|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 | ||
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVII
Jaki mam zwariowany dzień........
Okazało się, że siostra zrobiła nam niespodziankę i przyjechała na 1. dzień (mieszka na stałe za granicą). Przed chwilą ode mnie wyszła, pojechała do rodziców. Poza tym jutro będą nowe meble i też jutro będę musiała zamówić transport do starych. Wszystko do załatwienia w jednym momencie Cytat:
Oby szybko wyzdrowiała!Cytat:
|
||
|
|
|
#1742 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVII
Cytat:
![]() Znasz przyczynę? Ja straciłam dziecko w 32 tygodniu (nie znam przyczyny), poród był wywoływany i musimy czekac co najmniej pół roku.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2013-03-25 o 12:46 |
|
|
|
|
#1743 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak będę jutro na wizycie to gin pewnie zrobi usg, żeby sprawdzić czy wszystko się oczyściło. Ale ono będzie takie przez brzuch czy dopochwowe? Jakie było u Was?
Hosenko ale robili jakieś badania? Nie stwierdzili przyczyny?
|
#1744 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Odczekaliśmy dokładnie pół roku, Dawidek zmarł 03.04, ja byłam w drugiej ciąży w listopadzie. |
|
|
|
|
#1745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może poznałabym przyczynę gdyby byłą zrobiona sekcja. Łożysko i pępowina wyszły prawidłowo, moje badania na razie nic nie wykazały. Byliśmy z mężem w poradni genetycznej, czekamy na termin pobrania krwi do badań, ale 3 ginów i genetyk raczej wykluczają naszą genetykę skoro ciąża zaszła tak wysoko. W trakcie ciaży ani raz nie krwawiłam, nie było żadnych podstaw do dodatkowych leków czy badań.
|
|
#1746 | |
|
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39968771]
Odczekaliśmy dokładnie pół roku, Dawidek zmarł 03.04, ja byłam w drugiej ciąży w listopadzie.[/QUOTE] Fajnie, że udało się od razu tak szybko. Boję się znów tego oczekiwania i ciągle negatywnych testów. Choć teraz nam się udało dosyć szybko, bo w 4 cyklu, to boję się, że teraz trzeba będzie czekać dłuuuugo... Cytat:
Tym bardziej trudno zrozumieć, czemu tak się stało... ![]() Po tej utracie krwi ciągle mi jakoś słabo. Nie wiecie co jest dobre, żeby pod tym względem szybciej dojść do siebie? Wiem, że chyba czekolada, ale to z kolei = zaparcie. A ja właśnie przed chwilą uporałam się z zatwardziałym stolcem, bolało jak nie wiem ![]() W ogóle jutro wizyta, a ja: nogi nie wydepilowane, pazury nie obcięte, pięty zaniedbane, włosy przetłuszczone... Na nic nie mam siły
|
|
#1747 |
|
Zakorzenienie
|
Witam....
Amilcia o jejku biedne dziewczynki a u mnie chyba 8tc....tzn się zaczął.. 8+1 czyli 9? nie wiem jak się to liczy......w czwartek mam wizytę to się dowiem który tc....Zdrówka dla dziewczyn! Medi ![]() Iza powodzenia! Mam nadzieję że dostaniesz wolne!! Margot witaj....
|
|
#1748 |
|
Konto usunięte
|
Wadera chyba najlepiej, gdybyś kupiła jakieś witaminy dla kobiet, z żelazem... Jeśli chciałabyś szybko się starać, to lepiej doprowadź swój organizm szybko do porządku..
|
|
|
|
#1749 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o huśtawkę nastrojów to tak będzie przez jakiś czas a i swoje też musisz wypłakać... To ciężki okres w życiu, z którym trzeba się jakoś uporać... Jak będziesz miała chęć to pisz jak najczęściej, mam nadzieje że znajdziesz tu wsparcie Cytat:
![]() Odpoczywaj dużo żeby organizm szybciej doszedł do siebie
|
|
#1750 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Izka, mam nadzieję więc, że gin na tym monitoringu jednak da Ci receptę na Clo.
A za Twojego TŻta trzymam kciuki! Na pewno mu się szybko uda coś znaleźć! Piękne dziewuszki! Darusia taka urocza, a tak się bidulka namęczy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Trzymam kciuki za wizytę! Daj znać, czego się dowiedziałaś. [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39968267]Jaki mam zwariowany dzień........ Okazało się, że siostra zrobiła nam niespodziankę i przyjechała na 1. dzień (mieszka na stałe za granicą). Przed chwilą ode mnie wyszła, pojechała do rodziców. Poza tym jutro będą nowe meble i też jutro będę musiała zamówić transport do starych. Wszystko do załatwienia w jednym momencie [/QUOTE] Ale fajnie! Ja lubię jak się dzieje dużo pozytywnych rzeczy. Wtedy człowiek takiego przyjemnego kopa dostaje ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja też byłam długo słaba. Ale u mnie też chyba psychika dużo złego robiła. Często opadałam z sił i wtedy byłam w stanie tylko leżeć... Czekolada jest pomocna, owszem, ale tylko gorzka i dobrej jakości oraz jedzona z umiarem. Jedz dużo owoców i warzyw, pij świeże soki. A może pozwól sobie na wizytę u kosmetyczki, fryzjera? Bądź dla siebie dobra teraz ![]() Agatko, rozpoczęłaś 9 tc Teraz już na pewno będzie widać serduszko! Ja widziałam nawet główkę, latające nóżki i rączki...
Edytowane przez Mmedeah88 Czas edycji: 2013-03-25 o 15:14 |
|||||
|
|
|
#1751 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1752 |
|
Konto usunięte
|
Agatko będzie dobrze
![]() Ja Cię nie pocieszę jednak, bo ja mam wizytę w środę i już powoli się zaczynam stresować na samą myśl. Ruchy czuję, ale co z tego, jak przecież szyjka, wody, przepływy - tego nie wyłapię. Muszę się spytać gina, czy mogę zafarbować włosy, bo mam centralnie pełno siwych. Takie mi fundują atrakcje moje dzieci
|
|
|
|
#1753 |
|
Zakorzenienie
|
Amilicia nie wiem co powiedzieć, przytulam mocno
Agatko teraz na pewno będzie już serduszko Perse to co najgorsze już Cię spotkało, teraz musi być dobrze zobaczysz Margolka witaj Medi szarżujesz już za kierownicą :brzy dal:wadera mnie żelazo dobrze podnosi picie herbaty z pokrzywy |
|
|
|
#1754 |
|
Zakorzenienie
|
Amilcia
dużo zdrówka dla Darki Agatko Margot witaj. Echh przykre, że też tu dołączyłaś...
|
#1755 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1756 |
|
Zakorzenienie
|
witam
amilcia biedna Dareczka ;( , dużo zdrówka dla Was i sił monika ![]() margot witaj Różnie lekarze mówią. Z praktyki - nasze forum. Jest Sylwia, która powstała 2 tygodnie po #, ja i kilka innych dziewczyn zaszłyśmy po 1 @, są ciąże także po roku. Ważne, żeby u Ciebie fizycznie było ok i no i psychicznie. Jedne chcą zaraz się starć i to im pomaga, inne potrzebują trochę czasu. Ja 2 lata temu o tej godzinie zobaczyłam pierwszy raz bijące serce mojego synka . Modlę się, żeby każda z Was miała taki cud przy sobie ![]() pozdrawiamy kibicujące mamy, starające się, brzuchatki kochane i mamuśki Miko pozdrawia koleżanki i kolegów
|
|
#1757 | |
|
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39971511]Agatko będzie dobrze
![]() Ja Cię nie pocieszę jednak, bo ja mam wizytę w środę i już powoli się zaczynam stresować na samą myśl. Ruchy czuję, ale co z tego, jak przecież szyjka, wody, przepływy - tego nie wyłapię. Muszę się spytać gina, czy mogę zafarbować włosy, bo mam centralnie pełno siwych. Takie mi fundują atrakcje moje dzieci [/QUOTE]To ja Was dwie spróbuję pocieszyć (choć mi łatwo mówić...): Będzie dobrze, Dziewuszki! ![]() O której macie te wizyty? Cytat:
|
|
|
|
|
#1758 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39972312]W dziecko wierzę... Gorzej ze sobą i swoim zawodnym organizmem...[/QUOTE]
Jeszcze trochę Pers i będziesz tulić swoje maleństwo Cytat:
szkoda kasy na mandat
|
|
#1759 |
|
Konto usunięte
|
Ja mam w środę o 10.30...
Jeszcze jutro pójdę tę krew znowu zrobić. W poprzedniej ciąży na takiej wizycie dowiedziałam się, że szyjka się skraca przez cholerne skurcze :/ |
|
|
|
#1760 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nowe ząbki idą, górne trójki, tylko nie dam rady zwalać wszystkiego na nowe ząbki... bo to od dłuższego czasu trwa ![]() zdrówka dla Dareczki
|
|
|
|
|
#1761 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny przestało boleć!
może nie na długo, ale chociaż trochę odetchnę... Cytat:
strzyżenie i farbowanko o kosmetyczce też pomyślę, chętnie powtórzyłabym mikrodermabrazję, podobała mi się ![]() Cytat:
![]() Ale kupię jutro i spróbuję
|
|
#1762 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39973182]Ja mam w środę o 10.30...
Jeszcze jutro pójdę tę krew znowu zrobić. W poprzedniej ciąży na takiej wizycie dowiedziałam się, że szyjka się skraca przez cholerne skurcze :/[/QUOTE] Perse a Ty masz cały czas skurcze? |
|
|
|
#1763 |
|
Konto usunięte
|
Miewam. Kilka razy na dzień na pewno są, ale zdecydowanie rzadziej niż w poprzedniej ciąży. Ale ja też biorę Nospę Max 2 razy dziennie+1 zwykłą wieczorem...
Maksi super stronka, przy łazience z niej skorzystam Już tam widziałam kilka ciekawych projektów
Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2013-03-25 o 18:12 |
|
|
|
#1764 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39974123]Miewam. Kilka razy na dzień na pewno są, ale zdecydowanie rzadziej niż w poprzedniej ciąży. Ale ja też biorę Nospę Max 2 razy dziennie+1 zwykłą wieczorem...[/QUOTE]
Kurcze nie dobrze.. Mam jeszcze prosbę...pamiętasz wyiary Syneczka na połówkowym? Moje się trochę różnią (jedne na 21 tydzień one na 24 tydzień) czy mam się martwić? |
|
|
|
#1765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1767 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Zobaczymy, co mój gin powie w środę. Jak z szyjką będzie OK, to aż tak się nie będę martwić. I tak większość czasu siedzę/leżę, nie przemęczam się, więc wiele więcej we własnym zakresie zrobić nie mogę. Wymiary mogą się różnić Mnie nie podawali w tygodniach, tylko już dokładne wymiary, a obok są takie tabelki jakby z zaznaczonym środkiem i u mnie większość była koło środka (czyli że pewnie pasuje na ten tydzień), jedną mieliśmy bardzo małą, ale nic ponad normę - z tym, że nie wiem dokładnie, jakim by to pasowało tygodniom. Grunt, że dziecko rośnie ![]() Znalazłam ten wpis na mamusiowym, to z mojego połówkowego: Wiek ciążowy 21+0 BPD 48,2 FOD 61,1 HC 171,1 CM 3,3 THD 23,1 AC 150,7 FL 33,9 kość ramieniowa 33,5 (wszystko powyższe w mm i prawie wszystko w samym środku norm , tylko CM trochę małe) Przypuszczalna masa 351g Left humerus 33,5 Left femur 33,9 Potem całe mnóstwo organów, elementów ciała, wszystko w porządku, w normie Łożysko jednak na tylnej ścianie wysoko (tego nie umiem zajarzyć, czemu jeden gin mówi tak, drugi inaczej)Oraz: prawidłowe męskie narządy płciowe
|
|
|
|
|
#1768 |
|
Zakorzenienie
|
ja wizytę mam dopiero na 20.40 ;/
wiem że juz powinno być widać...jednak ja się modlę aby ktoś właśnie tam był....
|
#1769 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39974442]Zobaczymy, co mój gin powie w środę. Jak z szyjką będzie OK, to aż tak się nie będę martwić. I tak większość czasu siedzę/leżę, nie przemęczam się, więc wiele więcej we własnym zakresie zrobić nie mogę.
Wymiary mogą się różnić Mnie nie podawali w tygodniach, tylko już dokładne wymiary, a obok są takie tabelki jakby z zaznaczonym środkiem i u mnie większość była koło środka (czyli że pewnie pasuje na ten tydzień), jedną mieliśmy bardzo małą, ale nic ponad normę - z tym, że nie wiem dokładnie, jakim by to pasowało tygodniom. Grunt, że dziecko rośnie ![]() Znalazłam ten wpis na mamusiowym, to z mojego połówkowego: Wiek ciążowy 21+0 BPD 48,2 FOD 61,1 HC 171,1 CM 3,3 THD 23,1 AC 150,7 FL 33,9 kość ramieniowa 33,5 (wszystko powyższe w mm i prawie wszystko w samym środku norm , tylko CM trochę małe) Przypuszczalna masa 351g Left humerus 33,5 Left femur 33,9 Potem całe mnóstwo organów, elementów ciała, wszystko w porządku, w normie Łożysko jednak na tylnej ścianie wysoko (tego nie umiem zajarzyć, czemu jeden gin mówi tak, drugi inaczej)Oraz: prawidłowe męskie narządy płciowe [/QUOTE]No tak mam taki wykres jakby. Niby wszystko się mieści w normach chociaż cereb mojego Piernika coś jest malutki ![]() Kości rąk nie mierzył mi....a co to jest FOD, CM, THD? Mój ma długą kość udowa...oj coś czuje, ze będzie długi jak tatuś
|
|
|
|
#1770 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie wiem, ja tak szczerze mówiąc tego nie analizowałam, tylko jak widziałam, że wszystko się mieści w tych widełkach, to się uspokoiłam. A też z faktu, że oni tam mają dobre USG, to się nie martwię. Teraz tylko na bieżąco monitorować resztę spraw... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:45.

(mieszka na stałe za granicą). 

.

a u mnie chyba 8tc....tzn się zaczął.. 8+1 czyli 9? nie wiem jak się to liczy......w czwartek mam wizytę to się dowiem który tc....

szkoda kasy na mandat