|
|||||||
| Notka |
|
| Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część III
Oj tak Barcelona piękna, ale ja mam słabość do Hiszpanii
Cytat:
Gdyby tak opustoszyć miasto byłoby naprawdę przyjemniej spacerować po tych wąskich uliczkach i kanałach Cytat:
Rzym również mi się podobał, aczkolwiek piorunującego wrażenia na mnie nie zrobił. Bardzo natomiast podobał mi się Asyż Górny, Florencja, Werona to też urocze miejsce Z bliższych nam miejsc podobała mi się również Praga i Wiedeń, lubię typowo europejską zabudowę Do USA bym baardzo chciała pojechać, mam nadzieję, że już niedługo
|
||
|
|
|
#3752 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część III
Cytat:
W lipcu lecimy do Rzymu na tydzień. Boje sie upałów ale mężowi sie zachcialo lezakowania nad basenem :/ Edytowane przez julka910 Czas edycji: 2013-03-28 o 22:54 |
|
|
|
|
#3753 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Orientujesz się ile trwa wyrabianie wizy?---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- Cytat:
a co do upałów to owszem jest gorąco |
||
|
|
|
#3754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzeba zrobic zdjecia i mieć je w formie elektronicznej. Odpowiedni format. Wypełnić wniosek online. Jest długi i ma wiele durnych pytań ale trzeba Przelać kasę i mieć potwierdzenie wpłaty. Potem dzwonisz do ambasady i umawiasz sie z konsulem na rozmowę. Stawiasz sie w wyznaczonym terminie, mówisz po co tam jedziesz i decyzja jest od razu. Zabierają paszport i po 3 dniach odsylaja z wiza kurierem (płacisz kurierowi przy odbiorze za przesyłkę). Jak sprawnie to ogarniesz to myśle ze dwa tygodnie i wszystko załatwisz. Pytanie ile masz czasu na to. |
|
|
|
|
#3755 |
|
Raczkowanie
|
Składałam wniosek o wizę tydzień temu w poniedziałek, od razu płaciłam online oraz umówiłam się na spotkanie z konsulem, a w środę miałam już pozwolenie na wjazd do USA.
|
|
|
|
#3756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3757 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W zeszłym roku w trzeciej klasie liceum miałam okazję pojechać na wymianę do USA ale akurat pokrywało się to z maturami, także skorzystać nie mogłam Cytat:
Samochód to super opcja ![]() ---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z durnych pytań jeszcze... "Czy uprawiasz prostutucje w kraju ojczystym lub innym ?" Jakoś tak "Czy należysz do organizacji terrorystycznej... " - ciekawe czy ktos by sie przyznał
Edytowane przez julka910 Czas edycji: 2013-03-28 o 23:10 |
|
|
|
|
#3759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3760 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
macie jakichś znajomych/rodzinę w usa? czy tak sami po prostu się tym zajęliście, jeśli można wiedzieć ![]() ---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ---------- Cytat:
) klimat miasta |
||
|
|
|
#3761 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozumiem, ze oni maja dużo emigrantów i próbują jakoś to kontrolować, dbają o bezpieczeństwo itp... Jednak dla mnie to jest irytujące a gdzieś tam tez ponizajace. Pamietam dzien spotkania z konsulem. Stoisz w kolejce na zewnątrz, nie ma żadnego zadaszenia. Nie ważne czy snieg, mróz, deszcz... pan ochroniarz wpuszcza pojedyncze osoby umówione... Z nami stały np rodziny z dziećmi, Pani z niemowlakiem. I stać musiała mimo, ze zimno było. Potem oddajesz rzeczy do depozytu, przechodzisz przez bramki i idziesz... I rejestrują Cię przy okienku na rozmowę, potem dostajesz numerek i czekasz na konsula. ---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ---------- [1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;40035033]o jaaa macie jakichś znajomych/rodzinę w usa? czy tak sami po prostu się tym zajęliście, jeśli można wiedzieć [COLOR="Silver"][/QUOTE]Wszystko sami. Loty, hotele, samochód z wypożyczalni. Wyladowalismy o północy w LA, pojechaliśmy do wypożyczalni po samochód i potem dopiero do hotelu. Samochód był wcześniej zarezerwowany. Byliśmy tam dwa tygodnie, pierwszy tydzień hotel mieliśmy zarezerwowany wcześniej a potem szukaliśmy hotelu z dnia na dzien coraz wiecej wyjazdów organizujemy sobie sami.
|
|
|
|
|
#3762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W każdym razie, wyjazd miałaś wspaniały |
|
|
|
|
#3763 |
|
batonik
|
Dziewczyny, widziałyście gdzieś te/lub podobne botki oprócz na sarenzie, gdzie cena zabija? Nie dam 240zł za nieskórzane buty
Edytowane przez sskers Czas edycji: 2013-03-28 o 23:21 |
|
|
|
#3764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też uważam, że organizowanie wycieczek po swojemu jest lepszą opcją, nie jest się od nikogo uzależnionym i można wszystko dostosować do własnych potrzeb |
|
|
|
|
#3765 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zapragnęłam wakacji i podróży, a tu uczyć się trzeba jeszcze pół roku
|
|
|
|
|
#3767 | |||
|
Zadomowienie
|
Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część III
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 03:34 ---------- Poprzedni post napisano o 03:31 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 03:40 ---------- Poprzedni post napisano o 03:34 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Born in Poland. Living in America. Edytowane przez lakeithia Czas edycji: 2013-03-29 o 03:45 |
|||
|
|
|
#3768 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czy Was też zasypało
?
|
|
|
|
#3769 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3770 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3771 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też mam już zimy serdecznie dość pomimo tego, że kocham narty
|
|
#3772 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3773 | ||||||||
|
AGA :)
|
Cytat:
Co do pierwszego akapitu - brawo !! Tak trzymać Jeśli chodzi o włosy.. byłam wczoraj u fryzjera. Podcięłam tylko końcówki i postopniowałam przód. Jestem bardzo zadowolona, chyba w końcu znalazłam 'swoją' fryzjerkę Cytat:
Gratulacje ! Cytat:
Zdrówka! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jesteś cudowną przyjaciółką! ![]() Cytat:
Cytat:
Nie chcę o tym słyszeć. Nie przyjmuuję dzisiejszej śnieżycy do wiadomości
|
|
|
#3774 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ogólnie muszę się Wam pożalić, bo to aż grzech z samego rana mieć tak beznadziejny humor. O tej potwornej śnieżycy już nawet nie wspominam, ale przed chwilą mierzyłam się i konfrontowałam wyniki z tymi sprzed 1,5 miesiąca. Wiem, że ciężko oczekiwać cudów bez diety, ale myślałam że skoro dodam do swojego planu dnia ćwiczenia, czasami nawet 5 razy w tygodniu, to ubędzie mi trochę ciała. Stało się odwrotnie, przybyło mi w biodrach i udach
|
|
|
|
#3775 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie martwmy się śnieżycą, już niedługo, od przyszłego tygodnia ma być kilkanaście stopni na plusie |
|
|
|
|
#3776 |
|
Zakorzenienie
|
Chodakowska : skalpel i turbo. Ćwiczenia niby są na wysmuklenie mięśni i redukcję tkanki tłuszczowej, stąd moje zaskoczenie. Ale pewnie tylko próbuję samą siebie usprawiedliwić. Ja po prostu jem bardzo dużo i mało racjonalnie.
|
|
|
|
#3777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale po 3 tyg cwiczen tez za duzej roznicy nie zobaczylam procz tego ze waga pokazala 3 kg wiecej wiec musialo mi przybyc miesni wolalabym je wlasnie wysmuklic a nie dodatkowo zwiekszyc takze tez robilam skalpel i inne cwiczenia z youtube tyle ze nie wiem jakich efektow sie spodziewac...Właśnie zajrzałam za okno...
Edytowane przez Lilotron Czas edycji: 2013-03-29 o 10:06 |
|
|
|
|
#3778 |
|
Zakorzenienie
|
Aga, dzięki
Carpaibex, też pomyślałam, że może złe ćwiczenia wykonujesz. Ja się co prawda nie znam, ale mniej więcej wiem, że od ćwiczeń siłowych się nie schudnie, jak już to od aerobowych. I do tego obowiązkowo dieta... Wiem po sobie, że da się zmienić nawyki co prawda aura za oknem temu nie sprzyja, ale może zrób sobie takie postanowienie wraz z przyjściem wiosny? Chociaż jak wklejałaś zdjęcia to jesteś szczuplutka ![]() Mnie choroba zafundowała dietę, trochę się śmieję, że organizm się zbuntował, że przytyłam, bo nie mogę nic zjeść... wczoraj o 13 jeszcze się w miarę czułam i zjadłam zupę pomidorową, teraz będę musiała się zmuszać... ![]() Wczoraj leżąc w łóżku oglądałam, kolejny z resztą, program o Hayley Okines i zamierzam naprawdę docenić swój wygląd, zdrowie
|
|
|
|
#3779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziewczyny zazdroszczę wam stanów i zwiedzania tych wszystkich stoli, bo uwielbiam wielkie miasta
|
|
|
#3780 | |
|
Zakorzenienie
|
Więcej tego nie rób !
![]() Cytat:
Możesz mieć rację, może wykonuję nie te ćwiczenia, które powinnam. Któraś z Was wie więcej na ten temat ? Planowałam z TŻ zacząć jogging od kiedy śnieg stopnieje, ale się nie zapowiada |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:10.

.
Gdyby tak opustoszyć miasto byłoby naprawdę przyjemniej spacerować po tych wąskich uliczkach i kanałach
Nie jestem zakochana w Paryżu, prędzej w Rzymie 
Orientujesz się ile trwa wyrabianie wizy?

Gratulacje !
Zdrówka!