|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#12211 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ile dzisiaj zjadłam ? :)
A u mnie dzis:
Śn.-owisanka ze śliwkami Ob.-tuńczyk, brukselka( blee), papryka podw.-wiejski, słonecznik, cynamon kol.-wiejskie ze szczypiorkiem.
|
#12212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.A gdzie 2śniadanko .Ogólnie ładnie
|
|
#12213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
#12214 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Ale się napisałyscie, mam 5 stron do nadrobienia ![]() Wczoraj: Ś: owsianka z bananem i odrobiną 'mieszanki studenckiej' ![]() IIŚ: banan... (no tak wiem, źle sle nie miałam czasu na nic innego )O: pół worka ryżu ciemnego i coś a'la gulasz ale dietetyczne (mięsko wołowe i drobiowe z pieczarkami i papryką)P: Corny XXL z orzechami (wiecie może jakie to ma wartości odżywcze? Bo się na opakowaniu nie doszukałam...)K: jajecznica z 2 jaj Dziś: Ś: tak jak wczoraj II Ś: serek wiejski O: (w restauracji ) szaszłyk drobiowy z papryką, zestaw surówek, kilka pieczonych ziemniaczków (starałam się ich nie tykać, ale kilka zjadłam ) P: jeszcze nie wiem co zjem, może 2 kromki chlebka Schulstad (nie wiem jak to się pisze K: serek wiejski ze szczypiorkiem |
|
|
|
#12215 |
|
Zadomowienie
|
Zjedlismy z TŻ sniadanko, poszlismy do kosciolka, a potem jeszcze na rynek i wrocilismy na obiad
Wybacz, wybacz
|
#12216 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja ją rozumiem, nie znosze szpinaku, brukselki, selera, szczypiorku, cebuli, pora, rzepy, fasoli, groszku itd. bardzo dużo wazryw nie lubię
|
#12217 |
|
Zakorzenienie
|
seemore ale jak to SZPINAKU??
Kocham szpinak ja nie zjem brukselki
|
|
|
|
#12218 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() edit: doszedł jeszcze jeden kubek mleczka 0,5% z kawą
Życie jest piękne. Nareszcie w Niemczech Edytowane przez seemore Czas edycji: 2007-03-25 o 18:38 |
|
|
|
|
#12219 |
|
Zakorzenienie
|
Jest godzina 16 : 46. Zjadlam kilka warzywek. 4 godziny temu. Calosc zpilam czerwona herbata, odrobina sprite zero.
Ciekawe czemu kreci mi sie w glowie i trzesa mi sie rece. |
|
|
|
#12220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#12221 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Według najnowszych doniesień jutro ma mniej wiać Brukselka
|
|
|
|
|
#12222 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#12223 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#12224 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#12225 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#12226 |
|
Zakorzenienie
|
wstyd sie przyznac, ile ciasteczek dzis zjadlam.. eh
ale coz, raz na jakis czas mozna sobie pozwolic ![]() tylko dreczy mnie ciagle tluszcz na brzuchu, wrr. |
|
|
|
#12227 |
|
Rozeznanie
|
Phenomena A może jakieś ćwiczenia? Podobno A6W dobrze radzi sobie z tłuszczykiem na brzuszku.
Ehhh a ja się znowu męczę, żeby troche przytyć Żeby to tak można było wymieniać kilogramy między sobą, to chętnie bym od kogoś, kto chce się pozbyć, kilka przygarnęła A narazie ide zjeść banana giganta, który czeka na mnie w kuchni
|
|
|
|
#12228 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ze tez mama musiala kupic cala torbe slodkosci Chce skonczyc z napadami, chce schudnac, a tu napad i to slodyczowy Tak sie zastanawiam, co sie stalo, ze rzucialm sie na te słodycze, choc nie bylkam glodna Moze to, ze od 11 dni jadłam tylko 3suszone sliwki na sniadanie? Moze organizm domagal sie cukru? Kiedy zjadlam 2 ciastka to pomyslalam, ze moze przestane, ale nie przestalam....Poradzcie mi, co moge zrobic?? Moze codziennie zjem świezy owoc, słodki jogurt(typu jogobella light), albo do wiejskiego na podwieczorek dodac tez 1-2tabletki slodzika? Ciesze sie, ze moj napad nie byl spowodowany glodem, ze od 11 dni nie mailam napadu. Problem wlasnie tkwi w slodyczach... Przepraszam, ze sie tak rozpisalam....
|
|
#12229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sumie warto sprobowac. jesli chcesz, moge oddac ci moj tluszcz
|
|
|
|
|
#12230 |
|
Zakorzenienie
|
ej dziewczyny
Możecie powiedzieć coś na temat mojego menu 2dniowego? no i co z tym corny
|
|
|
|
#12231 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
|
#12232 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A,i zdrowych tłuszczy mi brakuje
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
|
#12233 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#12234 |
|
Wiele hałasu o nic.
|
Sniadanie
Pół kostki twarogu śmietankowego, z cebulą szczypiorkiem i dwoma łyżkami jogurtu naturalnego, sól i pieprz Obiad W restauracji chińskiej: zupa grzybowa z makaronem sojowym, (nie zjadłam wywaru, sam makaron i grzyby) Przekąska jedno średnie jabłko mnóstwo wody mineralnej ![]() a na kolacje (wprawdzie pózną) jajko na pół miękko oraz okolo 150 gram sałatki greckiej bez sosu, jestem z siebie bardzo dumna bo mój ż i mama zamówili sobie pizzęa ja wzięłam sałatkę a jeszcze garść orzechów pistacjowych
Na ochronę przed hałasem organizm zużywa ogromne ilości energii. Edytowane przez hałas Czas edycji: 2007-03-26 o 21:00 |
|
|
|
#12235 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Radziłabym sięgać po dosyć słodkie owoce (ananas, brzoskwinia, banan itd) lub bakalie, a przede wszystkim polecam zainwestować w dobrą czekoladę o zawartości kakao ok. 70%(np Lindt), dwie kosteczki dziennie to zaledwie 40kcal, a masa magnezu oraz potrzebna każdemu dawka słodkiego. Takie dwie kostki dziennie to żaden grzech, i uchronią skutecznie od tej właśnie grzesznej paczki ciastek czy kilograma cukierków które wchłonie wygłodzony cukru mózg.
|
|
#12236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
#12237 |
|
Zakorzenienie
|
Mój jadłospis:
Sn: bułka grahamka, troche serka homo naturalnego,2 kopiaste małe łyżeczki dzemu brzoskwiniowego niskosłodzonego 2gieSn: serek wiejski 200g krasntstaw z fit upem, kromka chleba graham, jabłko Ob: kawałek ugotowanej piersi z kurczaka(na wodzie , warzywa na patelnie, 4łyżki kaszy gryczanej, jogurt naturalny zott200g Podw: jabłko,kefir piątnica 0%, kol: jeszcze pomysle ![]() i jak..? Staram sie czerpac radość z jedzenia. Smakuja mi serki wiejskie i inne "lżejsze " i zdrowsze rzeczy. Chce sobie na cos od czasu do czasu pozwalac, nawet jesli by to miało duzo węgli czy tłuszczy. Ale powoli i do tego dojde. Ale te grahamki dobre |
|
|
|
#12238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Orzeszku, czy to aby na pewno TY? Jadłospis mi się podoba, tylko te 0% ![]() Na kolacje moze sałatka Lolci i siup z tym na kromeczki?
|
|
|
|
|
#12239 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#12240 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie dzis apetytu brak.. oprocz apetytu na slodycze
![]() sniadanie: jogurt jagodowy 0,1% z musli i otrebami 2sniadanie: kromka chleba wlasnego wypieku z ziarnami, kilka orzechow laskowych obiad: kotlet z poledwicy w panierce + surowka (oliwa z oliwek, por, marchewka, kapusta czerwona) i tu apogeum.. 10 kokosanek i szklanka mleka 1,5%.. kolacja: serek wiejski ok. 1120g z lyzeczka ziaren ze slonecznika btw. co sadzicie o chlebie tostowym z otrebami? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 4 (0 użytkowników i 4 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:44.

.A gdzie 2śniadanko
.Ogólnie ładnie
I się zimno zrobiło
Ale się napisałyscie, mam 5 stron do nadrobienia 
)
) szaszłyk drobiowy z papryką, zestaw surówek, kilka pieczonych ziemniaczków (starałam się ich nie tykać, ale kilka zjadłam 

Ze tez mama musiala kupic cala torbe slodkosci