|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 13 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.13 |
|
3 | 6,12% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
3 | 6,12% |
| Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 |
|
22 | 44,90% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.13 |
|
10 | 20,41% |
| Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
5 | 10,20% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.
Cytat:
![]() Cytat:
i w ciąży zaczelam sie wstydzic przy tż.. ![]() wiec sobie wyobraz ten stres ![]() Cytat:
gratuluje wydłuzenia szyjki!za miesiac juz mozesz byc z maleństwem ![]() literki super!kolorystyczni mega ![]() jestem na trche,tż leży w wannie a ja mam chwile dla siebie.. niedobrze mi.. ![]() AAAAAAA! Tekst TŻ, tekst dnia -musze Ci zrobić zdjęcie z tym brzuchem,tak słodko wyglądasz.. -no to rób -nie chce mi sie wtf? :P
Edytowane przez axella Czas edycji: 2013-03-26 o 22:34 |
|||
|
|
|
#2912 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.
Cytat:
dziewczyny świetne literki, aż mnie kusi, żeby coś samej skręcić. Dzisiaj poszłam na łatwiznę i kupiłam szmatkę-przutulankę w rossmanie i tylko doszyłam tasiemki ![]() Byłam u położnej. dostałam kolejne 2 reklamówki próbek. Namawiała nas na szczepionkę przeciwko rotawirusom, jeśli dobrze pamiętam to chyba 300 zł. Posłuchaliśmy serducha Ogólnie dzisiaj czułam się mega kiepsko. Było mi tak słabo, że przeleżałam pół dnia zanim nabrałam sił. Ciśnienie mam ok, więc podejrzewam, że spowodowane to było moją dzisiejszą "aktywnością" i uczuciem duszności. Jakoś ciężko mi się oddychało, ale przecież Bartula nie ułomek i rośnie ancymon jak szalony. Po świętach to pewnie będzie ze 2700. Zauważyłam też, że zaczynają mi puchnąć dłonie i narywać kości w nogach, szczególnie stawy. Zaraz połamię się pod swoim ciężarem. Wg mojej wagi mamy już 11 kg do przodu. |
|
|
|
|
#2913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a terminy bardzo zbliżone ![]() ---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- ostatni opis porodu marcówek szok!jak tak można ![]() ale inne nowe opisy sa nawet pocieszające ![]() niedobrze mi !!
|
|
|
|
|
#2914 |
|
Zakorzenienie
|
Moja matka to jest za☠☠☠ista...normalnie tak się wkurzyłam, że szok.
Mówię jej co teraz będzie z tą różyczką. Mój brat jest w krk do czwartku bo ma zajecia i w piątek ma isć do lekarza już jak przyjedzie i na dobrą sprawę mógłby tam zostac i byłoby ok, ale mamusia sobie nie wyobraża, że sam by tam został. I co stwierdziła: "przecież nie zamkniesz go w pokoju". No super po prostu. Ewentualnie, żebym ja na górze była on na dole. I mówi mi, że może do teściowej bym się przeniosła. Nosz kurde gdzie. Pokój mojego meżą zamieniony w graciarnie, jedyne co zostało zniego to pojedyńcze łóżko, teraz to tam zamrażarka jestm, druga lodówka i na piętrze nie ma nawet ubikacji ( trzeba iść zimnym korytarzem wiec w kurtce bym musiałą chodzić).
|
#2915 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Ciebie i Gwiazdeczek ![]() Cytat:
trzymam żeby promotorka wszystko szybko zatwierdziła i żebyś miała to już z głowy ![]() co do kręgosłupa to też moja zmora.. nie wiem jak wysiedzę pojutrze w samochodzie 7h ![]() Cytat:
![]() 2.niedługo już też będziemy miały takie kruszynki przy sobie 3. mam kuzyna w niemczech o imieniu Florian mam też Thomasa, Bena, Alexa i jeszcze kilku ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mniej za zdrowego malca i na lepszy humorek mamusi
|
|
#2917 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() już 15.04 odbieracie klucze ? ale super w takim razie życzę Wam żeby remont i urządzanie poszło po waszej myśli i żebyście szybko uwinęli Wasze wymarzone gniazdko 2. nad maścią jeszcze się nie zastanawiałam. położna polecała bepanthen i wstępnie jestem na niego zdecydowana, jak będę potrzebowała czegoś lepszego to dokupię po porodzie... co do termometru moim faworytem jak na razie jest ten medyczny, co mają w szpitalach- bezdotykowy tech-med ewentualnie microfile.. z laktatorem na razie się wstrzymuję, kupię taki najzwyklejszy za nicałe 20 zł a po porodzie ocenie sytuację i kupię lepszy jak będzie taka potrzeba 3. nie przeforsuj się tylko i dbaj o zdrówko Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- Cytat:
![]() literki śliczne tylko czemu małe h a niie duże H ? ![]() ---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- uffff... nadrobiłam ale jak zwykle część postów mi wcięło ![]() uciekam do łóżka bo Tż mnie zamorduje za chwilkę
|
|||||
|
|
|
#2918 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Faktycznie warto, bo jednak znają się na rzeczy. Odnośnie samopoczucia to podejrzewam, że niestety przez to leżenie jest właśnie takie. Ja niestety na początku leżałam 2 miesiące i dokładnie się czułam tak samo. Jak zaczęłam się ruszać to mi się po chwili robiło słabo, musiałam stawać etc. Niestety nasz organizm tak reaguje na brak ruchu, ale jak mus to mus.Odnośnie hemoglobiny to polecam rady dziewczyn, wczoraj się żaliłam dokładnie na to samo, bo mi spadła do 10, ale cóż ratować się będę żelazem w tabletkach i czym tylko się da w naturze I będzie dobrzeCytat:
|
|
#2919 | |||
|
Zakorzenienie
|
happy literki boskie! może jak się zdecyduję na imię, to też jakieś uszyję
![]() Cytat:
Cytat:
niby polskie, ale jak je pierwszy raz słyszałam, to nie byłam pewna, czy małż mi coś nie ściemnia niestety Adam i Jan odpadają, bo w najbliższej rodzinie i to z tym samym nazwiskiem już są ![]() Cytat:
|
|
#2920 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 201
Cytat:
Cytat:
Oj żebyście wiedziały że budzą ![]() Po pierwsze to nie każde ktg bada też skurcze. Ja skoro ich nie mam to mi nie podlaczaja dodatkowej skurczowej peloty bo i po co? Badają tylko tetno i ruchy. Po drugie ktg wylapuje też ruchy których my nie czujemy. Czasami sobie myślę "dziewczyny śpią chyba bo się nie ruszają i zapis taki płaski...znów trzeba będzie przelezec godzinę jak nie więcej..." a tu suprise, zapis piękny i mnie odlaczaja. Ale jeśli ewidentnie któraś śpi i jest płaski zapis to idzie akcja budzenie malucha 3 głębokie wdechy, przekrecamy się na drugi bok, ewentualnie trzesiemy brzuchem. Czasami trzeba zjeść czekolade Cytat:
Ala leży spokojnie więc jest przywiązana pasem a Majka tylko ucieka Ale i tak bywa to irytujace bo odbywa się 4 razy dziennie.... |
|||
|
|
|
#2921 | |||
|
Zakorzenienie
|
Haha
![]() Cytat:
Do blendera wrzucała: - pietruszkę ( dość sporo, ale nie wiem ile w gramach) - pół cytryny wyciskała - 3/4 szklanki wody - 1 łyżeczkę cukru Wierzę, że to jej na pewno ładnie wyniki podnosiło, a do smaku idzie się przyzwyczaić Cytat:
dla mamy, ech....moja też ma czasami dziwne " jazdy"Cytat:
![]()
|
|
#2922 |
|
Zakorzenienie
|
Po prostu sobie nie wyobraża, żeby był sam w święta. On przyjeżdża co weekend i ona pakuje mu jedzenia na tydzień. Praktycznie nie umie sobie koło siebie nic zrobić. Zawsze był ważniejszy bo był alergikiem i zdarzało się że w dzieciństwie sie dusił. Po prostu oczko w głowie...
|
#2923 |
|
Zakorzenienie
|
http://allegro.pl/62-hm-sukienka-tun...123529488.html
http://allegro.pl/sukienka-w-kotki-i...127177866.html http://allegro.pl/next-uroczy-sweter...118006336.html http://allegro.pl/show_item.php?item=3128396721 dobranocka! Edytowane przez diabli Czas edycji: 2013-03-27 o 01:03 |
|
|
|
#2924 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 201
Cytat:
![]() Jakby ci się coś rzuciło w oczy dla moich dziolch to ja mam aplikację all na tel i mogę kupować w każdej chwili |
|
|
|
|
#2925 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Proszę: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=460Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 04:07 ---------- Poprzedni post napisano o 04:00 ---------- Cytat:
Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2013-03-27 o 04:13 |
|||
|
|
|
#2926 |
|
Zakorzenienie
|
znow nie moge spac toż to sie robi nudne ![]() toż? toć? ![]() jasno już.. ja piję meliskę by zasnac jakos jeszcze..cienk to widzę.. nie lubię generalnie takij muzyki ale nowa augilera z pit bulem mi się widzi
Edytowane przez axella Czas edycji: 2013-03-27 o 06:07 |
|
|
|
#2927 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tzn, bardzo mi się wysuszają i jak nie posmaruję czymś to są takie właśnie wrażliwe na maksa i swędzą... Ale dlonie mnie nie swędzą, nie puchnę, ciśnienie mam raczej z tych niskich... Mam nadzieję, że te stopy to tylko wysuszona skóra, nic więcej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Czy się wstydzisz jak on jest w domu?? Obie opcje dziwne ![]() Cytat:
Ja się już od 4 bujam... Mała się całą noc wierciła (ale po raz pierwszy spać przez to nie moglam ) A TŻ o 5 wstawał do pracy, więc wstałam i ja... Toż to - przynajmniej ja tak mówię (choć wyrocznią w dziedzinie poprawnej polszczyzny nie jestem ) O "toć to" nie słyszałam
|
||||
|
|
|
#2928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no ja dłuzszy czas jestem budzona przez wiercenie się małej i potem właśnie spać się nie da..ehhh... 40dni do końca
Edytowane przez axella Czas edycji: 2013-03-27 o 06:20 |
|
|
|
|
#2929 |
|
Zakorzenienie
|
hapy blue gratuluję wizyty
Już niewiele zostało ![]() axella o matko tosz to tylko jeden miesiąc te 40 dni ![]() Eeee dzień dobry, widział ktoś wiosnę?!
|
#2930 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.1
A co wy spać po nocach nie możecie??
![]() Wiosny chyba u mnie brak ale jak zwykle - mur niewiele mówi o pogodzie na zewnątrz a tylko jego widzę przez okno |
|
|
|
#2931 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a literki super![]() witam się, dziś z szefuńciem jedziemy gdzieś więc pewnie będę po południu/wieczorem miłego dni wszystkim
|
|
#2932 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzien doberek z rana dzisij moj synciu ostatni dzien w szkole i przerwa swiateczna :P wiec spimy dluzej i chodzimy w pidzamach hmmm tak pisalyscie o tej liscie, ktora pierwsza i ani Wy ani ja siebie pod uwage nie bralam , i mam nadzieje ze tak zostanie... chodz mam przeczucie ze u nas na watku tez beda niespodziankiii
|
|
#2933 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
niech ten miesiąc szybko zleci ![]() Cytat:
moją szyjkę to uwielbiam za to, że się nie skraca. co do ślubu, to fajnie by było, żeby ktoś jeszcze (w USC) był pozytywnie nastawiony oprócz nas, Was i ginekologa w piątek się wyjaśni, bo przeboje są dziewczyno w dalszym ciągu i tak naprawdę jest szansa, że kolejny tydzień nam zejdzie... ![]() Cytat:
wstaję tak jak Ty, do łazienki i siadam do posiłków, gotuję proste rzeczy w pół godziny, z domu nie wychodzę, poza wizytą i raz do urzędu. Wierzę, że leżenie jak w szpitalu, czyli naprawdę 95% czasu daje efekt ![]() dzięki
|
|
#2934 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
przód jest zszyty jak przez sześciolatka, Kochana dzięki za pranie Cytat:
Cytat:
Cytat:
a i dużego H w tym samym stylu nie chciało mi się szukać, a szablon miałam z samymi małymi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a Wy się hodujcie, jeszcze macie czas, na pewno nie zostaniesz sama, ja mam przeczucie, że nie wbiję się w termin, ale doktor powiedział, że pogada na następnej wizycie z Helenką, żeby się nie rozsiadywała tam za długo miłego dnia!
|
|
#2935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wcale się nie zdziwie jak będę w top 3
|
|
|
|
|
#2936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A matka, no cóż, nie skomentuję.
|
|
#2937 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWI
Cytat:
ale poogladam dla Was i moze ktoras na cos sie skusi. przyjmuje zamowienia :PAaś, myslalam ze Twoje laseczki tez juz wiekszosc maja. co sobie zyczycie? dzien dobry
|
|
|
|
|
#2938 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() ja dziś wyjeżdżam wieczorem do rodziców na święta, potem do teściów. Wczoraj byłam na sr, ale nie dowiedziałam się nic nowego - było o wyprawce i o tym, co spakować do szpitala. Nuudy takie oczywiste rzeczy.
|
#2939 |
|
Zakorzenienie
|
hehe, motylek dorzucila axelli trzecia opcje godna uwagi
toż to chociaz wszystkie 3 baaardzo mi sie podobaja!
|
|
|
|
#2940 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-C
Cytat:
Jakieś bluzy i sweterki by się przydały... I sukienusie ![]() Ja nie wiem jak ty to robisz. Szukałam wczoraj na all ale nic ciekawego nie znalazłam
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:36.

bo się zaczynam zastanawiać czy wszystko z nim ok:/ dzisiaj na gimnastyce laski się skarżyły, że spać nie mogą a mój leniwiec śpi dopóki nie wstanę

gratuluje wydłuzenia szyjki!

a terminy bardzo zbliżone
szok!
!!
Ślub 27. X. 2012
żeby promotorka wszystko szybko zatwierdziła i żebyś miała to już z głowy
dzieć waży coś koło 1300-1400g i ma bardzo ładnie rozwiniętą główkę, ale brzuszek, znaczy się obwód klatki piersiowej, ma o tydzień młodszy....... ja oczywiście się stresuję, czy to może coś znaczyć...
Póki co mam 2 paczki pampków nr 1, jakieś 86 szt.
Witaminki i syrop poszły już w ruch...