|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII
Hej! Mam lepsze wiesci! Goraczka odpuscila wczoraj wieczorem, mozeliwe zee antybiotyk juz podzialal, maly jest zmeczony marudny ale i wesoly bo wczoraj to nawet sie nie usmiechnal. Zabek rosnie wydaje misie ze ida kolejne bo to widac.
Sol co Fabi bral jak byl chory? Aha nic nie przybral prez miesiac- niedziwota bo malo jadl przeztr zeby a jesze zwymiotowal w srode, zrobilismy badanie moczu i wszystko z moczm ok, ja sie tym ni przejmuje zbytnio, przejrzalam ksiazeczke zdrowia tz i majac rok mial 9300, ja 9600 wiec nie ma co sie strasowac mysle, aha maly wciaz wisi na piersi a mi leza moze 2-3 lyki nie wiem czy srodowe nerwy cos popsuly czy przmeczenie Edytowane przez phdwao Czas edycji: 2013-03-29 o 08:16 |
|
|
|
#4202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Amoksiklav 2x3ml Fabi też nic nie przybrał przez miesiąc
|
|
|
|
|
#4203 | |||
|
Zakorzenienie
|
hejka
u nas wszystko oknaczytałam się o chorych dzieciach, potem myślałam o tym, ze przecież Martynka nigdy nie była jeszcze chora - nie miała nigdy ani biegunki, ani kataru, no nic kompletnie i śniło mi się z tego wszystkiego, że jest przeziębiona Cytat:
No i oczywiście - bycie na rączkach w takich momentach to podstawa.No i w dobrym momencie zrobiśmy chrzest - już tydzień po nim dziecko "zmądrzało", zaczęło bać się obcych i akceptuje tylko mnie i TZta. Cytat:
współczujęCytat:
---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- on tymczasowo nie musi ![]() mam nadzieję, ze moja cokolwiek przybrała
Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2013-03-29 o 09:56 |
|||
|
|
|
#4204 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Podczytuję Was Życzę dużo zdrówka wszystkim choruszkom![]() Jakoś nie mam weny na pisanie. Jestem poddenerowowana i boli mnie głowa. Śniegowi się święta pomyliły |
|
|
|
#4205 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
![]() u nas już lepiej ale za to tż chyba się rozłoży na święta wiecie co to znaczy gdy facet jest chory już mi powiedział rano że pieluchy nie zmieni bo źle się czuje ![]() http://mamdziecko.interia.pl/wychowa...nek,nId,946230
|
#4206 | |
|
Zadomowienie
|
Hello
![]() Dostaliśmy wczoraj spore zlecenie (14 stron rozliczeniowych) - na dziś. No lovely po prostu. I jeszcze żeby tekst dotarł do nas przed południem, to by pół biedy było. Tak więc domyślacie się, jaka jestem cudownie wyspana ![]() Poza tym od rana śnieg pada, znów dachy białe, chodniki białe, gałęzie białe - wierzyć się nie chce. hehe, no właśnie A pamiętam, jak zaraz po porodzie (mała miała ze 2 tygodnie) pisałam, że mogę nie zjeść, nie wypić, ba! - nie wysikać się nawet - ale wyspać to ja się zawsze muszę. I o ile się nie mylę, Ty pisałaś, że masz podobnie, że podobnie jak ja z niewyspania masz zawroty głowy, mdłości i takie tam. Patrz, jak ten świat się zmienia! (to jest dla mnie właśnie największe zaskoczenie w macierzyństwie - że nagle, po latach spania 9 godzin na dobę, musiałam przyzwyczaić się do niecałych 6 i jakoś się wcale następnego dnia wieczorem nie zataczam ze zmęczenia) ![]() fajnie, że dotarliście szczęśliwie ![]() POKA ciuszki ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4207 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4208 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
u nas ok ale tak jak Blue zdołowana jestem pogodą,nawet nie chce mi się wychodzić i oglądać tego śniegu na ulicy
|
|
|
|
#4209 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dziekuję
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ostatnio spałam jakoś po 2-4 godziny i też jakoś funkcjonowałam, choć oczy mi się zamykały ze zmęczenia
|
||||
|
|
|
#4210 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4211 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie cos w zoladek boli nie wiem czy sie strulam czy od stresu chce mi sie wymiotowac:/
|
|
|
|
|
#4212 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cześć,
U nas nocka ok, mała dała pospać do 8:30 .Dziękuję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Zdrówka Wam życzę! Cytat:
.Cytat:
. Jasia będziemy też chrzcić tak wcześnie.Cytat:
.
|
|||||
|
|
|
#4213 |
|
Zakorzenienie
|
Karolina, jeszcze tak myślę o tym regulatorze obrotów jałowego biegu. Tak mi to w głowie siedzi.
Solka pisała że jak jeździ to kiedy nie naciska na gaz to jej auto przyspiesza. Mi się wydaje że to normalne. Wiadomo nie w każdym aucie tak jest, ale wystarczy zredukować bieg i powinno być ok. Auto stara się nie dopuścić do zgaśnięcia. A co do Twojej sytuacji to pisałaś że miałaś sytuację że auto Ci gasło jak hamowałaś lub stałaś na światłach. Pewnie wtedy trzymałaś mogę na sprzęgle bądź stałaś na luzie. To wtedy z tym się zgodzę. Ale raczej jadąc na biegu to chyba o jałowym nie ma nowy. Sory że tak drażę ale miałam podobną sytuację. Jednak u mnie to nie był regulator a świece, gdzie na luzie obroty skakały od 500 do prawie 2tys.
|
|
|
|
#4214 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U nas śnieg nie pada, ale jest szaro i buro... ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4215 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, tak mi do głowy przyszło, bo w żadnym samochodzie, którym jeździłam nie działo się tak by samochód sam przyspieszał, więc nie wydawało mi się to normalne. Najlepiej dowiedzieć się u mechanika, wtedy będzie pewność co i jak. Może w niektórych autach jest tak jak piszesz, że samochód sam podwyższa obroty by nie dopuścić do zgaśnięcia. Ja się z tym nie spotkałam.A tak a'propo tematów samochodowych to może w przyszłym miesiącu zmienię mojego 17 latka na coś nowszego i większego ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Dziękuję |
|
|
|
|
#4216 |
|
Zadomowienie
|
witajcie
widzę, że jakaś plaga wśród naszych dzieciaczków dużo zdrówka życzę wszystkim ja was czytam, ale nie piszę, bo nie mam siły, jestem zmęczona, nie mam humoru i w zasadzie nie mam o czym, bo u nas cały czas to samo pozdrawiam i wesołych świąt życzę |
|
|
|
#4217 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Cytat:
![]() czadowy stfór ![]() Cytat:
mnie też ostatnio takie choróbsko dopadło :/Cytat:
Cytat:
![]() mój na szczęście odkąd jest Lu przestał umierać jak choruje, a przynajmniej umiera mniej i zrobi coś w domu, i dzieckiem się zajmie
|
|
#4218 |
|
Zakorzenienie
|
Hej u nas dzis pięknie slonecznie zaraz wstawie pościel i wywiesze na podworko.
I obowiazkowo spacerek. Mala dawala czadu cala noc do tego szoruje dziaslami o wszystko chyba prawa jedynka sie przebija. Dostalam okres. Pierwszy od wrzesnia. I tak mnie brzuch boli. Szok umieram. Agunia moja mama wsiadla za kółko po 20 latach przerwy. Wykupila pare godzin z instruktorem i teraz smiga wszedzie. |
|
|
|
#4219 | ||
|
Branzoletka
|
Hej laseczki
![]() Jak czytam ząbkowanie synka od KarolinyPW to aż mi się włos na głowie jeży, bo ja bym chyba siadła psychicznie Życzę ci kochana dużo sił i cierpliwości Dużo też chorych dzieciaczków,współczuje i życzę szybkiego powrotu do zdrowia Ciastek głowa do góry i skutecznej rehabilitacji życzę Mam pytanie czy jak wasze maluchy mają katar to wychodzicie z nimi na spacery w taką pogodę? Cytat:
Wvictoria zazdroszczę powrotu do pracy jak mi tego brakuje a nie tylko to siedzenie w domu z dzieckiem.Normalnie czuje jak się cofam w rozwoju ![]() karolka110 welcome in Poland ja bym się bała takiej podróży z dzieckiem ale to dlatego,że Patryk wierci się po kilku godz. w krzesełku samochodowym.Jeszcze ci nie gratulowałam więc i podziwiam za odwagę tak szybkiej drugiej ciąży Cytat:
![]() Cudnie się czyta o postępach waszych pociech Patryk jeszcze nie raczkuje ale przynajmniej już długo siedzi bez podparcia a żeby mi nie jęczał jak gdzieś idę to kupiliśmy niedawno chodzik i go sadzam jak gotuje czy wieszam pranie mając święty na ten czas spokój
Edytowane przez branzoletka Czas edycji: 2013-03-29 o 13:07 |
||
|
|
|
#4220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4221 | |||
|
Branzoletka
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a tak w ogóle to:
|
|
|
#4222 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za ząbki!Z katarem wychodzimy, ale jak już pojawi się kaszel, to raczej zostajemy w domu. Teraz jest zimno, mokro i wietrznie, więc myślę, że nie ma co ryzykować i gorzej przeziębić dziecko. Dziękuję |
|
|
|
|
#4223 |
|
Rozeznanie
|
Hej
Chciałam życzyć Wam zdrowych i wesołych świąt i zdrówka dla chorych dzieciaczków
|
|
|
|
#4224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4225 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny mam pytanko, ma ktoras z Was termometr taki do czola i do iucha firmy canpol babies??
Dzis taki kupiłam, tzn Pani mi nie nabila na kase bo sa nowe i nie zna o nich opini a w calym miescie znalazlam tylko takie. I mam go przetestowac i wrazie co we wtorek oddac. Zastanawiam sie czy bedzie dobry. jak mierzylam malej temp to elektronicznym miala pod paszką 36,9 a tym 36,6(na skroni) I nie wiem czy sa jakies roznice miedzy paszka a czolem? i uchem?teraz akurat niema goraczki bo jest po syropie ale wrazie jak bedzie miala to niewiem ktory pomiar bedzie dobry o taki http://canpolbabies.com/pl/produkty/...-ucha-i-czola-
Ćwiczę Zapuszczam naturalki! Edytowane przez prince_polo Czas edycji: 2013-03-29 o 15:39 |
|
|
|
#4226 | |
|
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII
Cytat:
pare minut na dworze i spi przez przynajmniej godzine.Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#4227 |
|
Branzoletka
|
ciastek nie pomogę,bo my mamy zwykły termometr do pupki wsadzany
![]() ale w szpitalach używa się już takich do czoła przykładane tylko nie wiem jakiej firmy.
Edytowane przez branzoletka Czas edycji: 2013-03-29 o 15:55 |
|
|
|
#4228 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam do domu i zaczął sypać śnieg,
więc życzę Wam Radosnych Świąt Wielkanocnych... może udanego kuligu w niedzielę i wygranej bitwy na śnieżki w Lany Poniedziałek. |
|
|
|
#4229 |
|
Zakorzenienie
|
wpadłam zyczyć Zdrowych i wesołych Świąt
![]() tż kupil Jasiowi na zajączka klocki , niedługo utoniemy w zabawkach Mały ma sie lepiej, dzis chyba anwet mocno go nie boli, tylko ma wciaz luźne kupy i mega capiące po tym antybiotyku, mało je, ale staram sie mu wciskac ile sie da jedzenia i wody |
|
|
|
#4230 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jutro. Cytat:
Paula- co tam u Was? Byliście z Michałkiem? |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:24.

No i oczywiście - bycie na rączkach w takich momentach to podstawa.
a reszte nocy krecila sie poplakiwala przez sen . musialam czyscic nosek co chwile wiec ja niespalam raktycznie cala noc.
współczuję
wiecie co to znaczy gdy facet jest chory
już mi powiedział rano że pieluchy nie zmieni bo źle się czuje

ja w ogóle byłam nauczona, że jak trzeba bieg zmienić, to mi miga strzałeczka zielona, że wszystko delikatnie... A tu zonk 
.
, tak mi do głowy przyszło, bo w żadnym samochodzie, którym jeździłam nie działo się tak by samochód sam przyspieszał, więc nie wydawało mi się to normalne. Najlepiej dowiedzieć się u mechanika, wtedy będzie pewność co i jak. Może w niektórych autach jest tak jak piszesz, że samochód sam podwyższa obroty by nie dopuścić do zgaśnięcia. Ja się z tym nie spotkałam.
mnie też ostatnio takie choróbsko dopadło :/

za ząbki!