|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: A nazwa IV części wątku mamuś wrześniowo-październikowych brzmieć będzie: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. IV |
|
23 | 42,59% |
| Wyskakują naprzód brzuszki, bo w nich rosną jesienne maluszki |
|
8 | 14,81% |
| Słońca już wyczekujemy, bo wystawić brzuszki chcemy mamusie IX-X.2013 |
|
11 | 20,37% |
| Na słoneczko już czekamy - dzidzie i ich boskie mamy IX-X.2013 |
|
5 | 9,26% |
| wrzesniowo-pazdziernikowe mamusie czekaja na swoje brzusie |
|
4 | 7,41% |
| Non-stop dużo tu gadamy i na jesień wciąż czekamy |
|
3 | 5,56% |
| Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
dziewczyny a ja mam takie pytanie-jakie sa wskazania do badania tarczycy???
|
#3422 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
Cytat:
My też za bardzo nie, ale czasem po prostu nie mam sił do tego człowieka.
|
|
#3423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ---------- a mnie bardzo łatwo drętwieją ręce od kiedy jestem w ciąży... wcześniej tak nie miałam ![]() nie mówiłam o tym lekarzowi w sumie, może powinnam ?
|
|
|
#3424 |
|
Zakorzenienie
|
misia tez z moim czasem po prostu nie mozna.. ma szczescie, ze go tak bardzo kocham
![]() brydzia koniecznie! mi puchna nogi i tez mam zamiar o tym powiedziec..
|
#3425 |
|
Wtajemniczenie
|
hej laski
Ja na nogach juz od przed 5 ...kurcze a mam wolne Zaaraz jade zawieźć moją mame do pracy i na małe zakupki spożywcze, czyli świeże pieczywo na śniadanko .Potem chyba z tż za inne zakupki (chyba ma ochotę wydać troche kasy na święta) Średnio mi sie chce bo zimno ale mam nadzieję że go namówie żeby coś dla siebie kupił Ps tak za mną chodzi ta KORA ORZECHOWA że wczoraj zaczęłam sprawdzać czy mam na nią składniki i brakuje mi tylko rodzynek Chciałabym już dziś zacząć coś piec ale jeszcze za wcześnie Ladan ja mam w drodze drugie dziecko ale tez się martwię jak to ogarnę Z ciuszkami mam prościej bo będe mieć i na dziewczynke i na chłopczyka....ale mimo wszytko..... Wszystkie już coś macie a ja kompletnie nic dla dzidzi ....nawet skarpetuszek maleńkich bo jak chciałam kupić to nie było tak maleńkich jak chciałam O , i marzy mi się wypad na szmateksy żeby jakies mini bodziaki i śpioszki kupić |
|
|
|
#3426 |
|
Raczkowanie
|
Witam z rana
![]() Mimo, że wstałam z kiepskim humorem. Moje sny w ciaży są tak głupie i straszne, że hej. Potem chwila musi minąć żebym o tych durnotach zapomniała . Też tak macie?Ta kora orzechowa to chyba wyższa szkoła jazdy, co? ja do pieczenia ciast totalnie się nie nadaję, za to jem chętnie. Mam nadzieję, że jak wrócę wieczorem to będą już dobre wieści od tancerki. Zmykam do roboty i życzę miłego dnia |
|
|
|
#3427 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
Ewcia, nie jestes sama, ja tez nie zrobilam jeszcze zadnych zakupow dla dzidzi
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3428 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
Właśnie się zważyłam i trochę się zdziwiłam. Tydzień temu skończył się 1 trymestr i miałam 1 kg na plusie, wczoraj się zważyłam po tygodniu i było 600 g więcej i dzisiaj też się właśnie zważyłam i znowu 600 g w 1 dzień... no i włąśnie nie wiem, czemu. wolałąbym w takim tempie nie tyć no nic, zbieram się do pracy, tam was ponadrabiam Miłego dnia
|
#3429 |
|
Zakorzenienie
|
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
Hej hej
pozdrawiam z lozka Co prawda za chwile zaczynam prace, ale dzisiaj z domu i od razu dzien jest lepszy zaczynam 14t, czyli II trymestr, tak? A mdlosci nie dosc, ze nie mijaja to jeszcze chyba gorzej jest, bo nie umiem zwalczyc zmeczenia :/Wy tu wybieracie wozek, a ja wozek mam w spadku. Generalnie jest super i bardzo sie cieszymy, ze taki duzy wydatek odpadl. Problem w tym, ze jest masakrycznie ciezki, a ja mieszkam w bloku na 2 pietrze. Nie ma opcji zostawiania go na dole na klatce - ani tam bezpiecznie, ani nawet miejsca nie mam. ![]() Czy ktoras z Was mieszkajac w bloku bez windy jakos rozwiazywalam taki problem? Nioslyscie dziecko do mieszkania, a potem druga tura z wozkiem? Co wtedy z dzieckiem? Wnosic jak spi po spacerze? A jak bedziemy wychodzic? Najpierw wozek na dol, a dziecko co? Myslicie, ze da sie taki wozek (duze kola pompowane) jakos wciagnac po schodach? Bo podniesc nie podniose Masakra :/Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3430 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej
ja wstałam przed 6:00 bo mama jak szła do pracy to mnie obudziła ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3431 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3432 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
A jednak was nadrobiłam pezd wyjściem do pracy, coś mi się dzisiaj nie chce tam iść
wczoraj siedziałam 2 h dłużej...Cytat:
![]() Cytat:
mam nadzieję, że będzie ten rok macierzyńskiego, bo już się nastawiłam![]() Niestety nie, to by dopiero było romantyczne ![]() Cytat:
Cytat:
no nic zobaczymy jutro, mam nadzieję, że nie będzie kolejne 600 g, bo w takim tempie może być nieciekawie---------- Dopisano o 07:33 ---------- Poprzedni post napisano o 07:31 ---------- Ktoś coś pisał ostatnio o studniówce, to ja mam dzisiaj
Edytowane przez papalinka83 Czas edycji: 2013-03-28 o 07:32 |
||||
|
|
|
#3433 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
Cytat:
i jak mi się skończy dajmy na to w listopadzie (bo wybiorę jeszcze zaległy urlop) to może do wiosny jeszcze wezmę wychowawczy, ale to się zobaczy
|
|
#3434 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
Papalinka, nie martw sie na zapas tą wagą...0,5kg ruchu na wadze to normalne nawet bez ciazy-wypijesz cos, zjesz etc. A w ciazy to juz zupelnie normalne
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3435 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
Cytat:
mam nadzieję, że się nie zmienię w wieloryba
|
|
#3436 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć.
Ja w ogóle jeszcze nic nie kupuję,jakoś nie czuję potrzeby,będzie jeszcze czas. No i mąż by mi nie pozwolił. Jedyne co,to wózki oglądaliśmy,ale to bardziej przy okazji pobytu w Kato. Papalinka to ja ostatnio miałam studniówkę Ale ten czas leci no nie?A u mnie w pracy dalej nie wiedzą.Nie wiem jak to powiem. Ewuszka ja też odkąd zaczął się II trym. mam coraz gorsze mdłości ![]() Dziewczyny a jeśli pracuję ciągiem na umowy o pracę, tylko zmieniałam pracodawców (ale zawsze była ciągłość zatrudnienia-od jednego przechodziłam do drugiego), a teraz jestem u nowego pracodawcy 2 miesiące to jeśli pójdę za miesiąc/dwa na L4 to nikt mi nie będzie robił problemu z chorobowym?W sensie Zus wypłaci mi to co zarabiałam u nowego pracodawcy? A podobno nie jest wypłacane 100% tylko odliczają od tego jakieś 13%?Słyszałyście coś?
|
#3437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A czas faktycznie leci coraz szybciej sam początek się najbardziej ciągnął, a teraz już nie
|
|
#3439 |
|
Zakorzenienie
|
co do zakupów to ja bym chciała jak najwięcej kupić w maju i czerwcu jak mąż będzie na miejscu, bo lipiec-sierpień będzie na szkoleniu w Wawie
|
#3440 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dlatego właśnie tamten wózek sprzedałam a teraz kupując nowy, kieruje się przede wszystkim waga dziś już ostatni dzień w pracy, jutro w domu, we wtorek też
|
||
|
|
|
#3441 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za to wszystkie "mętne", a przede wszystkim zupy kremy to dla mnie pestka ![]() Cytat:
Mi wczoraj wpadły w oko w Tesco takie jasno kremowe ciuszki ze zwierzątkami i aż się zawahałam... no, ale maż prosił, żebym się jeszcze chwilę z zakupami wstrzymała ![]() Cytat:
Parasolce mówię zdecydowanie NIE ![]() Cytat:
Wkurzyłam sie wczoraj niemożebnie Miałam mieć badanie o 14.40, wyszłam z pracy tak, zeby spokojnie dojechać, ale że wysadzali jakiś fracnowaty silos, to utknęłam w korku. Spoko - pomyślałam sobie - do 10 minut mogę się spóźnić (taką informację dostałam kiedyś od LuxMed). No nic, zajeżdżam spóźniona dokładnie tyle, idę do recepcji, Panienka dzwoni do Pani doktor, ze jest ostatnia pacjentka, na co ta odpowiada, że mnie już nie przyjmie Wkurzyłam się strasznie i pytałam dziewczyny, jak to jest - mówią, ze można do 10 minut się spóźnić, a tu lekarz odmawia. No to dziewoja mówi, że owszem można, ale ostatnie zdanie należy do Pani Doktor, a ona się dzisiaj spieszy i że niestety nici z wizyty Stanęło na tym, ze jeszcze wczoraj zbadał mnie inny lekarz, który opierdzielił mnie, że dano na samolocie nie była badana, znalazł jakiegoś polipa (WTF polip???), ale kazał się niem nie przejmować, za to oznajmił, że dawno miałam morfologię robioną, a podobno powinnam mieć co miesiąc USG nie miała, bo nie miał w tym gabinecie...Efekt taki, że się zdenerwowałam, pokłóciłam z Bartkiem, brzuch i głowa mnie całe popołudnie bolały i tym francowatym polipem się teraz martwię No nic, zrobię morfo, pójdę 10 do swojej gin, ale umówię się też na usg i spróbuję babie głowy nie urwać... a przynajmniej zanim nie zrobi badań
|
||||
|
|
|
#3442 |
|
Wtajemniczenie
|
Coś się dziś źle czuję :/ Wstałam z okropnym bólem krzyża i brzucha.
Co do zakupów dla dziecka to planuje dopiero w lipcu-sierpniu Mamy czas
|
|
#3443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mąż wraca najwcześniej o 17:00, to w zimie już jest ciemno o tej porze więc opcja, że on mi wniesie też odpada
|
|
|
#3444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3445 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześć. W nocy nie mogłam spać
![]() Obudziłam się rano z takimi zakwasami, że masakra. Dają się we znaki moje wczorajsze porządki ![]() Teraz lecę na śniadanie i będę robić uszka. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A Twoja ginka franca, że Cię nie przyjęła. Nieładnie z jej strony. A polip, sama nie wiem co to jest, ale jak gin kazał się nim nie przejmować, więc będzie dobrze
|
|||
|
|
|
#3446 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Byłam na tym okropnym pobraniu krwi, i sama lepiej bym sobie pobrała w domu tą krew, w ogóle pyta się mnie czy mi się robi słabo mówię, że tak, to mnie na krześle z oparciem !!, wbiła mi igłe a ja zielona. Jeszcze dała mi zły pojemnik na mocz ostatnio i musiałam jeszcze raz sikać w przychodni. TŻ mnie do domku odprowadzał, położył, szybko śniadanie zrobił i uciekł do pracy. Tyle co mi powiedział, że dostał od szefa ekologiczne jajka. Uwielbiam to, że ma taką pracę, może wyjść na chwilę zawsze jak jest potrzeba, może brać dużo produktów. Ułatwia nam to życie.
|
#3447 |
|
Zadomowienie
|
Hejka
![]() Kurcze jestem zła jak nie wiem. Siedzę sama w domciu z Mają ,nie mam chleba jestem pierońsko głodna a jak na złość tata jeszcze nie przyjechał Zawsze o tej porze już był. Do sklepu mam kawałek i nie chce mi się małej z rana po takim zimnie ciągać.A na dodatek wróciły mdłości Dalej żadnych wieści od tancerki Kurcze co jest
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20080607650113.html 21.08.2009 23.09.2013 Edytowane przez marysia_258 Czas edycji: 2013-03-28 o 09:24 |
|
|
|
#3448 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3449 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a auto macie? będzie stało pod domem? bo mozna np stelaż wózka zostawiać w bagażniku a schodzić z samą gondolą. Cytat:
jeśli tak, to usmaż naleśniki albo placuszki, ja się tak czasami ratuje,jak mi sie nie chce wyjść po pieczywo ![]() a mdłości nie zazdroszczę
|
||
|
|
|
#3450 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:53.

Zaaraz jade zawieźć moją mame do pracy i na małe zakupki spożywcze, czyli świeże pieczywo na śniadanko
Z ciuszkami mam prościej bo będe mieć i na dziewczynke i na chłopczyka....ale mimo wszytko..... Wszystkie już coś macie a ja kompletnie nic dla dzidzi ....nawet skarpetuszek maleńkich bo jak chciałam kupić to nie było tak maleńkich jak chciałam 

jeśli tak, to usmaż naleśniki albo placuszki, ja się tak czasami ratuje,jak mi sie nie chce wyjść po pieczywo