Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 13 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.13 2 4,08%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.13 0 0%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.13 3 6,12%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.13 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.13 2 4,08%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 3 6,12%
Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 22 44,90%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.13 10 20,41%
Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.13 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.13 5 10,20%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 2 4,08%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-25, 20:21   #2521
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.

ej, wszystkie zwiedzacie porodówkę przed wielkim dniem ?

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 20:23   #2522
banka26
Zakorzenienie

Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Łeee pomieszało mi się
Mysia pisała o tych z Sokołowa a ja myślałam o parówkach Sokolikach tych "niby" dla dzieci
hiiii
Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość

, i mam nadzieję że uda ci się uniknąć tej końcówki w szpitalu

mykamy na zakupy, reszta nadrabiania na później
ja tez i wczesniejszego rozwiazania
Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Ah ale ja jestem zła. Codziennie sprawdzam na koncie czy mam kasę z ZUSU i ciągle nic. Nie dostałam jeszcze pieniędzy za luty. Zapłacił mi tylko pracodawca, bo byłam pod jego skrzydłami praktycznie do połowy miesiąca. Po tym jak księgowa i kadrowa coś tam źle naskładały taka zamaracha. Najgorzej, że nie mogę iść osobiście do tego ZUSU bo on jest jakieś 150 km ode mnie a w moim mieście nie mogą pomóc, bo nie mają dostępu Nie wiem co robić? Dzwonić do kadrowej czy dalej czekać?
oo wspolczuje , a nie mozesz zadzwonic do zusu ??
Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
aa,witam w 35 tc ---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ----------

nom..
zobaczymy po ilu dniach bedzie $
za 35 tc
Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Dzień dobry
hello
Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
oby nie

ooo widzisz jaki odpowiedzialny się czuje

fajnie, że z małym wszystko ok
ale Ty kontroluj to ciśnienie
cholercia, oby Ci się unormowało..
a możesz jakoś zbijać, chociaż domowymi sposobami ? żurawiny obniżają ciśnienie i chyba sok z czarnych porzeczek

no to dopisuję na początek jeszcze Vil i czekam na relacje
przygotujcie nam piękne opisy

Jejjj.. to już ale fajnie
To Ty kochana w poniedziałek Wielkanocny nie objadaj się za bardzo i bądź gotowa
może urodzisz w urodzinki mojego Tż (02.04)
kontroluje kontroluje nawet kilka razy dziennie to jest nadcisnienei indukowane ciaza wiec ciezko zbic, przedewszystkim bez soli a ja jej juz dluugo nie uzywam ...
Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Ja myślę, że większość fotek to będzie głównie brzuszek ale jeszcze nie rozmawiałyśmy dokładnie.

No to niech Twój chłopek się szykuje na baty jak ta wiosna nie przyjdzie

takie kotecki wzięłam
http://allegro.pl/koszula-nocna-do-k...105842265.html
moja zje berlinkę

no 13 będzie fajnie wyglądał 14 bym średnio chciała bo to nasza rocznica ślubu ale od biedy niech będzie, 15 też pasuje

ja też nie mam śpiochów, kaftaników i nie uważam ich za istotne, więc nie mam zamiaru dokupować

chyba wieczór

Byłam w sklepie bo lodówka pusta, aż strach i zrobiłam sobie soczek
w sklepie ciazowym gdzie dziny kupowalam w zeszlym tyg. tez mial takie i po 48 zl masakra, patrzylam zeby byly bez rysunkow ale tez nie ma hehe a tu jak tanio a aaa ja sie boje ze ten metr niecaly to za krotka bedzie jak ja wepcham moj brzuchol 118 cm - a pewnie do 120 dojdzie chociazby heheh to nad pipka mi sie zatrzyma hehehe
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 20:24   #2523
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maluska88 Pokaż wiadomość
hej ja dziś miałam 1 szkołę rodzenia ale szczerze nic specjalnego nie było o karmieniu depresji. Następna 8kwietnia ale chyba sobie odpuszczę dzis byłam sama i troszkę głupio mi było.
Ja na ostatnich zajęciach byłam sama ( w sensie byłam jedyną uczestniczką) i bardzo na tym skorzystałam,bo mogłam dopytać o wszystko co chciałam i jeszcze o,5h dłużej z położną siedziałyśmy niż było w planie

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
No to tak robimy: Vil, Katate, Lublana, Can, Ash, Veronic - pasi?
Jak się to sprawdzi to posyłam totolotka za stówkę
Mi pasi , choć czuję, że Pawie oczko, Sharp i Axella też się pomiędzy nas wmieszają

Cytat:
no to wrzucam moje ostatnie łowy z lumpka
dzisiejsze i z zeszłego tygodnia
tylko zdjęcia robione na szybko troszkę kiepsko wyszło..
1. mięciusia i przyjemna bluza, spodnie dresowe, body-koszula, chustka w czachy za całość zapłaciłam 17zł
2. dwie koszule po 5zł
reszta ciuszków nie pamiętam ile kosztowała, bo to było w zeszłym tygodniu
Cudne! Zwłaszcza koszulowe body wymiata
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 20:25   #2524
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
h
w sklepie ciazowym gdzie dziny kupowalam w zeszlym tyg. tez mial takie i po 48 zl masakra, patrzylam zeby byly bez rysunkow ale tez nie ma hehe a tu jak tanio a aaa ja sie boje ze ten metr niecaly to za krotka bedzie jak ja wepcham moj brzuchol 118 cm - a pewnie do 120 dojdzie chociazby heheh to nad pipka mi sie zatrzyma hehehe
no ceny mają masakra bez wzorków nie ma niestety, kotecki mi się podobają no i za te 18zł luz

myślę, że długość będzie ok, to taka standardowa a kobiety mają czasem jeszcze większe brzuszki

Edytowane przez XxXJuSstiii
Czas edycji: 2013-03-25 o 20:28
XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 20:25   #2525
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Lonely
Jeszcze nie mamy wiadra i zamierzamy kupić dopiro w UK. Miałam okazję być przy kąpieli w wiadrze i mimo, że jest mniejsze od wanienki, to jednak spore to to Więc plan jest taki, że kupimy używaną wanienkę za 5zł i dopiero po przeprowadzce zmienimy na wiadro

To w którym moja koleżanka kąpie to takie:
http://www.tublu.pl/myju-myju/wiader...ling-pink.html (tylko jej ma szersze rondo). Nie używa podstawki.
Myślałam też o takim:
http://allegro.pl/wiaderko-do-kapiel...099787330.html
Zobaczymy jeszcze.
ale takie wiaderko to chyba krótko posłuży.. pewnie do ok 6 msc
sceptycznie do tego podchodziłam, ale ostatnio zainteresował mnie temat, podobno maluszki bardzo fajnie się czują w tych wiaderkach
na SR na zajęciach z noworodka będziemy mieli o tych wiaderkach to o wszystko wypytam

Cytat:
też trochę dresików mam

faktycznie, nie zauważyłam tego brzuszka za pierwszym razem
zlałam się z tłem jak kameleon

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 20:31   #2526
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
sceptycznie do tego podchodziłam, ale ostatnio zainteresował mnie temat, podobno maluszki bardzo fajnie się czują w tych wiaderkach
na SR na zajęciach z noworodka będziemy mieli o tych wiaderkach to o wszystko wypytam

zlałam się z tłem jak kameleon
wiaderka w ogole do mnie nie przemawiaja
dziecu miło i ciasno ale przeciez trzeba jeszcze wlozyc tam reke i dokladnie umyc.. juz sobie wyobrazam ta niewygode

jak to ciotka mi opowiadała,"w szpitalu się nie pitolą, dziecko na rękę jak kurczaka i pod kran"

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-03-25, 20:36   #2527
NoBoTak
Rozeznanie

Cytat:
Ah ale ja jestem zła. Codziennie sprawdzam na koncie czy mam kasę z ZUSU i ciągle nic. Nie dostałam jeszcze pieniędzy za luty. Zapłacił mi tylko pracodawca, bo byłam pod jego skrzydłami praktycznie do połowy miesiąca. Po tym jak księgowa i kadrowa coś tam źle naskładały taka zamaracha. Najgorzej, że nie mogę iść osobiście do tego ZUSU bo on jest jakieś 150 km ode mnie a w moim mieście nie mogą pomóc, bo nie mają dostępu Nie wiem co robić? Dzwonić do kadrowej czy dalej czekać?
Nie jesteś sama:/ Ja też czekam i czekam, co parę godzin sprawdzam konto i nic! Już mnie to wkurza ale pozostaje tylko czekać. Moja koleżanka która niedawno urodziła dostawała pieniądze na różne kwoty i w różnych przedziałach czasu. ZUS płaci jak chce, kiedy chce i ile chce:/
NoBoTak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 20:37   #2528
Aaś
Zakorzenienie

Dziewczyny szybkie prytanie. Jakie kocyki zamawiałyście na all?
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 20:45   #2529
Kamciatka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Katate Pokaż wiadomość

-------------

Gadałam z kumpelą, która drugie dziecko rodziła po troszkę dłuższej przewie niż ja będę i skwitowała, że to było "jak pierdnięcie" i się bała, że w tramwaju urodzi. I mam nadzieję, że ja też tak będę miała. Pocieszam się jak mogę, bo coraz bliżej ten poród
A i koleżanka inna urodziła w piątek w półtorej godziny drugie dziecko.
Tez tak chcę pierwsze urodzić

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
superklaski :
Mój Wojtuś tydzień temu ważył 2220 g także duże chłopaki z naszych Wojciechów
Duże chłopaki, jak tak dalej pójdzie to będziemy żeby już nie przybierali

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
hej, my po wizycie, mały waży 2100 w 31 +5 tc ciąży,
gin 2 razy mierzył bo coś duży jak na ten tydzień mały zdrowy, na 100% facet, szyjka długa i zamknięta,
skurczybyki to taka moja uroda i powiedział że im bliżej porodu tym będą dłuższe i silniejsze, także nadal wcinać no spe i wizyta za 3 tyg
mamusia w nagrode kupiła Niko wanienkę, rożek z dinozaurem i body
Moja gin co wizytę gada co innego. Przy 1400 w 28 mówiła "duzy", a dzisiaj przy 2300 że nprmalny
Kamciatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 20:48   #2530
antoinettee
Zadomowienie

Cytat:
hiiii

oo wspolczuje , a nie mozesz zadzwonic do zusu ??

No właśnie znalazłam na necie dziś numer do nich i przedzwonię jutro. Nie wiem tylko czy przez telefon udzielą mi informacji. Nie chodzi mi o konkretną kwotę nawet, tylko o to czy coś robią w mojej sprawie i kiedy kasa będzie. Jak nie udzielą to chyba zadzwonię do kadrowej niech idzie i wyjaśnia. Jakby TŻ nie zarabiał to z czego tu żyć?

Cytat:
Napisane przez NoBoTak Pokaż wiadomość
Nie jesteś sama:/ Ja też czekam i czekam, co parę godzin sprawdzam konto i nic! Już mnie to wkurza ale pozostaje tylko czekać. Moja koleżanka która niedawno urodziła dostawała pieniądze na różne kwoty i w różnych przedziałach czasu. ZUS płaci jak chce, kiedy chce i ile chce:/
Wiem, że oni płacą zwolnieniami, ale kurcze no ja już im 2 dostarczyłam a kasy brak. Najgorsze, że to tak daleko ode mnie, na miejscu już bym dawno sprawę wyjaśniła.
Stary 2013-03-25, 20:49   #2531
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Wypytaj, wypytaj, bo u mnie na SR nie było na ten temat niestety.
Ja byłam przy kąpieli Kubusia, który ma niecałe 5 m-cy i jeszcze duużo miejsca miał. Jak dzieciątko już swobodnie siedzi to można w wannie lub brodziku myć
W każdym razie zaletą wiaderka, poza tym, że malcy się w nich dobrze czują jest też działanie antykolkowe, bo maleństwo jest w pionie i gazy łatwiej wydostają się na zewnątrz
Stary 2013-03-25, 20:56   #2532
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Że też mi brakuje takiej przebiegłości Już dawno chciałam sobie tę kartę zarejestrować,ale ta data urodzenia dziecka mnie powstrzymywała Ale już się nie będę wahać
diabelstwo ma sie we krwi

za wszystkie dzisiejsze wizyty! same duze dzieci jecie drozdze czy jak? :P
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 21:00   #2533
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Od 14 lutego mnie przejął.
Ksiągowa i kadrowa złożyły jakiś nieprawidłowy formularz do nich i przejęli mnie za szybko bo od 4. Zamiast wpisać, że jestem od 12 stycznia na zwolnieniu to wpisali, że od 1 stycznia. No i namieszały, ZUS przelał mi za te pare dni zwolnienia 300 zł i miały to odkręcić. Ale od tego czasu zero kasy z ZUSU

Znalazłam jak opisywałam to sytuacje jakiś czas temu. Wklejam:

"Hej dziewczyny. Byłam dziś w ZUSie Kosmos po prostu.
Księgowa z kadrową namieszały. W systemie ZUS widnieje, że od grudnia jestem na zwolnieniu i je ciągnę do tej pory. W grudniu owszem byłam na zwolnieniu ale tylko 5 dni. A potem do 12 stycznia normalnie pracowałam. W ten o to sposób, ZUS za szybko mnie przejął. zamiast od 14 przejął mnie od 4. Zwolnienie w lutym miałam do 11 więc od 4-11 zapłacił mi 300 zł (powinnam zwrócić, bo mi się nie należy, za te dni ma mi jeszcze płacić szef ale kadrowa nic nie kazała odsyłać, oni sobie przy następnym przelewie wyrównają). Za cały styczeń mam nie odprowadzone, żadne składki z racji tego, że ponoć byłam na L4. Meksyk. Sama ledwo to rozumiem.
Zadzwoniłam do kadrowej i już wszystko tam miały iść wyjaśniać. Księgowa źle powpisywała moje zwolnienia. Siedziba firmy jest w Białej Podlaskiej ze 150 km ode mnie i u nich w ZUSie wszystko się załatwia."
No to niby jest 30 dni, ale gdyby nie tak coś było z dokumentami to do Ciebie też wysyłają pismo takie samo jak do firmy.
Swoją drogą, może to 300 zł wzięli już na poczet tego zwolnienia, jakoś policzyli i od innego dnia będą Ci znów naliczać?!

Cytat:
1. mięciusia i przyjemna bluza, spodnie dresowe, body-koszula, chustka w czachy za całość zapłaciłam 17zł
2. dwie koszule po 5zł
Ubranka z pierwszego zdjęcia boskie!
Cytat:

Ja nie zwiedzam...

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 21:02   #2534
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
u nas na jednych z zajęć SR w planie chyba jest zwiedzanie porodówki. Więc ja z chęcią oblukam co i jak

Cytat:
Wypytaj, wypytaj, bo u mnie na SR nie było na ten temat niestety.
Ja byłam przy kąpieli Kubusia, który ma niecałe 5 m-cy i jeszcze duużo miejsca miał. Jak dzieciątko już swobodnie siedzi to można w wannie lub brodziku myć
W każdym razie zaletą wiaderka, poza tym, że malcy się w nich dobrze czują jest też działanie antykolkowe, bo maleństwo jest w pionie i gazy łatwiej wydostają się na zewnątrz
jak już będę po tych zajęciach to zdam relację

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 21:12   #2535
Mysia mysz
Zakorzenienie

Podpisaliśmy umowę i mam już w domku zestaw pobraniowy do krwi pępowinowej wzięliśmy abonament na 10 lat bo wychodzi dużo taniej niż roczny

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ----------

Cytat:

zwiedzałam w ramach SR
Stary 2013-03-25, 21:13   #2536
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
Podpisaliśmy umowę i mam już w domku zestaw pobraniowy do krwi pępowinowej wzięliśmy abonament na 10 lat bo wychodzi dużo taniej niż roczny

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ----------

zwiedzałam w ramach SR
Gratuluję i obyście nie musieli z niej nigdy skorzystać

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 21:15   #2537
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie znalazłam na necie dziś numer do nich i przedzwonię jutro. Nie wiem tylko czy przez telefon udzielą mi informacji. Nie chodzi mi o konkretną kwotę nawet, tylko o to czy coś robią w mojej sprawie i kiedy kasa będzie. Jak nie udzielą to chyba zadzwonię do kadrowej niech idzie i wyjaśnia. Jakby TŻ nie zarabiał to z czego tu żyć?

Wiem, że oni płacą zwolnieniami, ale kurcze no ja już im 2 dostarczyłam a kasy brak. Najgorsze, że to tak daleko ode mnie, na miejscu już bym dawno sprawę wyjaśniła.
powinni podac takie inormacje czyli date wyplaty
Cytat:
no ceny mają masakra bez wzorków nie ma niestety, kotecki mi się podobają no i za te 18zł luz

myślę, że długość będzie ok, to taka standardowa a kobiety mają czasem jeszcze większe brzuszki
a noo powinien mis ie zmiescic hehe
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 21:16   #2538
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
2. dwie koszule po 5zł

apaszka w czachy też uwielbiam koszule, młody ma już chyba z 10
Stary 2013-03-25, 21:16   #2539
Kamciatka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Odnośnie kapania są rózne teorie. Jedna mówią żeby kapać co dzień, inne że to za często bo małe dzieci mają naturalną osłonę na skórze i żeby tego tak często nie spłukiwać.
W jednej ksiażce wyczytałam, że można kapać od początku, ale jak ktoś się boi zamaczania pepowiny to można tydzień po prostu obmywać wilgotną rękawicą. Podobno szybciej się goi pępowina nie zamaczana w wodzie
Moja położna ma teorię - kąpać, ale jak najmniej kosmetyków i najlepiej z apteki

Cytat:

superr duzyy chłop :P

i jak tam kciukiii były?????]
hehehe musialy byc bo moje modly zostaly wysluchane i byl moj pan doktorrr i zostalam przebana na maxa hehe wszystko ok , lozysko ok malego serducho super 144 na minuty ,głowka w dol.... p. doktor stwierdzil ze z rozmiaru brzuszka widac ze rosnie hehe a usg mi zrobil oczywwiscie , ph zbadal ale niestety cisnienie.... powiedzial zebym si enastawila na koncowke w szpitalu ja mowie koncowka to jeszcze a on ze tojuz jest koncowka ale ze teraz swieta i wogole to mam pilnowac cisnienia i jak bedzie caly dzien przekraczac 150/90 to do szpitla jechac i jak ruchy beda mniejsze przyszlam do domu i co 158/98 ( mam nadzieje ze spadnie.... a i dostalam skierowanie na usg i 3 kwietnia mam usg w szpitalu pewnie sprawdzi wage i przeplywy ....
i mm zrobic morfologie, mocz i kwas moczowy bo wzrasta mi norma jest do 5,7 a terz mialam 5,2 ((
Niewesoło z tym twoim ciśnieniem. Pilnuj się zatem dobrze, kontroluj, dmuchaj na zimne...

Cytat:
Właśnie piszę sobie ze znajomą co jest w bliźniaczej ciąży. Termin ma na 20 kwietnia ale rozwiązują najpóźniej 3 kwietnia i utyła 30 kg
O kurde. I od razu tak egoistycznie zrobiło mi się raźniej, ze ja tylko 13,5 do przodu

Cytat:
jestem
jakieś streszczenie?

byłam w Zusie, 3h poza domem,na miejscu mniej niz 5 min.

rano sprzeczka z tż

ale idzie się przyzwyczaić..

jak pisałam,że się boję to nie chodziło o poród tylko o całą resztę
odwołuję to wszystko
help
Lęki i mnie nie są obce. To chyba hormony, bo już zauważyłam, że to zależy - jednego dnia popłakuje cały czas i przekonana jestem, ze nie dam rady, a innego góry bym przenosiłą

Cytat:
aa,witam w 35 tc

Pijemy bezalkoholowez Wojtkiem za Zuzinke.

---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ----------

nom..
zobaczymy po ilu dniach bedzie $
Cytat:
2. dwie koszule po 5zł
Cudne. Naprawdę fajne lumpki masz

Cytat:
Właśnie dzisiaj byłam zwiedzać, ale tak poszłam dla zasady, bo już miałam zwiedzoną. Moja przyjaciółka rodziła 8 m-cy temu i mnie tam regularnie zabierała na ktg, poprosiła kiedyś siostrę i ta mnie oprowadziła. Byłam też u niej jak jeszcze kangurowała zaraz po porodzie i nie zapomnę tego widoku nigdy Jej córcia leżałą na piersi i się dookoła rozglądała, wsłuchana w serducho mamy i miała taką minę, jakby nie mogła zroumieć, gdzie jest Sama słodycz
Kamciatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 21:17   #2540
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez Kamciatka Pokaż wiadomość

Moja położna ma teorię - kąpać, ale jak najmniej kosmetyków i najlepiej z apteki

Niewesoło z tym twoim ciśnieniem. Pilnuj się zatem dobrze, kontroluj, dmuchaj na zimne...

O kurde. I od razu tak egoistycznie zrobiło mi się raźniej, ze ja tylko 13,5 do przodu

Lęki i mnie nie są obce. To chyba hormony, bo już zauważyłam, że to zależy - jednego dnia popłakuje cały czas i przekonana jestem, ze nie dam rady, a innego góry bym przenosiłą

Cudne. Naprawdę fajne lumpki masz

Właśnie dzisiaj byłam zwiedzać, ale tak poszłam dla zasady, bo już miałam zwiedzoną. Moja przyjaciółka rodziła 8 m-cy temu i mnie tam regularnie zabierała na ktg, poprosiła kiedyś siostrę i ta mnie oprowadziła. Byłam też u niej jak jeszcze kangurowała zaraz po porodzie i nie zapomnę tego widoku nigdy Jej córcia leżałą na piersi i się dookoła rozglądała, wsłuchana w serducho mamy i miała taką minę, jakby nie mogła zroumieć, gdzie jest Sama słodycz

słooodkie!

a co do hormonów-mam to samo

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-03-25, 21:18   #2541
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam na każdej wizycie co 2 tygodnie teraz. Ale w szpitalu chyba jeszcze patrzą na IP jak się pojawi rodząca, tak mi się wydaje. Chociaż powiem Ci tak - jak byłam na ktg to położna przyłożyła rękę do brzucha i wiedziała gdzie przyłożyć to do wykrywania tętna dzidziusia, więc spokojnie wyczują rękamijak wyraziłam podziw to odrzekła, że lata wprawy
ja jak trafilam do szpitala i polozna na ip chciala posluchac serduszka to jej mowie, ze glowa jest na gorze, a ona na to "no chyba juz nie" i myslalam, ze jakas niedouczona pozniej usg i mala faktycznie od czwartku do poniedzialku zdazyla fiknac
Stary 2013-03-25, 21:18   #2542
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Gratuluję i obyście nie musieli z niej nigdy skorzystać
na to liczę ew. może się kiedyś odmłodzę macierzystymi młodego jak nauka pójdzie do przodu
Stary 2013-03-25, 21:19   #2543
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
również życzę Wam, by nigdy się nie przydała

Któraś z Was jeszcze się decyduje na bank komórek?

A Twój fotel wygląda nieziemsko. Przypomnij, który kolor wybraliście? Brązowy pod kolor mebli czy jakiś inny?
Stary 2013-03-25, 21:21   #2544
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
również życzę Wam, by nigdy się nie przydała

Któraś z Was jeszcze się decyduje na bank komórek?

A Twój fotel wygląda nieziemsko. Przypomnij, który kolor wybraliście? Brązowy pod kolor mebli czy jakiś inny?
mamy taki ciemnoszary, niestety on jest w 2 kolorach tylko i drugi jest sraczkowaty jak dla mnie;P

edit: na googlach widzę jakiś brąz i beż ale na żywo w ikei jet ten prawie czarny i taki sraczkowaty
https://www.google.pl/search?hl=pl&c...LpDEtAb_5IDoBQ

Edytowane przez Mysia mysz
Czas edycji: 2013-03-25 o 21:24
Mysia mysz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 21:21   #2545
diabli
Zakorzenienie

jedna z poloznych polecala nam picie herbatki rooibos www.herbaciani.pl/wlasciwosci-rooibos.html
Stary 2013-03-25, 21:23   #2546
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
jedna z poloznych polecala nam picie herbatki rooibos www.herbaciani.pl/wlasciwosci-rooibos.html
a na co? bo ja mam w pracy i ciągle piję
Stary 2013-03-25, 21:24   #2547
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
to ja miałam 2w1 bo o tym moczeniu pępka mówiła położna ze szpitala, w którym chcę rodzić myśle, ze nie ma co przesadzać, w końcu ta kąpiel to będzie parę minut a nie godzinne odmaczanie dzieckaw końcu noworodek książki czytał nie będzie i świeczek sobie nie poustawia przy wanience
gorzej jak mamuska bedzie chciala wyczyscic wszystkie zakamarki i bedzie zbyt dokladna (z podrecznikiem obok )
Stary 2013-03-25, 21:30   #2548
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Dziewczyny szybkie prytanie. Jakie kocyki zamawiałyście na all?
Ja to kilka bawełnianych takich co to diabli polecała..
ooo...od tego Pana
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=3519652

i jakieś polarkowe

Przyszłam Wam się wyżalić. Byłam od rana na pobraniu krwii i otrzymałam już wyniki. Jak zobaczyłam to się poryczałam i pędem do ginekologa po interpretację, bo prócz hemoglobiny na poziomie 10 to pełno innych współczynników poza normą.
Teraz jestem już w domku z orzeczeniem głębokiej anemii
Ja nawet nie czułam, że coś jest aż tak nie tak
Oczywiście doszły mi tabletki z żelazem do wcinania

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 21:30   #2549
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
U nas rooibos króluje, to narodowy napój RPA A ma jakieś dobre właściwości, jeśli chodzi o poród? Może to ona sprawia, że afrykanki tak świetnie radzą sobie z rodzeniem dzieci, a nie ich wyjątkowa budowa ciała
Stary 2013-03-25, 21:32   #2550
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Ja to kilka bawełnianych takich co to diabli polecała..
ooo...od tego Pana
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=3519652

i jakieś polarkowe

Przyszłam Wam się wyżalić. Byłam od rana na pobraniu krwii i otrzymałam już wyniki. Jak zobaczyłam to się poryczałam i pędem do ginekologa po interpretację, bo prócz hemoglobiny na poziomie 10 to pełno innych współczynników poza normą.
Teraz jestem już w domku z orzeczeniem głębokiej anemii
Ja nawet nie czułam, że coś jest aż tak nie tak
Oczywiście doszły mi tabletki z żelazem do wcinania
nie martw się podciągniesz wyniki szybciutko, jadłaś normalnie, brałaś witaminy - zrobiłaś co mogłaś na pewno maluch ma wszystko co potrzebuje, a Ty sobie zapewnisz witaminki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości