|
|
#1471 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)
Cytat:
Tak, u nas w polsce zima chociaż dzisiaj wyjątkowo temperatura na +Cytat:
Cytat:
mój też już wystaje, w końcu 12t a opróćz tego nie jestem chudziną więc troche swojego ciałka mam i już widać że na brzuchu kilogramy mi przybywają a nie w d^pie Cytat:
i będziemy się modlić ! Cytat:
tak łatwo go przekupić ![]() A jeśli chodzi o podkreślone! to mnie też to bardzo irytuje. Wiadomo, ciąża nie choroba ale stan wyjątkowy i te kilkanaście ilogramów więcej na brzuchu to jednak cięzko żeby stać cały czas gdzieś tam, żeby sprzątać cały dom/mieszkanie albo żeby dzwigać ciężkie zakupy czy coś.. mało tego nie lubię jak ludzie się wpychają w kolejkę! bo ma tylko 3 rzeczy, przy czym kupuje jescze fajki iinne i już dochodzi 15 minut więcej a nim to zapłaci i spakuje to się czeka jeszcze wiecej a dla mnie to już jest problem bo specjalnie poszlam do kasy w której nikogo nie było, zapomniałam wziąść batona i wyszłam 2 kroki przed kase zeby wziąśc i stary dziad się wepchał bo ma tylko 3 rzeczy a jak już zaczął kasować to mnie kur@#@a brała, bo nie dość że długie zakupy to jeszcze siku musiałam pilnie i nie miałam jak iść!! Cytat:
A u mnie już prawie świątecznie, wrócę z pracy i zabieram się za sałatki i inne ;d
|
|
#1472 |
|
Raczkowanie
|
|
#1473 |
|
Rozeznanie
|
Ojej dziewczyny kiedy ja nadrobie czytanie?! Piszecie w super szybkim tempie
Jak myślicie powiedzieć rodzicom i teściom o dzidzi, jestem w 7 tc jeszcze nie słyszeliśmy serduszka idziemy na wizytę 3.04 w środę, ale teraz będziemy wszyscy przy stole i tak się zastanawiamy....jak wy byście postąpiły?
"Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest; nie przez to, co ma, lecz przez to, czym dzieli się z innymi." Jan Paweł II ...bo dobro wraca... Córeczka Nikola ![]() 9.11.2013 godz. 21.30 3KG 54CM |
|
|
|
#1474 |
|
Wtajemniczenie
|
Iguana-poczekaj az min zobaczysz serduszko.Ja czekam do 12 tygodnia.
Zrobilam salatke i barszcz bialy i nic mi sie wiecej nie chce. |
|
|
|
#1475 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane! Życzę Wam spokojnych, pełnych miłości i ciepłej atmosfery Świąt Wielkanocnych
Braku mdłości i wcinania pyszności ![]() a Tu mój kurczaczek na wielkanocno
|
|
|
|
#1476 |
|
Raczkowanie
|
Kochane mamusie życzę Wam wszystkim zdrowych dla Was waszych rodzin i dzidziusiów Świąt Wielkanocnych, spokoju i radości.
Ja niestety od dzisiaj dostałam lekkiego muła i gdzieś zaginął mój zmysł smaku za to powonienie jakieś wrażliwe..
|
|
|
|
#1477 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny
![]() Będę wdzięczna jak przyjmiecie mnie do swojego grona przyszłych mam ![]() Mnie według kalkulatora termin wypada na 5 grudnia
|
|
|
|
#1478 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też już chce takiego. Rozkoszne to zdjęcie.Cytat:
No nic chociaż pojem ![]() Cytat:
![]() I ja dziewczynki życzę Wam zdrowych, wesołych i przede wszystkim spokojnych świąt. |
|||
|
|
|
#1479 |
|
Zakorzenienie
|
Mam na imię Iza, lat 25
![]() Od 3 dni oswajam się z myślą, że jestem w ciąży ![]() TŻ wniebowzięty, natomiast do mnie to chyba jeszcze nie dotarło ![]() W środę mam dzwonić do ginekolożki i będę się umawiać na 1wszą wizytę. Póki co to popadam w przygnębiające nastroje - to normalny objaw? ![]() Największy zgryz mam taki, że w od marca pracuje w nowej firmie - cały czas myślę, jak to będzie, jak tą wiadomość przyjmie szefowa, heh... mam nadzieje, że zrozumie ![]() Ps. Wesołego Alleluja!
|
|
|
|
#1480 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie! Jak tam święta, bo u mnie bardzo obficie na stole i depresyjnie. Pogoda pozytywnie nie nastraja. W domu nie lepiej, siedzę od 15 sama z dzieckiem ( mąż w pracy). Jutro jadę do rodziców, mamy zamiar powiedzieć rodzicom. Ciekawe jaka będzie reakcja..........boję się.
---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- dzidziadziumdzia trzymaj się kochana my wszystkie z Tobą jesteśmy.[COLOR="Silver"] ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- [/COLOR]issia88Witaj! Na początku dla każdej jest to szokiem. Ja mam ten sam ból co ty. Mi się już po nocach śni jak powiem w pracy. ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- Ja mam pytanie do Was i proszę o odp jeżeli któraś z was tak miała i czy to normalne. Dziś zobaczyłam, że wycieka mi siara albo mleko ( wydzielina miała biały kolor) a jutro zacznę 9 tc., czy to nie za wcześnie. Edytowane przez edytte Czas edycji: 2013-03-31 o 21:07 |
|
|
|
#1481 |
|
Zakorzenienie
|
Edytte - rodzice na pewno się ucieszą! Ale rozumiem Twój strach - ja sama jak pomyślę o tym to ciarki mam
Wiem, że moi się ucieszą, ale wiadomo, że strach będzie towarzyszył, a zarazem ciekawość na ich reakcję ![]() A w pracy to zanim im powiem, to prędzej z nerwów umrę - gdybym tam pracowała tyle co w starej firmie to okej, ale w tej nowej, od miesiąca pracuje a tu już taka zmiana nastąpi ![]() Ja mam taką białawą wydzielinę od 3 dni - rzadko, ale się pojawia, a jestem w 5tyg - podobno to normalne - wyczytałam w internecie i potwierdziła mi to koleżanka która jest w ciąży z drugim bejbikiem
Edytowane przez issia88 Czas edycji: 2013-03-31 o 21:18 |
|
|
|
#1482 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pozytywnie to nie nastraja do przekazywania takich wiadomości. Zastanawiam się co będzie jutro, czy nie zepsuje tą informacją rodzicom świąt. |
|
|
|
|
#1483 |
|
Zakorzenienie
|
Edytte - myślę, że ciąża ciąży nie równa. Najlepiej skonsultuj się z lekarzem jeśli Ci to spokoju nie da, chyba że jeszcze jakaś mamusia potwierdzi to będziesz miała pewność
Mnie też to zaniepokoiło, ale ponoć to normalne bo jak to powiedziała moja koleżanka "wszystko teraz Ci się zamyka i możesz mieć "białe" upławy" Co do rodziny to teraz Ci się nie dziwie, że macie obawy. To że drugie bejbi to nie znaczy, że ma być gorzej :/ Powinni się cieszyć razem z Wami, ale nawet gdyby tak nie było to najważniejsze żebyście wy czuli największą radość z drugiego bejbika Trzymam kciuki i wierzę że będzie radość
|
|
|
|
#1484 |
|
Raczkowanie
|
Witam pierwszą grudniową mamusię
![]() U nas też sypie i bardziej przypomina Boże Narodzenie niż Wielkanoc my dziś w gościnie a jutro na spokojnie odpoczynek w domu My powiedzieliśmy już wcześniej więc przy stole już stresu nie było. I nawet podjadłam powodzenia dla przekazujących wieści i tak sobie myślę, że lepiej się opierać na własnej i Tż radości, niż liczyć/wyobrażać sobie radość innych w końcu i tak nasza radość i akceptacja jest najważniejsza
|
#1485 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ahh.. Przekonam się za miesiąc ) Cytat:
I w dodatku mój rocznik ? Witamy i pozdrawiamy Cytat:
![]() Babku mój Babku - pytałaś o palenie , już Ci wszystko piszę .. W pierwszej ciąży odrzuciło mnie od razu , więc pomyślałam O jak Łatwo
|
|
#1486 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo coś strasznego dzieje się z moją cerą i nie chce mi się słodkiego.Także kichanie i bąki były potwierdzeniem mojej ciąży, a teraz plamy na twarzy i brak apetytu na słodkie wskazują mi płeć. Dochodzę do wniosku, że niepotrzebni mi lekarze ![]() A co do palenia, to pisałam, że ja też już zupełnie zaprzestałam. Po prostu bardzo źle się z tym czułam psychicznie. Ale fakt faktem poprzednio było mi dużo łatwiej, bo też mnie odrzucało samo z siebie. W ogóle nie potrzebnie znów zaczęłam palić, ale ciężko sobie tego odmówić przy tylu nerwach. No nic mam nadzieje, że teraz przerwa w paleniu będzie na tyle długa, że nie będzie chciało mi się już do tego wracać
|
|
|
|
|
#1487 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to z pracą mamy to samo, ja zaczęłam dokładnie 25 lutego a jakś masz umowe, na czas określony?nastroje, humorki to teraz będzie normalka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() kurczaczek dziękuje rzeczywiście jest rozkoszna i rozbrajająca taka iskierka nasza ![]() Cytat:
co do rodziny to już pisałam że reakcja jest inna, moja mama była w szoku, ale już jej przeszło ![]() a ile ma Twoja starsza pociecha? ![]() My wczoraj powiedzieliśmy moim dziadkom bo tylko oni nie wiedzieli jeszcze ucieszyli się i uraczyli nas nowiną, że żona kuzyna też w drugiej ciązy, termin ma na koniec października w poprzedniej ciązy też razem chodziłyśmy ja rodziłam w sierpniu ona w grudniu ![]() bardziej dziadków zszokowała inforacje o zaręczynach mojej mamy Cytat:
![]() myślisz że będzie już widać? Mnie się wydaje że będzie dziewczynki, a to dlatego że marzymy o parce więc pewnie będzie na odwrót
|
|||||
|
|
|
#1488 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się w świąteczny poranek
U Nas w nocy ładnie śniegu napadało Stół pęka w szwach a ja nie wiem za co się brać ciekawe ile kg będzie do przodu...Dziś znów rodzinka się zjeżdża... Witam nową koleżankę...- mamusię grudniową Miłego Dnia
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
#1489 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
No milo nie powiem.U nas pewnie nie bedzie jakiejs radosci. Siostra tzeta i tak woli dzieci swojej przyjaciolki a wlasnie jest w kolejnej ciazy.Tescie sie moze troche uciesza a z rodzicami nie rozmawiam,wiec pewnie znow sie dowiedza po fakcie. Wspolczuje, ale to wasze dziecko i nie ma co sie nastawiac na radosc innych.To wy macie sie cieszyc. Z dwojka dzieci nie jest latwo (szczegolnie jak sie ma gdzies wyjsc ) ale z drugim jest latwiej niz z pierwszym.Glowa do gory.Mam nadal mdlosci,ale ciut mniejsze. Co do plci i zabobonow,wogole nie wierze w nie.Mi przepowiadano dziewczynke, mam chlopca I od poczatku tak czulam.
|
||||
|
|
|
#1490 |
|
Zakorzenienie
|
Acelinka - umowę mam na czas określony, 3 miesiące próbne. I nie mam bladego pojęcia co w tej syt. Po okresie próbnym miałam mieć czas nieokreślony. A teraz to nie wiem czy ona może mi wypowiedzieć umowę po tych 3 mies czy nie może tego zrobić, ktosik wie?
Mam zamiar jutro porozmawiać z menadżerką, a potem z szefową. Niestety mój zawód (kosmetolog w centrum odchudzania) i zabiegi które wykonuje m.in. z falami radiowymi nie są wskazane dla kobiet w ciąży. Dlatego chyba wolę je poinformować jak najszybciej - będzie to dla mnie chyba mega trudne ![]() Dziękuje Mamuśki za miłe przywitanie ![]() Ja póki co twarz mam jak pole minowe Okropnie mnie wysypało, ale cóż, trzeba przeczekać ![]() ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- [QUOTE=Trele_Morele;400718 94]U mnie tez mówia że chłopaczek , ale ja czuję że dziewczynka Ahh.. Przekonam się za miesiąc ) W końcu jakaś mamusia grudniowa I w dodatku mój rocznik ? Witamy i pozdrawiamy Zgadza się, jestem z rocznika 88
Edytowane przez issia88 Czas edycji: 2013-04-01 o 09:42 |
|
|
|
#1491 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wydaje mi się, że nie ma obowiązku przedłużania umowy na okres próbny do czasu porodu tak jak to jest z umową na czas okfeślony. Ale nie jestem pewna bo te przepisy co chwile się zmieniaja. Jeżeli wykonujesz zabiegi, które moga szkodzić maluszkowi to mów cyzm prędzej, jak są okej to dadzą Ci umowe chociaż do dnia porodu i bedziesz miała macierzyński, trzymam mocno kciuki! ![]() jezuśku jak mi cięęęęężko jeszcze od wczoraj, dzisiaj już nic nie jem ![]() co do dwójki dzieci, to na początku na pewno jest ciężko. Zalezy czy noworodek jest spokojny, czy dużo płacze, czy nie, ile mąż/partner jest w domu, na ile włącza się w opiekę i prace w domu itd. temat rzeka Zależy tez jak starsze dziecko zareaguje na młodsze rodzeństwo. Ale mam wrażenie że jak już to młodsze ma ok. roczku to coraz łatwiej, bo się razem pobawią, zajmą Przynajmniej takie są moje obserwacje, ale oczywiście się przekonamy jak same tego doświadczymy
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2013-04-01 o 10:39 |
|
|
|
|
#1492 |
|
Zakorzenienie
|
Witam pierwszą mamusię grudniową i również mój rocznik 88. Ja dzisiaj chyba spędzę dzień w łóżku, rano na papierze miałam jakiś brunatny śluz i boli mnie brzuch w dole.
Mam też znów straszne zaparcia. Nic mi nie pomaga. ogólnir to mi źle dzisiaj.
|
#1493 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Czy jak tak siedzę na kibelku i stękam i nie da się ukryć wykonuję dość duży wysiłek, to nie powoduję to skurczy? Normalnie mam fazę, że poronię przez te zaparcia. Dobra trochę możecie się pośmiać
|
|
|
|
|
#1494 |
|
Przyczajenie
|
Witam!
Chciałabym nieśmiało prosić o przyjęcie mnie do wątku Moje dwie szczęśliwe kreseczki zobaczyłam 3 dni temu, a termin porodu obliczyłam sobie na około 9 grudnia
|
|
|
|
#1495 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli przyniesiesz zaświadczenie od gina że jesteś dalej niż w 3cim miesiącu w ciąży to pracodawca musi przedłużyć Ci umowę do czasu porodu.... Witam nowe mamusie ---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- Cytat:
Skąd jesteś??napisz coś więcej o sobie
|
|
#1496 |
|
Przyczajenie
|
Mam 27 lat. Mieszkam i pracuję w UK. To jest moja druga ciąża i bardzo się o nią boję, bo pierwszą niestety poroniłam w czerwcu ubiegłego roku. Jutro będę się dowiadywać, kiedy przyjmie mnie lekarz na USG, bo tutaj z tym to niestety ubogo
Jak byłam w szpitalu gdy roniłam, obiecano mi, że w następnej ciąży będą mnie już wcześniej obserwować, a nie dopiero w od 12 tygodnia, więc mam nadzieję, że dotrzymają słowa Ale jestem pełna nadziei, że wszystko się dobrze skończy
|
|
|
|
#1497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1498 |
|
Zakorzenienie
|
Agatkaa1
Hmm, ale ja jestem w 1wszym miesiącu Moja koleżanka niby mówiła, że nie mają prawa mnie zwolnić po tych 3 miesiącach, ale jak to jest to naprawdę nie wiem. Fajnie by było gdyby mi mimo wszystko przedłużyli umowę, bo przynajmniej miałabym jakieś pieniążki co miesiąc jak pójdę na L4, choć nie ukrywam, że pracować chciałabym jak najdłużej ![]() Witam już drugą grudniową Mamusię ![]() Ps. Dziewczyny wytłumaczcie mi jak się cytuje wybrane wiadomości, bo nie ogarniam tego
Edytowane przez issia88 Czas edycji: 2013-04-01 o 15:45 |
|
|
|
#1499 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Lepiej zapobiegac,bo potem jest bol niesamowity. |
|
|
|
|
#1500 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytowanie masz na dole po prawej stronie, środkową ikonką zaznaczasz wiadomości które chcesz cytować. No i witam kolejną mamusię
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:06.

niech sobie gdzies tam będzie , ale wszystko pod kontrolą
Tak, u nas w polsce zima
Dobrze ze maz byl w domu i moj syn byl akurat z nim.
tak dobrze wiem co czujesz .. Przechodzilam to samo , na usg weszlam juz tak poryczana na zapas ze mysleli ze mnie cos boli
Ale ta ulga , kiedy lekarz mowi ; Wszystko jest w najlepszym porzadku
- jest niesamowita. Nie napisze Ci zebys nie martwila sie na zapas bo wiem co czujesz , jestem z toba
mój też już wystaje, w końcu 12t a opróćz tego nie jestem chudziną
i będziemy się modlić !

Braku mdłości i wcinania pyszności

Ale jestem pełna nadziei, że wszystko się dobrze skończy