|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: A nazwa IV części wątku mamuś wrześniowo-październikowych brzmieć będzie: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. IV |
|
23 | 42,59% |
| Wyskakują naprzód brzuszki, bo w nich rosną jesienne maluszki |
|
8 | 14,81% |
| Słońca już wyczekujemy, bo wystawić brzuszki chcemy mamusie IX-X.2013 |
|
11 | 20,37% |
| Na słoneczko już czekamy - dzidzie i ich boskie mamy IX-X.2013 |
|
5 | 9,26% |
| wrzesniowo-pazdziernikowe mamusie czekaja na swoje brzusie |
|
4 | 7,41% |
| Non-stop dużo tu gadamy i na jesień wciąż czekamy |
|
3 | 5,56% |
| Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2641 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
Dziewczyny, ja mam coraz większy problem z nosem - przed ciążą stosowałam spray sterydowy na alergię, aw ciąży odstawiłam i przerzuciłam się na sól morską (spray hipertoniczny), który m isię skończył kilka dni temu, ale stan mojego nosa pogarsza się - coraz bardziej suchy mi się wydaje i zatkany i coraz częściej też mi leci krew, ale nie wydaje mi się, zeby to była infekcja. Czy któraś z was zna jakiś skuteczny sposób na nawilżenie/odetkanie nosa i sprawienie, żeby już ta krew nie leciałą?
|
#2642 |
|
Zakorzenienie
|
ja-ika ja dzisiaj też powtórka z rozrywki i właśnie gotuję ziemniaczki i zaraz zjem z zimnym kefirkiem
|
|
#2643 |
|
BAN stały
|
Zmieniać zmieniałam, ale nie żeby były śmierdzące, czasami jeszcze praniem je czuć było.A skarpetki wierzchnie (bo częśto noszę po 2 pary, zwykłe i na wierzch jakieś grubsze) to spokojnie 2 dni nosiłam
|
|
|
|
#2644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale najważniejsze, że z Dzidzią wszystko dobrze Faktycznie już duży.A wagą się nie przejmuj Ja też już 2 lub nawet 3 kilo na plusie jestem
|
|
|
|
|
#2645 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- Cytat:
A że ta opieka tam dziwnie wygląda to fakt. Moja siostra mieszka w Anglii i też mówi, że tam jest śmiesznie, na wszystko paracetamol przepisują i takie to leczenie...
|
|
#2646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2647 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2648 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
domysliłam się o co Ci chodzi
|
|||
|
|
|
#2649 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie nie wiem, czy działa, teraz jak odstawiłam to chyba jest gorzej. pytałam w sobotę w aptece, to pani powiedziała, że lepiej zrobić przerwę, ale chyba jednak sobie dzisiaj kupię, tylko może ten słabszy. Ale normalnie jak próbvuję nos wydmuchać, to mi leci krew i taki mam jakby zaschnięty nos
|
#2650 |
|
Zakorzenienie
|
Zapomniałam dodać,że specjalnie przed wizytą opiłam się zimnego i zjadłam słodkie,żeby dzidzia trochę się poruszała- jednak na nic to się zdało,bo spała sobie w najlepsze :P
---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- PaulinkaNo Ty to już całkiem masz przekichane :P
|
|
#2651 |
|
Zadomowienie
|
Cześć kobietki, biorę się za nadrabianie chyba ze 20 stron z weekendu, ale już dojrzałam, że czarna jesteś po wizycie, cieszę się, że z dzidzi wszystko OK
![]() Któraś pytała w tamtym tygodniu ile może kosztować glukoza. Dziś kupowałam , bo robiłam ten test obciążenia i 75g kosztuje ok 4-5zł, ja dałam dokładnie 4,50zł. Swoją drogą myślałam, że padnę z głodu.... A moje dziecko kochane już się coraz więcej rusza, już cztery razy od ubiegłej niedzieli, a wczoraj to mnie tak fajnie kopnęło aż się poryczałam z radości! Mówię wam, to jest tak cudowne uczucie, że szok, szok, szok! ![]() ![]()
|
|
|
|
#2652 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny co do kataru to moze Vick kupcie sobie i wachajcie. taka masc o intensywnym zapachu branatowe opakowaie z zielona nakretka
bardzo fajnie udraznia drogi oddechowe. Ja zczeze mowiac oprocz zapachu benzyny uwielbiam tez vik'a ![]()
|
|
#2653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- a to się jakoś nazywa ta sól?
|
|
#2655 | ||
|
czyli Endżi
|
Cytat:
Przy czym ja jestem też fanką wersji Likierowej, jest cudowna na wieczór ![]() Zaszalałam ostatnio i kupiłam sobie w prezencie z Diora Miss Dior Cherie EDP - wersja sprzed wszystkich reformulacji. Tak mnie wzięło na coś lżejszego, optymistycznego. Świetny ciążowy zapach moim zdaniem ![]() Bardzo dziękuję za pokrzepienie Mnie na całe szczęście nie dręczą wymioty, tylko te nudności. Przy czym na całe szczęście już nie trwają cały dzień, tylko tak po 2 godziny - jak mam gorszy dzień.W pracy pomału się układa, nie ma co się stresować na zapas ![]() Cytat:
Mnie jednak wymioty szczęśliwie omijają.Trzeba mieć nadzieję, że po pierwszym trymestrze będzie Ci pod tym względem coraz lepiej. A takie ciacho to też bym zjadła, narobiłaś mi smaka ![]() Kochana mama do pracy przyniosła mi obiadek - zamówioną rybę z ziemniaczkami i surówką Nie mogę się doczekać wizyty w piątek u gina. W końcu poda mi konkretną datę porodu, będzie można mnie dopisać do listy
|
|
#2656 |
|
Zadomowienie
|
Pobieżnie przeczytałam te 20 stron w 10 minut
![]() Wyłapałam, że papuga69 ma ciąg dalszy przebojów z facetem...kochana pamiętaj, że dziecko najważniejsze, reszta jakoś się ułoży, w którąś stronę na pewno, nic na siłę. Shure mi żyłki na cyckach też jakoś szybko się pojawiły, już w trzecim miesiącu spokojnie, tak jak ty. Za piękne nie są, wiadomo, ale za to cyc jaki! ![]() No i widzę, że madziaW22 dała znak życia, cieszę się, że jesteście cali i zdrowi, no a kręgosłup i krzyż na pewno dadzą ci nieraz popalić, daj znać jak po wizycie. A naszej baletnicy nie ma i nie ma...Ladanseuse, melduj się! |
|
|
|
#2657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2658 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() biedny dostaje prawie apopleksji serca kiedy kladziemy sie spac i nic wiecej
|
|
|
#2659 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Szkoda właśnie że wiele osób uciekło na inny wątek, choć powinny być w naszym, przecież często się zdarza że urodzi się nawet 2 tyg przed niby spodziewanym terminem i wtedy np. urodzą na początku października a niby mamy list. grudzien
no ale dobra. To może taki apel, jeśli ktoś nas czyta z październikowym TP to niech się nie boi.... dla każdego tu jest miejsce !Cytat:
![]() Cytat:
piękny staż ![]() Cytat:
![]() Cytat:
to pewnie tak jest właśnie, że SIE WIE po prostu, ciężko wytłumaczyć a jednak się wie że to ten/ta fajne to jest, mój tż też po 2 tyg od poznania wyznawał mi miłość, ja byłam z tym bardziej ostrożna, i nawet mówił że nie boi sie konsekwencji pewnych czynów (bo mogło być dziecko,ale pewnie nie trafiliśmy w owulację hehe ) iii był gotowy że możemy już wtedy mieć dziecko, także wiem też że to to i on to wie, to najważniejsze, a z poprzednią dziewczyną co był 5 lat to jak ona coś mówiła o ślubie to mówił że nie spał w nocy i miał koszmary, budził się zlany potem Cytat:
ogórki chyba jednak skuszę się na te teraźniejsze niby nie wartościowe ale muszę! ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#2660 |
|
Wtajemniczenie
|
Czarna gratuluję wizyty, ja też już po i mam podobne odczucia
Lekarka franca jak nie wiem![]() Ale ogólnie widać, że zna się na rzeczy. No i powiem wam, że ogólnie wszystko dobrze, w końcu jakiś lekarz mi za przeproszeniem zajrzał między nogi i jest ok.Trochę się zaskoczyłam wielkością mojego dziecia... 4-go marca miał 3cm i był 5 dni młodszy niż wychodziło z OM, wyszedł wtedy 10t0dz zamiast 10t5dz. Natomiast dzisiaj, po równych trzech tygodniach ma 8cm (!!!) i wyszło 14t2d!!! (z OM 13t5dz) Moje dziecko jest zaje.biste! w trzy tygodnie urosło o 30 dni! ![]() W sumie to sama nie wiem czy to dobrze ale skoro mi nic nie powiedziała to chyba dobrze
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
#2661 |
|
Zakorzenienie
|
no i ja spadam na wizyte, trzymajcie kciuki o 17!
|
|
|
|
#2662 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to coś się złego dzieje że kazał narazie przestać? mój tż odnośnie mojego biustu który bardzo szybko powiększył się z momentem testu ciążowego, no w tydzień tak urosły bardzo! i stwierdził, że wyglądają jakby miały zaraz pęknąć ale narazie chyba stoją w miejscu z rozmiarem i nie bolą, aa żyłki wyszły mi jakoś wczoraj albo przedwczoraj
|
|
|
|
|
#2663 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2664 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#2665 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() sklonnosci do krwiakow ... jeden mi sie zrobil i przez miesiac nie chce sie wchlonac... teraz te problemy z tarczyca, pobyt w szpitalu .Ciagle cos jak nie plamienia, krwawienia to uplawy i wiecznie cos a my z Tz chodzimy i tylko patrzymy sie na siebie jak bysmy mieli po 12 lat i az tacy czerwoni
|
|
|
#2666 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bajka za twoją wizytę też trzymam kciuki, daj znać jak po
|
|
|
|
|
#2667 |
|
Zakorzenienie
|
to i za mnie jak można o 18
|
|
|
|
#2668 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2669 |
|
Zakorzenienie
|
cotynato Kciuki zacisnięte
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:52.

a nie zmieniałas skarpetek codziennie?:P
Ale najważniejsze, że z Dzidzią wszystko dobrze
Ja też już 2 lub nawet 3 kilo na plusie jestem

domysliłam się o co Ci chodzi

Mnie jednak wymioty szczęśliwie omijają.
piękny staż
i mogla na palcach jednej reki policzyc dni bez pawia... u niej wlasnie to rodzinne...
dzisiaj idę do tej lekarki od chorób zakaźnych, optymizmu we mnie mało
jeszcze dzisiaj gdzies mi wpadło w oko, że dziewczyna dowiedziała się w 14tc że od 4 serduszko nie bije
za wizytę!!!