|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I
Cytat:
Cytat:
thx ![]() moja niestety pracuje wiec sama mam dziecko na glowie ;9 ale wole juz to niz tesciowa, bo ostatnio mamy same zgrzyty ... niestety..
|
|
#3752 |
|
Rozeznanie
|
Ku.wa ja pier.ole !!!!! Własnie jest u mnie "tesciowa" zaraz ją i TŻ ubije, przysięgam !! Milion pytań. Kiedy chrzciny, dyktuje mi kto ma być chrzestnymi, dowiedziałam sie ze wesele mam w remizie w pobliskiej wsi !! (heh nawet pierścionka na oczy nie widziałam
)W domu 25stopni ta drze sie za co tak zimno przykryła ją rożkiem i dwoma kocami ! Nie wytrzymam. Nosi ja cały czas na rękach, imituje śpiewanie wyciem a Mała się drze w niebogłosy, dziewczyny, jej oczy nie są jak 5zł, są jak 1000 ! No nie wytrzymie zaraz..Telepie tą biedna Nadą aż sie porzygała.. Dzięki bardzo. Co za pierd.olnięty ród.. Ploty z całej okolicy już usłyszałam, jak powiedziałam ze mam ważniejsze sprawy na głowie,to ta się wielce oburzyła że głupi ludzie niczym się nie interesują .....
|
|
#3753 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Dzisiaj Maja skończyła 3 miesiące Jutro mamy wizytę kontrolną, mam nadzieję, że juz po zapaleniu oskrzeli nie ma śladów, bo w święta wybieramy się do moich rodziców i wprawdzie jest to tylko 4 km, ale to przy chorobie aż 4 km. Jeszcze trochę charczy, ale nie kaszle. Straszny mam problem z tą jej ciemieniuchą. Już normalnie nie daję rady. Dziś kupiłam emolium na ciemieniuchę, jak to nie pomoże to już nie wiem. Wogóle Malutka ma strasznie przesuszoną skórę. Kupiłam jej dziś jeszcze emulsję z emolium, bo do kąpeli już mam i była lekka poprawa. Muszę się Wam pochwalić, że udało mi się wygrać kurtkę na avaro tzn.mogłam sobie wybrać dodolną rzecz i wybrałam kurtkę, która mi się przyda bo miałam coś kupić ![]() Bokeh, zrobiłaś Hani prześliczny album. Przepraszam Was, że nie komentuję wszystkiego ale nie miałam czasu na nadrabianie. ---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ---------- Black ja bym się chętnie dowiedziała jak taki makijaż wykonać http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/815630 Jak usunąć wyskakujące informacje o plikach cookies - Opery używam???? |
|
|
|
#3754 |
|
Wtajemniczenie
|
i jeszcze z F&F-a
|
#3755 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I
Cytat:
a kosztowało mnie to 250 złna nfz masz za darmo tylko czekasz w kolejce |
|
|
|
|
#3756 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie daj się, to jest Twoje dziecko a nie jej. A apropo wesela, to jak to dowiedziałaś się??? Przecież to jest Twoja decyzja Nie daj sobie wejść na głowę...
|
|
|
|
|
#3757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mamy takie same jak na 1.zdjeciu ![]() Kurcze, czesze te cieieniuche, ale cos chyba nie tak. W miejscu, gdzie odchodza te platy zostaje rozowa skora, jakby podrazniona!! A przeciez robie to delikatnie miekka szczotka... Nie robie malemu krzywdy? Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2013-03-27 o 17:38 |
|
|
|
|
#3758 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdrowiej Kochana Cytat:
![]() Cytat:
moja identycznie, Kubusia by w pięć kocy i kołdrę oburdała, bo mu zimno.Ale wczoraj to już przegięła totalnie już nawet nie wiem, czy jestem zła, czy smutna, czy znowu zdołowana
|
|||
|
|
|
#3759 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wczoraj linomagiem smarowalam, bo wydaje mi sie ze oliwka guzik dawala, tylko natluszczala ta skore ..w zasadzie to tragedii z ta ciemieniucha nie ma.. ale juz tesciowa mi dupe trula
|
|
#3760 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie tak samo, kurna;/;/
|
|
#3761 |
|
Zakorzenienie
|
Bokeh, śliczny album, Hanulka cudna.
Bijkora Współczuję. Moja mnie ostatnio wku..ła. Zaczęła małego po rączkach całować, a on pcha łapki do buzi Mąż jej uwagę zwrócił że zarazki to oburzona była, jakie ona ma zarazki! Nie kuźwa, sterylna jest Basiu Zdrówka życzę, Krzysiu to chyba limit na kilka lat wyczerpał |
|
|
|
#3762 |
|
Konto usunięte
|
Laurko, poważnie, w Będzinie, średniej wielkości miasto, jakieś 50tys - nie ma. Ale o dziwo przychodnię bardzo w porządku mamy. A Katowice jak z dzieckiem się nagle coś dzieje, to jednak kawałek.
|
|
|
|
#3763 |
|
Zakorzenienie
|
I co robisz, wyczesujesz dalej?
Kurcze, wszedzie w necie pisza, ze takie zaczerwienienie to moze byc objaw uczulenia/skazy i powinno sie to skonsuktowac z lekarzem... |
|
|
|
#3764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja skaze wykluczam nie jem nabialu. Zreszta nic nie jem tez zeby cos ją uczulilo. Martwią mnie jej qpy jedynie. Ide jutro do lekarza zapytam o co chodzi. Ostatnio ciągle mi robi sluzowate qpy. Nie wiem co jest grane.
|
|
|
#3765 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas wlasnie jest tragedia, okropnie to wyglada :/ ---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3766 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tym dla dzieci. wydaje mi sie ze in bardzo natluszcza. mialam mega wywuszona skore dloni az do krwi tak mi pekala i niv nie ponagali a ten linomag w dwa dni do zera sie z tym uporal. ![]() a i dzis K kupil z emolium cos na ciemienuche. wiec wyprobuje
|
|
#3767 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
(tak jak u mnie ostatnio)Cytat:
Zawsze jak widzę, że zamieściłaś posta to chętnie czytam bo zawsze się uśmieję![]() Cytat:
![]() Cytat:
Basiu-uściski i kciuki za zdrówko Krzysia! Bokeh Świetna pamiątka... Ahhh jak fajnie będzie zajrzeć do niej za 10, 20 lat.... Kurde Wy tak o seksie, ciekawe czy u mnie się kiedyś coś wydarzy |
|||||
|
|
|
#3769 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nue sieć jak trusia - nie daj się!Cytat:
Jakiś mam kryzys, chyba ludzi potrzebuję, muszę kogoś do siebie zaprosić. Tż będzie dopiero koło 20:00 w domu. Postaram się jutro ściągnąć koleżankę jakąś. Dziewczyny - od kiedy można używać tych huśtawek FP? Bo mi się siedzisko takie głębokie wydaje, nie wiem czy mogę tak małą "posadzić"? A jeśli - to na jak długo? |
||||
|
|
|
#3770 |
|
Zakorzenienie
|
wrzuciłam do klubu zdjęcia małego, nakręciłam też filmiki muszę wrzucić na yt
dziewczyny, przeglądam wizaż ,wątek przyjmę oddam i klientka pisze,że jest w ciężkiej sytuacji finansowej i prosi o reczy dla przyszłego dziecka cytuje -wózek (najchetniej z nieskrętnymi kółkami) -łóżeczko (najchętniej zwykłe-nie kołyska i z opcją wyjęcia szczebli) -przewijak (może być sam w sobie bez stojaka) zapala mi się lampka bo ja pomagałam wiele razy osobą biednym i żadna z nich nie miała wymagań typu sketne koła w wózku,,wyjmowane szczebelki ech....... co się dzieje ostatnio facet pod marketem poprosił mnie o jedzenie dałam mu mleko i bułkę bo to miałam luzem a ten mi samochłód opluł,że stać mnie na więcej skoro takim autem jeżdzę |
|
|
|
#3771 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurde moj maly dzis dal mi popalic, przez caly dzien spal moze po 15 min za kazdym razem, duzo marudzil, tylko na raczkach - pewnie brzuszek mu dokuczal ;/ a teraz spi jak usnal od 16.30 tak spi dalej a mialam go kapac- i teraz nie wiem czy go budzic czy sobie przypadkiem juz nocy nie zrobil bo chcialabym w nocy jednak troche pospac.
|
|
#3772 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczęta za komplemenciki normalnie się człowiek dowartościowuje
Ehh tż rano pojechał do Wawywróci jutro w nocy jeszcze tyle sama z małą nie byłam troche się cykam ![]() Była moja mama poszłam sobie do lidla sie wkurzyłam bo zastawili te alejki strasznie jakimiś koszami z promocjami no i stoje se przy eko marchewce odrywam natke bo na co mi to zielsko i ten wózek postawiłam przedemną (niecierpie tych wózków z lidla ogromne takie) I taki synek nie umiał przejechać na oko może 20 lat lub mniej i mówi do swojej matki "nie da sie przejechać bo ta GÓWNIARA tak stanęła" to mu rzekłam co myślałam, ale kurde żeby per gówniara do mnie ? ![]() ![]() Tak czytam o tych waszych teściowych..... i dziekuje bogu za moją ![]() ---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ---------- Cytat:
w dupach sie ludziom poprzewracało....
|
|
#3773 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, mówię Wam, mierzcie pałki Waszych TŻów.
Deli, ło matko, duuuuża stopa! Mój ma 42, ale za to ma dłuuuuuuugi nos. Bokeh, nadmiar czasu to nie, ale nadmiar weny twórczej - owszem. E_vel, musisz wyspacjować ten link. Inaczej się czaszki pokazują i nie da się wejść.
|
|
|
|
#3774 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale skoro wiosny ma nie byc w tym roku...... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A fotki i fotoksiazka cudna, zreszta za kazdym razem to pisze A jaki masz aparat ? I tak plus minus jaka cena? ![]() Ja po wizycie u gina infekcja mnie dopadla, dostalam jakies globulki, musze zrobic posiew moczu, bo niestety dalej mi ta badziewna infekcja cewki/pecherza nie przechodzi No ale powiedzial ze moge cwiczyc i baraszkowac bo jak bede sie tak mega oszczedzac to niestety bedziec coraz gorzej takze jutro wracam do cwiczen Ide jesc moja salatke grecka ![]() ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Aha, i byla tam pani sprzataczka ktora mnie kojarzy z racji tego, ze w ciazy chodzilam do gina bardzo, bardzo czesto no i zawsze sie usmiechnie zagada, i dzisiaj mowi"wow, alez pani do formy szybko wrocila, no no..." Kurcze, ze tez ja ta kawe tak pozno odkrylam no
|
|
#3775 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) Masakra co?![]() Eff a wszędzie tego teraz np. takie http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/...mskie-mokasyny http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/...mskie-mokasyny http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/...mskie-mokasyny Najlepiej wszystkie kolory ![]() Black mój też ponad przecietną kilka cm... Ale coś nie chce z tego korzystać
|
|
|
|
|
#3776 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak mojemu zrobialm odparzenia zaraz po wyjsciu ze szpitala bo nie wiedzialam jezcze o co kaman ---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ---------- Cytat:
jakby nagle jakis regres nastapil.... a ile ma Twoje dziecko?
|
|
#3777 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny ma któraś kontakt z Maluchną? Bo dawno jej nie widziałam
|
|
|
|
#3778 |
|
Zakorzenienie
|
BIJKORA- co to znaczy "dowiedziałas sie o swoim weselu"
ja pierdziu.... nóż w kieszeni sie otwiera przeciez to twoje zycie i co, jakas obca baba ma za ciebie decydowac? nie daj sie!!!!MARSI- zaczynam tracic wiare w ludzi, daj im palec, zjedzą rękę ![]() LADY- biedulo, al eTy masz przeboje, współczuje dziec wykąpany, nakarmiony, spi mąż w pracy na nocce ja stoje przed 7 metrową firanką i w perspektywie mam jej wyprasowanie i powieszenie rewelacyjnie sie wieczór zapowiada
|
|
|
|
#3779 |
|
Zakorzenienie
|
Marsi, jak zobaczyłam te wymagania, że nieskrętne koła i coś tam z łóżeczkiem też, to tak samo pomyślałam, że coś dziwnego w tym jest, bo jak ktoś jest potrzebujący, to raczej nie wybrzydza chyba? Bo, jak to się mawia, darowanemu koniowi się w zęby nie zagląda, tak?
A co do tego faceta, to ja bym chyba wyszła z siebie i stanęła obok na Twoim miejscu. Co za bezczel, Lady ma rację - może go jeszcze miałaś na obiad zabrać do knajpy? Ja mam ginekologa za tydzień i mam nadzieję, że wszystko dobrze tam na dole, bo nie dostałam jeszcze oficjalnej zgody na bara bara, a i tak baraszkujemy. No i mam nadzieję, że mnie nie oświeci, że coś mi tam pękło, czy coś w tym stylu... Zamierzam mu trochę ponarzekać na personel, na tę lekarkę, co poddawała wątpliwościom fakt, że się zaczął poród i dawała mi do zrozumienia, że jej zdaniem symuluję, głupia ☠☠☠☠a... Ledwo zeszła ze zmiany, a Oliwka była już na świecie.Szklanka, ja też się zastanawiałam ostatnio, co z Maluchną... ![]() Meduzza, czyli nie jestem jedyną, która mierzyła?
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-03-27 o 20:18 |
|
|
|
#3780 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
o wlasnie, ja tez nad tym sie zastanawiam, bo jakos tabletki anty mnie nie przekonuja ... czy ktoras z Was ma zamiar sie tez zdecydowac na spirale?
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:50.

6 5 4 3 2 1

nie daj się, to jest Twoje dziecko a nie jej. A apropo wesela, to jak to dowiedziałaś się??? Przecież to jest Twoja decyzja 

nescafe sensazione creme 

(tak jak u mnie ostatnio)
jak za dawnych noworodkowych czasów
jeszczeo 5.12 stwierdził ze jest wyspany i to najlepsza pora na rozmowy

) Masakra co?