Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 13 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.13 2 4,08%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.13 0 0%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.13 3 6,12%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.13 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.13 2 4,08%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 3 6,12%
Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 22 44,90%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.13 10 20,41%
Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.13 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.13 5 10,20%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 2 4,08%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-25, 13:40   #2341
Ashyshqa
Zakorzenienie

Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
swietny chlopiec! ja wczoraj odwiedzilam swojego siostrzenca. akurat robil zadanie z religii, wiec poogladalam katechizm. biedak tak sie wstydzi tej pierwszej smutnej buzi, ze tylko mnie pozwolil zobaczyc. zapytalam dlaczego smutna, a on na to, ze dzieci maja zle kolory wlosow...wzielam flamaster namalowalam obok usmiechnieta buzie, podpisalam sie "ciocia Paulina" i napisalam komentarz dla katechetki: "szczesliwe dzieci sa kolorowe" nie moglam sobie darowac. no i mlodemu powiedzialam, ze wedlug mnie kolory sa swietne i zeby przekazal katechetce, ze ma od cioci wiadomosc
Cieszę się, że glukozę masz w porządku I popieram wiadomość dla katechetki

Zamówiłam wreszcie te chusty Zajęło mi to cały tydzień
Wybraliśmy ostatecznie kolory: tkana:Borneo, elastyczna: Jazz. Mężu chciał jedną stonowaną
http://allegro.pl/natibaby-chusta-m-...095814224.html

Edytowane przez Ashyshqa
Czas edycji: 2013-03-25 o 13:41
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 13:48   #2342
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
poka brzunio ja już nie mogę doczekać się 100 w pępolu 10 lutego miałam 93cm a dziś mierzyłam i tylko 97..... jakoś mi mało urósł przez tyle czasu, może w czwartek zobaczę ile mała urosła przez ostatnie 2 tyg. Gin mówił żeby się nie przejmować, ponoć taki mój urok, a ja chciałabym mieć większy brzunio
az wstalam sie zmierzyc u mnie 106...a niedawno bylo przeciez 100 hehe. beben mam juz konkretny. niedlugo zacznie mnie przewazac

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
ale ta wiklina czy cokolwiek to jest? poproszę brata, żeby obwąchał może da się to jakoś wywietrzyć, a jak nie to jakiś materiałowy może
http://www.argos.co.uk/static/Produc...er/3755589.htm
tez czytalam, ze wiklina baaardzo intensywnie pachnie i ze podczas transportu sporo koszy znieksztalca sie (faktycznie na allegro sporo aukcji ma dopisek, ze gdzies jest odksztalcenie). moj tz stwierdzil, ze bez sensu wydawac kase i na upartego dziecko moze spac na poczatku w gondoli tak jak pisze Ash. maluszkowi to pewnie obojetne, a kasa zaoszczedzona. my raczej upchniemy lozeczko do sypialni...
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 13:49   #2343
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
az wstalam sie zmierzyc u mnie 106...a niedawno bylo przeciez 100 hehe. beben mam juz konkretny. niedlugo zacznie mnie przewazac
No już nie czuję się dziwna ze swoim 104...
Ale ja szeroka to moze inaczej mi się ten brzuch rozłożył

A no i gratuluję glukozy!

Łooo Kwietniówki szykować się bo dziewczyna z terminem 11.04.2013 pojechała rodzić! Miejcie się na baczności

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 13:52   #2344
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Łooo Kwietniówki szykować się bo dziewczyna z terminem 11.04.2013 pojechała rodzić! Miejcie się na baczności
Ja co prawda majówka, ale za m-c o tej porze mam zamiar mieć dzieciątko juz przy sobie Ciekawe co z tego planu wyjdzie
Także szykujcie się, ze 26go kwietnia napiszę: "urodziłam"
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 13:58   #2345
maarchewka
Zakorzenienie

Dzisiaj mam nawet pracowity dzień, poodkurzałam już dwa pokoje, posprzątałam kuchnię (tak z grubsza:P) poszłam na gimnastykę, zrobilam pranie, porozwieszałam, zrobilam zakupki.. a teraz leże

Kurcze ostatnio mam jakiegoś schiza.. Budze się rano i muszę zrobić check-listę:
1. Czy mam na pewno jeszcze brzuch?- macam, mam, check.
2. Czy nie mam skurczy, albo nie mialam przez sen ?- myśle, nie, check.
3. Czy mi wody w miedzyczasie nie odeszły- sprawdzam nie, check.
No dobra to wstaje i idę siku.

I dzisiaj śnił mi sie mój synek.. już któryś raz.. Snilo mi sie ze nie umialam się nim zupełnie zajmować.. Chyba go próbowalam przebrać, a się okazało, że od tygodnia nic nie jadł bo zapomniałam mu dać cyca.. I w każdym takim śnie mi się właśnie śni, że coś zapomnialam, a to przebrać, a to nakarmić.. I w każdym on taki biedny spokojniutki i w ogole nie płacze..

Wojtek

Edytowane przez maarchewka
Czas edycji: 2013-03-25 o 13:59
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 14:07   #2346
humpback
Zakorzenienie

Aaś nie zazdroszczę tej dziewczynie, ja to w jej przypadku poszłabym do szpitala gdzie mama nie pracuje i miałabym spokój

diabli brawo za wiadomość dla katechetki
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 14:07   #2347
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Ja co prawda majówka, ale za m-c o tej porze mam zamiar mieć dzieciątko juz przy sobie Ciekawe co z tego planu wyjdzie
Także szykujcie się, ze 26go kwietnia napiszę: "urodziłam"
No patrz, mam podobny plan Lublana też o ile dobrze pamiętam

Zadzwoniła do mnie pani ze sklepu chustowego, żeby powiedzieć, że nie mają już tego stonowanego koloru, który mój mąż wybrał A że go nie ma w domu, to wzięłam wybór na siebie i zamówiłam taką:
http://www.gomama.pl/307,chusta-elas...-natibaby.html
Stary 2013-03-25, 14:08   #2348
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
pewnie się nie zmieścisz między kierownicą a na jakich samochodach zdajecie, micra?
egzamin w pozycji pollezacej.
Stary 2013-03-25, 14:12   #2349
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
ja nie pamiętam jaka to była kwota ale na pewno inna jak się wpłaca samemu a inna jak przelew

Aaś super wiadomości
brawa dla bliźniaków

Kamciatka za 32 tc
bo są dwie rzeczy, powyżej 30 tys. urzad skarbowy często sprawdza przelewy, nei wiem czy bank je musi jakoś zgłosić czy jak.. więc dla swiętego spokoju lepiej robić mniejsze lokaty, chyba, że mamy udokumentowane skąd się ma kasę itp..

Po drugie powyżej 100 tys. (chociaż tu pewna nie jestem) bank ma obowiazek potwierdzić tranzakcje.. czyli w przypadku wykonywania takiego przelewu dzwoni do Ciebie czy faktycznie taki przelew wykonujesz i czy na takie konto itp.. Jak kupowaliśmy mieszkanie to bank do Nas własnie dzwonił czy przelew my wykonujemy i czy ma pojśc.

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość
j

gdyby któraś miałą zamiar kupić pościel firmy Darland to zdecydowanie odradzam
a to dziecięca jest? jak tak to zarzuć linkiem, zębym nie kupiła przez przypadek

Wojtek
Stary 2013-03-25, 14:12   #2350
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 201

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
No ja padne zaraz.
Dziewczyna ode mnie ma skurcze. Oczywiście mama jej przyleciała. I stoi nad nią z inną pielęgniarką i rozmawiają co jej zrobić ona coś tam mówi że nie chce wprowadzać paniki i na razie nie chce żadnych zastrzyków bo to się zaczęło 10min temu i na razie jej nie boli bardzo nawet. A jej mama "oj ty tam możesz sobie chcieć" i dalej gada z pielęgniarką.
No ludzie. Jakby była niewidzialna.
biedna mamuska powinna pracowac, podkabluj ja, ze w ambulatorium brakuje jednego etatu
Stary 2013-03-25, 14:12   #2351
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jaki serial mozecie polecic?? Plotkara mi sie skończyła juz jakis czas temu a musze zaczac cos ogladac bo nie mam dostepu do tv jak tz spi po nocce.
Once upon a time
Spartacus
True Blood
Gra o tron
Terra Nova
Suits
Dynastia Tudorów

Cytat:
No ja padne zaraz.
Dziewczyna ode mnie ma skurcze. Oczywiście mama jej przyleciała. I stoi nad nią z inną pielęgniarką i rozmawiają co jej zrobić ona coś tam mówi że nie chce wprowadzać paniki i na razie nie chce żadnych zastrzyków bo to się zaczęło 10min temu i na razie jej nie boli bardzo nawet. A jej mama "oj ty tam możesz sobie chcieć" i dalej gada z pielęgniarką.
No ludzie. Jakby była niewidzialna.
Ale się tam Tobie w ogóle zmieniają co chwila koleżanki w pokoju. Tylko Ty na stałe leżysz

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 14:14   #2352
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
Aaś nie zazdroszczę tej dziewczynie, ja to w jej przypadku poszłabym do szpitala gdzie mama nie pracuje i miałabym spokój
Tioaa mamusia by za nią wszędzie trafiła

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
No patrz, mam podobny plan Lublana też o ile dobrze pamiętam
Bo we trzy mamy terminy jakoś zaraz po sobie - pomarzyć sobie możemy

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
bo są dwie rzeczy, powyżej 30 tys. urzad skarbowy często sprawdza przelewy, nei wiem czy bank je musi jakoś zgłosić czy jak.. więc dla swiętego spokoju lepiej robić mniejsze lokaty, chyba, że mamy udokumentowane skąd się ma kasę itp..

Po drugie powyżej 100 tys. (chociaż tu pewna nie jestem) bank ma obowiazek potwierdzić tranzakcje.. czyli w przypadku wykonywania takiego przelewu dzwoni do Ciebie czy faktycznie taki przelew wykonujesz i czy na takie konto itp.. Jak kupowaliśmy mieszkanie to bank do Nas własnie dzwonił czy przelew my wykonujemy i czy ma pojśc.
Mój bank do mnie dzwoni nawet po transakcjach zagranicznych powyżej 1 tyś a co dopiero przy większych przelewach
Stary 2013-03-25, 14:15   #2353
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 201

Cytat:
Diabli no to super że chociaż cukrzyca cię ominęła
Już starczy słodkich mamus na wątku ;-)
tez sie ciesze, bo mnie cukru ciagle brak w nocy ide siku i musze w biegu przegryzc jakies ciastko albo cukierka...wyciaga mnie z lozka ten "cukro-glod" biedne kly.
Stary 2013-03-25, 14:16   #2354
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:

Wiesz co, ja z tego powodu,że zaraz po porodzie się przeprowadzamy (max.2 m-ce) to poważnie zastanawiam się czy mała nie będzie przez ten czas spać w wózku... Mogę niby pożyczyć łóżeczko od siostry, ale ona nie ma do niego śrób i musiałabym organizować transport w obie strony, co będzie tylko dodatkowym problemem przed samą przeprowadzką. Poczytałam trochę o tym i chyba jedyna negatywna strona takiego przedsięwzięcia to to, że może być trudno dziecko przestawić potem na łóżeczko... Ale poza tym same plusy. Więc ta kołyska-kosz to może być w Waszym wypadku dobre rozwiązanie...
)
a się zastanawiam a takie dziecko nie może spać w gondolce w wózku?

Wojtek
Stary 2013-03-25, 14:20   #2355
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Zamówiłam wreszcie te chusty Zajęło mi to cały tydzień
Wybraliśmy ostatecznie kolory: tkana:Borneo, elastyczna: Jazz. Mężu chciał jedną stonowaną
http://allegro.pl/natibaby-chusta-m-...095814224.html
pieeeekne! ta zielona cudna, a wszelkie beze, brazy itd. uwielbiam, wiec pewnie wybralabym takie jak Ty. kurcze, ale drogie te chusty...dwie to pol taniego wozka

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

Cytat:
No już nie czuję się dziwna ze swoim 104...
Ale ja szeroka to moze inaczej mi się ten brzuch rozłożył

A no i gratuluję glukozy!

wlasnie tak czytam i czytam i tu same brzuchy 90cm ale powiedzmy, ze to wina lozyska na przedniej scianie moja mala pewnie caly czas w szpagacie lezy...i stad ten wynik w szpitalu mialam najmniejszy brzuch z wszystkich! i tego sie trzymam hehe. ale fakt pileczka robi sie konkretna baaardzo ja lubie i niech sobie ma i 120 niedlugo bede szersza niz dluga hehe.
Stary 2013-03-25, 14:20   #2356
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa
A że go nie ma w domu, to wzięłam wybór na siebie i zamówiłam taką:
http://www.gomama.pl/307,chusta-elas...-natibaby.html
podoba mi się ten kolor

Cytat:
Napisane przez candace1
Tioaa mamusia by za nią wszędzie trafiła
pewnie tak, ale jest szansa że nie dostałaby urlopu w pracy i pracownicy innego szpitala ograniczyli by jej dostęp do wyników badań
Stary 2013-03-25, 14:23   #2357
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Pawie oczko specjalnie dla Ciebie brzuch dziewczyny w 34/35 tygodniu z maluchem, który ważył w 33 tygodniu 2 kg
nieźły ja nie wiem czy taki zgrabny przed ciązą miałam

Wojtek
Stary 2013-03-25, 14:24   #2358
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
pewnie tak, ale jest szansa że nie dostałaby urlopu w pracy i pracownicy innego szpitala ograniczyli by jej dostęp do wyników badań
w innym szpitalu bylaby intruzem. corka moglaby jeszcze przy przyjeciu podac, ze informacji na temat stanu zdrowia mozna udzielac tylko mezowi i mamusia w czarnej pupie

nadrobilam! ide robic obiadek.
Stary 2013-03-25, 14:32   #2359
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Kolejna zaleta szpitala: nie trzeba jeździć do nikogo na święta, to święta przyjadą do mnie

I kolejna historia szpitalna z cyklu "dziwna wspollokatorka"
Ta nowa nie jest tragiczna. Nawet mogę z nią pogadać, ogorkiem malosolniaczkiem mnie poczestowala pysznym
Ale. Jej mama to tragedia. Pracuje tutaj na miejscu w szpitalu w ambulatorium. Przychodzi do niej co 2 godz i się pyta jak się czuje. W sobotę była o 8:30 i pierwsza rzecz to była pretensja czemu się nie odezwała o 6 rano po ktg czy wszystko ok! A na do widzenia było zalecenie że ma się odzywać co 3godz. Przynajmniej sms. Zawsze jak przychodzi to idzie najpierw do dyzurki zobaczyć jaki był zapis. Ta jej mówi że ok ale nie nie - ona sama sprawdzi.
No jakby moja z takimi tekstami wyskoczyła to bym ją obsmiala

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

To mi mierzą
Mierzy się na wysokości pepka zawsze. Tak mi mówili tu.
masakra.. moja mama też w szpitalu pracuje, ale nie wyobrażam sobie by mi kazala się odzywać co 3 godziny i informować o każdym wyniku.. a tym bardziej łazienia i sprawdzania cz na pewno dobrze wyszedl
chyba ze sama bym miała wątpliwości i wolałabym zeby zerknela..

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ----------

Cytat:
Córeczka jedynaczka i pierwszy wnuczek to pewnie dlatego
Najważniejsze że tej dziewczynie to nie przeszkadza. Ja bym już wyszła z siebie i stanęła obok
no dokładnie, a potem jeszcze wyszła z tej stojącej obok

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

Cytat:
Potwierdzam Teraz zaczęliśmy oglądać The Big Bang Theory. Dopiero pierwszą serię, i na początku bawił tylko TŻ, ale się powoli wkręcam i też zaczynam się śmiać z tyvh geeków
O big Bang bardzo fajny, najbardziej to lubi mój tż który jest fizykiem-wykładowca

Wojtek
Stary 2013-03-25, 14:32   #2360
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli
w innym szpitalu bylaby intruzem. corka moglaby jeszcze przy przyjeciu podac, ze informacji na temat stanu zdrowia mozna udzielac tylko mezowi i mamusia w czarnej pupie
no właśnie
Stary 2013-03-25, 14:34   #2361
vil84
Wtajemniczenie

zaś mam "pisaniowego" lenia
więc tylko Wam porzucam linka jakby któraś była zainteresowana:

http://www.rodzinko.pl/porod/1361-ob...e-zacze-o.html

w ciągu ostatnich kilku dni wywaliło mi górną część brzucha, tą tuż pod biustem. tak śmiesznie to wygląda, jest oparcie dla cycków a potem coraz mniej tego brzucha mam nadzieję tylko że Przemek nie postanowił się przekręcić na sam koniec łebkiem do góry ;>

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 14:42   #2362
maarchewka
Zakorzenienie

zmierzyłam brzuch i ja mam 108 cm na wysokości pępka..

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

Wczoraj TZ stwierdzil, że musimy sporo rzeczy jeszcze kupić dla maluszka, że my przecież nic nie mamy.. A ja się pytam, a czego nie mamy? No wanienki nie ma.. i gąbki do mycia i jakiś szampon i mydlo.. a ja się śmieje a co kąpać będziesz?, a on ze no będzie ale nic nie ma!!
To go uspokajam ze mydło jest, szamponu się na poczatku nie używa (przynajmniej ja sobie daruje) kąpie się dopiero jak odpadnie kikut.. ale gąbkę i wanienkę mu kupię zaraz po świętach

Śmieszne są te jego przebłyski.. Nie interesuje się w ogole i nagle taki przeblysk ze trzeba się tym zająć przecież bo dziecko na świat przychodzi..

Wojtek
Stary 2013-03-25, 14:44   #2363
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
w ciągu ostatnich kilku dni wywaliło mi górną część brzucha, tą tuż pod biustem. tak śmiesznie to wygląda, jest oparcie dla cycków a potem coraz mniej tego brzucha mam nadzieję tylko że Przemek nie postanowił się przekręcić na sam koniec łebkiem do góry ;>
mnie tak wywalilo jak sie mala odwrocila glowa w dol

Cytat:
uwieeeelbiam Cie!
Stary 2013-03-25, 14:45   #2364
candace1
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

Wczoraj TZ stwierdzil, że musimy sporo rzeczy jeszcze kupić dla maluszka, że my przecież nic nie mamy.. A ja się pytam, a czego nie mamy? No wanienki nie ma.. i gąbki do mycia i jakiś szampon i mydlo.. a ja się śmieje a co kąpać będziesz?, a on ze no będzie ale nic nie ma!!
To go uspokajam ze mydło jest, szamponu się na poczatku nie używa (przynajmniej ja sobie daruje) kąpie się dopiero jak odpadnie kikut.. ale gąbkę i wanienkę mu kupię zaraz po świętach

Śmieszne są te jego przebłyski.. Nie interesuje się w ogole i nagle taki przeblysk ze trzeba się tym zająć przecież bo dziecko na świat przychodzi..
jak to
Stary 2013-03-25, 14:45   #2365
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
fajne ma te przebłyski
Stary 2013-03-25, 14:48   #2366
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
jak to
tzn w wanience..ze wcześniej myje się te newralgiczne miejsca.. tak wyczytałam, a Ty kąpałaś od początku??

Wojtek
Stary 2013-03-25, 14:49   #2367
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
u nas mąż w sierpniu po zrobieniu testu chciał kupować mebelki ... bo mieliśmy 3 tyg urlopu i akurat miałby czas poskładać i pomalować pokoik
w sumie on mnie gonił żeby kupować takie rzeczy jak wózek, łóżeczko itp ... ja sama bym czekała do marca
w ogóle pokoik dziecięcy pozostanie trochę graciarnią do czerwca-lipca :/ mieliśmy w kwietniu zrobić malowanie i poukładać jakoś sensownie te mebelki i wszystko ale wyszło że ściana jest całą mokra :/ pokój niedogrzany, słońce tam nie dochodzi i jest straszna wilgoć ... trzeba najpierw wysuszyć ściany wietrząc porządnie z miesiąc-dwa i dopiero można malować. na przyszłą zimę drugi kaloryfer tam zamontujemy bo zimno okropnie.

u mnie w pasie 110 ... ale od początku ciąży tylko jakieś 15 więcej
no i kolejny kg ... od skończenia 32 tygodnia idzie lawinowo, po kilogramie na tydzień...

Edytowane przez vil84
Czas edycji: 2013-03-25 o 14:53
Stary 2013-03-25, 14:52   #2368
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
tzn w wanience..ze wcześniej myje się te newralgiczne miejsca.. tak wyczytałam, a Ty kąpałaś od początku??
Tak myłam małą od razu w wanience i generalnie pierwsze słyszę, ze ktoś robi inaczej - dlatego się zdziwiłam
Stary 2013-03-25, 14:54   #2369
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Dzisiaj mam nawet pracowity dzień, poodkurzałam już dwa pokoje, posprzątałam kuchnię (tak z grubsza:P) poszłam na gimnastykę, zrobilam pranie, porozwieszałam, zrobilam zakupki.. a teraz leże

Kurcze ostatnio mam jakiegoś schiza.. Budze się rano i muszę zrobić check-listę:
1. Czy mam na pewno jeszcze brzuch?- macam, mam, check.
2. Czy nie mam skurczy, albo nie mialam przez sen ?- myśle, nie, check.
3. Czy mi wody w miedzyczasie nie odeszły- sprawdzam nie, check.
No dobra to wstaje i idę siku.

I dzisiaj śnił mi sie mój synek.. już któryś raz.. Snilo mi sie ze nie umialam się nim zupełnie zajmować.. Chyba go próbowalam przebrać, a się okazało, że od tygodnia nic nie jadł bo zapomniałam mu dać cyca.. I w każdym takim śnie mi się właśnie śni, że coś zapomnialam, a to przebrać, a to nakarmić.. I w każdym on taki biedny spokojniutki i w ogole nie płacze..

Pocieszę Cię, że jak już mi się śni dziecko (co się rzadko zdarza) to też właśnie takie historie: nie przebierałam, nie karmiłam bo zapominałam, a dziecko grzeczne, nie kwili nawet, a żyje To pewnie znaczy, że będziemy super zorganizowane

A z Twojej check listy to ja też co rano sprawdzam, czy mam jeszcze brzuch

Cytat:
pieeeekne! ta zielona cudna, a wszelkie beze, brazy itd. uwielbiam, wiec pewnie wybralabym takie jak Ty. kurcze, ale drogie te chusty...dwie to pol taniego wozka [COLOR="Silver"]
Mnie z kolei ciągną błękity... Ale wszystkie są piękne
A ta cena i tak jest bardzo dobra, bo jedna taka chusta kosztuje normalnie 160pln, a tu dwie za 210 A co najzabawniejsze, nasz wózek kosztuje nas 200pln
Stary 2013-03-25, 14:56   #2370
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak myłam małą od razu w wanience i generalnie pierwsze słyszę, ze ktoś robi inaczej - dlatego się zdziwiłam
różne szkoły są ... czasem mówią żeby nie kąpać aż odpadnie, czasem że kąpać, ale nie moczyć kikuta, a czasem że można kąpać bez problemu tylko dobrze kikut wysuszyć. w sumie nie zastanawiałam się nawet jak będę robić, może coś w szpitalu podpowiedzą ...
qrcze, ja nic nie wiem ... ile się karmi dziecko? samo się odsysa od piersi czy po jakimś czasie się przekłada do drugiej? czy np. określona ilość czasu ma być? jestem zielona w tych sprawach :/

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości