Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: A nazwa IV części wątku mamuś wrześniowo-październikowych brzmieć będzie:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. IV 23 42,59%
Wyskakują naprzód brzuszki, bo w nich rosną jesienne maluszki 8 14,81%
Słońca już wyczekujemy, bo wystawić brzuszki chcemy mamusie IX-X.2013 11 20,37%
Na słoneczko już czekamy - dzidzie i ich boskie mamy IX-X.2013 5 9,26%
wrzesniowo-pazdziernikowe mamusie czekaja na swoje brzusie 4 7,41%
Non-stop dużo tu gadamy i na jesień wciąż czekamy 3 5,56%
Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-27, 23:02   #3421
zmienniczka
Zadomowienie

Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III

dziewczyny a ja mam takie pytanie-jakie sa wskazania do badania tarczycy???

http://babystrology.com/tickers/baby..."180"></embed>
zmienniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 23:03   #3422
misia332
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
super, gratulacje dla nich!

ehh, nie umiemy długo z D. być pogniewani.. całe 2 godziny
Skurcze w nogach mnie łapią... Ałaaaa. A magnez to piję już przymusem.

My też za bardzo nie, ale czasem po prostu nie mam sił do tego człowieka.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 23:12   #3423
Brydzia_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zmienniczka Pokaż wiadomość
dziewczyny a ja mam takie pytanie-jakie sa wskazania do badania tarczycy???
ja po prostu powiedziałam lekarzowi że chciałabym zrobić badania w kierunku tarczycy i mi wypisał skierowanie

---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ----------

a mnie bardzo łatwo drętwieją ręce od kiedy jestem w ciąży... wcześniej tak nie miałam
nie mówiłam o tym lekarzowi w sumie, może powinnam ?

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 00:16   #3424
ladanseuse14
Zakorzenienie

misia tez z moim czasem po prostu nie mozna.. ma szczescie, ze go tak bardzo kocham

brydzia koniecznie! mi puchna nogi i tez mam zamiar o tym powiedziec..
Stary 2013-03-28, 06:05   #3425
ewacia85
Wtajemniczenie

hej laski Ja na nogach juz od przed 5 ...kurcze a mam wolne Zaaraz jade zawieźć moją mame do pracy i na małe zakupki spożywcze, czyli świeże pieczywo na śniadanko.Potem chyba z tż za inne zakupki (chyba ma ochotę wydać troche kasy na święta) Średnio mi sie chce bo zimno ale mam nadzieję że go namówie żeby coś dla siebie kupił Trzymać kciuki żeby się udało bo straszny skąpiec jeśli chodzi o siebie
Ps tak za mną chodzi ta KORA ORZECHOWA że wczoraj zaczęłam sprawdzać czy mam na nią składniki i brakuje mi tylko rodzynek Chciałabym już dziś zacząć coś piec ale jeszcze za wcześnie
Ladan ja mam w drodze drugie dziecko ale tez się martwię jak to ogarnę Z ciuszkami mam prościej bo będe mieć i na dziewczynke i na chłopczyka....ale mimo wszytko..... Wszystkie już coś macie a ja kompletnie nic dla dzidzi ....nawet skarpetuszek maleńkich bo jak chciałam kupić to nie było tak maleńkich jak chciałam O , i marzy mi się wypad na szmateksy żeby jakies mini bodziaki i śpioszki kupić Myślę że po świętach mi sie uda i w koncu poczuje magię ciąży na całego Miłego dnia dla wszystkich
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 06:29   #3426
katee86
Raczkowanie

Witam z rana

Mimo, że wstałam z kiepskim humorem. Moje sny w ciaży są tak głupie i straszne, że hej. Potem chwila musi minąć żebym o tych durnotach zapomniała . Też tak macie?

Ta kora orzechowa to chyba wyższa szkoła jazdy, co? ja do pieczenia ciast totalnie się nie nadaję, za to jem chętnie.

Mam nadzieję, że jak wrócę wieczorem to będą już dobre wieści od tancerki.

Zmykam do roboty i życzę miłego dnia
katee86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 06:53   #3427
Snow_White1
Wtajemniczenie

Odp: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III

Ewcia, nie jestes sama, ja tez nie zrobilam jeszcze zadnych zakupow dla dzidzi

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-03-28, 07:00   #3428
papalinka83
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny Właśnie się zważyłam i trochę się zdziwiłam. Tydzień temu skończył się 1 trymestr i miałam 1 kg na plusie, wczoraj się zważyłam po tygodniu i było 600 g więcej i dzisiaj też się właśnie zważyłam i znowu 600 g w 1 dzień... no i włąśnie nie wiem, czemu. wolałąbym w takim tempie nie tyćno nic, zbieram się do pracy, tam was ponadrabiam Miłego dnia

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 07:13   #3429
ewuszkaaa
Zakorzenienie

Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III

Hej hej pozdrawiam z lozka

Co prawda za chwile zaczynam prace, ale dzisiaj z domu i od razu dzien jest lepszy zaczynam 14t, czyli II trymestr, tak? A mdlosci nie dosc, ze nie mijaja to jeszcze chyba gorzej jest, bo nie umiem zwalczyc zmeczenia :/

Wy tu wybieracie wozek, a ja wozek mam w spadku. Generalnie jest super i bardzo sie cieszymy, ze taki duzy wydatek odpadl. Problem w tym, ze jest masakrycznie ciezki, a ja mieszkam w bloku na 2 pietrze. Nie ma opcji zostawiania go na dole na klatce - ani tam bezpiecznie, ani nawet miejsca nie mam.

Czy ktoras z Was mieszkajac w bloku bez windy jakos rozwiazywalam taki problem? Nioslyscie dziecko do mieszkania, a potem druga tura z wozkiem? Co wtedy z dzieckiem? Wnosic jak spi po spacerze? A jak bedziemy wychodzic? Najpierw wozek na dol, a dziecko co? Myslicie, ze da sie taki wozek (duze kola pompowane) jakos wciagnac po schodach? Bo podniesc nie podniose Masakra :/

"Kobieta wierzy, że 2 i 2 zmieni się w 5,
jeśli będzie długo płakać i zrobi awanturę"

- George Elliot
ewuszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 07:15   #3430
kaska87
Zakorzenienie

hej
ja wstałam przed 6:00 bo mama jak szła do pracy to mnie obudziła
Cytat:
Napisane przez katee86 Pokaż wiadomość
Mimo, że wstałam z kiepskim humorem. Moje sny w ciaży są tak głupie i straszne, że hej. Potem chwila musi minąć żebym o tych durnotach zapomniała . Też tak macie?
niestety tak
Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny Właśnie się zważyłam i trochę się zdziwiłam. Tydzień temu skończył się 1 trymestr i miałam 1 kg na plusie, wczoraj się zważyłam po tygodniu i było 600 g więcej i dzisiaj też się właśnie zważyłam i znowu 600 g w 1 dzień... no i włąśnie nie wiem, czemu. wolałąbym w takim tempie nie tyćno nic, zbieram się do pracy, tam was ponadrabiam Miłego dnia
a ważyłaś się na czczo rano?

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 07:22   #3431
Snow_White1
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III

Cytat:
Podobno w II trymestrze tyje sie 0,5 kg tygodniowo...

Stary 2013-03-28, 07:33   #3432
papalinka83
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III

A jednak was nadrobiłam pezd wyjściem do pracy, coś mi się dzisiaj nie chce tam iśćwczoraj siedziałam 2 h dłużej...
Cytat:
tak, tak.. na mięsku..
krupnik (którego nigdy nie lubiłam), pomidorowa, ogórkowa, barszcz.. to chyba moje the best of
Ja zupy przed ciążą mogłam jeść non stop, a teraz w ogóle, a już od pomidorów mnie odrzuca najbardziej, a pomidorową mogłam jeść zawsze. Teraz mi za słodkie pomidory...wszystko mi za słodkie
Cytat:
ja te kupiłam http://allegro.pl/zestaw-startowy-av...tml#tabsAnchor też mam zamiar szybko wrócić do pracy ale jak coś to kupię laktator i będę odciągać
Ja nie zamierzam szybko wracać mam nadzieję, że będzie ten rok macierzyńskiego, bo już się nastawiłam
Cytat:
Napisane przez rubinka25 Pokaż wiadomość
WOW To dopiero rekord. To pewnie poznaliście się na porodówce.
Niestety nie, to by dopiero było romantyczneale pochodzimy z 2 różnych części Polski, więc nie bardzo było jak... za to przed ślubem ksiądz się z nas śmiał, jak się okazało, że chrzest mieliśmy w ten sam dzień hahahaha
Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
hej
ja wstałam przed 6:00 bo mama jak szła do pracy to mnie obudziła

niestety tak
a ważyłaś się na czczo rano?
tak na czczo i dzisiaj i wczoraj
Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Podobno w II trymestrze tyje sie 0,5 kg tygodniowo...

no właśnie tygodniowo, a nie dziennieno nic zobaczymy jutro, mam nadzieję, że nie będzie kolejne 600 g, bo w takim tempie może być nieciekawie

---------- Dopisano o 07:33 ---------- Poprzedni post napisano o 07:31 ----------

Ktoś coś pisał ostatnio o studniówce, to ja mam dzisiaj

Pawełek 20.03.2015

Edytowane przez papalinka83
Czas edycji: 2013-03-28 o 07:32
Stary 2013-03-28, 07:38   #3433
kaska87
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III

Cytat:
Ja nie zamierzam szybko wracać mam nadzieję, że będzie ten rok macierzyńskiego, bo już się nastawiłam
ja tak samo
i jak mi się skończy dajmy na to w listopadzie (bo wybiorę jeszcze zaległy urlop) to może do wiosny jeszcze wezmę wychowawczy, ale to się zobaczy

Stary 2013-03-28, 07:41   #3434
Snow_White1
Wtajemniczenie

Odp: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III

Papalinka, nie martw sie na zapas tą wagą...0,5kg ruchu na wadze to normalne nawet bez ciazy-wypijesz cos, zjesz etc. A w ciazy to juz zupelnie normalne

Stary 2013-03-28, 07:44   #3435
papalinka83
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III

Cytat:
Papalinka, nie martw sie na zapas tą wagą...0,5kg ruchu na wadze to normalne nawet bez ciazy-wypijesz cos, zjesz etc. A w ciazy to juz zupelnie normalne

No wiem, że to jeszcze o niczym nie świadczy, ale trochę mnie to zdziwiło, zwłaszcza że dotychczas prawie wcale nie przytyłam... ale będzie co ma byćmam nadzieję, że się nie zmienię w wieloryba

Pawełek 20.03.2015
Stary 2013-03-28, 07:49   #3436
butterfly20
Zakorzenienie

Cześć.

Ja w ogóle jeszcze nic nie kupuję,jakoś nie czuję potrzeby,będzie jeszcze czas. No i mąż by mi nie pozwolił. Jedyne co,to wózki oglądaliśmy,ale to bardziej przy okazji pobytu w Kato.

Papalinka to ja ostatnio miałam studniówkę Ale ten czas leci no nie?
A u mnie w pracy dalej nie wiedzą.Nie wiem jak to powiem.

Ewuszka ja też odkąd zaczął się II trym. mam coraz gorsze mdłości

Dziewczyny a jeśli pracuję ciągiem na umowy o pracę, tylko zmieniałam pracodawców (ale zawsze była ciągłość zatrudnienia-od jednego przechodziłam do drugiego), a teraz jestem u nowego pracodawcy 2 miesiące to jeśli pójdę za miesiąc/dwa na L4 to nikt mi nie będzie robił problemu z chorobowym?W sensie Zus wypłaci mi to co zarabiałam u nowego pracodawcy?
A podobno nie jest wypłacane 100% tylko odliczają od tego jakieś 13%?Słyszałyście coś?

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 07:59   #3437
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a jeśli pracuję ciągiem na umowy o pracę, tylko zmieniałam pracodawców (ale zawsze była ciągłość zatrudnienia-od jednego przechodziłam do drugiego), a teraz jestem u nowego pracodawcy 2 miesiące to jeśli pójdę za miesiąc/dwa na L4 to nikt mi nie będzie robił problemu z chorobowym?W sensie Zus wypłaci mi to co zarabiałam u nowego pracodawcy?
A podobno nie jest wypłacane 100% tylko odliczają od tego jakieś 13%?Słyszałyście coś?
to jest ogólonie troche liczenia odejmują te 13,71% ale od kwoty brutto

Stary 2013-03-28, 08:05   #3438
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Cześć.

Ja w ogóle jeszcze nic nie kupuję,jakoś nie czuję potrzeby,będzie jeszcze czas. No i mąż by mi nie pozwolił. Jedyne co,to wózki oglądaliśmy,ale to bardziej przy okazji pobytu w Kato.

Papalinka to ja ostatnio miałam studniówkę Ale ten czas leci no nie?
A u mnie w pracy dalej nie wiedzą.Nie wiem jak to powiem.
Ja też nic jeszcze nie kupiłąm i nawet jakoś jeszcze nie czuję takiej potrzeby/trochę nie mam czasu, chociaż ostatnio w smyku oglądaliśmy ubranka i pewnie coś już bym kupiła, ale mój mąż rozsądnie w sumie powiedział, że akurat teraz mamy inne wydatki i jeszcze poczekajmy, zobaczymy co dostaniemy, potwierdzi się płeć, itp... A czas faktycznie leci coraz szybciejsam początek się najbardziej ciągnął, a teraz już nie

Pawełek 20.03.2015
Stary 2013-03-28, 08:08   #3439
kaska87
Zakorzenienie

co do zakupów to ja bym chciała jak najwięcej kupić w maju i czerwcu jak mąż będzie na miejscu, bo lipiec-sierpień będzie na szkoleniu w Wawie

Stary 2013-03-28, 08:18   #3440
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nephelim89 Pokaż wiadomość
Też rozważam Jumpera, bo zależy mi żeby można było zasłonić całą budkę czymś od wiatru. Tutaj niestety bardzo wieje prawie cały czas, a że i ja i tatuś kruszka jesteśmy zmarźluchami to małe pewnie też takie będzie podoba mi się też że ma dość długą gondole a w końcu dzidziol ma w niej od września do mniej więcej marca się mieścić więc wszystkie xlandery odpadają. Podoba mi się też Laret. Jedno jest pewne kupię na bank coś z Tako
jeżeli waga wózka nie robi na Tobie wrażenia, to ogólnie wózki TAKO dobrze się użytkuje

Cytat:
Napisane przez ewuszkaaa Pokaż wiadomość
Wy tu wybieracie wozek, a ja wozek mam w spadku. Generalnie jest super i bardzo sie cieszymy, ze taki duzy wydatek odpadl. Problem w tym, ze jest masakrycznie ciezki, a ja mieszkam w bloku na 2 pietrze. Nie ma opcji zostawiania go na dole na klatce - ani tam bezpiecznie, ani nawet miejsca nie mam.

Czy ktoras z Was mieszkajac w bloku bez windy jakos rozwiazywalam taki problem? Nioslyscie dziecko do mieszkania, a potem druga tura z wozkiem? Co wtedy z dzieckiem? Wnosic jak spi po spacerze? A jak bedziemy wychodzic? Najpierw wozek na dol, a dziecko co? Myslicie, ze da sie taki wozek (duze kola pompowane) jakos wciagnac po schodach? Bo podniesc nie podniose Masakra :/
to jest właśnie bariera, na którą ja napotkałam po urodzeniu Marysi. Dostaliśmy wózek TAKO, jakiś starszy model, ważyl chyba z 18 kg + dziecko, masakra jakaś. Mieszkam w wieżowcu, więc mam windę, ale samodzielne wychodzenie na dwór nie wchodziło w grę tzn wyjśc jeszcze dałam radę, ale wrócić i wciągnąć/wnieść wózek te kilka schodów - nie było mowy. więc robilam tak że do południa wychodziłam z mloda w chuście, a po południu już sama i wracałam do domu z meżem jak kończył pracę. Po 5 miesiącach kupiliśmy lżejszą spacerówkę i byłam już niezależna.
dlatego właśnie tamten wózek sprzedałam a teraz kupując nowy, kieruje się przede wszystkim waga

dziś już ostatni dzień w pracy, jutro w domu, we wtorek też a szefa już dziś nie ma, więce laba

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 08:31   #3441
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
tak, tak.. na mięsku..
krupnik (którego nigdy nie lubiłam), pomidorowa, ogórkowa, barszcz.. to chyba moje the best of
Barszcz oraz rosół są absolutnie poza moim zasięgiem... klarowność bagienna mi wychodzi Za to wszystkie "mętne", a przede wszystkim zupy kremy to dla mnie pestka

Cytat:
Napisane przez nephelim89 Pokaż wiadomość
widzę, że u Was przygotowania do świąt pełną idą parą my w tym roku jesteśmy tylko we dwójkę+ suczydeł, a nadmiaru znajomych jeszcze tu nie mamy, więc święta też będą skromniutkie właśnie wróciłam z zakupów i oczywiście upolowałam nowy ciuszek dla kruszka- nie mogłam się oprzeć udało mi się dziś też wygrać aukcje leżaczka za grosze i w sobotę go odbierzemy
Ale fajne, kolorowe
Mi wczoraj wpadły w oko w Tesco takie jasno kremowe ciuszki ze zwierzątkami i aż się zawahałam... no, ale maż prosił, żebym się jeszcze chwilę z zakupami wstrzymała

Cytat:
Napisane przez t_89 Pokaż wiadomość
Bylam na przymiarce sukienki i dalam zdj na forum skrytykowali mnie jestem zalamana
Niepotrzebnie, bo sukienka całkiem fajna, biorąc pod uwagę, że nie gotowa Świetna góra, koronka prześliczna, dół też mi się podoba, jedyna "ale" mam do wstążki, a dokładniej do dopasowania sukienki nad wstążką, ale zakładam, że to w ostatniej chwili będziesz robiła - kiedy będzie wiadomo, jaki duży będziesz miała brzuszek
Parasolce mówię zdecydowanie NIE

Cytat:
Ewcia, nie jestes sama, ja tez nie zrobilam jeszcze zadnych zakupow dla dzidzi
Ja też

Wkurzyłam sie wczoraj niemożebnie
Miałam mieć badanie o 14.40, wyszłam z pracy tak, zeby spokojnie dojechać, ale że wysadzali jakiś fracnowaty silos, to utknęłam w korku. Spoko - pomyślałam sobie - do 10 minut mogę się spóźnić (taką informację dostałam kiedyś od LuxMed). No nic, zajeżdżam spóźniona dokładnie tyle, idę do recepcji, Panienka dzwoni do Pani doktor, ze jest ostatnia pacjentka, na co ta odpowiada, że mnie już nie przyjmie
Wkurzyłam się strasznie i pytałam dziewczyny, jak to jest - mówią, ze można do 10 minut się spóźnić, a tu lekarz odmawia. No to dziewoja mówi, że owszem można, ale ostatnie zdanie należy do Pani Doktor, a ona się dzisiaj spieszy i że niestety nici z wizyty No ok, w takim razie pytam o najbliższy wolny termin... 10 kwietnia... bosko...
Stanęło na tym, ze jeszcze wczoraj zbadał mnie inny lekarz, który opierdzielił mnie, że dano na samolocie nie była badana, znalazł jakiegoś polipa (WTF polip???), ale kazał się niem nie przejmować, za to oznajmił, że dawno miałam morfologię robioną, a podobno powinnam mieć co miesiąc USG nie miała, bo nie miał w tym gabinecie...
Efekt taki, że się zdenerwowałam, pokłóciłam z Bartkiem, brzuch i głowa mnie całe popołudnie bolały i tym francowatym polipem się teraz martwię
No nic, zrobię morfo, pójdę 10 do swojej gin, ale umówię się też na usg i spróbuję babie głowy nie urwać... a przynajmniej zanim nie zrobi badań

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 08:50   #3442
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Coś się dziś źle czuję :/ Wstałam z okropnym bólem krzyża i brzucha.

Co do zakupów dla dziecka to planuje dopiero w lipcu-sierpniu Mamy czas

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 08:57   #3443
ewuszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
jeżeli waga wózka nie robi na Tobie wrażenia, to ogólnie wózki TAKO dobrze się użytkuje

to jest właśnie bariera, na którą ja napotkałam po urodzeniu Marysi. Dostaliśmy wózek TAKO, jakiś starszy model, ważyl chyba z 18 kg + dziecko, masakra jakaś. Mieszkam w wieżowcu, więc mam windę, ale samodzielne wychodzenie na dwór nie wchodziło w grę tzn wyjśc jeszcze dałam radę, ale wrócić i wciągnąć/wnieść wózek te kilka schodów - nie było mowy. więc robilam tak że do południa wychodziłam z mloda w chuście, a po południu już sama i wracałam do domu z meżem jak kończył pracę. Po 5 miesiącach kupiliśmy lżejszą spacerówkę i byłam już niezależna.
dlatego właśnie tamten wózek sprzedałam a teraz kupując nowy, kieruje się przede wszystkim waga

dziś już ostatni dzień w pracy, jutro w domu, we wtorek też a szefa już dziś nie ma, więce laba
Fajnie sobie poradziłaś. Gdybym miała wiosenne dziecko, to poszłabym za tą radą. Ale w zimie ledwo sama chodzę, żeby się nie poślizgnąć, więc nie zaryzykuję przewrócenia się z dzieckiem.

Mąż wraca najwcześniej o 17:00, to w zimie już jest ciemno o tej porze więc opcja, że on mi wniesie też odpada

"Kobieta wierzy, że 2 i 2 zmieni się w 5,
jeśli będzie długo płakać i zrobi awanturę"

- George Elliot
ewuszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 09:00   #3444
Susanna
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Susanna

Cytat:
Ja też nic jeszcze nie kupiłąm i nawet jakoś jeszcze nie czuję takiej potrzeby/trochę nie mam czasu, chociaż ostatnio w smyku oglądaliśmy ubranka i pewnie coś już bym kupiła, ale mój mąż rozsądnie w sumie powiedział, że akurat teraz mamy inne wydatki i jeszcze poczekajmy, zobaczymy co dostaniemy, potwierdzi się płeć, itp... A czas faktycznie leci coraz szybciejsam początek się najbardziej ciągnął, a teraz już nie
Ja kupiłam takie śmieszne body w słonie bo były w przecenie za 8 zł i śpiworek do spania z lumpeksu - fajny był. Ale potem pożałowałam że za wcześnie. Wolę poczekać do 2 genetycznego i upewnić się co do płci. Zakupy planuję gdzieś tak w 7-8 miesiącu.

M&M

Staś

Susanna szyje - mój krawiecki blog
Susanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 09:03   #3445
bojatoja
Zakorzenienie

Cześć. W nocy nie mogłam spać
Obudziłam się rano z takimi zakwasami, że masakra. Dają się we znaki moje wczorajsze porządki
Teraz lecę na śniadanie i będę robić uszka.

Cytat:
Napisane przez katee86 Pokaż wiadomość
Witam z rana
Ta kora orzechowa to chyba wyższa szkoła jazdy, co? ja do pieczenia ciast totalnie się nie nadaję, za to jem chętnie.
E tam, jak ja zrobię to Ty też

Cytat:
Też tak myślę Ja nieraz mam i kg różnicy, czy półtora. Ale jakoś się tym na razie nie przejmuje

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Wkurzyłam sie wczoraj niemożebnie
Miałam mieć badanie o 14.40, wyszłam z pracy tak, zeby spokojnie dojechać, ale że wysadzali jakiś fracnowaty silos, to utknęłam w korku. Spoko - pomyślałam sobie - do 10 minut mogę się spóźnić (taką informację dostałam kiedyś od LuxMed). No nic, zajeżdżam spóźniona dokładnie tyle, idę do recepcji, Panienka dzwoni do Pani doktor, ze jest ostatnia pacjentka, na co ta odpowiada, że mnie już nie przyjmie
Wkurzyłam się strasznie i pytałam dziewczyny, jak to jest - mówią, ze można do 10 minut się spóźnić, a tu lekarz odmawia. No to dziewoja mówi, że owszem można, ale ostatnie zdanie należy do Pani Doktor, a ona się dzisiaj spieszy i że niestety nici z wizyty No ok, w takim razie pytam o najbliższy wolny termin... 10 kwietnia... bosko...
Stanęło na tym, ze jeszcze wczoraj zbadał mnie inny lekarz, który opierdzielił mnie, że dano na samolocie nie była badana, znalazł jakiegoś polipa (WTF polip???), ale kazał się niem nie przejmować, za to oznajmił, że dawno miałam morfologię robioną, a podobno powinnam mieć co miesiąc USG nie miała, bo nie miał w tym gabinecie...
Efekt taki, że się zdenerwowałam, pokłóciłam z Bartkiem, brzuch i głowa mnie całe popołudnie bolały i tym francowatym polipem się teraz martwię
No nic, zrobię morfo, pójdę 10 do swojej gin, ale umówię się też na usg i spróbuję babie głowy nie urwać... a przynajmniej zanim nie zrobi badań
Ojej ale przeżycia
A Twoja ginka franca, że Cię nie przyjęła. Nieładnie z jej strony.
A polip, sama nie wiem co to jest, ale jak gin kazał się nim nie przejmować, więc będzie dobrze
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 09:08   #3446
misia332
Zakorzenienie

Hej.

Byłam na tym okropnym pobraniu krwi, i sama lepiej bym sobie pobrała w domu tą krew, w ogóle pyta się mnie czy mi się robi słabo mówię, że tak, to mnie na krześle z oparciem !!, wbiła mi igłe a ja zielona. Jeszcze dała mi zły pojemnik na mocz ostatnio i musiałam jeszcze raz sikać w przychodni. TŻ mnie do domku odprowadzał, położył, szybko śniadanie zrobił i uciekł do pracy.

Tyle co mi powiedział, że dostał od szefa ekologiczne jajka. Uwielbiam to, że ma taką pracę, może wyjść na chwilę zawsze jak jest potrzeba, może brać dużo produktów. Ułatwia nam to życie.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 09:20   #3447
marysia_258
Zadomowienie

Hejka

Kurcze jestem zła jak nie wiem. Siedzę sama w domciu z Mają ,nie mam chleba jestem pierońsko głodna a jak na złość tata jeszcze nie przyjechał Zawsze o tej porze już był. Do sklepu mam kawałek i nie chce mi się małej z rana po takim zimnie ciągać.
A na dodatek wróciły mdłości

Dalej żadnych wieści od tancerki Kurcze co jest

MAJA
21.08.2009
BARTOSZ
23.09.2013

Edytowane przez marysia_258
Czas edycji: 2013-03-28 o 09:24
marysia_258 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 09:24   #3448
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
misia tez z moim czasem po prostu nie mozna.. ma szczescie, ze go tak bardzo kocham

brydzia koniecznie! mi puchna nogi i tez mam zamiar o tym powiedziec..
Oooo dopadło Cię? Ja miałam też jakoś na początku spychnięte przy Filipie. Czasami wręcz jak potwór i mówili, że tak być moze... ale i ty spytaj

Cytat:
Oj dajcie spokój z tym ważeniem bo zwariujecie. Jak macie na coś ochotę i jesteście głodne to chyba nie przestaniecie jeść bo przytylyście? Niektórzy przytyją więcej i trudno. Dalej żyjemy

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 09:29   #3449
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewuszkaaa Pokaż wiadomość
Fajnie sobie poradziłaś. Gdybym miała wiosenne dziecko, to poszłabym za tą radą. Ale w zimie ledwo sama chodzę, żeby się nie poślizgnąć, więc nie zaryzykuję przewrócenia się z dzieckiem.
alez ja nie rodziłam wiosną, tylko w październiku, więc to właśnie zimą tak robiłam fakt, że w chuście wychodziłyśmy jak nie było bardzo slisko, chodniki odśnieżone i na jakieś 30 minut. wózkiem troszkę dłużej, bo do 2h, ale mąż kończy o 16 i jakieś 5 minut później jest pod domem, więc też dało radę.
a auto macie? będzie stało pod domem? bo mozna np stelaż wózka zostawiać w bagażniku a schodzić z samą gondolą.

Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość
Hejka

Kurcze jestem zła jak nie wiem. Siedzę sama w domciu z Mają ,nie mam chleba jestem pierońsko głodna a jak na złość tata jeszcze nie przyjechał Zawsze o tej porze już był. Do sklepu mam kawałek i nie chce mi się małej z rana po takim zimnie ciągać.
A na dodatek wróciły mdłości
jajko i mąkę masz jeśli tak, to usmaż naleśniki albo placuszki, ja się tak czasami ratuje,jak mi sie nie chce wyjść po pieczywo
a mdłości nie zazdroszczę

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 09:31   #3450
Snow_White1
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Oooo dopadło Cię? Ja miałam też jakoś na początku spychnięte przy Filipie. Czasami wręcz jak potwór i mówili, że tak być moze... ale i ty spytaj

Oj dajcie spokój z tym ważeniem bo zwariujecie. Jak macie na coś ochotę i jesteście głodne to chyba nie przestaniecie jeść bo przytylyście? Niektórzy przytyją więcej i trudno. Dalej żyjemy
Dokladnie - najlepiej sie po prostu za czesto nie wazyc

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości