|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#661 |
Zadomowienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!
JolanT malutka śliczna!
![]() Megi w końcu urodzisz (; Nową mamusię też witam ![]() Nie pamiętam co tam miałam pisać... u nas ciągły brak czasu... dzisiaj kontrola w CB, Jaśka w tydzień 200g przybrała, mamy już 3,5 kg! 11 kwietnia pierwsze szczepienie... Poza tym do pracy wstąpiłam, pooglądałam nowe kolekcje tapet i zamówiłam do sypialni. W piątek klucze do nowego mieszkania dostajemy. Poza tym chusta przyszła i się chustujemy ![]() Wiązanie nie takie straszne... wkładanie dziecka samemu - tu ciężej ![]()
![]() |
#662 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zastanawiam się czy nam się tyle opłaca szykować, jak mamy 1 dzień być u mojej rodziny a drugi u tż.. ale jutro sie okażę ![]() Słoniki mnie uwiodły po prostu ![]() Cytat:
http://www.smykolandia.pl/galerie/t/...oteli_4262.jpg tylko na zdjeciu spacerowka ma zolty wklad, a tak naprawde nie ma go w rzeczywistosci i jest taki braz, mam zdjecia na zywo to moge wyslac jak chcesz ![]() Licytuje pare rzeczy na all.. ciekawe czy mnie przebija, kwoty niektore to grosze a inne i tak taniej niz w sklepie.. ![]() Dzisiaj bylam z tz na zakupach spozyczo swiatecznych, a takze kupilam dla meza 2 koszulki na krotki rekaw (JEDNA POLO A NIE LUBI POLO, ALE BEDZIE CHODZIL MI SIE PODOBA HIHI LEKKIE OBURZENIE BYLO), bo pozniej o nim moge zapomniec, i 2 pary spodni, to na swieta chociaz meza wystroje heh.. sobie szykuje kreacje, mam wieksza marynarke turkusowa i czerwona, bluzke jedna czarna ktora musze zmierzyc bo na brzuchu moze sie zawinac i spodnice co ledwo ledwo ale moze da rade, koszule dla tz szykuje i pranie ostatnich rzeczy ktore mam dla malego... troszke dzis pospacerowalam, jakos mnie tam cos ciagnie to boli, mam zamiar podlogi zmywac w pozycji dozwolonej... Dzisiaj do mnie polozna sama zadzwonila jak u lekarza bylo.. no i mowi, ze na swieta nie ma co sie klasc do szpitala bo smutno ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- Cytat:
![]() ![]()
Dla Ciebie moje serce bije tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło... PAWEŁEK ![]() 12.04.2013 R. Edytowane przez eluśka87 Czas edycji: 2013-03-27 o 16:22 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#663 | |
Raczkowanie
|
właśnie wróciłam z dzisiejszego ktg i zapis książkowy...ufff...wczora j widocznie mały miał gorszy dzień - w końcu to już mały człowiek i też może mieć swoje nastoje
![]() no ale skurczy zero...i coś czuje, że w terminie, czyli w sobotę nie urodzę... Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#664 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() fota super ![]() Cytat:
![]() malutka przesłodko wyglada w chuście ![]()
![]() |
![]() |
#665 |
Raczkowanie
|
Dziękuję za miłe powitanie. Dla wszystkich oczekujących mój opis pierwszego porodu: w pewien piątek kilka lat temu byłam u lekarza na wizycie w przeddzień terminu czyli w 40 t.c. lekarz zbadał mnie zrobił KTG po czym oświadczył, że porodu z tego nie będzie tak szybko. to była godzina 17. W następny dzień około godziny 6 rano w sobotę obudziły mnie bóle brzucha jak przy jelitówce. Powlokłam się do WC z przeświadczenie, że coś mi zaszkodziło.Miałam biegunkę, ulżyło mi i poszłam do łóżka ale za 15 min znowu ten ból. Wyskoczyłam z łóżka jak oparzona i dawaj do ciepłej kąpieli. Skurcze przeszły.... Wstałam, zjadłam i o 12 zapragnęłam trochę poleżeć. Jak się kładłam poczułam jakby bańka pękła mi w brzuchu i polały się wody całkiem przeźroczyste. Wzięłam kolejną kąpiel wody nadal się sączyły ale na podpasce taki różowy śluz. Skurcze zaczęły mnie powoli boleć. O godz. 14 byłam na IP. Skurcze się nasilały aż zrobiły się tak silne, że nie mogłam się ruszać ani mówić. Położna zrobiła mi mega bolesny masaż szyjki macicy i kazała przeć. Po dwóch parciach o 15:30 urodziłam córkę. Teraz planuję urodzić i zzo bo jak wspomnę ten ból to mam takiego stresa, że czasem spać nie mogę. Przy pierwszym dziecku miałam wózek Roan Marita i sprawdził się znakomicie, teraz mam kupiony Passo. Wyprawkę mam całą, wszystko kompletne teraz tylko czekam....Mały podobno gotowy do porodu ma wypełniony już żołądek i jelitka ale nie zszedł do miednicy jeszcze podobno pływa wysoko. Szyjkę mam miękką ale zamkniętą i długą na 5 cm, skurczów na KTG żadnych.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#666 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Nestelle brawo za wizyte poloznej, no i ladnie przybiera dzidzio ![]()
![]() |
![]() |
#667 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Masz sliczne kangurzatko!!! ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#668 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() pieknie musialo wygladac powitanie w domu ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny z becikowym jest tak, że nalezy przedstawic dokument ze u lekarza bylam do 10 tygodnia ciazy prawda, czy karta ciazy xero wystarczy??czy napewno nam zabieraja karte ciazy w szpitalu czy tylko do wgladu??? zalatwialyscie u siebie takie cos? Moderna ja mam 4 sztuki majtek siateczkowych takich tanszych chyba 7 cos mnie op. wynioslo... i nie dokupuje, jak cos kupie.. ale nie wiem jak to u naa bedzie.. niby maly 3700 plus minus badz juz w zaokragleniu przez gina ma.. główka 35 cm niecale tak wyszlo jakos.. w srode sie dowiem ile nam urosl maluszek.. ---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ---------- Cytat:
![]()
Dla Ciebie moje serce bije tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło... PAWEŁEK ![]() 12.04.2013 R. Edytowane przez eluśka87 Czas edycji: 2013-03-27 o 16:40 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#669 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#670 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Śliczny ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#671 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
o ile kryteria zarobkowe się spełnia .... ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#672 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------- Cytat:
![]() no i śliczna Pyzunia ![]() ---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#673 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() dzis uadlo mi sie sciagnac 120ml z dwoch cycow ![]() ![]() na razie Mlody marudny od 2 godz z reki nie schodzi bo placz nawet smokiem oszukac sie nie da ... a bankowo nie glodny bo wychal duzo duzo no nic trzeba przeczekac ![]() . |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#674 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() zacofana czy co ![]() ---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ---------- Wy ciągle o tym ktg , a ja nie miałam ani razu ![]() mam robione tylko usg - przepływy krwi i czy dziecko dotlenione. a tak w ogóle to 11 dni przed porodem zaczynają mnie boleć cycki ![]()
15-07-2006 ![]() od 13-04-2013 najszczęśliwsza mama na świecie http://suwaczki.slub-wesele.pl/201304134865.html Edytowane przez anika_s Czas edycji: 2013-03-27 o 17:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#675 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#676 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Podobno rozpieściłam dziecię ![]() Dziękuje kochana ![]() Cytat:
![]() dziękuje ![]() Sunshine - dziękuje ![]() genialne... mogę posiedzieć na komputerze - mam wolne ręce ![]()
23.11.2010 ![]() 02.02.2012 prawo jazdy ![]() http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png 12.02.2013 Jasmine ![]() Edytowane przez Agnjeska Czas edycji: 2013-03-27 o 17:16 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#677 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
ja zapytam może w aptece będą mieli na stanie a jak nie to chyba zamówię.. ale mnie przerażają te gacie ![]() Cytat:
![]() cały czas się zastanawiam nad tą chustą ![]() hahhha u nas też! dobra lecę trochę posprzątać.. ostatnio mam wenę do porządków ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#678 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do bólu piersi to mnie nie bolą, ale chodzę ciągle zalana siarą, a, że śpię bez stanika (nie umiem inaczej) to pranie prześcieradeł i koszulek mam na porządku dziennym. Wiecie co, wy wszystkie piszecie coś o tych skurczach przepowiadających, a ja nic takiego nie mam, w zasadzie nic mnie nie boli i nie ciągnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#679 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() wiesz co nie jest źle, ale czuje ze mi niedlugo zbrzydnie sok jakblkowy i herbatki a my tez po wizycie. wazymy 4920g czyli w tydz 190g. za tydz znowu wizyta i bedziemy ustalac szczepienia. i mowila zebysmy sie na tylko cyca przezucali ale nie wiem czy nam to wyjdzie.
![]() |
![]() |
#680 |
Zakorzenienie
|
OtTakaJa.. powiem Ci, że mnie kilka razy ciągnęło, pobolewało raz mocniej raz słabiej, pachwiny bolały i jak kaczka chodziłam, ale na ktg nie mialam wczoraj skurczy takich jak powinny byc, a laska porzede mna mi pokazala jak maja wygladac hehe wiec za tydzien w srode moze je zobacze..
![]() ![]() ![]() Mi koleżanka mowiła, że 3 dni przed porodem nie wychodziły skurcze wcale.. a i tak pewnie bywa..
![]() |
#681 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
chciałam kupić tego z 2 aukcji i przegapiłam, bo zaczęłam karmić Michasia Cytat:
![]() Cytat:
![]() a synek przecudny ![]() Cytat:
tak mi się skojarzyło ![]() dzielna byłaś Cytat:
![]() Cytat:
jest najprostsza na początek, ogólnie bardzo fajna i tylko z tych kupuję (mam 2, chcę kupić kolejną) Jutro uczę się wiązać małego w kieszonkę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() nawet nie wiedziałam, że katar może być taki groźny My z Michasiem od rana sami, Jula poszła po przedszkolu do dziadków, mężul w pracy, ale o 19:00 będę ich miała ![]() z Michasiem byliśmy godzinkę na dworze, ale zimnica taka, że nie chciało mi się iść na marszo spacer. Do tego takie wiatrzysko, że zamarzałam. Po spacerze zjadłam danio z herbatnikami... kalorie kalorie ![]() a zaraz jak mężuś wróci zjemy kurczaka z piekarnika ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#682 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Brawo za wizytę ![]() ![]() ![]() Zapomniałam powiedzieć, wybadałam szyjkę i wydaje mi się mięciutka i lekko otwarta ![]() No i dobrze, że tego paciorka nie ma.. raczej probka dobrze pobrana, wiec.. ale mam glupi charakter jest dobrze to ja wymyslam, a moze to a moze tamto.. ![]() Idę pranko zrobić i ogranąć co nieco.. zjadłam kawałe czekolady od tescia i mam zgage ![]() Ale fajne... butki ![]()
Dla Ciebie moje serce bije tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło... PAWEŁEK ![]() 12.04.2013 R. Edytowane przez eluśka87 Czas edycji: 2013-03-27 o 17:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#683 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Pytanie do mam chłopców: jak Wy sobie radzicie z niespodziewanymi sikami w trakcie przewijania? ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#684 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#685 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#686 |
Rozeznanie
|
Klementynka ściskam mocno kciuki
![]() Pani, a jak tam z dwutygodniowym wolnym dla TŻ.... dało się załatwić czy nie? Z tego co pamiętam to było tu wcześniej mówione, że jeśli to nie mąż to się nie należy. Dziś się jednak dowiedziałam, że to się idzie do lekarza rodzinnego i prosi o dwutygodniową opiekę nad matką. I normalnie za te dwa tygodnie płaci ZUS. I co do becikowego ..... skoro nie jesteśmy małżeństwem to wystarczy tylko mój PIT za 2011 tak? I czy becikowe z gminy i to, o którym tu mowa to to samo, czy to dwie różne rzeczy?? Tajgusia witamy serdecznie ![]() ![]() ![]()
![]() |
#687 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#688 | ||||
Kniaginia
|
Cytat:
![]() Cytat:
Hej! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja pierwsze ktg miałam mieć dzień przed terminem (miałam 2 dni przed tylko dlatego, że w sposób nieplanowany wylądowałam w szpitalu). Jeśli nic się nie dzieje, to nie ma potrzeby robić wcześniej. ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#689 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny!
Jesteśmy już z maluszkiem w domu, ale nie dam rady Was nadrobić dziś czy jutro. Ledwo chodzę i dziś stwierdziłam "Pier.... nie robię!". Umyślimy małego, nakarmiłam i poszedł spać. W ogóle...straszny śpioch z niego i to mnie martwi. Ma bardzo duże przerwy między karmieniami, bo nie idzie go dobudzić lub po prostu nie jest zainteresowany. Piersi mnie bolą i chyba zakupimy laktator, bo jak dziś trochę odciągnęłam, to z butelki lepiej ciągnie. Czuję się lepiej niż w dniu porodu, nawet normalnie się załatwiam chociaż dokuczają mi hemoroidy. Jednak....opiszę Wam wszystko gdy się ogarnę ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#690 |
Raczkowanie
|
Megi bardzo dziękuję Ci za dopisanie,poprawił mi się nastrój.
Nestelle dziękuję za pocieszenie. Klementynka trzymam kciuki za Kacperka, będzie dobrze. Ja też nie miałam ktg, dopiero w piątek, 3 dni po terminie pierwszy raz, chyba, że się rozpakuję. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:58.