|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012
dziękuje za wszystkie kciuki i dobre fluidy :-* uspokoiłyście mnie z ta kupa, ale fakt, że w szpitalu zdarza nt się codziennie, co w domu było ewenementem;-)
Bafi no zupełnie moja historia, tylko tu u nas nie ma opcji żeby oddzielić te z biegunka i wymiotami od tych bez, oddział mały, ze 30? miejsc, i niemal wszystko zajęte. dziś miał mój Skarbek pobierany mocz, krew na rzk (wiecie może co to za badanie?), robione zdjęcie rtg i dostał kroplówkę z racji wymiotów. ciekawe co wyjdzie z tych badań... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
konto nieaktywne Edytowane przez LadyBeatta Czas edycji: 2013-03-25 o 12:07 |
|
|
|
#3302 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012
Mam nadzieję.
Cytat:
![]() Cytat:
Na dobrą sprawę wszystko może uczulać. |
||
|
|
|
#3303 |
|
Zadomowienie
|
Antka po morelach wysypało... więc chyba może uczulać
|
#3304 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamus
|
|
|
|
#3305 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki kochane
![]() Ufff mama przyszła i mnie trochę odciazyla z mala. Zasnela Jagoda o 9i 2h spala. Ja tez pospalam i juz mi trochę lepiej. Fizycznie, bo psychicznie nadal dol ![]() Powiem tyle: nie chce świat w tym roku! ![]() Z pozytywow to Jagoda zaczęła dziś na prostych rękach się podpierac
|
#3306 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012
Cytat:
Glowa do góry,bedzie dobrze ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Co prawda pytanie nie do mnie,ale ja kaszkę jaglanąw malej ilosci dawałam maluszkowi do zupki warzywnej po prostu.Ja mam kaszkę instant Nominal to z woda czy mlekiem robi sie taka "papka' wiec mozna dodac do tego co dziecko lubi,machewka miesko itp |
||
|
|
|
#3307 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 201
|
#3308 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012
[QUOTE=angel166;39968131]Dzieki kochane
![]() Ufff mama przyszła i mnie trochę odciazyla z mala. Zasnela Jagoda o 9i 2h spala. Ja tez pospalam i juz mi trochę lepiej. Fizycznie, bo psychicznie nadal dol ![]() QUOTE] Od dzis tesciowa bedzie juz przyjezdzac do Marcela i nie bede musiala go zawozic do niej przed praca.Nie musze juz dzwigac klopsa,jupii! No i troche dluzej w domu z nim posiedze,nie bede go wybudzac bo drzemie o tejporze |
|
|
|
#3309 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 201
Cytat:
Drgawki aż mam jak pomyśle.. Brawa dla małej za pidpieranie sie na prostych rączkach ![]() Mój szura nosem jeszcze z pupą w górze ![]() Wytapane paluchem na szybie ;] |
|
|
|
|
#3310 |
|
Zakorzenienie
|
No zwariuje z nią nie chce kolejny dzien jejsc
od rana tylko cyca raz ciumkala i 60ml mm wypila kolo 9. No nie wiem co jej jest. Reszta mm do wylania poszła, zrobiłam kaszke, bo do mleka juz ma wstręt od dawna. Kaszki nie, zupka tez bee. I tak od tyg prawie jak gęś ja karmie na chama,bo musi przecież coś jejsc. Teraz mama ja zupa próbuje nakarmic, bo mi nerwy puscily. I o dziwo nawet je w miarę
|
#3311 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX
Dzięki za kciuki i wsparcie, dziś byłam 2 godzinki tylko, umówić ludzi na jutro na rekrutację, tak więc maggie dobrze pamiętasz a marta - nic nie przeoczyłaś
Faktyczny powrót po świętach, no ale rekrutacją trzeba się zająć już. Alicja super grzeczna z ciocią, co prawda na poczatku trochę zdezorientowana była, a jak wróciłam to się strasznie do mnie tuliła, ale generalnie na plus ![]() Cytat:
"Cytat:
JAGNIECINA Z KASZA -marchew(300 gram) -ziemniak (1 niewielki) - mieso jagniece(ok.150gram) - por (kawaleczek bialej czesci) - groszek zielony swiezy lub mrozony (2 lyzki) - pietruszka(1/4 z ilosci marchwi) - kasza jaglana( 2 lyzki) - olej sojowy (1 lyzeczka) - kleik kukurydziany( 2lyzeczki) - sok jablkowy do smaku Ugotowac osobno marchew, osobno ziemniak , osobno por z pietruszka i zielonym groszkiem(groszek dodac pod koniec gotowania gdy pietruszka bedzie juz miekka), a osobno mieso. Ugotowac kasze jaglana Zmiksowac warzywa z miesem i kasza. Podgrzac, dodac olej i doprawic sokiem jablkowym do smaku. Jesli za geste dodac wody. Cytat:
Idziemy na spacer
|
|||
|
|
|
#3312 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3313 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
kroplówka i wneflon...okropny widok biedactwo kochane my w domu |
||||
|
|
|
#3314 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3315 |
|
Zakorzenienie
|
No i pierwsze dwa małe chrupki już zjedzone
![]() A ubaw miał przy tym bo "gryzł" dziąsłami. Potem mu sie poprzyklejał ten chrupek do rączki i tak przekładał, żeby wystawała końcówka i bach do buzi ![]() A potem sam sobie trzymał butelke w rączkach i pił herbatke ![]() ![]() O tak: Wytapane paluchem na szybie ;] |
|
|
|
#3316 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kasiam super że w domku Iwa dziękuję,niestety jagnięciny nie posiadam na składzie
|
|
|
|
|
#3317 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiam super,że wróciliście do domku.
Dziewczyny kiedyś pisałyście o rzeczach które wart mieć w kuchni w razie awarii - niezapowiedziani goście itp. Zapamiętałam tylko ciaso francuskie. Możecie jeszcze raz napisać te produkty i co na szybko można z nich zrobić?
|
#3318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- Pamiętacie jak pisałam że się martwię ze Zuzia mało się obraca,także muszę się pochwalić przewraca się we wszystkie strony
|
|
#3319 |
|
Zakorzenienie
|
http://allegro.pl/fotelik-maxi-cosi-...html?source=oo http://allegro.pl/ramatti-venus-plus...html?source=oo http://allegro.pl/fotelik-samochodow...html?source=oo
|
#3320 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Edytowane przez kasiam187 Czas edycji: 2013-03-25 o 14:39 |
|
|
|
|
#3321 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dla mnie awaryjnym poczęstunkiem są też muffinki - w 25 minut gotowe. A i jeszcze mam zawsze pomidory w puszce - zblendowane z dodatkiem czosnku, ziół i oliwy i zagotowane stanowią wyśmienity sos do spaghetti kasiam - super że w domku |
||
|
|
|
#3322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ten http://www.tosia.pl/coneco-zenith_p253# coneco zenith też własnie kusi i nie wiem który by wybrać .. hmm mówisz ze maxi cosi ? mój mąż chodzi na czworaka po przedpokoju z duśką - zwariował świat !
|
|
#3324 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3325 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012
Cytat:
No Jagoda len dziś stwierdziłam jest, bo dopiero na rękach sie prostych podbiosla gdy pies jej z boku piłkę rzucil. Ja się patrzę, a ta pyk na rączkach prostych się patrzy. Pozniej jak ja prowokowalam to uwaliła się jak foka i nie miała zamiaru się dźwigac. Ale grunt, ze jej wyszło,bo się martwilam ostatnio,ze nie potrafi. Cytat:
chyba sir wybiore, bo kurcze moje dziecie od zawsze apetyt mialo I jadla wszysyko az uszy sir jej trzesly. A teraz tadek niejadek Kurcze nic w tej jej buzi nie widze, by to przes zeby ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3326 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no nic zobaczymy![]() Cytat:
za podpieranie, ja nawet nie zauważyłam kiedy Iza zaczęłaCytat:
u nas problem dotyczy tylko mleka, ma dni lepsze i gorsze, chwilowo są te lepsze przed chwilą wypiła 90 ml bez protestów, rano po spaniu 110 ml. kasze, obiad, jogurt, owoce je bez problemu całe migiem. ALe nerwy mi też puszczają jak mi mlekiem pluje na kilometr![]() Cytat:
![]() Byliśmy na dworze całe 45 minut, wieje tak mroźny i ostry wiatr, brrrrr aż na samą myśl mnie przeszywa niby słońce świeci ale ziąb straszny wiosna będzie jak ja do pracy wrócę....Mówiłam już, ze sprzedałam wczoraj wózek - parasolkę po Kubusiu?? za nieco ponad połowę ceny, za którą kupiłam albo ten mini jedna warunkiem jest jedna rączka a nie dwie tak jak przy parasolce. Muszę dać radę go pchać chwilami jedną ręką, jak drugą małego będę musiałą np. przez drogę za rączkę wziąć, a parasolką ni pierona nie dałam rady, mimo, ze wtedy pchałam ją pustą, a Kubuś szedł za rękę....wózek jechał gdzie chciała a ja zygzakiem za nim z małym![]() ---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- Cytat:
|
|
#3328 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3329 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012
Cytat:
![]() Ja bym wybrała drugi ![]() Kurza noga, ja sie musze bawić jeszcze we fryzjera ![]() Wytapane paluchem na szybie ;] |
|
|
|
|
#3330 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny mam pytanie, bo jestem na początku rozszerzania diety Poli. Mała przez trzy dni dostawała marchewkę. Czy mogę dać jej teraz trochę soku marchewkowego i ile tak na pierwszy raz żeby nie było za dużo?
---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ---------- Lewek a jak u Was z marchewką? posmakowała wreszcie Miśkowi czy dawałaś tylko w sobotę?
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:31.

ale rozpiska
to raz dwa schudniesz ile chcesz

na szczęście Iśka zasnęła przed 10.00, zdążyłam sie wykąpać i umalować, mały zajął sie ciuchciami więc jeszcze chwilę mam
dzisiaj po 8 dniach kiblowania w domu wyjdziemy na spacer
dopiero koło 8-ej zrobił jagodową kupe.

"