|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: A nazwa IV części wątku mamuś wrześniowo-październikowych brzmieć będzie: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. IV |
|
23 | 42,59% |
| Wyskakują naprzód brzuszki, bo w nich rosną jesienne maluszki |
|
8 | 14,81% |
| Słońca już wyczekujemy, bo wystawić brzuszki chcemy mamusie IX-X.2013 |
|
11 | 20,37% |
| Na słoneczko już czekamy - dzidzie i ich boskie mamy IX-X.2013 |
|
5 | 9,26% |
| wrzesniowo-pazdziernikowe mamusie czekaja na swoje brzusie |
|
4 | 7,41% |
| Non-stop dużo tu gadamy i na jesień wciąż czekamy |
|
3 | 5,56% |
| Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
Cytat:
coś wymyślę. Żakiecik na wierzch zarzucę i będzie fajnie Ja bym na wiosnę ten fiolet rozweseliła. Rajstopy cieliste i jakieś żywe dodatki, ale to już zależy od upodobań i odwagi ![]() My też mamy wesele znajomych na początku sierpnia na które mamy jechać 5h. Na szczęście autostradą prawie cały czas, więc chyba pojedziemy, ale boję się tej podróży zdeczka. Drugie wesele mamy na początku września i już będę miesiąc przed porodem i w tym przypadku wątpię, że pójdziemy, chociaż to niedaleko, ale to moja pierwsza ciąża i w sumie nie wiem czego się spodziewać. Może dziewczyny już z kolejną ciążą powiedzą jak to w ostatnim miesiącu się czuły na siłach? Cytat:
|
||
|
|
|
#2552 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2553 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2554 |
|
Zakorzenienie
|
A jaka jest norma? może coś faktycznie tłustego/słodkiego zjadłaś wieczór wcześniej? Walka z cholesterolem jest długa i wiążę się głównie ze zmianą diety na niskotłuszczową w tym musisz zrezygnować ze słodyczy. W necie jest dużo porad na ten temat.
|
|
|
|
#2555 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2557 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
chyba zaczne te diete dopiero po świętach norma jest do 200, ale z powody niedoczynnosci zawsze miałam koło 200-210 i zeby utrzymać koło 190 dużo jeździłam an rowerze plus diete zachowywałam; chyba taki wysoki to przez ten brak ruchu i pzrez to, ze jem dużo sera zółtego coby wapnia nie zabrakło |
|
|
|
|
#2558 |
|
Zakorzenienie
|
ja się niestety na cholesterolu nie znam więc choćbym chciała to nie pomogę
|
#2559 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej kochane.Ale dzis mam lenia-a tyle roboty jeszcze przede mna.Musze Wam powiedziec ze moj kochany Tz kupil mi wczoraj fajny prezencik.Jako ze ja nie przepadam za prasowaniem dostałam od niego stacje parową
Juz ją dzis wyprobowałam i musze powiedziec ze rewelacja.Raz ciach ciach i ciuchy poprasowane Teraz to chyba bede to chetniej robic![]() Jesli chodzi o Tsh to dzwonilam przed chwila do laboratorium i mi powiedzieli ze nalezy to wykonac na czczo wiec juz sama nie wiem jak to jest... |
|
|
|
#2560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w torebce mam zawsze jakąś przekąskę więc aby wyjdę z gabinetu to siadam i zjadam śniadanko
|
|
#2561 |
|
Wtajemniczenie
|
No i ja tak chyba zaczne robic
|
|
|
|
#2562 |
|
dryfuję słowami
|
Odp: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
A dziś w Łodzi Justin Bieber! Pod hotelem przy Manu stoją siksy, całe stadko, pewnie mają już kisiel w gaciach.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2563 |
|
Konto usunięte
|
TSH mozna nawet po południu zrobić - nie trzeba na czczo
|
|
|
|
#2564 |
|
Zakorzenienie
|
Pod warunkiem, że nie masz leczonej tarczycy. Ja leczę od 10 lat niedoczynność i badanie robi się przez wzięciem euthyroxu, a jego trzeba wziąć na czczo i odczekać poł godziny zanim się zje...
|
#2565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2566 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2568 | ||||
|
Zakorzenienie
|
cześć!
Ja mam dzisiaj wolne ![]() Cytat:
może tutaj znajdziesz coś dla siebie: http://www.asos.com/Women/Sale/Mater...Size=20&sort=3Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
i cieliste rajstopki![]() My też idziemy na wesele 17 sierpnia ale to jest blisko, więc jak coś to do domu się szybciej pojedzie
|
||||
|
|
|
#2569 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra,dziewczynki.. to ja się zbieram i jedziemy. Trzęsie mi portkami!
Do później
|
|
#2570 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lekarz mowil ze tak mam robic.
|
|
|
|
|
#2571 |
|
Zakorzenienie
|
Mi kiedyś powiedział endo, że absolutnie nie można ominąć tabletki i że w dzień badania trzeba wziąć jak najszybciej po badaniu, więc że badanie max do 10 musi być... widać co lekarz to opinia, ale to bardzo dobry endo jest
|
#2572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2573 |
|
Zakorzenienie
|
Znalazłam na necie info, że jak się bada tylko TSH to może być po euthyroxie, ale jak jeszcze fT3 albo fT4 to absolutnie bez i że połknąć należy potem
|
#2574 |
|
Zakorzenienie
|
no to ja juz nie wiem, mi endo mowil ze moge badac po tabletce, a robie zawsze tsh i ft4.
|
|
|
|
#2575 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
hej witam w nowym tygodniu, nadrobię po trochu bo nawet naskrobałyście przez niedzielę trochę
na dziś plan mam jedynie taki że muszę odebrać bony w pracy (jakieś plusy tej pracy woooow) no i sama nie wiem zobaczymy, teraz jeszcze poczytam 5 stron ![]() to pokaźny staż już, super ![]() Cytat:
Cytat:
tylko właśnie czasem nie potrafimy się dogadać odnośnie tego że on okazuje trochę za mało tego zainteresowania, ale spoko będę mu paplała za uchem to może zrozumie ale ostatnio jest lepiej widzę że im bardziej zauważalny brzuszek tym bardziej go on interesuje ale najgorsze jest to że jedno uparte bardziej niż drugie ehhh ale nie wyobrażam sobie bycia z kimś innymCytat:
i brawo za pogrubione! to jest piękne Cytat:
![]() niech tak i mój czasem szaleje choć teraz zaciągamy pasa bo remont :/ ale w innym wypadku myślę że nie miałby nic przeciwko aby jego kobieta dobrze wyglądała ![]() Cytat:
możemy się wspierać ![]() Cytat:
no my udaliśmy się na 14 i stoje podczas tych śpiewów, stoje... nagle tak jakoś słabiej się oddycha, więc próbuje szybciej i szybciej, głębiej, a tu ciągle czuje że mam za mało powietrza, następnie coraz to ciemniej między oczami aż w końcu pustka złapałam się tż mówię że mi słabo to mnie trzymał i w talii i za ręce, a i takie poty mnie oblały że szok, jeszcze czułam na rękach mokro jak już trochę zaczęłam dochodzić do siebie :| no i później głowa mnie bolała eh |
||||||
|
|
|
#2576 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Ja już jestem z tż 9 lat, z tego 7 lat razem mieszkamy, a po ślbie jesteśmy niecałe 2 lata i jest coraz bardziej super z każdym dniem ![]()
|
|
#2578 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poza tym jak powiedziałam, jestem odbierana raczej nie jako bardzo przyjazna, wylewna i gotowa dzielić się życiem rodzinnym osoba... no cóż, czasami warto być uznawaną za zołzę Śliczny jest Cytat:
![]() ![]() ![]() Bosz... jak mnie kierownik drugiego działu dzisiaj wkur... zdenerwował Rozmawialiśmy w większej grupie w zeszłym tygodniu o wyjazdach służbowych na inne imprezy i wymyślił sobie, że skoro nie chcieliśmy z nim jechać w tą sobotę (raz, ze rozmowa w piątek po południu, a dwa, że impreza plenerowa, a w sobotę zimnica straszna), to musimy pojechać w pierwszy weekend kwietnia. Mówię głąbowi, że niestety nie mogę - jadę na wesele (poza tym średnio mi się chce zawalać weekend, szczególnie, ze impreza nie jest specjalnie ważna). Powiedziałam głośno, wyraźnie i przy świadkach. Pomarudził, ale przyjął... a przynajmniej tak mi się wydawało I co widzę dzisiaj na mailu - pismo wysłane do głównego szefa, kierowcy, głównej kadrowej itp - że prosi, żeby wystawić dla mnie delegacje, bo jadę!!! Fuck, ja się nie zgodziłam, z moim zwierzchnikiem nie rozmawiał, ot zlał sobie drogę służbową i moją opinie i nas wysyła Napisałam więc "czułego" maila do niego DW szef i mój przełożony, ze po pierwsze, nigdzie nie jadę, a po drugie, takie kwestie powinny być konsultowane i jeśli jest wyraźna odmowna odpowiedź, to nie znaczy, ze chcę jechać |
||
|
|
|
#2579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
weź to olej... nie masz żadnego obowiązku tam jechać i niech spadają a wie że jesteś w ciąży? bo jak wie to najnormalniej w świecie bez zgody nie może cię wysłac niiigdzie w żadną delegację
|
|
#2580 |
|
Wtajemniczenie
|
no helooooł dziewczyny
Boże co ja was nadrobiłam... No dobra może nie jakoś super dokładnie ale jednak zawsze ![]() Byczę się pobytem w Polsce, teść mnie już do szału doprowadza, babcia męża też a o mamie to już nie wspominam... Czuje się jak jakaś nienormalna, za którą trzeba chodzić sto razy na dzień i przypominać jej, że ma zjeść. No ale poza tym to nie narzekam jest fajnie Jeszcze dwa tygDostałam decyzję o przyznaniu zasiłku ciążowego w bardzo fajnej kwocie więc jestem naprawdę happy Mój mąż chyba ma już syndrom wicia gniazda bo sto razy dziennie ma nowy pomysł na pokój dla dziecka... Nie wiem skąd tyle pomysłów na pokój 4m2 Byłam z bratową na wózkach. Wcześniej nie zwracałam szczególnej uwagi na wielkość kół, raczej na to czy są pompowane ale przejechałam się różnymi wózkami po sklepie i jednak wielkie kołą to jest to. I to wszystkie cztery. Mój obecny faworyt to xlander move. No ideał. A o 13 mam wizytę. Miałam iść w czwartek ale w sobotę troszkę plamiłam. Takie jednorazowe plamienie na brązowo, bezbolesne. No nie wiem co myśleć, się okaże dziś. I w ogóle chyba mnie katar i gardło boli muszę do apteki. I mam dżinsy ciążowe z hm są super Ależ ja tu dawno nie byłam, cóż za tęsknota ![]() _Paulinka_ przyjeżdżaj bo fajnie tu ![]()
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:50.

Tobie pewnie też niedługo już odpuszczą 

Ktoś jeszcze o tym słyszał?

), ale uświadamiam go, że musi się bardziej uzewnętrzniać, bo ja tego potrzebuję szczególnie teraz. To taki okres specjalnej troski ciężarnej
ale nie wyobrażam sobie bycia z kimś innym
Chyba trochę chce się odkuć za tę wczorajszą kilkugodzinna kawusię u swojej siostry 
Rozmawialiśmy w większej grupie w zeszłym tygodniu o wyjazdach służbowych na inne imprezy i wymyślił sobie, że skoro nie chcieliśmy z nim jechać w tą sobotę (raz, ze rozmowa w piątek po południu, a dwa, że impreza plenerowa, a w sobotę zimnica straszna), to musimy pojechać w pierwszy weekend kwietnia. Mówię głąbowi, że niestety nie mogę - jadę na wesele (poza tym średnio mi się chce zawalać weekend, szczególnie, ze impreza nie jest specjalnie ważna). Powiedziałam głośno, wyraźnie i przy świadkach. Pomarudził, ale przyjął... a przynajmniej tak mi się wydawało