|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9
Cytat:
|
|
|
|
|
#3662 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie wiosenna pora .. wklejam Wam zdjecie,jak pieknie i słonecznie jest w Krakowie
![]() ![]() Wpadłam sie przywitac,nie musze mowic jakiego szoku doznalam wygladajac dzis za okno.. haaa.. zaraz kolezanka przychodzi zrobic mi rzesy wiec niewiem czy teraz dam rade nadrobic czy pozniej.. Chcialam Wam tylko opowiedziec co mi sie przytrafilo wczoraj tz ogladal film a ja oczywiscie usnelam spalam na lewym bokiem spalam ale tak drzemalam nie jakims twardym snem.. no i nagle ☠☠☠ .. tak mnie mloda kopla gdzies w lewa strone ( na ktorej lezalam) ze az podskoczylam TZ przestraszony wstal na rowne nogi i pyta co sie dzieje a ja w szoku b o niewiedzialam co to wogole ej pierwszy raz tak bolalo ze dramat niewiem za co ona mnie tak kopla przeciez zjadlam na kolacje rozka czekoladowego mowie Wam dopiero chwile posiedzialam mala pofikala polozylam sie na plecach i cos podkopywala ale juz nie tak mocno .. haaaa )to pewnie bylo za to ze wątpilam w jej wage haa rozpedzila sie iiiii
|
|
|
|
#3663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hahaaa TRZYMAMY KCIUKI NIE DENERWUJ SIE! |
|
|
|
|
#3664 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
różowy worek się rozwiązuje, gonimy chłopaków![]() Cytat:
Zapraszam serdecznie <ciach_reklama> Edytowane przez rasha90 Czas edycji: 2013-03-29 o 08:32 |
|||
|
|
|
#3665 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!!!
witam sie z mojej bazy z herbatką malinową. Najpierw napiszę Wam relację z wizyty i biorę się do nadrabiania ![]() UWAGA !!! OGŁASZAM WSZEM I WOBEC, że od wczoraj jestem oficjalnie na L4 i już do pracy nie idę. ![]() Wg gina wyniki glukozy są idealne i powiedział, że te normy od 74-105 nie dotyczą kobiet w ciąży i kobieta w ciąży może mieć niższą glukozę na czczo bo jak to nazwał ciąża to inny stan fizjologiczny Dostałam też wyniki cytologii - też idealne ![]() Waga u gina mnie chyba lubi bo wg niej przytyłam tylko 2,2kg w marcu (wg mojej domowej 3kg) i ogólnie mam +7 kg na plusie od początku ciąży. Dostałam też zaświadczenie do szkoły rodzenia o braku przeciwskazań do gimnastyki, ale... jest tak nabazgrane, że nie wiem kto to rozczyta. ![]() I jak powiedziałam gin że chcę iść do szkoły rodzenia to ten się pyta: A po co takie?? Zdziwił, mnie, ale powiedziałam, że zaświadczenie na gimnastykę do SR potrzebuję i tyle. I teraz przechodząc do najważniejszego: Tymuś nadal jest Tymusiem i ma piękny sprzęt ( foto2)Podpasłam go pięknie i już nadrobił tydzień, który był do tyłu. Aktualnie zrównał się USG z OM - tp 04-07-2013 Waga szacowana to 845 gram Srednica główki - 6,76 cm Obwód główki - 24,3 cm Obwód brzuszka - 21,1 cm Dł. kości udowej - 4,54 cm Wiek ciąży: 26t 0d Tymuś nadal ma głowię większą niż jego wiek, a brzuszek i nóżki mniejsze niż swój wiek. Jak dalej mu będzie rosła taka wielka głowa to nie wiem jak go przecisnę Mówię wczoraj do TŻ, że malutką ma główkę niecałe 7cm średnicy, a ten do mnie: "Ciekawe, czy jak ją przeciśniesz to nadal będziesz twierdzić, że ta główka jest malutka??" W załączeniu foto twarzyczki Tymusia, jak się uśmiecha, albo pije - tego nie wiem, w każdym razie ma otwarte wargi. I wygląda jak mała panda przez te czarne oczodoły. Zapewniam Was, że na monitorze dużo ładniej wyglądał i ma taki śliczny zadarty nosek A na drugim foto jest dupka, nóżki i na środku ptaszek ![]() A w ogóle to u mnie sypie znów śnieg ![]()
|
|
#3666 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będzie dobrze Cytat:
mnie wczoraj kopał to wzięłam tż rękę i mogłam spokojnie już spać -boi się taty dzień dorby u mnie jeszcze słońce, ale po południu ma przyjść śnieżyca |
||
|
|
|
#3667 |
|
Zakorzenienie
|
Czytam wiadomości i... u nas w mieście poranek zaczął się tragicznie... http://www.twojezaglebie.pl/sosnowie...inal-kierowca/
Wychodzą pozmieniane na letnie opony... |
|
|
|
#3668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
same dobre wiadomościa Tymuś przesliczny, oby tak dalej
|
|
|
|
|
#3669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizyte i l4
|
|
|
|
|
#3670 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mały świetnie rośnie, oby tak dalej
|
|
#3671 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja się witam w 22 tygodniu |
|
|
|
|
#3672 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ZA Córeczkę, piękna Cytat:
teraz każdego dnia robi się coraz większy i grubszy więc NIE MARTWIMY SIĘ Cytat:
Cytat:
Za Amelkę Cytat:
będzie dobrze
|
|
#3673 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pamiętaj ze egzaminator to tylko nawigacja ![]() Cytat:
![]() Ładnie go utuczylas
|
|
|
#3674 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kurcze tak zielono i słońce świeci ![]() Pora na krótkie spódniczki i japonki Dla córci za skopanie mamusi może ją przygniotłaś i było jej ciasno Cytat:
należy ci się odpoczynek po tylu miesiącach pracy w ciąży A ja zjadłam Grześka na śniadanie i małemu bardzo smakował bo kopie i kopie ;D
|
|
#3675 |
|
Zakorzenienie
|
Normalnie nic mi nie pozostaje tylko
![]() Ja wiem, że mamy XXI wiek... że równość... tolerancja... i te sprawy Wchodzi do kuchni mój 4-letni syn i pokazując mi trzymane w rączce dwa auta mówi: - Mamusiu, te autka biorą dzisiaj ślub ![]() - Fajnie To chyba się kochają, co?- Tak, na pewno... Alemamusiu, wiesz - to jest kolega i to jest kolega... Moja mina: po czym Po chwili przyszedł z Panią Autko i Panem Autkiem i powiedział, że kolega zmienił zdanie.. uffffffff |
|
|
|
#3676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3677 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale Amelka rośnie pięknie Cytat:
Cytat:
Więc tylko się smakiem mogę obejść ![]() [QUOTE=roxi1980;40034005] Cytat:
![]() I ogólnie to współczuję Ci pogody na egzamin i trzymam z Tymusiem ![]() Cytat:
Udanej podróży Sytuacji z bejcą i żelazkiem współczuje, ale jak to mówią najlepszym się zdarza, tylko ten bluzki szkoda
|
|
|
#3678 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za wizytę
|
|
#3679 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry. Nie pobędę dziś chyba z wami, bo czuje się fatalnie. Głowa mi pęka. Z tego bólu jest mi już straszliwie niedobrze. Dobrze, że mąż ma dzisiaj wolne w pracy, to troszkę sam poogarnia. Myłam wczoraj okna w czapce zimowej w swetrze, grubej polarowej bluzie, ale chyba mnie przewiało i stąd ten ból. Na oczy prawie nie widzę i w ogóle czuję jakby mnie pociąg rozjechał
![]() Ewusiu brawa za wizytę ![]() I dobrze, że już sobie odpoczywaszEn- kciuki zaciskam
|
|
|
|
#3680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3681 |
|
Zakorzenienie
|
Z powodu tego mojego złego samopoczucia zapomniałam pochwalić się, że zaczynamy dziś 27 tydzień
|
|
|
|
#3682 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Moja dzisiaj też skopała mi lewy bok![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a
|
||||
|
|
|
#3683 |
|
Zakorzenienie
|
chyba zdecydowałam sie jakie łóżeczko zakupimy dla córeczki
http://sklep-arus.pl/index.php?route...product_id=825 |
|
|
|
#3684 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się śnieżnie
Za☠☠☠.ste święta ![]() Ja dziś muszę ogarną naszą górę bo nic przez ten tydzien nie zrobiłam Tż stwierdził, że sam posprzata jak przyjedzie z delegacji ale chociaż łazienkę umyję...Obleciałam tylko bieżącą stronę i: Ewusia gratuluje udanej wizyty ![]() kayka nie martw się na zapas, tak jak dziewczyny pisały ja wychodzę z założenia, że czasami jak coś nas mocno niepokoi to watro skonsultować to z kims jeszcze.enlevee daj czadu i pokaż jak się jeździ trzymam
|
|
|
|
#3685 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie,
Już dziś chciałam Wam życzyć WESOŁYCH ŚWIĄT !!! Część z Was wyjeżdża, ja też zajęta. Wy mówicie , że Magda zła i be. A ja obejrzałam ten odcinek, bo było w knajpie z mojego województwa, znam tę restauracje. Ci co z naszych okolic wstydzą się za właścicielkę lokalu. Zaprasza a potem nie stosuje się do zasad. Bezsensu i tyle. Program ma swoje reguły. Padnie lokal tak samo jak inny z Lublina po programie Magdy. A z kolei inny też z Lublina (po rewolucji) przeżywa oblężenie. Widać jak się chce to można. |
|
|
|
#3686 | |
|
Zakorzenienie
|
DZień dobry
Ewusia709 Jak dla mnie do Tymuś ewidentnie sie do na uśmiecha Super, że wizyta udana![]() EN - trzymam za egzamin ![]() ![]() Cytat:
![]() Chwilę przy śniadanku was po nadrabiam i tzreba przedświątecznie zacząć chałupę obrabiać. Na ostatnią chwilę 86 m2
|
|
|
|
|
#3687 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze raz Wesołych Świąt! Cytat:
![]() ![]() Cytat:
i chucham w nie dla rozpuszczenia śniegu na drodze ![]() Cytat:
i przejścia na L4 No i oczywiście dla Tymusia za piękny rozwój ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3688 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za egzamin. Moja kuzynka zdała egzamin właśnie podczas śnieżycy. Mówiła, że tak wolno jechała (za innymi autami), że nie miał się do czego przyczepić egzaminator.
|
|
#3689 |
|
Zakorzenienie
|
enlevee mam przeczucie, że zdasz, trzymam kciuki
|
|
|
|
#3690 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do She - ja się bardzo nie lubię wtrącać do takich sytuacji i wypowiadać, Twoje zdanie w zupełności popieram, a mnie ogólnie ręce opadają jak czytam. Wzajemnie Kochana Wszystkiego dobrego ![]() Cytat:
Cytat:
Twój Synek jest wspaniały Fajnie, że pan autek się rozmyślił Cytat:
Ja ogólnie czekam na zakupy i mam zamiar brać się do szykowania świąt, ale jestem mega zakatarzona, oczy mi łzawią i ogólnie nie wiem jak ja to ogarnę. Może jak wezmę się porządnie za robotę to mi przejdzie ![]() Tymuś dziękuje za wszystkie komplementy i klaski ![]() Aha do pracy dzwoniłam, szef nie był ucieszony, ale powiedział, że jak taka sytuacja to nic się nie poradzi i trzeba się z tym pogodzić. We wtorek po świętach jadę zawieźć zwolnienie to jeszcze czeka mnie pewnie rozmowa... i będę musiała i tak przyjść do pracy na początku miesiąca na kilka godzin pomóc koleżance. Ale później już tylko błogie lenistwo i szykowanie pokoiku Tymusia, zakupy wyprawkowe i same przyjemne rzeczy ![]() Ah i jeszcze się pochwalę, mój tż dostał nową ofertę ubezpieczenia grupowego w pracy, że może przystąpić teraz bez żadnej karencji i jak sie zapiszemy to dostaniemy fajną kaskę z tego ubezpieczenia, a trzeba będzie zapłacić tylko za 4 mce składkę, a później można się wypisać ![]() No i jeszcze może mnie zapisać do tego ubezpieczenia to kaska podwójna, ale musimy zapytać najpierw czy małżonek też nie ma tej karencji. Fajnie się złożyło, bo jak się dowiadywał na początku ciąży to była taka oferta że karencja na 9 mcy na urodzenie dziecka, a teraz zmiana oferty i brak karencji
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:30.

haa rozpedzila sie iiiii 
różowy worek się rozwiązuje, gonimy chłopaków

więc NIE MARTWIMY SIĘ
Więc tylko się smakiem mogę obejść
Tż stwierdził, że sam posprzata jak przyjedzie z delegacji ale chociaż łazienkę umyję...
ja wychodzę z założenia, że czasami jak coś nas mocno niepokoi to watro skonsultować to z kims jeszcze.