|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 13 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.13 |
|
3 | 6,12% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
3 | 6,12% |
| Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 |
|
22 | 44,90% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.13 |
|
10 | 20,41% |
| Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
5 | 10,20% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.
Cytat:
I popieram wiadomość dla katechetki Zamówiłam wreszcie te chusty Zajęło mi to cały tydzień Wybraliśmy ostatecznie kolory: tkana:Borneo, elastyczna: Jazz. Mężu chciał jedną stonowaną ![]() http://allegro.pl/natibaby-chusta-m-...095814224.html Edytowane przez Ashyshqa Czas edycji: 2013-03-25 o 13:41 |
|
|
|
|
#2342 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.
Cytat:
u mnie 106...a niedawno bylo przeciez 100 hehe. beben mam juz konkretny. niedlugo zacznie mnie przewazac ![]() ---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- Cytat:
i ze podczas transportu sporo koszy znieksztalca sie (faktycznie na allegro sporo aukcji ma dopisek, ze gdzies jest odksztalcenie). moj tz stwierdzil, ze bez sensu wydawac kase i na upartego dziecko moze spac na poczatku w gondoli tak jak pisze Ash. maluszkowi to pewnie obojetne, a kasa zaoszczedzona. my raczej upchniemy lozeczko do sypialni...
|
||
|
|
|
#2343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ja szeroka to moze inaczej mi się ten brzuch rozłożył ![]() A no i gratuluję glukozy! Łooo Kwietniówki szykować się bo dziewczyna z terminem 11.04.2013 pojechała rodzić! Miejcie się na baczności
|
|
#2344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawe co z tego planu wyjdzie![]() Także szykujcie się, ze 26go kwietnia napiszę: "urodziłam"
|
|
|
#2345 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj mam nawet pracowity dzień, poodkurzałam już dwa pokoje, posprzątałam kuchnię (tak z grubsza:P) poszłam na gimnastykę, zrobilam pranie, porozwieszałam, zrobilam zakupki.. a teraz leże
![]() Kurcze ostatnio mam jakiegoś schiza.. Budze się rano i muszę zrobić check-listę: 1. Czy mam na pewno jeszcze brzuch?- macam, mam, check. 2. Czy nie mam skurczy, albo nie mialam przez sen ?- myśle, nie, check. 3. Czy mi wody w miedzyczasie nie odeszły- sprawdzam nie, check. No dobra to wstaje i idę siku. I dzisiaj śnił mi sie mój synek.. już któryś raz.. Snilo mi sie ze nie umialam się nim zupełnie zajmować.. Chyba go próbowalam przebrać, a się okazało, że od tygodnia nic nie jadł bo zapomniałam mu dać cyca.. I w każdym takim śnie mi się właśnie śni, że coś zapomnialam, a to przebrać, a to nakarmić.. I w każdym on taki biedny spokojniutki i w ogole nie płacze.. Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2013-03-25 o 13:59 |
|
|
|
#2346 |
|
Zakorzenienie
|
Aaś nie zazdroszczę tej dziewczynie, ja to w jej przypadku poszłabym do szpitala gdzie mama nie pracuje i miałabym spokój
diabli brawo za wiadomość dla katechetki
|
#2347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lublana też o ile dobrze pamiętam ![]() Zadzwoniła do mnie pani ze sklepu chustowego, żeby powiedzieć, że nie mają już tego stonowanego koloru, który mój mąż wybrał A że go nie ma w domu, to wzięłam wybór na siebie i zamówiłam taką:http://www.gomama.pl/307,chusta-elas...-natibaby.html
|
|
|
|
|
#2348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2349 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po drugie powyżej 100 tys. (chociaż tu pewna nie jestem) bank ma obowiazek potwierdzić tranzakcje.. czyli w przypadku wykonywania takiego przelewu dzwoni do Ciebie czy faktycznie taki przelew wykonujesz i czy na takie konto itp.. Jak kupowaliśmy mieszkanie to bank do Nas własnie dzwonił czy przelew my wykonujemy i czy ma pojśc. ---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2350 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 201
Cytat:
|
|
|
|
|
#2351 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spartacus True Blood Gra o tron Terra Nova Suits Dynastia Tudorów Cytat:
|
|
#2352 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo we trzy mamy terminy jakoś zaraz po sobie - pomarzyć sobie możemy Cytat:
|
|
|
#2353 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 201
Cytat:
w nocy ide siku i musze w biegu przegryzc jakies ciastko albo cukierka...wyciaga mnie z lozka ten "cukro-glod" biedne kly.
|
|
|
|
|
#2354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2355 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- Cytat:
w szpitalu mialam najmniejszy brzuch z wszystkich! i tego sie trzymam hehe. ale fakt pileczka robi sie konkretna baaardzo ja lubie i niech sobie ma i 120 niedlugo bede szersza niz dluga hehe.
|
||
|
|
|
#2356 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nadrobilam! ide robic obiadek. |
|
|
|
|
#2359 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba ze sama bym miała wątpliwości i wolałabym zeby zerknela.. ---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2361 |
|
Wtajemniczenie
|
zaś mam "pisaniowego" lenia
więc tylko Wam porzucam linka jakby któraś była zainteresowana: http://www.rodzinko.pl/porod/1361-ob...e-zacze-o.html w ciągu ostatnich kilku dni wywaliło mi górną część brzucha, tą tuż pod biustem. tak śmiesznie to wygląda, jest oparcie dla cycków a potem coraz mniej tego brzucha mam nadzieję tylko że Przemek nie postanowił się przekręcić na sam koniec łebkiem do góry ;>
|
|
|
|
#2362 |
|
Zakorzenienie
|
zmierzyłam brzuch i ja mam 108 cm na wysokości pępka..
---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Wczoraj TZ stwierdzil, że musimy sporo rzeczy jeszcze kupić dla maluszka, że my przecież nic nie mamy.. A ja się pytam, a czego nie mamy? No wanienki nie ma.. i gąbki do mycia i jakiś szampon i mydlo.. a ja się śmieje a co kąpać będziesz?, a on ze no będzie ale nic nie ma!! To go uspokajam ze mydło jest, szamponu się na poczatku nie używa (przynajmniej ja sobie daruje) kąpie się dopiero jak odpadnie kikut.. ale gąbkę i wanienkę mu kupię zaraz po świętach ![]() Śmieszne są te jego przebłyski.. Nie interesuje się w ogole i nagle taki przeblysk ze trzeba się tym zająć przecież bo dziecko na świat przychodzi.. |
|
|
|
#2363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() uwieeeelbiam Cie!
|
|
|
|
|
#2364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak to
|
|
|
#2365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajne ma te przebłyski
|
|
#2366 |
|
Zakorzenienie
|
tzn w wanience..ze wcześniej myje się te newralgiczne miejsca.. tak wyczytałam, a Ty kąpałaś od początku??
|
|
|
|
#2367 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() w sumie on mnie gonił żeby kupować takie rzeczy jak wózek, łóżeczko itp ... ja sama bym czekała do marca ![]() w ogóle pokoik dziecięcy pozostanie trochę graciarnią do czerwca-lipca :/ mieliśmy w kwietniu zrobić malowanie i poukładać jakoś sensownie te mebelki i wszystko ale wyszło że ściana jest całą mokra :/ pokój niedogrzany, słońce tam nie dochodzi i jest straszna wilgoć ... trzeba najpierw wysuszyć ściany wietrząc porządnie z miesiąc-dwa i dopiero można malować. na przyszłą zimę drugi kaloryfer tam zamontujemy bo zimno okropnie. u mnie w pasie 110 ... ale od początku ciąży tylko jakieś 15 więcej no i kolejny kg ... od skończenia 32 tygodnia idzie lawinowo, po kilogramie na tydzień... Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-03-25 o 14:53 |
|
|
|
|
#2368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2369 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pocieszę Cię, że jak już mi się śni dziecko (co się rzadko zdarza) to też właśnie takie historie: nie przebierałam, nie karmiłam bo zapominałam, a dziecko grzeczne, nie kwili nawet, a żyje To pewnie znaczy, że będziemy super zorganizowane ![]() A z Twojej check listy to ja też co rano sprawdzam, czy mam jeszcze brzuch Cytat:
A ta cena i tak jest bardzo dobra, bo jedna taka chusta kosztuje normalnie 160pln, a tu dwie za 210 |
||
|
|
|
#2370 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
qrcze, ja nic nie wiem ... ile się karmi dziecko? samo się odsysa od piersi czy po jakimś czasie się przekłada do drugiej? czy np. określona ilość czasu ma być? jestem zielona w tych sprawach :/ |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:11.

nie moglam sobie darowac. no i mlodemu powiedzialam, ze wedlug mnie kolory sa swietne i zeby przekazal katechetce, ze ma od cioci wiadomosc
I popieram wiadomość dla katechetki
Zajęło mi to cały tydzień 
ja już nie mogę doczekać się 100 w pępolu
jakoś mi mało urósł przez tyle czasu, może w czwartek zobaczę ile mała urosła przez ostatnie 2 tyg. 
u mnie 106...a niedawno bylo przeciez 100 hehe. beben mam juz konkretny. niedlugo zacznie mnie przewazac

07.07.2012