Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 13 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.13 2 4,08%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.13 0 0%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.13 3 6,12%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.13 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.13 2 4,08%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 3 6,12%
Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 22 44,90%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.13 10 20,41%
Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.13 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.13 5 10,20%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 2 4,08%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-25, 11:09   #2281
Kamciatka
Rozeznanie

Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez whatIthink Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Nie odzywałam się cały weekend, bo miałam chorego (przeziębionego) męża i musiałam się nim zajmować. Leżał w łóżeczku i zabrał mi mojego lapka.

W piątek byłam na sr, było o przebiegu porodu. Dowiedziałam się m. in., że maluch musi się przekręcić ze 4 razy, żeby wyjść na zewnątrz. Chodzenie, bujanie się na piłce, kołysanie biodrami pomaga i przyśpiesza ten proces, bo działa grawitacja.

Zamówiłam wreszcie przez allegro większość wyprawki. Z ważniejszych rzeczy został wózek (nie wiem jaki) i przewijak (wiem jaki).
Zapisałam się też na spotkanie Bezpieczny Maluch, idziemy z mężem.

No i w końcu ustaliśmy imię dla dziecka. Będzie Piotr

W sobotę zaczęłam 31 tc. I nie mogę się już doczekać porodu. Ale przede wszystkim nie mogę się doczekać wiosny
Idziemy prawie łęb w łeb. No ro za 31 tc Wojtek pozdrawia Piotrka
Kamciatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 11:12   #2282
whatIthink
Raczkowanie

Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez Kamciatka Pokaż wiadomość
Idziemy prawie łęb w łeb. No ro za 31 tc Wojtek pozdrawia Piotrka
Piotrek dziękuję i również przesyła pozdrowienia

Gdzie jest Jenny?

06.06.2013 r. - Piotruś
whatIthink jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 11:12   #2283
Kamciatka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
hej

dzisiaj zaczynam 33 tydzień
<<tzn , dla niektórych to jest początek 34, dla mojego gina to dopiero 32 t>> nie czaję już tego

w każdym razie do 40tyg zostało 7tyg
ale mam nadzieję, że urodzę za 4 tyg

piękne słońce dzisiaj
wyjdę sobie na balkon heehe
gratki gratki. Twojego gina też nie czaję
Stary 2013-03-25, 11:12   #2284
Elusiek
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Kamciatka Pokaż wiadomość
Też się witamw32 tc ale ten czas leci
za 32 tc

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
hej

dzisiaj zaczynam 33 tydzień

Edytowane przez Elusiek
Czas edycji: 2013-03-25 o 11:13
Elusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 11:12   #2285
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
fajne ale czytałam że one strasznie śmierdzą
ale ta wiklina czy cokolwiek to jest? poproszę brata, żeby obwąchał może da się to jakoś wywietrzyć, a jak nie to jakiś materiałowy może
http://www.argos.co.uk/static/Produc...er/3755589.htm

sama nie wiem jeszcze, muszę dziś przejrzeć dokładnie wszystko stronki, które brat mi podał...

Atena - później zarzucę linkami, czym jesteśmy my zainteresowani, bo muszę jechać do urzędu
Stary 2013-03-25, 11:16   #2286
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
ale ta wiklina czy cokolwiek to jest? poproszę brata, żeby obwąchał może da się to jakoś wywietrzyć, a jak nie to jakiś materiałowy może
http://www.argos.co.uk/static/Produc...er/3755589.htm

sama nie wiem jeszcze, muszę dziś przejrzeć dokładnie wszystko stronki, które brat mi podał...

Atena - później zarzucę linkami, czym jesteśmy my zainteresowani, bo muszę jechać do urzędu
http://allegro.pl/amy-slonie-kosz-si...109658632.html ja mam taki i nic nie śmierdzi

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 11:16   #2287
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:

pawie oczko ja w tym Twoim kocyku to jestem zakochana
ile waży Twoja mała? bo ciekawa jestem ajk tam moja ale już jej się nie da zmierzyć na aparacie mojego gina
ciesze się

Hm moja na ostatniej wizycie, jak już chyba dziś pisałam nawet w 32 i 6 d ważyła prawie 2 kg, ja ogólnie mam wrażenie, że mało przytyłam i mam nieduży brzuch jak na ten etap a Ty ile masz w pępolku i kg na +? Może w czwartek gin poda mi ile mała urosła przez 2 tyg.
Stary 2013-03-25, 11:17   #2288
lonely_lady
Zakorzenienie

Witam sie tylko z Wami w tak zwanym międzyczasie. Muszę pare spraw pograniczu bo w czwartek z samego rana wyjeżdżamy do moich rodziców ale sie cieszę
Miłego plotkowania, do pózniej

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 11:21   #2289
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady
Witam sie tylko z Wami w tak zwanym międzyczasie. Muszę pare spraw pograniczu bo w czwartek z samego rana wyjeżdżamy do moich rodziców ale sie cieszę
Miłego plotkowania, do pózniej
a już wyzdrowiałaś całkowicie?
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 11:22   #2290
Kamciatka
Rozeznanie

Cytat:
do ikei.

Hmm, tak na marginesie, pytanie do tych co oglądają Przepis na życie, nie macie wrażenia że ten serial stał się dosyć nudny i mocno nieżyciowy? Kiedyś oglądałam z ciekawością, a teraz oglądam nowe odcinki z braku laku, dlatego że siedzę w domu, ale nie podchodzi mi...
Niestety tak Dokładnie to samo stwierdziłyśmy wczoraj z moją przyjaciółką, a tak to lubiłyśmy. W Twoim Stylu czytałam wywiad z aktórką grającą Ankę (nigdy nie pamiętam jej nazwiska) i ona sama stwierdziła, że była za tym żeby serial skończył się już po ostatniej serii...Zanim tą serie wyemitowali myślałam,że przesadza, ale niestety...się skończył i teraz scenarzystka "szyje"wymy śla pierdoły niestety
Stary 2013-03-25, 11:24   #2291
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Ciesz się, że masz mały i możesz normalnie funkcjonować, bo ja przy swoich 104 jest mi ciężko :| Płakałam najpierw, że mały, teraz płaczę, że duży
Nie dogodzisz
no niby tak, ale już zaczęłam sobie wkręcać głupoty do głowy, że dlaczego mi nie rośnie tak jak innym.. i choć wiem, że każda ma swój urok i każda ma inny brzuch to jednak większość dziewczyn już dawno przekroczyła 100, mimo, że ma młodsze ciąże ej ale z tym, że nie dogodzisz to fakt faktem - racja

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
a z czego to jest? bo tu nie widać tej wikliny może to ona ma jakiś zapach?
Stary 2013-03-25, 11:25   #2292
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Hmm, tak na marginesie, pytanie do tych co oglądają Przepis na życie, nie macie wrażenia że ten serial stał się dosyć nudny i mocno nieżyciowy? Kiedyś oglądałam z ciekawością, a teraz oglądam nowe odcinki z braku laku, dlatego że siedzę w domu, ale nie podchodzi mi...
no też mam takie wrażenie i już nawet tego nie oglądam. Strasznie nudny się zrobił, nic się nie dzieje.

Dobrze że mi przypomniałaś o ikeii, muszę złożyć "zamówienie" u braciszka

pawie oczko dalej nie zrobiłam tego zdjęcia mi brzuch dosłownie wywaliło w ciagu 2 tyg w 7 m-cu i ciągle jest taki sam
dziś się ważyłam i mam 13 na plusie.
a co do cm do nigdy nie mierzyłam ale zaraz z ciekawości zobaczę

loney ja też jadę do rodziców na święta, ale dopiero w piątek po pracy TŻta. Już się doczekać nie mogę
Stary 2013-03-25, 11:38   #2293
xal
Zakorzenienie

Wstałam rano, a u małej cisza. Zjadłam śniadanie - nic, zjadłam batona - nadal nic ... Poszłam się położyć, pozmieniałam boki, pohuśtałam brzuchem i mi popukała Ehh, przecież niby wiem, że nic złego się nie stało, ale jakoś spokojniejsza jestem teraz. Może sobie spać dalej, leniuch mały.

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość
to czemu u mnie w banku nie chcą nigdy dowodu
bo gdyby zawsze chcieli to ok, a tu mnie zwyczajnie baba zaskoczyła jeszcze chamsko mnie traktując.. pozułam się jakbym te pieniądze ukradła
Bo u ciebie w banku cie znają i nie chcą dowodu, pewnie wpisują że sprawdzony. Mój tata tak miał kiedyś u nas w oddziale, że przychodził i dostawał wyciągi bez żadnego dokumentu ani nic, tylko przypominał nazwę firmy, wpłaty też bez niczego. Pojechał kiedyś do głownego w mieście to się zdziwił bo nikt go nie znał i na każdym kroku go legitymowali.

Cytat:
No i w końcu ustaliśmy imię dla dziecka. Będzie Piotr
Mój mąż już ponad tydzień temu miał mi dać swoją listę propozycji, skoro moje mu się nie podobają i nadal nic
Ja mu tłumaczę, że coś chcę wybrać, gadać do brzuszka tym imieniem, bo jak się nie spodoba jednak po chwili uzywania to można zmienić, a jak zostawimy na ostatnią chwilę to już się nie zmieni.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 11:38   #2294
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja
loney ja też jadę do rodziców na święta, ale dopiero w piątek po pracy TŻta. Już się doczekać nie mogę
a ja zapowiedziałam mężowi że w te święta nie biegamy od jednej rodziny do drugiej, tylko w niedzielę idziemy do mojej babci, a w poniedziałek do jego rodziny. i ucieszyła go ta perspektywa
Stary 2013-03-25, 11:40   #2295
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:

A przy CC też da się wziąć krew pępowinową?

można
Stary 2013-03-25, 11:41   #2296
xal
Zakorzenienie

My w poniedziałek idziemy na urodziny do syna kuzynki więc nigdzie nie jedziemy bo na 1 dzień to mi się nie chce, więc w niedzielę do teściowej na obiadek tylko. Zastanawiam się zaprosić ją na obiad w poniedziałek, ale z drugiej strony jak jedziemy po obiedzie, to czy tak głupio nie wyjdzie, no ale ona sama mieszka ... podpytam się ją w tygodniu jakie ma plany na poniedziałek i będziemy decydować. Nie chcę żeby sama została. Teściowa też człowiek

Stary 2013-03-25, 11:55   #2297
justyna_g4
Zakorzenienie

My dzisaij konczymy 29tc wiec zaczynamy 30tc.Mam nadzieje, ze dotrwamy choc do 36tc.

Mam dzis jakis słabszy dzień...cos z boku mnie kłuje. Mała sie rusza wiec spoko. Dzis zaczynamy liczyc ruchy.

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja;39966954
pawie oczko dalej nie zrobiłam tego zdjęcia:) [B
mi brzuch dosłownie wywaliło w ciagu 2 tyg[/B] w 7 m-cu i ciągle jest taki sam
dziś się ważyłam i mam 13 na plusie.
a co do cm do nigdy nie mierzyłam ale zaraz z ciekawości zobaczę
Też mam takie wrazenie, za jakos tak nagle i szybko. Ja mam koło 100cm teraz i 7kg na plusie...zle nie jest. Nie wiem ile mała wazy bo nie ogladalysmy jej ostatnio. Moze 4 a moze 10 kwietnia sie dowem bo 10 mam to trzecie duze usg.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 11:59   #2298
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
a ja zapowiedziałam mężowi że w te święta nie biegamy od jednej rodziny do drugiej, tylko w niedzielę idziemy do mojej babci, a w poniedziałek do jego rodziny. i ucieszyła go ta perspektywa
my w sobotę idziemy w odwiedziny do mojej chrzestnej a później do mojego brata. Później pieczenie ciast i robienie sałatek w niedzielę po południu wracamy do siebie i po drodze wstępujemy do ciotki/dziadka TŻta, wieczorem mają do nas wpaść znajomi. A w poniedziałek idziemy do teściowej
jeszcze chce sobie zakupy porobić w mojej mieścinie więc pewnie zabiegana będę.

Wysłałam bratu listę co chcę z ikeii, kupi mi i przywiezie na święta do domku i może w końcu jakoś urządzę łazienkę

zmykam do biedronki na zakupy bo lodówka świeci pustkami mam nadzieję że jest ciepło i nie ma ślizgawicy

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
My dzisaij konczymy 29tc wiec zaczynamy 30tc.Mam nadzieje, ze dotrwamy choc do 36tc.
nawet nie pisz takich rzeczy bo ja 36 tc zacznę w piątek i wtedy wybieram się w podróż do rodzinnego domku. I ani mi się śni tam rodzić, albo nie daj Boże w drodze
Moja dzidzia do 20 musi posiedzieć w brzuszku nie ma to tamto, TŻ musi zrobić piwnicę i powynosić wszytskie graty bo bez tego nie da się zrobić kącika dla małej
Stary 2013-03-25, 12:01   #2299
Aaś
Zakorzenienie

Odp: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.1

Kurde. Tak czytam i mój brzuch to jakiś mikrus. 30t3d i tylko 92cm... Mierzone wczoraj wieczorem.
Gdzie te dzieci się podziewają?

A u mariolki kicha. Wody się tylko sączą, pęcherz cały, skurczy brak i rozwarcie nieduże. Musi się dziewczyna uzbroić w cierpliwość...
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 12:02   #2300
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Pawie oczko specjalnie dla Ciebie brzuch dziewczyny w 34/35 tygodniu z maluchem, który ważył w 33 tygodniu 2 kg
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20130322_082110.jpg (8,6 KB, 42 załadowań)

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 12:03   #2301
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Zastanawiam się zaprosić ją na obiad w poniedziałek, ale z drugiej strony jak jedziemy po obiedzie, to czy tak głupio nie wyjdzie, no ale ona sama mieszka ... podpytam się ją w tygodniu jakie ma plany na poniedziałek i będziemy decydować. Nie chcę żeby sama została. Teściowa też człowiek
jak jej powiecie jak wygląda sytuacja, że po obiedzie zbieracie się do syna kuzynki, to myślę że będzie jej miło zjeść z wami obiad i nie będzie zaskoczona waszym wyjściem
Stary 2013-03-25, 12:08   #2302
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
nawet nie pisz takich rzeczy bo ja 36 tc zacznę w piątek i wtedy wybieram się w podróż do rodzinnego domku. I ani mi się śni tam rodzić, albo nie daj Boże w drodze
Moja dzidzia do 20 musi posiedzieć w brzuszku nie ma to tamto, TŻ musi zrobić piwnicę i powynosić wszytskie graty bo bez tego nie da się zrobić kącika dla małej
No wiesz jak sie ma leżeć to dobry i 36tc z tym, że to wypada w okolicach komuni mojej chrzesnicy wiec też średnio.

Cały czas sie zastanawiam czy nie isc do jakiegos gina prywatnie sie skonsultowac...

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 12:12   #2303
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
a z czego to jest? bo tu nie widać tej wikliny może to ona ma jakiś zapach?
to jest kosz wiklinowy, na niego sie naciąga ten materiał z falbanką i potem materac jest, teściowa się w tym zakochała i kupiła małemu, w sumie i dobrze bo przez pierwsze 3 miesiące będzie z nami spał w salonie i dopiero potem bierzemy się za remont i w końcu będe miała sypialnie i wygodne łóżko, teraz gnieciemy się na skórzanym narożniku.

Julka
Stary 2013-03-25, 12:12   #2304
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
A u mariolki kicha. Wody się tylko sączą, pęcherz cały, skurczy brak i rozwarcie nieduże. Musi się dziewczyna uzbroić w cierpliwość...
no to dalej trzymam kciuki za nią

Cytat:
Pawie oczko specjalnie dla Ciebie brzuch dziewczyny w 34/35 tygodniu z maluchem, który ważył w 33 tygodniu 2 kg
jaki malutki brzuszek
Stary 2013-03-25, 12:14   #2305
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
normalnie nie wierze, bo brzuszek taki jak na 18-20 tc, pewnie wszystko zalezy od lokalizacji łożyska i stąd duże/małe brzuchy

Julka
Stary 2013-03-25, 12:14   #2306
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Kurde. Tak czytam i mój brzuch to jakiś mikrus. 30t3d i tylko 92cm... Mierzone wczoraj wieczorem.
Gdzie te dzieci się podziewają?
Jeszcze masz czas ... a gdzie mierzysz? W talii, pod pępkiem, najszersze miejsce ...?

Stary 2013-03-25, 12:14   #2307
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość

Dziś jade do szpitala gdzie chce rodzić by zapisać się i opłacić (400 zł prawie ) za szkołe rodzenia- bo bez zapłacenia i ukończenia szkoły rodzenia w tym szpitalu niemożna mieć porodu rodzinnego
Ooo...a to ciekawe tzn. że nie można miec porodów rodzinnych bez ich SR. Jeszcze się z tym nie spotkałam

Cytat:
Napisane przez komiksowa Pokaż wiadomość

To wynika z ustawy o przeciwdziałaniu praniu brudnych pieniędzy i finansowaniu terroryzmu. Co do kwoty, to jej wysokość >15 tys.< 20 tys. , ale nie pamiętam teraz. Działania nadzoruje Komisja Nadzoru Finansowego. Ale to tylko w ramach ciekawostki.
Ta kwota to konkretnie >=15 tys. euro lub >=50 tych pln.
Jakieś 3 lata temu pisałam pracę o pp stąd akurat pamiętam

Cytat:
O wow....taki to ja miałam może maks w 20 tc

Ale dziś zaczęłam dzień. Postanowiłam, że wyjadę z TŻ od rana i podwiezie mnie na pobranie krwii. Przed wyjazdem stwierdziłam, że przeleję sobie kaskę z mojego mkonta ( tego, gdzie jest jakby taka lokata) na zakupy później. I najpierw sobie zablokowałam konto online a póżniej teleservis. No masakra, na szczęście wszystko już odblokowane

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 12:17   #2308
Aaś
Zakorzenienie

Odp: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.1

Kolejna zaleta szpitala: nie trzeba jeździć do nikogo na święta, to święta przyjadą do mnie

I kolejna historia szpitalna z cyklu "dziwna wspollokatorka"
Ta nowa nie jest tragiczna. Nawet mogę z nią pogadać, ogorkiem malosolniaczkiem mnie poczestowala pysznym
Ale. Jej mama to tragedia. Pracuje tutaj na miejscu w szpitalu w ambulatorium. Przychodzi do niej co 2 godz i się pyta jak się czuje. W sobotę była o 8:30 i pierwsza rzecz to była pretensja czemu się nie odezwała o 6 rano po ktg czy wszystko ok! A na do widzenia było zalecenie że ma się odzywać co 3godz. Przynajmniej sms. Zawsze jak przychodzi to idzie najpierw do dyzurki zobaczyć jaki był zapis. Ta jej mówi że ok ale nie nie - ona sama sprawdzi.
No jakby moja z takimi tekstami wyskoczyła to bym ją obsmiala

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Jeszcze masz czas ... a gdzie mierzysz? W talii, pod pępkiem, najszersze miejsce ...?
To mi mierzą
Mierzy się na wysokości pepka zawsze. Tak mi mówili tu.
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 12:19   #2309
ankaaa206
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 201

Cytat:
Kolejna zaleta szpitala: nie trzeba jeździć do nikogo na święta, to święta przyjadą do mnie

I kolejna historia szpitalna z cyklu "dziwna wspollokatorka"
Ta nowa nie jest tragiczna. Nawet mogę z nią pogadać, ogorkiem malosolniaczkiem mnie poczestowala pysznym
Ale. Jej mama to tragedia. Pracuje tutaj na miejscu w szpitalu w ambulatorium. Przychodzi do niej co 2 godz i się pyta jak się czuje. W sobotę była o 8:30 i pierwsza rzecz to była pretensja czemu się nie odezwała o 6 rano po ktg czy wszystko ok! A na do widzenia było zalecenie że ma się odzywać co 3godz. Przynajmniej sms. Zawsze jak przychodzi to idzie najpierw do dyzurki zobaczyć jaki był zapis. Ta jej mówi że ok ale nie nie - ona sama sprawdzi.
No jakby moja z takimi tekstami wyskoczyła to bym ją obsmiala
nadopiekuńcza mamuśka, swoją droga mam ciocię pielęgniarkę w szpitalu i jak leżałam to też najpierw szła zobaczyć moje badania, cała kartotekę i potem do mnie potrafiła nawet kilku lekarzy zaczepic i pytać czy wszystko ok ze mną.

No ale ta cioctka tak się martwi, bo ona sama prawie 30 lat temu urodziła w 27 tc syna, ważył niecałe 800 g, i w sumie nawet po nim nie widać walki o życie jaką stoczył.

Julka

Edytowane przez ankaaa206
Czas edycji: 2013-03-25 o 12:21
Stary 2013-03-25, 12:20   #2310
xal
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 201

Cytat:
To mi mierzą
Mierzy się na wysokości pepka zawsze. Tak mi mówili tu.
Na wysokości pepka mam 94cm (przed chwilką zmierzyłam) a jestem na początku 33 tc. No tylko ja mam jedną w brzuszku, a ty dwupak

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości