Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część III - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-28, 21:49   #3751
Lilotron
Zakorzenienie

Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część III

Cytat:
Napisane przez julka910 Pokaż wiadomość
Barcelona jestem zakochana i chce tam wrócić
Oj tak Barcelona piękna, ale ja mam słabość do Hiszpanii

Cytat:
Napisane przez LadyI Pokaż wiadomość
Ja byłam w Paryżu 12 lat temu i koniecznie chcę tam wrócić . W tym roku zakochałam się w Rzymie, a rozczarowałam się kiedyś bardzo Wenecją:niee:. Poza tym bardzo podoba mi się Praga.
Mnie też poniekąd rozczarowała ale podejrzewam że to przez masę turystów Gdyby tak opustoszyć miasto byłoby naprawdę przyjemniej spacerować po tych wąskich uliczkach i kanałach

Cytat:
Napisane przez mm111111 Pokaż wiadomość
Może coś w tym jest. Ja już tam byłam - ale wiele lat temu. Teraz jestem bardziej "świadoma" wszystkiego Nie jestem zakochana w Paryżu, prędzej w Rzymie nie mniej jednak cieszyłam się na ten wyjazd. Pierwszy raz chyba podczas wyjazdu, już w ostatni dzień odliczałam godziny do "ewakuacji". Nigdy mi się to nie zdażyło, bo bardzo lubię podróżować, zwłaszcza poznować inne kultury, jedzenie i ludzi. No ale tym razem było inaczej. Jakie stolice jeszcze polecasz?
Ze stolic to byłam w Londynie, baardzo mi się tam podobało chociaż miałam wtedy ok. 12 lat. Architektura odmienna na tle typowo europejskich powtarzalnych miast, mnóstwo muzeów i świetnych sklepów Rzym również mi się podobał, aczkolwiek piorunującego wrażenia na mnie nie zrobił. Bardzo natomiast podobał mi się Asyż Górny, Florencja, Werona to też urocze miejsce O Strasburgu już wspominałam, Le Petite France piękne. W Hiszpanii jest mnóstwo naprawdę pięknych miasteczek, niekoniecznie dużych, ale każde z nich ma swój niepowtarzalny klimat. Odnośnie Hiszpanii to pięknie jest również na Teneryfie, ale tam to już krajobrazy można podziwiać a nie architekturę (wulkan Teide) Z bliższych nam miejsc podobała mi się również Praga i Wiedeń, lubię typowo europejską zabudowę
Do USA bym baardzo chciała pojechać, mam nadzieję, że już niedługo
Lilotron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 21:52   #3752
julka910
Zakorzenienie

Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część III

Cytat:
Napisane przez carpaibex Pokaż wiadomość
Moja najlepsza przyjaciółka, generalnie zafascynowana Ameryką, odwiedziła NYC rok temu i zakochała się jeszcze bardziej Sama chętnie bym zobaczyła. Ale zdecydowanie bardziej wolę Europę, najbardziej Pragę i Monte Carlo. O samej Nicei już nie wspominam
Ja we wrześniu byłam w Stanach, LA, Santa Barbara, Las Vegas, San Francisco, Wielki Kanion.. Sami organizowalismy cały wyjazd. I jak ja razie to jedyny kraj do którego absolutnie chce wrócić mimo ze boje sie latać, ze to daleko... Za rok chcemy lecieć do Miami

W lipcu lecimy do Rzymu na tydzień. Boje sie upałów ale mężowi sie zachcialo lezakowania nad basenem :/

Edytowane przez julka910
Czas edycji: 2013-03-28 o 21:54
julka910 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 21:57   #3753
Lilotron
Zakorzenienie

Cytat:
Ja we wrześniu byłam w Stanach, LA, Santa Barbara, Las Vegas, San Francisco, Wielki Kanion.. Sami organizowalismy cały wyjazd. I jak ja razie to jedyny kraj do którego absolutnie chce wrócić mimo ze boje sie latać, ze to daleko... Za rok chcemy lecieć do Miami
Zazdroszczę Marzy mi się taki wyjazd, mam wujka w LA to może mnie przygarnie w wakacje Orientujesz się ile trwa wyrabianie wizy?

---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ----------

Cytat:

W lipcu lecimy do Rzymu na tydzień. Boje sie upałów ale mężowi sie zachcialo lezakowania nad basenem :/
Leżakować to chyba lepiej w innym miejscu niż Rzym a co do upałów to owszem jest gorąco
Stary 2013-03-28, 21:59   #3754
julka910
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lilotron Pokaż wiadomość
Zazdroszczę Marzy mi się taki wyjazd, mam wujka w LA to może mnie przygarnie w wakacje Orientujesz się ile trwa wyrabianie wizy?
Nie pamietam.
Trzeba zrobic zdjecia i mieć je w formie elektronicznej. Odpowiedni format.
Wypełnić wniosek online. Jest długi i ma wiele durnych pytań ale trzeba
Przelać kasę i mieć potwierdzenie wpłaty.
Potem dzwonisz do ambasady i umawiasz sie z konsulem na rozmowę.
Stawiasz sie w wyznaczonym terminie, mówisz po co tam jedziesz i decyzja jest od razu. Zabierają paszport i po 3 dniach odsylaja z wiza kurierem (płacisz kurierowi przy odbiorze za przesyłkę). Jak sprawnie to ogarniesz to myśle ze dwa tygodnie i wszystko załatwisz. Pytanie ile masz czasu na to.
Stary 2013-03-28, 21:59   #3755
scarabeuska
Raczkowanie

Składałam wniosek o wizę tydzień temu w poniedziałek, od razu płaciłam online oraz umówiłam się na spotkanie z konsulem, a w środę miałam już pozwolenie na wjazd do USA.
scarabeuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 22:00   #3756
julka910
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ----------

Leżakować to chyba lepiej w innym miejscu niż Rzym a co do upałów to owszem jest gorąco
Będziemy mieszkać gdzieś pod Rzymem, mamy zamiar wynająć samochód i tak sie poruszać. Lezakowania będzie jeszcze dużo w sierpniu - dwa tygodnie w Turcji
Stary 2013-03-28, 22:06   #3757
Lilotron
Zakorzenienie

Cytat:
Nie pamietam.
Trzeba zrobic zdjecia i mieć je w formie elektronicznej. Odpowiedni format.
Wypełnić wniosek online. Jest długi i ma wiele durnych pytań ale trzeba
Przelać kasę i mieć potwierdzenie wpłaty.
Potem dzwonisz do ambasady i umawiasz sie z konsulem na rozmowę.
Stawiasz sie w wyznaczonym terminie, mówisz po co tam jedziesz i decyzja jest od razu. Zabierają paszport i po 3 dniach odsylaja z wiza kurierem (płacisz kurierowi przy odbiorze za przesyłkę). Jak sprawnie to ogarniesz to myśle ze dwa tygodnie i wszystko załatwisz. Pytanie ile masz czasu na to.
Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź Myślałam, że to znacznie dłużej trwa, może to przyspieszyli w ostatnim czasie. O durnych pytaniach słyszałam typu - czy planowałeś kiedyś zamach bombowy
W zeszłym roku w trzeciej klasie liceum miałam okazję pojechać na wymianę do USA ale akurat pokrywało się to z maturami, także skorzystać nie mogłam

Cytat:
Będziemy mieszkać gdzieś pod Rzymem, mamy zamiar wynająć samochód i tak sie poruszać. Lezakowania będzie jeszcze dużo w sierpniu - dwa tygodnie w Turcji

Samochód to super opcja W Turcji też na leżakowaniu byłam, tam to dopiero upały

---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ----------

Cytat:
Napisane przez scarabeuska Pokaż wiadomość
Składałam wniosek o wizę tydzień temu w poniedziałek, od razu płaciłam online oraz umówiłam się na spotkanie z konsulem, a w środę miałam już pozwolenie na wjazd do USA.
To szybko w takim razie to trwa, jakoś mi się obiło o uszy, że znacznie dłużej, dziękuję za odpowiedź

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-03-28, 22:08   #3758
julka910
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź Myślałam, że to znacznie dłużej trwa, może to przyspieszyli w ostatnim czasie. O durnych pytaniach słyszałam typu - czy planowałeś kiedyś zamach bombowy
W zeszłym roku w trzeciej klasie liceum miałam okazję pojechać na wymianę do USA ale akurat pokrywało się to z maturami, także skorzystać nie mogłam

Samochód to super opcja W Turcji też na leżakowaniu byłam, tam to dopiero upały

---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ----------

To szybko w takim razie to trwa, jakoś mi się obiło o uszy, że znacznie dłużej, dziękuję za odpowiedź
Nam mówili ze trwa to 3 miesiące. A jak widać może trwać kilka dni
Z durnych pytań jeszcze...
"Czy uprawiasz prostutucje w kraju ojczystym lub innym ?" Jakoś tak

"Czy należysz do organizacji terrorystycznej... " - ciekawe czy ktos by sie przyznał

Edytowane przez julka910
Czas edycji: 2013-03-28 o 22:10
Stary 2013-03-28, 22:10   #3759
Lilotron
Zakorzenienie

Cytat:
Nam mówili ze trwa to 3 miesiące. A jak widać może trwać kilka dni
Z durnych pytań jeszcze...
"Czy uprawiasz prostutucje w kraju ojczystym lub innym ?" Jakoś tak

"Czy należysz do organizacji terrorystycznej... " - ciekawe czy ktos by sie przyznał
No dokładnie, jaki jest sens zadawania tych pytań to nie wiem Chyba jedynie żeby się pośmiać przy wypełnianiu formularza
Stary 2013-03-28, 22:14   #3760
6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef
Konto usunięte

Cytat:

o jaaa moje marzenie
macie jakichś znajomych/rodzinę w usa? czy tak sami po prostu się tym zajęliście, jeśli można wiedzieć

---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ----------

Cytat:
Moja najlepsza przyjaciółka, generalnie zafascynowana Ameryką, odwiedziła NYC rok temu i zakochała się jeszcze bardziej Sama chętnie bym zobaczyła. Ale zdecydowanie bardziej wolę Europę, najbardziej Pragę i Monte Carlo. O samej Nicei już nie wspominam
myślę, że u mnie będzie podobnie, fascynuje mnie wszystko dotyczące ny, od taksówek i tłumów po niesamowite budynki (tak lubię wielkie szklane wieżowce ) klimat miasta to zdecydowanie moje marzenie i generalnie "objazdówka" po stanach
6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 22:18   #3761
julka910
Zakorzenienie

Cytat:
No dokładnie, jaki jest sens zadawania tych pytań to nie wiem Chyba jedynie żeby się pośmiać przy wypełnianiu formularza
Np pamietam ze trzeba było podac adres hotelu do którego jedziesz, opisać swoja ścieżkę zawodowa, ukończone szkoły, generalnie dużo dziwnych rzeczy.

Rozumiem, ze oni maja dużo emigrantów i próbują jakoś to kontrolować, dbają o bezpieczeństwo itp... Jednak dla mnie to jest irytujące a gdzieś tam tez ponizajace. Pamietam dzien spotkania z konsulem. Stoisz w kolejce na zewnątrz, nie ma żadnego zadaszenia. Nie ważne czy snieg, mróz, deszcz... pan ochroniarz wpuszcza pojedyncze osoby umówione... Z nami stały np rodziny z dziećmi, Pani z niemowlakiem. I stać musiała mimo, ze zimno było. Potem oddajesz rzeczy do depozytu, przechodzisz przez bramki i idziesz... I rejestrują Cię przy okienku na rozmowę, potem dostajesz numerek i czekasz na konsula.

---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ----------

[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;40035033]o jaaa moje marzenie
macie jakichś znajomych/rodzinę w usa? czy tak sami po prostu się tym zajęliście, jeśli można wiedzieć [COLOR="Silver"][/QUOTE]

Wszystko sami. Loty, hotele, samochód z wypożyczalni. Wyladowalismy o północy w LA, pojechaliśmy do wypożyczalni po samochód i potem dopiero do hotelu. Samochód był wcześniej zarezerwowany. Byliśmy tam dwa tygodnie, pierwszy tydzień hotel mieliśmy zarezerwowany wcześniej a potem szukaliśmy hotelu z dnia na dzien coraz wiecej wyjazdów organizujemy sobie sami.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-28, 22:19   #3762
Lilotron
Zakorzenienie

Cytat:
Np pamietam ze trzeba było podac adres hotelu do którego jedziesz, opisać swoja ścieżkę zawodowa, ukończone szkoły, generalnie dużo dziwnych rzeczy.

Rozumiem, ze oni maja dużo emigrantów i próbują jakoś to kontrolować, dbają o bezpieczeństwo itp... Jednak dla mnie to jest irytujące a gdzieś tam tez ponizajace. Pamietam dzien spotkania z konsulem. Stoisz w kolejce na zewnątrz, nie ma żadnego zadaszenia. Nie ważne czy snieg, mróz, deszcz... pan ochroniarz wpuszcza pojedyncze osoby umówione... Z nami stały np rodziny z dziećmi, Pani z niemowlakiem. I stać musiała mimo, ze zimno było. Potem oddajesz rzeczy do depozytu, przechodzisz przez bramki i idziesz... I rejestrują Cię przy okienku na rozmowę, potem dostajesz numerek i czekasz na konsula.
Słyszałam, że niezbyt przyjemne te procedury, koleżanka załatwiała w zeszłym roku i nie wspominała tego miło
W każdym razie, wyjazd miałaś wspaniały
Stary 2013-03-28, 22:20   #3763
sskers
batonik

Dziewczyny, widziałyście gdzieś te/lub podobne botki oprócz na sarenzie, gdzie cena zabija? Nie dam 240zł za nieskórzane buty
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg HD_0000074345_132445_09.jpg (41,7 KB, 24 załadowań)

Edytowane przez sskers
Czas edycji: 2013-03-28 o 22:21
sskers jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 22:22   #3764
Lilotron
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ----------

Wszystko sami. Loty, hotele, samochód z wypożyczalni. Wyladowalismy o północy w LA, pojechaliśmy do wypożyczalni po samochód i potem dopiero do hotelu. Samochód był wcześniej zarezerwowany. Byliśmy tam dwa tygodnie, pierwszy tydzień hotel mieliśmy zarezerwowany wcześniej a potem szukaliśmy hotelu z dnia na dzien coraz wiecej wyjazdów organizujemy sobie sami.
Jak byłam z rodzicami na objazdówce po Europie robiliśmy podobnie, zarezerwowaliśmy hotel na początek podróży a później to już na bieżąco szukaliśmy miejsc bądź rezerwowaliśmy dzień wcześniej - nigdy nie wiadomo jak się plany ułożą Też uważam, że organizowanie wycieczek po swojemu jest lepszą opcją, nie jest się od nikogo uzależnionym i można wszystko dostosować do własnych potrzeb
Stary 2013-03-28, 22:24   #3765
julka910
Zakorzenienie

Cytat:
Słyszałam, że niezbyt przyjemne te procedury, koleżanka załatwiała w zeszłym roku i nie wspominała tego miło
W każdym razie, wyjazd miałaś wspaniały
Klimat, ocean, ludzie, zakupy, widoki... Tylko jedzenie fakt foodowe... Choć smaczne jak nigdzie

---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ----------

Cytat:
Jak byłam z rodzicami na objazdówce po Europie robiliśmy podobnie, zarezerwowaliśmy hotel na początek podróży a później to już na bieżąco szukaliśmy miejsc bądź rezerwowaliśmy dzień wcześniej - nigdy nie wiadomo jak się plany ułożą Też uważam, że organizowanie wycieczek po swojemu jest lepszą opcją, nie jest się od nikogo uzależnionym i można wszystko dostosować do własnych potrzeb
W naszym przypadku była to konieczność bo żadne biuro podróży nie dało jak oferty na taki wyjazd. Kosztowo pewnie tez korzystnie wyszło.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-03-28, 22:27   #3766
Lilotron
Zakorzenienie

Cytat:
Klimat, ocean, ludzie, zakupy, widoki... Tylko jedzenie fakt foodowe... Choć smaczne jak nigdzie

---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ----------

W naszym przypadku była to konieczność bo żadne biuro podróży nie dało jak oferty na taki wyjazd. Kosztowo pewnie tez korzystnie wyszło.
Racja, do Stanów to raczej ciężko o zorganizowaną wycieczkę a jeśli już to pewnie kilkanaście tysięcy trzeba wydać za taki 2 tyg. pobyt
Zapragnęłam wakacji i podróży, a tu uczyć się trzeba jeszcze pół roku
Stary 2013-03-29, 02:40   #3767
lakeithia
Zadomowienie

GG do lakeithia
Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część III

Cytat:
Napisane przez aniser Pokaż wiadomość
Oj, swietnie Cie rozumiem, tez jestem niedotykalska i tak jak fryzjera jeszcze znosze spokojnie, tak wszelkie masaze i tym podobne przyjemnosci sa kompletnie nie dla mnie Po prostu nie umiem poczuc sie komfortowo w takiej sytuacji,a wrecz mnie to niepotrzebnnie stresuje... Nawet moja manicurzystka zauwazyla,ze mimowolnie napinam dlon i usztywniam palce jak probuje mi opilowac paznokcie, przytrzymujac mi dlon
Ja u fryzjera, kosmetyczki jeszcze czuje sie komfortowo. Ale NIE cierpię jak ktos mnie klepadlo lub dotyka dla żartu. Cieżko mnie rozwscieczyc, a to jest niestety na to jedyny sposób.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 03:34 ---------- Poprzedni post napisano o 03:31 ----------

Cytat:
Mieszkam pod NYC. Kocham to miasto za różnorodność. Jest szalone.

---------- Dopisano o 03:40 ---------- Poprzedni post napisano o 03:34 ----------

Cytat:

To jeszcze 3 lata temu miałam szczęście, bo zostałam mimo wcześniejszego przybycia (godzina) wpuszczona wcześniej do budynku z koleżanka. Bardzo milo wspominam pobyt w ambasadzie i pytania. Juz mniej wlot do USA i rozmowe na lotnisku. Dla mnie ich zachowanie, w sensie restrykcje, przestały byc śmieszne gdy zamieszkałam w Stanach i zaczęłam zauważać, ile idiotów za przeproszeniem tu mieszka. Co chwila słychać, ze ktos cos zrobił. Pobil, zabil, podpalil. Amerykanie maja fiola na punkcie bezpieczeństwa, zakazow, mimo ze Statua Wolnosci z plomieniem w dloniach ma symbolizowac wolnosc, masz czuc sie jakbyś przybywal do kraju gdzie mozna wszystko. Ale niestety w NYC nawet nie możesz palić papierosów na dworze, np. Na Times Square od razu Cię złapią.

Edytowane przez lakeithia
Czas edycji: 2013-03-29 o 02:45
lakeithia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-29, 07:29   #3768
carpaibex
Zakorzenienie

Dziewczyny, czy Was też zasypało ?
carpaibex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-29, 07:32   #3769
Dotka81
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie śnieżyca właśnie trwa

Dotka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-29, 07:34   #3770
carpaibex
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dotka81 Pokaż wiadomość
U mnie śnieżyca właśnie trwa
Miarka się przebrała Oficjalnie ogłaszam, że mam depresję z powodu zimy.
Stary 2013-03-29, 07:40   #3771
Dotka81
Zakorzenienie

Cytat:
Miarka się przebrała Oficjalnie ogłaszam, że mam depresję z powodu zimy.
Można się załamać
Też mam już zimy serdecznie dość pomimo tego, że kocham narty

Dotka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-29, 08:07   #3772
6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef
Konto usunięte

Cytat:
Cytat:
świetnie tym bardziej że finansowo nie najgorzej
6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-29, 08:09   #3773
Ag4
AGA :)

Cytat:
Napisane przez naciulatko Pokaż wiadomość
Cześć! Dzisiaj melduję się w dużo lepszym nastroju niż wczoraj Wzięłam do siebie Wasze rady i kupiłam dzisiaj w Empiku piękny notes , aż chce się w nim pisać.
Poza tym nastawiłam budzik na wcześniejszą godzinę, żeby posprzątać pokój, później pojechałam do centrum do PZU zapłacić ubezpieczenie, spotkałam się z przyjaciółką, druga przyjaciółka wpadła do mnie zgrać zdjęcia z Warszawy. Także w końcu mam poczucie niezmarnowanego dnia. W autobusie zaczęłam czytać książkę, która przyda mi się do pisania pracy licencjackiej. Do tej pory odkładałam przeczytanie jej. Poza tym pogoda za oknem słoneczna, a to także pobudza do działania

My, kobiety, to mamy problemy W każdym razie całkowicie Ciebie rozumiem. Ja od dawna mam ochotę na nowy kolor, na brąz konkretnie, ale od lat jestem ruda i tak trudno mi się zdecydować. Za każdym razem, kiedy farbuję, mówię sobie, że następnym razem zmienię farbę Chociaż- wiosna, czas zmian, trzeba zaryzykować

Co do pierwszego akapitu - brawo !! Tak trzymać

Jeśli chodzi o włosy.. byłam wczoraj u fryzjera. Podcięłam tylko końcówki i postopniowałam przód. Jestem bardzo zadowolona, chyba w końcu znalazłam 'swoją' fryzjerkę

Cytat:
Napisane przez PaulinaMigotka Pokaż wiadomość
Dziewczyny przepraszam za ot, ale miałam się odezwać, oficjalnie mogę się pochwalić, dziś zdałam na prawko za 2 razem! Jestem przeszczęśliwa! Dziękuję Wam za miłe słowa. Udał się i nadal jestem w szoku ze szczęścia!
Gratulacje !
Cytat:
Napisane przez Olcia Pokaż wiadomość

wyżalę się... wczoraj czułam się lepiej a dziś znowu ponad 38... trzy osoby z pracy mają zapalenie oskrzeli :/ dawno nie byłam tak chora
Zdrówka!

Cytat:
Napisane przez Maqua Pokaż wiadomość

Byłam dziś z mamą na zakupach, ona się obkupiła, ja wybrałam tylko portfel i kolczyki w kształcie krzyży. Mierzyłam świetny szary t-shirt w H&M (na górze bardziej dopasowany i rozszerzany na dole) ale XS było ogromne i dekolt był zdecydowanie za duży... Gdybym stała ciągle to okej, ale przy lekkim schyleniu było mi widać nawet brzuch
Chyba wiem o którym mówisz, też go mierzyłam

Cytat:
Napisane przez Madzia_M77 Pokaż wiadomość

Wczoraj doleciała do mnie kolejna paczka z Bioarpu - mam na stanie 6 szamponów i 8 odżywek, nie umiałam się powstrzymać
Szalona!!

Cytat:
Napisane przez blekitne_niebo Pokaż wiadomość
Znalazłam Moja przyjaciółka 3 miesiące temu została mamą. Jest już na skraju wyczerpania fizycznego i psychicznego. SPA ma być więc niespodzianką dla niej Małym zajmie się babcia - wciągnęłam ją w ten niecny plan Przyjaciółka dowie się dokładnie wieczór przed wypadem, już jej mówiłam, że ją porywam na cały dzień, ale ona spodziewa się tylko obiadu, zakupów i ploteczek To się zdziwi

Zdecydowałam się na SPA Farmony - http://farmonahotel.com/222
Dla nad obu zabukowałam cykl zabiegów Eliksir Młodości
Super pomysł!!!!
Jesteś cudowną przyjaciółką!
Cytat:
Dziewczyny, jeśli któraś ma ochotę poczytać, to podrzucam fajny artykuł - dotyczy organizacji przestrzeni, siebie, polubienia rzeczy nielubianych i innych spraw, z jakimi się borykamy na co dzień. Polecam - przeprowadzałam ten projekt w swoi życiu jakieś półtora roku temu - efekty są zadziwiające
http://lifeskillsacademy.blogspot.co...e-zycie-w.html
a pod spodem lista linków do kolejnych części
oo dziękuję, zaraz poczytam

Cytat:
Napisane przez anies5 Pokaż wiadomość
Nie lubię, zdecydowanie bardziej wolę papier , tutaj jestem tradycjonalistką. Używam zakreślaczy, kolorowych długopisów na wyróżnienie spraw, czy też podkreślenie ich wagi.
Ja podobnie Nie mogę się przekonać do elektronicznych notatek. Co prawda czasami używam, ale jednak papier to papier

Cytat:
Nie chcę o tym słyszeć. Nie przyjmuuję dzisiejszej śnieżycy do wiadomości

Aga
Ag4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-29, 08:20   #3774
carpaibex
Zakorzenienie

Dziewczyny, ogólnie muszę się Wam pożalić, bo to aż grzech z samego rana mieć tak beznadziejny humor. O tej potwornej śnieżycy już nawet nie wspominam, ale przed chwilą mierzyłam się i konfrontowałam wyniki z tymi sprzed 1,5 miesiąca. Wiem, że ciężko oczekiwać cudów bez diety, ale myślałam że skoro dodam do swojego planu dnia ćwiczenia, czasami nawet 5 razy w tygodniu, to ubędzie mi trochę ciała. Stało się odwrotnie, przybyło mi w biodrach i udach Gdzie tu sens, gdzie logika ? Po za tym rozczarowałam się nową płytą Depeche Mode
Stary 2013-03-29, 08:27   #3775
Madzia_M77
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny, ogólnie muszę się Wam pożalić, bo to aż grzech z samego rana mieć tak beznadziejny humor. O tej potwornej śnieżycy już nawet nie wspominam, ale przed chwilą mierzyłam się i konfrontowałam wyniki z tymi sprzed 1,5 miesiąca. Wiem, że ciężko oczekiwać cudów bez diety, ale myślałam że skoro dodam do swojego planu dnia ćwiczenia, czasami nawet 5 razy w tygodniu, to ubędzie mi trochę ciała. Stało się odwrotnie, przybyło mi w biodrach i udach Gdzie tu sens, gdzie logika ? Po za tym rozczarowałam się nową płytą Depeche Mode
Może rozbudowałaś mięśnie? Co ćwiczysz?

Nie martwmy się śnieżycą, już niedługo, od przyszłego tygodnia ma być kilkanaście stopni na plusie
Madzia_M77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-29, 08:34   #3776
carpaibex
Zakorzenienie

Cytat:
Może rozbudowałaś mięśnie? Co ćwiczysz?

Nie martwmy się śnieżycą, już niedługo, od przyszłego tygodnia ma być kilkanaście stopni na plusie
Chodakowska : skalpel i turbo. Ćwiczenia niby są na wysmuklenie mięśni i redukcję tkanki tłuszczowej, stąd moje zaskoczenie. Ale pewnie tylko próbuję samą siebie usprawiedliwić. Ja po prostu jem bardzo dużo i mało racjonalnie.
Stary 2013-03-29, 09:04   #3777
Lilotron
Zakorzenienie

Cytat:
Ja od 3 tyg. choruje wiec moje plany o codziennych cwiczeniach poszly sie... ale po 3 tyg cwiczen tez za duzej roznicy nie zobaczylam procz tego ze waga pokazala 3 kg wiecej wiec musialo mi przybyc miesni wolalabym je wlasnie wysmuklic a nie dodatkowo zwiekszyc takze tez robilam skalpel i inne cwiczenia z youtube tyle ze nie wiem jakich efektow sie spodziewac...

Właśnie zajrzałam za okno...

Edytowane przez Lilotron
Czas edycji: 2013-03-29 o 09:06

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-03-29, 09:04   #3778
Olcia
Zakorzenienie

Aga, dzięki

Carpaibex, też pomyślałam, że może złe ćwiczenia wykonujesz. Ja się co prawda nie znam, ale mniej więcej wiem, że od ćwiczeń siłowych się nie schudnie, jak już to od aerobowych. I do tego obowiązkowo dieta... Wiem po sobie, że da się zmienić nawyki co prawda aura za oknem temu nie sprzyja, ale może zrób sobie takie postanowienie wraz z przyjściem wiosny? Chociaż jak wklejałaś zdjęcia to jesteś szczuplutka
Mnie choroba zafundowała dietę, trochę się śmieję, że organizm się zbuntował, że przytyłam, bo nie mogę nic zjeść... wczoraj o 13 jeszcze się w miarę czułam i zjadłam zupę pomidorową, teraz będę musiała się zmuszać...

Wczoraj leżąc w łóżku oglądałam, kolejny z resztą, program o Hayley Okines i zamierzam naprawdę docenić swój wygląd, zdrowie
Olcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-29, 09:09   #3779
ladymoonn
Zakorzenienie

Cytat:
może to tylko tak przejściowo przybyło, a za jakiś czas spadnie

dziewczyny zazdroszczę wam stanów i zwiedzania tych wszystkich stoli, bo uwielbiam wielkie miasta

ladymoonn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-29, 09:15   #3780
carpaibex
Zakorzenienie

Cytat:

Właśnie zajrzałam za okno...
Więcej tego nie rób !
Cytat:
Napisane przez Olcia Pokaż wiadomość
Carpaibex, też pomyślałam, że może złe ćwiczenia wykonujesz. Ja się co prawda nie znam, ale mniej więcej wiem, że od ćwiczeń siłowych się nie schudnie, jak już to od aerobowych. I do tego obowiązkowo dieta... Wiem po sobie, że da się zmienić nawyki co prawda aura za oknem temu nie sprzyja, ale może zrób sobie takie postanowienie wraz z przyjściem wiosny? Chociaż jak wklejałaś zdjęcia to jesteś szczuplutka

Ja ogólnie rzecz biorąc nie mam żadnej nadwagi, ale najobszerniejsza część mojego ciała to biodra i nogi, na dodatek nie są one za długie z racji wzrostu (162 cm), więc bardzo chciałam je wysmuklić i stracić kilka cm. Po za tym ćwiczenia fizyczne pomagają mi w walce z cellulitem, który pojawił się przy antykoncepcji hormonalnej Możesz mieć rację, może wykonuję nie te ćwiczenia, które powinnam. Któraś z Was wie więcej na ten temat ? Planowałam z TŻ zacząć jogging od kiedy śnieg stopnieje, ale się nie zapowiada Co polecacie do ćwiczeń w domu skierowanych głownie pod kątem spalania tkanki tłuszczowej ?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości