|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#751 | ||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() muszę dziś parę rzeczy zrobić ale mam dłonie tak pokurczone, że szok.. ledwo coś do ręki biorę.. powoli nie chce mi sie swiat, wolalabym zostac w domu i nigdzie nie wchodzic ![]() Dziewczyny trzymajcie kciuki za sprzedaz autka..planujemy wieksze, i mam nadzieje, ze po swietach sie koles odezwie.. ![]() Kasia brawo za karmienie. No i widzę, że ja chyba też będę nocami przesiadywała jakby się juz miało zacząć, dzisiaj w nocy było Was kilka ![]()
Dla Ciebie moje serce bije tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło... PAWEŁEK ![]() 12.04.2013 R. Edytowane przez eluśka87 Czas edycji: 2013-03-28 o 10:57 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#752 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mokka, trzymam mocno kciuki za Leośka - na pewno dojdzie do siebie, jest pod dobrą opieką ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Te teksty: rodzi pani dzisiaj, dzisiaj jednak nie, no to dzisiaj, ale nie dzisiaj... masakra, musiało to Cię bardzo stresować. Ale masz już dzidzię przy sobie. Cytat:
A te chusty to naprawdę fajna sprawa, bardzo się podobają mojemu TŻ, więc pewnie coś kupię. Ale w lecie nie będzie dziecku za gorąco? Upał 30 stopni, nasze rozgrzane ciało i jeszcze chusta? CF - gratulacje za powrót do domu!
zgodnie z planem, zgodnie z logika, zgodnie z ogólnie przyjętymi zasadami, zgodnie z Biblią, Koranem, Torą i komiksami 21.04.2013. Edytowane przez corka_rosy Czas edycji: 2013-03-28 o 10:54 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#753 | |
Zakorzenienie
|
Ale ciacho
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() To i ja za przykładem idę bo mam coś do zrobienia, a nie znam dnia ani godziny ![]()
![]() |
![]() |
#754 |
Wtajemniczenie
|
![]() |
#755 |
Raczkowanie
|
OC gratulacje :brawo:
Mokka zdrówka dla maluszka. LiwkaO tak słodka że do schrupania ![]() Odnośnie chłopięcego sikania - jak już udało mi się złapać/powstrzymać to mały zrobił mnie w konia i narobił kupę w nogawkę ![]() Odnośnie chust to spotkałam się z opinią, że lepiej tkaną na początek bo elastyczna się niepewnie rozciąga.
powinien więc zadbać, aby było to dobre towarzystwo." Edytowane przez Chocoblue Czas edycji: 2013-03-28 o 11:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#756 | |||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Próbki i darmowe gadżety są najlepsze. Bardziej sie chyba z tego pakietu darmowego cieszyłam niż z wizyty położnej ![]() Jak ostatnio u mamy byłam w szpitalu (złamana ręka) to obok porodówki przechodziłam. Miałam zajrzeć ale odpuściałam i raczej juz nie pójdę, wiem gdzie jest i to mi wystarczy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#757 |
Kniaginia
|
monicca1989, ale Cię trzymali w niepewności. Co za stres! Ale sam poród szybki.
![]() Liwka, ciasteczko do zjedzenia ![]() Też mam gorszy dzień. Ten stan oczekiwania jest nie do zniesienia. Jeszcze mama mnie wkurza, opowiadając jak moja ciotka rodziła 7 dni po terminie, a raczej nie opowiadając, tylko mówiąc: "A, nie, nie będę ci lepiej o tym opowiadać, żeby nie straszyć". Nie no, super, wcale się nie denerwuję. Co za wyczucie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#758 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam lenia dodatkowo jakas chandre chyba, bo czuje sie pulpetowato i w ogole... jadlam juz 2 raz, humoru brak, ale to nic, czekam na wene i wlaczam pranie, pozniej koszule i sobie marynarke i dzis nie robie nic... jutro zaczne cos pichcic, moze mi przejdzie.. ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#759 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Liczyłam, że w czasie pełni będziemy miały dużo nowych dzieciaczków. Liwka - śliczności! Oldzinx - a Ty zauważasz obniżenie brzucha? Dodzwoniłam się w końcu do mojego lekarza, we wtorek jadę na ktg i mamy ustalić termin cc.
![]() |
![]() |
#760 |
Raczkowanie
|
Hej, ja jutro skończę 38 tydzień i zacznę 39. Od wczoraj twardnieje mi brzuch z naporem na pęcherz. Po raz pierwszy miałam takie twardnienie w nocy aż się obudziłam. Panikuję bo nie jestem jeszcze dojrzała psychicznie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#761 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dziewczyny karmiące mogę zjeść kiełbaskę? czy nie? bo kiełbaska to tłuszczyk? czy jak ugotuje to można? bo nie wiem ![]() ![]() właśnie wpałaszowałam zupe pomidorową ![]() kurde tak jak na początku w ogóle głodna nie byłam tak teraz wracam do normy heh
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#762 |
Zakorzenienie
|
cześć
![]() pochwalę się na wstępie ,że załatwiłam na jutro sesję foto dla moich dzieciaczków ![]() ![]() ![]() no to ide nadrabiać ...........
![]() |
#763 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#764 | ||||||||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
no GRATULACJE kochana za dłuuuuugaśnego synka ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() oj,biedactwo ![]() Cytat:
![]() ![]() - też nie wiem po co cie uśpili ? ![]() tak,prawdziwe ciasteczko ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() aaaa. no to juz wiem .
![]() |
![]() |
#765 | |||
Zakorzenienie
|
Monicca jeszcze raz gratulacje
![]() do schrupania ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja jak sobie pomyśle, że mniej więcej dwa tygodnie tylko zostały to zaczynam się bać. W sumie szczerze powiem, że już bym chciala, żeby sie zaczęło, bo takie czekanie i stresowanie się przy każdym skurczyku czy bólu doprowadza mnie do szału. Współczuję wszystkim tym, które już są po terminie i nadal czekają ![]() no i oczywiście ![]() Cytat:
![]() Najlepszy był tekst mojego gina na dzień dobry : "to co, pani Ewo, będziemy się powoli rozpakowywać " ![]() Cytat:
![]() ![]() Mi wczoraj mąż pstryknął kilka fotek. W sumie to moje pierwsze "ciężarne " zdjęcia. Zdążyliśmy jeszcze ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#766 |
Zakorzenienie
|
Znalezione w necie
![]() ![]() TWOJE UBRANIA: Pierwsze dziecko: Zaczynasz nosić ciążowe ciuchy jak tylko ginekolog potwierdzi ciążę. Drugie dziecko: Nosisz normalne ciuchy jak najdłużej się da. Trzecie dziecko: Twoje ciuchy ciążowe STAJĄ się Twoimi normalnymi ciuchami. PRZYGOTOWANIE DO PORODU: Pierwsze dziecko: Z namaszczeniem ćwiczysz oddechy. Drugie dziecko: Pieprzysz oddechy, bo ostatnim razem nie przyniosły żadnego skutku. Trzecie dziecko: Prosisz o znieczulenie w 8. miesiącu ciąży. CIUSZKI DZIECIĘCE: Pierwsze dziecko: Pierzesz nawet nowe ciuszki w Cypisku w 90 stopniach, sortujesz je kolorystycznie i składasz równiutko w kosteczkę. Drugie dziecko: Wyrzucasz tylko te najbardziej usyfione i pierzesz ze swoimi ubraniami. Trzecie dziecko: A niby czemu chłopcy nie mogą nosić różowego? PŁACZ: Pierwsze dziecko: Wyciągasz dziecko z łóżeczka jak tylko piśnie. Drugie dziecko: Wyciągasz dziecko tylko wtedy, kiedy istnieje niebezpieczeństwo, że jego wrzask obudzi starsze dziecko. Trzecie dziecko: Uczysz swoje pierwsze dziecko jak nakręcać grające zabawki w łóżeczku. GDY UPADNIE SMOCZEK: Pierwsze dziecko: Wygotowujesz po powrocie do domu. Drugie dziecko: Polewasz sokiem z butelki i wsadzasz mu do buzi. Trzecie dziecko: Wycierasz w swoje spodnie i wsadzasz mu do buzi. PRZEWIJANIE: Pierwsze dziecko: Zmieniasz pieluchę co godzinę, niezależnie czy brudna czy czysta. Drugie dziecko: Zmieniasz pieluchę co 2-3 godziny, w zależności od potrzeby. Trzecie dziecko: Starasz się zmieniać pieluchę zanim otoczenie poskarży się na smród, bądź pielucha zwisa dziecku poniżej kolan. ZAJĘCIA: Pierwsze dziecko: Bierzesz dziecko na basen, plac zabaw, spacerek, do zoo, do teatrzyku itp. Drugie dziecko: Bierzesz dziecko na spacer. Trzecie dziecko: Bierzesz dziecko do supermarketu i pralni chemicznej. TWOJE WYJŚCIA: Pierwsze dziecko: Zanim wsiądziesz do samochodu, trzy razy dzwonisz do opiekunki. Drugie dziecko: W drzwiach podajesz opiekunce numer swojej komórki. Trzecie dziecko: Mówisz opiekunce, że ma dzwonić tylko jeśli pojawi się krew. W DOMU: Pierwsze dziecko: Godzinami gapisz się na swoje dzieciątko. Drugie dziecko: Spoglądasz na swoje dziecko, aby upewnić się, że starsze go nie dusi i nie wkłada mu palca do oka. Trzecie dziecko: Kryjesz się przed własnymi dziećmi.
![]() |
#767 |
Zakorzenienie
|
![]() coś w tym jest ![]() Nestelle co Ty na to? ![]() Zapomniałam się pochwalić. Wszystkie macie Tygryska, a ja będę miała Prosiaczka ![]() http://allegro.pl/show_item.php?item=3128129301 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#768 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- a ile zużyłyście pampersów w szpitalu? bo spakowałam 15 szt - nie wiem czy nie za mało ![]() chociaż ...tż zawsze moze podrzucić
![]() |
![]() |
#769 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
a Ty się fotkuj póki masz brzuch ... bo ja ciągle odkładałam i dzieki temu mam tylko kilka fot . Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale nie ,jest spoko ... tzn.nie aż tak żle ![]() a co do prosiaczka mam identycznego - po Nince ,no ale Roszek raczej różu nie będzie nosić (po mimo ze jest 3 dzieckiem ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#770 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#771 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzieki za link, poczytam.. ![]() mniam mniam.. ciacho ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() tylko jakos dziwnie, ze Cie o tym nie poinformowali.. dopiero po ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#772 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() wygralam tylko kilka ciuszkow z licytacji... szkoda bo fajna sportowa bluze oryginalna licytowalam, ale rano zle sie czulam i zapomnialam, ze licytacja trwa ![]() Popralam i teraz czekam, moze deska do prasowania do mnie przyjdzie sama i samo sie poprasuje..szkpoda, ze nie mam siostry ahh ![]()
![]() |
![]() |
#773 |
Zakorzenienie
|
Spakowałam już prawie do końca swoją torbę do szpitala i zrobiłam listę co trzeba włożyć do torby dla małego (niestety w moim szpitalu dla dziecka trzeba mieć wszystko od ciuszków począwszy, a na kosmetykach zakończywszy). Zrobiłam mega postęp, więc teraz idę pozmywać podłogi i mogę świętować już
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#774 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A prosiaczek śliczny. Fajnie że można takie czaderskie ciuchy upolowac, śmiesznie dzieciaki w tym wyglądają ![]() Cytat:
![]() Też mi się wydaje że za wcześnie. W sumie USG zawsze pokazywało coś koło 20.04 no ale jak by nie było dopiero 28 dzisiaj. Ale ginek twierdzi że wszystko ładnie już przygotowane. Tylko usg nie miałam i nie wiem ile dzidek waży. 11 mam się stawić na wizytę to wtedy się dowiem. W każdym bądź razie mam być "rozwarta i gotowa " ![]()
![]() |
![]() |
#775 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ależ Cię wymeczyli... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() miałam małe opakowanie (43 szt.). Zostało kilka. ale my bylismy ciut dluzej w szpitalu.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#776 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#777 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#778 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Witam się w ten słoneczny czwartek!
![]() ![]() Cytat:
![]() Na razie trenuję "na sucho" i z dużym bebeszkiem to niezbyt wygodnie, bo albo pod brzuchem ją mam, albo pod brodą ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny, mam pytanie. O cesarkę. Bo są 2 rodzaje znieczulenia w kręgosłup - zzo i podpajęczynówkowe, tak? I po któryms z nich przez ileś tam godzin, nawet do 12 (!) nie można w ogóle ruszać głową?!? W sensie na boki, ani w ogóle? To jakiś standard czy jak? Kumpelaw zeszłym roku tak miała po cesarce, ale tylko od niej to słyszałam,więc pytam... A tak w ogóle to Krzyś dziś chce chyba się przebić przez powłoki brzuszne ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- Gdzieś już to czytałam ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- ![]()
![]() |
![]() |
#779 |
Zadomowienie
|
hej!
![]() OC gratulacje!!! jednak pełnia zadziałała ;> Mokka trzymam kciuki bardzo bardzo mocno! ![]() i życzę dużo sił dla Ciebie! ![]() jako matka to musi być dla Ciebie na pewno ciężkie ale każda zła godzina mija i zobaczysz, że wszystko będzie ok!! LiwkaO słodka ![]() oldzinx za wizytę ![]() hehe "rozwarta" i gotowa ![]() Moderna rozważam kupno tej chusty.. czy ja dobrze rozumiem, że kupujesz jedną i tą drugą z kołem dostajesz do tego? kuzynka mojego męża bardzo chwali sobie chustę.. mówi, że sprawdza się super ![]() no i te kolory takie radosne ![]() co do opadającego brzucha.. mnie się wydaje, że opadł mi gdzieś tydzień temu.. jak była u mnie położna to jeden palec mi się zmieścił między biustem a brzuchem a teraz luźne dwa.. podobno tak można sprawdzić ![]() ehh ja od paru dobrych dni czuję nieprzyjemne ukłucia na samym samym dole.. czuję, że mała się tam rozpycha i to pewnie dlatego.. zastanawiam się jak poznam, że to już.. wydawało mi się, że skurcz to takie właśnie twardnienie.. ale wczoraj na ktg stwardniał mi brzuch, rozbolały plecy okresowo a tam nic.. zero akcji.. a i mam jeszcze pytanie co do majtek.. czy te z Tena Lady można kupić? czytałam, że one dla osób starszych, nietrzymających moczu ale na necie znalazłam też info, że dla kobiet po porodzie ![]() czy jest jakaś różnica? są grubsze od tych Seni? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#780 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no wlasnie przy zakupie z tej aukcji http://allegro.pl/natibaby-chusta-m-...tml#tabsAnchor sa dwie chusty: wiazana i kolkowa za 219 zl ![]() pytalam juz o przesylke do Niemiec - 49 zl ![]() rozmiar standardowy (4,6m - czyli do rozmiaru 42 - powinnysmy sie wpasowac ![]() tylko na aukcji pisza: UWAGA!!! Oferujemy chusty posiadające pewne nierówności w tkaniu, zaciągnięcia lub nieduże przebarwienia. Niedoskonałości te nie przeszkadzają podczas noszenia dziecka, nie rzucają się w oczy po zawiązaniu chusty i nie stanowią żadnego zagrożenia dla bezpieczeństwa dziecka. ale mnie nie przeszkadza, ze bedzie jakas niewielka nierownosc (a komentarze sprzedajacego sa pozytywne ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:04.