|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane głosujemy na kolejny tytuł zapraszam
|
|||
| Testować nerwy swojej mamy lubię, psocę, niszczę, krzyczę, rozrabiam i gubię. |
|
5 | 10,64% |
| Tu tupnę nóżką, tam krzyknę "nie", niech siwych włosów przybędzie mamie. |
|
1 | 2,13% |
| Daj mi, nie ciem i łaa łaa - krzyczy wciąż gromadka ta. |
|
1 | 2,13% |
| Niewinne oczka jak aniołek mam, ale prawdziwy hardcore wnet pokażę wam |
|
7 | 14,89% |
| Zdania układamy, co raz wiecej z rodzicami rozmawiamy. |
|
0 | 0% |
| My tu gadu-gadu, a dzieciaki dają w zabawach czadu. |
|
0 | 0% |
| Bunt dwulatka przyszedl wiosna i mamy minę "radosna" |
|
0 | 0% |
| Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy |
|
26 | 55,32% |
| Dzieci nasze już w domach znudzone, gdzie ta wiosna? , pytaja one |
|
1 | 2,13% |
| Rożki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
6 | 12,77% |
| Głosujący: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4861 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Cytat:
u mnie babcia sama mu zjeżdżalnię robi ![]() ja nawet lubię okna myć, ale przy takiej pogodzie i braku czasu jakoś wytrzymają bez umycia ![]() Cytat:
w dzień nie, ale wieczorem mi się zdarza ![]() Nie wiem czy kupujecie zabawki z wadera, dziś w sklepie internetowym mają darmową dostawę powyżej 49 zł. ---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Adaś bratu wpychał dzisiaj samochód, żeby się pobawił ![]() A jak idzie na spacer to też zna wszystkie domy, wie kto ma psa, a kto kotka
|
|
|
#4862 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4863 |
|
Zakorzenienie
|
cześć.
Shireczko Boże, ależ mnie ruszyło jak czytałam biedne zwierzę, a Ty masz przeogromne serce...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#4864 |
|
Rozeznanie
|
Shira ale miałaś przeżycia
Dziewczyny potrzebuję mega łatwego, zawsze wychodzącego przepisu na muffiny
|
|
|
|
#4865 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- SHIRA jesteś niesamowita ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- MONIA brzuszka już nie ukryjesz
|
|
|
|
|
#4866 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4867 |
|
Wtajemniczenie
|
Myha pokaz, pokaz
![]() jeszcze 20 minut nudy i po dzieciarnie... szkoda ze w domu nie jest mi dane tak sie ponudzic... |
|
|
|
#4868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej (mozna zamiast niej dac wiecej proszku) 2 jajka pół szklanki oleju 1 szklanka mleka ew jakies nadzienie (kakao, czekolada, owoce, bakalie, jak dodasz jogurt zamiast mleka bedzie bardziej mokre i ścisłe ciasto) Wykonanie: W jednej misce połączyć składniki suche: mąkę, cukier, proszek, sodę i sól. W drugiej misce połączyć składniki mokre: jajka, mleko i olej. Mokre składniki wlać do suchych i lekko wymieszać, tylko do połączenia się składników. Ja w sumie mieszam wszystko jak leci ![]() Zawsze wychodzą |
|
|
|
|
#4869 |
|
Zakorzenienie
|
A można upiec mufinki w tych samych papilotkach, bez specjalnej blachy?
|
|
|
|
#4870 |
|
Zakorzenienie
|
nie jestem pewna, ale chyba sie rozjada i bedą ciastkami
podobno jaki kilka papilotek uzyjesz do jendego ciastka to ma prawo wyjsc w miarę
|
|
|
|
#4871 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale wykwintne rzeczy robisz. Wow. Codziennie ścierasz kurze? chyba na głowę upadłaś Cytat:
![]() Podkreślone- dobra wróżba na przyszłość ![]() Cytat:
![]() ![]() te kiedyś tu pytałam. Nie można bo się rozleje czy rozleci ciasto. Ja jeszcze się nie dorobiłam formy na mufiny, jakoś zapominam w markecie jak jestem.. AgaG o mialam pytać co tam w pracy luzik A Ty masz płacone za pracę wykonaną? czy stała pensja? jak to drugie to takie nudy na necie mogą byc . ![]() Stresujące jest takie oczekiwanie na wyniki, bo teraz jak coś nie będzie dobrze to czeka nas szpital i dalsza diagnostyka w kierunku refluksu.
|
|
#4872 |
|
Wtajemniczenie
|
Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Patik osuchiwalo go 3 lekarzy i wszyscy byli zgodni, ze czysto :/
Shira matulu Co za przezycie. Kurcze, ja muffinki juz z rok robie i tez sie nie dorobilam foremek.
|
#4873 |
|
Zadomowienie
|
Isia, brumku,
Emil rano wstajac wypijal 150 ml. Mleka potem jadł płatki na mleku, a o 8 w zlobku znowu płatki i tosty. Przekąski między posiłkami też ograniczylismy. I ładnie zjada pozostałe posiłki. A w ogóle pani pediatra jest zwolenniczką 4 posiłków dziennie i koniec. No i zero przekąsek ale tutaj to pomalutku musimy podejść Emila, bo i tak w szoku jest że nie dostaje śniadania w domu. b
|
|
|
|
#4874 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Współczuję, ale dobrze że jesteście w domu
u nas też są nowe ale takie raczej mało zrozumiałe-tylko mama zrozumie![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
A po druge też bym wyła jak bóbr i współczuję przeżycia ![]() Cytat:
widzisz, u Ciebie już trzeci raz sprawdza się przesypianie całych nocek po zmianie łóżka![]() Hej. Dzieciaczki obudziły się o 6 i potem mi Jula w wózku na spacerze padła i tak już śpi 3h(teraz w łóżku) Słonecznie dziś, ale wietrznie. Zrobiłam galaretkę z malinami(ciekawe czy mi zastygnie, zawsze mam z tym problemy i jeszcze mięso zamierzam upiec-narazie siedzi w marynacie.A na święta robię sałatkę z tuńczykiem, ale to dla nas, nie na wynos i tak ogólnie, pewnie jajca w majonezie, nic specjalnego, piec nie piekę, bo ciasta dostaniemy aż nadto. Niedziela u babci tradycyjnie, a pon. prawdopodobnie u teściów, ale niewiem. |
||||||
|
|
|
#4875 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
|
|
#4876 |
|
Zakorzenienie
|
bez dwóch zdań, a tak to biedne zwierzę przypłaciło życiem
|
|
|
|
#4877 |
|
Zadomowienie
|
Można muffiny w samych papilotkach. Tylko trzeba dac podwójne papilotki aby były sztywniejsze.
Shira ale przeżycia
|
|
#4878 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki za odzew z muffianmi, z któregoś przepisu na pewno skorzystam
![]() To tak w ramach babki wielkanocnej ![]() Oczywiscie po pracy pojechałam do CH kupić m.in foremki do nich i przepadłam w H&m, z kuponem pobranym ze strony (-20%) obkupiłam Alę na wiosnę Jeszcze tylko butki musimy kupić.....No a foremek ani innych rzeczy z listy nie kupiłam bo musiałam pędzić do domku..... Chciałam kupić te silikonowe foremki, będą ok? Ala już śpi bo nie miała drzemki za dnia. Aż dziwnie taka cisza o tej godzinie, normalnie zasypia o 21
|
|
|
|
#4879 |
|
Wtajemniczenie
|
Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Witam
Pytalyscie o policje w spr tych wariatow. Otoz po 5 telefonach w koncu w poniedzialek sie zjawil Pan policjant. Obejrzal, pocmokal i powiedzial ze nie moze nic zrobic bo nie mamy dowodow. Porozmawial z tym idiota, a ten sie wyparl wszystkiego i jeszcze dodal ze tu nie mieszka( oficjalnie nie mieszka bo by im dziecko zabrali jakby sie dowiedzieli gdzie trzeba). Pan policjant doradzil zeby parkowac na innej ulicy ( te ostatnie zniszczenia mialy miesjce wlasnie na innej ulicy - chowalismy auto przed nimi, i tak znalezli). Sprawa ma byc skierowana do wydzialu kryminalnego w zwiazku ze sladem buta na drzwiach. Nie wydaje mi sie by cos to dalo. Jedyne wyjscie to wyprowadzka. Jak sie juz wyprowadzimy to na pozegnanie osobiscie zostawie mu siekiere w dachu. Skonczylam moja czapke. ![]()
|
|
|
|
#4880 |
|
Zakorzenienie
|
Stronczek, współczuję. Nie wierzę że nic nie mogą zrobić....
A czapa śliczna! Śmieszną sytuację dziś miałam - poszłam do sklepu obejrzeć biustonosze do karmienia, pani pyta o rozmiar, pokazała mi kilka, no ale potem mówi że ponieważ pod koniec ciąży jeszcze rozmiar może się zmienić, to radzi żebym przyszła za jakiś czas, tak kilka tygodni, może miesiąc przed porodem ![]()
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2013-03-27 o 20:02 |
|
|
|
#4881 | |
|
Zadomowienie
|
chelsea, jesteś dla mnie wzorem gospodyni
![]() Cytat:
![]() dziękuję że się zatrzymałaś, garstka ludzi potrafi to zrobić a czasem można jeszcze zwierzę uratować ja zwykle zatrzymuję się jak widzę leżące zwierzę, by sprawdzić czy żyją, niestety jeszcze nie udało mi się żadnego uratować, w samochodzie mam rękawiczki jednorazowe, wtedy zwłoki ściągam na pobocze..... ale znam mnóstwo przypadków, że potrącone zwierzę jeszcze żyło i udało się je uratować może dla kogoś to jest obrzydliwe, dla mnie dużo bardziej jest obrzydliwe przejeżdżać/przechodzić kilka razy dziennie obok takiego padłego zwierzątka, sukcesywnie wprasowywanego w asfalt...
|
|
#4882 |
|
Zakorzenienie
|
mi dzisiaj pies wszedł pod samochód
wracałam z Hanią z przedszkola. szybko nie jechałam bo to przez osiedle droga i wyszedł kundelek między samochodami, prosto pod koła :/ no serce mi do gardła podskoczyło, zjechałam, ale w porę wyhamowałam bo poszedł dalej nie kulejąc ani nic. natomiast rozglądałam się za właścicielem bo bym nagadała ostro :/ niestety pies chyba puszczony był samopas :/ ja rozumiem, że ktoś kocha psy, chce je mieć - ok jego prawo ale do jasnej ch...ry po to są smycze, żeby psy na nich prowadzać - zwłaszcza w środku osiedla gdzie dzieci pełno! nie raz miałam sytuację, że pies do nas podleciał a ja nie wiem jak pies zareaguje. Hania jak widzi psa to najchętniej na drugą stronę ulicy by przeszła bo się boi i nie toleruję tłumaczenia, że pies nic nie zrobi - może i nie, ale nie życzę sobie żeby podlatywał mi do dziecka i np. lizał je po ręce albo żeby mi pysk do siatki z zakupami wsadzał :/ nie toleruję tego i już. już nie wspomnę o sprzątaniu psich odchodów :/ czasami to strach wejść na kawałek trawy żeby nie wejść w minę
|
#4883 |
|
Wtajemniczenie
|
Stronczku piękna czapa
Tym czasem pomyłam podłogi i jestem z siebie dumna Okna poczekają na bardziej korzystną aurę. Nie będę przesadzać tym bardziej, że Dominik chory w domu, a mnie coś gardło pobolewa.
|
#4884 | |
|
Wtajemniczenie
|
ALIBANY ja używam silikonowych foremek
STRONCZKU czyli tam Policja nie lepsza w porównaniu z nasza. Szok!!! Chyba nie zostaje Wam nic innego jak szukac czegos nowego bo az strach myslec co ten bandyta teraz wymysli skoro była u niego Policja ---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4885 |
|
Wtajemniczenie
|
Iwa ja chociaż psiara/kociara, to też nie znoszę bezmyślnych właścicieli. A te kupy wszędzie mnie przerażają...
|
|
#4886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czapa świetna! ![]() Ania dzięki za link, zamówiłam Radkowi koparkę |
|
|
|
|
#4887 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja wiem, że temat był już wałkowany do znudzenia ale napiszcie jaki rozmiar paputków, tuptusiów ostatnio kupowałyście?
Dominik ma zimówki rozmiar 22, na wiosnę pewnie 23 będziemy kupować, ale nie wiem jak to się ma do kapciochów. Wiem, że muszę mu stopę zmierzyć, ale rady mile widziane
|
#4888 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4889 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Patik trzymam Ja po prostu mam dużo czasu przy Julku i lubię porządek. ![]() Kolina zawstydzasz mnie , ja jestem "młoda gospodyni" dopiero 2 lata po ślubie jestem Ja mieszkałam przez 5 lat obok głównej trasy Warszawa- Białystok i ile ja tam rozjechanych zwierząt się naoglądałam to szok. Mój dziadek kiedyś kijem przepychał lisa z wnętrznościami na wierzchu do rowu bo wszyscy kierowcy po nim przejeżdżali. Wszystko tam leżało na tej drodze: psy, koty, lisy zające... Straszne to było jak codziennie szłam do szkoły i widziałam mokrą plamę.Cytat:
Jaciee weź rozmiar XL on jest na długość wkładki 14,7 cm. A dla Domka zdrówka
|
|
#4890 | |
|
Zakorzenienie
|
isiaok jakabym miała gdzies w domu przez tydzień suszyc schab, to moje osy chyba po 2 dniach dostałyby zawału
Cytat:
Shira masakra ![]() Stronczek Serio myslicie sie wyprowadzić? Wiki w czapie urocza! <3 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:30.

zapraszam

Ja po prostu mam dużo czasu przy Julku i lubię porządek.
zębole