Pod serduszkiem się chowały, teraz roczek będą miały. Mamy V-VI 2012 cz. III - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-03-26, 19:43   #181
_millena
Zadomowienie

Dot.: Pod serduszkiem się chowały, teraz roczek będą miały. Mamy V-VI 2012 cz. III

Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość
Pola, czy ja dobrze przeczytałam? Twoje dziecko siusia do nocnika???!!!

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

http://allegro.pl/szelki-do-nauki-ch...100710507.html
Za którymi szelkami jesteście ? Muszę już kupic bo mnie plecy już bolą od schylania sie, a Mała chętnie chce chodzić.http://allegro.pl/szelki-do-nauki-ch...101946555.html
ja nie polecę, bo nie posiadam i nie będę kupować.
Jeśli Borys chce chodzić to niech chodzi sam ja się nie schylam i go nie prowadzam.

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
Maciuś.... hmm... na obcych reaguje niechęcią, ale wystarczy kilkanaście minut i jest ok. Póki mnie nie ma w zasięgu wzroku. Bo jak tylko mnie zobaczy to "mmmmmmmmm eeeeeee mmmmmm mmmmammmmmmmaaaaa...":coj est:

Właśnie wczoraj małą imprezę mieliśmy. 12 osób plus dzieciaki.
Na początku jak zobaczył taki tłum to nieco zmieszany był, na rączkach u mami. Ale dostał trochę jedzenia, później cyca.

A później jeszcze posprzątał okruchy z podłogi:c ojest: i był cały szczęśliwy.
Dziecko odkurzacz.

Borys reaguje różnie, czasem się uśmiecha i czaruje, czasem się uśmiecha i odwraca głowę ( wstydzi się), czasem jest tak jak opisuj Agata.
A jesli chodzi o odkurzanie okruchów z podłogi to też nie muszę robić tego samodzielnie, bo zanim wyciągnę sprzęt, to moje dziecko zeżre wszystko, nie zostawi ani jednego okruszka. Dziś po obiedzie (!!!) zeżarł to co spadło na podłogę podczas jedzenia , a potem wyjadł okruszki z krzesełka gdybym w kuchni miała cos na podłodze, też by pewnie zjadł :/

zaś jeśli chodzi o nocnik, to korzystaliśmy, ale gdy Borys zaczal mieć problemy z kupami , przestałam go wysadzać i w ciagu 2 tygodni gość zapomniał co to nocnik :/ i drze się jakby go ze skóry obdzierali gdy go wysadzam i spina zwieracze tak, że kupa blokuje się do wieczora
więc już nie wysadzam, mamy czas.

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
heh, jakże mi miło że natycham do kolejnych sukcesów
I do jakich pochwał do prowadzi

A. Nasze dziecko tez odkurzacz. (chociaż staram się żeby było czysto) Ostatnio mu wyjęłam ogonek rzodkiewki, innym razem kawałek obierka z cukinii, wczoraj fragment mojego zeszytu od ruskiego Na szczęście łątwo się zorientować, że coś przeżuwa, bo nie dość, że mlaska to jeszcze mówi mniammniam

ja za to nauczyłam Borysa wypluwać. Niestety walę do niego komendami jak do psa, ale tylko na "oddaj" reaguje.. Co zrobić (nie ważne jak, ważne że działa)

w sobotę byliśmy na imprezie w knajpie, z dzieckiem, bo to 60tka teścia była. Spadł smoczek. Ale nie upadł od strony silikonu tylko od strony plastiku. Borys sobie podniósł i wsadził do dzioba. Ciotki Dewotki uruchomiły syreny Kurcze jakby widziały jak on sie kładzie w przedpokoju i liże podłogę to nie wiem co by wtedy zrobiły.....

_millena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-26, 20:12   #182
kism
Wtajemniczenie

Odp: Pod serduszkiem się chowały, teraz roczek będą miały. Mamy V-VI 2012 cz. III

Hej!
Niestety bateria nie wydoliła mi na tyle, żebym dużo pisała, ale dziękuję Wam jeszcze raz za wszystkie kciuki. Na razie nie będę nic więcej pisać, zobaczymy, czy to wszystko wypali. Muszę to dobrze przemyśleć od strony finansowej
Już mnie pupa boli od siedzenia w pksie, a jeszcze mnie przesiadka na pociąg czeka i przed północą, mam nadzieję, będę w domu.
kism jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-26, 20:38   #183
Efijy
Rozeznanie

Dot.: Pod serduszkiem się chowały, teraz roczek będą miały. Mamy V-VI 2012 cz. III

Dziewczyny jeśli chodzi o Świąteczne porządki to postanowiłam że wrzucę Wam jak to mój syn pomaga w nich
Nie mogłam dodać w załączniku więc tu macie link i sobie wklejcie:

http://www.youtube.com/watch?v=nGJrS...ature=youtu.be
Efijy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-26, 21:07   #184
pola_m
Wtajemniczenie

dziewczyny, nie przejmujcie się zębami. Antkowi pierwszy wyszedł gdy miał prawie 10 m-cy. A, juz kiedyś pisałam, córcia mojego brata miała skończony roczek.

Millena, heh, tak to jest z ciotkami... Z tego względu w sumie jestem zadowolona, że jesteśmy daleko
(chociaż przez telefon też się czasem nasłuchujemy...)

Kism, i ja trzymam kciuki. Oby wyszło dobrze wszystko No i napisz coś więcej, jak będziesz chciała.
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-26, 21:34   #185
minini
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
A. Nasze dziecko tez odkurzacz. (chociaż staram się żeby było czysto) Ostatnio mu wyjęłam ogonek rzodkiewki, innym razem kawałek obierka z cukinii, wczoraj fragment mojego zeszytu od ruskiego Na szczęście łątwo się zorientować, że coś przeżuwa, bo nie dość, że mlaska to jeszcze mówi mniammniam
też rozpoznaję że Olaf żuje coś znalezionego na podłodze po tym że siedzi chwile bez ruchu i mruczy sobie "niaaaaa niaam" u nas najczęsciej to.. ziarenka żwirku z kociej kuwety

Cytat:
Napisane przez benka99 Pokaż wiadomość
Dziewczyny w sobotę usłyszałam pierwsze "mama" !!
Maks ruszył z rozwojem, zaczął gadać, raczkować, powoli wspina się i zaczyna wstawać.
Niestety się obydwoje pochorowaliśmy Mamy zapalenie gardła a Maksio jeszcze szmery w oskrzelach u niego to pewnie od tego nieściąganego kataru ... a u mnie od mycia okien przy -10 stopniach
za "mamę" i zdrowia życzymy.
ja właśnie z tego powodu nie myję okien przed świętami... na bank byłabym chora
Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
Kurde prezenty na Wielkanoc ? Nigdy o tym nie slyszalam
u nas na wielkanoc tylko prezenty dla dzieci - po śniadaniu jako dzieci chodziliśmy do ogrodu szukac "zajączka" czyli prezentów schowanych gdzieś w trawie
nie wiedziałam że tylko u nas takie zwyczaje

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Ja zakupiłam nocnik i też planuję Hanię uczyć powoli wysadzać, ale nie wiem od czego zacząć
też bym już kupiła nocnik, ale właśnie nie bardzo wiem co potem jak się za to zabrać bo jak jeszcze kupę da się czasem przewidzieć to siuśków nie bardzo...

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Czy któraś robi jakieś fajne babeczki czy zające czy inne na prezenty dla rodziny? Chciałabym coś skromnego porobić.
upieczemy naszą "specjalność" czyli wszystko do miski + mikser = muffiny. ozdobię świątecznie i tak zapakuję dla rodziców, tesciow czy gdzie tam jeszcze w święta pójdziemy

Cytat:
Napisane przez izotropia Pokaż wiadomość
ehh.. ja to zdołowana dziś jestem, popsułam się w/po ciąży masakra... praktycznie ciągle coś mi dolega,
też się tak czułam w pierwszych miesiącach po urodzeniu. do tego niedospanie, nieregularne jedzenie itd. blada i chuda byłam strasznie. teraz zaczęłam się lepiej, zdrowiej i częściej odzywiac, brac witaminy i powoli czuję że wracam do siebie

Cytat:
Dziewczyny, moja ma juz 6 ząbków. Jak i czym myjecie dzieciaczkom ząbki?
byłam niedawno u dentysty. już wypadało po ciąży i porodzie się wybrac.. okazało się ze tylko jeden ząb mam do zrobienia aż mi ulżyło. pytałam potem własnie o zęby Olafa. Powiedziała że póki dziecko nie umie wypluc pasty to powinno czyscic samą szczoteczką, a przed nocą lub po nocnym karmieniu koniecznie przetrzec ręcznikiem lub pieluszką żeby mleko nie "siedziało" w buzi całą noc.
a tak w temacie to moja kolezanka ma 2 letnią córeczkę i dawała jej zawsze na noc herbatkę (słodzoną) w butelce do łóżeczka. mała piła sobie w nocy kiedy chciała... teraz ma większosc ząbków popsutych! nie wiedziałam że to tak szybko "idzie"..

Cytat:
Napisane przez _millena Pokaż wiadomość
Spadł smoczek. Ale nie upadł od strony silikonu tylko od strony plastiku. Borys sobie podniósł i wsadził do dzioba. Ciotki Dewotki uruchomiły syreny Kurcze jakby widziały jak on sie kładzie w przedpokoju i liże podłogę to nie wiem co by wtedy zrobiły.....
heh ja od kiedy zobaczyłam jak Olaf wylizuje podłogę przestałam wyrzucac jedzenie które mi spadnie na podłogę zjadam. jeśli mojemu dziecku nic nie ma to mnie tym bardziej

kism, powodzenia z firmą. pieniążki może spróbuj postarc się o dotację z urzedu pracu lub z unii? teraz początek roku więc jeszcze są pieniążki w tych instytucjach

Cytat:
Napisane przez Efijy Pokaż wiadomość
Dziewczyny jeśli chodzi o Świąteczne porządki to postanowiłam że wrzucę Wam jak to mój syn pomaga w nich

niezły pomocnik
u mnie dziś podczas wieszania prania, Olaf wyciągał pranie z koszyka i przynosił mi pod suszarkę a po drodze zgarniał tym świeżym praniem kocie futro z podłogi chciał dobrze..

Piszcie ze wasze dzieci niechętne do kontaktu z innymi ludzmi. Olaf też pierwsze kilka minut udaje grzecznego i trzyma się mnie jak rzep, ale 5 minut odczeka i szaleje
za to na inne dzieci to reaguje taką radością że chyba będziemy musieli o jakimś rodzeństwie dla niego pomyślec! ostatnio bawił się nawet z 5-latkiem próbując go dogonic, szczęśliwy byl niesamowicie!!
_________________________ __
minini jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-26, 22:20   #186
rinco
Wtajemniczenie

Kism trzymam kciuki za pracę A jak tam po treningach z Jillian, mierzyłaś się, jak rezultaty? Ja zrobiłam dziś Shreda Level 1 i spoko, chyba spróbuję to przejść, bo ćwiczenia Ewki już mi bokiem wychodzą

Dziewczyny mam pytanie, czym doprawiacie zupki? Chodzi mi o jakies zioła. Nie wiem jakie by pasowały np. do krupniku, do zupy z dyni itp.? Jak na razie dawałam tylko bazylię do pomidorów i majeranek do ryby. Chętnie bym coś jeszcze dała do innych zupek, tylko nie wiem co.
rinco jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-26, 22:34   #187
Timii
Rozeznanie

kurcze jak sie tutaj swiatecznie zrobilo

u nas ok. kurcze zazdroszcze przespanych nocy. moze tez powinnam się za to wziąść.
Timii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-27, 06:54   #188
Ewunia_1984
Zadomowienie

Dzień dobry
Obudziłam się przed 6stą i już zasnąć ne mogę Mała sobie jeszcze śpi, a ja siedzę przy kawie i przeglądam długoterminową prognozę pogody i chce mi się wyć!!! Do 7 kwietnia temperatura nie przekroczy 10stopni, ale to i tak mało istotne ponieważ ciągle ma być duże zachmurzenie i opady. No po prostu tylko wyć!!! Idę dzisiaj na zakupy dla Małej na wiosnę, ale teraz to ja nie wiem co mam jej kupić
Ewunia_1984 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-27, 07:38   #189
_millena
Zadomowienie

Kism trzymam kciuki !!

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Kism trzymam kciuki za pracę A jak tam po treningach z Jillian, mierzyłaś się, jak rezultaty? Ja zrobiłam dziś Shreda Level 1 i spoko, chyba spróbuję to przejść, bo ćwiczenia Ewki już mi bokiem wychodzą

Dziewczyny mam pytanie, czym doprawiacie zupki? Chodzi mi o jakies zioła. Nie wiem jakie by pasowały np. do krupniku, do zupy z dyni itp.? Jak na razie dawałam tylko bazylię do pomidorów i majeranek do ryby. Chętnie bym coś jeszcze dała do innych zupek, tylko nie wiem co.
Ja już podaję coraz wiecej posiłków z naszego gara Tzn gotuję dla nas , ale tak trochę sposobem dzieciowym, mniej doprawiam. Sobie doprawiam na talerzu. A przyprawiam gar pieprzem, lekko solą, wrzucam liść laurowy, ziele angielskie, czasem majeranek, tymianek. Do krupniku wrzucam tylko pietruszkę zieloną. Ale zaczęłam najpierw przysmażać warzywa i podduszać na maśle klarowanym, a dopiero potem zalewam wrzątkiem i gotuję dalej. Jest smaczniejszy .
Ziemniaki też podaję z naszego gara. Mniej solę, a sobie dosalam lub nie , na talerzu. Generalnie przyzwyczaiłam się do niesolenia i raczej tż sobie doprawia, ja jem tak jak Borys :P.
A do zupy z dyni to mi pasuje gałka muszkatołowa albo curry

---------- Dopisano o 07:38 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ----------

Cytat:
Dzień dobry
Obudziłam się przed 6stą i już zasnąć ne mogę Mała sobie jeszcze śpi, a ja siedzę przy kawie i przeglądam długoterminową prognozę pogody i chce mi się wyć!!! Do 7 kwietnia temperatura nie przekroczy 10stopni, ale to i tak mało istotne ponieważ ciągle ma być duże zachmurzenie i opady. No po prostu tylko wyć!!! Idę dzisiaj na zakupy dla Małej na wiosnę, ale teraz to ja nie wiem co mam jej kupić
mnie ta pogoda wpedza w depresję

Edytowane przez _millena
Czas edycji: 2013-03-27 o 07:40
_millena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-27, 10:28   #190
GaTTa
Raczkowanie

Hej Ja się witam z kawką

Dziś o tytułem zaspałam

Najpierw mąż zaspał miał wstać o 4 wstał o 5.15 a do pracy na 6 . Musi dojechać 40 km. Wpadł na firmę o 5.58
Ja miała iść na badania na 7 wstałam o 7.35, myślałam że Ada obudzi się jak zwykle po 6 a ta spałą w najlepsze. Mama zeszła do niej i ja w te pędy na badania. Ja wróciłam do domu po 8 to dopiero Mała się obudziła
Dziś nasz budzik pod tytułem Ada zaspał
Nic tylko deprechy nabawimy się przy tej pogodzie

Co do tej mojej pracy to nie wiem muszę się tam przejechać i pogadać z tą babką zobaczymy co mi zaoferuje.

A jak tam porządki przedświąteczne u Was ??
Ja w tym roku nie sprzątam za bardzo bo zaraz po świętach 2 kwietnia przychodzą i wymieniają nam okna w całym domu, więc po świętach będzie zapiernicz.

Miłego dnia
GaTTa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-27, 10:40   #191
nasteczka83
Raczkowanie

Witajcie,

Wpadłam, żeby złożyć najlepsze życzenia na Święta! Rodzinnej atmosfery, spokoju i dużo uśmiechu Pozdrawiamy z Zosią
nasteczka83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-27, 11:07   #192
Efijy
Rozeznanie

[QUOTE=minini;39997189]

niezły pomocnik
u mnie dziś podczas wieszania prania, Olaf wyciągał pranie z koszyka i przynosił mi pod suszarkę a po drodze zgarniał tym świeżym praniem kocie futro z podłogi chciał dobrze..

O tak pomocnik to z niego udany Wszystko chce robić to co my więc najlepszy z niego pomocnik jak śpi z tego co piszesz to jakbyśmy zostawiły
Twojego Olafa z moim Staśkiem to pranie by nam niezłe zrobili bo mój spuścić go na chwilę z oka i już jest pod automatem i wyciąga z pralki wszystko

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

Cytat:
Napisane przez GaTTa Pokaż wiadomość
Hej Ja się witam z kawką

Dziś o tytułem zaspałam

Najpierw mąż zaspał miał wstać o 4 wstał o 5.15 a do pracy na 6 . Musi dojechać 40 km. Wpadł na firmę o 5.58
Ja miała iść na badania na 7 wstałam o 7.35, myślałam że Ada obudzi się jak zwykle po 6 a ta spałą w najlepsze. Mama zeszła do niej i ja w te pędy na badania. Ja wróciłam do domu po 8 to dopiero Mała się obudziła

Co do tej mojej pracy to nie wiem muszę się tam przejechać i pogadać z tą babką zobaczymy co mi zaoferuje.

Ja w tym roku nie sprzątam za bardzo bo zaraz po świętach 2 kwietnia przychodzą i wymieniają nam okna w całym domu, więc po świętach będzie zapiernicz.

Miłego dnia
Powiem tak jeśli chodzi o porządki u minie to jest walka z wiatrakami bo o tyle o ile uda mi się coś ogarnąć to zaraz mam nowe sprzątanie mój syn nie pozwala mi się nudzić.
Stary 2013-03-27, 11:11   #193
_agata
Zakorzenienie

Sałatka - brokuły, kurczak, ryż...

Wczoraj zrobiłam z resztek z obiadu to pyszne!

1/2 brokuła - ugotowany chwilę, podzielony na małe różyczki
pierś kurczaka, w kosteczkę, przyprawiona i usmażona
ze 4-5 łyżek ugotowanego ryżu
pół pęczka koperku, posiekać
1 duzy ogórek kiszony, w kosteczkę
oliwa, sól, pieprz, ząbek czosnku

Wszystko wymieszać, doprawić, gotowe!

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-27, 11:21   #194
debesciara
Zadomowienie

benka gratukluję "mamy"! i postępów oczywiście

Dziewczyny w świątecznym nastroju, a u nas jakoś go zupełnie brak.... jak pisąłam chłop w sobotę się rozłożył z jakims przeziębieniem no i niestety od wczoraj zaczęło brać i mnie i małą i nawet moją mamę (mieszka z nami).. Nic dobrego to na świeta nie wróży Mała miała wczoraj 37,1 niby nie tak źlę.. zachwouje się raczej normalnie, zastanawiam się czy iść do lekarza.. Kurde ostatnio tez mi sie na święta pochorowała, w wigilie i sylwestra byłam u lekarza... chyba będziemy kultywować tę przedświąteczną tradycję.. ;/ shit Wprawdzie mężowi juz prawie preszło.. Mnie drapie gardło, trochę z nosa leci... Mała pokasłuje, wczoraj suchy kaszel dziś mokry.. aż się podduszała chcąć wypluć melę.. ;/ Chociaż ta flegma mogła mieć związek z wieczorną akcją.. słuchajcie dałam małej na podwieczorek maliny z kompotu (własnej roboty) z jabłkiem.. Po dwóch godzinach poszliśmy do spania cyc+butla mm.. mała zwykle na tym etapie usypia mi na rękach i tak byo tym razem i po chwili jak skończyła pic mleko, wtuliła sie i zaczęła tak strasznie wymiotować.. Bez przesady mówiąc, ja miałam całą bluzkę z przodu i troche spodni w wymiocinach, duża część wersalki, jej piżamka (w ogóle musieliśmy ją wykąpać).. no masakra te maliny musiały jej nie posłużyć szło jej nawet nosem i nie mogła sobie bidulka z tym poradzić, dostała póżniej drugie mleko i cyca jeszcze raz i po tym było juz w miare ok, choć dwa razy miała taki jakby odruch wymiotny... ale koniec końców tylko kilka razy sie budziła w nocy na smoka... I rano pojawiły sie jakieś dziwne pokłady flegmy...

a i info od mojej kumpeli: jak sie zapiszesz do newslettera na stronie h&m to dostaniesz 20% na zakupy
debesciara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-27, 11:45   #195
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej Ja się witam z kawką

Dziś o tytułem zaspałam

Miłego dnia
Fajny avatarek.Porzadki-jakie porządki ja niestety nie mam czasuJutro ide do pracy

Po długich i żmudnych poszukiwaniach znalazłam pracęPraca dwuzmianowa 6-14 i 14-22.Zamieniamy sie z meżem rolami on-mama ja-tata Zaczynam od jutra,wyjdę do ludzi ale tez bardzo sie martwie czy moj mąż zrobi wszystko to co powinien przy Szymonku,czy go wysmaruje czy poda mu syrop Tego sie boję najbardziej ale jessst pełno plusów,przede wszystkim wypłata a nie smieszny kuroń,mój dochód się powiekszy prawie dwukrotnieJeny ale sie cieszę...

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-27, 11:50   #196
Efijy
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Fajny avatarek.Porzadki-jakie porządki ja niestety nie mam czasuJutro ide do pracy

Po długich i żmudnych poszukiwaniach znalazłam pracęPraca dwuzmianowa 6-14 i 14-22.Zamieniamy sie z meżem rolami on-mama ja-tata Zaczynam od jutra,wyjdę do ludzi ale tez bardzo sie martwie czy moj mąż zrobi wszystko to co powinien przy Szymonku,czy go wysmaruje czy poda mu syrop Tego sie boję najbardziej ale jessst pełno plusów,przede wszystkim wypłata a nie smieszny kuroń,mój dochód się powiekszy prawie dwukrotnieJeny ale sie cieszę...
O to super gratulacje mąż na pewno sobie poradzi oni jak muszą to sobie lepiej radzą niż my podejrzewamy . Sama też myślę o jakiejś pracy bo do starej to raczej nie wrócę , ale tu gdzie mieszkam to ciężko coś znaleźć więc póki co Stasiek ma mnie dla siebie.
Stary 2013-03-27, 13:03   #197
she_87
Raczkowanie

Hej,

Ja dzisiejszej nocy zaczyanm odstawianie od jedzenia u nas jest min 3 pobudki a zdarza się 6-8. Rano wstaje do pracy wiec czasem jest bardzo ciężko przetrwać dzień.
Zastanawiam sie czy podawać wode zamiast piersi czy wogole nic?

U na steż Sara zaczeła schodzić tyłem z kanapy łóżka.
Pozdrawiamy trzymajcie kciuki żebyśmy przetrwały dzisiejsza noc.
she_87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-27, 13:17   #198
izotropia
Rozeznanie

Dziewczyny dziś mnie Krystianek zaskoczył i to bardzo leży na podłodze, na brzuszku, na plecach... i nagle patrzę się na niego - siedzi na środku pokoju i bawi się zabawką, nie wiem jak on to zrobił, aż pobiegłam się mamy zapytać czy czasem gdzieś nie przeszła i go nie posadziła, ale mówi, że nie.. że owszem szła z łazienki do kuchni ale widziała że leży i nie dotykała go i teraz ciągle go obserwuję co robi bo chciałam zobaczyć jak siada, ale gdzie tam.. leży i się turla no nic, kiedyś pewnie to powtórzy... może dziś/jutro a może za tydzień
ale fajnie
izotropia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-27, 15:26   #199
GaTTa
Raczkowanie

anulka4771 Super gratuluję znalezienia pracy
Tatuś na pewno sobie poradzi

izotropia Dla Krystianka

No ja zapomniałam napisać że moje dziecko w końcu zaczęło się przewracać z brzuszka na plecki <nareszcie jakiś postęp> Dokładnie w dniu jak skończyła 10 miesięcy
GaTTa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-27, 15:30   #200
Maddy84
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to Maddy84

Witam witam mimo paskudnej pogody w dobrym nastroju Widzać światełko w tunelu jeśli chodzi o sen mojej Hani Ośmielona powodzeniem metody TH w dzień już nie mogę się doczekać kiedy zabierzemy się za nocne ekscesy mojej córci. Zakupiłam nawet książkę "Zaklinaczka dzieci" którą pochłaniam wieczorami jak mała pójdzie spać. Na razie nie będę za bardzo chwalić żeby nie zapeszyć ALE mam wrażenie, że noce stały ciut lepsze

Cytat:
Borys reaguje różnie, czasem się uśmiecha i czaruje, czasem się uśmiecha i odwraca głowę ( wstydzi się), czasem jest tak jak opisuj Agata.
A jesli chodzi o odkurzanie okruchów z podłogi to też nie muszę robić tego samodzielnie, bo zanim wyciągnę sprzęt, to moje dziecko zeżre wszystko, nie zostawi ani jednego okruszka. Dziś po obiedzie (!!!) zeżarł to co spadło na podłogę podczas jedzenia , a potem wyjadł okruszki z krzesełka gdybym w kuchni miała cos na podłodze, też by pewnie zjadł :/

w sobotę byliśmy na imprezie w knajpie, z dzieckiem, bo to 60tka teścia była. Spadł smoczek. Ale nie upadł od strony silikonu tylko od strony plastiku. Borys sobie podniósł i wsadził do dzioba. Ciotki Dewotki uruchomiły syreny Kurcze jakby widziały jak on sie kładzie w przedpokoju i liże podłogę to nie wiem co by wtedy zrobiły.....
Również mam nadprogramowy odkurzacz w domu. Tym elektrycznym tylko po nim poprawiam, choć generalnie Hanka jest lepsza w teście białej rękawiczki niż telewizyjna perfekcyjna pani domu :P Z drugiego końca pokoju potrafi dostrzec to co dla zwykłego śmiertelnika jest w ogóle niewidoczne.

A co do ciotek to moja babcia ostatnio miała imieniny i z tej okazji zjechała się spora część rodziny (się zrymowało :P). W ramach przekąski dałam małej chrupka. Musiałam zmienić pokój bo jedna z moich ciotek stresowała mi dziecko cały czas gulając jej do buzi i gdacząc: "jezu... o matko...oj duże... a nie, jednak nie... yyyy... nie za duże?! na pewno się zaktrzusi... o rany połknęła".

Aaa! Millena strasznie się uśmiałam czytając o dniu Matki Polki

Cytat:

Gratuluję i powodzenia!
Stary 2013-03-27, 16:16   #201
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Cytat:

Ale wymiata- zamiata.
Cytat:

Gratuluje, super sprawa z tą pracą.
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-27, 21:23   #202
natusiakac21
Raczkowanie

witam
Cytat:

super z tą pracą ciesze się, że Ci się udało. A powiesz w jakim zawodzie będziesz pracować?
Cytat:
anulka4771 Super gratuluję znalezienia pracy
Tatuś na pewno sobie poradzi

izotropia Dla Krystianka

No ja zapomniałam napisać że moje dziecko w końcu zaczęło się przewracać z brzuszka na plecki <nareszcie jakiś postęp> Dokładnie w dniu jak skończyła 10 miesięcy
za postępy
Cytat:
Napisane przez Maddy84 Pokaż wiadomość
Witam witam mimo paskudnej pogody w dobrym nastroju Widzać światełko w tunelu jeśli chodzi o sen mojej Hani Ośmielona powodzeniem metody TH w dzień już nie mogę się doczekać kiedy zabierzemy się za nocne ekscesy mojej córci. Zakupiłam nawet książkę "Zaklinaczka dzieci" którą pochłaniam wieczorami jak mała pójdzie spać. Na razie nie będę za bardzo chwalić żeby nie zapeszyć ALE mam wrażenie, że noce stały ciut lepsze

Również mam nadprogramowy odkurzacz w domu. Tym elektrycznym tylko po nim poprawiam, choć generalnie Hanka jest lepsza w teście białej rękawiczki niż telewizyjna perfekcyjna pani domu :P Z drugiego końca pokoju potrafi dostrzec to co dla zwykłego śmiertelnika jest w ogóle niewidoczne.

A co do ciotek to moja babcia ostatnio miała imieniny i z tej okazji zjechała się spora część rodziny (się zrymowało :P). W ramach przekąski dałam małej chrupka. Musiałam zmienić pokój bo jedna z moich ciotek stresowała mi dziecko cały czas gulając jej do buzi i gdacząc: "jezu... o matko...oj duże... a nie, jednak nie... yyyy... nie za duże?! na pewno się zaktrzusi... o rany połknęła".

Gratuluję i powodzenia!
nie ma to jak rady "dobrych cioć" uwieeeeeeeeeelbiam to

A moje dziecie znów ma gorczkę, to już 12 dzień jak jest chory, drugi antbiotyk. Ja już nie wiem jak mu pomóc bo nie podoba mi się to ciągłe pakowanie leków w niego. Byliśmy u trzech różnych lekarzy w tym u ordynator oddziału dziecięcego, robiliśmy badania, skrupulatnie podajemy leki, witaminki, chuchamy i nic nie pomaga.

Millena uwielbiam Twoje poczucie humoru i bloga

Agata powiedz cz mi się śniło czy Ty kiedyś pisałaś, że robiłam Maciowi rybkę po grecku? bo nie mogę nigdzie się docztać, a robiłam dziś dla Antosia i chciałam sprawdzić jakim Ty sposobem przyrządzasz
natusiakac21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-27, 22:19   #203
Ewunia_1984
Zadomowienie

Cytat:
Hehe rewelacja! Jeszcze naucz go okna myć!!!
Cytat:
Dziewczyny dziś mnie Krystianek zaskoczył i to bardzo leży na podłodze, na brzuszku, na plecach... i nagle patrzę się na niego - siedzi na środku pokoju i bawi się zabawką, nie wiem jak on to zrobił, aż pobiegłam się mamy zapytać czy czasem gdzieś nie przeszła i go nie posadziła, ale mówi, że nie.. że owszem szła z łazienki do kuchni ale widziała że leży i nie dotykała go i teraz ciągle go obserwuję co robi bo chciałam zobaczyć jak siada, ale gdzie tam.. leży i się turla no nic, kiedyś pewnie to powtórzy... może dziś/jutro a może za tydzień
ale fajnie
Pewnie jak Mamuś nie będzie patrzyła to powtórzy
Cytat:
Napisane przez she_87 Pokaż wiadomość
Hej,

Ja dzisiejszej nocy zaczyanm odstawianie od jedzenia u nas jest min 3 pobudki a zdarza się 6-8. Rano wstaje do pracy wiec czasem jest bardzo ciężko przetrwać dzień.

Ja bym nie podawała wody, żeby później nie przyzwyczaiła się na wstawanie na wodę.
Jak te Wasze dzieciaczki to robią, że same schodzą. Moja chetnie próbuje zejść, ale głową w dół

Cytat:
mnie ta pogoda wpedza w depresję
Mnie też, ciągle sprawdzam czy coś się nie zmieniło na lepsze

Cytat:

Dziewczyny, macie jakiś fajny przepis na kiełbasę białą, no na taką surową białą wielkanocną??? Wiecie o co chodzi Boże, w święta będę musiała coś ugotować

Zaszalałam dzisiaj na zakupach dla Małej i kupiłam min. buciki, ale coś nie chce w nich chodzić. Jak ją trzymam to idzie, ale nogi jej się plączą, mam takie wrażenie, że ociężale je podnosi i teraz nie wiem czy musi się przyzwyczaić czy te buty jej nie odpowiadają? Trochę za nie dałam i wkurzę się jak będą do du... Tak też teraz myślę, że może za duże są. O ile buty powinny być większe?
Kupowała może któraś buciki Elefanten? Moja koleżanka je chwali.
Ewunia_1984 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-27, 22:51   #204
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Bry
Cytat:
Kism Trzymam kciuki

My po kontroli u lekarza. Gardło czyste, troszkę flegmy jeszcze ma. Na szczęście oskrzela czyste. Będą nam trzonowe zęby wychodzić bo dziąsła rozpulchnione Lekarka to ujrzała.

Wczoraj dzwoniła do mnie była współpracownica z którą razem pracowałam. Pytała czy nie chce wrócić do pracy na 1/2 etatu.... Ależ mam dylemat... Znowu w to samo się pakować, a przecież chcę zmienić branże i pracę... I znów to dojeżdżanie.... Sama nie wiem ....
No znów dojeżdżanie. Ja szukałam pracy na miejscu, jak szukałam, bo ostatnio odpuściłam. No więc, szukałam na miejscu a być może znowu będe dojeżdżała. 7km ale zawsze to dojeżdżanie. U mnie to nic pewnego, okaże się może po świętach. No i nie wiem czy opłaca się dojeżdżać na 4godz dziennie. No i ja też chciałam zmienić branżę a okaże się że znowu wyląduję w sklepie

Cytat:

Bomba

Cytat:

Gratuluję

Cytat:

Gratuluję i powodzenia!
Jeśli chodzi o rymowanie to napiszę Wam jaki wierszyk ułożyłam chrześniakowi męża do szkoły wierszyk o piesku

Mamy w domu pieska, nazywa się Bari,
to pies mojego brata i bardzo się nim chwali,
gdy trzeba iść na spacer brat szybko ucieka,
a Bari nasz kochany bardzo głośno szczeka.

A na święta u nas będzie http://www.mojewypieki.com/przepis/kostka-cappucino i http://www.mojewypieki.com/przepis/rafaello

Dobranoc.

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ----------

[QUOTE=Ewunia_1984;4001699 5]
Dziewczyny, macie jakiś fajny przepis na kiełbasę białą, no na taką surową białą wielkanocną??? Wiecie o co chodzi Boże, w święta będę musiała coś ugotować [QUOTE]
Ale co to znaczy przepis na kiełbasę? chcesz robić kiełbasę? Czy chcesz wiedzieć jak ją podać? My kiełbasę podajemy bardzo kreatywnie podgrzaną w wodzie z musztardą

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ----------

Jeszcze raz ja
Paula zaliczyła pierwszy spacer w spacerówce. Podobało jej się, ale mnie niekoniecznie strasznie głęboka ta spacerówka. Pauli widać nie było jak leżała, pierzyna by się w tym wózku zmieściła zobaczymy jak będzie dalej.

Dobranoc.

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-28, 07:56   #205
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Dzien dobry ja jestem pierwsza? wow. Dziewczyny spicie?

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-28, 08:07   #206
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

druga, druga. Leon nie spi od 4, mial biegunke chyba ;/
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-28, 09:06   #207
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natusiakac21 Pokaż wiadomość

Agata powiedz cz mi się śniło czy Ty kiedyś pisałaś, że robiłam Maciowi rybkę po grecku? bo nie mogę nigdzie się docztać, a robiłam dziś dla Antosia i chciałam sprawdzić jakim Ty sposobem przyrządzasz
Ja robiłam, w przepisach być powinna.

Cytat:

Zaszalałam dzisiaj na zakupach dla Małej i kupiłam min. buciki, ale coś nie chce w nich chodzić. Jak ją trzymam to idzie, ale nogi jej się plączą, mam takie wrażenie, że ociężale je podnosi i teraz nie wiem czy musi się przyzwyczaić czy te buty jej nie odpowiadają? Trochę za nie dałam i wkurzę się jak będą do du... Tak też teraz myślę, że może za duże są. O ile buty powinny być większe?
Kupowała może któraś buciki Elefanten? Moja koleżanka je chwali.
Elefanteny jak najbardziej sa ok.
Tylko żeby miały odpowiednio uginająca się podeszwę

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-28, 09:12   #208
pola_m
Wtajemniczenie

witam się z jaglanką

Anton już śpi, wstał dzisaij wcześniej (o 5.30).

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość

do dyni rewelacyjnie pasuje kolendra - najlepiej jak masz całe ziarna i zetrzeć je w moździerzu. Albo super jest do dyni trochę pomarańczy i imbir.
Do mdłych - np cukinii fajnie pasuje gałka muszkatołowa
Zawsze się też sprawdza tymianek i rozmaryn.
No i uwielbiam połączenie pietruszka+czosnek.
Antoś większość z tego zjada. Nie daję mu pikantnych rzeczy (curry czy chili) ani słonych (odrobinę solę, ale b.mało)

Cytat:

Gratulacje!!
Super z pracą, i mąż na pewno da sobie radę

Cytat:
Napisane przez she_87 Pokaż wiadomość
Hej,

No i jak noc? Mam nadzieję, że pozytywnie
Ja kiedyś próbowałam oszukać Antka wodą, ale tylko się wkurzał. I teraz jak odstawiliśmy nocnego cycka, też bez wody

Cytat:
ale fajnie
Brawa dla Krystianka

I jeszcze Wam coś pokażę, fascynacja pralką sięga szczytu...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_3054.jpg (85,8 KB, 63 załadowań)

Edytowane przez pola_m
Czas edycji: 2013-03-28 o 09:14
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-28, 09:29   #209
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cześć

Kolejna CAŁA noc przespana To już trzecia

Dziewczyny, co robicie dla siebie i dzieci z soczewicy? Pierwszy raz kupiłam soczewicę i w ogóle nie wiem, co mam z nią zrobić

pola, Antek jest świetny Hanię też fascynuje pralka. Jak jest otwarta, to wchodzi do środka. Jak jest zamknięta, to przyciska guziczki A wczoraj gotowałam firanki (90stopni), a Hania sobie otworzyła szafkę (pralkę mam w kuchni w zabudowanej szafce), dotknęła okienka i się oparzyła :/

pola, jakie masz pieluszki wielorazowe teraz? Zamówiłam sobie dwa otulacze wełniane u franiszki, ale nie wiem, czy dobrze zrobiłam :/

Edytowane przez Gaabbi
Czas edycji: 2013-03-28 o 09:32
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-28, 09:38   #210
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Cześć

Kolejna CAŁA noc przespana To już trzecia

Dziewczyny, co robicie dla siebie i dzieci z soczewicy? Pierwszy raz kupiłam soczewicę i w ogóle nie wiem, co mam z nią zrobić
też chętnie się dowiem - nigdy nic nie gotowałam z soczewicy

o kurcze - ale zazdroszczę Wam przespanych nocy!

u nas przez tydzień były noce z 1 pobudką na ululanie i smoczek i z jedną na karmienie o 2:00 - a od 3 dni są 3 pobudki, z tym że jedna po karmieniu jest masakryczna, bo mi dziecko usnąć nie chce chodzę jak zombie

W lutym Ola pięknie usypiała w łóżeczku w ciągu dnia - 15 minut i nie ma dziecka, a w marcu trochę się przeziębiła, znowu zęby dają czadu i usypiałam ją na rękach (zasypiała tak w ciągu 10 minut)

Dzisiaj postanowiłam uśpić dziecko w łóżeczku - GODZINĘ z nią walczyłam - były piski, krzyki, płacz jakby ktoś ją ze skóry obdzierał, wiła się i wstawała, jak ją brałam do pionu to piszczała z radości i ziewała.
skapitulowałam po godzinie (no porażka na całej linii)- usnęła mi w ciągu 3 minut na rękach
CO JA MAM Z TYM MOIM DZIECKIEM POCZĄĆ?
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości