|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 13 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.13 |
|
3 | 6,12% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
3 | 6,12% |
| Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 |
|
22 | 44,90% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.13 |
|
10 | 20,41% |
| Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
5 | 10,20% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.
Cytat:
ale jak poczytasz komentarze przy tym przepisie to ludzie piszą, że szynka jak najbardziej Ta marynata z przepisu mi akurat pasuje, smaczne mięsko wychodzi, więc może i Wam przypadnie do gustu ![]() Cytat:
naciesz się domkiem, rodziną i świętami ![]() A co do badania to masz rację. Sprzęt ma zasadnicze znaczenie... Aż dziwne, że Wasz lekarz jeszcze się w dobre USG nie zaopatrzył. No i mamy klasyczny przykład błędy w pomiarze, w Waszym wypadku A z terminem to się chyba do końca nie powiesz, jak jest naprawdę ![]() Cytat:
dla niezniszczalnych nokii
|
|||
|
|
|
#3122 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.
Cytat:
![]() Cytat:
bardzo proste w przygotowaniu, a jestem pewna że nie wcinam świństwa na kanapkach ![]() Cytat:
![]() Cytat:
zawsze byłam zmarźlakiem, a teraz ciągle okno otwieram i się odkrywam w nocy
|
||||
|
|
|
#3123 | |
|
Zakorzenienie
|
Dobra debil ze mnie
klikałam na ptaszek aobok akceptuje ale nie kliknęłam na napis.. teraz jak kliknęłam na ptaszek a potem na napis to jakby się nie wyświetla![]() ---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- Cytat:
przyszedł do nas jakiś bezdomny/biedny po jedzenie i oddaliśmy mu m.in. nasze całe pieczywo i teraz nie mam sama co jeść.. ehh |
|
|
|
|
#3124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3125 | |||
|
Zadomowienie
|
Heja
![]() ![]() i kurde przez 2 tyg przytyłam 3 kg ![]() Cytat:
i wczoraj pojechałam do sklepu zamówiłam wózek zapłaciłam zaliczkę i dogadałam się z facetem, że najprawdopodobniej po 22 kwietnia przyjadą tam dziadkowie i mają kupić ten wózek tak jakby nie był zamawiany ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
aaa pokarze Wam jeszcze jaką biedrone kupiłam w lumpie, mam nadzieje, że nie jest zbyt damska i Kuba nie będzie chciał przez nią w przyszłości w sukienkach chodzić, ale za 10 zł to szkoda mi było nie brać
|
|
|
#3126 | |
|
Zakorzenienie
|
Generalnie nie sądze by było nam zimno, ale gdzieś czytałam (nie u nas przypadkiem
) że podczas porodu bardzo marzną stopy więc warto mieć skarpetki ![]() Cytat:
![]() Ale z Ciebie dobra duszyczka. Sama sobie od ust odjęłaś, żeby obcemu dać. Tak jak Justi mówi, oby on zjadł
|
|
|
|
|
#3127 |
|
Zakorzenienie
|
jak wyrzuci pyszniusia bułkę korzenną, którą kupiłam dzisiaj w południe jeszcze cieplusią to utłukę
|
|
|
|
#3128 |
|
Zakorzenienie
|
nie
laski tylko obcasy ściągają do skłonów
|
|
#3129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O kurka!! To pewnie będziesz pierwsza! Biedrona genialna i wcale nie kobieca a unisex. Ja też! Kiepskie krążenie mamy... |
|
|
|
|
#3131 |
|
Zakorzenienie
|
Czy tylko ja tutaj marzłam przed ciążą i nadal jestem zmarzluch okropny
|
#3132 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to tylko 3,5 tygodnia i już nie chcę naturalnego porodu, nie mogę się doczekać
|
|
|
#3133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super |
|
|
|
|
#3134 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jaki kolor? bo ja tez jestem na chwile obecna zdecydowana na ten wozek ![]() ---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ---------- Cytat:
bo termin porodu 2 maja.
|
||
|
|
|
#3135 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
OM na 2 maja, ale miałam krótkie cykle i wszystkie początkowe USG 24-27 kwiecień i lekarz sam wybrał termin, ale ja też myślałam o tej dacie bo TZ ma urodziny 25 i wolałam żeby synuś miał urodziny przed nim
|
|
|
#3136 |
|
Zadomowienie
|
Ja tylko na chwilkę- meldujemy się po wizycie u ginekologa w Polsce ![]() Adaś pozostał Adasiem , waży już 670g i ma cudowny, mały nosek Wszystkie pomiary w normie, pięknie się rozwija, moje wyniki też ok, szyjka długa, zamknięta więc tylko niepotrzebnie mnie w UK przestraszyli ![]() Pozdrawiam, odezwę się na dłużej jak tylko nacieszę się Polską |
|
|
|
#3137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Adasia
|
|
|
|
|
#3138 | ||
|
Zakorzenienie
|
Aaś! nie zapomnij kupić dwóch smoczków!
http://www.youtube.com/watch?v=4rYW5ELfdDM Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ---------- Cytat:
jeszcze zastanawiam sie nad lnianym grafitowym...bo nie wiem czy tata spacerujacy w wozkiem bedzie wygladal normalnie z tymi kropeczkami ale na polke choruje juz dluuuugi czas.
|
||
|
|
|
#3139 |
|
Zakorzenienie
|
Wklejam Wam zawartość moich toreb do porodu:
Torba PORÓD: Dokumenty: • dowód osobisty • dowód poświadczajacy aktualne ubezpieczenie zdrowotne • karta przebiegu ciąży • skierowanie do szpitala (nie jest wymagane, ale dobrze mieć) • numer NIP pracodawcy lub własny w przypadku prowadzenia działalności gospodarczej Wyniki badań: • grupa krwi i czynnik Rh (oryginał) • przy ujemnym Rh (Rh-) - badanie na obecność przeciwciał anty Rh • zrobione po 32. tygodniu HBS - badanie krwi na nosicielstwo antygenu wirusa żółtaczki zakaźnej • badanie GBS zrobione w trakcie ciąży • odczyn WR - badanie w kierunku kiły • wyniki USG (we wczesnej ciąży oraz ostatniego badania) • ostatnia morfologia i badanie moczu Na czas porodu: • ubranie dla mamy • skarpetki • wygodne ubranie i kapcie dla taty • jednorazowe pieluchy w kształcie podpasek • woda kosmetyczna w aerozolu do odświeżania twarzy • woda niegazowana • gumka do włosów • lanolinowa pomadka do ust (wysuszonych podczas długotrwałego oddychania) • dla chętnych: aparat fotograficzny, ulubiona muzyka i odtwarzacz mp3 • coś słodkiego ToRBA POBYT MAMY: ubrania/buty/reczniki: • koszula z rozcięciem, wygodna do karmienia • szlafrok i klapki pod prysznic • skarpetki • 2 staniki do karmienia • kapcie • 2 ręczniki kosmetyki/art.higiniczne: • ew. jednorazowe majtki poporodowe • pasta i szczoteczka do zębów • szampon • mydło w płynie Jeleń • papier toaletowy • chusteczki higieniczne • 20 pieluch jednorazowych w kształcie podpasek • wkładki laktacyjne • podkłady pod łóżko pozostałe: • grzebyk • ew. laktator • poduszeczka "jasiek" - przyda się do karmienia • woda mineralna niegazowana • telefon • ładowarka do telefonu • długopis i notatnik • sztućce • kubek TORBA DZIECIACZEK (na trzydniowy pobyt w szpitalu): artykuły higieniczne/kosmetyki: • najmniejszy rozmiar jednorazowych pieluch • chusteczki nawilżane • płatki kosmetyczne • sterylne gaziki do pielęgnacji pępka (nie są wymagane) • kosmetyki (mydełko, sudocrem) ubrania: • 3 bawełniane koszulki • 2 bawełniane cienkie czapeczki i jedna cieplejsza • 3 pajacyki (śpiochy z rękawami i nogawkami - wygodniejsze są rozpinane w kroku) lub 3 kaftaniki i 3 pary śpiochów • skarpetki i rękawiczki pozostałe: • 5 pieluch tetrowych - na pewno przydadzą się np. po kąpieli • ręcznik kąpielowy • kocyk lub rożek • smoczek Na powrót do domu: • ubranie dla mamy (pamiętaj, że Twój brzuch nie od razu stanie się płaski) • odpowiednie do pogody ubranko dla dziecka • krem ochronny • fotelik samochodowy dla noworodka. • majtki • skarpetki • buty • ew. wkładki/podpaski |
|
|
|
#3140 |
|
Zadomowienie
|
Mały od 25 tygodnia siedzi dupką na szyjce i już na 99 % się nie odwróci, dowiedziałam się o tym 2 tyg temu i było mi przykro, że raczej nie będę miała naturalnego porodu, ale po przemyśleniu tego wszystkiego jestem zadowolona z takiego obrotu sprawy
|
|
#3141 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
milego pobytu w Pl.
|
|
|
|
|
#3142 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a nie wiem, czy widziałaś ale na all jest chyba ten lniany w super stanie za 900 zł o tu http://tablica.pl/oferta/wozek-tako-...1-ID2pihw.html
Edytowane przez salviae Czas edycji: 2013-03-27 o 16:57 |
|
|
|
|
#3143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzieki swoja droga, maly mojej siostry fiknal tydzien przed porodem :P mam nadzieje, ze Twoj bedzie siedzial na dupce i zadnego numeru juz nie wywinie hehe. |
|
|
|
|
#3144 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczyny.
byłam dzisiaj u gina. Mam skrócona szyjkę (ma już 2 cm). Zdołowałam się troszkę.... czy mogę zapytać te z was, które też mają skróconą, ile macie tej szyjki? bo mój lekarz jest typem faceta, który mnie zawsze stara uspokoić i nie odpowiedział mi konkretnie, czy to bardzo krótka czy nie jest tak źle. Powiedział, że mogłaby być dłuższa i że mam się oszczędzać... bo Kubuś jeszcze malutki. Jestem już w 35 tc a on waży zaledwie 2100! ale powiedział, że to przy dolnej granicy normy, także nie ma co się martwić tą wagą. |
|
|
|
#3145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3146 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a co do koloru wózka to tatusiowie przecież i różowe prowadzą
|
||
|
|
|
#3147 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
[QUOTE=Mysia mysz;4000801 przysłali mi ofertę z nc+ ale zdzierstwo:/ boję się polsatu, ale nie wiem czy się tam nie przenieść:/ ma któraś z was polsat? kiedyś była kiepska jakość, ale może jets lepiej?[COLOR="Silver"] Czytałam wypowiedź jednego łepka na temat nc+ . Uważajcie i czytajcie uważnie!!!!! http://www.wykop.pl/ramka/1457561/ni...e-zagrywki-nc/ Co do Polsatu to mamy i nie narzekamy. Jedyne co jest wkurzające to ich dekodery. Maskara jakaś. Co prawda z reklamacją nie ma problemu, tylko tyle że to wadliwy sprzęt na maksa. Lepszy sprzęt dają od 99 zł za abonament. Kicha!!! Ale ofertę mają spoko. Cytat:
Dzisiaj byliśmy w netto. Kupiliśmy matę edukacyjną z przecenie za 39,90, komódkę z rattanu jako przybornik za 129,00 i podusię w kształcie samochodzika i zakupy spożywcze |
||
|
|
|
#3148 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() zara zacznie sie rozpakowywanko Cytat:
Cytat:
![]() ja dokupilam dzis wode w butelkach z dziubkiem,dopakuje szlafrok i szczoteczke do zebow i bedzie chyba git ![]() mozna rodzic w soczewkach??? ![]() mam znów pytanie ZUSowe, zanioslam to L4 no i powinni niby wyplacic kase z chorobowego w 30dni od zlozenia dokumentow, ale wyczytalam tez ze "dat 30dni obowiazuje od daty oplacenia skladki za miesiac w ktorym powstala niezdolnoscsc do pracy." niezdolnosc powstala 19go marca,wiec za marzec zaplace DO 10go kwietnia,czyli od 10kwitnia licza te 30dni ![]() a i tak zaplace tylko zdrowotne bo l4 amm na caly mieiac co zeruje mi składki...
|
||||||||
|
|
|
#3149 | |
|
Zakorzenienie
|
http://xfactor.tvn.pl/wideo,2103,v/p...ie,716253.html Maja Hyży bootcamp
![]() Cytat:
ale polka dots siedzi mi w glowie i nie wiem jaki bedzie ostateczny wybor, bo w sumie caly czas to przy tej kolorystyce obstaje. |
|
|
|
|
#3150 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:33.

ale jak poczytasz komentarze przy tym przepisie to ludzie piszą, że szynka jak najbardziej 

A z terminem to się chyba do końca nie powiesz, jak jest naprawdę
dla niezniszczalnych nokii 

klikałam na ptaszek aobok akceptuje ale nie kliknęłam na napis.. teraz jak kliknęłam na ptaszek a potem na napis to jakby się nie wyświetla

) że podczas porodu bardzo marzną stopy więc warto mieć skarpetki 

Ślub 27. X. 2012