Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-) - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-30, 11:09   #1471
ryba91
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
(...)a moajonez to na chłopaka czy dziewczynke ?
Co do brzucha to może w weekend szczele jakas fotke i Wam pokaze , bo nie uwierzycie jak wAM TU POWIEM
Ja planuje Tzt przy porodzie , aczkolwiek nie koniecznie gapiącego w moje krocze niech sobie gdzies tam będzie , ale wszystko pod kontrolą

Smacznego jaja dziewczynki , slyszalam ze w tym roku się jajeczka na choince wiesza w Polsce

Wiem to nie było śmieszne , u mnie tez pogoda do du^^py
A nie wiem czy na chłopca czy dziewczynkę, mi każdy mówi że cerę mam b. ładną i wogóle że wszystko na chłopaka Tak, u nas w polsce zima chociaż dzisiaj wyjątkowo temperatura na +

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Mnie tez juz wydelo niezle.Przytylam juz 3 kg i wszystko robi sie za ciasne. A dzis do tego zemdlalam. Dobrze ze maz byl w domu i moj syn byl akurat z nim.

---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

Oh to daleko.My w okolicach Regensburga.

U mnie oprocz przyjaciolek nikt nie wie.Moze powiem po 12 tygodniu.
Dobrze że wszystko dobrze się skończyło !
Cytat:
Ojejciu tak dobrze wiem co czujesz .. Przechodzilam to samo , na usg weszlam juz tak poryczana na zapas ze mysleli ze mnie cos boli Ale ta ulga , kiedy lekarz mowi ; Wszystko jest w najlepszym porzadku - jest niesamowita. Nie napisze Ci zebys nie martwila sie na zapas bo wiem co czujesz , jestem z toba Ja juz nie potrafie sie doczekac kolejnego usg 10 Maja , ale wiem co bedzie sie ze mna dzialo w kolejce.

Obiecalam swoj brzuch tylko sie nie przestarszcie , nie kazda bedzie wygladala tak jak ja . Ja mam to z pewnoscie dziedziczne , moja mama w piatym miesiacu wygladala jak do porodu. U mnie teraz skonczony 14 tydzien Nigdy tez nie bylam szczupla , swoja oponke tez zawsze mialam , ale teraz ten brzuch jest inny . Zreszta nie dlugo sie same przekonacie .
NO pięknyy brzusio mój też już wystaje, w końcu 12t a opróćz tego nie jestem chudziną więc troche swojego ciałka mam i już widać że na brzuchu kilogramy mi przybywają a nie w d^pie
Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Hej mamuski.Ja po kolejnym krwotoku. W szpitalu oczywiście.
Dziecko żyje. Prosze o modlitwe te wierzące i kciuki od tych mniej.
i będziemy się modlić !
Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
Zosia cudnie To był jeden z moich typów przy pierwszej ciąży, ale tż oczywiście nie chciał Długo długo myślelismy aż tż pewnego wieczoru powiedział Natalia a mnie się przypomniało że też kiedyś o tym imieniu myślałam i tak zostało
U mnie troche pod górke z tymi imionami, bo połowa kokarzy mi się z dzieciaczkami z przedszkola a wiadomo że skojarzenia są dobre albo mniej dobre

serduszkooo
to cudowne jak tak pika szybciutko, ja się nie spodziewałam jeszcze serduszka na wizycie a jednak już było

a ja jestem po ozdabaniu ciasteczek, wcześniej piekłyśmy z Natalcia, syzyfowa praca co prawda pięknie ciasteczka wycinała foremkami, ale potem sama chciała je przekładac na blache i połowe musiałam zawsze zagniatać i wycinac od nowa ale zadowolona była bardzo, moja mała pomocnica

ja w pracy nie mówie jeszcze, tylko moja salowa wie. Ale też czasami mam momenty że chce już powiedzieć, bo strasznie głupio się czuję jak rozmawiamy o grupach jakie mają być od września i że niby mam dostać grupe starszaków itd. Pomijam fakt że wszyscy mnie tam chcą na stałe a teraz to nie ma co marzyć, chyba że pani którą zastępuje załatwi sobie emeryture w najbliższym miesiącu, a to jest bardzo mało prawdopodobne

ja się zgadzam że to nie choroba ale do cholewci jasnej wkurza mnie że ludzie nie rozumieją że kobieta w ciązy może się źle czuć, może być zmęczona, nie może dźwigać i kilka innych rzeczy
każdemu kto tak mówi przywiązać jakiś sztuczny brzuchol, dac jakąś tabletke na mdłości i niech się pylnie do sklepu po zakupy, ugotuje obiad i posprząta, obstawiam że w połowie padnie
Jeśli chodzi o imię to u mnie napewno chłopiec Kacper a dziewczynka.. hm. Początkowo miała być AMELKA, ale jakoś tak spodobała mi się Lenka i cały czas mówię do Tż że Lenka mi się bardziej podoba, a on ze nie i chu. no i nie wiem, niby czasem mówi, że przedyskutujemy ale ... i tak wiem ze zgodzi się na Lenkę, wystarczy kilka babeczek, bajaderek, jakiś dobry schab i kapucha i wiem że się zgodzi tak łatwo go przekupić

A jeśli chodzi o podkreślone! to mnie też to bardzo irytuje. Wiadomo, ciąża nie choroba ale stan wyjątkowy i te kilkanaście ilogramów więcej na brzuchu to jednak cięzko żeby stać cały czas gdzieś tam, żeby sprzątać cały dom/mieszkanie albo żeby dzwigać ciężkie zakupy czy coś.. mało tego nie lubię jak ludzie się wpychają w kolejkę! bo ma tylko 3 rzeczy, przy czym kupuje jescze fajki iinne i już dochodzi 15 minut więcej a nim to zapłaci i spakuje to się czeka jeszcze wiecej a dla mnie to już jest problem bo specjalnie poszlam do kasy w której nikogo nie było, zapomniałam wziąść batona i wyszłam 2 kroki przed kase zeby wziąśc i stary dziad się wepchał bo ma tylko 3 rzeczy a jak już zaczął kasować to mnie kur@#@a brała, bo nie dość że długie zakupy to jeszcze siku musiałam pilnie i nie miałam jak iść!!
Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Trele piękny brzuszek.

dzidziadziumdzia trzymaj się kochana.

Nie pamiętam co miałam jeszcze. Ja też już mam lekki brzuszek, najczęściej wieczorem, i mam wrażenie, że żołądek mam zaraz pod mostkiem.

Co do imion, jak będzie dziewczynka to na 100 % będzie Blanca, bo tutaj się przyjmie i w Polsce, dla chłopca Leo albo Marcello.

Zawiozłam mamę na lotnisko, później pojechalismy nad morze, zjedliśmy lody, a potem obejrzeliśmy pokaza laserowy na fontannie.
U mnie aktualnie jest 19 stopni.
Zazdroszczę 19 stopni

A u mnie już prawie świątecznie, wrócę z pracy i zabieram się za sałatki i inne ;d
Stary 2013-03-30, 13:19   #1472
kruszynka86
Raczkowanie

Zdrowych, wesołych i rodzinnych Świąt Wielkiej Nocy !!!

ślub kościelny 2.06.2012 r.

II 23.02.2013 r.
Krzyś

kruszynka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-30, 16:15   #1473
iguana333
Rozeznanie

Ojej dziewczyny kiedy ja nadrobie czytanie?! Piszecie w super szybkim tempie

Jak myślicie powiedzieć rodzicom i teściom o dzidzi, jestem w 7 tc jeszcze nie słyszeliśmy serduszka idziemy na wizytę 3.04 w środę, ale teraz będziemy wszyscy przy stole i tak się zastanawiamy....jak wy byście postąpiły?

Córeczka Nikola
9.11.2013 godz. 21.30
3KG 54CM
iguana333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-30, 16:40   #1474
De28
Wtajemniczenie

Iguana-poczekaj az min zobaczysz serduszko.Ja czekam do 12 tygodnia.

Zrobilam salatke i barszcz bialy i nic mi sie wiecej nie chce. Ciasto juz jest,maz gotuje wlasnie kolacje a ja sie polenie.

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-30, 17:04   #1475
acelinka
Zakorzenienie

Kochane! Życzę Wam spokojnych, pełnych miłości i ciepłej atmosfery Świąt Wielkanocnych Braku mdłości i wcinania pyszności

a Tu mój kurczaczek na wielkanocno
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg S6305180.jpg (215,6 KB, 36 załadowań)
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-30, 18:35   #1476
ania_cz79
Raczkowanie

Kochane mamusie życzę Wam wszystkim zdrowych dla Was waszych rodzin i dzidziusiów Świąt Wielkanocnych, spokoju i radości.

Ja niestety od dzisiaj dostałam lekkiego muła i gdzieś zaginął mój zmysł smaku za to powonienie jakieś wrażliwe..
ania_cz79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-31, 18:24   #1477
issia88
Zakorzenienie

Hej Dziewczyny
Będę wdzięczna jak przyjmiecie mnie do swojego grona przyszłych mam

Mnie według kalkulatora termin wypada na 5 grudnia
issia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-31, 20:19   #1478
babku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
Kochane! Życzę Wam spokojnych, pełnych miłości i ciepłej atmosfery Świąt Wielkanocnych Braku mdłości i wcinania pyszności

a Tu mój kurczaczek na wielkanocno
Ale super kurczak Ja też już chce takiego. Rozkoszne to zdjęcie.

Cytat:
Napisane przez ania_cz79 Pokaż wiadomość
Kochane mamusie życzę Wam wszystkim zdrowych dla Was waszych rodzin i dzidziusiów Świąt Wielkanocnych, spokoju i radości.

Ja niestety od dzisiaj dostałam lekkiego muła i gdzieś zaginął mój zmysł smaku za to powonienie jakieś wrażliwe..
Ja natomiast mam zaawansowaną bulimię. Wciągam co tylko leży przede mną na stole, a po jakimś czasie następuje wizyta w kibelku.
No nic chociaż pojem
Cytat:
Napisane przez issia88 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny

Fajnie, że już grudniowe mamusie. Pewnie, że przyjmiemy. Napisz coś o sobie

I ja dziewczynki życzę Wam zdrowych, wesołych i przede wszystkim spokojnych świąt.
babku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-31, 20:55   #1479
issia88
Zakorzenienie

Mam na imię Iza, lat 25
Od 3 dni oswajam się z myślą, że jestem w ciąży
TŻ wniebowzięty, natomiast do mnie to chyba jeszcze nie dotarło
W środę mam dzwonić do ginekolożki i będę się umawiać na 1wszą wizytę.
Póki co to popadam w przygnębiające nastroje - to normalny objaw?
Największy zgryz mam taki, że w od marca pracuje w nowej firmie - cały czas myślę, jak to będzie, jak tą wiadomość przyjmie szefowa, heh... mam nadzieje, że zrozumie

Ps. Wesołego Alleluja!
Stary 2013-03-31, 21:14   #1480
edytte
Zadomowienie

GG do edytte

Witajcie! Jak tam święta, bo u mnie bardzo obficie na stole i depresyjnie. Pogoda pozytywnie nie nastraja. W domu nie lepiej, siedzę od 15 sama z dzieckiem ( mąż w pracy). Jutro jadę do rodziców, mamy zamiar powiedzieć rodzicom. Ciekawe jaka będzie reakcja..........boję się.

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ----------

dzidziadziumdzia trzymaj się kochana my wszystkie z Tobą jesteśmy.[COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

[/COLOR]issia88Witaj! Na początku dla każdej jest to szokiem. Ja mam ten sam ból co ty. Mi się już po nocach śni jak powiem w pracy.

---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ----------

Ja mam pytanie do Was i proszę o odp jeżeli któraś z was tak miała i czy to normalne. Dziś zobaczyłam, że wycieka mi siara albo mleko ( wydzielina miała biały kolor) a jutro zacznę 9 tc., czy to nie za wcześnie.

Edytowane przez edytte
Czas edycji: 2013-03-31 o 21:07
edytte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-31, 21:17   #1481
issia88
Zakorzenienie

Edytte - rodzice na pewno się ucieszą! Ale rozumiem Twój strach - ja sama jak pomyślę o tym to ciarki mam Wiem, że moi się ucieszą, ale wiadomo, że strach będzie towarzyszył, a zarazem ciekawość na ich reakcję
A w pracy to zanim im powiem, to prędzej z nerwów umrę - gdybym tam pracowała tyle co w starej firmie to okej, ale w tej nowej, od miesiąca pracuje a tu już taka zmiana nastąpi

Ja mam taką białawą wydzielinę od 3 dni - rzadko, ale się pojawia, a jestem w 5tyg - podobno to normalne - wyczytałam w internecie i potwierdziła mi to koleżanka która jest w ciąży z drugim bejbikiem

Edytowane przez issia88
Czas edycji: 2013-03-31 o 21:18
Stary 2013-03-31, 21:43   #1482
edytte
Zadomowienie

GG do edytte

Cytat:
Edytte - rodzice na pewno się ucieszą! Ale rozumiem Twój strach - ja sama jak pomyślę o tym to ciarki mam Wiem, że moi się ucieszą, ale wiadomo, że strach będzie towarzyszył, a zarazem ciekawość na ich reakcję
A w pracy to zanim im powiem, to prędzej z nerwów umrę - gdybym tam pracowała tyle co w starej firmie to okej, ale w tej nowej, od miesiąca pracuje a tu już taka zmiana nastąpi

Ja mam taką białawą wydzielinę od 3 dni - rzadko, ale się pojawia, a jestem w 5tyg - podobno to normalne - wyczytałam w internecie i potwierdziła mi to koleżanka która jest w ciąży z drugim bejbikiem
Ja nie wiem jestem w drugiej ciąży ale ta zupełnie jest inna. Co do rodziców, pracy nie wiem gdzie gorzej będzie mi powiedzieć. Ponad tydzień temu powiedzieliśmy teściowej początkowo nie była zachwycona. Dzisiaj powiedziałam szwagierce zrobiła taką minę, że wiedziałam co pomyślała, dodała oschle "gratuluję" i dalej, że teraz to zobaczymy jak to jest z dwójką dzieci...........
Pozytywnie to nie nastraja do przekazywania takich wiadomości. Zastanawiam się co będzie jutro, czy nie zepsuje tą informacją rodzicom świąt.
edytte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-31, 22:12   #1483
issia88
Zakorzenienie

Edytte - myślę, że ciąża ciąży nie równa. Najlepiej skonsultuj się z lekarzem jeśli Ci to spokoju nie da, chyba że jeszcze jakaś mamusia potwierdzi to będziesz miała pewność Mnie też to zaniepokoiło, ale ponoć to normalne bo jak to powiedziała moja koleżanka "wszystko teraz Ci się zamyka i możesz mieć "białe" upławy"

Co do rodziny to teraz Ci się nie dziwie, że macie obawy. To że drugie bejbi to nie znaczy, że ma być gorzej :/ Powinni się cieszyć razem z Wami, ale nawet gdyby tak nie było to najważniejsze żebyście wy czuli największą radość z drugiego bejbika Trzymam kciuki i wierzę że będzie radość
Stary 2013-03-31, 22:41   #1484
kruszynka86
Raczkowanie

Witam pierwszą grudniową mamusię

U nas też sypie i bardziej przypomina Boże Narodzenie niż Wielkanoc

my dziś w gościnie a jutro na spokojnie odpoczynek w domu

My powiedzieliśmy już wcześniej więc przy stole już stresu nie było. I nawet podjadłam powodzenia dla przekazujących wieści i tak sobie myślę, że lepiej się opierać na własnej i Tż radości, niż liczyć/wyobrażać sobie radość innych w końcu i tak nasza radość i akceptacja jest najważniejsza

ślub kościelny 2.06.2012 r.

II 23.02.2013 r.
Krzyś

kruszynka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-31, 23:26   #1485
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
A nie wiem czy na chłopca czy dziewczynkę, mi każdy mówi że cerę mam b. ładną i wogóle że wszystko na chłopaka
U mnie tez mówia że chłopaczek , ale ja czuję że dziewczynka
Ahh.. Przekonam się za miesiąc )

Cytat:
Napisane przez issia88
Hej Dziewczyny

W końcu jakaś mamusia grudniowa I w dodatku mój rocznik ? Witamy i pozdrawiamy

Cytat:
Napisane przez edytte
Ja mam pytanie do Was i proszę o odp jeżeli któraś z was tak miała i czy to normalne. Dziś zobaczyłam, że wycieka mi siara albo mleko ( wydzielina miała biały kolor) a jutro zacznę 9 tc., czy to nie za wcześnie.
Ja tak mam , mniej więcej od 11 tygodnia , nie wiem czy to siara czy cos innego . W srode mam wizyte z położna i właśnie mam zamiar zapytać , wiem dam Ci znać , ale moja własna mama przekonuje mnie ze jest ok, ze czasem tak jest. Ja mam trochę inny problem , bo mam wrażenie przesuszonych brodawek

Babku mój Babku - pytałaś o palenie , już Ci wszystko piszę .. W pierwszej ciąży odrzuciło mnie od razu , więc pomyślałam O jak Łatwo Potem po poronieniu znowu zaczęłam palić . I nawet kiedy już wiedziałam ze jestem w ciąży nadal paliłam . Krylam się przed moim Tztem , mamą i ludźmi w pracy . Miałam wyrzuty sumienia ale dalej paliłam . Mój chlop podsuwał mi artykuły o wcześniakach , astmie , niskiej wadze urodzeniowej i nic. Chciałam ale nie potrafiłam , musiałam zapalić chociaż jednego .. Kiedys trafiłam na doklument o śmierci łóżeczkowej , kiedy 89% dzieci które to spotyka , to dzieci palących ciężarówek . To tak mną wstrząsnęło że przestałam palic z dnia na dzień. Tylko dlatego .. bo wiem że jak by nie ta ciąża mogłabym zapalić w każdej chwili. Dasz rade

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-01, 01:20   #1486
babku
Zadomowienie

Cytat:

Babku mój Babku - pytałaś o palenie , już Ci wszystko piszę .. W pierwszej ciąży odrzuciło mnie od razu , więc pomyślałam O jak Łatwo Potem po poronieniu znowu zaczęłam palić . I nawet kiedy już wiedziałam ze jestem w ciąży nadal paliłam . Krylam się przed moim Tztem , mamą i ludźmi w pracy . Miałam wyrzuty sumienia ale dalej paliłam . Mój chlop podsuwał mi artykuły o wcześniakach , astmie , niskiej wadze urodzeniowej i nic. Chciałam ale nie potrafiłam , musiałam zapalić chociaż jednego .. Kiedys trafiłam na doklument o śmierci łóżeczkowej , kiedy 89% dzieci które to spotyka , to dzieci palących ciężarówek . To tak mną wstrząsnęło że przestałam palic z dnia na dzień. Tylko dlatego .. bo wiem że jak by nie ta ciąża mogłabym zapalić w każdej chwili. Dasz rade
Ja też jakoś czuję, że dziewczynka. Według zabobonów wszelakich też by tak wynikało bo coś strasznego dzieje się z moją cerą i nie chce mi się słodkiego.
Także kichanie i bąki były potwierdzeniem mojej ciąży, a teraz plamy na twarzy i brak apetytu na słodkie wskazują mi płeć. Dochodzę do wniosku, że niepotrzebni mi lekarze

A co do palenia, to pisałam, że ja też już zupełnie zaprzestałam. Po prostu bardzo źle się z tym czułam psychicznie. Ale fakt faktem poprzednio było mi dużo łatwiej, bo też mnie odrzucało samo z siebie. W ogóle nie potrzebnie znów zaczęłam palić, ale ciężko sobie tego odmówić przy tylu nerwach. No nic mam nadzieje, że teraz przerwa w paleniu będzie na tyle długa, że nie będzie chciało mi się już do tego wracać
Stary 2013-04-01, 07:19   #1487
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Mam na imię Iza, lat 25
Od 3 dni oswajam się z myślą, że jestem w ciąży
TŻ wniebowzięty, natomiast do mnie to chyba jeszcze nie dotarło
W środę mam dzwonić do ginekolożki i będę się umawiać na 1wszą wizytę.
Największy zgryz mam taki, że w od marca pracuje w nowej firmie - cały czas myślę, jak to będzie, jak tą wiadomość przyjmie szefowa, heh... mam nadzieje, że zrozumie

Ps. Wesołego Alleluja!
witamy

to z pracą mamy to samo, ja zaczęłam dokładnie 25 lutego a jakś masz umowe, na czas określony?

nastroje, humorki to teraz będzie normalka
Cytat:
Napisane przez edytte Pokaż wiadomość
Witajcie! Jak tam święta, bo u mnie bardzo obficie na stole i depresyjnie. Pogoda pozytywnie nie nastraja. W domu nie lepiej, siedzę od 15 sama z dzieckiem ( mąż w pracy). Jutro jadę do rodziców, mamy zamiar powiedzieć rodzicom. Ciekawe jaka będzie reakcja..........boję się.
Ja tak miałam w poprzedniej ciązy i teraz też
Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Ale super kurczak Ja też już chce takiego. Rozkoszne to zdjęcie.

Ja natomiast mam zaawansowaną bulimię. Wciągam co tylko leży przede mną na stole, a po jakimś czasie następuje wizyta w kibelku.
No nic chociaż pojem

Fajnie, że już grudniowe mamusie. Pewnie, że przyjmiemy. Napisz coś o sobie

I ja dziewczynki życzę Wam zdrowych, wesołych i przede wszystkim spokojnych świąt.
ojejć to musisz teraz walczyć z tą bulimią

kurczaczek dziękuje rzeczywiście jest rozkoszna i rozbrajająca taka iskierka nasza ale co się nałobuzuje to jej
Cytat:
Ja nie wiem jestem w drugiej ciąży ale ta zupełnie jest inna. Co do rodziców, pracy nie wiem gdzie gorzej będzie mi powiedzieć. Ponad tydzień temu powiedzieliśmy teściowej początkowo nie była zachwycona. Dzisiaj powiedziałam szwagierce zrobiła taką minę, że wiedziałam co pomyślała, dodała oschle "gratuluję" i dalej, że teraz to zobaczymy jak to jest z dwójką dzieci...........
Pozytywnie to nie nastraja do przekazywania takich wiadomości. Zastanawiam się co będzie jutro, czy nie zepsuje tą informacją rodzicom świąt.
u mnie póki co jest taka sama, czyli bezobjawowa co do rodziny to już pisałam że reakcja jest inna, moja mama była w szoku, ale już jej przeszło
a ile ma Twoja starsza pociecha?

My wczoraj powiedzieliśmy moim dziadkom bo tylko oni nie wiedzieli jeszcze ucieszyli się i uraczyli nas nowiną, że żona kuzyna też w drugiej ciązy, termin ma na koniec października w poprzedniej ciązy też razem chodziłyśmy ja rodziłam w sierpniu ona w grudniu
bardziej dziadków zszokowała inforacje o zaręczynach mojej mamy
Cytat:

Twój rocznik tzn 88? To ja też

myślisz że będzie już widać? Mnie się wydaje że będzie dziewczynki, a to dlatego że marzymy o parce więc pewnie będzie na odwrót
Stary 2013-04-01, 09:00   #1488
Dzastin08
Wtajemniczenie

Witam się w świąteczny poranek

U Nas w nocy ładnie śniegu napadało
Stół pęka w szwach a ja nie wiem za co się brać ciekawe ile kg będzie do przodu...

Dziś znów rodzinka się zjeżdża...

Witam nową koleżankę...- mamusię grudniową

Miłego Dnia

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-01, 09:00   #1489
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
Niestety ale takie nastroje szczegolnie na poczatku sa normalne.Do tego ta pogoda.

Cytat:

.[COLOR="Silver"]

Ale to przeciez wasza decyzja a nie rodzicow wiec czego sie boisz?Jestes na ich utrzymaniu czy jak?

-

[/COLOR]issia88Witaj! Na początku dla każdej jest to szokiem. Ja mam ten sam ból co ty. Mi się już po nocach śni jak powiem w pracy.

---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ----------

Kazda kobieta jest inna,siara w tym momencie moze byc calkowicie normalna.

Cytat:
Hej Dziewczyny

Witaj!

Cytat:

No milo nie powiem.U nas pewnie nie bedzie jakiejs radosci. Siostra tzeta i tak woli dzieci swojej przyjaciolki a wlasnie jest w kolejnej ciazy.Tescie sie moze troche uciesza a z rodzicami nie rozmawiam,wiec pewnie znow sie dowiedza po fakcie. Wspolczuje, ale to wasze dziecko i nie ma co sie nastawiac na radosc innych.To wy macie sie cieszyc.
Z dwojka dzieci nie jest latwo (szczegolnie jak sie ma gdzies wyjsc ) ale z drugim jest latwiej niz z pierwszym.Glowa do gory.

Mam nadal mdlosci,ale ciut mniejsze.

Co do plci i zabobonow,wogole nie wierze w nie.Mi przepowiadano dziewczynke, mam chlopca I od poczatku tak czulam.

Daniel

Christian
Stary 2013-04-01, 10:02   #1490
issia88
Zakorzenienie

Acelinka - umowę mam na czas określony, 3 miesiące próbne. I nie mam bladego pojęcia co w tej syt. Po okresie próbnym miałam mieć czas nieokreślony. A teraz to nie wiem czy ona może mi wypowiedzieć umowę po tych 3 mies czy nie może tego zrobić, ktosik wie? Mam zamiar jutro porozmawiać z menadżerką, a potem z szefową. Niestety mój zawód (kosmetolog w centrum odchudzania) i zabiegi które wykonuje m.in. z falami radiowymi nie są wskazane dla kobiet w ciąży. Dlatego chyba wolę je poinformować jak najszybciej - będzie to dla mnie chyba mega trudne

Dziękuje Mamuśki za miłe przywitanie

Ja póki co twarz mam jak pole minowe Okropnie mnie wysypało, ale cóż, trzeba przeczekać

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ----------

[QUOTE=Trele_Morele;400718 94]U mnie tez mówia że chłopaczek , ale ja czuję że dziewczynka

Zgadza się, jestem z rocznika 88

Edytowane przez issia88
Czas edycji: 2013-04-01 o 09:42
Stary 2013-04-01, 10:35   #1491
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Acelinka - umowę mam na czas określony, 3 miesiące próbne. I nie mam bladego pojęcia co w tej syt. Po okresie próbnym miałam mieć czas nieokreślony. A teraz to nie wiem czy ona może mi wypowiedzieć umowę po tych 3 mies czy nie może tego zrobić, ktosik wie? Mam zamiar jutro porozmawiać z menadżerką, a potem z szefową. Niestety mój zawód (kosmetolog w centrum odchudzania) i zabiegi które wykonuje m.in. z falami radiowymi nie są wskazane dla kobiet w ciąży. Dlatego chyba wolę je poinformować jak najszybciej - będzie to dla mnie chyba mega trudne

Zgadza się, jestem z rocznika 88
fajny rocznik

wydaje mi się, że nie ma obowiązku przedłużania umowy na okres próbny do czasu porodu tak jak to jest z umową na czas okfeślony. Ale nie jestem pewna bo te przepisy co chwile się zmieniaja. Jeżeli wykonujesz zabiegi, które moga szkodzić maluszkowi to mów cyzm prędzej, jak są okej to dadzą Ci umowe chociaż do dnia porodu i bedziesz miała macierzyński, trzymam mocno kciuki!

jezuśku jak mi cięęęęężko jeszcze od wczoraj, dzisiaj już nic nie jem

co do dwójki dzieci, to na początku na pewno jest ciężko. Zalezy czy noworodek jest spokojny, czy dużo płacze, czy nie, ile mąż/partner jest w domu, na ile włącza się w opiekę i prace w domu itd. temat rzeka Zależy tez jak starsze dziecko zareaguje na młodsze rodzeństwo. Ale mam wrażenie że jak już to młodsze ma ok. roczku to coraz łatwiej, bo się razem pobawią, zajmą Przynajmniej takie są moje obserwacje, ale oczywiście się przekonamy jak same tego doświadczymy

Edytowane przez acelinka
Czas edycji: 2013-04-01 o 10:39
Stary 2013-04-01, 10:48   #1492
misia332
Zakorzenienie

Witam pierwszą mamusię grudniową i również mój rocznik 88. Ja dzisiaj chyba spędzę dzień w łóżku, rano na papierze miałam jakiś brunatny śluz i boli mnie brzuch w dole.

Mam też znów straszne zaparcia. Nic mi nie pomaga.

ogólnir to mi źle dzisiaj.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-01, 11:08   #1493
babku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Witam pierwszą mamusię grudniową i również mój rocznik 88. Ja dzisiaj chyba spędzę dzień w łóżku, rano na papierze miałam jakiś brunatny śluz i boli mnie brzuch w dole.

Mam też znów straszne zaparcia. Nic mi nie pomaga.

ogólnir to mi źle dzisiaj.
Zaparcia też są moim utrapieniem tym bardziej, że nie miałam z tym nigdy problemu. Teraz mam bardzo głupie pytanie, ale proszę się nie śmiać
Czy jak tak siedzę na kibelku i stękam i nie da się ukryć wykonuję dość duży wysiłek, to nie powoduję to skurczy? Normalnie mam fazę, że poronię przez te zaparcia. Dobra trochę możecie się pośmiać
Stary 2013-04-01, 12:23   #1494
martoocha85
Przyczajenie

Witam!
Chciałabym nieśmiało prosić o przyjęcie mnie do wątku Moje dwie szczęśliwe kreseczki zobaczyłam 3 dni temu, a termin porodu obliczyłam sobie na około 9 grudnia
martoocha85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-01, 13:24   #1495
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
Witaj,
Jeśli przyniesiesz zaświadczenie od gina że jesteś dalej niż w 3cim miesiącu w ciąży to pracodawca musi przedłużyć Ci umowę do czasu porodu....

Witam nowe mamusie

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

Cytat:
Napisane przez martoocha85 Pokaż wiadomość
Witam!
Chciałabym nieśmiało prosić o przyjęcie mnie do wątku Moje dwie szczęśliwe kreseczki zobaczyłam 3 dni temu, a termin porodu obliczyłam sobie na około 9 grudnia
WItaj
Skąd jesteś??napisz coś więcej o sobie

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-01, 14:06   #1496
martoocha85
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość

WItaj
Skąd jesteś??napisz coś więcej o sobie
Mam 27 lat. Mieszkam i pracuję w UK. To jest moja druga ciąża i bardzo się o nią boję, bo pierwszą niestety poroniłam w czerwcu ubiegłego roku. Jutro będę się dowiadywać, kiedy przyjmie mnie lekarz na USG, bo tutaj z tym to niestety ubogo Jak byłam w szpitalu gdy roniłam, obiecano mi, że w następnej ciąży będą mnie już wcześniej obserwować, a nie dopiero w od 12 tygodnia, więc mam nadzieję, że dotrzymają słowa Ale jestem pełna nadziei, że wszystko się dobrze skończy
martoocha85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-01, 14:17   #1497
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martoocha85 Pokaż wiadomość
Mam 27 lat. Mieszkam i pracuję w UK. To jest moja druga ciąża i bardzo się o nią boję, bo pierwszą niestety poroniłam w czerwcu ubiegłego roku. Jutro będę się dowiadywać, kiedy przyjmie mnie lekarz na USG, bo tutaj z tym to niestety ubogo Jak byłam w szpitalu gdy roniłam, obiecano mi, że w następnej ciąży będą mnie już wcześniej obserwować, a nie dopiero w od 12 tygodnia, więc mam nadzieję, że dotrzymają słowa Ale jestem pełna nadziei, że wszystko się dobrze skończy
Wiem co czujesz! Jestem w takiej samej sytuacji!! Będzie dobrze!! Musimy w to wierzyć !! no i rocznikwo też jesteśmy tak samo!!

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-01, 15:44   #1498
issia88
Zakorzenienie

Agatkaa1
Hmm, ale ja jestem w 1wszym miesiącu Moja koleżanka niby mówiła, że nie mają prawa mnie zwolnić po tych 3 miesiącach, ale jak to jest to naprawdę nie wiem. Fajnie by było gdyby mi mimo wszystko przedłużyli umowę, bo przynajmniej miałabym jakieś pieniążki co miesiąc jak pójdę na L4, choć nie ukrywam, że pracować chciałabym jak najdłużej

Witam już drugą grudniową Mamusię

Ps. Dziewczyny wytłumaczcie mi jak się cytuje wybrane wiadomości, bo nie ogarniam tego

Edytowane przez issia88
Czas edycji: 2013-04-01 o 15:45
Stary 2013-04-01, 15:45   #1499
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Zaparcia też są moim utrapieniem tym bardziej, że nie miałam z tym nigdy problemu. Teraz mam bardzo głupie pytanie, ale proszę się nie śmiać
Czy jak tak siedzę na kibelku i stękam i nie da się ukryć wykonuję dość duży wysiłek, to nie powoduję to skurczy? Normalnie mam fazę, że poronię przez te zaparcia. Dobra trochę możecie się pośmiać
Nie,ale nabawisz sie hemoroidow.Musisz jesc duzo blonnika.Sprobuj rowniez zalac kilka suszonych sliwek wrzatkiem,na czczo i potem wypic te wode i zjesc sliwki i tak codziennie.Do tego winogrona,chleb pelnoziarnisty.
Lepiej zapobiegac,bo potem jest bol niesamowity.

Daniel

Christian
Stary 2013-04-01, 16:02   #1500
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Agatkaa1
Hmm, ale ja jestem w 1wszym miesiącu Moja koleżanka niby mówiła, że nie mają prawa mnie zwolnić po tych 3 miesiącach, ale jak to jest to naprawdę nie wiem. Fajnie by było gdyby mi mimo wszystko przedłużyli umowę, bo przynajmniej miałabym jakieś pieniążki co miesiąc jak pójdę na L4, choć nie ukrywam, że pracować chciałabym jak najdłużej

Witam już drugą grudniową Mamusię

Ps. Dziewczyny wytłumaczcie mi jak się cytuje wybrane wiadomości, bo nie ogarniam tego
Dziewczyny dobrze piszą.. jeżeli Ci nie przedłużą umowy to L4 będziesz miała tylko płacone do dnia porodu.

Cytowanie masz na dole po prawej stronie, środkową ikonką zaznaczasz wiadomości które chcesz cytować.

No i witam kolejną mamusię

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości