|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: A nazwa IV części wątku mamuś wrześniowo-październikowych brzmieć będzie: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. IV |
|
23 | 42,59% |
| Wyskakują naprzód brzuszki, bo w nich rosną jesienne maluszki |
|
8 | 14,81% |
| Słońca już wyczekujemy, bo wystawić brzuszki chcemy mamusie IX-X.2013 |
|
11 | 20,37% |
| Na słoneczko już czekamy - dzidzie i ich boskie mamy IX-X.2013 |
|
5 | 9,26% |
| wrzesniowo-pazdziernikowe mamusie czekaja na swoje brzusie |
|
4 | 7,41% |
| Non-stop dużo tu gadamy i na jesień wciąż czekamy |
|
3 | 5,56% |
| Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2611 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
Cytat:
także modlę się żeby ten wspominany przez was 16 tydzień przyniósł wreszcie spokój
|
|
#2612 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam Was, obudziłam się dziś z bólem głowy. Po śniadaniu ból się wzmocnił, więc się położyłam i musiałam szybko wstawać, by zdążyć do łazienki. No i poleciał pawik. Poczułam się lepiej, ale głowa nadal bolała. więc zasnęłam. Przed chwilą się obudziłam taka głodna, że szok. Zjadłam zupę pieczarkową, a głowa nadal boli. Czas wziąć Apap.
Któraś pisała o stażu w związku, jesteśmy z mężem 14 lat po ślubie (we wrześniu minie) wcześniej byliśmy ze sobą 1,5 roku. ---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- Cytat:
|
|
#2613 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
takiej to dobrze:P wiem, że tam fajnie, więc już jutro wskakuje w samolot, który leci bezpośrednio do Gdńska ![]() Cytat:
a nie zmieniałas skarpetek codziennie?:P
|
||
|
|
|
#2614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i mogla na palcach jednej reki policzyc dni bez pawia... u niej wlasnie to rodzinne...---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- co ja chciała... aaa... z mezem znamy sie juz pona 10 lat a malzenstwem jestesmy od 6, we wrzesniu bedzie 7... moze na 10 rocznice pojedziemy na podróż poslubna
|
|
|
|
|
#2617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Za to dziś chodzi za mną taka pizzerka albo paluch z serem a próbowałam stanąć pod jakimś sklepem to tak zawalone, że odlot. I wróciłam głodna i zła. A że u mamy jestem to nawet nie wiem co sobie na pocieszenie upichcić
|
|
|
|
|
#2618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby się udało hehehe to jeszcze tylko 3 lata przy tych 7 co już minęły to pikuś
|
|
#2619 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
tak samo misia chwile popisala i sie zmyla na tamten watek twierdzac ze sie nie odnajduje. no coz, laski bez Cytat:
babcia z dziadkiem pobrali sie po 2 tyg znajomosci, moja mama z tata, po 3 miesiacach tez o slubie zdecydowali wiec u mnie jakos samo z siebie wyszlo tzn tz juz mi po 2 tyg znajomosci gadal, ze to szalenstwo ale on wie ze ja bede jego zona i matka jego dzieci, ale ze nie jest wariatem by sie po 2 tyg oswiadczac ale nie powiem, ciezko z nim czasem mam bo jest strasznie uparty i raczej z tych co wiecznie mysli ze ma racje i ciezko go przekonac do tego ze sie myli troszke nam zajelo dotarcie sie, ale teraz jest super, jak by ktos z boku spojrzal to by nie powiedzial ze jestesmy malzenstwem, bo czasem zachowujemy sie jak dwa glupki no i oboje jestesmy z tych co sie z uczuciami nie afiszuja, wiec np moja matka twierdzi ze zimne z nas malzenstwo ale to nie prawda w domku jest inaczej boze dziewczyny mialam mloda uspic i sie do porzadku doprowadzic a zamiast tego to przed kapem siedze
|
||||
|
|
|
#2620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hahah weźcie bo ja tez myślalam czy nie czmychnąć na listopad grudzień. Czuję się tu mocno w tyle haha
Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2013-03-25 o 13:28 |
|
|
|
|
#2621 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale na porodowce mowie do tz ze zaraz bede wymiotowac, wiec ten wola polozna a ta ze spoko niech pawiuje, ale pytanie gdzie daje mi jakis pojemnik ktory znalazl, a ja na to ze nie bo on pewnie do czegos potrzebny i nie zwymiotuje tam takim sposobem poszlo przed siebie, dobrze ze tylko wode wtedy pilam to sie z wodami plodowymi pomieszalo, bo akura
|
|
|
|
|
#2622 | ||
|
Zakorzenienie
|
też mam koło nosa suchego placka na skórze takiego czerwieniącego się
i jak codziennie nie wyskoczy mi jakiś wielki pryszcz na twarzy to normalnie dzień stracony ![]() ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- Cytat:
jedna urodzi 2 tygodnie po terminie, druga 2 tygodnie przed i zobaczysz że różnice sie zatrą mało nas na ten październik jak nie wiem dlatego będę pilnować każdej mamusi osobiście żeby się nie oddalała ![]() Cytat:
|
|
#2623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ona, że na ziemię... no to poleciało
|
|
#2624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja mimo pawików wzięłam się dzisiaj za mycie okien... no cholera musze się do czegoś mobilizować bo te mdłości mnie wykończą ![]() im więcej człowiek się rusza i nie myśli o mdłościach tym lepiej wiem ciężko się mówi... sama na początku zalęgłam w łóżku i nie chciałam zeby ktokolwiek mnie ruszał bo nawet ciężko mi było rękę podnieść... ale warto się zmobilizować
|
|
|
#2625 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no oprócz tej alergii Może uda się nam obskoczyć te wesela. Nigdy nie lubiłam wesel, ale tak z czystej ciekawości mam ochotę iść. Poza tym prezent i tak będziemy musieli dać, więc dobrze byłoby uczestniczyć Cytat:
Z ruchem będzie teraz ciężko, ale dietę powinnaś zastosować, bo zatkasz sobie te żyły na amen i kaplica. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dziś wcinam ogórki kiszone, z smalcem (zakupiliśmy wczoraj na kiermaszu wielkanocnym) zastanawiam się nad obiadem,muszę wymyślić coś co później da się odgrzać , Mąż wraca z pracy po 22 , jak go zapytałam na co ma ochotę to mówi : domowe frytki , ale gdzie tam po pierwsze nie będzie jadł tak późno tłustych frytek,a po drugie nie będę miała sił ich smażyć
|
|
#2627 |
|
Zadomowienie
|
tancerka u mnie z tymi pryszczami jest to samo .
a przed ciaza nie mialam problemow ze skora
|
|
#2628 |
|
Zakorzenienie
|
Vea, po z wyników wynika(
), że przechodziła, pytanie tylko kiedy, przed czy juz w czasie ciąży dzisiaj idę do tej lekarki od chorób zakaźnych, optymizmu we mnie mało jeszcze dzisiaj gdzies mi wpadło w oko, że dziewczyna dowiedziała się w 14tc że od 4 serduszko nie bije ciąża nas zaskoczyła po tych kilkunastu miesiącach starań.
|
|
|
|
#2629 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale za to padam jak muszka o 21 ![]() Cytat:
Cytat:
jakos od razu wiedzialam ze to ten... wczesniej mialam pare zwiazkow, jeden nawet dlugi i koles chcial sie oswiadczac ale jakos ja tego nie czulam i go wysmialam...wstretna ja no ale pobralismy sie po ok. 3 latach znajomosci bo najpierw musialam studia skonczyc itd ![]() maz ciotki tzta oswiadczyl sie ciotce po 2 tyg znajomosci w tramwaju i sa szczesliwym malzenstwem do dzis... a maja juz kolo 60tki ![]() i fajnie ze w rodzinie byly juz wczesniej takie jak wasz przypadki bo inaczej mogliby podchodzic do tego sceptycznie ![]() Cytat:
nawet o tym nie mysl bo cie dorwiemy ![]() ![]() ![]() ![]() macie jakies pomysly na smaczny i moze nieco oryginalny obiadek swiateczny?? kombinuje co by tu dobrego ugotowac i zeby to nie byl obiad jak w kazdy zwykly dzien... zastanawiam sie tez kiedy jechac na zakupy swiateczne... u nas w piatek jest juz swieto i wszystko pozamykane... nie lubie sama jezdzic na wieksze zakupy bo maz jest wiernym towarzyszem i pomocnikiem - wozi wozek, rozpakowywuje przy kasie a potem zanosi na gore, ja tylko pakuje do wozka i place przy kasie hahah no ale stwierdzilam ze jak mamy jechac po jego pracy i stac w kolejach to musze zrobic sama tym razem - rano powinno byc luzniej... no ale nie wiem kiedy, myslalam o jutrze, ale chce pokupic tez miesko i boje sie ze mi sie zepsuje... a zamrazac i rozmrazac to bez sensu...
|
|||||
|
|
|
#2630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ta chorobe przechodzi sie niezauwazalnie nie martw sie na pewno przed ciaza
|
|
|
|
|
#2631 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wydaje mi się, że jest dużo lepsza niż przed ciążą![]() Cytat:
Weszłam na wątek mam marcowo- kwietniowych i tak sobie czytam opisy porodów... eh jakie przeżycia |
||
|
|
|
#2632 |
|
Zakorzenienie
|
no i listonosz mid ziecko obudzil a mi doreczonym listem cisnienie podniosl
![]() dostalam wezwanie z urzedu skarbowego ze mam sie stawic w charakterze swiadka w sprawie mojego szefa najsmieszniejsze jest pouczenie, ze jak sie bez usprawiedliwienia nie stawie to moga na mnie nalozyc kare do 10000zl lub zatrzymac i przymusowo doprowadzic widac ksiegowa miala racje ze skrabowka dostala odgorne postanowienie o sciaganiu kasy z jak najwiekszej liczby obywateli i teraz szukaja kaski u biednych podatnikow ![]() heh ale programik znalazlam czytajac inne forum http://www.krs.naszastrona.pl/realiz..._narodziny.php niby nie opiera sie na kalendarzu chinskim ale tym troche zalatuje u mnie teraz wychodzi dziewczynka, zobaczymy czy dzis sie potwierdzi z poprzednia niby sie zgadza
Edytowane przez bajka1807 Czas edycji: 2013-03-25 o 14:03 |
|
|
|
#2633 | |
|
Zakorzenienie
|
ja tez mam przeboje z US
moj tz caly zeszly rok pracowal w niemczech, ale dostal jakiegos smiesznego pita na smieszna kwote z firmy w ktorej pracowal jakies 5-6 lat temu... i zeby to teraz rozliczyc to sa niezle problemy... do tego ja przez pierwsze pol zeszlego roku pracowalam w polsce, potem sie zwolnilam, przyjechalam do niemiec, bylam na platnych praktykach a teraz dostaje zasilek dla bezrobotnych i z rozliczeniem mnie sa jeszcze wieksze paranoje najlepsze jest to ze rozlicza nas mama (ksiegowa) i dzwonila juz z 5 razy do Wawy na informacje US i do mojego miasta tez i za kazdym razem jest inna wersja jak to rozliczyc...buahahah... ci urzednicy sami nie wiedza....---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- Cytat:
ciekawe... ja caly czas czuje chlopca hahah
|
|
|
|
|
#2634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale bardziej wierzę gince, że to jednak chłopczyk
Edytowane przez bojatoja Czas edycji: 2013-03-25 o 14:26 |
|
|
|
|
#2635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2636 |
|
Zakorzenienie
|
Hej ho!
![]() Jesteśmy z powrotem. Wizytą jestem MEGA rozczarowana Przeziernością karkową się nie martwię,bo podczas badania w 11 tygodniu,polski lekarz powiedział,że już widzi,że jest dobra. A dzidziek mierzy już prawie 6 cm,także rooośnie ![]() I tyle,moje Kochane... żadnego WOW! Jak zapytalismy o płeć,to stwierdziła,że jest za wczesnie i dowiem się w 20 tygodniu-wtedy też zbadają inne części ciała. Aaaa,ważę 55 kg -czyli przytyłam 2 kg!
|
|
#2637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2638 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie ja biedna na zasilku (fakt ze ten zasilek to wiecej niz zarabialam w polsce ) i jeszcze bede se podatek odtracala... pogielo ich rozliczamy to na picie jako dochod zagraniczny i niech sie fuckaja :P Cytat:
coz moze najbardziej udana nie byla ale najwazniejsze ze z dzidzia w porzadku!!a ja zaraz sie zbieram ale mam problem bo od rana mam rozwolnienie to chyba z nerwow najlepiej ze wczoraj sie martwilam co to bedzie bo od kilku dni juz nie bylam na kibelku i mowilam do meza ze lekarz powie ze niestety nic nie widzi na usg poza pelnymi jelitami |
||
|
|
|
#2639 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie wcinamy z mężem obiadek. Tak mi się zachciało ziemniaczków z jajkiem sadzonym i kefirem. No nic jak na razie mąż je i nie kręci nosem, a ja już drugą szklankę kefiru piję
|
#2640 |
|
Zakorzenienie
|
Samba Teraz ja trzymam kciuki za Ciebie
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:28.

także modlę się żeby ten wspominany przez was 16 tydzień przyniósł wreszcie spokój

a nie zmieniałas skarpetek codziennie?:P
i mogla na palcach jednej reki policzyc dni bez pawia... u niej wlasnie to rodzinne...

ja nie wiem czemu jak ktoś jest dajmy na to z tej drugiej połowy wątku czyli tak jak u nas z października to idzie sobie już do następnego wątku i tymsamym potem jest 10 tygodni do przodu od innych mamuś z normalnego terminowego swojego wątku

i jak codziennie nie wyskoczy mi jakiś wielki pryszcz na twarzy to normalnie dzień stracony 

nawet o tym nie mysl bo cie dorwiemy