|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 13 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.13 |
|
3 | 6,12% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
3 | 6,12% |
| Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 |
|
22 | 44,90% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.13 |
|
10 | 20,41% |
| Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
5 | 10,20% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2491 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.
Cytat:
za wizytę. a z Nikosia to duży chłopak ![]() mi mówili to samo, a jak się zamoczy to trzeba dokładnie osuszyć Cytat:
, i mam nadzieję że uda ci się uniknąć tej końcówki w szpitalu mykamy na zakupy, reszta nadrabiania na później
|
|
#2492 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.
jestem
![]() jakieś streszczenie? ![]() byłam w Zusie, 3h poza domem,na miejscu mniej niz 5 min. rano sprzeczka z tż ![]() ale idzie się przyzwyczaić.. jak pisałam,że się boję to nie chodziło o poród tylko o całą resztę ![]() odwołuję to wszystko
|
||
|
|
|
#2493 |
|
Zadomowienie
|
Ah ale ja jestem zła. Codziennie sprawdzam na koncie czy mam kasę z ZUSU i ciągle nic. Nie dostałam jeszcze pieniędzy za luty. Zapłacił mi tylko pracodawca, bo byłam pod jego skrzydłami praktycznie do połowy miesiąca. Po tym jak księgowa i kadrowa coś tam źle naskładały taka zamaracha. Najgorzej, że nie mogę iść osobiście do tego ZUSU bo on jest jakieś 150 km ode mnie a w moim mieście nie mogą pomóc, bo nie mają dostępu
Nie wiem co robić? Dzwonić do kadrowej czy dalej czekać?
|
#2494 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaniosłaś zwolnienie?
|
|
#2496 |
|
Zakorzenienie
|
aa,witam w 35 tc
![]() ---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- nom.. zobaczymy po ilu dniach bedzie $
|
|
|
|
#2498 |
|
Zadomowienie
|
Od 14 lutego mnie przejął.
Ksiągowa i kadrowa złożyły jakiś nieprawidłowy formularz do nich i przejęli mnie za szybko bo od 4. Zamiast wpisać, że jestem od 12 stycznia na zwolnieniu to wpisali, że od 1 stycznia. No i namieszały, ZUS przelał mi za te pare dni zwolnienia 300 zł i miały to odkręcić. Ale od tego czasu zero kasy z ZUSU Znalazłam jak opisywałam to sytuacje jakiś czas temu. Wklejam: "Hej dziewczyny. Byłam dziś w ZUSie Kosmos po prostu. Księgowa z kadrową namieszały. W systemie ZUS widnieje, że od grudnia jestem na zwolnieniu i je ciągnę do tej pory. W grudniu owszem byłam na zwolnieniu ale tylko 5 dni. A potem do 12 stycznia normalnie pracowałam. W ten o to sposób, ZUS za szybko mnie przejął. zamiast od 14 przejął mnie od 4. Zwolnienie w lutym miałam do 11 więc od 4-11 zapłacił mi 300 zł (powinnam zwrócić, bo mi się nie należy, za te dni ma mi jeszcze płacić szef ale kadrowa nic nie kazała odsyłać, oni sobie przy następnym przelewie wyrównają). Za cały styczeń mam nie odprowadzone, żadne składki z racji tego, że ponoć byłam na L4. Meksyk. Sama ledwo to rozumiem. Zadzwoniłam do kadrowej i już wszystko tam miały iść wyjaśniać. Księgowa źle powpisywała moje zwolnienia. Siedziba firmy jest w Białej Podlaskiej ze 150 km ode mnie i u nich w ZUSie wszystko się załatwia."
Nasze szczęście Julia Edytowane przez antoinettee Czas edycji: 2013-03-25 o 19:48 |
|
|
|
#2499 | ||||
|
Zakorzenienie
|
oby nie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale Ty kontroluj to ciśnienie ![]() cholercia, oby Ci się unormowało.. ![]() a możesz jakoś zbijać, chociaż domowymi sposobami ? żurawiny obniżają ciśnienie i chyba sok z czarnych porzeczek Cytat:
![]() przygotujcie nam piękne opisy Cytat:
ale fajnie To Ty kochana w poniedziałek Wielkanocny nie objadaj się za bardzo i bądź gotowa ![]() może urodzisz w urodzinki mojego Tż (02.04)
|
||||
|
|
|
#2500 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i też mi jest ciągle gorąco. Oczywiście teraz w ciąży, bo zawsze byłam zmarźlakiem ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ale robi się gorąco atmosfera, część już zwarta i gotowa na godzinę 0 ---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- ejjjj.. a Gardiasowa na kiedy ma tp ? właśnie widziałam jak prezentowała prognozę pogody i dalej taka szczupła
|
|||
|
|
|
#2501 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nooo,robi się hot ![]() ja dopakowałam dziś torbę
|
|
|
|
|
#2502 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to niech Twój chłopek się szykuje na baty jak ta wiosna nie przyjdzie takie kotecki wzięłam http://allegro.pl/koszula-nocna-do-k...105842265.html Cytat:
![]() no 13 będzie fajnie wyglądał 14 bym średnio chciała bo to nasza rocznica ślubu ale od biedy niech będzie, 15 też pasuje ![]() Cytat:
chyba wieczór Byłam w sklepie bo lodówka pusta, aż strach i zrobiłam sobie soczek
|
|||
|
|
|
#2503 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2504 |
|
Raczkowanie
|
hej ja dziś miałam 1 szkołę rodzenia ale szczerze nic specjalnego nie było o karmieniu depresji. Następna 8kwietnia ale chyba sobie odpuszczę dzis byłam sama i troszkę głupio mi było.
|
|
|
|
#2505 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 201
![]() Cytat:
Też mi słabo i duszno, czasem nawet w łóżku, jak się na plechach położę, jakby ciężar brzucha nie pozwalał powietrzu się normalnie rozchodzić. I stękam sobie po nocach, a jak się w dzień nachodzę, to wieczorem się czuję jakbym tonę węgla przerzuciła taki urok 3.trymestru |
|
|
|
|
#2506 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 201
Cytat:
|
|
|
|
|
#2507 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jak się to sprawdzi to posyłam totolotka za stówkę uwielbiam kalarepkę a jakie Ty miałaś cykle skoro mamy ta samą datę OM a różne tp? Bo ja wg OM jestem dziś w 33+2 a Ty w 34+1 skoro zaczynasz 35 tc jak to działa??Cytat:
Edytowane przez Lublana Czas edycji: 2013-03-25 o 19:59 |
||
|
|
|
#2508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
om-30.07
|
|
|
|
|
#2509 |
|
Zakorzenienie
|
Ja duszności nie mam, ale często mi słabo.
Jadę jutro po fotelik, biorę adaptery i jak spasują to kupuję, z mężem to się raczej nie wyrobię przed zamknięciem, a w dzień mniejszy ruch na drogach. Jak mi się nic nie chce, prasowałam na 3 raty i jeszcze zostało. Dużo tego nie ma, ale jak mnie brzuszek zaczynał uciskać to robiłam przerwę.
|
#2510 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2511 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2512 |
|
Zakorzenienie
|
no to wrzucam moje ostatnie łowy z lumpka
![]() dzisiejsze i z zeszłego tygodnia tylko zdjęcia robione na szybko troszkę kiepsko wyszło.. 1. mięciusia i przyjemna bluza, spodnie dresowe, body-koszula, chustka w czachy za całość zapłaciłam 17zł ![]() 2. dwie koszule po 5zł reszta ciuszków nie pamiętam ile kosztowała, bo to było w zeszłym tygodniu
|
|
|
|
#2513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale Ty masz super lumpki
|
|
|
|
|
#2514 |
|
Raczkowanie
|
Lonely suuper łowy
|
|
|
|
#2515 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jedną już mam, a do porodu podobno nasz szpital daje koszulę i teraz się zastanawiam co zrobić ![]() ale chyba jeszcze jedna dokupię 2. pocieszyłaś mnie z tymi śpiochami i kaftnikami ![]() bo mi się zbytnio nie podobają ![]() znaczy, nie widziałam takich które by mi się podobały
|
|
|
|
|
#2516 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja też uwielbiam kalarepkę pyyyycha |
|
|
|
|
#2517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i mam nadzieję, że nie będziemy leżeć więcej niż 2 doby i to wystarczy ![]() też mi się kaftaniki nie podobają, śpiochy niektóre tak ale stawiam na pajace, body i dresiki |
|
|
|
|
#2518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam dwa takie lumpki, że jak tam wejdę to zawsze coś fajnego znajdę ![]() na dresy już mam chyba szlaban.. muszę podliczyć, ale na moje oko mam ok 7-10 par spodni dresowych a na ostatnim zdjęciu widać czubek mojego brzucha przysłania mi już większość świata i ciężko była aparatem wymanewrować |
|
|
|
|
#2519 |
|
Zakorzenienie
|
Lonely
Jeszcze nie mamy wiadra i zamierzamy kupić dopiro w UK. Miałam okazję być przy kąpieli w wiadrze i mimo, że jest mniejsze od wanienki, to jednak spore to to Więc plan jest taki, że kupimy używaną wanienkę za 5zł i dopiero po przeprowadzce zmienimy na wiadro ![]() To w którym moja koleżanka kąpie to takie: http://www.tublu.pl/myju-myju/wiader...ling-pink.html (tylko jej ma szersze rondo). Nie używa podstawki. Myślałam też o takim: http://allegro.pl/wiaderko-do-kapiel...099787330.html Zobaczymy jeszcze. |
|
|
|
#2520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
faktycznie, nie zauważyłam tego brzuszka za pierwszym razem
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:11.

mały zdrowy, na 100% facet, szyjka długa i zamknięta,
za wizytę. a z Nikosia to duży chłopak
przyszlam do domu i co 158/98 

ale fajnie 

kosze wiklinowe