|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9
Cytat:
![]() rośnieeee ![]() Cytat:
Wizaz mi swiruje i nie wiem czemu mi sie na czerwono pocytowało :/ Trzymam kciukasy za wizyty i gartuluje tygodni mamuśki ![]() ---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- Zjadłam 6 Michaszków w białej czekoladzie i Laura kopieee
|
|
#3392 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mogłoby sie coś jeszcze zmienić na porodowkach Oglądam czasem na TLC porodowke to zazdroszczę tym babka takiej opieki Ps. Pokaźny brzuszek Cytat:
|
|
|
#3393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale dobrze ze takie tematy są poruszane ...
|
|
#3395 |
|
Wtajemniczenie
|
A w ogóle to moja dzidzia pozdrawia kopniakami swoich kumpli i koleżanki w brzuszkach u wizazowych mam
|
|
#3396 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziś w DDTVN podczas prasówki było o cudownym obrazku Jana Pawła II.Ma on cudowną moc i przykłada się go w miejscu schorzenia
![]() ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- Cytat:
![]()
|
|
#3397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a za ile?
|
|
#3398 |
|
Zakorzenienie
|
Nie było mowy o kasie.Artykuł na ten temat jest bodajże na czołowej stronie ,,Faktu"
|
#3399 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Michalka to bym zjadla, dopisze do listy mężowi hehe. TZ po pracy pojedzie na zakupy bo ja jestem chora i mam mu zrobić listę. Nie cierpię tego robić bo zajmuje to masę czasu i często i tak kończy sie na telefonie ze sklepu do mnie
|
|
|
#3400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3401 | |||||
|
Zakorzenienie
|
bardzo ładnie rośnie, widać różnice!
Cytat:
Cytat:
Cytat:
))))) a potem nie oglądałam bo tak mnie to zdrażniło.. chociaż wegańskie potrawy też lubię i chętnie podpatruję jak co zrobić. oczywiście że pamiętamy ale fajnie będziesz miała po remoncie.. Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3402 |
|
Zakorzenienie
|
A moze to był ,,Super express" ????
Kiedys jak jezdziłam do pracy autobusem to w kiosku koło przystanku zawsze czytałam tytułową stronę ,,Faktu" i był okres ze nie było dnia zeby obyło sie bez wzmianki o sprawie Madzi z Sosnowca....
|
#3403 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jak to powiedziała moja mama, jak jej mówiłam, że w styczniu wydałam na lekarza i leki ok. 1000 zł: nie żałuj tych pieniędzy, bo najważniejsze, żebyś miała dla kogo kupować te ubranka. Akurat ja sobie nie wyobrażam w mojej sytuacji chodzić do lekarza na NFZ z USG 3 razy w czasie ciąży. Wróciłam z zakupów! Oczywiście najważniejszych rzeczy czyli obrusu i poszewek nie kupiłam, bo mam tak niewymiarowe meble, że wszystko muszę dać uszyć Nic gotowego nie kupię.Ale mam tuniczkę z Pepco za 25 zł, na święta idealna. Wywołałam też zdjęcia, pewnie dzisiaj będziemy wieszać I.... w tramwaju taka młoda dziewczyna ustąpiła mi miejsca Byłam tak mile zaskoczona.. Wprawdzie jechałam tylko dwa przystanki, ale to miły gest z jej strony ![]() I jeszcze potem pani w sklepie się mnie pyta: będzie dzidzia? Pisałam to już chyba 50 razy, ale niech ta wiosna już przychodzi, bo kurtka mi w końcu eksploduje na zamku... |
|
|
|
|
#3404 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40025172]Jak to powiedziała moja mama, jak jej mówiłam, że w styczniu wydałam na lekarza i leki ok. 1000 zł: nie żałuj tych pieniędzy, bo najważniejsze, żebyś miała dla kogo kupować te ubranka.
Akurat ja sobie nie wyobrażam w mojej sytuacji chodzić do lekarza na NFZ z USG 3 razy w czasie ciąży. Wróciłam z zakupów! Oczywiście najważniejszych rzeczy czyli obrusu i poszewek nie kupiłam, bo mam tak niewymiarowe meble, że wszystko muszę dać uszyć Nic gotowego nie kupię.Ale mam tuniczkę z Pepco za 25 zł, na święta idealna. Wywołałam też zdjęcia, pewnie dzisiaj będziemy wieszać I.... w tramwaju taka młoda dziewczyna ustąpiła mi miejsca Byłam tak mile zaskoczona.. Wprawdzie jechałam tylko dwa przystanki, ale to miły gest z jej strony ![]() I jeszcze potem pani w sklepie się mnie pyta: będzie dzidzia? Pisałam to już chyba 50 razy, ale niech ta wiosna już przychodzi, bo kurtka mi w końcu eksploduje na zamku...[/QUOTE] No to ładnie dla dziewczyny ![]() Ja w moim czarnym zimowym płaszczu guziki przeszyłam i mieszcze sie Ale w wiosennych kurtkach i płaszczyku chyba bd sie szczelnie apaszką owijac i chodzic rozpieta....
|
#3405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3406 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40025172]Jak to powiedziała moja mama, jak jej mówiłam, że w styczniu wydałam na lekarza i leki ok. 1000 zł: nie żałuj tych pieniędzy, bo najważniejsze, żebyś miała dla kogo kupować te ubranka.
Akurat ja sobie nie wyobrażam w mojej sytuacji chodzić do lekarza na NFZ z USG 3 razy w czasie ciąży. .[/QUOTE] hmm. to mam to rozumiec , ze jak kobiety nie chodza na usg to nie beda mialy dla kogo kupowac ubranek?? )
|
|
|
|
#3407 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
pewnie niz pozniej sie denerwowac.. eh Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40025172]Jak to powiedziała moja mama, jak jej mówiłam, że w styczniu wydałam na lekarza i leki ok. 1000 zł: nie żałuj tych pieniędzy, bo najważniejsze, żebyś miała dla kogo kupować te ubranka. Akurat ja sobie nie wyobrażam w mojej sytuacji chodzić do lekarza na NFZ z USG 3 razy w czasie ciąży. Wróciłam z zakupów! Oczywiście najważniejszych rzeczy czyli obrusu i poszewek nie kupiłam, bo mam tak niewymiarowe meble, że wszystko muszę dać uszyć Nic gotowego nie kupię.Ale mam tuniczkę z Pepco za 25 zł, na święta idealna. Wywołałam też zdjęcia, pewnie dzisiaj będziemy wieszać I.... w tramwaju taka młoda dziewczyna ustąpiła mi miejsca Byłam tak mile zaskoczona.. Wprawdzie jechałam tylko dwa przystanki, ale to miły gest z jej strony ![]() I jeszcze potem pani w sklepie się mnie pyta: będzie dzidzia? Pisałam to już chyba 50 razy, ale niech ta wiosna już przychodzi, bo kurtka mi w końcu eksploduje na zamku...[/QUOTE] brawo! ![]() : oklaski:![]() ja juz sie nie dopinam wczoraj juz ubralam krotka bluzke i leginsy co by mi nie bylo ciasno i szlam z rozpietym plaszczykiem bo nie dalam rady.. wogole siedze z husteczka w nosie znowu mi krew leci.. i na dzien dobry tez leciala.. zauwazylam ze intensywniej mi leci jak dzien wczesniej sie trochu przemecze tak jakby a wczoraj sprzatanie szorowanie itp.. |
|||
|
|
|
#3408 |
|
Wtajemniczenie
|
Akurat ja sobie nie wyobrażam w mojej sytuacji chodzić do lekarza na NFZ z USG 3 razy w czasie ciąży. Wróciłam z zakupów! Oczywiście najważniejszych rzeczy czyli obrusu i poszewek nie kupiłam, bo mam tak niewymiarowe meble, że wszystko muszę dać uszyć Nic gotowego nie kupię.Ale mam tuniczkę z Pepco za 25 zł, na święta idealna. Wywołałam też zdjęcia, pewnie dzisiaj będziemy wieszać I.... w tramwaju taka młoda dziewczyna ustąpiła mi miejsca Byłam tak mile zaskoczona.. Wprawdzie jechałam tylko dwa przystanki, ale to miły gest z jej strony ![]() I jeszcze potem pani w sklepie się mnie pyta: będzie dzidzia? Pisałam to już chyba 50 razy, ale niech ta wiosna już przychodzi, bo kurtka mi w końcu eksploduje na zamku...[/QUOTE] Mama ma racje, zdrowie maleństwa i spokój matki są ważniejsze niż pieniądze. Wole nie mieć bujaczkow, mat edu czy innych rzeczy byle mieć pewność ze z dzidzia nic złego sie nie dzieje
|
|
#3409 |
|
Zakorzenienie
|
to chyba bylo w kontekście tego zeby nie zalowac na wizyty u lekarza,badania itp. zeby miec reke na pulsie. niz pozniej zalowac..
|
|
|
|
#3410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bo juz mi sie zdawalo, ze zle cos zrozumialam. no a co wy na tych usg macie? jakieś specjalne kuracje dla dziecka? jakies specyfiki macie na podtrzymanie zycia tego dziecka? co dokladnie na tych usg jest co gwarantuje ze dziecko sie urodzi? |
|
|
|
|
#3411 |
|
Zakorzenienie
|
Wzięłaś to zbyt dosłownie. Sądzę, że Perse przeszła swoje, woli dmuchać na zimno i mieć więcej usg aniżeli mniej.
|
#3412 |
|
Zakorzenienie
|
Domi szalejesz z tym brzucholem
a mi szwagierka mowila sposob w jaki w uk mierza (przynajmniej jej polozna) cos tam ale w kazdym badz razie metr krawiecki przykladasz od cyckow do kosci chyba lonowej wiecie wzdłuż brzucha i tyle ile Ci wyjdzie cm tyle masz miec tyg .. i podobno sie pokrywalo mojej szwagierce a ja chyba zle zmierzylam dzis rano bo wyszlo mi 35 hahahahahahaa |
|
|
|
#3413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3414 |
|
Raczkowanie
|
Mój lekarz szczęśliwie przyjmuje i prywatnie i na nfz, za pierwsze wizyty płaciłam 80 zł (w grudniu), a od stycznia już za darmo, na USG też mnie kieruje bezpłatne, ale jakbym musiała to bym płaciła, wiadomo, zdrowie Maluchów najważniejsze, tego pana doktora miałam z polecenia koleżanki, też chodziła do niego na nfz i wszystko było w porządku
a biorąc pod uwagę fakt, że pan doktor chce mnie oglądać co 2-3 tygodnie, to trochę kasy by poleciało, a tak to zostanie na coś innego
|
#3415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja polozna nie mierzy tak. ale ja sobie mierze sama na rozne sposoby, wzdłuż, wszerz jak się da haha ![]() i ważne są różnice pomiędzy pomiarami, a nie sa wynik )
|
|
|
|
|
#3416 |
|
Zakorzenienie
|
wedlug mnie za sam spokoj i to ze moge sprawdzic w jakis sposob ze dziecko jest i ma sie dobrze co 3,4 tyg moge placic po te 100 zl trudno. a ileż dziecko moze miec tych mat i tego wszystkiego jak i tak pierwsze pare miesięcy ma je głęboko w nosie.Nie oklamujmy sie ale lepiej byc pod stala kontrola co te 3 tyg niz co 3 miesiace.Rozumiem ze jak ma sie cos stac to sie stanie i to bedzie moment ale co mniejszy okres czasu to jednak sie jest pewniejszym.Ja juz w tym miesiacu na wizyty (polowkowe plus dzisiejsza wizyta) wydalam/wydam 300 zl i nie zaluje trudno do tego tabletki itp ale lepsza spokojna glowa.
|
|
|
|
#3417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() usg niczego nie gwarantuje, ale jeśli coś się dzieje nie tak, masz możliwość szybszej reakcji (np odklejanie się łozyska- co widać na usg). żadna z nas nie może zakładać, że jej ciąża będzie przebiegać fizjologicznie ani że będzie wszystko cacy, a akurat usg jest to badanie, które pozwala wykryć więcej niż zwykłe badanie na fotelu.
"nie człowieka kocham mniej, lecz naturę bardziej" Edytowane przez lachryma Czas edycji: 2013-03-28 o 14:14 |
|
|
|
|
#3418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)uff bo juz sie balam , ze wyrodna matka jestem i ja to ufoludka urodze a nie dziecko, hahaha )
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:32.

jestem taka dumna
no nic trzeba to dzisiaj zrobić bo jak Tż załatwi transport to wjadą już meble do pokoju 

Nic gotowego nie kupię.