|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: A nazwa IV części wątku mamuś wrześniowo-październikowych brzmieć będzie: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. IV |
|
23 | 42,59% |
| Wyskakują naprzód brzuszki, bo w nich rosną jesienne maluszki |
|
8 | 14,81% |
| Słońca już wyczekujemy, bo wystawić brzuszki chcemy mamusie IX-X.2013 |
|
11 | 20,37% |
| Na słoneczko już czekamy - dzidzie i ich boskie mamy IX-X.2013 |
|
5 | 9,26% |
| wrzesniowo-pazdziernikowe mamusie czekaja na swoje brzusie |
|
4 | 7,41% |
| Non-stop dużo tu gadamy i na jesień wciąż czekamy |
|
3 | 5,56% |
| Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
dzien dobry
ewacia zatem trzymam kciuki ![]() katee tez mam pogiete sny i bardzo czesto myla mi sie z rzeczywistoscia ewuszkaaa witaj w II trymestrze jesli chodzi o wozek to my wlasnie kupilismy mieszkanie na 2 pietrze w kamienicy i tez sie tym zamartwiamm.. z pewnoscia przy wyborze wozka bede patrzec na wage ale to nie zawsze cos zmienia bo dochod zi dziecko rzeczy czy zskupy.. wiec poza tym ja jestem slabym osobnikiem jesli chodzi o bicepsy ![]() Snow white przeraza mnie to pol kg tygodniowo.. ![]() papalinka no wlasnie leci.. ja dzis zaczynam 16 tydzien!!!!!!! dlaa mnie odkad skonczylam 11 tc to leci jak rakieta... a bardzo nie chce zostawiac wszystkiego na lipiec sierpien bo wtedy zaawansowana ciaza remont przeprowadzka upaly slub siostry Dawida i inne...
|
#3452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kurcze jakiś katar mam
|
|
#3453 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie w Luxmedzie w zależności od placówki-
toxo IgG 39 pln lub 53 pln toxo IgM 49 pln lub 53 pln
|
|
#3454 |
|
Zakorzenienie
|
vea i misia ja bym zabila
![]() cotynato dopadlo i to bardzo ... przyszly wlasnie butelki, ktore wczoraj zamowilam i zabieram sie za otwieranie
|
#3455 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to może to jest jakiś pomysł. Może świat mnie poratuje lekką bezśnieżną zimą A mała Ci usypiała jak ją niosłaś w chuście? Boże, ja nie wiem jak obsługiwać dziecko ![]() Auto mamy, ale mąż będzie do pracy jeździł, chyba że znów świat się zlituje i pozwolą mu pracować z domu - to by było genialnie, ale póki co nie mogę na to liczyć... Cytat:
Tym gorzej dla nas, bo ciężki wózek z dużymi kołami lepiej jeździ po śniegu, ale problem z wnoszeniem. A jak kupisz lekki, to będziesz klnąć przy jeżdżeniu
|
|
|
#3456 |
|
Zakorzenienie
|
Witam z rana
![]() kaśkajuż 18???? SZOK! Ale leci!!! ![]() ladanseuse jak dzisiaj samopoczucie? ![]() tancerka odezwij się!
|
|
#3457 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie
J a własnie wrocilam z pobrania.Zrobilam dzis FT3 I 4.Wyniki jutro.Oby byly wporzadku.Zycze Wam milego dnia.Lece spac bo padam.
|
|
|
|
#3458 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3459 |
|
Zakorzenienie
|
ladanseuse14 wrzuć link do tych butelek
|
#3460 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Cytat:
Cytat:
Mnie bardziej razi brak 100% chronologii w datach porodu .
Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2013-03-28 o 10:02 |
|||
|
|
|
#3461 |
|
Raczkowanie
|
Hej Mamuśki
kaska87 ja w Lany Poniedziałek też wchodzę w 18 tc, rany jak ten czas leci już prawie na półmetku jesteśmy ladanseuse super, że już są. Proszę o krótką recenzję buteleczek bo strasznie się na nie napaliłam.
|
|
|
|
#3462 |
|
Zakorzenienie
|
ja dziś zaczełam 18 tydzień czyli 5 miesiąc i boli mnie gardło.. wogole witam z rana.. miałam tyle zapału ale jakoś już go straciłam przez mame wkurzyła mnie sama niewiem czym i to jest najgorsze... myśle że to hormony... miałam isc do sklepu bo cala lista do kupienia a moja mama się pyta po co idziesz do sklepu.. to chyba normalne że przed swiętami trzeba iść do sklepu i zostawić kilka stówek tym bardziej że ani mleka niema ani wody mineralnej, oleju itp podstawowych rzeczy.. a jeszcze składniki na salatki... dopoiero jak mówiłam że moj Artur mówił zeby nic nierobic na świeta w sensie sałatek to się oburzyła bo mojej siostrze musi dac bratu itd a teraz sama mówi zeby nic nierobic no masz ci babo placekkk.. i juz mi sie neichce isc wczoraj posprzatałam łazienke duuuzą, a dziś rwa kulszowa niedaje mi chodzic... niemoge stać na lewej nodze... chyba poprosze o rehabilitacje.. bo tak się nieda a jak się roztyje to juz wogole... odrazu mi lżej... do porannej kawki nadrabianie wizazu, poszłam zjesc sniadanie wracam, nadrabianie wizażu, mam iść się ogarnąć ale wcześniej napisze na wizażu.. czy to uzależnienie??
|
|
#3463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() spokojnie, wszystkiego się nauczysz, ja przy Marysi też byłam zielona super by było, gdyby mąż mógł pracowac z domu, chociażby 2-3 dni w tygodniu... czy tylko ja nie planuje kupować butelek ![]()
|
|
|
|
|
#3464 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj przed snem przeanalizowałam sobie co jadłam i padłam. 2 kapnapki z pastą jajeczną, 4 tosty, dwie delicje i garść żurawiny
![]() Muszę się do jakiś zup przemóc bo masakra. Potem się dziwie ze mam wrażenie suchej szmaty w przełyku. |
|
|
|
#3465 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
Cytat:
dziś o 15.40 mamy usg genetyczne , w nocy budziłam się kilka razy,chyba zaczęłam przeżywać wizytę, także proszę o kciuki dziś mija 12 t 3 d ciekawe jak tam Maleństwo, Mąż pierwszy raz je zobaczy na monitorku ,już się doczekać nie mogę
|
|
#3466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tak powoli, powoli poszlo dalej. sprzet mozesz kupic w komisie, zawsze taniej a czasem i oryginalniej. trzymam kciuki! nie czas na łzy, czas zakasac rekawy!
|
|
|
|
|
#3467 |
|
Zakorzenienie
|
Jaką miałaś chustę, taką dużą tkana? Do którego momentu można ją stosować ? łatwo zawiązać ? Bo my sie zastanawiamy czy chusta czy nosidełko.
|
#3468 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się z chustą nie polubiłam
![]() Nie miałam sił się tym obwiązywać. Pamiętam jak kiedyś przeczesałam cały chodnik i się poddałam
|
|
|
|
#3469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem, że w II trymestrze norma dla ciężarnych to TSH max 3 tak mi endo mówił. Ale wiadomo jak komuś skacze (mnie np) to lepiej żeby było niższe.
|
|
|
#3470 |
|
Zakorzenienie
|
więc tak.. zbyt wyczerpującej recenzji chyba dać nie mogę, bo nie mam jeszcze dzidzi
jestem bardzo zadowolona, zestaw widać, że nowy i nieużywany, polecam! (jeśli oczywiście chce ktoś kupić butelki tej firmy).. podaje linka: http://allegro.pl/zestaw-startowy-av...tml#tabsAnchor moim zdaniem bardzo sie opłaca, bo tak jak mówiłam wcześniej - jedna butelka w Rossmannie kosztuje około 30 zł!!!
|
#3471 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A od jakiego wieku można nosić dziecko w takiej chuście lub nosidełku (tym "plecaku" na szelkach)? I jak to się sprawdza przy grubej zimowej kurtce? Ja się wnerwiam jak mam się ubrać w zimie, a co dopiero jeszcze chusta i dziecko ![]() Co do butelek to nie wiem... Ja tam chyba wolałabym mieć jakąś w domu od początku, bo nigdy nie wiadomo, a jak bym wysłała TŻeta do sklepu, to by wrócił z najdroższą i toną innych niepotrzebnych rzeczy A jak nie użyję, to komuś dam/sprzedam.
|
|
|
#3473 |
|
Zakorzenienie
|
Pilnujecie tego spania na odpowiedniej stronie?
Ja jak mam być szczera- nie. W ogóle nie mogę spać czasami. Jak się obudzę do toalety to później walam się po wyrze i chyba z pół godziny szukam pozycji oby tylko zasnąć. Jeju poszalałyście z tym kupowaniem
Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2013-03-28 o 10:10 |
|
|
|
#3474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja to mam dawkę 100 .Ja właśnie już odstawiłam duphaston czuje się bardzo dobrze, ale odstawiałam go stopniowo, mimo że lekarz mówił żeby od razu. Na początku brałam 2x1 do ok. 15 tc, przez tydzień 1x1 i koniec.
|
|
|
#3475 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- Cytat:
|
|
|
#3476 |
|
Zakorzenienie
|
ja mialam chuste i tkana i elastyczna, wole tkana. nosidlo mialam - chusta wg mnie na dluzej starsza. pamietaj ze jak nosidlo to ergonomiczne - dziecko ma w niej siedzieć a nie wisieć! w chuscie juz od urodzenia, w nosidle zalezy - jak ma opcje "lezenia"" to w sumie szybko, ale jak jest tylko takim plecakiem to jak trzyma w miare sztywno głowe
Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2013-03-28 o 10:15 |
|
|
|
#3477 |
|
Zakorzenienie
|
Pozycja na lewym boku jest korzystniejsza z paru powodów. Leżąc na prawym boku lub na plecach można doprowadzić do ucisku żyły głównej dolnej, która biegnie po prawej stronie kręgosłupa, zmniejszając dopływ krwi do serca. Krew zostaje w dolnej części ciała stopy, nogi, miednica). To z kolei zmniejsza rzut serca i ilość krwi dopływającej do narządów (także mózgu i macicy). Może to spowodować omdlenie, a w dalszym etapie także słabsze dotlenienie płodu. Jeśli pojawi się kołatanie serca , mroczki przed oczami czy duszność, wtedy szybka zmiana na lewy bok przywróci prawidłowe funkcjonowanie. Na lewym boku ułatwiona jest też praca nerek, przez co skuteczniejsze jest usuwanie produktów przemiany materii i nadmiaru płynów z organizmu. W związku z przytoczonymi argumentami spanie na lewym boku zaleca się jako profilaktykę hemoroidów oraz obrzęków.
Proszę.
|
#3478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny jak to jest gdy ciężarna pracująca musi zrobić rano badania. Nie musi wtedy brać urlopu u pracodawcy tylko pokazuje mu skierowanie/potwierdzenie odbytych badań i na czas ich załatwiania wychodzi z pracy? Słyszałam o takim przywileju, tylko ciekawi mnie czy cały dzień się dostaje czy tylko kilka godzin na czas badań.
|
|
|
#3479 |
|
Zakorzenienie
|
a ja najczęściej śpię na bokobrzuchu
|
#3480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Natala84 ja też nie planuje kupować, ale ten zestaw ladanseuse14 jest naprawde godny uwagi... ![]() i dzięki Wam wybrałam wózek tako laret 4 w 1 mi się podoba TŻowi też i cena normalna gondola dluga- to moje pierwsze kryterium bo mój bobofrut z września samego początku pewne do marca będzie jeździl
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:39.

jesli chodzi o wozek to my wlasnie kupilismy mieszkanie na 2 pietrze w kamienicy i tez sie tym zamartwiamm.. z pewnoscia przy wyborze wozka bede patrzec na wage ale to nie zawsze cos zmienia bo dochod zi dziecko rzeczy czy zskupy.. wiec poza tym ja jestem slabym osobnikiem jesli chodzi o bicepsy 

A mała Ci usypiała jak ją niosłaś w chuście? Boże, ja nie wiem jak obsługiwać dziecko