|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9
Cytat:
oooo ja zabka,nawet niewiem gdzie jest zabka w poblizu mojego os.. no nic pojde do kauflandu zobaczy sie :P Cytat:
ojciec byl z psem i sasiad mu powiedzial ze.. kreca film na lakach wiec nikogo nie zabili ![]()
|
||
|
|
|
#1922 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiejsze 21 tc 6 d
|
|
|
|
#1923 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1924 |
|
Zakorzenienie
|
odnośnie wypowiedzi Cynamonki- mnie strasznie przeraża takie roztkliwianie się nad dzieckiem i pozwalanie na wszystko.. słowem- bezstresowe wychowanie. dla mnie to jest idiotyzm bo jak dziecku się pozwala na wszystko to potem tylko i wyłącznie odbije się to na nas. Tak jak nie uważam, żeby klaps w tyłek (nie bicie, a klaps) był czymś okrutnym. Wychowałam się w domu, gdzie wiedziałam, że jak przeskrobię to ojciec da mi klapsa i żyję do dzisiaj bez skazy na psychice. Moi rodzice mieli na różne moje zachcianki, ale nie dostawałam różnych rzeczy ze względu na to, żeby zbytnio mi się w głowie nie poprzewracało. Na pewno byłam dzieckiem trochę rozpieszczonym bo jestem jedynaczką, ale nie rozpuszczonym- a to duża różnica dla mnie.
Tak samo było jak ukradłam kinder niespodziankę mając lat 4 czy 5 w supermarkecie i rodzice nie widzieli tego- ojciec kazał mi rozkruszyć kinder niespodziankę i spuścić w toalecie- to dla mnie był największy koszmar patrzeć na to, ale z perspektywy czasu patrząc zrobiłabym dokładnie tak jak rodzice wtedy Mam nadzieję, że uda mi się wychować dziecko tak, żeby ono mi było potem wdzięczne.
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#1925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1926 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
termin mam na 19 sierpnia także bedę jedną z ostatnich mamusiek do rozpakowania2. skoro na razie tylko drapie to spróbuj czyms nawilżyć - tabletki jakies do ssania które moga kobiety w ciązy, ciepłe siemię lniane. Tak mi się wydaje. Co do rozpieszczania to niedawno były rozmowy w toku, gdzie matka potrafiła wydac na dziecko miesięcznie 1300 zł z czego zarabiała 1500 zł a na rachunki brała kredyty i zadłużona była na 30 tys. Twierdzila, że jej dziecko musi miec wszystko co tylko zachcesurka zgrabny brzuszek
Edytowane przez magolina Czas edycji: 2013-03-25 o 12:00 |
|
|
|
|
#1927 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Odnośnie krótkich spodenek w ciąży- zawsze nosiłam krótkie spodenki i to nawet takie, które były bardzo krótkie, a teraz się będę bała nie ze względu na brzuch, ale na cellulit masakraPoza tym zauważyłam, że jak przytyłam w ciąży to głównie mi poszło w nogi- mam takie dwie kolumny ![]() Nie piszcie o czekoladach i daimie bo tak jak pisałam- nie mam zachcianek na słodkie i od paru dni waga stoi w miejscu - nie chcę żeby sobie o mnie przypomniała
|
|
|
|
|
#1929 | |
|
Zakorzenienie
|
Jezu surka
To ja się chciałam pochwalić, że dzisiaj pani w laboratorium stwierdziła, że jestem szczupła, ale ty to pobijasz wszystko Gdzie jest brzuchol, ja się pytam ![]() Cytat:
![]() U mnie też nigdy nie było bezkarności. Przychodziłam z gorszymi ocenami - od razu miałam nałożone hasło na komputer i zabraną komórkę ( to już oczywiście w gimnazjum, bo wcześniej byłam wybitnie wręcz pilna ). A jak byłam jeszcze młodsza i coś przeskrobałam, to ojciec brał trzepaczkę (do dywanów) i udawał, że mnie bije (przez kołdrę). Więcej było przy tym swego czasu śmiechu. Chociaż i klapsy się zdarzały. I żyję, mam się dobrze, co więcej świadomość ponoszenia konsekwencji głupich decyzji towarzyszyła mi zawsze i myślę, że dzięki temu wyszłam na ludzi.Ja co prawda należę niestety do przypadków, które generalnie nie lubią dzieci, są dla mnie wybitnie irytujące, ale takie nieznośne, złośliwe i niegrzeczne, to już apogeum mojej irytacji. W życiu nie dopuszczę do tego, żeby wychować takiego "bachorka". I też nie wierzę w "taki charakter", temperament owszem, może być bardziej ognisty, ale wszystko można utemperować
|
|
#1930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jaki skromniutki |
|
|
|
|
#1931 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ale śliczny Cytat:
Wczoraj mały wcale nie chciał kopać po południu ani wieczorem, aż do 22 się nic nie odzywał i już się martwiliśmy z mężem, już wymyślałam z pozycjami, ze słodkim i na koniec przypomniałam sobie o mleku i jak na noc wypiłam to w końcu zaczął kopać
|
|
#1932 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście żatuję ![]() A teraz idę się przejść na pocztę i do biblioteki
|
|
|
|
|
#1933 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiec dostanie takiego pluszowego interaktywnego, ale wygląda prawie jak prawdziwy. Ja przegląd garderoby to zrobiłam przed świętami bożego narodzenia, bo już wtedy nie miesiciłam się w większość spodni, ciążowych mam 2 pary i jedne legginsy i nosze na zmianę, a w bawełniane bluzki się jeszcze mieszczę, choć już powoli przerzucam się na typowe ciązowe bo obciskają na biuście i brzuchu... No i wszyscy mi mówią, że mam wielki brzuch jak na ten etap ciąży ![]() Cytat:
ale naprawdę odezwać mi się nie wypada bo ze mnie żaden autorytet skoro własnych dzieci nie mam. I nie chcę się wtrącać bo jestem przekonana, że jak coś się odezwę to wyjdę na najgorszą, tak że niech wychowuja jak chcą.Ja moge jedynie popatrzeć i uczyć się na ich błędach, zobaczymy jak będzie z nami, mam nadzieję, że nie wpadniemy w tą pułapkę małego terrorysty. ![]() Ahh to dobrze, że to film Śliczny mały brzusio
|
|
|
#1934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jadłam też z daim'em i jest super, ale taka mega słodka.
|
|
#1935 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale z moim szczęściem boję się, że będę najbardziej przeterminowaną ciężarówką na tym wątku Przygotujcie się na mega wyganianie małego jak tylko osiągnę bezpieczny tc ![]() Cytat:
w grudniu? Od początku latam w leginsach, więc mam problem z głowy. Nie mogę się tylko doczekać, aż zrobi się naprawdę ciepło i będzie można zakładać długie sukienki i krótkie spodenki - raj dla nóg.Ja dzięki bogu nie miałam takiej możliwości, bo tż wyleciał dzisiaj z domu o 7.10 poprosiłam tylko, żeby mnie przed wyjściem obudził, a i tak skończyło się na drzemce do 8 ![]() Cytat:
czym ty się przejmujesz. Ja już przed ciążą do kurczaczków nie należałam, mam figurę typowej gruszki, czyli kołkowate, masywne nogi Ratowałam się krótkimi spodenkami w stylu beyonce http://img2.timeinc.net/instyle/imag...ce_200x400.jpg i na czas ciąży myślę, że też będą fajnym wyborem ![]() Przyjrzyj się w lecie niektórym super zgrabnym dziewczynom - też mają czasami porządny cellulit
|
|
#1936 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1937 | |
|
Zakorzenienie
|
tweedleede- oj oby Ci się nie rozszalało to gardło, u mnie też się od tego zaczęło
![]() surka- mini brzuszek ![]() ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Cytat:
Ja jestem klepsydrą, więc talię to nawet teraz w ciąży mam, ale nooogi? koszmar ! Ale te spodenki co wrzuciłaś to może rzeczywiście.. tylko czy ja się zapnę w takich normalnych?
|
|
|
|
|
#1938 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
muszę wyjadać lodówkę na czuja![]() Cytat:
Ale po całym dniu mam wrażenie, że już jest całkiem wielki![]() Cytat:
to wzięłam od razu brązowe i czarne i w sumie tylko w nich śmigam na zmianę. Chociaż ja generalnie przez swoje problemy z krążeniem bardzo często i przed ciążą chodziłam w leginsach, bo wiadomo, że one aż tak nóg nie uciskają
|
|
#1939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1940 | |||||
|
Zakorzenienie
|
ale malutki brzusio
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Perse jak tam twoje spojenie łonowe? Bo mi coraz bardziej daje się we znaki, szczególnie w nocy. Pytałaś o to lekarza? Ja jutro mam wizytę to zapytam czy to normalne Elain wszystkiego najlepszego, szczęścia, radości, lekkiego porodu i rumianego bobaska co do termometru to ja taki kupuję http://allegro.pl/termometr-bezkonta...097849671.html dwie pary znajomych bardzo go polecały, zresztą ja z tej firmy mam termometr i ciśnieniomierz i jestem zadowolona
|
|
#1941 |
|
Zadomowienie
|
Dzieńdoberek
Jak ja dawno tak wcześnie nie wstałam jak dziś (9 rano,a zazwyczaj śpię do 12 około). Ale miałam dziś do załatwienia kilka rzeczy,a teraz już po, na spokojnie zjadam śniadnie tzn wielkiego omleta z kiełbasą pomidorem i serem Nie mogę się doczekać czwartku i usg, czemu dziś dopiero poniedziałek buuu... Jak tam przygotowania do świąt,dziewczynki? Działacie coś, sprzątacie,gotujecie? Czy jeszcze za wcześnie? Ja muszę okna umyć i ogólne porządki zrobić w chałupce, ale do tego musze jeszcze się wziąć w końcu za pisanie pracy mgr,bo jak narazie mam same ankiety wypełnione,a przed porodem bym się chciała zdażyć obronić. Nie wiem czy to się uda,jak narazie brak mi motywacji i weny do pisania, za dużo innych rzeczy na głowie typu planowanie przemeblowania,segregowan ie ciuszków,zakup różnych rzeczy a przedewszystkim wybranie ich. A właśnie odnośnie wybierania- czy macie już wybrane/kupione laktatory? Ja się zastanawiam nad tą Medelą, tzn jest model base i model harmony i nie kumam czemu przy tym base (tańszym o 100zł od harmony) jest że do odciągania kilka razy w tyg tylko Czy jakbym nim odciągała częściej to jakoś zaszkodzi?Mam ten sam problem praktycznie codziennie Wczoraj zjadłam 24 tofiefiee a dziś dramat bo już nie ma nic słodkiego Strasznie mnie ssie na słodkie i kwaśne od początku ciąży.
|
#1942 | ||
|
Zakorzenienie
|
ita pamietamy Cię, 100 lat dla Synka
![]() Cytat:
Ja nie kupuję, ale to nie chodzi o przesądy tylko o strach. Moja koleżanka nakupowała wszystkiego i straciła dziecko w 28tc. Przecież nie straciła go bo kupiła rzeczy wiadomo, ale teraz sama mi mówi nie kupuj. Potem miała taką straszną depresję, wiadomo, że przezywała, ale patrząc na puste łóżeczko, wózek i te wszystkie ciuszki jeszcze gorzej się dołowała. Wywaliła w nerwach wszystko do kosza. Nie da się tak zrobić żeby nic nie kupić, ale ja planuję szykować wyprawkę w maju/czerwcu. Cytat:
Takich przypadków znam kilka. Po prostu dzieci trzeba wychowywać, a nie przechowywać.
http://suwaczek.com/20090905040820.png http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqyx8dzy726s9y.png Edytowane przez idzia111 Czas edycji: 2013-03-25 o 12:20 |
||
|
|
|
#1943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do nóg, serio uwierz, niektóre mają gorzej ale po mnie to już chyba spływa![]() Ja na pewno do takich spodenek będę starała się nosić tunikowate, albo odcinane pod biustem bluzki, które w razie czego zakryją rozpięty zamek A jak nie to na pewno są tego typu spodenki dla ciężarówek, trzeba będzie tylko przeczesać allegro. Ja na razie nie kupuję, bo boję się swojej prosiakowatości w lecie Kupię na bieżąco
|
|
#1944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a wiecie co mnie najbardziej wkurza? i jeansy i te legginsy mam ciążowe z panelem na brzuch, obydwie pary są ciemne i tym samym ten panel jest albo czarny albo granatowy. i jak chcę założyć jasną bluzkę, to ten panel prześwituje na całym brzuchu wkurza mnie to
|
|
#1945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Michasiowi chyba właśnie coś takiego się marzy ![]() Hmm, a gdzie ciąża?
|
|
|
|
|
#1946 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
śliczna sukienka, bardzo ładnie w niej wyglądasz Cytat:
Cytat:
Cytat:
dokładnieCytat:
Cytat:
|
|
#1947 |
|
Zakorzenienie
|
malutki i zgrabniutki brzuszek
jejku jak się cieszę, że już minęla połowa dnia w pracy |
|
|
|
#1948 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się w 25 tc
![]() czy Was tez juz zaczynaja bolec zebra? mnie od czasu do czasu boja, jak siedze, nie wiem czy macicia juz uwiera czy co? bylam wczoraj na zajeciach ot wysiuedziec nie moglam ![]() w ogole chyba moj organizm przygotowuje sie do III trymestru, boli mnie pod brzuchem i w kroczu, jakby zakwasy trudnosc juz mi sprawia przekrecanie sie z jednego boku na drugi ![]() co do wychowania beztresowego to tez jestem tego przeciwniczka, tzn nie chce bic dziecka, ale wiem ze jak bedzie niegrzeczne to na prwno nakrzycze na nie i pewnie czasem nie wytrzymam i klaps na dupke, pewnie bedzie w pampersie wiec nawet tego nie poczuje ja od moich rodzicow czasem klapsa dostalam i jakos wydaje mi sie ze dobrze mnie wychowali, mam do nich szacunek i jakos nie wypominam im tego, po prsotu wiedzialam, ze cos zrobilam zle i dostalam taka kare, czasem wolalam dostac niz miec szlaban na wychodzenie z domu
|
|
|
|
#1949 | |
|
Rozeznanie
|
O matko! Ale maleńki ten brzuszek. Miałam chyba taki w 14 tc
Cytat:
![]() I za kopniaczki
|
|
#1950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:12.

). Także na lato będę musiała kupić sobie albo jakieś sukienki albo jakieś krótkie spodenki i w większej ilości, bo nie mam NICZEGO na cieplejsze dni

za dzisiejsze wizyty i do napisania 

Mam nadzieję, że uda mi się wychować dziecko tak, żeby ono mi było potem wdzięczne.
termin mam na 19 sierpnia także bedę jedną z ostatnich mamusiek do rozpakowania
a na rachunki brała kredyty i zadłużona była na 30 tys. Twierdzila, że jej dziecko musi miec wszystko co tylko zachce

w różnych rozmiarach- od newborn przez 0-3, 3-6 i 6-9 miesiąca
Czy jakbym nim odciągała częściej to jakoś zaszkodzi?
i co teraz.. lol
wkurza mnie to
a ręczniczki z kapturem to mam kilka, kiedyś w Biedronce były za dwie dychy chyba i mam trochę ich z lumpka, może tam ich poszukaj? można naprawdę niezniszczone wyszperać