Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-25, 11:48   #1921
d0tkaaa
Zakorzenienie

Dot.: Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
w week zrobiłam porządek w szafie z ubraniami i niestety nie jest różowo

Wszystkie spodnie jak i spodenki letnie są mi za małe, zakładam jedynie na siebie ciążowe (a mam ich całe 2 sztuki). Także na lato będę musiała kupić sobie albo jakieś sukienki albo jakieś krótkie spodenki i w większej ilości, bo nie mam NICZEGO na cieplejsze dni
Z bluzkami już jest lepiej, tak pół na pół- połowa poszła na tyły szafki z racji zbyt małych rozmiarów, drugie pół jest w porządku i nadal w nich wyglądam.
na święta nie mam nic eleganckiego, mogę jedynie ubrać spodnie jeansowe plus jakaś elegancka bluzka ale to takie "se" zestawienie

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

żabka
wczoraj mąż kupował o 22giej dla mnie
ja tez tak mam ze spodenkami na lato.. pustka. haaaa...
oooo ja zabka,nawet niewiem gdzie jest zabka w poblizu mojego os.. no nic pojde do kauflandu zobaczy sie :P

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
co tam pasy poporodowe, co tam laktatory- najważniejsza jest Milka

To skoro jest rozpieszczona aż tak bardzo to trzeba było kupić jakiegoś misia pluszowego zamiast króliczka

A co do zachowania dziecka dużo zależy od rodziców- jak ktoś ma ochotę sobie wychować małego terrorystę to droga wolna Ja bardzo nie lubię argumentów pt. "No dziecko ma taki charakter i temperament- nic na to nie poradzimy"

Ja uciekam - miłego dnia, za dzisiejsze wizyty i do napisania
Tez jestem tego zdania ze to rodzice wychowuja dziecko tak jak w tych surowych rodzicach- przeciez oni sobie wychowali tak dziecko zeby sie TAK zachowywalo i nimi pomiatalo itp. tak jak ta laska co miala 4 tel kom .. przeciez to mama jej kupila itp

ojciec byl z psem i sasiad mu powiedzial ze.. kreca film na lakach wiec nikogo nie zabili hahahahah ide sie kompciac

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 11:52   #1922
surka
Zakorzenienie

Dzisiejsze 21 tc 6 d
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 21 tc 6 d.jpg (14,5 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 21tc 6d.jpg (13,7 KB, 35 załadowań)
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 11:52   #1923
Ewusia709
Zadomowienie

Cytat:
To skoro jest rozpieszczona aż tak bardzo to trzeba było kupić jakiegoś misia pluszowego zamiast króliczka

A co do zachowania dziecka dużo zależy od rodziców- jak ktoś ma ochotę sobie wychować małego terrorystę to droga wolna Ja bardzo nie lubię argumentów pt. "No dziecko ma taki charakter i temperament- nic na to nie poradzimy"

Ja uciekam - miłego dnia, za dzisiejsze wizyty i do napisania
No raczej ze zwykłym misiem przytulakiem to bym została wyśmiana, zarówno przez dziecko jaki i jej rodziców, bo ogólnie rodzina wymagająca i roszczeniowa. Zosia dostaje wszystko czego zapragnie, a ja to się mogę jedynie podporządkować, to jest bezstresowe wychowanie. Pomijając fakt, że dziecko jak wszystko dostaje co chce to nic nie szanuje, ale co ja się tam wtrącać będe do ich wychowania, nie chcę wyjśc na najgorszą i skompiradło bo to córka siostry mojego TŻ. Będę mieć własne dziecko to mam nadzieję, że uda mi się uniknąć maksymalnego rozpieszczenia.

Moja Słodka Fabryka => www.slodkafabryka.blox.pl
Ewusia709 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 11:55   #1924
enlevee
Zakorzenienie

odnośnie wypowiedzi Cynamonki- mnie strasznie przeraża takie roztkliwianie się nad dzieckiem i pozwalanie na wszystko.. słowem- bezstresowe wychowanie. dla mnie to jest idiotyzm bo jak dziecku się pozwala na wszystko to potem tylko i wyłącznie odbije się to na nas. Tak jak nie uważam, żeby klaps w tyłek (nie bicie, a klaps) był czymś okrutnym. Wychowałam się w domu, gdzie wiedziałam, że jak przeskrobię to ojciec da mi klapsa i żyję do dzisiaj bez skazy na psychice. Moi rodzice mieli na różne moje zachcianki, ale nie dostawałam różnych rzeczy ze względu na to, żeby zbytnio mi się w głowie nie poprzewracało. Na pewno byłam dzieckiem trochę rozpieszczonym bo jestem jedynaczką, ale nie rozpuszczonym- a to duża różnica dla mnie.
Tak samo było jak ukradłam kinder niespodziankę mając lat 4 czy 5 w supermarkecie i rodzice nie widzieli tego- ojciec kazał mi rozkruszyć kinder niespodziankę i spuścić w toalecie- to dla mnie był największy koszmar patrzeć na to, ale z perspektywy czasu patrząc zrobiłabym dokładnie tak jak rodzice wtedy Mam nadzieję, że uda mi się wychować dziecko tak, żeby ono mi było potem wdzięczne.
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 11:56   #1925
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
ojciec byl z psem i sasiad mu powiedzial ze.. kreca film na lakach wiec nikogo nie zabili hahahahah ide sie kompciac
Chociaż tyle
Stary 2013-03-25, 11:58   #1926
magolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość

GratulacjeSuper że wizyta udana i rośnie kolejny mały pulpecik I mamy6 kolejną czerwcówkę na koncie... starsznie wam zazdroszczę tych terminów.
1. Coś czuję w kościach, że w tym sierpniu to zstanę sama na placu boju...

2.A oprócz tego z mniej ciekawych informacji od wczoraj masakrycznie drapie mnie gardło - macie na to jakieś sposoby? Myślałam, że wstanę dzisiaj z zawalonym, bolącym gardłem, ale to dziadostwo dalej tylko drapie i przy oddychaniu przez nos i przez usta. Irytuje mnie to strasznie, bo nie mogę przez to pić wody - podrażnia jeszcze bardziej
1. Jeszcze przecież ja jestem termin mam na 19 sierpnia także bedę jedną z ostatnich mamusiek do rozpakowania

2. skoro na razie tylko drapie to spróbuj czyms nawilżyć - tabletki jakies do ssania które moga kobiety w ciązy, ciepłe siemię lniane. Tak mi się wydaje.

Co do rozpieszczania to niedawno były rozmowy w toku, gdzie matka potrafiła wydac na dziecko miesięcznie 1300 zł z czego zarabiała 1500 zł a na rachunki brała kredyty i zadłużona była na 30 tys. Twierdzila, że jej dziecko musi miec wszystko co tylko zachce

surka zgrabny brzuszek

Edytowane przez magolina
Czas edycji: 2013-03-25 o 12:00
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 11:58   #1927
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
J mam tylko 1 spodnie ciążowe, w którym śmigam cały czas, niedługo będę musiała kupić jeszcze 1 parę jakiś cienkich, bo te są za grube na wiosnę
Ja właśnie na allegro oglądam jakieś spodnie rurkowate ciążowe..legginsowate.. Też mi brakuje spodni. Ale nie wiem jaki rozmiar by brać.. sprzed ciąży czy większy..loteria

Cytat:

Dzoan i super, pracuj, póki możesz. Gdyby nie fakt, że czasami czuję się jak stara ścierka do podłóg, to z wielką chęcią pracowałabym standardowo. Dzisiaj mam tak naprawdę pierwszy dzień bezrobociaa już mnie to wkurza. Jestem bardzo niezorganizowana, jak nie mam napiętego planu dnia
Chociaż fakt faktem, że dzisiaj wstałam rano, poleciałam na badania, do byłej pracy i do skarbówki, także jeszcze najgorzej ze mną nie jest
I tak sporo już od rana zrobiłaś Mnie by było ciężko tyłek z domu wyciągnąć i kazałabym się zawieźć mężowi na badania i do urzędów

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 11:59   #1928
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:

hahahahahahahaha a Ty już pochowałaś jakiegoś biedaczynę

Odnośnie krótkich spodenek w ciąży- zawsze nosiłam krótkie spodenki i to nawet takie, które były bardzo krótkie, a teraz się będę bała nie ze względu na brzuch, ale na cellulit masakra

Poza tym zauważyłam, że jak przytyłam w ciąży to głównie mi poszło w nogi- mam takie dwie kolumny

Nie piszcie o czekoladach i daimie bo tak jak pisałam- nie mam zachcianek na słodkie i od paru dni waga stoi w miejscu - nie chcę żeby sobie o mnie przypomniała

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-03-25, 12:02   #1929
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Dzisiejsze 21 tc 6 d
Jezu surka To ja się chciałam pochwalić, że dzisiaj pani w laboratorium stwierdziła, że jestem szczupła, ale ty to pobijasz wszystko Gdzie jest brzuchol, ja się pytam
Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
odnośnie wypowiedzi Cynamonki- mnie strasznie przeraża takie roztkliwianie się nad dzieckiem i pozwalanie na wszystko.. słowem- bezstresowe wychowanie. dla mnie to jest idiotyzm bo jak dziecku się pozwala na wszystko to potem tylko i wyłącznie odbije się to na nas. Tak jak nie uważam, żeby klaps w tyłek (nie bicie, a klaps) był czymś okrutnym. Wychowałam się w domu, gdzie wiedziałam, że jak przeskrobię to ojciec da mi klapsa i żyję do dzisiaj bez skazy na psychice. Moi rodzice mieli na różne moje zachcianki, ale nie dostawałam różnych rzeczy ze względu na to, żeby zbytnio mi się w głowie nie poprzewracało. Na pewno byłam dzieckiem trochę rozpieszczonym bo jestem jedynaczką, ale nie rozpuszczonym- a to duża różnica dla mnie.
Tak samo było jak ukradłam kinder niespodziankę mając lat 4 czy 5 w supermarkecie i rodzice nie widzieli tego- ojciec kazał mi rozkruszyć kinder niespodziankę i spuścić w toalecie- to dla mnie był największy koszmar patrzeć na to, ale z perspektywy czasu patrząc zrobiłabym dokładnie tak jak rodzice wtedy Mam nadzieję, że uda mi się wychować dziecko tak, żeby ono mi było potem wdzięczne.
Z chęcią podpisałabym się pod tymi słowami
U mnie też nigdy nie było bezkarności. Przychodziłam z gorszymi ocenami - od razu miałam nałożone hasło na komputer i zabraną komórkę ( to już oczywiście w gimnazjum, bo wcześniej byłam wybitnie wręcz pilna). A jak byłam jeszcze młodsza i coś przeskrobałam, to ojciec brał trzepaczkę (do dywanów) i udawał, że mnie bije (przez kołdrę). Więcej było przy tym swego czasu śmiechu. Chociaż i klapsy się zdarzały. I żyję, mam się dobrze, co więcej świadomość ponoszenia konsekwencji głupich decyzji towarzyszyła mi zawsze i myślę, że dzięki temu wyszłam na ludzi.

Ja co prawda należę niestety do przypadków, które generalnie nie lubią dzieci, są dla mnie wybitnie irytujące, ale takie nieznośne, złośliwe i niegrzeczne, to już apogeum mojej irytacji. W życiu nie dopuszczę do tego, żeby wychować takiego "bachorka". I też nie wierzę w "taki charakter", temperament owszem, może być bardziej ognisty, ale wszystko można utemperować
Stary 2013-03-25, 12:03   #1930
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
j

Cytat:
Dzisiejsze 21 tc 6 d
Jaki skromniutki

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 12:03   #1931
stokrotka24
Zakorzenienie

Dzień dobry
Cytat:
Napisane przez Charlize89 Pokaż wiadomość
Coś w tym jest, my z TŻ byliśmy ostatnio na zakupach w Auchan i nagle TŻ
- O matko! Ile tu kobiet w ciąży, co nie spojrzę to widzę same duże brzuszki
my też zawsze gdzie się nie obejrzymy tam kobieta w ciąży
Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Dziewczynki nic takiego strasznego się nie stało własnie. Płakać mi się chce, łzy same lecą, hormony dają o sobie znać pewnie. Jakoś wszystko mnie dołuje. Policzyłam sobie ile czego trzeba, opłaty itp i wyszło, ze nie wiem jak wyrobimy na to. Dziś jest równo 3 miesiące od śmierci brata. W ogóle jakoś tak mi źle
przytulam kochana
Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny Melduje sie z Irl Ktos jeszcze pamieta o moim istnieniu??? Mam nadzieje ze teraz w miare bede na bierzaco i troche pospamuje ale sory nadrabiac was nie bede bo nie dam rady

A tak na marginesie wczoraj moj Xawik mial urodzinki
wszystkiego najlepszego dla Xawiera

Cytat:
Napisane przez Myszolka91 Pokaż wiadomość
A macie fotki malego Adasia
ale śliczny bardzo wyraźnie już buźkę widać
Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Ponadrabiam was później, ale na razie pochwalę się, że moja dzisiejsza wizyta była bardzo udana
Michaś nadal jest Michasiem Szyjka długa, prawidłowa 4,5 cm, wód- odpowiednia ilość. Dzidziuś, jak określiła Pani doktor, fajniutki i duży Waży już prawie 900 g (dokładnie 898 g). Wg dzisiejszego USG stałam się mamusią czerwcową (termin na 30 czerwca). Wiem, że najbardziej wiarygodną datą jest data z I trymestru na 04-05 lipca, ale myśl, że Michał rozwija się dobrze, rośnie pięknie i może zechcieć wyjść już w pod koniec czerwca bardzo mnie cieszy

Lecę coś pochłonąć, bo wyruszyłam dziś z domu o 6:30 bez śniadania i już umieram z głodu.
brawo za udana wizytę ale Michaś już duży, szok

Wczoraj mały wcale nie chciał kopać po południu ani wieczorem, aż do 22 się nic nie odzywał i już się martwiliśmy z mężem, już wymyślałam z pozycjami, ze słodkim i na koniec przypomniałam sobie o mleku i jak na noc wypiłam to w końcu zaczął kopać tak się rozszalał, że pierwszy raz mąż poczuł

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 12:05   #1932
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Jezu surka To ja się chciałam pochwalić, że dzisiaj pani w laboratorium stwierdziła, że jestem szczupła, ale ty to pobijasz wszystko Gdzie jest brzuchol, ja się pytam
Jutro pokażę golasa to zobaczysz, jak w ubraniach dobrze go ściskam i maskuję

Oczywiście żatuję

A teraz idę się przejść na pocztę i do biblioteki
Stary 2013-03-25, 12:06   #1933
Ewusia709
Zadomowienie

Cytat:
Początkowo myślałam, , że piszesz o żywym i tak sobie myślę to się mamusia ucieszy

J mam tylko 1 spodnie ciążowe, w którym śmigam cały czas, niedługo będę musiała kupić jeszcze 1 parę jakiś cienkich, bo te są za grube na wiosnę

Ja podejrzewam, że ona miała na myśli żywego, bo my takiego mamy i może stąd ten pomysł, ale przecież żywego jej nie kupię. Ma niecałe 2 lata, więc stanowczo to za wcześnie na własne zwierzątko.
Wiec dostanie takiego pluszowego interaktywnego, ale wygląda prawie jak prawdziwy.

Ja przegląd garderoby to zrobiłam przed świętami bożego narodzenia, bo już wtedy nie miesiciłam się w większość spodni, ciążowych mam 2 pary i jedne legginsy i nosze na zmianę, a w bawełniane bluzki się jeszcze mieszczę, choć już powoli przerzucam się na typowe ciązowe bo obciskają na biuście i brzuchu...

No i wszyscy mi mówią, że mam wielki brzuch jak na ten etap ciąży

Cytat:
ja tez tak mam ze spodenkami na lato.. pustka. haaaa...
oooo ja zabka,nawet niewiem gdzie jest zabka w poblizu mojego os.. no nic pojde do kauflandu zobaczy sie :P

Tez jestem tego zdania ze to rodzice wychowuja dziecko tak jak w tych surowych rodzicach- przeciez oni sobie wychowali tak dziecko zeby sie TAK zachowywalo i nimi pomiatalo itp. tak jak ta laska co miala 4 tel kom .. przeciez to mama jej kupila itp

Mnie się tez nie podoba w jaki sposób wychowują dziecko, przecież ona wszystko piskiem i płaczem wymusza, jak czasem patrzę to mi gula skacze, wszystko jej dają co tylko chce. moze mazać po wszystkich scianach, meblach i oknach ale naprawdę odezwać mi się nie wypada bo ze mnie żaden autorytet skoro własnych dzieci nie mam. I nie chcę się wtrącać bo jestem przekonana, że jak coś się odezwę to wyjdę na najgorszą, tak że niech wychowuja jak chcą.
Ja moge jedynie popatrzeć i uczyć się na ich błędach, zobaczymy jak będzie z nami, mam nadzieję, że nie wpadniemy w tą pułapkę małego terrorysty.

Ahh to dobrze, że to film

Cytat:
Dzisiejsze 21 tc 6 d

Śliczny mały brzusio

Moja Słodka Fabryka => www.slodkafabryka.blox.pl
Ewusia709 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 12:08   #1934
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam 1 parę jeansów ciążowych z h&m, a druga para to legginsy ciążowe kupione na all. i wsio

Cytat:
Akurat tej limitowanki nie jadlam. Za to milka z oreo i daim'em idzie w całości Ostatnio kupiłam sobie samego Daim'a - bo jeszcze nie próbowałamteż polecam.
jadłam też z daim'em i jest super, ale taka mega słodka.
Stary 2013-03-25, 12:10   #1935
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
1. Jeszcze przecież ja jestem termin mam na 19 sierpnia także bedę jedną z ostatnich mamusiek do rozpakowania

2. skoro na razie tylko drapie to spróbuj czyms nawilżyć - tabletki jakies do ssania które moga kobiety w ciązy, ciepłe siemię lniane. Tak mi się wydaje.

Co do rozpieszczania to niedawno były rozmowy w toku, gdzie matka potrafiła wydac na dziecko miesięcznie 1300 zł z czego zarabiała 1500 zł a na rachunki brała kredyty i zadłużona była na 30 tys. Twierdzila, że jej dziecko musi miec wszystko co tylko zachce
Wiem Ale z moim szczęściem boję się, że będę najbardziej przeterminowaną ciężarówką na tym wątku Przygotujcie się na mega wyganianie małego jak tylko osiągnę bezpieczny tc
Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Ja właśnie na allegro oglądam jakieś spodnie rurkowate ciążowe..legginsowate.. Też mi brakuje spodni. Ale nie wiem jaki rozmiar by brać.. sprzed ciąży czy większy..loteria

I tak sporo już od rana zrobiłaś Mnie by było ciężko tyłek z domu wyciągnąć i kazałabym się zawieźć mężowi na badania i do urzędów
Ja nie pamiętam, kiedy ostatnio miałam na sobie spodniew grudniu? Od początku latam w leginsach, więc mam problem z głowy. Nie mogę się tylko doczekać, aż zrobi się naprawdę ciepło i będzie można zakładać długie sukienki i krótkie spodenki - raj dla nóg.

Ja dzięki bogu nie miałam takiej możliwości, bo tż wyleciał dzisiaj z domu o 7.10 poprosiłam tylko, żeby mnie przed wyjściem obudził, a i tak skończyło się na drzemce do 8
Cytat:
Odnośnie krótkich spodenek w ciąży- zawsze nosiłam krótkie spodenki i to nawet takie, które były bardzo krótkie, a teraz się będę bała nie ze względu na brzuch, ale na cellulit masakra

Poza tym zauważyłam, że jak przytyłam w ciąży to głównie mi poszło w nogi- mam takie dwie kolumny

Nie piszcie o czekoladach i daimie bo tak jak pisałam- nie mam zachcianek na słodkie i od paru dni waga stoi w miejscu - nie chcę żeby sobie o mnie przypomniała
Błagam cię, enlevee czym ty się przejmujesz. Ja już przed ciążą do kurczaczków nie należałam, mam figurę typowej gruszki, czyli kołkowate, masywne nogiRatowałam się krótkimi spodenkami w stylu beyonce http://img2.timeinc.net/instyle/imag...ce_200x400.jpg i na czas ciąży myślę, że też będą fajnym wyborem
Przyjrzyj się w lecie niektórym super zgrabnym dziewczynom - też mają czasami porządny cellulit
Stary 2013-03-25, 12:11   #1936
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Dzisiejsze 21 tc 6 d
a co zrobiłaś z brzuchem?
Stary 2013-03-25, 12:14   #1937
enlevee
Zakorzenienie

tweedleede- oj oby Ci się nie rozszalało to gardło, u mnie też się od tego zaczęło herbatki i inne, spróbuj domowymi sposobami albo do apteki po ten prenalen

surka- mini brzuszek

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

Cytat:

Błagam cię, enlevee czym ty się przejmujesz. Ja już przed ciążą do kurczaczków nie należałam, mam figurę typowej gruszki, czyli kołkowate, masywne nogiRatowałam się krótkimi spodenkami w stylu beyonce http://img2.timeinc.net/instyle/imag...ce_200x400.jpg i na czas ciąży myślę, że też będą fajnym wyborem
Przyjrzyj się w lecie niektórym super zgrabnym dziewczynom - też mają czasami porządny cellulit
no ja wiem, ale u mnie to taki draaaaamat na kółkach
Ja jestem klepsydrą, więc talię to nawet teraz w ciąży mam, ale nooogi? koszmar !
Ale te spodenki co wrzuciłaś to może rzeczywiście.. tylko czy ja się zapnę w takich normalnych?

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-03-25, 12:15   #1938
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
Wczoraj mały wcale nie chciał kopać po południu ani wieczorem, aż do 22 się nic nie odzywał i już się martwiliśmy z mężem, już wymyślałam z pozycjami, ze słodkim i na koniec przypomniałam sobie o mleku i jak na noc wypiłam to w końcu zaczął kopać tak się rozszalał, że pierwszy raz mąż poczuł
Ja ciągle nie mam fajnego produktu, który przywołałby kopniaki Urwisa muszę wyjadać lodówkę na czuja
Cytat:
Jutro pokażę golasa to zobaczysz, jak w ubraniach dobrze go ściskam i maskuję

Oczywiście żatuję
no napiszę ci, że mój też olbrzymem z samego rana w ubraniu nie jest Ale po całym dniu mam wrażenie, że już jest całkiem wielki
Cytat:
ja mam 1 parę jeansów ciążowych z h&m, a druga para to legginsy ciążowe kupione na all. i wsio

jadłam też z daim'em i jest super, ale taka mega słodka.
Ja nawet nie kupowałam ciążowych leginsów, była raz fajna promocja w Kauflandzie, gdzie para ocieplanych bezszwowych leginsów kosztowała 10zł to wzięłam od razu brązowe i czarne i w sumie tylko w nich śmigam na zmianę. Chociaż ja generalnie przez swoje problemy z krążeniem bardzo często i przed ciążą chodziłam w leginsach, bo wiadomo, że one aż tak nóg nie uciskają
Stary 2013-03-25, 12:15   #1939
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
jeśli będę kupowała coś na letnie dni, to na pewnie dłuższe nogawki bankowo odpadają wszystkie krótkie spodenki ze względu na cellulit, a dwa, ja już w takim wieku, że nie wypada świecić tyłkiem
Stary 2013-03-25, 12:16   #1940
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Dzisiejsze 21 tc 6 d
ale malutki brzusio

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Nasze OC będzie nas jadło w lipcu, więc tak akurat jak się dziecię urodzi My musimy wszystko kupić, więc może być ciężko, ale wierzę, że damy radę
my w kwietniu mamy niestety

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
odebrałam wyniki TSH i mam w normie.
Wynik jest 0,67 <0,03-3,10> II trymestr

Zjadłam juz sniadanko i zbieram sie do wyjazdu. Wizytę u endo mam o 15:30, trzymajcie kciuki za dobre wieści. Jedziemy tez z TZ do takiej dużej hurtowni dziecięcej

Odezwę sie wieczorem
Buziaki
brawo za dobre wyniki
Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość

Spędziłam 4h!!!!!!!!! na segregowaniu ciuszków rozmiarami masakra:
- mała reklamówka nówek na rozm. 50 (bliźniaczki miały być wcześniakami, ale dohodowały się do 37tc i wagi 2950 i 3100, więc nie weszły )
- duża reklamówka z uszami cała rajstopek, skarpetek, butków-paputków
- duża reklamówka cała czapeczek!
- piękny welurowy, gruby ochraniacz z kolorino
- 2x otulacz flanelowy, cienki - coś takiego, ale sprawdzę przy okazji co to... http://allegro.pl/swaddle-me-otulacz...125025841.html
-1x "majtasy" nówki - podobne do tych - to chyba do pieluch wielorazowych, nie? http://allegro.pl/otulacz-imse-vimse...126128787.html
- 7 kombinezonów niemowlęcych (4 dziewczęce i 3 uniwersalne) + kurteczka futerkowa, piękna na dziewczynkę
- 19 dużych reklamówek!!!! ciuszków (body, śpioszki, pajace, koszulki, rampersy, spodnie, dresiki, sukieneczki) - w rozmiarach 56-86/92 - dla chłopca dodatkowo rozmiary 98 i 104
MASAKRA!!! Muszę kupić worki próżniowe i popakować to do szafy do piwnicy, bo w domu mowy nie ma, żebyśmy pomieścili...

A i jeszcze coś dla zainteresowanych karmieniem maluszków wg jakichś tam standardów - http://www.imid.med.pl/klient1/uploads/poradnik.pdf
wow ile ciuszków

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
Ja już po pobieraniu krwi. Wyczekiwalam kiedy mozna wstac i isc sie myc, bo oczywiście nie spalam. . nie potrafię spac poza domem
Malej sie chyba po ktg podobalo, bo sobie pokopala (albo nie podobalo)
Glodna jestem jak wilk!

Ps. Wczorajsza syt i tż uswiadomili mnie, ze powoli trzeba przygotować torbe dla mnie w razie W. do szpitala, bo oczywiście biedaczek mnie wczoraj pakowal i nie wiedzial co
dopiero doczytałam, że jesteś w szpitalu, dobrze, ze z dzidzią wszystko w porządku a zachowanie niektórych lekarzy to porażka

Cytat:
Młody szaleje więc musi być ok- nie ma innej opcji

A ja się pochwalę, że wczoraj udało nam się upolować w Tesco ubranka dla Adasia - były baaaardzo fajne przeceny i za mniej więcej równowartość 160zł kupiliśmy:
-10 par skarpetek
-20par bodziaków z długim rękawem
-9par spodni bawełnianych
-3 pary rampersów
-3 bluzeczki

Brałam hurtowo w różnych rozmiarach- od newborn przez 0-3, 3-6 i 6-9 miesiąca
fajne zakupy, muszę sprawdzić u mnie czy też są jakieś przeceny

Perse jak tam twoje spojenie łonowe? Bo mi coraz bardziej daje się we znaki, szczególnie w nocy. Pytałaś o to lekarza? Ja jutro mam wizytę to zapytam czy to normalne

Elain wszystkiego najlepszego, szczęścia, radości, lekkiego porodu i rumianego bobaska

co do termometru to ja taki kupuję
http://allegro.pl/termometr-bezkonta...097849671.html
dwie pary znajomych bardzo go polecały, zresztą ja z tej firmy mam termometr i ciśnieniomierz i jestem zadowolona

Łukaszek
Stary 2013-03-25, 12:16   #1941
czerwony_balonik
Zadomowienie

Dzieńdoberek Jak ja dawno tak wcześnie nie wstałam jak dziś (9 rano,a zazwyczaj śpię do 12 około). Ale miałam dziś do załatwienia kilka rzeczy,a teraz już po, na spokojnie zjadam śniadnie tzn wielkiego omleta z kiełbasą pomidorem i serem Nie mogę się doczekać czwartku i usg, czemu dziś dopiero poniedziałek buuu... Jak tam przygotowania do świąt,dziewczynki? Działacie coś, sprzątacie,gotujecie? Czy jeszcze za wcześnie? Ja muszę okna umyć i ogólne porządki zrobić w chałupce, ale do tego musze jeszcze się wziąć w końcu za pisanie pracy mgr,bo jak narazie mam same ankiety wypełnione,a przed porodem bym się chciała zdażyć obronić. Nie wiem czy to się uda,jak narazie brak mi motywacji i weny do pisania, za dużo innych rzeczy na głowie typu planowanie przemeblowania,segregowan ie ciuszków,zakup różnych rzeczy a przedewszystkim wybranie ich. A właśnie odnośnie wybierania- czy macie już wybrane/kupione laktatory? Ja się zastanawiam nad tą Medelą, tzn jest model base i model harmony i nie kumam czemu przy tym base (tańszym o 100zł od harmony) jest że do odciągania kilka razy w tyg tylko Czy jakbym nim odciągała częściej to jakoś zaszkodzi?

Cytat:
Straszne-nie mam juz nic slodkiego i co teraz.. lol
Mam ten sam problem praktycznie codziennie Wczoraj zjadłam 24 tofiefiee a dziś dramat bo już nie ma nic słodkiego Strasznie mnie ssie na słodkie i kwaśne od początku ciąży.
Stary 2013-03-25, 12:18   #1942
idzia111
Zakorzenienie

ita pamietamy Cię, 100 lat dla Synka

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Też mam czasami takie dni więc rozumiem i mam nadzieję, że jutro już będzie lepiej

Patrząc ile większość z Was ma rzeczy już się nie mogę doczekać aż poznamy płeć i będe mogła i ja coś pokupować mam nadzieję, że 3 kwietnia na połówkowym się dowiem.

A co do przesądów że nie powinno się za wcześnie kupować to ja nie wierzę. U mnie było tak, że w ciąży z Lenką chodziłam po sklepach i ciagnęło mnie żeby coś kupić i jakoś w końcu nie kupowałam....pamiętam jak były spodnie ciązowe w lidlu, oglądałam je a to już było po 20 tc, strasznie mi się podobały a w końcu ich nie kupiłam nie wiem czemu... i tak było ze wszystkim...nie wiem czy jakieś przeczucie miałam czy co, ale w sumie nie miałam żadnych ciuszków ani nic a ciąza skończyła się tak jak się skończyła...dlatego teraz powiedziałam nawet do Tż że jak tylko poznamy płeć to ja biore się za kupowanie rzeczy. Co ma być to i tak będzie.

Ja nie kupuję, ale to nie chodzi o przesądy tylko o strach. Moja koleżanka nakupowała wszystkiego i straciła dziecko w 28tc. Przecież nie straciła go bo kupiła rzeczy wiadomo, ale teraz sama mi mówi nie kupuj. Potem miała taką straszną depresję, wiadomo, że przezywała, ale patrząc na puste łóżeczko, wózek i te wszystkie ciuszki jeszcze gorzej się dołowała. Wywaliła w nerwach wszystko do kosza. Nie da się tak zrobić żeby nic nie kupić, ale ja planuję szykować wyprawkę w maju/czerwcu.

Cytat:
Ja też jestem przeciwna tzw. ,,bezstresowemu wychowaniu". Wiem jednak, że można dobrze wychować dziecko nawet bez jednego klapsa. Nigdy w życiu nie dostałam i jestem żywym przykładem, że można wychować na mądrego człowieka poprzez rozmowy. Moja siostra cioteczna dostawała co jakiś czas, a wyrosła na kobietę, która nie szanuje rodziców. Ona sam wspomina te czasy (naszego dzieciństwa) i mówi, że ja słuchałam się mamy przez szacunek do niej, a ona słuchał się swoich rodziców ze strachu. Ja nigdy w życiu nie wyszłam z domu bez słowa czy tez nie zdarzyło się abym nie wróciłam na noc. A ona tak. Mało tego jak jej tłumaczyłam dlaczego rodzice się z tego powodu wściekają to ona robiła łeb karpia i oczy jak 5zł. Zero empatii, współczucia i szacunku.

Takich przypadków znam kilka.

Po prostu dzieci trzeba wychowywać, a nie przechowywać.

Edytowane przez idzia111
Czas edycji: 2013-03-25 o 12:20
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 12:19   #1943
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
tweedleede- oj oby Ci się nie rozszalało to gardło, u mnie też się od tego zaczęło herbatki i inne, spróbuj domowymi sposobami albo do apteki po ten prenalen

no ja wiem, ale u mnie to taki draaaaamat na kółkach
Ja jestem klepsydrą, więc talię to nawet teraz w ciąży mam, ale nooogi? koszmar !
Ale te spodenki co wrzuciłaś to może rzeczywiście.. tylko czy ja się zapnę w takich normalnych?
Wiem, wiem, kuruję się od wczoraj jak mogę, szkoda tylko, że póki co z dość marnym skutkiem
A co do nóg, serio uwierz, niektóre mają gorzej ale po mnie to już chyba spływa
Ja na pewno do takich spodenek będę starała się nosić tunikowate, albo odcinane pod biustem bluzki, które w razie czego zakryją rozpięty zamek A jak nie to na pewno są tego typu spodenki dla ciężarówek, trzeba będzie tylko przeczesać allegro. Ja na razie nie kupuję, bo boję się swojej prosiakowatości w lecie Kupię na bieżąco
Stary 2013-03-25, 12:21   #1944
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nawet nie kupowałam ciążowych leginsów, była raz fajna promocja w Kauflandzie, gdzie para ocieplanych bezszwowych leginsów kosztowała 10zł to wzięłam od razu brązowe i czarne i w sumie tylko w nich śmigam na zmianę.
ja kupiłam też ocieplane, z takim polarkiem od środka.

a wiecie co mnie najbardziej wkurza? i jeansy i te legginsy mam ciążowe z panelem na brzuch, obydwie pary są ciemne i tym samym ten panel jest albo czarny albo granatowy. i jak chcę założyć jasną bluzkę, to ten panel prześwituje na całym brzuchu wkurza mnie to
Stary 2013-03-25, 12:27   #1945
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
i z ważniejszych rzeczy: polecam czekoladę Milka, I love you- z mms'ami, edycja limitowana, przewspaniała
Brzmi rewelacyjnie Michasiowi chyba właśnie coś takiego się marzy

Cytat:
Dzisiejsze 21 tc 6 d
Hmm, a gdzie ciąża?
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 12:32   #1946
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
A w ogóle to Wam nie mówiłam...
Brzuch mi urósł!

Powoli zaczynam go czuć przy schylaniu się... naprawdę
Może dojdzie do tego, ze będę mieć problem z ubraniem butów?
to super że urósł, co do ubierania butów to jest to problem, ja mam wiązane na zimę i ciężko się je ubiera, ale jak będziesz miała wsuwane to raz dwa ubierzesz

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a ja mam mega doła.....

W drodze powrotnej od rodziców...na autostradzie...musieliśmy ostro zwolnić bo w miejscu oddalonym od wiosek biegał spory owczarek między pasami na autostradzie...mega zakręcony..widać, ze nie wiedzał gdzie jest, co się dzieje....

I znów wyrzuty sumienia...co możemy zrobić...bo ani nie weźmiesz takiego dużego psa bo nie wiadomo czy by nie ugryzł czy co...i KTO MIAŁ SUMIENIE GO WYWALIĆ Z AUTA....

biedny tak szukał auta.....swojego Pana....pisze to Wam i mi się znów ryczeć chce.....

Matulu aż się popłakałam, mężowi też się smutno zrobiło...ale co zrobić....mam tylko nadzieję, że może komuś uciekł...ktoś go szuka...
Wiem, że to głupie moje tłumaczenie bo pewnei ktoś go wywalił z auta....i w takim miejscu by nikt nie widział....

Piesek wygladał na zadbanego....

Jak myślicie co robić w takim przypadku...dzwonienie na policję nie ma sensu, weterynarz też nie przyjedze w takie "zadupie" no masakra...ale mi go szkoda....

Przeoraszam, ale musiałam się pożalić

My już po fajnym weekendzie, zaraz lecimy do kościółka i jutro znó do pracy buuuuuuuuuuuuuuuu......

Dziś mi trochę twardniał brzu...ale po chwili przechodziło zażyłam nospę i niedawno buscopan... i już jest ok....

Dobra juz Wam nie przynudzam
jak można tak psiaka wyrzucić i to na taką pogodę, ludzie są bez serca normalnie

Cytat:
Napisane przez malinka0525 Pokaż wiadomość
Pewnie, że mogę
śliczna sukienka, bardzo ładnie w niej wyglądasz

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
hej dziewczyny!

ja dopiero się do domu doturlałam.
najpierw praca, a później wybrałam się do sklepu.
kupiłam pieluchy tetrowe, ale ceny tutaj tych pieluch to masakra.
za 12 pieluch- 20 funtów!!! prawie 100 złoty.
zastanawiam się czy nie taniej by sprowadzić z Polski, hahaha

kupiłam tez wkładki laktacyjne i majtki do porodu.
takie o:
fajne zakupy a pieluchy strasznie drogie. łóżeczko ładne dostałaś

Cytat:
Napisane przez BelleFramboise Pokaż wiadomość
Pytam o tego pilota bo znalazłam aukcję z tą karuzelą za fajną cenę i chyba ją zamówię ale nie jest nic o pilocie wspomniane, napisałam maila do sprzedającego ale na razie cisza, Twoja już do Ciebie Neni doszła?

Co do termometra to jestem zielona w tym temacie, sama się zastanawiałam jaki najlepszy a ręczniczki z kapturem to mam kilka, kiedyś w Biedronce były za dwie dychy chyba i mam trochę ich z lumpka, może tam ich poszukaj? można naprawdę niezniszczone wyszperać nie wiem czy w Pepco nie ma ręczników też za ok 20zł?!
ja w poprzednim poście dawałam link do termometru- sprawdzony przez moich znajomych http://allegro.pl/termometr-bezkonta...097849671.html

Cytat:
A patrząc na suwaczek jesteś właśnie o jeden dzień bardziej zaawansowana
dokładnie
Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
i dlatego ja ważę się rano (od 2 tyg mam wagę w domu) codziennie jak wstanę przed śniadaniem w koszulce nocnej. Wg mnie nie powinnaś się tak martwić bo takie różnice wcale nie są takie dziwne. Tak się po prostu dzieje. U mnie jednego dnia pokazuje 65,5, a następnego 66,5 i kolejnego znowu 65,5. Wszystko zależy od tego co jesz danego dnia, jak wygląda twoja przemiana, jak się ruszasz itd.. Nie ma co panikować
Odchudzać, ćwiczyć będziemy jak nadrobimy
wiem, ze potem będziemy gubić kg ale jakiego doła miałam wtedy, ale dzięki temu teraz bardziej zwracam uwagę na to co jem
Cytat:

A ja wylicytowałam dla mojego misia pysia takie oto rzeczy:
( te bluzy są na 62/68.. wiem, że takie są niepraktyczne z otworem na główkę, ale są takie słodkie i jak za 14,50 z przesyłką to musiałam)

I czapeczki z przesyłką łącznie za 18 zł i dodają jeszcze dwie pary buciczków malutkich gratis
fajne rzeczy

Łukaszek
Stary 2013-03-25, 12:33   #1947
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Dzisiejsze 21 tc 6 d
malutki i zgrabniutki brzuszek

jejku jak się cieszę, że już minęla połowa dnia w pracy

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 12:33   #1948
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

Witam się w 25 tc

czy Was tez juz zaczynaja bolec zebra? mnie od czasu do czasu boja, jak siedze, nie wiem czy macicia juz uwiera czy co? bylam wczoraj na zajeciach ot wysiuedziec nie moglam
w ogole chyba moj organizm przygotowuje sie do III trymestru, boli mnie pod brzuchem i w kroczu, jakby zakwasy trudnosc juz mi sprawia przekrecanie sie z jednego boku na drugi

co do wychowania beztresowego to tez jestem tego przeciwniczka, tzn nie chce bic dziecka, ale wiem ze jak bedzie niegrzeczne to na prwno nakrzycze na nie i pewnie czasem nie wytrzymam i klaps na dupke, pewnie bedzie w pampersie wiec nawet tego nie poczuje ja od moich rodzicow czasem klapsa dostalam i jakos wydaje mi sie ze dobrze mnie wychowali, mam do nich szacunek i jakos nie wypominam im tego, po prsotu wiedzialam, ze cos zrobilam zle i dostalam taka kare, czasem wolalam dostac niz miec szlaban na wychodzenie z domu

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 12:36   #1949
Charlize89
Rozeznanie

Cytat:
Dzisiejsze 21 tc 6 d
O matko! Ale maleńki ten brzuszek. Miałam chyba taki w 14 tc

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość

my też zawsze gdzie się nie obejrzymy tam kobieta w ciąży

I jak słyszę o niżu demograficznym to chce mi się śmiać.

I za kopniaczki
15.06.2012 Straciliśmy Naszego Aniołka (14tc)
30.07.2013 Narodziny Anulki
Charlize89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 12:36   #1950
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
ja kupiłam też ocieplane, z takim polarkiem od środka.

a wiecie co mnie najbardziej wkurza? i jeansy i te legginsy mam ciążowe z panelem na brzuch, obydwie pary są ciemne i tym samym ten panel jest albo czarny albo granatowy. i jak chcę założyć jasną bluzkę, to ten panel prześwituje na całym brzuchu wkurza mnie to
ja też tak mam ale wtedy go obniżam po prostu, zresztą mnie cisną te panele, wszystkie mi przeszkadzają wiec wszystkie spodnie noszę obniżone pod brzuchem

Łukaszek
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości