|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#691 | |
Rozeznanie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!
Cytat:
![]() już po wizycie... na plusie w ciągu 3 tygodni 1,5 kg Michałek chudzinka waży 2600 g. wyniki krwi i moczu rewelacyjne, żelazo ładnie się unormowało i mam wybrać do końca co 2 dzień. przepływy ok. szyjka staje się bardziej miękka ale zamknięta. kolejna wizyta 12 kwietnia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#692 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
![]() |
#693 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() To czekamy na opis porodu ![]() Sławuś śliczny chłopak.
![]() |
![]() |
#694 | |||
Wtajemniczenie
|
Na Zgody w końcu nie trafilismy, bo to był ostatni punkt "wycieczki" i byłam padnięta. W sumie nam zeszło 4h jeżdżenia i łażenia.
W sklepie na Siemiradzkiego kupimy ![]() Cytat:
![]() Mam nadzieję, że obie będziemy zadowolone ![]() Cytat:
![]() Co do pogrubionego ![]() ![]() Cytat:
Odpoczywaj a nie forum nadrabiaj narazie ![]() Maluszek ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#695 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ...... tylko na 12 mies. powinny być usztywniane bo taki maluch już biega Cytat:
co do wietrzenia pupki to na ceracie leży a wokół pupki piel .tetrowa . na zagojenie się polecam bepanthen maśc - w ogóle to świetny kremik na wszystko . Cytat:
obydwu Cytat:
Cytat:
![]() co do śpiocha to normalne , może spać dużo przez tydzień lub dwa. poród i świat zewnetrzny dla takiego malucha jest wykańczający i to niezły szok poprostu. Moj przespał całe 2 tyg. dopiero teraz staje się w dzień aktywniejszy. Cytat:
![]()
J . N . R ![]() Edytowane przez nestelle Czas edycji: 2013-03-27 o 19:46 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#696 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Flamastrze, boski synus ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#697 |
Zakorzenienie
|
flamaster
![]() ![]() Ja lece spac ... Warte do 23-30 przejmuje Babcia. Dzis Mlody szalal wiec mam nadzieje ze Padnie i bd spal dluzej Haha ![]() Zyczymy slodkich snow ![]() . |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#698 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() super w chuściee ja jutro spróbuję ![]() albo dziś wieczorkiem ![]() Cytat:
![]() No ja nie szykuję dużo, bo tylko 1 dzień, 2 to chrzciny Cytat:
![]() ![]() Mój też marudny, mało co spał, cały dzień na rękach. Cytat:
Cytat:
![]() Ja na szybko zawiązałam Michasia, nie patrzeć na estetykę, bo nawet z tyłu nie związałam i wszystko jest luźno, ale Michaś nie współpracował, ciągle darł się w niebogłosy ![]() ![]() Foto robione komórką
Edytowane przez strippi Czas edycji: 2013-03-27 o 20:14 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#699 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Fajny patent z tą chustą, może i mi by się przydała hmmm ![]() ![]() Uzależniłam się od ubranek, kupiłam na szafie na fb kilka rzeczy w sumie 4 za 35 zl z przesylka, fajne, ogrodniczki, tygryska rampersik, bluzeczke na krotki rekaw i body z dlugim wszytsko na wieksze rozmiary.. i na all czekam do 10 jutro na zakonczona aukcje.. moze i ja cos sprsedam na tej szafie bo mam pare rzeczy, ktore wiem ze sie nie przydadza..hmm ![]() https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.n...83708161_n.jpg zielona rybka bedzie moja https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.n...25161348_n.jpg ten zestaw moj https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.n...63666339_n.jpg tygrysek ![]() Kurcze wyczuwam jakieś skurcze ciągłe....idę się położę. Dobranoc dziewczyny
Dla Ciebie moje serce bije tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło... PAWEŁEK ![]() 12.04.2013 R. Edytowane przez eluśka87 Czas edycji: 2013-03-27 o 21:46 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#700 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie Mamusie. Nie nadrobie tych 17stron ale na pierwdzej stronie widzialam, ze mamy nowe Maluszki. Gratuluje wszystkim swiezo upieczonym rodzicom
![]() Ja tylko na chwie bo nie mam glowy do internetu ostatnio. Moje mysli zaprzata tylko Leosiek i obawa o jego zdrowie ![]() ![]() ![]() ![]() Dodam tylko, ze juz wiem czym jest miłość macierzyńska... już w drugiej dobie po porodzie po prostu wsiąkłam gdy patrzyłam na twarz mojego synka... i w jego cudne oczy gdy chwytał nieporadnie cyca. Strasznie mi tego teraz brakuje. Mamy w pokoju mają dzidzusie przy sobia a ja moge tylko chodzic i zagladac przez szybke ![]() Ściskam Was mocno i dziekuje za wszystkie dobre mysli
![]() |
#701 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mokka trzymajcie sie dzielnie.. ucaluj synusia,pomodle sie i trzymam kciuki, aby juz bylo tylko lepiej ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#702 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#703 |
Wtajemniczenie
|
Hej
Dziedzic na swiecie i jego 62 cm i 4,5 kg.... ![]() Cisłam ile wlezie, ale nie złaził w dół i w końcu cc ![]()
![]() |
#704 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#705 |
Zakorzenienie
|
Mokka, rozumiem cie bardzo dobrze! Tylko ja na dodatek chodzić nie mogłam... To jest dopiero koszmar dla matki. Trzymam kciuki, ściskam was bardzo mocno!
obserwatorka, bardzo się cieszę! Współczuję podwójnego porodu! No a dziedzic.... Kawał chłopa! Gratuluję!!!
![]() |
![]() |
#706 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Słodziutki Sławuś ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#707 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Faktycznie spory ten twoj dziedzic ... No i ty kochana w koncu masz z soba i witamy "po drugiej stronie" ![]() mokka ![]() ![]() ![]() Mlody sie przebudzil i "Luka" na swiat .... Zaraz bedzie jedzonko udalo sie 90z dwoch ![]() ![]() . |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#708 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a chustowanie to super sprawa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Wiecie boję się tego zapalenia płuc, u klementynki objawiło się katarkiem, u mokki ulewaniem. Masakra koleżanka też w szpitalu z synkiem co ma zapalenie płuc i podobno pełny szpital maluszków chorych ![]() ---------- Dopisano o 02:37 ---------- Poprzedni post napisano o 02:30 ---------- Cytat:
![]() wczoraj po 4:00 dziś po 2:00 ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#709 | ||
Wtajemniczenie
|
Ooo myślałam, że jak zwykle do rana żadnego nowego posta nie będzie, a tu nowe mamusie się uaktywniły nocą
![]() Cytat:
![]() ![]() Tak, szkolenie jest darmowe, wiadomo, że wiele reklam na takich warsztatach, ale coś się można jednak dowiedzieć no i gratisy fajne ![]() Co do położnej- no właśnie...przed porodem muszę zrobić jeszcze 2 rzeczy: 1. spotkać się z położną, żeby pogadać o porodzie, 2. odwiedzić porodówkę w szpitalu I co ? Zwlekam z tym strasznie, bo po prostu się boję ![]() ![]() Pójdę na tą porodówkę, a tam nasłucham się krzyków i co ja wtedy zrobię ? Spieprzę stamtąd jak tchórz ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#710 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oswoisz się ze szpitalem, będziesz spokojniejsza jadąc tam
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#711 |
Wtajemniczenie
|
To i ja dołączam do nocnych mamus. Miska na cycu...najlepiej cala noc by wisiała.
Aga chusta rewelacja! Też chyba zainwestuje bo nie mam życia...wszystko z miska na ręku. Tylko nie znam się jaka trzeba kupić?? Może któraś cos poleci? Mokka wyobrażam sobie co przechodzisz. Na pewno wszystko bd dobrze! Sciskam mocno i trzymam kciuki za Leoska!!! OC wielkie gratulacje. Szkoda ze nie dało rady SN. Ale ważne ze Dziedzic zdrowy i już jest z Wami ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#712 |
Zakorzenienie
|
No i koniec padl jak zabity haha.
Dzis bylo ciezko z karmieniem ale dalismy rade Lece spac bom wymeczona |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#713 | |||||
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Skurcze przepowiadające - hm... chyba miewam, chociaż głowy nie dam sobie uciąć - co jakiś czas tak nagle mnie zaczyna ściskać w dole brzucha, ale nie boleśnie, tylko takie dziwne uczucie. To sobie wydedukowałam, że to to ![]() Aga, Czarny flamaster śliczne te Wasze maluszki ![]() Cytat:
![]() Trzymam mocno kciuki za Leosia. Bądź silna i trzymaj się. Wszystko będzie dobrze, na pewno ![]() Cytat:
![]() Jaki wielki chłop ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Ja byłam w niedzielę w szpitalu, gdzie mam zamiar rodzić, ale dotarłam tylko na izbę przyjęć ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#714 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Tą odkupiłam od dziewczyny z innego forum, podobno nie używała (a nówki w sklepie ładną cenę mają). Myślę że do pół roku w tej Jaśka pociągnie (a raczej mam taką nadzieję ![]() A Michaś też cudnie wygląda w chuście (: O właśnie a powiedz jak się wiąże taką tkaną? Cytat:
Najważniejsze że w dobrych rękach jesteście! Cytat:
A jak będzie Dziedzic miał na imię? (; No i mam nadzieję że też nie masz za dużo ciuszków na 56 ![]() Cytat:
Moja jest firmy bykay. Ostatnio jak czytałam to trzeba tylko na rozmiar uważać bo za duża może być a za mała nie nadaje się wcale do użytku (: Cytat:
![]() A mi Jaśka prezent zrobiła i w nocy ładnie spała budząc się tylko na karmienie... dała się potem ładnie odłożyć do łóżeczka. Szok!
23.11.2010 ![]() 02.02.2012 prawo jazdy ![]() http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png 12.02.2013 Jasmine ![]() Edytowane przez Agnjeska Czas edycji: 2013-03-28 o 06:46 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#715 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ---------- Cytat:
![]() Ja też z tym zwlekam choć już z jedną położną się umówiłam i muszę znaleźć jeszcze alternatywę w jakimś pobliskim szpitalu jakby przypadkiem nie dała rady dojechać na polną. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#716 |
Rozeznanie
|
Mokka 3majcie się tam mocno
![]() ![]() OC mega wielkie gratulacje dla Ciebie i Twojego Dziedzica ![]() ![]() ![]()
![]() |
#717 | |||||
Wtajemniczenie
|
Flamaster
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() GRATULUJĘ! nie wytrzymałaś do 29.03! to teraz świętujemy po drugiej stronie jak to pisała Kasia ![]() To teraz chwal się jak Dziedzic na imię będzie miał ![]() Oj, ale miałam nockę... mały po jedzeniu zawsze padał... a dzisiaj jak na złość ciągle marudził... teraz po śniadaniu to samo... Wczoraj odpadł mu pępuszek wieczorem (bez mojej pomocy, mimo, że baaardzo mnie korciło pomóc mu jak trzymał sie na włosku).... a dzisiaj Filip ma równe 2 tygodnie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#718 | |||||
Zakorzenienie
|
tak obydwu lew widze juz Nestelle odpisała
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#719 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() daj znac, jak bedziesz robic postepy w chustowaniu ![]() gdzies wlasnie niedawno wyczytalam, ze chusty sa bardzo fajne do noszenia dziecka, a przy tym mamy wolne rece - dlatego tez szukam chusty ![]() Cytat:
![]() obys zdazyla na ZZO, bo czesto kolejne porody sa szybsze ![]() Cytat:
![]() ja od 12 tygodnia nie mialam juz zadnego badania dopochwowego ![]() w DE chyba bardziej preferuja KTG.. Cytat:
![]() sliczne maja wzory te chusty ![]() na allegro za dwie (z jakas niewielka wada) wychodzi 200 zl.. super ! http://allegro.pl/natibaby-chusta-m-...tml#tabsAnchor a jak z jakoscia, po praniu? ona jest grubo tkana, czy taka lekka.. bedzie sie nadawac na lato? Michas fajnie wyglada ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#720 | ||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Od dwóch dni mam rewolucje żołądkowe, mam nadzieję, że nie dopada mnie jelitówka ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:48.