Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-28, 20:33   #3601
idzia111
Zakorzenienie

Dot.: Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
Ja od tamtego roku pokochałam Movenpicki (czy jak to sie tam pisze) pyszne są...tylko cena spora za te lody...w Carrefourze kupowaliśmy najtaniej, ale juz teraz nie pamietam po ile były...polecam te z owocami leśnymi lub białą czekoladąmniam!!!
o nie Z białą czekoladą spróbuję, ale owocowych nie cierpię.

Dziewczyny czy te butle TommeeTipple na allegro są oryginalne? Bo ceny pomiędzy all a aptekami sa kolosalne. Np. zwykła mała btla na all ok. 8zł, a w aptece 15zł.

Edytowane przez idzia111
Czas edycji: 2013-03-28 o 20:36
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 20:34   #3602
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kayka11 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!Jestem po wizycie,ale zmartwiona...Dzidzolek jest troszkę malutki waży 266g-to pierwsza rzecz.Druga że łożysko jest nisko,nie jest jeszcze przodujące ale od ostatniej wizyty nie podniosło się.I martwie się co będzie jeśli dalej będzie schodzić w dół.Smutno mi i martwie się,choć gin mówił,że póki co jest wszystko o.k i żeby na zapas się nie zamartwiać.Tylko jak to zrobić?

---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ----------

A i dalej nie wiem czy to chłopiec czy dziewczynka,ale teraz to nie najważniejsze.
Kochana nie martw sie, waga bardzo prawidłowa
Moj dziec w 17 tc i 4dc ważył 220 g i gin mówił ze ładnie
A co do lozyska to dobrze ze sie nie obniża, nie stresuj sie na zapas
Będzie dobrze

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 20:36   #3603
kooocur
Zakorzenienie

Przyszła, poczytała, zachciało mi się lodów i idę do kuchni bo mam w lodówce...

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 20:37   #3604
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
o nie Z białą czekoladą spróbuję, ale owocowych nie cierpię.
a to musisz zobaczyć bo są rózne smaki, własnie nie wiem czy tam gdzie ta biała czekolada nie było jakichś owoców...:/

Bourbon Vanilla (lody o smaku wanilii Bourbon z dodatkiem bitej śmietany),

Chocolate Chips
(lody czekoladowe z kawałkami czekolady),
czy Maple Walnuts (lody orzechowe z karmelizowanymi orzechami i syropem klonowym),
jak i wersje owocowe TE LUBE NAJBARDZIEJ.. - Strawberry Cream, Lemon Sorbet i Wildberry Yoghurt. Jednak to, co może najbardziej spodobać się smakoszom lodów, to gotowe desery lodowe - Black Forest Cherry (lody ze śmietaną i likierem wiśniowym, lody czekoladowe z kawałkami wiśni i startą czekoladą) - te tez próbowalismy pycha!, Wiener Kaffee (lody mleczne i espresso z likierem z kawy mokka z dodatkiem czekolady i ziaren kawy mokka), Creme Brulee oraz Vanilla Chocolate.
...ale smaka sobie narobiłąm:/

28.07.2013r.

Edytowane przez madi82
Czas edycji: 2013-03-28 o 20:41
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 20:39   #3605
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny czy te butle TommeeTipple na allegro są oryginalne? Bo ceny pomiędzy all a aptekami sa kolosalne. Np. zwykła mała btla na all ok. 8zł, a w aptece 15zł.
sądzę, że oryginalne
Stary 2013-03-28, 20:39   #3606
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Witam
Ale mam nadrabiania!
Ponieważ rano i w nocy nie czułam w ogóle ruchów i mimo próśb i gróźb dzieć nie chciał kopnąć to zawiozłam Małgosię do przedszkola i wracając wstąpiłam sobie do przychodni co by mi może stetoskopem lekarz posłuchał. Tam nic nie wysłuchał, panika i karetka. Zawieźli mnie do szpitala, tam ktg ruchy czuć i możemy panią przyjąć na obserwację. Więc się zgodziłam. Ale zanim mąż przyjechał po 40 minutach to doszłam do wniosku, że po co mam leżeć całe święta (choć nadzieja, że wypuszczą mnie w sob była) skoro muszę zrobić to i tamto, i Małgosi przedstawienie w przedszkolu itd. Poszłam do lekarza, zapytałam czy są medyczne wskazania do mojego pozostania w szpitalu. Powiedział, że bardziej są psychiczne wskazania (żebym się lepiej czuła jako zaopiekowana) no i chyba złość, że NFZ im nic nie wypłaci. Zdecydowałam się na własne żądanie wyjść. Ogólnie na wpisie panie położne powątpiewały w moją potrzeby bycia na oddziale więc tak sobie pomyślałam, że chyba nie jest źle. Potem ruchy zaczęłam czuć i jest ok. I oby tak dalej, ale strachu się najadłam! Teraz kończę gotować pomidorową i zaraz wezmę się za jedzenie.
Aha i nie sprzątam na te święta mam dość nerwów.
super, że się dobrze skończyło

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
Jestem już po usg i..... mamy dziewczynkę Wstawiłam do klubu fotkę z usg,widać profilek buzi Wszystko w jak najlepszym porządku, jest zdrowa i waży 840g (+/-50),doktor powiedział że za dwa tyg będzie już kilogramik i że wszystko w normach Mówił też że to na 200% dziewczynka i że nie ma możliwości pomyłki,chłopca z niej nie będzie napewno (dopytywałam), bo widział wargi sromowe. Ja byłam w ogromnym szoku,bo myślałam że będzie chłopiec Za to mój tż się nie mylił,od początku mówił że dziewczynka i do oraz o brzuszku w formie żeńskiej. Narazie położenie jest główkowe-ale to się jeszcze chyba może zmienić. Biometria odpowiada 25tyg i 4 dniu ciąży,więc moje suwaczki trochę się mylą Wcześniej -jeszcze w lutym- moja Gabrysia była o tydzień młodsza wg usg niż wg om. Enleeve,kochana,twoja wróżba się u mnie sprawdziła Jestem padnięta po tych dzisiejszych wycieczkach, rano jeszcze krew i mocz oddałam na tsh,morfo i cukier naczczo. Ponadrabiam troszkę i idę się chyba przespać,za dużo wrażn na dziś-na szczęscie samych pozytywnych-uśmiech mi do tej pory z buzi nie znika mimo wielkiego zaskoczenia. Cieszę się,że w końcu znamy płeć i że wszsytko jest dobrze
gratuluję dziewczynki

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
hej mamuskija juz po wizycie i stawiam soczki czy co tam chcecie!! moja Amelka nadal jest Amelka chodziaz jakas wstydliwa dzisiaj byla...martwilam sie waga maluszka a wazy uwaga!700g!jak uslyszalam to musialam zapytac jeszcze raz bo myslalam ze sie przeslyszalam:-P wszystko jest ok to co boli mnie pod zebrami to ...dupka mojej corki albo kolano bo tak lezy i lekaz mowil ze pewnie wsadza tam wlasnie kolano czy dupka wypycha haha ..teraz lezala sobie ladnie na boku zamulona haha spiaca chyba:-P lekarz chcial nagrac filmik ale mowi ze sie odwrocila glowka i nie zobacYmyogolnie na nastepna wizyte duzzOoo badan oczywiscie glukoza 75,mocz taxo powtorzyc i krew z nosa okazuje sie ze nie jest do konca taka prawidlowa i kazal mi zrobic krzepliwosc pelna niewoem co to znaczy..ale ogolnie mam sie nie martwic bo nie ma czym..przytylam prawie 6kg od poczatku ciazyi co jeszcze?aaaa to co pisalam w klubie to byl grzybek cytologia tez grzybka pokazala mam globulki i masc tz dostal jakies mocniejsze tabletki i masc tez..no i za 3tyg wizytalece do tz ale zagladne do was poNiej buzkaaa!)

Cytat:
Hej dziewczyny!Jestem po wizycie,ale zmartwiona...Dzidzolek jest troszkę malutki waży 266g-to pierwsza rzecz.Druga że łożysko jest nisko,nie jest jeszcze przodujące ale od ostatniej wizyty nie podniosło się.I martwie się co będzie jeśli dalej będzie schodzić w dół.Smutno mi i martwie się,choć gin mówił,że póki co jest wszystko o.k i żeby na zapas się nie zamartwiać.Tylko jak to zrobić?
A i dalej nie wiem czy to chłopiec czy dziewczynka,ale teraz to nie najważniejsze.
będzie dobrze

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 20:43   #3607
kayka11
Raczkowanie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40031516]Najważniejsze, że z dzidziolem OK A łożysko się jeszcze może podniesie. Musisz leżeć?[/QUOTE]

Nie,mówił tylko,że trzeba to kontrolować. Następną wizyte ma 25.04.Dzięki dziewczyny,jak zwykle podnosicie na duchu.Czasem się zastanawiam jak przeszłam pierwszą ciąże bez takiego forum,było by dużo łatwiej.

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ----------

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40031516]Najważniejsze, że z dzidziolem OK A łożysko się jeszcze może podniesie. Musisz leżeć?[/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
słuchaj gina- nie martw się na zapas, bo to na pewno nie polepszy sytuacji. Odżywiaj się dobrze, bierzesz jakieś wit dla ciężarnych?
Fembion.Odzywiam się też w miare dobrze,ale może trzeba lepiej!O dziś za miast czekoladki-marchewka!
kayka11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 20:44   #3608
idzia111
Zakorzenienie

Madi dlaczego masz termin na 1 sierpnia, skoro jestes na tym samym etapie co ja? Ja mam 31 lipca, przynajmniej ten z OM. Ja tak liczę i gin kazał tak liczyć. Bo wg USG mam na 2 sierpnia.
Stary 2013-03-28, 20:45   #3609
Margosia__
Zakorzenienie

Dobra... idę do Tż... co tam będzie sobie tak sam siedział

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 20:48   #3610
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Madi dlaczego masz termin na 1 sierpnia, skoro jestes na tym samym etapie co ja? Ja mam 31 lipca, przynajmniej ten z OM. Ja tak liczę i gin kazał tak liczyć. Bo wg USG mam na 2 sierpnia.
też się zastanawiałąm ostatnio nad tym...tak mi gin wyliczył..to może jest uzależnione od cylku co ile się miewało itp...za mną jest też któraś dziewczyna co nie kumam jej OM i terminu porodu?

edt: mala czarna Kejt....to o nią mi chodziło

28.07.2013r.

Edytowane przez madi82
Czas edycji: 2013-03-28 o 20:50
Stary 2013-03-28, 20:49   #3611
Neni1984
Zakorzenienie

A ja wróciłam ze sklepu i zeżarłam loda, ale nie smakował mi
Idę pod prysznic i ogarnąć chatę przed powrotem męża mego
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 20:49   #3612
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Ale wypaśne I lanserskie
Stary 2013-03-28, 20:50   #3613
magdalennne
Wtajemniczenie

Witajcie
Widziałam, że dość nerwowo tutaj dzisiaj

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
http://allegro.pl/multimedialne-eduk...113782245.html

pierwszy raz takie coś widze i baardzo mi sie to podoba, wydaje się że maluch w tym sie nieziemsko moze zmeczyc
Taka trampolina dla maluchów Wydaje mi się to jednak dość dziwnym wynalazkiem...

Cytat:
wczoraj zrobiliśmy spory postęp w wyprawce- zamówiliśmy w sklepie wózek pierwsze co mąż powiedział już po podjętej decyzji "wreszcie mamy ten temat za sobą". Zamówiliśmy Navingtona Caravel, kolor taki jak w załączniku. Razem mamy zamówione: wiadomo gondola+ spacerówka, torba, śpiworek na zimę, adaptery do fotelika samochodowego, mufki () i coś co mnie bardzo cieszy: specjalny stelaż taki parasolkowy, do którego można wpiąć i gondolę i budkę od spacerówki. Ten stelaż jest mega lekki i po złożeniu wąski- przyda się na pewno na nasze samolotowe wakacje jak i szybkie wypady do sklepu ten dodatkowy stelaż też w załączniku.

no i dzwonił stolarz- montaż mebli do pokoju Oliwki będzie 02 kwietnia
Fajny ten wózek. Cena już trochę mniej

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
a mnie zadziwia, ze dziewczyny placa za wizyty prywatne po 100-150 zloty na miesiac, a jakby to oszczedzic, to wiecie ile rzeczy mozna by bylo dziecku kupic??

ja ostatnio wlansie wszystko przeliczam na pieluchy, wozek, ciuszki dla malej, hahaha
normalna jestem??
Ja bym bardzo chętnie oszczędziła te pieniądze, ale na NFZ u mnie terminy na za 2 miesiące... Jak się dowiedziałam o ciąży, to chciałam jak najszybciej to lekarza. A, że mam fajną ginkę, to nie zamierzam z niej rezygnować.

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
to chyba nie mozliwe zeby dziecko było już znacznie nad pepkiem co nie?? jakoś dziwne wypychanie czułam prawie że przy mostku, jakby sie dzieco wyprostowało na chwile, jest to możliwe??
Moje też kopie nad pępkiem czasami. Czasami pod, a czasami nad.

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Witam
Ale mam nadrabiania!
Ponieważ rano i w nocy nie czułam w ogóle ruchów i mimo próśb i gróźb dzieć nie chciał kopnąć to zawiozłam Małgosię do przedszkola i wracając wstąpiłam sobie do przychodni co by mi może stetoskopem lekarz posłuchał. Tam nic nie wysłuchał, panika i karetka. Zawieźli mnie do szpitala, tam ktg ruchy czuć i możemy panią przyjąć na obserwację. Więc się zgodziłam. Ale zanim mąż przyjechał po 40 minutach to doszłam do wniosku, że po co mam leżeć całe święta (choć nadzieja, że wypuszczą mnie w sob była) skoro muszę zrobić to i tamto, i Małgosi przedstawienie w przedszkolu itd. Poszłam do lekarza, zapytałam czy są medyczne wskazania do mojego pozostania w szpitalu. Powiedział, że bardziej są psychiczne wskazania (żebym się lepiej czuła jako zaopiekowana) no i chyba złość, że NFZ im nic nie wypłaci. Zdecydowałam się na własne żądanie wyjść. Ogólnie na wpisie panie położne powątpiewały w moją potrzeby bycia na oddziale więc tak sobie pomyślałam, że chyba nie jest źle. Potem ruchy zaczęłam czuć i jest ok. I oby tak dalej, ale strachu się najadłam! Teraz kończę gotować pomidorową i zaraz wezmę się za jedzenie.
Aha i nie sprzątam na te święta mam dość nerwów.
Dobrze, że skończyło się na strachu. Zbadali cię przy okazji i wiesz, że wszystko ok

Cytat:
Jestem już po usg i..... mamy dziewczynkę Wstawiłam do klubu fotkę z usg,widać profilek buzi Wszystko w jak najlepszym porządku, jest zdrowa i waży 840g (+/-50),doktor powiedział że za dwa tyg będzie już kilogramik i że wszystko w normach Mówił też że to na 200% dziewczynka i że nie ma możliwości pomyłki,chłopca z niej nie będzie napewno (dopytywałam), bo widział wargi sromowe. Ja byłam w ogromnym szoku,bo myślałam że będzie chłopiec Za to mój tż się nie mylił,od początku mówił że dziewczynka i do oraz o brzuszku w formie żeńskiej. Narazie położenie jest główkowe-ale to się jeszcze chyba może zmienić. Biometria odpowiada 25tyg i 4 dniu ciąży,więc moje suwaczki trochę się mylą Wcześniej -jeszcze w lutym- moja Gabrysia była o tydzień młodsza wg usg niż wg om. Enleeve,kochana,twoja wróżba się u mnie sprawdziła Jestem padnięta po tych dzisiejszych wycieczkach, rano jeszcze krew i mocz oddałam na tsh,morfo i cukier naczczo. Ponadrabiam troszkę i idę się chyba przespać,za dużo wrażn na dziś-na szczęscie samych pozytywnych-uśmiech mi do tej pory z buzi nie znika mimo wielkiego zaskoczenia. Cieszę się,że w końcu znamy płeć i że wszsytko jest dobrze
Gratulujemy córeczki

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość

Dziewczyny ile g glukozy maiłyście do wypicia?

Dzwoniłam do Lux-Medu i mają tam pakiet ,,Super Mama" za 18 zł a w nim krzywą,analize moczu i morfologie.
Ale w pakiecie jest 50 g a mi gin kazał 75 wiec chyba bd musiała zapłacic osobno za kazde badanie
Ja jeszcze nie robiłam, ale dostałam skierowanie na 75g.

Cytat:
hej mamuskija juz po wizycie i stawiam soczki czy co tam chcecie!! moja Amelka nadal jest Amelka chodziaz jakas wstydliwa dzisiaj byla...martwilam sie waga maluszka a wazy uwaga!700g!jak uslyszalam to musialam zapytac jeszcze raz bo myslalam ze sie przeslyszalam:-P wszystko jest ok to co boli mnie pod zebrami to ...dupka mojej corki albo kolano bo tak lezy i lekaz mowil ze pewnie wsadza tam wlasnie kolano czy dupka wypycha haha ..teraz lezala sobie ladnie na boku zamulona haha spiaca chyba:-P lekarz chcial nagrac filmik ale mowi ze sie odwrocila glowka i nie zobacYmyogolnie na nastepna wizyte duzzOoo badan oczywiscie glukoza 75,mocz taxo powtorzyc i krew z nosa okazuje sie ze nie jest do konca taka prawidlowa i kazal mi zrobic krzepliwosc pelna niewoem co to znaczy..ale ogolnie mam sie nie martwic bo nie ma czym..przytylam prawie 6kg od poczatku ciazyi co jeszcze?aaaa to co pisalam w klubie to byl grzybek cytologia tez grzybka pokazala mam globulki i masc tz dostal jakies mocniejsze tabletki i masc tez..no i za 3tyg wizytalece do tz ale zagladne do was poNiej buzkaaa!)
Jednak... Przeklęty grzybek Mnie też zaczyna znowu męczyć
Ale dobrze, że z dzidzią w porządku

Cytat:
Nie martw się na zapas. Teraz dzieciątko będzie bardzo szybko rosło
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 20:52   #3614
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
a to musisz zobaczyć bo są rózne smaki, własnie nie wiem czy tam gdzie ta biała czekolada nie było jakichś owoców...:/

Bourbon Vanilla (lody o smaku wanilii Bourbon z dodatkiem bitej śmietany),

Chocolate Chips
(lody czekoladowe z kawałkami czekolady),
czy Maple Walnuts (lody orzechowe z karmelizowanymi orzechami i syropem klonowym),
jak i wersje owocowe TE LUBE NAJBARDZIEJ.. - Strawberry Cream, Lemon Sorbet i Wildberry Yoghurt. Jednak to, co może najbardziej spodobać się smakoszom lodów, to gotowe desery lodowe - Black Forest Cherry (lody ze śmietaną i likierem wiśniowym, lody czekoladowe z kawałkami wiśni i startą czekoladą) - te tez próbowalismy pycha!, Wiener Kaffee (lody mleczne i espresso z likierem z kawy mokka z dodatkiem czekolady i ziaren kawy mokka), Creme Brulee oraz Vanilla Chocolate.
...ale smaka sobie narobiłąm:/
Smaka narobiłas...nie tylko sobie

Ide podciąć grzywke bo juz mam ją jak Król Lew A potem Kuchenne Rewolucje trzeba obejrzec
Do jutra żabcieeee
Stary 2013-03-28, 20:53   #3615
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
też się zastanawiałąm ostatnio nad tym...tak mi gin wyliczył..to może jest uzależnione od cylku co ile się miewało itp...za mną jest też któraś laska co nie kumam jej OM i terminu porodu?
to sie liczy standardowo tak: 24.10 - 3 miesiace, czyli 24 lipiec + 7 dni, czyli 31 lipiec. Wiadomo ze rok później. Z tego co wiem, wszyscy lekarze tak liczą. To prawda, że są rozne cykle i potem usg to weryfikuje. Te wyliczenia zakładaja ze owu była 14 dc, ja miałam 16dc i dlatego termin z usg jest na 2.08.
Stary 2013-03-28, 20:54   #3616
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Smaka narobiłas...nie tylko sobie

Ide podciąć grzywke bo juz mam ją jak Król Lew A potem Kuchenne Rewolucje trzeba obejrzec
Do jutra żabcieeee
o widzisz, przypomniałaś mi o Kuchennych...

28.07.2013r.
Stary 2013-03-28, 20:54   #3617
fiazo
Zakorzenienie

byłam dziś u bratowej i pytałam o ubranka i wózek
zobaczy co ma i kuzynki zapyta czy nie odda ubranek
a wózek jak już nie bedzie im potrzebny to pożyczą, mają xlandera

Synek
Stary 2013-03-28, 20:56   #3618
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
to sie liczy standardowo tak: 24.10 - 3 miesiace, czyli 24 lipiec + 7 dni, czyli 31 lipiec. Wiadomo ze rok później. Z tego co wiem, wszyscy lekarze tak liczą. To prawda, że są rozne cykle i potem usg to weryfikuje. Te wyliczenia zakładaja ze owu była 14 dc, ja miałam 16dc i dlatego termin z usg jest na 2.08.
nie wiem w takim razie jakim cudem mój tak wymyślił w sumie dzień w ta czy w tą nie robi różnicy...jak ktoś mnei pyta kiedy rodzę to zawsze mówię albo pod koniec lipca albo poczatkiem sierpnia

28.07.2013r.
Stary 2013-03-28, 20:59   #3619
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem w takim razie jakim cudem mój tak wymyślił w sumie dzień w ta czy w tą nie robi różnicy...jak ktoś mnei pyta kiedy rodzę to zawsze mówię albo pod koniec lipca albo poczatkiem sierpnia
Toż tak, dzien w te czy w te nie robi roznicy. Po prostu zerknęłam na Twój suwaczek i się zdziwiłam.

Pa pa mamcie. Dobranoc
Stary 2013-03-28, 21:09   #3620
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

hej dziewczyny.

ktos jeszcze czuwa? czy juz wszystkie w lozkach?
ja dopiero z pracy wrocilam i zmeczona jestem.
zjadlabym cos, ale sama nie wiem co

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 21:10   #3621
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

hahah
siadam do kompa z czekoladowym lodem calipso i co? temat lodów) hihihi ja uwielbiam te co wyżej, inne mogłyby nie istnieć i włoskie z maszyny...
Cytat:
ciekawa jestem jaką w tym roku będzie edycja limitowana lodów Magnum rok temu było Infinity, które były słabe wg mnie, 2 lata temu było Double Chocolate, które były przepyszne.
i już myślę o tegorocznej kolekcji
ja to mam problemy
Cytat:
wagą to Ty się nie martw. Igorek w 20tc ważył 248g i lekarz mówił, że jest okey, 3 tyg później 588g - pisałam dzisiaj o tym na forum. podejrzewam zę na najbliższej przebije już kilogram.

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 21:12   #3622
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
hej dziewczyny.

ja siedzę i raczej będę do późna
muszę kabelki do pracy zrobić i poczekać na tż o 23 wraca z pracy

Synek
Stary 2013-03-28, 21:16   #3623
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

spakowaliśmy sie już na jutrzejszy wyjazd, prawie wszystko juz w aucie czeka, żebym jutro sama nie targała. Będę musiała tylko kilka drobnych rzeczy dorzucić.

Najgorsze, ze nie dopiero teraz siadam do tego co do pracy muszę zrobić.. i niestety dzisiaj musze skonczyc(

---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

fiazo: ooo widze ze nie ja jedna nad praca siedze)

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-03-28, 21:17   #3624
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
ja siedzę i raczej będę do późna
muszę kabelki do pracy zrobić i poczekać na tż o 23 wraca z pracy
ja tez chwile posiedze, bo tz na nocke do pracy, a jajutro na 14 do roboty, wiec moge posiedziec dluzej )
hahaha

Stary 2013-03-28, 21:17   #3625
dzoan
Zakorzenienie

Umyłam się, ogarnęłam kuchnię i idę na "Przyjaciółki" i spać..dobranoc

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 21:18   #3626
cynamon_owa
Zadomowienie

Cytat:
Jestem już po usg i..... mamy dziewczynkę
- przyrost naturalny uratowany- dziękujemy Ci baloniku

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość

Nie jest źle!
Czyli mówisz, że się jutro na glukozie nie porzygam?

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Ja bym brała Tako Tambero, bardzo ładny i ma łatwiejszy Dostep do koszyka co na zdjęciu widać z tym drugim będzie problem.
Trzymam kciuki za glukoze
Jutro mamy jechać zobaczyć Tako bo tylko go w katalogu widzieliśmy Ale ten drugi (mimo, że nie ma praktycznie żadnych opinii o nim w internecie) pod każdym względem wydał nam się idealny- i bądź tu teraz madry człowieku. Ufać intuicji czy opiniom na stronach www

Cytat:
Napisane przez Charlize89 Pokaż wiadomość
A ja dzisiaj miałam ciężki dzień. Ostro wzięłam się za sprzątanie, sprzątnęłam pokój dzienny i sypialnie, wyszorowałam łazienkę i.... musiałam jechać z moją mama do lekarza.
żeby z mamą było ok

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Ja się golę co drugi dzień dla siebie i dla męża też. Jakoś dziwnie bym mi było jakby przejechał mi ręką po nodze a tam szczecinka
Nie jest to takie proste jak kiedyś, ale nie sprawia mi jeszcze ogromnej trudności

---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ----------

A ja mam dziś okropny dzień, nic mi nie wychodzi i do tego ten okropny ból głowy
No golenie nóg teraz to prawie jak joga
Przeszedł ból głowy już?

Cytat:

Dziewczyny ile g glukozy maiłyście do wypicia?
Mnie lekarz kazał zrobić 75g. Jak kupiłam w aptece to się przeraziłam, że tyle tego jest

Cytat:
martwilam sie waga maluszka a wazy uwaga!700g!
A Wy pisałyście, że Adaś ze swoimi 670g to mały klocek- ej, nasze maluszki już tyle ważą
Ciekawe ile niespodziewanka Margosi już ma?

Cytat:

my ogólnie uwielbiamy lody, niezależnie od pory roku
Ja uwielbiam sorbety

Cytat:
Na następnej wizycie maluszka będzie już dwa razy więcej- kruszynki szybko przybierają na wadze Jeśli ginekolog mówi, że wszystko jest ok a Twoja intuicja też Ci tak podpowiada to znaczy, że jest wszystko w porządku

Cytat:
hej dziewczyny.

ja wpadłam Was nadrobić

cynamon_owa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 21:22   #3627
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
[/COLOR]fiazo: ooo widze ze nie ja jedna nad praca siedze)
ja to potem będę mieć za swoją robotę 80zł, robię póki jeszcze pracuje, zawsze dodatkowa kasa się przyda

Cytat:
ja tez chwile posiedze, bo tz na nocke do pracy, a jajutro na 14 do roboty, wiec moge posiedziec dluzej )
hahaha
ja jak zwykle na 8, ale mam komfort, że dość blisko do pracy mam i wstaje zawsze 6:45, a ostatnio też mi jakoś ciężko zasnąć nie wiem czemu

Synek
Stary 2013-03-28, 21:28   #3628
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

fiazo: ja niesttey nic extra nie dostanę za to że siedzę z robotą na zwolnieniu.... ale co zrobić, bardziej dla koleżanek to robię, żeby je odciążyć niż dla przełożonego.

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-03-28, 21:33   #3629
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Ja oglądam Kuchenne i potem idę się myć i spać. Jestem jakaś zmęczona, już któryś dzień z rzędu...
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 21:42   #3630
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
ja jak zwykle na 8, ale mam komfort, że dość blisko do pracy mam i wstaje zawsze 6:45, a ostatnio też mi jakoś ciężko zasnąć nie wiem czemu
ja pracuje na zmiany
od 8 do 14
od 14 do 20

ale mam 5 minut marszem do roboty, za rogiem doslownie, takze spie ile sie da, hahah

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości