|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I
Kija widzę Cię
Ty urodziłaś kobitko? ![]() ---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- Cytat:
![]() Ciekawe co u elllmi i Zenusia, dawno nic nie pisała. |
|
|
|
|
#4112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam taka, uzywka 50zl stan idealny. kuoilam razem z wozkiem http://allegro.pl/bright-starts-eduk...105714992.html
|
|
|
#4113 |
|
Wtajemniczenie
|
ale macie wypasione te maty, cudowne <3
ja mam jakas byle jaka z selgrosu, ale widze ze warto bylo szukac uzywki jak ogladam te Wasze
|
#4114 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrabiam was i nie moge dogonic jak zwykle ale po wizycie u pediatry mały wisi na mnie cały dzień albo cyc albo na raczki teraz spi
Jestem mega pozytywnie zaskoczona naszą pania Pediatrą ale troche wystraszona zdrówkiem Julka po krótce wam opisze moze cos poradzicie ze swojego zachowania bo ja głupia matka mam kryzys a wiec w srode pojechalismy do przychodni równo tydzień po szczepieniu i mówimy ze katr ma odemnie najprawdopodobnieji strasznie marudny pani go zbadała i tylko rózowe troche gardzioło ale przez tydz tylko 70 g przybrał wiec malutko
|
#4115 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już wywoływałam Kiję chyba cztery razy i nic się odezwała
Zachustowani sobie siedzimy ![]() w ogóle dzisiaj pierwszy raz przegrzałam małego
|
#4116 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja karmie MM i mamy chyba 10 rodzajow butelek bo ciagle cos bylo nie tak na poczatku. A to straszine krzyczal podczas jedzenia i wypychal smok, albo powietrza sie nalykal i pozniej strasznie brzuszek bolal itd.obecnie je z chico, (zdjecie) i smoczek jest taki miecutku, silikonowy,. z trzema wielkosciami dziurki. a jak byl malutki to uzywalismy MEDELA (zdjecia), imituje podobno karmienie piersia, bo mleczko samo nie leci tylko maluszek musi najpierw mocno zassac ... smoczek jest twardy, i sklada sie z kilku czesci jak widac na zdjeciu .. niestety moj zrobil sie szybko leniwy i najlepiej zeby mleko samo sie lalo, wiec byla straszna awantura podczas karmienia i przeszlismy na te chico. poza tym okazalo sie, ze moj woli jednak te mieciutke smoczki, tak wiec wiekszosc butelek poszla w odstawke ... najgorsze chyba byly z lovi, avent takie sobie, jeszcze z tommyego antykolkowe nie sa najgorsze, daje w nich wode.
12.01.2013 Edytowane przez blogerka Czas edycji: 2013-03-29 o 14:59 |
|
|
|
|
#4117 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I
|
|
|
|
#4118 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I
Bokeh, chętnie coś pin upowego zrobię, ten jaskółczy mejkap to też taki pin up w sumie, więc mogę to ze sobą połączyć.
![]() Mała, czarno-złote smokey z brokatem już robiłam kiedyś, bez granatu co prawda, no ale: http://www.hintoftint.blogspot.com/2...lden-eyes.html
|
|
|
|
#4119 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
troche inaczej jest natomiast przy karmieiu mm, uwazam ze korona z glowy by nie spadla, gdyby mi np. moj tez pomogl, ale prosic juz nie bede ... zreszta jeszcze co do tego nocnego wstawania, to mi moj powiedzial kilka razy cos w stylu "a co, mamy byc obydwoje niewyspani?" .. no to ja jestem od prawie trzech msc niewyspana... w koncu to moja praca, i inne kobiety jakos daja sobie rade, wiec dam i ja ... a on nawet nie wpadnie na pomysl zeby mi pomoc ... zreszta juz nie oczekuje tego, bo jestem juz wprawiona .ale zaraz po wyjsciu ze szpitala bylo mi bardzo ciezko, zawsze bylam spiochem, do tego nie potrafie odsypiac w dzien! i wszytsko ale to wszytsko bylo dla mnie do zniesienia poza tym, ze nie dawalam rady ze zmeczeniem, zwlaszcza w nocy, siedzialam z malym na ramieniu i mi glowa opadala, a powieki sie kleily i nie wiedzialam jak sie obudzic ... do tego bol po cc, wiadomo ... i raz tylko poprosilam tz o pomoc, i to nie bylo tak ze dalam mu placzace dziecko, nakarmilam, przewinelam uspilam i poprosilam by zajal sie nim pzrez 3 godziny bo juz nie wyrabiam i marze najbardziej na swiecie chocby o tych 3 godzinach przespanych w jednym ciagu (mlody byl wtedy na etapie jedzenie co 1.5 - 2 h) i co mi moj odpowiedzial? no przeciez dziecko teraz spi, to masz dwie godziny spokoju, wyspisz sie .... ---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- Cytat:
(smiesznei troche brzmi tekst o dorastaniu w kontekscie doroslego faceta, jakim jest moj tz ja podejrzewam, ze moj tez do tej roli dorosnie, widze ze juz powoli dorasta... ale co z tego, skoro zal pozostanie ... bo wtedy keidy najb potrzebowalam jego pomocy w poczatkowych 4 tygodniach, to tej pomocy nie bylo ...
|
|
#4120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4121 | |
|
Wtajemniczenie
|
haha, a tak w ogole .. to pisalam tu tez, ze z tesciowa (jak wiekszosc z nas) rowniez mam przeboje i dziala mi kobieta na nerwy ...
ostatnio jej to wyrzucilam, i sie na mnie obrazila i byla obrazona calutki tydzien... iw koncu czulam sie cudownie, ze mialam na glowe tylko moje dziecko a nie jeszcze ja ![]() niestety dobre sie konczy... ale zaskoczyla mnie ogromnie!!! wyslala mi smsa z przeprosinami, i to nie takimi na odczep ... ehh.. to te swieta pewnie.. ale wiem, ze dalej bedzie wtracac swoje trzy grosze ... ---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- Cytat:
|
|
#4122 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No i brawo za wagę ![]() Kurcze, to lepiej iść do lekarza bo nie ma co zwlekać. Swoją drogą ciekawe co powie, żeby tylko na rozsądnego pediatrę trafić Daj znać co powie U nas na szczęście się unormowało, pietruszki już nie jem i potwornie mi brakuje, zabrzmi to głupio, ale przez te 8 tygodni już się odzwyczaiłam od słodkiego, bardziej niż za czekoladą tęsknię za zieleniną I kiwi Dziewczyny masakra z tymi facetami. To ja narzekam na mojego, ale kompletnie nie mam powodu, bo jednorazowe wpadki się każdemu zdarzają. Obiady gotuje jak ja nie mam czasu (a prawie codziennie nie mam), kąpie, przewija niezależnie od zawartości pieluchy, bez problemu bym mogła Ewcię z tatą zostawić na cały dzień i wiem, że by sobie poradził. Co do papierosów to u mnie teściowie bardzo dużo palą. Nie wiem jak będzie teraz, bo byli u nas dopiero raz i to niezbyt długo, także nie palili. Bardziej się obawiam lata, jak będziemy razem siedzieć na ogródku, że na powietrzu będą palić ![]() W ogóle to tak mi się marzyło, żeby w święta pojechać z Małą na dłuższy spacer tam gdzie mieszkałam wcześniej, ale przy takiej pogodzie to nigdzie nie jadę. Co to za przyjemność jak piździ, wieje, sypie i leje |
|
|
|
|
#4123 |
|
Zakorzenienie
|
dostałam moje piękne wiosenne spódnice maxi!!!
) i będzie jak ta lala tylko gdzie ta wiosna Black, mogłabyś polecić jakąś paletkę, właśnie taką kolorową? Bo neutralną mam, dodatkowo parę osobnych cieni, ale chciałabym jakieś kolorki złapać no i pędzelki? ![]() Swoją drogą otworzyłam drzwi listonoszce zachustowana, ta oczy w słup ale bardzo jej się podobało, nie mogła się napatrzeć ![]() Dziewczyny chustujące, jak często nosicie bobasy w chuście? Wypiłam dzisiaj przy pierogach pół szklanki wygazowanej coli, jaciępędzę, jak mnie żołądke bolał
Edytowane przez LadyWhisper Czas edycji: 2013-03-29 o 15:32 |
|
|
|
#4124 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I
Cytat:
siedziala mi na glowie, wtedy keidy najb bylam zmeczona, i jej pomoc polegala na tym ze ona nosila dziecko a mnie co chwile prosila o to zebym zeszla / weszla na gore po pieluszki, butelke, ubranka itd. na jedno wyszlo jakbym sie sama zajela mlodym, a zlotych rad bym wysluchiwac nie musiala... ---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- Cytat:
ale jak dzieciak sie w da w ojca, to bede miala ciezka przeprawe chociaz moj K akurat dla swojej matki jest bardzo dobrym synem, wiec oby i tak bylo w przypadku moim i mojego B
|
|
#4125 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#4126 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja jeszcze w czasie ciąży szalam online na wyprzedażach ;P i udało mi się kupić dwie takie z przedlużanym tylem, wiecie o co chodzi ... za jakies 25 - 29 zl ;D tylko ciągle jeszcze siebie w nich nie widzę .. juz w zeszlym sezonie staralam sie pzrekonac do nich, ale nie za bardzo mi szlo .. moze teraz sie uda.. a takie calkiem maxi bardzo mi sie podobaja, ale znowu tylko na kims .. jak na razie dziwnie sie w nich czuje, a szkoda, bo fajnie wygladaja...
|
|
#4127 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zwykle drze sie wlasnie jak skonczy jesc. Staram sie go tulic do siebie, szeptac, "szuszac", ale on sie wyrywa i walczy ze mna. Po jakims czasie daje sobie spokoj, pociumka smoka albo cyca, ktorego w koncu zacznie ssac, juz mysle, ze przysnal, ale za chwile znow ryk. I wczoraj trwalo to dobra godzine :/ Szkoda mi go, nie wiem jak mu pomoc ![]() Cytat:
![]() Wlasnie nie wiem, znow zaczal snieg padac :/ Akurat zdazylismy wrocic ze spaceru (w sumie to bardziej rajd po sklepach zaliczylismy Reala, Leclerca i jeszcze odwiedzilismy moja kolezanke w Naturze ).I dzien zlecial... Dobrze, ze TZ zaraz bedzie
|
|||
|
|
|
#4128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)aa wiecie co mi ostatnio powiedzial, bo ustalilismy ze jak bym miala rodzic sn to nie bedzie go ze mna. A on powiedzial ostatnio ze mial mi zrobic niespodzianke i by był ze mna wzruszylo mnie to bidny nie mógł wejsc nawet do mnie to czekal na poczekalni. Kocham go strasznie u nas tez bywają dni burzliwe ale szybko wychodzi slonce. Ja duzo w sobie dusze niepotrzebnie a pozniej wychodzi to wszystko niestety. Ale pracuje nad tym i widze poprawę;p Lece sprzuntac ;p jeszcze lazienki i podloga w kuchni ;p a brat poszedl sobie na dwor;] lepic balwana chyba haha;p a w ogole dziewczynyyyyyyyyyyyyyy w telewizji bedzie kevin sam w nowym jorku w niedziele na tv4. Wiec chyba na prawde ubiore choinke
|
|
|
#4130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam jedną taką do kostki pudrową ale tż jej niecierpi mówi że wyglądam jak w worki na kartofle
|
|
#4131 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o ja cie nie moge Nancy, Nawijka.... nie wiem czy pamiętacie ja pisałam kiedyś dużo o tym że moja Hania tak płacze przy cycku że nie chce wtedy ją dokarmiałam MM to było jakoś na przełomie 5-6 tż i odpukać dawno już tak nie było... nie wiem czmeu tka się działo ale ja juz myślałam że skonczy sie moje karmienie może jakiś kryzys czy cos? a wasze dzieci chyba w podobnym wieku są co? ---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- Black mam jeszcze pytanie apropo takich cieni rozświetlaczy bo lubię sobie tak w kąciku rozjaśnić tylko ten co mam (jakiś kremowy z inglota) jest chyba za ciemny więc zazwyczaj uzywam korektora żeby sobie kącik rozjaśnić fajnie to wygląda. A jaki cień bys poleciła? nie chce takiego czysto białego bo jak talk to będzie wyglądać a kremowy jak zwykły cień.... nie wiem czy wiesz o co mi chodzi bo ja to zawsze pokręce
Edytowane przez bokeh Czas edycji: 2013-03-29 o 15:47 |
|
|
|
|
#4133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też tylko odliczam czas aż mąż wróci, bo już rady nie daje, chociaż teraz ciiii, żeby nie zapeszyć ale śpi od 13:30 w ŁÓŻECZKU ![]() Kochane, nie wiem, czy w święta dam radę do Was zajrzeć więc życzę Wam już teraz zdrowych i radosnych Świąt Wielkanocnych i super pysznego jaja
|
|
|
|
|
#4134 |
|
Zakorzenienie
|
Deli
chyba naprawdę nas czekają święta bożego narodzenia :PBokeh, Blogerko, takie, koralowa i turkusowa, jeszcze miętową zamówię <3 i może brzoskwiniową? http://allegro.pl/zwiewna-spodnica-m...116944885.html
|
#4135 |
|
Zakorzenienie
|
Black-z granatem wygląda tak.
|
#4136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4138 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Z tym, ze moj Kubus normalnie je, a dopiero jak juz jest najedzony to wtedy cyrki odchodza... Cytat:
![]() Moj zasnal na dworze o 13 i obudzil sie przed chwila. To nic, ze mama musiala po domu w kurtce chodzic dobra godzine
|
|||
|
|
|
#4139 |
|
Zakorzenienie
|
Cały dzień mam się o to zapytać i ciągle mi ze łba wypada
czym obcinacie maluszkom paznokietki?! Mały się wczoraj podrapał straszliwie (pierwszy raz, do tej pory same mu pazurki się wykruszały....) i musimy obciąć, ale się boję no i nie wiem, mam mini - nożyczki i mini - obcinaczkę?
|
#4140 |
|
Zakorzenienie
|
Lady, nozyczkami. Tez sie balam, ale paznokietki sa tak miekkie, ze sprawnie idzie
Nawet zalowalam jak juz sie paznokcie skonczyly |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:42.

Ty urodziłaś kobitko? 

W środę pojechałam do poradni laktacyjnej i tam babeczka mi doradziła co powinnam dokładnie robić i na szczęście pomogło, a już gorączka mi szła, więc mało brakowało, a znowu by mi się zapalenie zrobiło
No i brawo za wagę 
) i będzie jak ta lala 

).
teraz doczytałam uważaj na siebie!!!