Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-29, 22:01   #4201
s i l v e r
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I

Hej. Wczoraj mnie nie było i dziś cały dzień i tyle nadrabiania że szok. Wybaczcie ale nie dam rady za dużo cytować bo padam na pyszczek już

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
ha ja sie wlasnie uzależniłam jak jeden dzien mnie nie ma to aż chora sie czuje a ciekawosc mnie zżera a ile razy dziewczyny pomogły, podpowiedziały i poprawiły humor to nie zlicze
Ja tak samo mam
I też Was kocham

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Hej!
U mnie srodek dnia i pogoda taka, ze zal w domu siedziec.
Zazdrościmy

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Czytam tak o tych zachowaniach Waszych partnerów i włos mi się jeży na głowie. Normalnie jak dzieci,jak gówniarze. Tak jak już było napisane,to Wasze wspólne dziecko i oboje macie brać odpowiedzialność za jego wychowanie. Faceci są zmęczeni po pracy,a my to co? Lezymy cały dzień odłogiem? Nie! Pracujemy cały dzień. Niech oni w końcu to zrozumieją! Trzymam za to kciuki i dziękuje Bogu że ja mam cudownego męża. Pomaga mi bardzo,dzwoni milion razy dziennie z pytaniem jak Jego Cora się sprawuje,krzyczy żebym odpoczywała jak ona śpi a nie biegała że ścierką mam nadzieję że i Wasi przejrzą na oczy. Jestem z Wami całym sercem! a jak będzie trzeba to zmówimy się z dziewczynami z forum i spuścimy łomot komu trzeba
Mój Tż tak samo mi mówi

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Lece obrabiać zdjęcia, moja kuzynka w sb miała ślub mój tata robił zdjęcia moim aparatem no ale mnie wrobili w obróbke bo przecież siedze i się nudze

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Właśnie miałam Cię zapytać - ten zator sam Ci zniknął?
Masowałam,odciągałam....n ie zniknął jeszcze całkiem ale zmniejszył się a był bardzo duży .

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40040940]SIlver, bardzo te czółenka koturnowe ładne i też takie lubię ja w ccc oglądałam, o takie:

http://www.ccc.eu/pl/woman/catalog/clarabarson/306035

Dziewczyny, które mają siurki:

http://www.peticado.pl/pl/oferta/akc...zek-na-ptaszek

pieję [/QUOTE]

Butki super

A co do DASZKA czego to ludzie nie wymyślą

Cytat:
noo mi też już meega głupio :/ już mu nawet powiedziałam żeby mi do skrzynki wkładał paczki żeby nie musiał wchodzić... wypełniłam nawet taki dokument upowazniajacy no ale dalej chodzi na góre
Pewnie mu się spodobałaś
Fajny jakiś ten kurier??

Idę dalej nadrabiać chociaż już ledwo na oczy patrzę
Stary 2013-03-29, 22:14   #4202
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Black, sucha, czasem czoło się potłuści czy broda no ale chyba nawet sucha skóra czasem się tłuści?

Wycięłam 10 pisanek, poprzyklejałam w różnych miejscach, rano Agatka będzie musiała szukać a jak wszystkie znajdzie, to zając jej prezent da.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-29, 22:18   #4203
BlackSanctum
Zakorzenienie

Szaja, raczej nie, moja się nie tłuści nigdy. Masz cerę mieszaną - tam, gdzie się tłuści, możesz matowić, ale nie musisz - prawdopodobnie wystarczy Ci zwykły puder gruntujący, bez właściwości matujących ani rozświetlających. A co do kolorytu, to dla Ciebie będzie dobry podkład idealnie wyśrodkowany, tzn ani mocno żółty, ani mocno różowy - brzoskwiniowy.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-29, 22:33   #4204
s i l v e r
Zakorzenienie

Przeczytałam wszystko ale nie dam rady wszystkiego cytować. Idę zaraz spać...

Cytat:
no i zdjęcie co kupiłam a drugie troche wiosny dla Was ode mnie
Super literki
A tulipany
Też dziś kupiłam żeby wpuścić trochę wiosny w moje cztery ściany

i od razu lepiej

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
a w ogole dziewczynyyyyyyyyyyyyyy w telewizji bedzie kevin sam w nowym jorku w niedziele na tv4. Wiec chyba na prawde ubiore choinke
padłam hahaha co to się porobiło

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Cały dzień mam się o to zapytać i ciągle mi ze łba wypada
czym obcinacie maluszkom paznokietki?! Mały się wczoraj podrapał straszliwie (pierwszy raz, do tej pory same mu pazurki się wykruszały....) i musimy obciąć, ale się boję no i nie wiem, mam mini - nożyczki i mini - obcinaczkę?
Ja obcinam nożyczkami. Też się na początku bałam ale już wprawy dostałam
Nie bój się i daj znać jak Ci poszło

Cytat:
Napisane przez Wisienka_0809 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny. Nie odzywam się ostatnio, bo u mnie, podobnie jak u Pstryczka, trwają przygotowania do niedzielnych chrzcin. Odezwę się w poniedziałek, albo we wtorek, jak będziemy już po szczepieniu.

Powodzenia
My za tydzień 7 go kwietnia chrzcimy 0 15.45

Cytat:
Przepraszam, ze tyle kazalam Wam czekac.
Piesek byl brokulami karmiony!!

---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40051329]

Wycięłam 10 pisanek, poprzyklejałam w różnych miejscach, rano Agatka będzie musiała szukać a jak wszystkie znajdzie, to zając jej prezent da.[/QUOTE]

Super

Ja dziś jajka zafarbowałam
I zrobiłam stroik

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2013-03-29 o 22:39
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-29, 22:53   #4205
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
W szpitalu byłam od poniedziałku do piątku. CC w porządku tyle że z przygodami - z powodu remontu zamknęli salę operacyjną na ginekologii i operacje ginekologiczne odbywały się na sali operacyjnej na położnictwie. To był pierwszy dzień remontu więc zapanował totalny chaos, cesarki przeprowadzane były na normalnej sali do porodów rodzinnych którą naprędce przerobili na salę do cięć Przywlekli jakiś stół, trochę sprzętu, generalnie prowizorka totalna, widać było że trochę są podenerwowani, zwłaszcza anestezjolog bo mu sprzętu brakowało. Przynajmniej nic mi się nie odbijało w lampach bo po prostu lamp na sali nie było... A jak wyjęli małą to się gin śmiał do pediatry że może ją od razu wykąpią - bo między tym prowizorycznym stołem na którym leżałam a stolikiem gdzie oporządzali dziecko była wanna przeznaczona do porodów rodzinnych

Grześ jako brat super, jak tylko mała zapłacze a mnie nie ma w pobliżu to leci do niej z grzechotkami No i nie może się doczekać kiedy wreszcie Ania urośnie bo liczy na to że wtedy im kupimy łóżko piętrowe i on będzie spał na górze

Ania śpi ładnie, całe szczęście bo po ciąży miałam złe przeczucia, ostatnie trzy miesiące spałam praktycznie tylko w dzień bo usypiałam o 4-5 nad ranem Czasem się zdarza że w dzień marudzi i najchętniej wisiałaby cały czas u cyca (tak było np. we wtorek i środę, ale obstawiam kryzys laktacyjny 6 tygodnia...), za to w nocy nie zdarzyło się jeszcze żeby nie spała. Oczywiście budzi się na karmienia, z różną częstotliwością, bywa że prześpi tylko 2,5-3 godziny, bywa że 5-6, ale w nocy je szybciutko, nie odbija się, nie ulewa więc idzie nam błyskawicznie i możemy spać dalej. A wczoraj byłyśmy na szczepieniu, dostała hexę i rotarix, i od czasu szczepienia to już w ogóle grzeczna jak aniołek, nie ma dziecka, tylko je i śpi Tak że jak następnym razem będzie marudzić to ją weźmiemy na jakieś szczepienie...

A karmimy się tylko piersią, tym razem na początku miałam problemy, brakowało mi pokarmu, możliwe że dlatego że było planowe cc a nie po wcześniejszej akcji porodowej jak przy Grzesiu. Przez pierwsze parę dni dokarmiałam sztucznym ale się zawzięłam i po tygodniu już było tylko kp. Przeżyłyśmy kryzys trzeciego tygodnia, teraz był kryzys szóstego, ale dajemy radę Tyle że mamy powtórkę z rozrywki w postaci podejrzenia skazy - przerabiałam przy Grzesiu...

A za tydzień się chrzcimy i będziemy mieć oficjalnie Annę Marię
No to faktycznie miałaś przygody a z tymi lampami to chyba dobrze się składa, po co sobie dokładać nieprzyjemnych widoków Spania zazdroszczę, Twoje dzieci to już w genach mają dłuższy sen U mnie były trzy dni z rzędu takie, że Ewcia się budziła co 2-3h, jejku jaki to luksus był! Ale wróciliśmy wczoraj do schematu jem i ciumkam 20-30 minut, śpię 3 minuty i mam oczy jak 5 zł. Po 30 minutach "rozrabiania" sytuacja się powtarza i od 3 mamy spanie na poziomie ok. 40 minut

Trzymam kciuki, żeby to jednak nie skaza była

Chrzciny robicie w domu czy w restauracji?

Aha, jak byłam mała to też chciałam łóżko piętrowe, ale mi zależało na tym, żeby spać na dole i sobie tam zrobić coś na kształt namiotu

Nic nie zrobiłam dziś. Tylko upiekłam zajączka i baranka, ale jeszcze nie wiem czy wyszły Coś się kiepsko czuję, głowa mnie boli i gardło, ale to pewnie ze zmęczenia i przez powietrze suche.
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-29, 23:09   #4206
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość

Chrzciny robicie w domu czy w restauracji
My w domu ale u mojej mamy bo mają wieksze mieszkanie

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2013-03-29 o 23:11
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-30, 01:51   #4207
Lenova
Wtajemniczenie

To jak poruszamy wątek kosmetyczny to i ja zapytam
Black-ja mam cere blada,cienką z bardzo wyraźnymi naczynkami. Na policzkach się tłuści a zarazem wyskakują takie suche plamy . Do tej pory używałam kremu na dzień na to fluid jakiś apteczny no ale po kilku godz ten makijaż wyglądał jak bezsens, na policzkach się ścierał i widać znowu czerwone. No i ja już nie wiem jak i czym się malować ?
A jeszcze dodam że czasem użyje korektora ale to wtedy widać takie zielone kropki po nim no i dupa ;/
Da mi się jakoś pomóc? :P
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-03-30, 04:13   #4208
badziabadzia
Zakorzenienie

Marsi, nie pocieszasz kurcze, wiem, ze powinnam unikac butli.. ale jak mi mała płacze z gldu to nie potrafie byc twarda..

Szaja, jak s dlugo u Was takie zawirowania z karmieniem trwaly? Jak sobie poradzilaś?
Stary 2013-03-30, 05:09   #4209
nafiyqa
Zakorzenienie

Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I

Badzia, ja tez mam ten problem (pisalam o tym wczoraj). Z tym, ze akurat u nas smoczek pomaga. Jak maly nie chce chwycic cyca to uspokajam go na chwile smoczkiem, a potem szybko podmieniam na cyca.

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-30, 05:46   #4210
badziabadzia
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I

Kurcze, a myślalam, ze to u nas tylko takie zawirowania nie spodziewalam sie, ze karmienie piersia bedzie takie skomplikowane.. myslalam, ze skoro początki juz za nami to teraz tylko z gorki bedzie! Chcialam przynajmniej rok karmic a teraz modle sie zeby do skonczenia 3 miesiaca dac rade..
Stary 2013-03-30, 06:22   #4211
pstryczek84
Zakorzenienie

Hej! Ja jeszcze na chwilke
Kochane, z okazji świat Wielkanocnych zycze Wam przede wszystkim zdrowia dla Waszych Maluszkow, dla Was samych i waszych TZow, szczescia, pogody ducha (bo na ta za oknem jak widac nie ma co liczyc), radosnych chwil spedzonych w gronie najblizszych oraz smacznego Świeconego
Wesołych Świąt!!!!

-----------------------------
no i 3mam kciuki za te, ktore jak ja chrzcza sie w Świeta. damy rade dziewczyny

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-30, 06:44   #4212
LadyWhisper
Zakorzenienie

Powodzenia kochane ze chrzcinami!

Kija, padlabym na zawal jakbym widziala, ze lekarze sie stresuja

Kurcze, Maly spi jak nigdy a ja wiecznie niewyspana

Marsi kupilam sobie ta wit d i codziennie lykam, mam nadzieje ze pomoze, bo mi wlosy garsciami zaczely leciec....

kochane moje wesolyc swiat! Spedzonych cudownie z maluszkami, jak najwiecej tych bezzebnych usmiechow, i zeby wasi tzci w koncu sie ogarneli, i zeby w koncu wiosna przyszla!!!!!!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-30, 06:49   #4213
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484
Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I

Dziewczyny WESOŁYCH ŚWIĄT Zdrowia, zdrowia i jeszcze raz zdrowia Pociechy z maluszków i Tżtów. I żeby wiosna w końcu przyszła
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-30, 07:00   #4214
LadyWhisper
Zakorzenienie

Marsi jestes robotem!
Ja wczoraj sernik i pierogi zrobilam, maz musial posprzatac po mnie bo mi plery siadly.

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-30, 07:43   #4215
s i l v e r
Zakorzenienie

Hej dziewczyny Wreszcie świeci słonko! I bardzo dobrze bo tak dziwnie byloby isc z koszyczkiem do kościoła w śniegu . Milego dnia Wam życzę.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-03-30, 07:47   #4216
ILLUSION
Wtajemniczenie

Ja tylko na chwilkę bo lecę sernik robić Wczoraj zrobiłam "Panią Walewską" a mąż się synkiem zajmował. Teraz też chłopaki się bawią

Kija, no w końcu się odezwałaś. Pisz pisz, zawsze miałaś coś fajnego do powiedzenia. W końcu doświadczenie jako mama już masz kilkuletnie. I aż mi się gęba uśmiecha jak czytam o Twoich dzieciakach bo ja jestem Ania a mój starszy brat Grześ

My też mamy chrzciny 7 kwietnia ale w restauracji robimy przyjęcie.
ILLUSION jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-30, 07:59   #4217
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Badzia, jak Nawijka pisze - daję smoczka, jak się uspokoi podmieniam na pierś. Ale jakoś specjalnie mnie to nie dołuje, przeczekuję i tyle. Minie

A palucha chyba jednak mam złamanego :/
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-30, 08:06   #4218
ezzo
Zadomowienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40052754]Badzia, jak Nawijka pisze - daję smoczka, jak się uspokoi podmieniam na pierś. Ale jakoś specjalnie mnie to nie dołuje, przeczekuję i tyle. Minie

A palucha chyba jednak mam złamanego :/[/QUOTE]

O kurcze nie dobrze z tym palcem,ale lec to sprawdź jak najszybciej. Moj mąż jesienią podczas zabawy z 11 latkiem tez złamał palec- jak sie kilka miesięcy pózniej okazało, ale nic z tym nie zrobił od razu tylko przeczekal ten nie mały ból i teraz z pokrzywdzionym palcem chodzi.
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-30, 08:37   #4219
blogerka
Wtajemniczenie

Dziewczyny, to i ja przylaczam się do zyczen... zaluje ze nie dolaczylam do Was jeszcze w czasie ciazy no ale lepiej pozno niz pozniej juz w kilku kwestiach udalo mi sie znalezc pomoc czytajac Wasze posty, i mam nadzieje, ze jakos chociaz troszke sie tutaj zadomowie.

Zdrowych, radosnych świąt, wielu usmiechów od Waszych pociech, dobrych relacji z TZtami i malo upierdliwych tesciowych ;P no i przespanych nocek.
Stary 2013-03-30, 08:46   #4220
s i l v e r
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40052754]Badzia, jak Nawijka pisze - daję smoczka, jak się uspokoi podmieniam na pierś. Ale jakoś specjalnie mnie to nie dołuje, przeczekuję i tyle. Minie

Ja Wam też życzę Zdrowych Wesołych Świąt, mokrego Dyngusa Dużo dużo miłości i wsparcia od Waszych Tżtów, zdrówka dla Waszych dzieciaczków bo to jest najważniejsze

No i WIOSNY , WIOSNY
Stary 2013-03-30, 08:57   #4221
sylwietta1988
Zakorzenienie

czesc kobitki
jajusia wyswięcone, sniadanko zjedzone to moge Was nadrobic zwłaszcza, że maly spi wiec wykorzytam wolną chwilę bo potem to nie wiem jak z czasem bedzie
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-30, 08:58   #4222
nafiyqa
Zakorzenienie

Uuu niedobrze. Moze lepiej to skonsultowac?

Dziewczyny kiedy Wy macie czas na pieczenie/gotowanie tego wszystkiego????
Ja chocbym chciala to nie dam rady. Upieke 1 ciasto, TZ zrobi salatke, bo i tak idziemy do tesciow...

Noc znow tragiczna. Kubus obudzil sie o 23, zjadl i przez 1,5h znow fisiowal. Co przysnal na pare minut to budzil sie z rykiem i znow nie moglam go uspokoic :/ Nie wiem co za diabel w nim siedzi...

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-30, 09:01   #4223
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Uuu niedobrze. Moze lepiej to skonsultowac?

Ja chocbym chciala to nie dam rady. Upieke 1 ciasto, TZ zrobi salatke, bo i tak idziemy do tesciow...

Noc znow tragiczna. Kubus obudzil sie o 23, zjadl i przez 1,5h znow fisiowal. Co przysnal na pare minut to budzil sie z rykiem i znow nie moglam go uspokoic :/ Nie wiem co za diabel w nim siedzi...
my mielismy tak okolo tydzin temu, kiedy juz bylam szczesliwa bo wszytsko sie ustabilizowalo, malutki spal 7 godzin, karmienie i 4. pozniej nastapil jakis regres i budzil sie co 2.5 godziny, bylam zalamana bo juz przywyklam do spania .. na szczescie kilka dni temu kryzys sie skonczyl - odpukac i znowu mam swoje 7 godzin ;p

natomiast mam inny problem i nie wiem o co chodzi.
maly budzi sie tak dwa razy w nocy z krzykiem! ale podaje smoczek, ewentualnie poglaszczze i zasypia w kilka sekund.
macie jakis pomysl o co moze chodzic?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-03-30, 09:10   #4224
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
My w domu ale u mojej mamy bo mają wieksze mieszkanie
My też w domu, jednak restauracja za drogo by wyszła

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40052754]

Współczuję palca a który to?

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość

Ja też nie mam czasu, po nocy piekłam, dziś wcześniej wstałam, żeby wszystko porobić i mi się dziecię obudziło...

Może Kubusia przesilenie dotyka? Ciśnienie skacze, pogoda beznadziejna, może dzieciaczki to czują? Oby szybko przeszło

Dziewczyny spokojnych świąt - odpocznijcie od głupich rad i cieszcie się pierwszymi świętami z dziećmi
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-30, 09:20   #4225
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Cały dzień mam się o to zapytać i ciągle mi ze łba wypada
czym obcinacie maluszkom paznokietki?! Mały się wczoraj podrapał straszliwie (pierwszy raz, do tej pory same mu pazurki się wykruszały....) i musimy obciąć, ale się boję no i nie wiem, mam mini - nożyczki i mini - obcinaczkę?
ja obcinam dzieciowymi nożyczkami, i to raz na 3-4 dni... bo inaczej wygląda jak po walce ze stadem wygłodniałych kotów

Cytat:
czym masakra, biedny psiunio
chociaz, może miał swoje smaki my mielismy dobermana, który namiętnie wcinał wiśnie, jakbłka obrane ze skórki i miętowki
Cytat:
A pietruchę jadłam...po prostu Robiłam sobie kanapki i obok na talerzu garść pietruszki. Siedziałam przed tv i skubałam listki zamiast chipsów Do obiadu też i obowiązkowo wiecheć na kolację - robiłam sobie zestaw przekąsek, kanapki a w miseczce jabłka, marchewka i pietruszka i schodziło mi tego 1-1,5 pęczka dziennie Mój mąż mi kiedyś w doniczce kupił to całą zjadłam w dwa dni, tak mi zielona pietruszka smakuje wiem, jestem obłąkana
padłam, to ty mało wynośna jestes

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
O to musi być koniecznie mój Po świętach robię sobie kosmetyczną paczkę na samą myśl dostaje małpiego rozumu
jak to niewiele kobietom do szczescia potrzeba
Cytat:
Bokeh, na revlona ostatnio promocja na gruponie czy gruperze byla, za 20zlmoja siostra zamawiala.

Black, ja uzywam matujacych po czym rozswietlam wlasnie kulkami. I chyba sie tez skusze na ten rozswietlacz heh, musze uzupelnic kosmetyczke a jak juz zamawiam i place za przesylke to cos jeszcze wypada domowic prawda?
kobieca logika oczywiscie ze tak, płacic wysyłke za jedną rzecz? toż to grzech

biedulo, ale nawyczyniałas spiesz sie powoli na drugi raz a palca najlepiej skonsultuj z lekarzem na stłuczenie i obrzek polecam wode z octem albo altacet

tak w ogóle, to wpdłam przez Was w nowe uzaleznienie c zytam raz- bonitki, czytam drugi raz- bonitki, czytam kiedys- bonitki. No to kupiłam i wpadłam po uszy pożarłam opakowanie w pół godz

uciekam, bo wielki głód dopadł synusia

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

Bokeh- jakie cudne literki, podkradne patent na ozdobienie pokoju Bartusia jak mu bede robic

ach, i przede wszytkim:

Dużo radosci w pierwsze święta z naszymi dzidziulkami, mimo wszystko- ciepła, głownie rodzinnego bo pogoda nie rozpieszcza no i jak najmniej kontaktów z tesciowymi Wesołego i smacznego
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-30, 09:24   #4226
Ewik86
Zakorzenienie

I ja życzę Wam wesołych, zdrowych świąt I oby ta wiosna już przyszła. Śnieg precz!

Cytat:

U mnie wspanialy wieczor. Tz mial pozegnalna impreze z ekipa z pracy, na ktora zabral nas obie. Odciagnelam dla Yae pokarm, ale nie przydal sie.
Bardzo plakala jeszcze w samochodzie, juz myslalam, ze do domu wracac bedziemy, ale nakarmilam tuz przed wejsciem do knajpy i zasnela. Mimo, ze halas byl niesamowity, to przespala ok 3godzinna kolacje. A ja po konsultacji z lekarzem piwo wypilam, alez mi smakowalo. No i najadlam sie smakolykow az po same uszy.
A po powrocie sie poprzytulalismy, pierwszy raz po porodzie.
black racje mialas, po porodzie doznania nieporownywalnie lepsze.
Brokułami? Dobre

Aaaa piwo ostatnio mam wielką ochotę na piwo. Karmisz piersią tak? Więc po jakim czasie od wypicia piwa znowu małą nakarmiłaś?

Cytat:
Wow, o wdychaniu oksytocyny pierwsze słyszę, dostałaś na receptę? A szałwia mi się kojarzy z bolącym zębem bo kiedyś płukałam jak mi się zapalenie zrobiło i jeszcze goździki
Dała mi 5 ampułek oksy

Cytat:
A pietruchę jadłam...po prostu Robiłam sobie kanapki i obok na talerzu garść pietruszki. Siedziałam przed tv i skubałam listki zamiast chipsów Do obiadu też i obowiązkowo wiecheć na kolację - robiłam sobie zestaw przekąsek, kanapki a w miseczce jabłka, marchewka i pietruszka i schodziło mi tego 1-1,5 pęczka dziennie Mój mąż mi kiedyś w doniczce kupił to całą zjadłam w dwa dni, tak mi zielona pietruszka smakuje wiem, jestem obłąkana
Ale z Ciebie pietruchożerca

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Dziewczyny KP czy bedziecie jadly barszczyk?:p i białą kielbaske? :P
Przedwczoraj jadłam pieczoną białą kiełbasę na obiad- pyszna była

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
Kurcze, a myślalam, ze to u nas tylko takie zawirowania nie spodziewalam sie, ze karmienie piersia bedzie takie skomplikowane.. myslalam, ze skoro początki juz za nami to teraz tylko z gorki bedzie! Chcialam przynajmniej rok karmic a teraz modle sie zeby do skonczenia 3 miesiaca dac rade..
Też myślałam, że karmienie piersią to prosta sprawa. A tu niestety ciągle jakieś problemy. Najpierw poranione brodawki, potem zapalenie, zatory. Domcia też różnie je - ostatnio zanim złapie pierś to płacze, ale tylko w dzień, w nocy je normalnie.

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-30, 09:25   #4227
litllesweetangel
Lurker ;)

Wy tu sie meczycie z zarelkiem a my z TZ stwierdzilismy ze jedna salatka nam wystarczy :P:P

Focie kluseczki w klubie

Kurna chcialam upiec babe a przypomnialam sobie, ze przeciez miksera nie mamy

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry

Edytowane przez litllesweetangel
Czas edycji: 2013-03-30 o 09:31
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-30, 09:31   #4228
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Wy tu sie meczycie z zarelkiem a my z TZ stwierdzilismy ze jedna salatka nam wystarczy :P:P

Focie kluseczki w klubei
To i tak jesteście nieźli, bo my nie robimy żadnego jedzonka Nie ma na to czasu, zresztą i tak w święta będziemy a to u jednych, a to u drugich rodziców. Podziwiam Was dziewczyny, że macie czas i ochotę na pichcenie

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-30, 09:31   #4229
maluchna30
Zadomowienie

Kochane mamusie!Z całego serca życzę Wam zdrowych,pogodnych Świąt Wielkanocnych i mokrego dyngusa.Jedzcie ile wlezie,bo ja kp to nie wszystko mogę.No nic za rok sobie odbiję.
Stary 2013-03-30, 09:34   #4230
litllesweetangel
Lurker ;)

Ewik u nas moze i by bylo kiedy ale po prostu sie nie chce dla 2 osob :P no i my jestesmy tacy "anty swieta" nie lubimy tego calego zamieszania i pichcenia jak dla wojska :P Takie dwa dziwadla sie dobraly

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości