Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 13 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.13 2 4,08%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.13 0 0%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.13 3 6,12%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.13 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.13 2 4,08%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 3 6,12%
Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 22 44,90%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.13 10 20,41%
Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.13 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.13 5 10,20%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 2 4,08%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-25, 19:21   #2491
humpback
Zakorzenienie

Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
grunt to nie dać się zwariować

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
hej, my po wizycie, mały waży 2100 w 31 +5 tc ciąży,
gin 2 razy mierzył bo coś duży jak na ten tydzień mały zdrowy, na 100% facet, szyjka długa i zamknięta,
skurczybyki to taka moja uroda i powiedział że im bliżej porodu tym będą dłuższe i silniejsze, także nadal wcinać no spe i wizyta za 3 tyg
mamusia w nagrode kupiła Niko wanienkę, rożek z dinozaurem i body
za wizytę. a z Nikosia to duży chłopak

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
dzisiaj miałam ten temat na SR i się kąpie tylko nie moczy pępka
mi mówili to samo, a jak się zamoczy to trzeba dokładnie osuszyć

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość

i jak tam kciukiii były?????]
hehehe musialy byc bo moje modly zostaly wysluchane i byl moj pan doktorrr i zostalam przebana na maxa hehe wszystko ok , lozysko ok malego serducho super 144 na minuty ,głowka w dol.... p. doktor stwierdzil ze z rozmiaru brzuszka widac ze rosnie hehe a usg mi zrobil oczywwiscie , ph zbadal ale niestety cisnienie.... powiedzial zebym si enastawila na koncowke w szpitalu ja mowie koncowka to jeszcze a on ze tojuz jest koncowka ale ze teraz swieta i wogole to mam pilnowac cisnienia i jak bedzie caly dzien przekraczac 150/90 to do szpitla jechac i jak ruchy beda mniejsze przyszlam do domu i co 158/98 ( mam nadzieje ze spadnie.... a i dostalam skierowanie na usg i 3 kwietnia mam usg w szpitalu pewnie sprawdzi wage i przeplywy ....
i mm zrobic morfologie, mocz i kwas moczowy bo wzrasta mi norma jest do 5,7 a terz mialam 5,2 ((
, i mam nadzieję że uda ci się uniknąć tej końcówki w szpitalu

mykamy na zakupy, reszta nadrabiania na później
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 19:32   #2492
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.

jestem
jakieś streszczenie?

byłam w Zusie, 3h poza domem,na miejscu mniej niz 5 min.

rano sprzeczka z tż

ale idzie się przyzwyczaić..

jak pisałam,że się boję to nie chodziło o poród tylko o całą resztę
odwołuję to wszystko
help

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 19:33   #2493
antoinettee
Zadomowienie

Ah ale ja jestem zła. Codziennie sprawdzam na koncie czy mam kasę z ZUSU i ciągle nic. Nie dostałam jeszcze pieniędzy za luty. Zapłacił mi tylko pracodawca, bo byłam pod jego skrzydłami praktycznie do połowy miesiąca. Po tym jak księgowa i kadrowa coś tam źle naskładały taka zamaracha. Najgorzej, że nie mogę iść osobiście do tego ZUSU bo on jest jakieś 150 km ode mnie a w moim mieście nie mogą pomóc, bo nie mają dostępu Nie wiem co robić? Dzwonić do kadrowej czy dalej czekać?
Stary 2013-03-25, 19:33   #2494
potterka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Ja też zawsze zmarzluch, a teraz okna pootwierane, śpię bez kołdry i o dziwo bez skarpetek a wiosna,jesień, zima nie rozstawałam się z nimi w nocy, nawet latem mi się zdarzało... A teraz cieknie ze mnie...
Ale i tak najgorsze są uderzenia gorąca...
u mnie to samo
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 19:34   #2495
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Ah ale ja jestem zła. Codziennie sprawdzam na koncie czy mam kasę z ZUSU i ciągle nic. Nie dostałam jeszcze pieniędzy za luty. Zapłacił mi tylko pracodawca, bo byłam pod jego skrzydłami praktycznie do połowy miesiąca. Po tym jak księgowa i kadrowa coś tam źle naskładały taka zamaracha. Najgorzej, że nie mogę iść osobiście do tego ZUSU bo on jest jakieś 150 km ode mnie a w moim mieście nie mogą pomóc, bo nie mają dostępu Nie wiem co robić? Dzwonić do kadrowej czy dalej czekać?
A od kiedy jesteś pod ZUSem ?
Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
jestem
jakieś streszczenie?

byłam w Zusie, 3h poza domem,na miejscu mniej niz 5 min.

rano sprzeczka z tż

ale idzie się przyzwyczaić..

jak pisałam,że się boję to nie chodziło o poród tylko o całą resztę
odwołuję to wszystko
help
Zaniosłaś zwolnienie?

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 19:35   #2496
axella
Zakorzenienie

GG do axella

aa,witam w 35 tc

---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ----------

Cytat:

Zaniosłaś zwolnienie?

nom..
zobaczymy po ilu dniach bedzie $

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-03-25, 19:41   #2497
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Dzień dobry

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 19:42   #2498
antoinettee
Zadomowienie

Cytat:
Od 14 lutego mnie przejął.
Ksiągowa i kadrowa złożyły jakiś nieprawidłowy formularz do nich i przejęli mnie za szybko bo od 4. Zamiast wpisać, że jestem od 12 stycznia na zwolnieniu to wpisali, że od 1 stycznia. No i namieszały, ZUS przelał mi za te pare dni zwolnienia 300 zł i miały to odkręcić. Ale od tego czasu zero kasy z ZUSU

Znalazłam jak opisywałam to sytuacje jakiś czas temu. Wklejam:

"Hej dziewczyny. Byłam dziś w ZUSie Kosmos po prostu.
Księgowa z kadrową namieszały. W systemie ZUS widnieje, że od grudnia jestem na zwolnieniu i je ciągnę do tej pory. W grudniu owszem byłam na zwolnieniu ale tylko 5 dni. A potem do 12 stycznia normalnie pracowałam. W ten o to sposób, ZUS za szybko mnie przejął. zamiast od 14 przejął mnie od 4. Zwolnienie w lutym miałam do 11 więc od 4-11 zapłacił mi 300 zł (powinnam zwrócić, bo mi się nie należy, za te dni ma mi jeszcze płacić szef ale kadrowa nic nie kazała odsyłać, oni sobie przy następnym przelewie wyrównają). Za cały styczeń mam nie odprowadzone, żadne składki z racji tego, że ponoć byłam na L4. Meksyk. Sama ledwo to rozumiem.
Zadzwoniłam do kadrowej i już wszystko tam miały iść wyjaśniać. Księgowa źle powpisywała moje zwolnienia. Siedziba firmy jest w Białej Podlaskiej ze 150 km ode mnie i u nich w ZUSie wszystko się załatwia."

Edytowane przez antoinettee
Czas edycji: 2013-03-25 o 19:48
antoinettee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 19:44   #2499
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
krocza nam popękają od nich
oby nie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
A i jeszcze wczoraj gadam z tztem o porodzie.. no i mówię, że mam tylko nadzieje, że nie zaczne rodzic jak on akurat w pracy będzie.. bo zanim wróci to przynamniej godzina..a ten biedny zdziwiony, że jak to a to się nie leży ileś tam wcześniej przed datą porodu w szpitalu?? a ja mu mówię, ze się jedzie dopiero jak się skurczy dostanie. no chyba, że przenoszona ciaża. a ten - to ja może lepiej porządnie ta drogę dojazdu obczaję i troche poćwiczymy.. no i parking trzeba dobry znaleźć..
ooo widzisz jaki odpowiedzialny się czuje

Cytat:

i jak tam kciukiii były?????]
hehehe musialy byc bo moje modly zostaly wysluchane i byl moj pan doktorrr i zostalam przebana na maxa hehe wszystko ok , lozysko ok malego serducho super 144 na minuty ,głowka w dol.... p. doktor stwierdzil ze z rozmiaru brzuszka widac ze rosnie hehe a usg mi zrobil oczywwiscie , ph zbadal ale niestety cisnienie.... powiedzial zebym si enastawila na koncowke w szpitalu ja mowie koncowka to jeszcze a on ze tojuz jest koncowka ale ze teraz swieta i wogole to mam pilnowac cisnienia i jak bedzie caly dzien przekraczac 150/90 to do szpitla jechac i jak ruchy beda mniejsze przyszlam do domu i co 158/98 ( mam nadzieje ze spadnie.... a i dostalam skierowanie na usg i 3 kwietnia mam usg w szpitalu pewnie sprawdzi wage i przeplywy ....
i mm zrobic morfologie, mocz i kwas moczowy bo wzrasta mi norma jest do 5,7 a terz mialam 5,2 ((
fajnie, że z małym wszystko ok
ale Ty kontroluj to ciśnienie
cholercia, oby Ci się unormowało..
a możesz jakoś zbijać, chociaż domowymi sposobami ? żurawiny obniżają ciśnienie i chyba sok z czarnych porzeczek

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
Widzę, że nasza lista chętnych na porody jest gotowa: Katate, ja, Can i Ash Can wybacz wbiłam się przed Ciebie, bo ja już nie chcę być w ciąży
no to dopisuję na początek jeszcze Vil i czekam na relacje
przygotujcie nam piękne opisy

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
dzięki
ja tak podpytywałam położne w zeszłym tyg ... i mówiły że do skończonego 37 tc próbują zatrzymać akcję porodową jeśli wody nie odeszły :/ przynajmniej w naszym szpitalu. a mi się to zupełnie nie uśmiecha, leżeć pod kroplówkami itp, w sumie nie wiem jak na tym etapie powstrzymują, czy zastrzyki czy co... ale jednak wolę w domu, a po odstawieniu tabletek może być różnie dlatego jeszcze się pooszczędzam .... ale z drugiej str w wielkanoc odstawiam tabletki więc zobaczymy możliwe że za tydzień Przemek będzie na świecie
Jejjj.. to już ale fajnie
To Ty kochana w poniedziałek Wielkanocny nie objadaj się za bardzo i bądź gotowa
może urodzisz w urodzinki mojego Tż (02.04)

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 19:45   #2500
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Dokładnie, mi jest ciągle gorąco i muszę się z TŻ kłócić o otwieranie okna a ciśnienie mam zazwyczaj 90/60. Najwyższe w ciąży miałam 107/70 No a na co dzień nie sprawdzam, bo nie mam ciśnieniomierza... Ale mam nadzieję, że nie mam jakiś skoków podstępnych, o których nie mam pojęcia
u mnie ciśnienie 90/50 to normalka
i też mi jest ciągle gorąco. Oczywiście teraz w ciąży, bo zawsze byłam zmarźlakiem

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
A o Keglu to Wy jeszcze pamiętacie??

megaaaa....

Cytat:
najlepsze

Lublana - spoko mnie 1 dzień nie zbawi.

Ja też już wszystko mam uprane ale czekam jeszcze na paczkę od siostry z ciuszkami, więc czeka mnie 2 tura
Jutro wyborę się do rossmana po kosmetyki i w weekend zawiozę torbę z rzeczami malucha do teściowej. Ma blisko szpital, więc podrzuci mi ją w trakcie porodu
to brzmi poważnie
ale robi się gorąco atmosfera, część już zwarta i gotowa na godzinę 0

---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ----------

ejjjj.. a Gardiasowa na kiedy ma tp ?
właśnie widziałam jak prezentowała prognozę pogody i dalej taka szczupła

Stary 2013-03-25, 19:46   #2501
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
u mnie ciśnienie 90/50 to normalka
i też mi jest ciągle gorąco. Oczywiście teraz w ciąży, bo zawsze byłam zmarźlakiem

megaaaa....

to brzmi poważnie
ale robi się gorąco atmosfera, część już zwarta i gotowa na godzinę 0

---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ----------

ejjjj.. a Gardiasowa na kiedy ma tp ?
właśnie widziałam jak prezentowała prognozę pogody i dalej taka szczupła

nooo,robi się hot
ja dopakowałam dziś torbę

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-03-25, 19:46   #2502
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Też chcieliśmy jakąś sesję brzuszkową, ale szczerze to średnio się sobie podobam, może jak człowiek wejdzie w jakąś kieckę to inaczej będzie, ale póki co to odechciało mi się
Ale doczekać się doczekasz na pewno! Mój mi obiecał ze za 2 tygodnie będzie wiosna, i że napisał jej już sms by przyszła
Ja myślę, że większość fotek to będzie głównie brzuszek ale jeszcze nie rozmawiałyśmy dokładnie.

No to niech Twój chłopek się szykuje na baty jak ta wiosna nie przyjdzie
Cytat:
oo super pokazuuuj .... daj linka
takie kotecki wzięłam
http://allegro.pl/koszula-nocna-do-k...105842265.html
Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
mówisz koty padliny nie jedzą, wezmę to pod uwagę bo zawsze wybierałam berlinki

możesz rodzić ze mną, zapraszam 15 maja, w moje urodziny,
chociaż 13.05.3013 też wygląda całkiem całkiem
moja zje berlinkę

no 13 będzie fajnie wyglądał 14 bym średnio chciała bo to nasza rocznica ślubu ale od biedy niech będzie, 15 też pasuje

Cytat:

ojj tam jak jakieś piękne rzeczy są to nie da się powstrzymać
najśmieszniejsze jest to, że ja wszystko kupuję na jedno kopyto..
Tym sposobem (Strzelam bo nie pamiętam) mam już jakieś 8par spodenek dresowych, z 8 par spodni dżinsowych
sporo pajacyków, body, t-shirtów i koszulek, koszul z kołnierzykiem itp.
ale żadnych śpiochów, tylko 2kaftaniki, żadnych kopertowych body, tylko 1 czapeczkę, żadnych niedrapek
muszę chyba zacząć uzupełniać wyprawkę o istotne rzeczy...
ja też nie mam śpiochów, kaftaników i nie uważam ich za istotne, więc nie mam zamiaru dokupować

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Dzień dobry
chyba wieczór

Byłam w sklepie bo lodówka pusta, aż strach i zrobiłam sobie soczek

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 19:49   #2503
Kamciatka
Rozeznanie

Cytat:
Mój też tak robi jak wyjeżdzam - zanim posprząta to robi filmiki i pokazuje przed i po goopole

Gratki
34 t.c. mam teraz ale ja mam wizyty co 3 tyg nie co 2 no i pewnie będę miała w 38tyg cc więc już się na badania 38tyg nie załapię (przynajmniej mam taką nadzieję)

kosze wiklinowe

CC już pewne? Masz wskazania? Jeśli tak to już pewnie czujesz oddech dzidziusia na plecach 4 tygodnie to już brzmi poważnie
Kamciatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 19:50   #2504
maluska88
Raczkowanie

hej ja dziś miałam 1 szkołę rodzenia ale szczerze nic specjalnego nie było o karmieniu depresji. Następna 8kwietnia ale chyba sobie odpuszczę dzis byłam sama i troszkę głupio mi było.
maluska88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 19:55   #2505
Kamciatka
Rozeznanie

Dot.: Odp: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 201

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Hej

My zaczynamy 31 t.c
Z ciekawości zmierzyłam brzuchala - 91 cm

Sobotnie zakupy w Ikei trwały tylko godzinkę, bo niestety rozbolał mnie brzuch Musiałam szybko gdzieś siąść, bo bałam się, że zemdleję... w ogóle ostatnio mam coraz częściej duszności, ciężko mi się oddycha... Zastanawiam się czy w 36-37 t.c będę w stanie jeszcze pójść na egzamin na prawko? Chyba może być ciężko... ale po porodzie trudno będzie wyrwać się z domu.. sama nie wiem

Jeszcze mam takie pytanie : widujecie jeszcze w sklepach takie lody w torebkach do zrobienia w domu? Ja ostatnio zamarzyłam sobie o takich, ale nie mogę ich znaleźć...
Za 31 tc
Też mi słabo i duszno, czasem nawet w łóżku, jak się na plechach położę, jakby ciężar brzucha nie pozwalał powietrzu się normalnie rozchodzić. I stękam sobie po nocach, a jak się w dzień nachodzę, to wieczorem się czuję jakbym tonę węgla przerzuciła taki urok 3.trymestru
Kamciatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 19:57   #2506
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 201

Cytat:
Napisane przez Kamciatka Pokaż wiadomość
Też mi słabo i duszno, czasem nawet w łóżku, jak się na plechach położę, jakby ciężar brzucha nie pozwalał powietrzu się normalnie rozchodzić. I stękam sobie po nocach, a jak się w dzień nachodzę, to wieczorem się czuję jakbym tonę węgla przerzuciła taki urok 3.trymestru
ja jak się położę na plecach to czuję jakby mi ktoś głaz na brzuch położył

Stary 2013-03-25, 19:57   #2507
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że Lublana się zlituje i wepchnie mnie gdzieś na kwietniową listę heh

ja już jestem przygotowana w 1000% !!
No to tak robimy: Vil, Katate, Lublana, Can, Ash, Veronic - pasi?
Jak się to sprawdzi to posyłam totolotka za stówkę

Cytat:
A ja bym zjadła kalarepę, chyba sobie zasadzę w tym roku...
uwielbiam kalarepkę

Cytat:
aa,witam w 35 tc
a jakie Ty miałaś cykle skoro mamy ta samą datę OM a różne tp? Bo ja wg OM jestem dziś w 33+2 a Ty w 34+1 skoro zaczynasz 35 tcjak to działa??

Cytat:
Napisane przez maluska88 Pokaż wiadomość
hej ja dziś miałam 1 szkołę rodzenia ale szczerze nic specjalnego nie było o karmieniu depresji. Następna 8kwietnia ale chyba sobie odpuszczę dzis byłam sama i troszkę głupio mi było.
nie martw się, u mnie był jeden tatuś sam na zajęciach z ubierania i pielęgnacji noworodka

Edytowane przez Lublana
Czas edycji: 2013-03-25 o 19:59
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 20:00   #2508
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:

uwielbiam kalarepkę

a jakie Ty miałaś cykle skoro mamy ta samą datę OM a różne tp? Bo ja wg OM jestem dziś w 33+2 a Ty w 34+1 skoro zaczynasz 35 tcjak to działa??

nie martw się, u mnie był jeden tatuś sam na zajęciach z ubierania i pielęgnacji noworodka
normalne,standardowo ok 28dni om-30.07

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-03-25, 20:00   #2509
xal
Zakorzenienie

Ja duszności nie mam, ale często mi słabo.
Jadę jutro po fotelik, biorę adaptery i jak spasują to kupuję, z mężem to się raczej nie wyrobię przed zamknięciem, a w dzień mniejszy ruch na drogach.
Jak mi się nic nie chce, prasowałam na 3 raty i jeszcze zostało. Dużo tego nie ma, ale jak mnie brzuszek zaczynał uciskać to robiłam przerwę.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 20:01   #2510
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
normalne,standardowo ok 28dni om-30.07
a to mi coś pochrzaniło, że masz taką sama datę om jak japardon
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 20:02   #2511
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
a to mi coś pochrzaniło, że masz taką sama datę om jak japardon
a juz myslalam ze sie walnelam i mam tydzien zapasu

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-03-25, 20:05   #2512
lonely_lady
Zakorzenienie

no to wrzucam moje ostatnie łowy z lumpka
dzisiejsze i z zeszłego tygodnia
tylko zdjęcia robione na szybko troszkę kiepsko wyszło..
1. mięciusia i przyjemna bluza, spodnie dresowe, body-koszula, chustka w czachy za całość zapłaciłam 17zł
2. dwie koszule po 5zł
reszta ciuszków nie pamiętam ile kosztowała, bo to było w zeszłym tygodniu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0465.jpg (151,5 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0418.jpg (102,8 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0421.jpg (78,8 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0451.jpg (81,1 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0452.jpg (93,9 KB, 38 załadowań)

Stary 2013-03-25, 20:06   #2513
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
no to wrzucam moje ostatnie łowy z lumpka
dzisiejsze i z zeszłego tygodnia
tylko zdjęcia robione na szybko troszkę kiepsko wyszło..
1. mięciusia i przyjemna bluza, spodnie dresowe, body-koszula, chustka w czachy za całość zapłaciłam 17zł
2. dwie koszule po 5zł
reszta ciuszków nie pamiętam ile kosztowała, bo to było w zeszłym tygodniu
Boskie zwłaszcza z pierwszej foty i spodnie dresowe te szare ale Ty masz super lumpki

Stary 2013-03-25, 20:08   #2514
Katate
Raczkowanie

Lonely suuper łowy
Katate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 20:11   #2515
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
takie kotecki wzięłam
http://allegro.pl/koszula-nocna-do-k...105842265.html
moja zje berlinkę

2.ja też nie mam śpiochów, kaftaników i nie uważam ich za istotne, więc nie mam zamiaru dokupować
fajna cena tej koszuli
jedną już mam, a do porodu podobno nasz szpital daje koszulę i teraz się zastanawiam co zrobić
ale chyba jeszcze jedna dokupię

2. pocieszyłaś mnie z tymi śpiochami i kaftnikami
bo mi się zbytnio nie podobają
znaczy, nie widziałam takich które by mi się podobały

Stary 2013-03-25, 20:13   #2516
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:

uwielbiam kalarepkę
PASI

ja też uwielbiam kalarepkę pyyyycha
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 20:14   #2517
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
fajna cena tej koszuli
jedną już mam, a do porodu podobno nasz szpital daje koszulę i teraz się zastanawiam co zrobić
ale chyba jeszcze jedna dokupię

2. pocieszyłaś mnie z tymi śpiochami i kaftnikami
bo mi się zbytnio nie podobają
znaczy, nie widziałam takich które by mi się podobały
ja do porodu mam jedną na ramiączkach, te dwie na pobyt i jeszcze jedną z domu wezmę też na ramiączkach w razie awarii no i mam nadzieję, że nie będziemy leżeć więcej niż 2 doby i to wystarczy

też mi się kaftaniki nie podobają, śpiochy niektóre tak ale stawiam na pajace, body i dresiki

Stary 2013-03-25, 20:15   #2518
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Boskie zwłaszcza z pierwszej foty i spodnie dresowe te szare ale Ty masz super lumpki

mam dwa takie lumpki, że jak tam wejdę to zawsze coś fajnego znajdę
na dresy już mam chyba szlaban.. muszę podliczyć, ale na moje oko mam ok 7-10 par spodni dresowych

Cytat:
Napisane przez Katate Pokaż wiadomość
Lonely suuper łowy

a na ostatnim zdjęciu widać czubek mojego brzucha
przysłania mi już większość świata i ciężko była aparatem wymanewrować

Stary 2013-03-25, 20:15   #2519
Ashyshqa
Zakorzenienie

Lonely
Jeszcze nie mamy wiadra i zamierzamy kupić dopiro w UK. Miałam okazję być przy kąpieli w wiadrze i mimo, że jest mniejsze od wanienki, to jednak spore to to Więc plan jest taki, że kupimy używaną wanienkę za 5zł i dopiero po przeprowadzce zmienimy na wiadro

To w którym moja koleżanka kąpie to takie:
http://www.tublu.pl/myju-myju/wiader...ling-pink.html (tylko jej ma szersze rondo). Nie używa podstawki.
Myślałam też o takim:
http://allegro.pl/wiaderko-do-kapiel...099787330.html
Zobaczymy jeszcze.
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 20:17   #2520
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:

mam dwa takie lumpki, że jak tam wejdę to zawsze coś fajnego znajdę
na dresy już mam chyba szlaban.. muszę podliczyć, ale na moje oko mam ok 7-10 par spodni dresowych

a na ostatnim zdjęciu widać czubek mojego brzucha
przysłania mi już większość świata i ciężko była aparatem wymanewrować
też trochę dresików mam

faktycznie, nie zauważyłam tego brzuszka za pierwszym razem

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości