|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 13 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.13 |
|
3 | 6,12% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
3 | 6,12% |
| Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 |
|
22 | 44,90% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.13 |
|
10 | 20,41% |
| Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
5 | 10,20% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2281 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.
Cytat:
|
|
|
|
|
#2282 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.
Piotrek dziękuję i również przesyła pozdrowienia
![]() Gdzie jest Jenny?
|
#2283 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
gratki gratki. Twojego gina też nie czaję
|
|
|
|
|
#2284 |
|
BAN stały
|
za 32 tc
![]()
Edytowane przez Elusiek Czas edycji: 2013-03-25 o 11:13 |
|
|
|
#2285 |
|
Wtajemniczenie
|
ale ta wiklina czy cokolwiek to jest?
poproszę brata, żeby obwąchał ![]() http://www.argos.co.uk/static/Produc...er/3755589.htm sama nie wiem jeszcze, muszę dziś przejrzeć dokładnie wszystko stronki, które brat mi podał... Atena - później zarzucę linkami, czym jesteśmy my zainteresowani, bo muszę jechać do urzędu
|
#2286 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2287 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Hm moja na ostatniej wizycie, jak już chyba dziś pisałam nawet w 32 i 6 d ważyła prawie 2 kg, ja ogólnie mam wrażenie, że mało przytyłam i mam nieduży brzuch jak na ten etap a Ty ile masz w pępolku i kg na +? Może w czwartek gin poda mi ile mała urosła przez 2 tyg.
|
|
#2288 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie tylko z Wami w tak zwanym międzyczasie. Muszę pare spraw pograniczu bo w czwartek z samego rana wyjeżdżamy do moich rodziców
![]() Miłego plotkowania, do pózniej |
|
|
|
#2289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2290 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dokładnie to samo stwierdziłyśmy wczoraj z moją przyjaciółką, a tak to lubiłyśmy. W Twoim Stylu czytałam wywiad z aktórką grającą Ankę (nigdy nie pamiętam jej nazwiska) i ona sama stwierdziła, że była za tym żeby serial skończył się już po ostatniej serii...Zanim tą serie wyemitowali myślałam,że przesadza, ale niestety...się skończył i teraz scenarzystka "szyje" wymy śla pierdoły niestety
|
|
|
|
|
#2291 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ej ale z tym, że nie dogodzisz to fakt faktem - racja ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Cytat:
|
|
#2292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze że mi przypomniałaś o ikeii, muszę złożyć "zamówienie" u braciszka ![]() pawie oczko dalej nie zrobiłam tego zdjęcia mi brzuch dosłownie wywaliło w ciagu 2 tyg w 7 m-cu i ciągle jest taki sam![]() dziś się ważyłam i mam 13 na plusie. a co do cm do nigdy nie mierzyłam ale zaraz z ciekawości zobaczę![]() loney ja też jadę do rodziców na święta, ale dopiero w piątek po pracy TŻta. Już się doczekać nie mogę |
|
|
|
|
#2293 | |
|
Zakorzenienie
|
Wstałam rano, a u małej cisza. Zjadłam śniadanie - nic, zjadłam batona - nadal nic ... Poszłam się położyć, pozmieniałam boki, pohuśtałam brzuchem i mi popukała
---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Cytat:
bo nikt go nie znał i na każdym kroku go legitymowali.Mój mąż już ponad tydzień temu miał mi dać swoją listę propozycji, skoro moje mu się nie podobają i nadal nic Ja mu tłumaczę, że coś chcę wybrać, gadać do brzuszka tym imieniem, bo jak się nie spodoba jednak po chwili uzywania to można zmienić, a jak zostawimy na ostatnią chwilę to już się nie zmieni.
|
|
#2294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2295 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#2296 |
|
Zakorzenienie
|
My w poniedziałek idziemy na urodziny do syna kuzynki więc nigdzie nie jedziemy bo na 1 dzień to mi się nie chce, więc w niedzielę do teściowej na obiadek tylko. Zastanawiam się zaprosić ją na obiad w poniedziałek, ale z drugiej strony jak jedziemy po obiedzie, to czy tak głupio nie wyjdzie, no ale ona sama mieszka ... podpytam się ją w tygodniu jakie ma plany na poniedziałek i będziemy decydować. Nie chcę żeby sama została. Teściowa też człowiek
|
#2297 | |
|
Zakorzenienie
|
My dzisaij konczymy 29tc wiec zaczynamy 30tc.Mam nadzieje, ze dotrwamy choc do 36tc. Mam dzis jakis słabszy dzień...cos z boku mnie kłuje. Mała sie rusza wiec spoko. Dzis zaczynamy liczyc ruchy. Cytat:
|
|
#2298 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w niedzielę po południu wracamy do siebie i po drodze wstępujemy do ciotki/dziadka TŻta, wieczorem mają do nas wpaść znajomi. A w poniedziałek idziemy do teściowej![]() jeszcze chce sobie zakupy porobić w mojej mieścinie więc pewnie zabiegana będę. Wysłałam bratu listę co chcę z ikeii, kupi mi i przywiezie na święta do domku ![]() zmykam do biedronki na zakupy bo lodówka świeci pustkami mam nadzieję że jest ciepło i nie ma ślizgawicy![]() ---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- Cytat:
Moja dzidzia do 20 musi posiedzieć w brzuszku nie ma to tamto, TŻ musi zrobić piwnicę i powynosić wszytskie graty bo bez tego nie da się zrobić kącika dla małej
|
||
|
|
|
#2299 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.1
Kurde. Tak czytam i mój brzuch to jakiś mikrus. 30t3d i tylko 92cm... Mierzone wczoraj wieczorem.
Gdzie te dzieci się podziewają? A u mariolki kicha. Wody się tylko sączą, pęcherz cały, skurczy brak i rozwarcie nieduże. Musi się dziewczyna uzbroić w cierpliwość...
|
|
|
|
#2300 |
|
Zakorzenienie
|
Pawie oczko specjalnie dla Ciebie brzuch dziewczyny w 34/35 tygodniu z maluchem, który ważył w 33 tygodniu 2 kg
|
#2301 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cały czas sie zastanawiam czy nie isc do jakiegos gina prywatnie sie skonsultowac...
|
|
#2303 |
|
Wtajemniczenie
|
to jest kosz wiklinowy, na niego sie naciąga ten materiał z falbanką i potem materac jest, teściowa się w tym zakochała i kupiła małemu, w sumie i dobrze bo przez pierwsze 3 miesiące będzie z nami spał w salonie i dopiero potem bierzemy się za remont i w końcu będe miała sypialnie i wygodne łóżko, teraz gnieciemy się na skórzanym narożniku.
|
|
|
|
#2304 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
jaki malutki brzuszek
|
|
#2305 |
|
Wtajemniczenie
|
normalnie nie wierze, bo brzuszek taki jak na 18-20 tc, pewnie wszystko zalezy od lokalizacji łożyska i stąd duże/małe brzuchy
|
|
|
|
#2306 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze masz czas ... a gdzie mierzysz? W talii, pod pępkiem, najszersze miejsce ...?
|
#2307 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jakieś 3 lata temu pisałam pracę o pp stąd akurat pamiętam ![]() Cytat:
![]() Ale dziś zaczęłam dzień. Postanowiłam, że wyjadę z TŻ od rana i podwiezie mnie na pobranie krwii. Przed wyjazdem stwierdziłam, że przeleję sobie kaskę z mojego mkonta ( tego, gdzie jest jakby taka lokata) na zakupy później. I najpierw sobie zablokowałam konto online a póżniej teleservis. No masakra, na szczęście wszystko już odblokowane
|
|
#2308 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.1
Kolejna zaleta szpitala: nie trzeba jeździć do nikogo na święta, to święta przyjadą do mnie
![]() I kolejna historia szpitalna z cyklu "dziwna wspollokatorka" Ta nowa nie jest tragiczna. Nawet mogę z nią pogadać, ogorkiem malosolniaczkiem mnie poczestowala pysznym ![]() Ale. Jej mama to tragedia. Pracuje tutaj na miejscu w szpitalu w ambulatorium. Przychodzi do niej co 2 godz i się pyta jak się czuje. W sobotę była o 8:30 i pierwsza rzecz to była pretensja czemu się nie odezwała o 6 rano po ktg czy wszystko ok! A na do widzenia było zalecenie że ma się odzywać co 3godz. Przynajmniej sms. Zawsze jak przychodzi to idzie najpierw do dyzurki zobaczyć jaki był zapis. Ta jej mówi że ok ale nie nie - ona sama sprawdzi. No jakby moja z takimi tekstami wyskoczyła to bym ją obsmiala ![]() ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- Cytat:
![]() Mierzy się na wysokości pepka zawsze. Tak mi mówili tu. |
|
|
|
|
#2309 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 201
Cytat:
potrafiła nawet kilku lekarzy zaczepic i pytać czy wszystko ok ze mną.No ale ta cioctka tak się martwi, bo ona sama prawie 30 lat temu urodziła w 27 tc syna, ważył niecałe 800 g, i w sumie nawet po nim nie widać walki o życie jaką stoczył. Edytowane przez ankaaa206 Czas edycji: 2013-03-25 o 12:21 |
|
|
|
|
#2310 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 201
Na wysokości pepka mam 94cm (przed chwilką zmierzyłam) a jestem na początku 33 tc. No tylko ja mam jedną w brzuszku, a ty dwupak
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:49.

gratki gratki. Twojego gina też nie czaję

poproszę brata, żeby obwąchał 

Dokładnie to samo stwierdziłyśmy wczoraj z moją przyjaciółką, a tak to lubiłyśmy. W Twoim Stylu czytałam wywiad z aktórką grającą Ankę (nigdy nie pamiętam jej nazwiska) i ona sama stwierdziła, że była za tym żeby serial skończył się już po ostatniej serii...Zanim tą serie wyemitowali myślałam,że przesadza, ale niestety...się skończył i teraz scenarzystka "szyje"

bo nikt go nie znał i na każdym kroku go legitymowali.
Ślub 27. X. 2012
) za szkołe rodzenia- bo bez zapłacenia i ukończenia szkoły rodzenia w tym szpitalu niemożna mieć porodu rodzinnego