.. wiec idziemy ze szwagierka jakos w tym lub nastepnym tyg sobie zrobic a co tam .. przynajmniej nie bede musiala sie malowac ha

Zuza

Razem
Stary 2013-03-25, 10:43   #1871
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
Ja się zastanawiam bo mi koleżanka polecała, ale będe myśleć o tym po porodzie, bo chyba jak cesarka to nie można takiego pasa nosić, więc kupię dopiero jak będzie potrzebny

:
Wiesz, że te pasy są głównie polecane po cc, bo wtedy brzuch gorzej do siebie dochodzi.
Stary 2013-03-25, 10:45   #1872
Charlize89
Rozeznanie

Cytat:
15.06.2012 Straciliśmy Naszego Aniołka (14tc)
30.07.2013 Narodziny Anulki
Charlize89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 10:45   #1873
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
Wlasnie wiekszosc osob sie zachwyca ta hurtownia a z tego co Margos napisala i z tego co ja widzialam na stronie to szalu nie ma tam wogole i tego co czytalam na necie... mysle ze nie ma sensu jechac tyle do tej hurtowni.. sama tam nie bylam ale nie bardzo chce mi sie jechac.. ja napewno wstapie do tej znowu- http://strefadzieciaka.pl/
Bo mam blisko:P a tak to jade do Bochni.Mysle ze przy wozku moze wiekszosc rzeczy kupie
no mnie tez szarpie,wzielam na siebie auto zeby nie klocic sie z ojcem i mam same zwyzki .. za wiek itp.. chodziaz teraz w styczniu mialam znizke za bezszkodową 10 % i co z tego jak podniesli ubez i wyszlo na to samo,mam w TPU czy jakos tak :P ( teraz zmienili nazwe) no i place 1100... no trudno nic tylko czekac na znizki :P
to nie ja od hurtowni

Cytat:
bidulko..posiedź z nami, to może humorek się polepszy..

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 10:46   #1874
katarzynkajg
Zadomowienie

Cytat:
Idzia kochana nie martw się wszystko na pewno się ułoży i kaska starczy na wszystko, uśmiech poprosimy dla nas wszystkich

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
katarzynkajg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 10:46   #1875
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
To i mnie się przypomniało, że zaczynamy 23 tydzień !! Wygląda na to, że deptamy już w 6. miesiąc?

Neni wybacz, że Cie uprzedzę, ale tak sobie zapamiętałam, że Ty tydzień przede mną..no po prostu muszę ogłosić dziewczynom, że Ty 24 tydzień zaczynasz !

Brawa dla Waszej czwórki- czyli dla Ciebie i Lola i dla Neni i Kubusia za taki dojrzały wiek

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39964406]
Tylko ja nie mówię o mocnych kopach w brzuch, tylko w..... dziurki i to obie Wczoraj mówię Wam, miałam wrażenie, że Młody mi zaraz wystawi nogę przez którąś z nich - kopało Was kiedyś dziecko w tyłek, tylko od tej drugiej strony? Bo mój mi wczoraj urządził taki koncert, że musiałam się położyć na wznak, żeby trochę podpłynął wyżej, bo to NIE jest przyjemne uczucie Żeby nie było: niech kopie, codziennie i w co chce, tylko ja już się wczoraj serio zaczęłam obawiać [/QUOTE]

O kurcze. tak to jeszcze nie miałam, ale nie zazdroszczę tego uczucia bo z tego co opisujesz wcale to przyjemne nie jest

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Ja w tej ciąży, jak zobaczyłam plamienie w domu to się popłakałam, umyłam się i poszłam na IP, jak na spacerek z myślą, że i tak mnie nie przyjmą, a to dlatego, że:

w poprzedniej ciązy gin stwierdziła, że serduszko mojego dzidziola nie bije i dała skierowanie na IP, ale powiedziała do mnie, e jeśli nic nie będzie się działo to żebym zgłosiła się do spzitala w poniedziałek, bo w weeken i tak większość z lekarzy nic nie ruszy, więc tylko przeleżę w szpitalu, chyba że będzie krwawienie to od razu na IP. I szczerze powiem, ze miała rację, w piątek zaczęłam krwawić, więc udałam się na IP i co mi lekarz powiedział, przecież nic się nie dzieję, żebym wracała do domu i czekała do poniedziałku, nawet mnie nie zbadał. W sobotę krwawiłam już coraz bardziej, do tego doszły straszne skurcze brzuszne i krzyżowe, pojechaliśmy znowu z tŻ na IP i co, ale czego Pani ode mnie wymaga, on jest sam i łyżeczkowania i tak nie zrobi i musze czekać do poniedziałku i jeśli tak bardzo chcę to on może mnie przyjąć na izbę i mogę sobie u nich poleżeć. Oczywiście nie zostałam nawet zbadana. Z bóli było mi słabo, pojechaliśmy z tż do innego miasta, a tam w szoku, dlaczego aż tak długo zwlekałam. Masakra jakaś
Boże ale ci ludzie mają znieczulicę.. od tego są, a nawet nie chce się myśleć ile istnień ludzkich tak zapewne zakończyło przez tych konowałów..
Dlatego wybieram klinikę też między innymi- oprócz tego, że mój lekarz+ znajomy rodziny tam pracuje to nie dochodzi tam do sytuacji, że w weekendy jest mniejszy personel, tylko cała obsada..

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Dzień dobry z pięknym słońcem i mrozem

Nie spadłam dziś z łóżka wygoda niesamowita jak mam jak chodzić do łazienki, a nie przetaczać się przez tż.

elaine-blath wszystkiego najlepszego z okazji urodzi i oczywiście lekkiego porodu

trzymam kciuki za wizyty
oraz brawa za rozpoczęte tygodnie
Co za osiągnięcie "Nie spadłam dziś z łóżka" ale to dobrze- żeby nie było, że się nie cieszę !

Cytat:
Słodzizna !

Cytat:

Cały wieczór mnie kopał. TŻ pierwszy raz czuł wczoraj ruchy ja przykładał rękę. Teraz też wyczuwam ruchy. Chyba główkę ma ułożoną przy moim łonie, a nóżki bliżej pępka lub odwrotnie.
Noo prooooszę, gratulacje kochana

Cytat:
Dzień dobry

Ale duży maluszek ciekawa jestem ile mój już waży i się wizyty nie mogę doczekać.
Same dobre wieści, cudownie !

Cytat:
witajcie!

Mam dziś podły humor
ojj a co to się stało?

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Troszke Was na szybko przeleciałam.Co do lekarzy na Ip ja nie wiem jak tak mozna.Przeciez tam kazda kobieta ktora przyjezdza bo cos sie dzieje-wiadomo ze jest mega zeschwizowana i zamiast ją uspokoic,miec jakies zrozumienie to człowiek obrywa...

Nie chciałam Wam juz pisac zeby nie schizowac.Jak pojechałam z moim sluzem i bólami an IP to lekarz sie zdziwił co ja tam wogole robie bo jest 19 i tyle przychodni pewnie otwartych a kobiety sie tak nauczyly ze jak cos sie dzieje to od razu na IP.Dobrze ze Tża nie bylo przy tym bo by chyba nim poszarpał.No to jak do gina to niech mi da adresy takich przychodni a poza tym to mi sie nagle stało i w chwili obecnej nie stac mnie na wizyte prywatną......No i 1 dziecko juz straciłam wiec sie boje.Zatkał sie w koncu ,widac bylo ze chce cos skomentowac ale na szczescie zamknął te obleśną mordeczke......Połozna z łaską powiedziała ze musze czekac bo sie zmienia personel.....No i po 15 minutach wyszła do mnie miła babeczka-miód na moje zbolałe serce.A potem ten sam dziad mnie zbadał ale juz nic sie nie odzywał...No i powiedział ze zostawi mnie na obserwacji bo co innego? Ale widac ze z bólem serca i łachą...... A potem juz lekarze byli ok,nie słyszałam kąśliwych uwag...Tylko pod adresem swoejgo gina bo on nie pracuje w szpitalu....Przyjmuje na nfz,w 3 miejscach prywatnie i pacjentki ciagną do niego tłumami

Cale szczescie ze Tz bedzie przy porodzie wiec mysle ze przy nim nikt nawet zadnej uwagi nie na miejscu nie rzuci....

Karolajn-trzymaj sie,olewaj takie buractwo.Szpital w koncu jest po to zeby Ci pomoc.....Nie jestes tam z powodu zadrapania ale w ciąży...

A co najlepsze na wypisie mam pieczatke ze nalezy sie niezwłocznie zglosic na IP w razie plamien,krwawien i słabszych ruchów dziecka.......

Miłego dnia żabcie
ehhhh aż mną trzęsie jak czytam kolejną z cyklu opowieść gdzie lekarze są tacy durni.. ciekawe za co im płacą w takim razie cymbałom.

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!!!

miałam strasznie duzo nadrabiania, w weekend byliśmy u rodziców TŻ, ogólnie cały weekend nic nie robiłam, całą noc spałam, a dziś jak wstawałam z łóżka do pracy to czułam się taka połamana i zmęczona, jakbym conajmniej imprezowała przez kilka dni.
Niech ta zima się juz skończy bo normalnie brak mi sił, u nas dziś -8,5 stopnia.

enlevee my kupujemy własnie drewniane łóżeczko z kółeczkami bo nie wiemy czy Tymuś będzie chciał spać u siebie w pokoiku czy go będziemy transportować do naszej sypialni, a zamontowanie kółek do takiego łóżeczka to żaden problem więc tak to sobie umyślałam
Nie mamy miejsca na dodatkowe kojce, a turystyczne łóżeczka jakos mi się nie podobają.
No bo Ty nie wiesz jak to jest? Im mniej człowiek robi tym potem jest bardziej zmęczony hahaha

Odnośnie łóżeczka chyba się przekonałam i właśnie takie kupię drewniane na kółeczkach, w końcu już coś wiem dzięki Wam

Roxi- Twojej wiadomości mi nie zacytowało- dziękuję za linki do tych łóżeczek, na pewno się przydadzą a ja takie lelum polelum jeszcze w tej dziedzinie..no i gratuluję takiej garderoby dla malenstwa- bo inaczej to tego nazwać nie można

ELAINE- Najlepszego !Gwiazdki z nieba, lekkiego porodu, spełnienia wszelkich marzeń i czego sobie tylko wymarzysz
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 10:47   #1876
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Usmiechnij sie do nas Napewno ze wszystkim dacie rade,Kaski tez starczy i wystarczy napewno powolutku byle do przodu a co do hormonow to ja tez nieraz nic mi nie jest a chcialabym usiasc i plakac... Przytulamy Cie

kolezanka wczoraj mi pisala ze robi rzesy przedluza w fajnej cenie.. wiec idziemy ze szwagierka jakos w tym lub nastepnym tyg sobie zrobic a co tam .. przynajmniej nie bede musiala sie malowac ha
Cytat:
Cytat:
to nie ja od hurtowni

Dziękuję za pocieszenie
Stary 2013-03-25, 10:50   #1877
enlevee
Zakorzenienie

już dcczytałam Idzia- nie martw się. Każdego nachodzą takie myśli, a jeszcze Ty w obliczu śmierci brata.. wszystko się ułoży i chociaż teraz brzmi to strasznie "tanio" to czas leczy rany, a kasa na malucha na pewno się znajdzie. Też się tym wszystkim martwię, ale musimy dać radę ! w końcu robimy to dla drugiego człowieczka i to takiego małego !

Nooo dotka leci leci, a my dalej na kawę nie poszłyśmy, już się nie upominam haha

mam strasznie pracowity ten tydzien jak na mnie haha

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-03-25, 10:52   #1878
Guuusiaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
No i dobrze, jeden Filip już jest w wątku dla Marcelka! Na 1 stronę go!
Marcelek też już jest mam nadzieję że Kocurek mnie nie pobije

Cytat:
śliczny

Cytat:
Dzień dobry

Brava dla Michasia że pięknie rośnie

A u mnie w końcu słońce tylko że zimno... grrr

08.08.2013 r. Nasze Życie Nabrało Sensu Synuś

Rośnij kruszynko rośnij

Guuusiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 10:54   #1879
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Wszystko będzie dobrze Mnie też martwią wydatki, ale damy jakoś radę. A jeli chodzi o hormony, to ja albo płaczę jak bóbr, albo śmieję się jak opętana, że aż sie boję czy coś dzidziolowi się nie stanie tak mi brzuch skacze

Cytat:
Ja kiedyś przedłużałam i powiem, że efekt jest super, ale potem moje rzęsy zrobiły się słabe, krótkie i ogólnie do d.upy Metodą 1 na 1.

Cytat:
Wiesz, że te pasy są głównie polecane po cc, bo wtedy brzuch gorzej do siebie dochodzi.
Moja siostra jest po cc i jej lekarz zabronił używać tego pasa i powiedział, że on jest po sn
Stary 2013-03-25, 10:55   #1880
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
to nie ja od hurtowni

Oj to sorka,niewiem jak to sie stalo:P

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Nooo dotka leci leci, a my dalej na kawę nie poszłyśmy, już się nie upominam haha
Ale pamietam o tobie idziesz na te warsztaty do Qubusa?

Zuza

Razem
Stary 2013-03-25, 10:57   #1881
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Ale pamietam o tobie idziesz na te warsztaty do Qubusa?
no jak się nic nie zmieni to idę.. a raczej- turlam się

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-03-25, 10:59   #1882
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:

Ja kiedyś przedłużałam i powiem, że efekt jest super, ale potem moje rzęsy zrobiły się słabe, krótkie i ogólnie do d.upy Metodą 1 na 1.
ja raz mialam i sie zrazilam bo byly do dup.ki zrobione i ogolnie za dlugie,za grube itp ale teraz mam nadzieje ze beda ok.sproboje jak nie podpasuja to sciagne jak beda ok to bede nosic na lato fajnie:P hahahah nie zeby byl kwiecien prawie dopiero:P

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
no jak się nic nie zmieni to idę.. a raczej- turlam się
to sie przyturlaj i nie swiruj

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

Straszne-nie mam juz nic slodkiego i co teraz.. lol

Zuza

Razem
Stary 2013-03-25, 11:00   #1883
enlevee
Zakorzenienie

ja kiedyś miałam zrobione rzęsy też metodą 1:1 i byly ok, ale jakiegoś szału nie bylo.. za to moja przyjaciółka miała i wyglądała cudnie ale teraz kupiła własnie to o czym mowa dalej i jest zachwycona- ja wolę zainwestować w specyfik revitalash i mieć juz swoje długie, a działa bo sprawdzone na dwóch bliskich osobach

Zostało to ogólnie stworzone dla osób, ktore sa po chemioterapii i smaruje się bodajże dwa razy w tygodniu u nasady rzęs. Kosztuje około 300-400 zł więc drogie jest, ale z tego co widzę po przyjaciółce i mamie to działa super no i nie przeczytałam nawet jednej złej recenzji w necie na ten temat

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-03-25, 11:01   #1884
ita83
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny Melduje sie z Irl Ktos jeszcze pamieta o moim istnieniu??? Mam nadzieje ze teraz w miare bede na bierzaco i troche pospamuje ale sory nadrabiac was nie bede bo nie dam rady

A tak na marginesie wczoraj moj Xawik mial urodzinki
Stary 2013-03-25, 11:02   #1885
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Straszne-nie mam juz nic slodkiego i co teraz.. lol
Zapraszam do siebie, ja mam w sypialni całą szufladę słodkości
Stary 2013-03-25, 11:03   #1886
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny Melduje sie z Irl Ktos jeszcze pamieta o moim istnieniu??? Mam nadzieje ze teraz w miare bede na bierzaco i troche pospamuje ale sory nadrabiac was nie bede bo nie dam rady

Pamiętamy pamiętamy
Sto lat dla synka ! Udany wyjazd do Polski?

Cytat:
Zapraszam do siebie, ja mam w sypialni całą szufladę słodkości
A ja dziewczyny tak jakby od paru dni w ogóle nie mam zachcianek na nic słodkiego. Po tych paru tygodniach tycia aż się zaczęłam dziwnie czuć z myślą, że nie jem miliona kalorii dziennie hahaha może w koncu ta moja waga będzie wzrastać w normalnym tempie, a nie kilogram dziennie

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-03-25, 11:03   #1887
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość

Pamiętamy

100 LAT dla Xawcia
Stary 2013-03-25, 11:03   #1888
magolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Też mam czasami takie dni więc rozumiem i mam nadzieję, że jutro już będzie lepiej

Patrząc ile większość z Was ma rzeczy już się nie mogę doczekać aż poznamy płeć i będe mogła i ja coś pokupować mam nadzieję, że 3 kwietnia na połówkowym się dowiem.

A co do przesądów że nie powinno się za wcześnie kupować to ja nie wierzę. U mnie było tak, że w ciąży z Lenką chodziłam po sklepach i ciagnęło mnie żeby coś kupić i jakoś w końcu nie kupowałam....pamiętam jak były spodnie ciązowe w lidlu, oglądałam je a to już było po 20 tc, strasznie mi się podobały a w końcu ich nie kupiłam nie wiem czemu... i tak było ze wszystkim...nie wiem czy jakieś przeczucie miałam czy co, ale w sumie nie miałam żadnych ciuszków ani nic a ciąza skończyła się tak jak się skończyła...dlatego teraz powiedziałam nawet do Tż że jak tylko poznamy płeć to ja biore się za kupowanie rzeczy. Co ma być to i tak będzie.
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 11:05   #1889
cynamon_owa
Zadomowienie

Elain- wszystkiego najlepszego- zdrówka, uśmiechu każdego dnia, pociechy z Męża a w niedalekiej przyszłości z Maluszka

roxi- poszalałaś z ubrankami A ja myślałam, że my mamy zawaloną szafę ubrankami dla Adasia

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Wklejam futrzane paputki Mothercare za 2,90, ktore nabylam na wypadek gdyby wiosna NIGDY nie nadeszla
Nawet jak przyjdzie lato to jej załóż i powiedz "Lilo, proszę nosić- nie po to matka na promocjach polowała żebyś teraz mówiła, że Ci niby gorąco"

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
hej, umieram... nie moglam zasnac, poszlam spac ok 2. pobudka o 5:30
Nie zacytowało mi meli- jakoś zbiorowe problemy z snem się chyba pojawiają

Cytat:
Właśnie nie :banghead::banghead:
Chyba najpierw obchod bo kazali sprzatac i wstawać. Normalnie jak na koloniach
Ciesz się, że piosenki jeszcze nie musiałaś zaśpiewać

Cytat:
Już po obchodzie. Nie wiem czemu wczoraj mi wpisali ryzyko przedwczesnego porodu
Bardzo fajny lekarz byl, jak ktg wyjdzie ok to ide do domku

Cytat:
cynamon_owa śliczne ciuszki..żywe kolorki Co do laktatora, to różnie bywa.. przyjaciółka miała pożyczony i ani razu nie potrzebowała go użyć.To indywidualna sprawa. Ja raczej nie będę kupowała, jak będzie mi potrzebny to wyślę męża. A tak to szkoda mi kasiory. A moze uda mi się też pożyczyć w razie czego. Jakbym miała kupić na wszelki wielki, a później nie używać, to bez sensu, wolę wydać kasiorę na bardziej niezbędne rzeczy.
No właśnie ja też chyba tak zrobię

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość

a no i witam się w 25 tyg.

Za 25tc

Cytat:
Od razu witamy się z wami w 27 tygodniu
Za 27tc

Cytat:
To i mnie się przypomniało, że zaczynamy 23 tydzień !! Wygląda na to, że deptamy już w 6. miesiąc?

Jeee... dla Was za 23 i 24tc

cynamon_owa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 11:05   #1890
cynamon_owa
Zadomowienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39964406]
Tylko ja nie mówię o mocnych kopach w brzuch, tylko w..... dziurki i to obie Wczoraj mówię Wam, miałam wrażenie, że Młody mi zaraz wystawi nogę przez którąś z nich - kopało Was kiedyś dziecko w tyłek, tylko od tej drugiej strony? Bo mój mi wczoraj urządził taki koncert, że musiałam się położyć na wznak, żeby trochę podpłynął wyżej, bo to NIE jest przyjemne uczucie Żeby nie było: niech kopie, codziennie i w co chce, tylko ja już się wczoraj serio zaczęłam obawiać [/QUOTE]

Witaj w klubie- mnie też Młody tak podkopuje- i nie jest to ani troszkę przyjemne Ale tak jak mówisz- lepiej żeby kopał niż miałabym się martwić Mój jeszcze gratisowo podkopuje w pęcherz

Może to Maluszki płci męskiej z imieniem na literkę "A" tak mają: "Aaaa... kopnę sobie tak matkę- zobaczymy co zrobi"

Cytat:
Napisane przez Guuusiaa Pokaż wiadomość
Wybraliśmy imię dla SYNUSIA szybko poszło miał być Filip ale oboje z mężem zakochaliśmy się w imieniu MARCEL
Witamy w takim razie Marcela w naszym niebieskim klubie
Cytat:
Czy któraś z was planuje kupić pas poporodowy?
Czy faktycznie daje on efekty czy po prostu są to pieniądze wyrzucone w błoto?
Ja - mięśnie mają podporę i robią się leniwe

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Przypomniało mi się jak wczoraj leżelismy z Tż, on za mną i trzymał mi rękę na brzuchu, tylko dosłownie pod piersiami i nagle taki przejety mówi ,,chyba poczułem dzidziusia" zaczęłam się śmiać, że to pewnie moje jelita bo dzidziuś pod cyckami nie siedzi tylko dużo pod pępkiem. Mina Tż bezcenna jak polozyłam jego rękę niziutko a on taki przejęty: to on tam siedzi??????!!!

Cytat:
Jak ja mogłam przegapić, że Wy też czekacie na Adasia?
Już wiem- nie zapisałaś swojego Adasia na pierwszej stronie- to dlatego Popraw się

Cytat:

.

Za 23tc

Cytat:
za wizytę- rośnie Wam Michaś

cynamon_owa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości