Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: A nazwa IV części wątku mamuś wrześniowo-październikowych brzmieć będzie:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. IV 23 42,59%
Wyskakują naprzód brzuszki, bo w nich rosną jesienne maluszki 8 14,81%
Słońca już wyczekujemy, bo wystawić brzuszki chcemy mamusie IX-X.2013 11 20,37%
Na słoneczko już czekamy - dzidzie i ich boskie mamy IX-X.2013 5 9,26%
wrzesniowo-pazdziernikowe mamusie czekaja na swoje brzusie 4 7,41%
Non-stop dużo tu gadamy i na jesień wciąż czekamy 3 5,56%
Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-28, 09:32   #3451
ladanseuse14
Zakorzenienie

Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III

dzien dobry

ewacia zatem trzymam kciuki

katee tez mam pogiete sny i bardzo czesto myla mi sie z rzeczywistoscia pozniej leze rano i ogarnoam..

ewuszkaaa witaj w II trymestrze jesli chodzi o wozek to my wlasnie kupilismy mieszkanie na 2 pietrze w kamienicy i tez sie tym zamartwiamm.. z pewnoscia przy wyborze wozka bede patrzec na wage ale to nie zawsze cos zmienia bo dochod zi dziecko rzeczy czy zskupy.. wiec poza tym ja jestem slabym osobnikiem jesli chodzi o bicepsy

Snow white przeraza mnie to pol kg tygodniowo..

papalinka no wlasnie leci.. ja dzis zaczynam 16 tydzien!!!!!!! dlaa mnie odkad skonczylam 11 tc to leci jak rakieta... a bardzo nie chce zostawiac wszystkiego na lipiec sierpien bo wtedy zaawansowana ciaza remont przeprowadzka upaly slub siostry Dawida i inne...
Stary 2013-03-28, 09:34   #3452
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
papalinka no wlasnie leci.. ja dzis zaczynam 16 tydzien!!!!!!! dlaa mnie odkad skonczylam 11 tc to leci jak rakieta... a bardzo nie chce zostawiac wszystkiego na lipiec sierpien bo wtedy zaawansowana ciaza remont przeprowadzka upaly slub siostry Dawida i inne...
ja jutro zaczynam 18tc, a tym samym 5 miesiąc

kurcze jakiś katar mam

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 09:39   #3453
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zmienniczka Pokaż wiadomość
dziewczyny ktore robia prywatnie badania-ile kosztuje toxo???
U mnie w Luxmedzie w zależności od placówki-
toxo IgG 39 pln lub 53 pln
toxo IgM 49 pln lub 53 pln
Stary 2013-03-28, 09:40   #3454
ladanseuse14
Zakorzenienie

vea i misia ja bym zabila

cotynato dopadlo i to bardzo ...

przyszly wlasnie butelki, ktore wczoraj zamowilam i zabieram sie za otwieranie
Stary 2013-03-28, 09:40   #3455
ewuszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
alez ja nie rodziłam wiosną, tylko w październiku, więc to właśnie zimą tak robiłam fakt, że w chuście wychodziłyśmy jak nie było bardzo slisko, chodniki odśnieżone i na jakieś 30 minut. wózkiem troszkę dłużej, bo do 2h, ale mąż kończy o 16 i jakieś 5 minut później jest pod domem, więc też dało radę.
a auto macie? będzie stało pod domem? bo mozna np stelaż wózka zostawiać w bagażniku a schodzić z samą gondolą.
Aha, teraz rozumiem No to może to jest jakiś pomysł. Może świat mnie poratuje lekką bezśnieżną zimą A mała Ci usypiała jak ją niosłaś w chuście? Boże, ja nie wiem jak obsługiwać dziecko

Auto mamy, ale mąż będzie do pracy jeździł, chyba że znów świat się zlituje i pozwolą mu pracować z domu - to by było genialnie, ale póki co nie mogę na to liczyć...

Cytat:
ewuszkaaa witaj w II trymestrze jesli chodzi o wozek to my wlasnie kupilismy mieszkanie na 2 pietrze w kamienicy i tez sie tym zamartwiamm.. z pewnoscia przy wyborze wozka bede patrzec na wage ale to nie zawsze cos zmienia bo dochod zi dziecko rzeczy czy zskupy.. wiec poza tym ja jestem slabym osobnikiem jesli chodzi o bicepsy
My mieszkamy w takim bloku 2-piętrowym, taki poniemiecki jakby jakich dużo na śląsku i w byłej Galicji... Klatka wąska, nie wiem nawet czy wjadę tym wózkiem do środka.

Tym gorzej dla nas, bo ciężki wózek z dużymi kołami lepiej jeździ po śniegu, ale problem z wnoszeniem. A jak kupisz lekki, to będziesz klnąć przy jeżdżeniu

"Kobieta wierzy, że 2 i 2 zmieni się w 5,
jeśli będzie długo płakać i zrobi awanturę"

- George Elliot
ewuszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 09:41   #3456
87czarna
Zakorzenienie

Witam z rana

kaśkajuż 18???? SZOK! Ale leci!!!
ladanseuse jak dzisiaj samopoczucie?
tancerka odezwij się!

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 09:42   #3457
policzanka
Wtajemniczenie

WitajcieJ a własnie wrocilam z pobrania.Zrobilam dzis FT3 I 4.Wyniki jutro.Oby byly wporzadku.Zycze Wam milego dnia.Lece spac bo padam.
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 09:42   #3458
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Selay Pokaż wiadomość
dziewczyny wkoncu mam wyniki w normie...wszystkie , tarczyca all ok ...jak sie ciesze

Cytat:
vea i misia ja bym zabila

cotynato dopadlo i to bardzo ...

przyszly wlasnie butelki, ktore wczoraj zamowilam i zabieram sie za otwieranie
oo,szybko przyszły

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 09:46   #3459
kaska87
Zakorzenienie

ladanseuse14 wrzuć link do tych butelek

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 09:48   #3460
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Matallewar wiesz co teraz tak patrzę na 1 stronę i myślę, że jest tam dużo mamuś, które się nie udzielają-robimy jakieś czystki? będzie bardziej czytelne
Jak dla mnie zachowanie nie ładne. .

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
mysle że jeśli ktoś się zgłosił żeby tam być to chce tam być
usunąć kogoś można jeśli napisze że chce żeby go usunąć... a tak to komu to przeszkadza czy ktoś kto tam jest udziela się czy nie
Dokładnie.

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Nie kazdy ma czas i siły siedzieć i produkować masowo posty. Mi by się przykro zrobilo gdybym wróciła po jakimś czasie i została wykreślona. Jakoś szybko te porządki
Każdy ma prawo sie udzielać z taką intensywnością na jaką pozwala mu czas i inne czynniki. A to, że mało rozgadana osoba będzie sobie wisiała na liście w czym ma przeszkadzać? Na forum ślubnym, gdzie moderuje dziewczyny zakładają wątki np PM 2013, Pm 2014 gdzie w pierwszym poście mają np. listę Panien Młodych ślubujących w danym roku. Nikt tam nikogo nie usuwa tylko dlatego, że rzadko bywa.

Mnie bardziej razi brak 100% chronologii w datach porodu .

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2013-03-28 o 10:02
m.a.r.t.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 09:50   #3461
wiktom
Raczkowanie

Hej Mamuśki

kaska87 ja w Lany Poniedziałek też wchodzę w 18 tc, rany jak ten czas leci już prawie na półmetku jesteśmy

ladanseuse super, że już są. Proszę o krótką recenzję buteleczek bo strasznie się na nie napaliłam.
wiktom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 09:54   #3462
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
ja jutro zaczynam 18tc, a tym samym 5 miesiąc

kurcze jakiś katar mam

ja dziś zaczełam 18 tydzień czyli 5 miesiąc i

boli mnie gardło..

wogole witam z rana.. miałam tyle zapału ale jakoś już go straciłam przez mame wkurzyła mnie sama niewiem czym i to jest najgorsze... myśle że to hormony... miałam isc do sklepu bo cala lista do kupienia a moja mama się pyta po co idziesz do sklepu.. to chyba normalne że przed swiętami trzeba iść do sklepu i zostawić kilka stówek tym bardziej że ani mleka niema ani wody mineralnej, oleju itp podstawowych rzeczy.. a jeszcze składniki na salatki... dopoiero jak mówiłam że moj Artur mówił zeby nic nierobic na świeta w sensie sałatek to się oburzyła bo mojej siostrze musi dac bratu itd a teraz sama mówi zeby nic nierobic no masz ci babo placekkk.. i juz mi sie neichce isc
wczoraj posprzatałam łazienke duuuzą, a dziś rwa kulszowa niedaje mi chodzic... niemoge stać na lewej nodze... chyba poprosze o rehabilitacje.. bo tak się nieda a jak się roztyje to juz wogole...

odrazu mi lżej... do porannej kawki nadrabianie wizazu, poszłam zjesc sniadanie wracam, nadrabianie wizażu, mam iść się ogarnąć ale wcześniej napisze na wizażu.. czy to uzależnienie??
Stary 2013-03-28, 09:58   #3463
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewuszkaaa Pokaż wiadomość
Aha, teraz rozumiem No to może to jest jakiś pomysł. Może świat mnie poratuje lekką bezśnieżną zimą A mała Ci usypiała jak ją niosłaś w chuście? Boże, ja nie wiem jak obsługiwać dziecko

Auto mamy, ale mąż będzie do pracy jeździł, chyba że znów świat się zlituje i pozwolą mu pracować z domu - to by było genialnie, ale póki co nie mogę na to liczyć...
zasypiała zawsze, nawet jak miała 8 miesięcy - 5 minut w chuście i kima
spokojnie, wszystkiego się nauczysz, ja przy Marysi też byłam zielona
super by było, gdyby mąż mógł pracowac z domu, chociażby 2-3 dni w tygodniu...

czy tylko ja nie planuje kupować butelek

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 09:58   #3464
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Wczoraj przed snem przeanalizowałam sobie co jadłam i padłam. 2 kapnapki z pastą jajeczną, 4 tosty, dwie delicje i garść żurawiny
Muszę się do jakiś zup przemóc bo masakra. Potem się dziwie ze mam wrażenie suchej szmaty w przełyku.

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 09:59   #3465
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
A ja dowiedzialam sie super wiesci-nasi przyjaciele tez sa w ciazy! Wiec bedziemy mieli dzidzie z tego samego rocznika. Starali sie wiele m-cy i w koncu sie udalo, jak przestali sie starac
Qurcze, mielismy taki plan, ze pierwsze dziecko w tym samym czasie i sie udalo jupiii :thumbup:

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Też tak mamy z bliskim znajomymi, różnica to 3 tygodnie, oni są do przodu więc będą szlaki przecierać, chociaż przy takiej różnicy to różnie może być
dziś o 15.40 mamy usg genetyczne , w nocy budziłam się kilka razy,chyba zaczęłam przeżywać wizytę, także proszę o kciuki
dziś mija 12 t 3 d ciekawe jak tam Maleństwo, Mąż pierwszy raz je zobaczy na monitorku ,już się doczekać nie mogę oby wszystko było ok

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 10:00   #3466
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
obecnie wynajmujemy kawalerkę, w której właściwie wszystko się sypie (pralka, lodówka, kuchenka) a właściciel nie chce naprawiać ani kupić nowych sprzętów, mamy w przedpokoju jedną szafę wypchaną po brzegi, w pokoju jedynie maleńkie 3 komody,w których ledwo mieszczą się nasze rzeczy. na rzeczy dziecka niebyłoby już miejsca
cała moja pensja idzie na opłaty miesięczne tego mieszkania.
jak jest jakaś możliwość to raczej dla zdrowego rozsądku powinniśmy skorzystać i kupić coś niedużego i swojego. tutaj ani nie mogę mebla postawić,bo nie ma gdzie. ani sprzętu wymienić, bo nikt mi za niego nie odda.
piwnicy do dyspozycji też nie mamy, bo jest zagracona jego rzeczami.

ps. po porodzie nie da rady. nie starczy nam własnej gotówki, trzeba wziąć kredyt. teraz jest jedyna szansa,bo mąż ma umowe do 15 listpada, a warunkiem jest to żeby umowa była na pół roku do przodu. a warunki i tak mamy lepsze niż przy standardowej ofercie,bo zamierzamy skorzystac ze zwyklego gotówkowego (hipoteki nie dostaniemy), ale w ofercie dla pracowników sektora bankowego.

moja rodzina jest cholernie interesowna i fałszywa niestety. dlatego nie narzucam się im, bo wiem,że będzie to źle odczytane i nic na tym nie zyskam.
no to nie ma co patzec i myslec - tylko kupic cos swojego, nawet jakbys miala kilka miesiecy zyc na kartonach! to moje zdanie. swego czasu wlasnie w ciazy tez remontowalismy nasze mieszkanko, nie bylo stołu, krzeseł, kanap... spalismy na materacu, jedlismy w kuchni - byl 1 taboret i tak powoli, powoli poszlo dalej. sprzet mozesz kupic w komisie, zawsze taniej a czasem i oryginalniej. trzymam kciuki! nie czas na łzy, czas zakasac rekawy!

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 10:04   #3467
misia332
Zakorzenienie

Cytat:

Jaką miałaś chustę, taką dużą tkana? Do którego momentu można ją stosować ? łatwo zawiązać ? Bo my sie zastanawiamy czy chusta czy nosidełko.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 10:04   #3468
cotynato
Zakorzenienie

Ja się z chustą nie polubiłam
Nie miałam sił się tym obwiązywać. Pamiętam jak kiedyś przeczesałam cały chodnik i się poddałam

Wymianka.
Stary 2013-03-28, 10:06   #3469
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość

norma tzn ile ci wyszlo? norma ktora tam podana, nie jest norma dla kobiet w ciazy. ciezarne powinny miec ok 1,5. a co do spania, nie spij na plecach tylko na prawym boku bo dziecko wtedy najlepiej sie dotlenia i nie uciskasz na jakas tam zyle
Bajko zalecane jest leżenie na LEWYM a nie PRAWYM boku, bo właśnie po prawej stronie jest jakaś ważna żyła .

Wiem, że w II trymestrze norma dla ciężarnych to TSH max 3 tak mi endo mówił. Ale wiadomo jak komuś skacze (mnie np) to lepiej żeby było niższe.
Stary 2013-03-28, 10:06   #3470
ladanseuse14
Zakorzenienie

więc tak.. zbyt wyczerpującej recenzji chyba dać nie mogę, bo nie mam jeszcze dzidzi jestem bardzo zadowolona, zestaw widać, że nowy i nieużywany, polecam! (jeśli oczywiście chce ktoś kupić butelki tej firmy).. podaje linka: http://allegro.pl/zestaw-startowy-av...tml#tabsAnchor moim zdaniem bardzo sie opłaca, bo tak jak mówiłam wcześniej - jedna butelka w Rossmannie kosztuje około 30 zł!!!
Stary 2013-03-28, 10:07   #3471
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewuszkaaa Pokaż wiadomość
Hej hej pozdrawiam z lozka

Co prawda za chwile zaczynam prace, ale dzisiaj z domu i od razu dzien jest lepszy zaczynam 14t, czyli II trymestr, tak? A mdlosci nie dosc, ze nie mijaja to jeszcze chyba gorzej jest, bo nie umiem zwalczyc zmeczenia :/

Wy tu wybieracie wozek, a ja wozek mam w spadku. Generalnie jest super i bardzo sie cieszymy, ze taki duzy wydatek odpadl. Problem w tym, ze jest masakrycznie ciezki, a ja mieszkam w bloku na 2 pietrze. Nie ma opcji zostawiania go na dole na klatce - ani tam bezpiecznie, ani nawet miejsca nie mam.

Czy ktoras z Was mieszkajac w bloku bez windy jakos rozwiazywalam taki problem? Nioslyscie dziecko do mieszkania, a potem druga tura z wozkiem? Co wtedy z dzieckiem? Wnosic jak spi po spacerze? A jak bedziemy wychodzic? Najpierw wozek na dol, a dziecko co? Myslicie, ze da sie taki wozek (duze kola pompowane) jakos wciagnac po schodach? Bo podniesc nie podniose Masakra :/

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
nie wnosilam ale czasem znosilam do samochodu. wiec wlasciwie kazdy wozek ma mozliwosc wypiecia gondoli. wiec z takim maluchem wypinasz gondolke i lecisz do mieszkania. potem schodzisz po koła i podwozie. wtedy jest o wiele lżej, masz do noszenia połowe. 2 pietro to jeszcze nie jest tak zle. no a z wychodzeniem odwrotnie, mozesz nawet po 1 pietrze znosic - wyciagasz wozek na klatke, znosisz kola i idziesz po gondole a potem wpinasz i już. i podniesiesz juz takie cos bo to wtedy wazy tak jak np. roczne dziecko

Stary 2013-03-28, 10:07   #3472
ewuszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:

Super A od jakiego wieku można nosić dziecko w takiej chuście lub nosidełku (tym "plecaku" na szelkach)? I jak to się sprawdza przy grubej zimowej kurtce? Ja się wnerwiam jak mam się ubrać w zimie, a co dopiero jeszcze chusta i dziecko

Co do butelek to nie wiem... Ja tam chyba wolałabym mieć jakąś w domu od początku, bo nigdy nie wiadomo, a jak bym wysłała TŻeta do sklepu, to by wrócił z najdroższą i toną innych niepotrzebnych rzeczy A jak nie użyję, to komuś dam/sprzedam.

- George Elliot
Stary 2013-03-28, 10:09   #3473
cotynato
Zakorzenienie

Pilnujecie tego spania na odpowiedniej stronie?
Ja jak mam być szczera- nie. W ogóle nie mogę spać czasami. Jak się obudzę do toalety to później walam się po wyrze i chyba z pół godziny szukam pozycji oby tylko zasnąć.

Jeju poszalałyście z tym kupowaniem

Wymianka.

Edytowane przez cotynato
Czas edycji: 2013-03-28 o 10:10
Stary 2013-03-28, 10:10   #3474
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Od endokrynologa mam ten lek na e co niektóre z Was też mają. Dawka 25mg, powiedziała, że to malutka dawka. Następna wizyta za 3 tyg, mam zrobić badania. U gina wszystko ok. Serduszko bije jest dobrze. Duphaston mam brać tylko 2x1 i jak będzie mi się kończyć 2 opakowanie to ostatnie 5 tabletek mam brać 1x1.
Chodzi Ci o euthyrox? Ja to mam dawkę 100 .
Ja właśnie już odstawiłam duphaston czuje się bardzo dobrze, ale odstawiałam go stopniowo, mimo że lekarz mówił żeby od razu. Na początku brałam 2x1 do ok. 15 tc, przez tydzień 1x1 i koniec.
Stary 2013-03-28, 10:13   #3475
ewuszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
nie wnosilam ale czasem znosilam do samochodu. wiec wlasciwie kazdy wozek ma mozliwosc wypiecia gondoli. wiec z takim maluchem wypinasz gondolke i lecisz do mieszkania. potem schodzisz po koła i podwozie. wtedy jest o wiele lżej, masz do noszenia połowe. 2 pietro to jeszcze nie jest tak zle. no a z wychodzeniem odwrotnie, mozesz nawet po 1 pietrze znosic - wyciagasz wozek na klatke, znosisz kola i idziesz po gondole a potem wpinasz i już. i podniesiesz juz takie cos bo to wtedy wazy tak jak np. roczne dziecko
Dziękuję Monia, pocieszyłaś mnie, że to jest do zrealizowania Bo mniej więcej taki mam w głowie scenariusz, będę mieć mięśnie że hej!

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

Cytat:
Ja jak mam być szczera- nie. W ogóle nie mogę spać czasami. Jak się obudzę do toalety to później walam się po wyrze i chyba z pół godziny szukam pozycji oby tylko zasnąć.

A to nie jest tak, że to jak się śpi ma znaczenie dopiero przy dużym brzuchu? Teraz też się walam na różne boki i do tego śpię tak jakby na kości biodrowej, bo zwykle spałam na brzuchu i ciężko mi się przestawić, żeby mieć tyłek na boku całkiem

- George Elliot
Stary 2013-03-28, 10:13   #3476
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Jaką miałaś chustę, taką dużą tkana? Do którego momentu można ją stosować ? łatwo zawiązać ? Bo my sie zastanawiamy czy chusta czy nosidełko.
ja mialam chuste i tkana i elastyczna, wole tkana. nosidlo mialam - chusta wg mnie na dluzej starsza. pamietaj ze jak nosidlo to ergonomiczne - dziecko ma w niej siedzieć a nie wisieć! w chuscie juz od urodzenia, w nosidle zalezy - jak ma opcje "lezenia"" to w sumie szybko, ale jak jest tylko takim plecakiem to jak trzyma w miare sztywno głowe

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2013-03-28 o 10:15
Stary 2013-03-28, 10:16   #3477
misia332
Zakorzenienie

Pozycja na lewym boku jest korzystniejsza z paru powodów. Leżąc na prawym boku lub na plecach można doprowadzić do ucisku żyły głównej dolnej, która biegnie po prawej stronie kręgosłupa, zmniejszając dopływ krwi do serca. Krew zostaje w dolnej części ciała stopy, nogi, miednica). To z kolei zmniejsza rzut serca i ilość krwi dopływającej do narządów (także mózgu i macicy). Może to spowodować omdlenie, a w dalszym etapie także słabsze dotlenienie płodu. Jeśli pojawi się kołatanie serca , mroczki przed oczami czy duszność, wtedy szybka zmiana na lewy bok przywróci prawidłowe funkcjonowanie. Na lewym boku ułatwiona jest też praca nerek, przez co skuteczniejsze jest usuwanie produktów przemiany materii i nadmiaru płynów z organizmu. W związku z przytoczonymi argumentami spanie na lewym boku zaleca się jako profilaktykę hemoroidów oraz obrzęków.

Proszę.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 10:17   #3478
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
ja dzisiaj padam wyspałam się do 9 więc powinnam mieć dużo siły a szczerze mówiąc to mogłabym już iść spać głowa mnie boli Apap jakoś nie pomógł... jak wrócę do domu to powiem mężowi niech mi ciśnienie zmierzy i chyba bez łyka kawy się nie obejdzie oraz zimnej szmatki na czoło i tyle ze mnie dzisiaj będzie
myślicie że mogę wziąć drugi APAP później? jeden wzięłam jakoś do południa więc pewnie już po nim sladu nie ma
Jejku ja codziennie oczy otwieram 4.40-wtedy mąż się budzi a ja kimam do 5.00 i padam już około 21.00. Zasypiam jak małe dziecko. Jutro mam wolne musze sobie porobić kilka badań ale i tak wcześnie muszę wstać bo do laboratorium będę jechała mpk.

Dziewczyny jak to jest gdy ciężarna pracująca musi zrobić rano badania. Nie musi wtedy brać urlopu u pracodawcy tylko pokazuje mu skierowanie/potwierdzenie odbytych badań i na czas ich załatwiania wychodzi z pracy? Słyszałam o takim przywileju, tylko ciekawi mnie czy cały dzień się dostaje czy tylko kilka godzin na czas badań.
Stary 2013-03-28, 10:19   #3479
ladanseuse14
Zakorzenienie

a ja najczęściej śpię na bokobrzuchu
Stary 2013-03-28, 10:20   #3480
karolson
Zakorzenienie

Cytat:

Ja genrelanie spie na bokach, chodz teraz czesto leze na plecach na rozprostowanie kregosłupa (rwa). Mam dokladnie tak jak ty ja z boku na bok przewalam sie kilkanascie razy w nocy bo mi niewygodnie i niestety tak jak ktoś tu pisał powyzej drętwieją mi ręce zwłaszcza jak spie.. bo podkladam je pod glowe

Natala84 ja też nie planuje kupować, ale ten zestaw ladanseuse14 jest naprawde godny uwagi...

i dzięki Wam wybrałam wózek tako laret 4 w 1 mi się podoba TŻowi też i cena normalna gondola dluga- to moje pierwsze kryterium bo mój bobofrut z września samego początku pewne do marca będzie jeździl

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości