|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 13 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.13 |
|
3 | 6,12% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
3 | 6,12% |
| Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 |
|
22 | 44,90% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.13 |
|
10 | 20,41% |
| Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
5 | 10,20% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2791 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.
Zrobiłam dziś przegląd rzeczy, które mam i no stwierdziłam, że do końca jeszcze daleko. We czwartek ma dojechać wózek i siedzisko do auta, mamy też łóżeczko i pościel i kocyki i ciuszki i wanienke, ale brakuje
- kosmetyków do kąpieli (nawet jeszcze zdecydowana nie jestem - termometru (też jestem w czarnej doopie, bo opinie mam, które znam, są różneeee) - butelki i smoczka - pampersów - drugiej koszuli do szpitala i stanika do karmienia - niani elektronicznej - wkładek laktacyjnych - podpasek Czyli jeszcze wiele przede mną, a jeszcze się ze skarbówką nie rozliczyłam, nic nie wyprałam ani nie wyprasowałam i ogólnie raczej mam leeeeniaaaa. Słaboo się czuję ostatnio i jakoś mi energii brakuje
|
|
|
|
#2792 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.
Cytat:
dla maluszka! pomiary moga odrobine odbiegac. na nasepnej wizycie glowka moze byc o 2 tyg wieksza od reszty wyluzuj! i nie becz, bo dziecko stresujesz ![]() ta liczba obok to wysokosc skurczy, poza tym ktg pokazuje jeszcze cisnienie i tetno wszystko masz idealnie!
|
|
|
|
|
#2793 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
te plastiki tylko przeszkadzają! połamałam je składając to cholerstwo...Cytat:
![]() Cytat:
ale wczoraj mi kolega opowiadał, że wszystkie cv z imionami typu Ronny, Kevin, Brian od razu wywalał Cytat:
lecę na porodówkę!
|
|
#2794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizytędzięki, mówisz, że męskie? nie dałabym razy na kolanach umyć podłogi super ciuszki, jeszcze lepsze ceny
|
|
|
|
|
#2795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzeba będzie kupić, bo w zamrażarce już nie ma
|
|
#2796 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- Cytat:
wiec sprawe zalatwilam ekspresowo niestety kasa po swietach, no ale niech im bedzie...---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- Cytat:
![]() fajnie, ze do nas wrocilas! lez jak najwiecej i nie dzwigaj zakupow!
|
|||
|
|
|
#2797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2798 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czekamy zatem na jej wieści, a Tobie życzę miłej pracy ![]() Cytat:
Mam nadzieję, że jakoś dacie radę jeszcze miesiąc przetrwać i maleństwo całe i zdrowe będzie z Wami ![]() Cytat:
![]() Z tą podłogą to ja jestem w stanie 1 pokój, nie więcej No i z przerwami. Ale jak ma to pomóc miednicy to czemu nie (oj będę pewnie jeszcze przeklinać te wszystkie cudowne przyspieszacze porodu, jak nic nie dadzą )
|
|||
|
|
|
#2799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jejuuu jak ja lubie kupowac takie malenstwa. znajoma wczoraj zobaczyla ile tego mam...i stwierdzila, ze musze zaczac patrzec na wieksze rozmiary ![]() ---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- nadrobilam, obiadek zjedzony...nic tylko isc sie obijac |
|
|
|
|
#2800 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale ciuszki
|
|
#2801 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
![]() Jak mi się zechce to wkleję zdjęcia zakupów Antosiowych... póki co nic mi się nie chce...
|
|
#2802 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jest tu więcej mam z problemami i takich które muszą leżeć.. czas leci jak szalony, oszczędzaj się ile można - na pewno uda Ci się dotrwać do terminu porodu ![]() no i w ramach czasoumilacza-zapraszamy na ploteczki ![]() Cytat:
Cytat:
![]() o mojej miłości do truskawek pisałam wiele razy niestety w tym sezonie będziemy musiały odpuścić staram się teraz nadrabiać mrożonymi- na zapas ![]() Cytat:
za wizytę dla szyjki, macicy no i oczywiście dla Sofci ![]() 2.już się nad tym zastanawiałam.. ale ta mniejsza pościel powinna spokonie do skończonych 2 latek dotrwać.. A większą kupię później, jak już pokoik małemu zrobimy ![]() 3. Ojj to ja na kolanach nie dałabym już rady myć podłogi Mimo, że często się gimnastykuję i lubię różne ćwiczenia w pozycji na czworaka.. staram się też rozciągać przewodziciele... ale podłogi na kolanach raczej bym nie umyła, chyba że z marnym skutkiem dla tych podłóg ![]() 4. za lumpkowe łowy faktycznie sweterek przesłodki |
||||
|
|
|
#2803 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do kosmetyków to najwięcej pozytywów słyszy się o hipp i babydream. Nie jest Ci potrzebne wiele kosmetyków, sudocrem też nie zawsze jest przydatny (choć faktycznie warto go mieć w pogotowiu) Cytat:
no chyba, że od dłuższego czasu jakaś część wyraźnie ma zahamowany wzrost.. a tak to spokojnie sobie nadgoni no i pamiętajmy też i marginesie błędu ![]() no to leć na porodówkę, tylko nie chciej tam zostawać przyjemnych wrażeń
|
||
|
|
|
#2804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2805 |
|
Zakorzenienie
|
przyszedł mi dziś konik FP
Jest słodki
|
|
|
|
#2806 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Trochę poprawiłyście mi humor z tymi obwodami brzuchów ![]() Cytat:
najwcześniej pozwalam jej 26.04
|
|
#2807 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() za wizyte
|
|
#2808 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale wolę karpia niż jajko ![]() ---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- Cytat:
|
|
#2809 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2810 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam wszystkie brzuszki
Nie pisałam kilka dni chociaż czytałam Was na bierząco. U mnie wszystko ok ![]() Powoli przygotowuję się do świąt, sprzątam sobie- pisałyscie o myciu podłogi na kolanach, ja zwykle tego nie robie ale dziś umyłam całą wykładzinę w sypialni na kolanach i łazienkę też jakoś jeszcze daję radę z brzuszkiem ![]() W czwartek rano w końcu przyjedzie mój mężuś
|
|
|
|
#2811 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobiłam zalewę do peklowania szynki na święta, fotelik kupiony. Jeszcze tylko castorama i SR, nie wiem jak wyrobię, bo mam co raz mniej siły.
W ogóle to pan ze sklepu pokazywał mi w moim samochodzie jak montować fotelik, odradził środkowe siedzenie bo nie pełnowymiarowe i może być niestabilne. No i rzucił hasłem "najlepiej jak będzie Pani wozić córkę za pasażerem". ![]() No więc to już musi być córka na 99% a nie tylko 90% z usg skoro obce osoby już ją widzą
|
#2812 |
|
Zakorzenienie
|
przeczytałam komornik.. i się zastanawiam, z czego tu się cieszyć?
|
|
|
|
#2813 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja mojemu zrobię kawę do termosu, czekoladę schowam na dno torby to wysiedzi. Neta w komórce ma, pozwolę mu na przekroczenie limitów to może da radę. A, pościel kupiłam 135/100 bo widziałam po sklepach, że to najbardziej popularny rozmiar, więc później problemów nie będzie. Cloche obwodami dziecka się nie martw, moja też za chuda była i to o 2 tygodnie. Lekarka kazała zapytać moją mamę i po prostu ma to po mnie. Tylko kurczę, czemu ta mała waga urodzeniowa nie rzutuje później na niską wagę u dorosłego to już nie sprawiedliwe
|
|
#2814 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
więc spokojnie, to wszystko w normie a ktg też się nie martw, jak dziecko się rusza to w tych momentach są zafałszowane wyniki ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2816 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Swoją drogą te wymiary z usg. hmmmmm Moja córcia w dniu terminu porodu miała mieć 3600 g, a urodziła się dużo po terminie niewiele ponad 3 kg. I co? A i jeszcze coś. Wczoraj wystałam się w kolejce do spowiedzi meeega długiej. Nikt nie zauważył mojego prawie 9-miesięcznego brzucha szczytem chamstwa była pewna pani, która wrąbała się przede mnie mówiąc, że ją boli kręgosłup i nie wystoi na koncu kolejki tak mnie zamurowało, że nic nie powiedziałam. A nogi mi chciały do doopy wejsc.
|
||
|
|
|
#2817 |
|
Wtajemniczenie
|
Ash
za wizytę, dobrze że szyjka ładnie trzyma ![]() była u mnie babcia ... miałam całe kazanie o tym że do szpitala nie wolno mi zapomnieć termometru bo bez niego mogą mnie nie przyjąć do szpitala ... bo oni tam nie mają i każdy musi mieć swój ... jak tłumaczyłam że to bzdura itp to stwierdziła że "jeszcze zobaczę i że jak zwykle jestem mądrzejsza" no i że ona mnie wszystkiego nauczy przy dziecku .... litości, naprawdę chyba wizja porodu w Gliwicach i posiedzenia trochę u mamy "po" zaczyna do mnie coraz bardziej przemawiać
|
|
|
|
#2818 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To trzymaj się tam w dalszych eskapadach. Ja po obiedzie padłam na pyszczek... A jeszcze muszę na pocztę skoczyć Cytat:
Ja się urodziłam 2900g i 48cm. A całe życie muszę uważać na to co jem, bo tylko na chwilę odwrócę uwagę a kg szybują w górę z prędkością światła ![]() Cytat:
Zwiewaj zatem do Gliwic, bo nie będziesz miała życia. Widać, babcia nie odpuści łatwo, a po co Ci to po porodzie
Edytowane przez Ashyshqa Czas edycji: 2013-03-26 o 16:42 |
|||
|
|
|
#2819 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Przydałoby się jej ![]() Marne to pocieszenie, ale już się przyzwyczaiłam, że ludzie w kolejce udają, że nie widzą mojego brzucha, nawet jak mam 3 rzeczy a oni cały wózek
|
|
|
|
|
#2820 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:43.

dzieć waży coś koło 1300-1400g i ma bardzo ładnie rozwiniętą główkę, ale brzuszek, znaczy się obwód klatki piersiowej, ma o tydzień młodszy....... ja oczywiście się stresuję, czy to może coś znaczyć...
był moment, że młody się coś tak przewiercił i wypiął znowu, że mi słabo było - KTG wtedy pokazało spadek jego pulsu do około 120 i też jakaś liczba obok, która zazwyczaj jest gdzieś koło 18-20, spadła do 16. ale była dalej zielona i nic nie migało... ech, nie wiem co to, ale skoro cały zapis się lekarzowi podobał, to pasi
dla maluszka! pomiary moga odrobine odbiegac. na nasepnej wizycie glowka moze byc o 2 tyg wieksza od reszty
wyluzuj! i nie becz, bo dziecko stresujesz 
wszystko masz idealnie!

W miarę szybko szło, bo wzięłam na głośnik, wysuszyłam przez ten czas włosy, uprasowałam ubranie, ubrałam się i do połowy umalowałam i się kobiecina odezwała 

ale jeszcze nie zjadłam, choć myślę że takie pyszności to nosem wciągnę
Ślub 27. X. 2012
szczytem chamstwa była pewna pani, która wrąbała się przede mnie mówiąc, że ją boli kręgosłup i nie wystoi na koncu kolejki