Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: A nazwa IV części wątku mamuś wrześniowo-październikowych brzmieć będzie:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. IV 23 42,59%
Wyskakują naprzód brzuszki, bo w nich rosną jesienne maluszki 8 14,81%
Słońca już wyczekujemy, bo wystawić brzuszki chcemy mamusie IX-X.2013 11 20,37%
Na słoneczko już czekamy - dzidzie i ich boskie mamy IX-X.2013 5 9,26%
wrzesniowo-pazdziernikowe mamusie czekaja na swoje brzusie 4 7,41%
Non-stop dużo tu gadamy i na jesień wciąż czekamy 3 5,56%
Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-25, 11:53   #2581
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III

Nie macie problemu z wrażliwością skóry?Ja nie toleruje niektórych materiałów, bo mnie skóra swędzi tak, że nie wytrzymuję.
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 11:57   #2582
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Hej kochane.Ale dzis mam lenia-a tyle roboty jeszcze przede mna.Musze Wam powiedziec ze moj kochany Tz kupil mi wczoraj fajny prezencik.Jako ze ja nie przepadam za prasowaniem dostałam od niego stacje parowąJuz ją dzis wyprobowałam i musze powiedziec ze rewelacja.Raz ciach ciach i ciuchy poprasowaneTeraz to chyba bede to chetniej robic
Jesli chodzi o Tsh to dzwonilam przed chwila do laboratorium i mi powiedzieli ze nalezy to wykonac na czczo wiec juz sama nie wiem jak to jest...
Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Pod warunkiem, że nie masz leczonej tarczycy. Ja leczę od 10 lat niedoczynność i badanie robi się przez wzięciem euthyroxu, a jego trzeba wziąć na czczo i odczekać poł godziny zanim się zje...
kurcze co lekarz to opinia...mnie zarowno w polsce jak i tutaj powiedziano ze najlepiej na czczo przed wzieciem tabletki i w polsce faktycznie tak jezdzilam... tutaj jak bylam kiedys na pierwszej wizycie to babka mowi ze najlepiej na czczo ale ze bez sensu zebym jezdzila tam i z powrotem i ze pobierze teraz (byla 17 ), moj gin tez pobiera sobie krew na badania po poludniu i nie przeszkadza mu ze nie na czczo... wiec teraz jak jestem w ciazy jem cos zawsze rano i tym samym polykam wczesniej tabletke... staram sie zjesc cos lekkiego ale jednak... do lekarza mam 12 km, a ponadto tam zawsze czeka sie w dlugiej kolejce bo najpierw musze dostac skierowanie i z tym ide do laboratorium, wiec zwyczajnie w ciazy bym nie wydolila tam dojechac o glodzie i jeszcze czekac zreszta lekarz mi powiedzial ze przy tarczycy to jest tak ze te hormony w tabletkach maja trzymac tarczyce na mniej wiecej tym samym poziomie i nie ma tak ze np przed tabletka mam 15, a po tabletce 1,5 tylko to jest wynik dlugoterminowy... jakbym przez np tydzien nie brala tabletek to wtedy moglaby byc drastyczna roznica a tak to nie...

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Dobra,dziewczynki.. to ja się zbieram i jedziemy. Trzęsie mi portkami!
Do później
powodzenia

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Nie macie problemu z wrażliwością skóry?Ja nie toleruje niektórych materiałów, bo mnie skóra swędzi tak, że nie wytrzymuję.
ja wczoraj sie cala msze drapalam w kosciele bo mnie skora pod kozakami swedziala haha
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 11:58   #2583
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:

Teraz juz nie bo zaczelam uzywac calkiem fajnego balsamu, za to na poczatku ciazy skora normalnie sie ze mnie sypala...strasznie swedzialo..
W sumie to czasem pojawi sie u mnie jakas wysypka na prawej dłoni ale byc moze to alergia na cos..
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 12:03   #2584
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

I zauważyłam, że się pocę, też w stopy, nigdy nie miałam takiego problemu.Skarpetki mogłam czasami 2 dni nosić.
Stary 2013-03-25, 12:06   #2585
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
I zauważyłam, że się pocę, też w stopy, nigdy nie miałam takiego problemu.Skarpetki mogłam czasami 2 dni nosić.
Jesli chodzi o pocenie to ja strasznie zaczelam pocic sie pod pachami...Masakra jakas..jak nie uzyje szybko antyperspirantu to zaraz czuje mokre....Swoja droga tylko zaczal dzialac na mnie Ladyspictik-zaden inny..
Stary 2013-03-25, 12:08   #2586
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
hej
mój by mi nie zjadł-za jedzonko mogę zabić

a mój to chyba nie muszę mówić

ja dzisiaj na 13:00 idę do fryzjera i się jaram, bo już mam odrost na 4cm chyba chciałam zrobić mężowi niespodziankę, ale on pewnie wyszpieguje gdzie idę
Ja w środę w końcu wybieram się do fryzjera (byłam ostatnio w grudniu). Obecnie mam odrosty - na zmianę przyciemniam lub rozjaśniam włosy, więc kondycję mają kiepską...zastanawiam się, czy nie pozwolić im całkiem odrosnąć, bo w sumie ten mój naturalny kolor (a dawno go nie widziałam) jest całkiem ładny, no i włosy o wiele bardziej lśniące niż farbowane podpytam się fryzjerki, może będzie miała pomysł, jak trochę zniwelować odrosty, myślałam o ombre hair.
Stary 2013-03-25, 12:11   #2587
bojatoja
Zakorzenienie

Cześć
Jej zacytowałam tyle postów i mi się jakimś cudem usunęły
No nic, nie pamiętam co miałam dokładnie napisać

Wczoraj prawie cały dzień uczyłam się z mężem do egzaminu i tak jakoś z leciała mi niedziela. W nocy strasznie głowa mnie bolała, no i ząb od kilku dni też zaczyna mnie boleć
Teraz będę z Wami mniej więcej na bieżąco.
I będę brała się za porządki
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 12:15   #2588
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
ja wczoraj sie cala msze drapalam w kosciele bo mnie skora pod kozakami swedziala haha
ooo też tak wczoraj miałam że jak założyłam kozaki to się musiałam podrapać wieczorem stwierdziłam że mam bardzo suche łydki więc się wysmarowałam oliwka na noc i dzisiaj siedzę i nie odnotowałam żadnego swędzenia itp

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

weszłam sobie z ciekawości na wątek mamuś listopadowo- grudniowych a tam aż 9 mamuś terminowo z wrześniowo-październikowych ja nie wiem czemu jak ktoś jest dajmy na to z tej drugiej połowy wątku czyli tak jak u nas z października to idzie sobie już do następnego wątku i tymsamym potem jest 10 tygodni do przodu od innych mamuś z normalnego terminowego swojego wątku
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 12:15   #2589
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
ja mam ten 17tc już ale i tak nie czuję się jakoś spokojniej w piątek mam wizytę i się stresuję czy wszystko ok z moim Klusiem
Ja miałam dziś wizytę - 16 tc i 3 dni Wszystko ok, powoli powinnam zacząć czuć ruchy, ale na razie to tylko odczuwam burczenie raczej niedzidziowe, a wzdęciowe Po świetach morfologia, a 22.04 USG, na którym liczę, że w końcu poznamy płeć.
Poza tym, jestem już na zwolnieniu - raczej do końca ciąży. W pracy wszystko pozamykałam i przekazałam. Zaproponowałam zresztą, że będę raz w tygodniu dostępna przez 2-3h: sprawdzę maile oraz dzwonię się z osobami, które mnie zastępują. Więc chyba jestem fair, a przynajmniej się staram
Stary 2013-03-25, 12:18   #2590
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
weszłam sobie z ciekawości na wątek mamuś listopadowo- grudniowych a tam aż 9 mamuś terminowo z wrześniowo-październikowych ja nie wiem czemu jak ktoś jest dajmy na to z tej drugiej połowy wątku czyli tak jak u nas z października to idzie sobie już do następnego wątku i tymsamym potem jest 10 tygodni do przodu od innych mamuś z normalnego terminowego swojego wątku
Też ostatnio wchodziłam na nie i faktycznie sporo tam mam październikowych i nawet jedna wrześniowa... Może nie chciały do nas dołączyć, ale fakt faktem, dziwne to
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 12:19   #2591
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
ooo też tak wczoraj miałam że jak założyłam kozaki to się musiałam podrapać wieczorem stwierdziłam że mam bardzo suche łydki więc się wysmarowałam oliwka na noc i dzisiaj siedzę i nie odnotowałam żadnego swędzenia itp

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

ja niby wczoraj tez smarowalam, ale nie wiem czemu mnie swedzialo... moze dlatego ze jakis czas temu przestawilam sie juz na adidasy bo mi bylo niewygodnie z tym "wielkim" brzuchem w kozakach na obcasie no ale wczoraj do kosciola mi nie wypadalo isc w adasiach hahah dzis tez nasmarowalam i nie swedzi...
Stary 2013-03-25, 12:19   #2592
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Matko jedyna 15 stron od piątku... powariowały baby

Jak kogoś przeoczę bardzo przepraszam, ale kciuki i tak hurtowo i cały czas trzymam, tak na wszelki wypadek za wszystkie wątkowe mamusie
Za dzisiejsze wizyty

ollka26 Witam i gratuluję

passion, co to znaczy, że się wynik na toxo nie spodobał?

ewacia, mój zje dwa razy pod rząd... a nawet trzy Zrobiłam mu w sobotę curry i jadł w sobotę, w niedzielę i we wtorek też będzie jadł. Za to codziennie sobie coś innego do tego gotuje, a to ryż, a to makaron, a to chleb

Diorisha, daj proszę znać jak wyszły ciasteczka - od jakiegoś czasu się na nie czaję
Ewunie fajne są

dirtymagic Kurcze z jednej strony strasznie Wam zazdroszczę czucia ruchów, a z drugiej.. ja wiem, czekanie też ma swój urok
A co to za ciasto cytrynowe

papugo
Bardzo się cieszę, że jesteś znowu z nami
Doczytałam o TŻ... walizki już spakowane

Asika, nie martw się, w ciąży zazwyczaj temperatur jest lekko podniesiona

teacherka, pisanie o jedzeniu na biało chyba nie przejdzie... pół wątku by było nieczytelne

Snow_White... też oglądałam Zmierzch... i doszłam do wniosku, ze to straszny shit... po czym w sobotę popędziłam o biblioteki po dwa pierwsze tomy i do niedzielnego południa miałam je przeczytane... dzisiaj jadę po kolejne dwa... ciąża się rzuca na mózg

madzia, uff... dobrze że jesteś

shure, niebieskie widoczne żyły to ja mam od zawsze.. na dekolcie, skroniach, stopach i dłoniach... podobno wynika to z tego, że mam dosyć cienką i delikatną skórę, do tego dosyć płytko unaczynnioną. Poza efektem wizualnym, w niczym mi to nie przeszkadza

Makrela ja mam anagram od imienia... tyle, ze przez W wyglądał idiotycznie, a że "zwykła" vea była zajęta, to sobie 7 dodałam Zreztą to nick sprzed Wizażu

butterfly, ja bym brała fioletową

haha zamierzam obejrzec kolejne części Zmierzchu...mój TŻ tylko poprosił, żeby nie musiał oglądać ze mną, bo on takich filmów nie znosi.. fakt, fil'm nie jest szczególnie wybitny, ale ja potrafię ostatnio oglądać nawet "ukrytą prawdę" czy "dlaczego ja"...
Stary 2013-03-25, 12:21   #2593
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Też ostatnio wchodziłam na nie i faktycznie sporo tam mam październikowych i nawet jedna wrześniowa... Może nie chciały do nas dołączyć, ale fakt faktem, dziwne to
TreleMorele na pewno u nas była i Maomami też ale nie wiem czemu poszły sobie do mamuś listopadowo-grudniowych a mamusie z terminami po 20 października to już wszystkie na kolejnym wątku.... ja też jestem mamusia październikowa i wiem że wy jesteście ładnych parę tygodni przede mną ale to jest fajne bo służycie wciąż jakimiś radami, mogę porównywać do was jakieś wyniki, usg, pytać i wszystko wiem bo mi mówicie
Stary 2013-03-25, 12:23   #2594
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
ekspresowo? to u mnie wszystko odbylo sie z predkoscia swiatla poznalismy sie w lipcu 2009, na poczatku sierpnia pierwsze wspolne wakacje i wyznania milosci we wrzesniu postanowilismy ze odstawiam anty i niech sie dzieje co chce, w listopadzie zaszlam w ciaze, w grudniu tz sie oswiadczyl, w lutym bralismy slub a mloda urodzila sie w sierpniu
jestesmy 3 lata po slubie i ciesze sie ze tak szybko nam sie wszystko poukladalo, tylko z drugiej strony czuje dziko, majac 25 lat i bedac w drugiej ciazy gdzie moj rocznik dopiero powoli zaczyna z pierwszym dzieckiem ale przynajmniej do 30 mam z glowy pieluchy
o wow powiem tyle to naprawdę musiałabyć znaczy JEST miłość od pierszego zobaczenia super gratuluje i oby tak dalej!

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Zabiję tż... No słowo daję, ZABIJĘ.
Przez jakieś 3 h stałam i robiłam naleśniki. I co? ZJADŁ WSZYSTKIE! Dla mnie i dla Edzika nic nie zostawił!
No przecież, z pewnością byśmy nie chcieli mieć jutro obiadu!

A argument: "bo przecież zostały 4 na słodko"
Nosz... JAK MOŻNA BYĆ TAKIM EGOISTĄ??????

aa znam ten ból jak mi coś ktoś zje masakra ale jestem zła.
ja dzisiaj będę miała naleśniki
Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość
My również poszliśmy wczoraj z palmami.W kościele ścisk,tłok i gorąc niesamowity.Po 3omin. czułam,że zaczyna mi się robić słabo ale myślałam,że za chwilkę przejdzie i nie wyszłam.Po kolejnych pięciu minutach mąż musiał mnie wyprowadzić pod rękę bo już miałam mroczki pod oczami i ponoć zrobiłam się strasznie blada.Po przyjściu do domu zmierzyłam ciśnienie i miałam 97/60
to widzę pare z nas miało wczoraj przeboje w kościele, ja jak wróciłam miałam 100/59

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Czeeeść.

Jeju,takie ziemniaczki z mizerią też bym zjadła! To odkrycie, bo a niewiele rzeczy mam ochotę...Dzisiaj będą gołąbki, bo mnie jakoś wczoraj naszło

Miałam wczoraj to samo, od 7 rano co 20 minut wymioty...do godziny 18!!
Mama z tatą zapodali mi pomysł (nie wiem skąd się znają),że podobno cola działa na mdłości. Ja normalnie colę wypiję ze 2 razy w roku,no ale podziałała i pomimo,że uważam,że w ciąży nie można to jeśli ma mi pomagać to czasem się napiję.
A jeszcze mąż pojechał mi do cukierni po ciastko z galaretka i malinami aaaach

A mój nick mam już od 10 lat i używałam w różnych miejscach.A wziął się od mojej wtedy ulubionej piosenki "Butterfly" Crazy Town A cyferka nie wiem...chyba miałam 20 lat jak tu zakładałam profil-tylko do oglądania działu o makijażach, bo sobie próbowałam stepy.Jakoś tak nie przemyślanie, trzeba było dać 86 (czyli rocznik) albo ulubioną cyferkę
z tą mizerią to coś jednak jest też mam na nią ochotę ale mama mi wybiła z głowy że teraz te ogórki to nie są dobre i nie chce żebym to jadła eh

teeeeeeż lubię tą piosenkę crazytown ))))

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Dziewczyny w maju idę na komunię,nie będę mieć takiego brzucha jak panie na fotkach,ale najwyżej się zwęzi bo zupełnie nie wiem jaki będę mieć. Która lepsza?
fioletowa

Cytat:
mam to ! ale tylko plecy mnie swędzą nie wiem o co chodzi chociaż balsamuje codziennie :/

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Ja miałam dziś wizytę - 16 tc i 3 dni Wszystko ok, powoli powinnam zacząć czuć ruchy, ale na razie to tylko odczuwam burczenie raczej niedzidziowe, a wzdęciowe Po świetach morfologia, a 22.04 USG, na którym liczę, że w końcu poznamy płeć.
Poza tym, jestem już na zwolnieniu - raczej do końca ciąży. W pracy wszystko pozamykałam i przekazałam. Zaproponowałam zresztą, że będę raz w tygodniu dostępna przez 2-3h: sprawdzę maile oraz dzwonię się z osobami, które mnie zastępują. Więc chyba jestem fair, a przynajmniej się staram
gratuluje

i powodzenia reszcie dziewczyn bo widzę dużo dziś tych wizyt ! powodzenia i czekamy na dobre wieści
Larysa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 12:24   #2595
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Kupiłam rajstopy ciążowe
http://allegro.pl/rajstopy-ciazowe-g...119383432.html
http://allegro.pl/rajstopy-ciazowe-l...124491500.html
Chciałam kupić cieplejsze, ale nie było tych z polarkiem, tylko legginsy.
Stary 2013-03-25, 12:25   #2596
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
TreleMorele na pewno u nas była i Maomami też ale nie wiem czemu poszły sobie do mamuś listopadowo-grudniowych a mamusie z terminami po 20 października to już wszystkie na kolejnym wątku.... ja też jestem mamusia październikowa i wiem że wy jesteście ładnych parę tygodni przede mną ale to jest fajne bo służycie wciąż jakimiś radami, mogę porównywać do was jakieś wyniki, usg, pytać i wszystko wiem bo mi mówicie
wlasnie sobie popatrzylam i faktycznie niby mamusie listopadowo-grudniowe a wg listy najwiecej mamus pazdziernikowych ja wlasnie kiedys szukalam TreleMorele bo zniknela od nas i sie zastanawialam co u niej bo pamietalam ze jej wczesniejsza ciaza zle sie skonczyla, no i odkrylam ze tam sie udziela a nie tutaj... tez nie rozumiem dlaczego wola tam a nie tutaj, bo z jednej strony rozumiem, ze glupio jest byc w tyle, ale z drugiej strony ma to swoje zalety bo sie wszystko wie a przecierac szlaki tez nie jest latwo haha

chociaz ostatnio ogladalam mamusie marcowo-kwietniowe i bylam w szoku ile dzieci urodzilo sie sporo przed terminem...
Stary 2013-03-25, 12:27   #2597
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja jestem takim osobnikiem.Pisalam juz kiedys ze podlaczylam sie do Was gdyz tam nie czulam sie zwiazana z tamtymi mamusiami.Ja mialam dopiero poczatek a u nich duza czesc juz czula ruchy albo mialam usg polowkowe...Bylam sporo do tylu..
Stary 2013-03-25, 12:31   #2598
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
wlasnie sobie popatrzylam i faktycznie niby mamusie listopadowo-grudniowe a wg listy najwiecej mamus pazdziernikowych ja wlasnie kiedys szukalam TreleMorele bo zniknela od nas i sie zastanawialam co u niej bo pamietalam ze jej wczesniejsza ciaza zle sie skonczyla, no i odkrylam ze tam sie udziela a nie tutaj... tez nie rozumiem dlaczego wola tam a nie tutaj, bo z jednej strony rozumiem, ze glupio jest byc w tyle, ale z drugiej strony ma to swoje zalety bo sie wszystko wie a przecierac szlaki tez nie jest latwo haha
no dokładnie- można się od was dowiedzieć wielu rzeczy bo już to przechodziłyście co więcej fajnie będzie za was trzymać kciuki na porodówkach a potem wy będziecie czekały na nasze maleńkie dzidzie najmłodsze na wątku swoją droga ciekawe która zamknie wątek
podczytywałam kiedyś jakieś mamusie nie pamiętam jakie nie wiem czy nie z tego wątku co Matall wcześniej rodziła i pamiętam jak ostatnia mamusia napisała ostatniego posta na "Poczekalni" i tak symbolicznie napisała że "gasi światło" i to takie meeega wzruszające było jak ostatnia osoba sie na "Odchowalnię" przeniosła a w pamięci zostały te wszystkie poczekalniowe przezycia z ostatnich 9 miesięcy- strasznie to wzruszające było

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

Cytat:
Ja jestem takim osobnikiem.Pisalam juz kiedys ze podlaczylam sie do Was gdyz tam nie czulam sie zwiazana z tamtymi mamusiami.Ja mialam dopiero poczatek a u nich duza czesc juz czula ruchy albo mialam usg polowkowe...Bylam sporo do tylu..
Słońce ale u nas akurat takich mamuś jest aby dwie więc jak tu was nie przygarnąć do naszego cieplutkiego wątku a tam pół wątku jest "nieswoich mamusiek" hehehe i to już się dziwne robi
Stary 2013-03-25, 12:32   #2599
83monia
Zakorzenienie

ja w sumie mialam byc mamusia majowa z synem a wyszlam kwietniowa sa tez na drugim watku dzieci z maja (watek lipiec-sierpien!) bo urodzily sie wczesniej... blizniaki czesto walsnie tak maja. no czesto sie spotykam ze ktos sie pozno dowiaduje o ciazy i woli wbic sie w nowy watek nawet ze starsza ciazą bo kiepsko mu nadrabiac czy wbic sie jak tu taka zgrana komitywa

uzupełnilam naszego linka z suwaczkami wątkowymi i bo nikt mi nie powiedzial ze mam braki na liscie!!!

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2013-03-25 o 12:33
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 12:33   #2600
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
.
Też sie dziwię skąd tam tyle pażdziernikowych.Rozumiem te koniec października, ale te z połowy...
Stary 2013-03-25, 12:36   #2601
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
no dokładnie- można się od was dowiedzieć wielu rzeczy bo już to przechodziłyście co więcej fajnie będzie za was trzymać kciuki na porodówkach a potem wy będziecie czekały na nasze maleńkie dzidzie najmłodsze na wątku swoją droga ciekawe która zamknie wątek
podczytywałam kiedyś jakieś mamusie nie pamiętam jakie nie wiem czy nie z tego wątku co Matall wcześniej rodziła i pamiętam jak ostatnia mamusia napisała ostatniego posta na "Poczekalni" i tak symbolicznie napisała że "gasi światło" i to takie meeega wzruszające było jak ostatnia osoba sie na "Odchowalnię" przeniosła a w pamięci zostały te wszystkie poczekalniowe przezycia z ostatnich 9 miesięcy- strasznie to wzruszające było

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

Słońce ale u nas akurat takich mamuś jest aby dwie więc jak tu was nie przygarnąć do naszego cieplutkiego wątku a tam pół wątku jest "nieswoich mamusiek" hehehe i to już się dziwne robi
Stary 2013-03-25, 12:38   #2602
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
o matulu... znalazł się pierwszy imprezowy osobnik weź to olej... nie masz żadnego obowiązku tam jechać i niech spadają a wie że jesteś w ciąży? bo jak wie to najnormalniej w świecie bez zgody nie może cię wysłac niiigdzie w żadną delegację
Jeszcze nie wie, ale się dowie
W nosie go mam, bo to nie jest w żaden sposób mój przełożony, ale wkurza mnie to, ze raz, nie słucha, a dwa, ze to ja muszę jego "widzimisię" odkręcać
No nic, wkurzyłam się, poleciałam do głównego, "poplułam jadem" i lepiej mi A główny się nieźle uśmiał

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
haha zamierzam obejrzec kolejne części Zmierzchu...mój TŻ tylko poprosił, żeby nie musiał oglądać ze mną, bo on takich filmów nie znosi.. fakt, fil'm nie jest szczególnie wybitny, ale ja potrafię ostatnio oglądać nawet "ukrytą prawdę" czy "dlaczego ja"...
Ja pierwszą oglądałam bez Bartka - poszedł na imprezę - i bardzo dobrze, bo by mi kolejnych nie pozwolił. On nawet na moje ukochane Bondy kręci nosem i mówi, że będę od nich miała "pryszcze na mózgu"

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
z tą mizerią to coś jednak jest też mam na nią ochotę ale mama mi wybiła z głowy że teraz te ogórki to nie są dobre i nie chce żebym to jadła eh
Nie są takie złe
Zażerałam się w weekend mizerią

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 12:45   #2603
tancerka212
Zakorzenienie

hehe ja tam jakoś się wbiłam w ten wątek i dobrze mi z tym że nie jestem pierwsza i nie muszę przecierać szlaków zazdroszczę wam tych kopniaczków jak nie wiem ale wiem że ja też się na swoje doczekam
Stary 2013-03-25, 12:48   #2604
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość

z tą mizerią to coś jednak jest też mam na nią ochotę ale mama mi wybiła z głowy że teraz te ogórki to nie są dobre i nie chce żebym to jadła
No ja też mam ochotę na mizerię, a w sobotę chciałam zrobić sałatkę grecką, to mój mąż stwierdził, że ta sałata teraz to sama chemia i że lepiej unikać, więc stanęło na pomidorach z mozarellą

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 12:52   #2605
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Witam Was po weekendzie!
Malo się udzielam, chociaż jestem na L4,ale powiem Wam szczerze że te mdłości odbierają mi siły, czasem mam takie dni że przespałabym najchętniej cały dzień, jedynie weekend był jakiś łagodniejszy dla mnie, lepiej się czułam. Byliśmy z mężem na kiermaszu wielkanocnym w centrum miasta, spędziliśmy miło dzień i uwaga weekend bez pawika ! dziś z rana znowu się zaczęło, dlatego postanowiłam zacząć się więcej udzielać ,może jak przestanę o tym myśleć to będzie mi lepiej dziś mamy 11t6d, jutro wizyta u gin, a w czwartek usg te szczegółowe na które zabieram Męża

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 12:52   #2606
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
No ja też mam ochotę na mizerię, a w sobotę chciałam zrobić sałatkę grecką, to mój mąż stwierdził, że ta sałata teraz to sama chemia i że lepiej unikać, więc stanęło na pomidorach z mozarellą
Kocham pomidory z mozarelląAle mi smaka narobilas.Dzis sobie chyba zrobie na kolacyjke
Stary 2013-03-25, 12:56   #2607
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
Witam Was po weekendzie!
Malo się udzielam, chociaż jestem na L4,ale powiem Wam szczerze że te mdłości odbierają mi siły, czasem mam takie dni że przespałabym najchętniej cały dzień, jedynie weekend był jakiś łagodniejszy dla mnie, lepiej się czułam. Byliśmy z mężem na kiermaszu wielkanocnym w centrum miasta, spędziliśmy miło dzień i uwaga weekend bez pawika ! dziś z rana znowu się zaczęło, dlatego postanowiłam zacząć się więcej udzielać ,może jak przestanę o tym myśleć to będzie mi lepiej dziś mamy 11t6d, jutro wizyta u gin, a w czwartek usg te szczegółowe na które zabieram Męża
hehe witaj w klubie- jestem 6 dni z ciążą przed tobą i tak samo- w weekend spoko a dzisiaj na dzień dobry znowu paw... za 2 dni kończę I trymestr i taaaakie nadzieje z tym wiązałam a tu dupa
Stary 2013-03-25, 12:58   #2608
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Kocham pomidory z mozarelląAle mi smaka narobilas.Dzis sobie chyba zrobie na kolacyjke
Mi wczoraj TŻ na śniadanko zrobił tylko szkoda, że te pomidory jeszcze takie szklarniowe...nie mogę się już doczekać tych "prawdziwych"
Stary 2013-03-25, 13:00   #2609
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
hehe witaj w klubie- jestem 6 dni z ciążą przed tobą i tak samo- w weekend spoko a dzisiaj na dzień dobry znowu paw... za 2 dni kończę I trymestr i taaaakie nadzieje z tym wiązałam a tu dupa
moja mama miała aż do 6 miesiąca ciąży, modlę się żeby u mnie skończyły sie wraz z I trymestrem

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 13:05   #2610
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
moja mama miała aż do 6 miesiąca ciąży, modlę się żeby u mnie skończyły sie wraz z I trymestrem
U mnie uspokoiło się w 16tc. Czasem jeszcze złapią mnie mdłości na chwilę, ale jest lepiej. Dla odmiany pojawiła się zgaga i kłopoty ze spaniem rano (ja byłam zawsze spiochem - jak mogłam, to spałam do 10-11, a teraz 6 rano pobudka, a nawet o 4...potem w ciagu dnia mnie muli).

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości