Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 13 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.13 2 4,08%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.13 0 0%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.13 3 6,12%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.13 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.13 2 4,08%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 3 6,12%
Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 22 44,90%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.13 10 20,41%
Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.13 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.13 5 10,20%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 2 4,08%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-30, 16:02   #3961
Kamciatka
Rozeznanie

Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Jestem wściekle głodna, chyba przez te zapachy w kościele ale jakoś nie pomyśleliśmy o obiedzie na dziś i chyba ziemniaki będziemy jedli same
Ziemniaki i jajko sadzone, popite maślankąWczoraj jedliśmy, bo też nie pomyśleliśmy. No ale post to post
Kamciatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-30, 16:05   #3962
Mysia mysz
Zakorzenienie

Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość

Jak to mówią nie to co ładne tylko co się komu podoba
nam z TŻ się np. mutsy w ogóle nie podobają przeraża mnie, że on jest tak jakby na jendym punkcie podparcia domyślam się, że gdyby to się nie sprawdzało to by nie były tak popularne, ale mnie tak lewitująca gondola przeraża

my już po obiadku u babci witamy się w 30 tc 8 kg na plus
TŻ właśnie montuje listwy na wykładzinie i będziemy skręcać mebelki
Stary 2013-03-30, 16:06   #3963
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kamciatka Pokaż wiadomość
Ziemniaki i jajko sadzone, popite maślankąWczoraj jedliśmy, bo też nie pomyśleliśmy. No ale post to post
no jednak zjedliśmy pierożki a jajek najem się jutro

też lubię taki zestaw ale z kefirem

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-30, 16:13   #3964
Kamciatka
Rozeznanie

Cytat:
no jednak zjedliśmy pierożki a jajek najem się jutro

pierożki też pycha
a my właśnie wszamaliśmy naleśniki ze szpinakiem. Pycha Chyba Wojtkowi nie smakowały, bo nie bryka jak zwykle

zaraz się biorę za babkę w polewie czekoladowejCiekawe czy doczeka jutra w całości
Stary 2013-03-30, 16:14   #3965
Mysia mysz
Zakorzenienie

fajne filmiki jak wybrać wózek i testy niektórych, może którejś niezdecydowanej pomogą

http://www.youtube.com/user/Dzielnic...&view=0&sort=p
Stary 2013-03-30, 16:15   #3966
Kamciatka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
nam z TŻ się np. mutsy w ogóle nie podobają przeraża mnie, że on jest tak jakby na jendym punkcie podparcia domyślam się, że gdyby to się nie sprawdzało to by nie były tak popularne, ale mnie tak lewitująca gondola przeraża

za 30 tc i za jedyne 8 kg na plusie Jak ty to zrobiłaś? Nie rozumiem, zazdroszczę...
Stary 2013-03-30, 16:24   #3967
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
za 30 tc i za jedyne 8 kg na plusie Jak ty to zrobiłaś? Nie rozumiem, zazdroszczę...
startowałam z 60 przy wzroście 163 więc chuda nie byłam:P
Stary 2013-03-30, 16:26   #3968
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
c
Ach,me drogie Wizażanki!
Matki,żony i kochanki!
Tak przy święcie Wielkiej Nocy
życzę by zdrowy wyskoczył
każdy szkrabik nasz kochany
słodki jak z cukru odlany.
Oczywiście też w terminie!
Chociaż k**wa mamy zimę
Nie płaczący,dużo śpiący
Niech każdy będzie Super Brzdącem!!
Brzuchów krągłych jak pisanka
życzy ruda wizażanka
jakie piękne życzenia dziękuję

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
Chciałabym Życzyć Wam oraz Waszym rodzinom , no i maluszkom w brzuszkach wszystkiego co najwspanialsze, najlepsze i najpiękniejsze ,
spokoju, radości i dużo miłości w tegoroczne Święta Wielkanocne
Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość

Życzę wam wszystkim Wesołych Świąt

Cytat:
Masz talent Dziewczyno
Nie umiem jak Ruda, więc tylko życzę Wam tradycyjnie smacznego jajka, mokrego Dyngusa, spokojnych i rodzinnych Świat Wielkanocnych, a potem porodów o czasie, nie bardzo bolesnych, żeby można je potem miło wspominać, ale przede wszystkim zyczę zdrowych dzieciaczków
Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość

Moje kochane mamuśki życzę Wam i Waszym rodzinom szczęśliwych zdrowych Świąt Wielkanocnych.

----
Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
co tu wam życzyć... ja taka nieuzdolniona i mało kreatywna, więc polecę standardem: smacznego jajca (zawiera żelazo - trza jeść!) i mokrego dyngusa (ale nie od wód płodowych!!! jeszcze nie czas )
Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
o jaka Ty pracowita ja siedzę u teściów, z Tż zrobimy tylko sałatkę jarzynową miłego również!

WESOŁYCH ŚWIĄT !
dla was wszystkich Wesołych Świąt
a co do pracowitości to nie do końca tak że ja jestem pracowita - czarną robotę zleciłam mężowi (podłogi zresztą też ) i tylko pilnowałam czy jest w miarę OK

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
hej hej, zaczynamy powolutku 37 tydzień

poświęciliśmy pyszności, pojechaliśmy na basen, zawiozłam babci trochę święconki żeby miała na śniadanie jutro, i wracając już przed samym blokiem urwało nam się ucho w koszyczku babeczka poszła na straty, jajka się porozbijały, dobrze że słoik z chrzanem nie wypadł a mąż szczelnie owinął po święceniu kiełbasę i chleb bo też poszłyby na straty..także ja będę miała jutro śniadanie po przejściach
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-30, 16:30   #3969
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
pierożki też pycha
a my właśnie wszamaliśmy naleśniki ze szpinakiem. Pycha Chyba Wojtkowi nie smakowały, bo nie bryka jak zwykle

zaraz się biorę za babkę w polewie czekoladowejCiekawe czy doczeka jutra w całości
mój też spokojniejszy ale dobrze, chwila luzu

ja właśnie kulam drożdżowe na makowca

Cytat:
ja też miałam coś koło tego w 30t ale co z tego jeśli przed ciążą trochę za dużo ciałka

Mysia za 30t

Stary 2013-03-30, 16:30   #3970
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
za 30t

Cytat:
fajne filmiki jak wybrać wózek i testy niektórych, może którejś niezdecydowanej pomogą

http://www.youtube.com/user/Dzielnic...&view=0&sort=p
super! z chęcią pooglądam
Stary 2013-03-30, 16:48   #3971
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość

dla was wszystkich Wesołych Świąt
a co do pracowitości to nie do końca tak że ja jestem pracowita - czarną robotę zleciłam mężowi (podłogi zresztą też ) i tylko pilnowałam czy jest w miarę OK
no popatrz a ja mojemu zleciłam rano i jeszcze nie doczekałam się rezultatów jak nie ryknę to nie odlepi doopy od kanapy ide Wielmożnego Pana zawstydzić i sama se wszystko zrobie a potem walnę focha.
Stary 2013-03-30, 16:50   #3972
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
no popatrz a ja mojemu zleciłam rano i jeszcze nie doczekałam się rezultatów jak nie ryknę to nie odlepi doopy od kanapy ide Wielmożnego Pana zawstydzić i sama se wszystko zrobie a potem walnę focha.
e to ja dałam limit czasu i powiedziałam że jak coś to sama jadę na basen czasem to działa, a że wczoraj mnie czymś zdenerwował to dziś nie chciał się pewnie narażać
Stary 2013-03-30, 17:41   #3973
Kamciatka
Rozeznanie

dobra, babka się piecze, jeszcze tylko rogaliki (miała być pascha), ale Tż łazi za mną i rogaliki, rogaliki
Jednym okiem oglądam "Surowych rodziców" i tak w duchu powtarzam mamy powiedzonko "małe dzieci - mały kłopot, duże dzieci - duży kłopot"....

---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ----------

Cytat:

poświęciliśmy pyszności, pojechaliśmy na basen, zawiozłam babci trochę święconki żeby miała na śniadanie jutro, i wracając już przed samym blokiem urwało nam się ucho w koszyczku babeczka poszła na straty, jajka się porozbijały, dobrze że słoik z chrzanem nie wypadł a mąż szczelnie owinął po święceniu kiełbasę i chleb bo też poszłyby na straty..także ja będę miała jutro śniadanie po przejściach
ojojoj, szkoda tej święconki
Stary 2013-03-30, 17:46   #3974
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
dobra, babka się piecze, jeszcze tylko rogaliki (miała być pascha), ale Tż łazi za mną i rogaliki, rogaliki
Jednym okiem oglądam "Surowych rodziców" i tak w duchu powtarzam mamy powiedzonko "małe dzieci - mały kłopot, duże dzieci - duży kłopot"....

ojojoj, szkoda tej święconki
ja nie lubię tych surowych rodziców - wygląda mi to jakby ktoś napisał do tego scenariusz.

mi najbardziej szkoda tej babeczki ale mam jeszcze trochę, to zjem wieczorem na pocieszenie (i to nic że skończy się to zgagą)
Stary 2013-03-30, 18:13   #3975
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
200km na obiad, ładnie
ale niemiecką autobaną, max 2 godzinki i jesteśmy no i zawsze to lepiej niż 800 do rodziców poza tym może zostaniemy na noc. tylko w poniedziałek małż chce dalej gonić robotę na budowie, więc wczesna pobudka...
Cytat:
Mamy ten wózek czekam na dokładne fotki od brata, ale i tak jestem już w nim zakochana mutsy 4rider gondolka + spacerówka i parasolka za 275 funciaków 2 razy taniej niż w PL, nóż mi się w kieszeni otwiera jak pomyślę, że u nas wszystko takie drogie w porównaniu do zarobków, a w UK jak szaleją z promocjami to na całego.
aaaale fajnie się udało! no, koleżanko, 36tc to już najwyższy czas na wózek
Cytat:
też sobie mówię, że musi to jakoś sensownie funkcjonować, ale skojarzenie mam podobne
Cytat:
wiesz że kefir może mieć nawet do 2% alkoholu?
Cytat:
och, motyla noga! żal święconki, ale może zjedz... teraz chowanie w sterylnych warunkach niemodne
ostatnio spadło mi coś na podłogę, zjadłam... małż się patrzy, a ja:
- no co, sterylnie to niezdrowo dla dziecka
- sterylnie naszemu dziecku nie grozi...
cóż, racja...
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-30, 18:33   #3976
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cześć kochane!

Cały dzień na nogach, dopiero teraz się na chwilę położyłam Niby nic nie planowałam wielkiego, ale jednak troszkę w kuchni posiedziałam. Rano dokończyłam paschę, poszliśmy z koszyczkiem i po ostatnie zakupy, potem robiłam 2 sałatki. I z tym wszystkim zeszło mi do 17 tempo gorzej niż żółwie.... Najgorsze, że nie wiem kto to zje, bo nie wyszły mi porcje na 2 osoby

Cytat:
ja patrzę na składy i żadnych jeleni, lactacydów itp nie kupuję no ale ja to mam fioła...
A co kupujesz? (z tego co u nas dostępne? )
Cytat:
Jestem wściekle głodna, chyba przez te zapachy w kościele ale jakoś nie pomyśleliśmy o obiedzie na dziś i chyba ziemniaki będziemy jedli same
My też zapomnieliśmy o obiedzie, na szczęście przypomniałam sobie, że mam słoiczek pesto w lodówce i zjedliśmy z makaronem

Cytat:
Mamy ten wózek czekam na dokładne fotki od brata, ale i tak jestem już w nim zakochana mutsy 4rider gondolka + spacerówka i parasolka za 275 funciaków 2 razy taniej niż w PL, nóż mi się w kieszeni otwiera jak pomyślę, że u nas wszystko takie drogie w porównaniu do zarobków, a w UK jak szaleją z promocjami to na całego.

Dziękuję Ja też mam taką nadzieję w razie czego za tą kasę nie będzie mi żal go sprzedać Marchewka z tego co kojarzę ma transportera, więc inny model..
Gratuluję! Masz rację, przeceny w UK to raj

Cytat:
e to ja dałam limit czasu i powiedziałam że jak coś to sama jadę na basen czasem to działa, a że wczoraj mnie czymś zdenerwował to dziś nie chciał się pewnie narażać
To my się jakoś fajnie podzieliliśmy - ja gotowanie, mąż sprzątanie i nie musiałam z żadną ścierą dziś biegać

Strasznie szkoda Waszej święconki Dobrze, że ch0ć troszkę babeczki uratowałaś

Cytat:
ostatnio spadło mi coś na podłogę, zjadłam... małż się patrzy, a ja:
- no co, sterylnie to niezdrowo dla dziecka
- sterylnie naszemu dziecku nie grozi...
cóż, racja...
Oj ja tak zawsze robię, jak mi na podłogę spadnie Sofia też nie zazna sterylnego chowu

Muszę się Wam pochwalić, że dostaniemy w prezencie nianię elektroniczną AngelCare Co prawda używaną od TŻa siostry, ale strasznie się cieszę Nie planowaliśmy kupować, bo to duży wydatek, ale będę się czuła zdecydowanie bezpieczniej jak będzie stała przy łóżeczku

Kochane, życzę Wam cudownych świąt, ciepła w sercach i skaczących z radości maleństw w brzuszkach!

Jeśli któraś tak jak ja będzie jutro sama to zapraszam na pogaduchy - będę tu zaglądać całe popołudnie

---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ----------

A, i pamiętajcie, że jutro zmiana czasu Ja sobie dopiero dziś uświadomiłam
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-30, 18:36   #3977
Kamciatka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Cześć kochane!

Cały dzień na nogach, dopiero teraz się na chwilę położyłam Niby nic nie planowałam wielkiego, ale jednak troszkę w kuchni posiedziałam. Rano dokończyłam paschę, poszliśmy z koszyczkiem i po ostatnie zakupy, potem robiłam 2 sałatki. I z tym wszystkim zeszło mi do 17 tempo gorzej niż żółwie.... Najgorsze, że nie wiem kto to zje, bo nie wyszły mi porcje na 2 osoby

My też zapomnieliśmy o obiedzie, na szczęście przypomniałam sobie, że mam słoiczek pesto w lodówce i zjedliśmy z makaronem

To my się jakoś fajnie podzieliliśmy - ja gotowanie, mąż sprzątanie i nie musiałam z żadną ścierą dziś biegać

Oj ja tak zawsze robię, jak mi na podłogę spadnie Sofia też nie zazna sterylnego chowu

Muszę się Wam pochwalić, że dostaniemy w prezencie nianię elektroniczną AngelCare Co prawda używaną od TŻa siostry, ale strasznie się cieszę Nie planowaliśmy kupować, bo to duży wydatek, ale będę się czuła zdecydowanie bezpieczniej jak będzie stała przy łóżeczku

Kochane, życzę Wam cudownych świąt, ciepła w sercach i skaczących z radości maleństw w brzuszkach!

Jeśli któraś tak jak ja będzie jutro sama to zapraszam na pogaduchy - będę tu zaglądać całe popołudnie

---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ----------

Zamówiliśmy tę nianię właśnie dzisiajDroga jest faktycznie, ale czego się nie robi dla większego spokoju

Dobrze, ze przypomniałaś bo by było
Stary 2013-03-30, 18:44   #3978
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz że kefir może mieć nawet do 2% alkoholu?
dlatego tak lubię w ciąży

Ash ja też dopiero dziś sobie uświadomiłam i pewnie bym przeżyła szok jutro rano ale telefon mi się sam przestawia, więc pół biedy

Moje makowce w piecu, mam nadzieję, że tym razem też wyjdą
Nie wiecie czy można mrozić masę makową? Bo mi została a szkoda wyrzucać... Coś bym upiekła jeszcze ale nie mam już mąki

Stary 2013-03-30, 18:55   #3979
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:

Nie no mam nadzieję, że się bujać nie będzie;d
Gratuluję 8 kg
Cytat:
Cześć kochane!

Ooo bardzooo fajnieee, że dostaniecie
Choć myślę, że mimo tych niań i tak człowiek lata do łóżeczka jak kot z pęcherzem

czy któraś zostaje z was przy;
- gruszce
- zwykłym elektronicznym termometrze?

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-30, 19:00   #3980
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Nie no mam nadzieję, że się bujać nie będzie;d
Gratuluję 8 kg

Ooo bardzooo fajnieee, że dostaniecie
Choć myślę, że mimo tych niań i tak człowiek lata do łóżeczka jak kot z pęcherzem

czy któraś zostaje z was przy;
- gruszce
- zwykłym elektronicznym termometrze?
tak
ja mam i gruchę i elektroniczny termometr..

wrocil tż o 15 i spaliśmy do teraz..
jem tak pyszne jabłuszko że szok jeszcze kawka i skoczymy do sklepku obok w ramach dotlenienia a potem wanna i coś dobrego na kolacje

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-30, 19:04   #3981
Tity
Zakorzenienie

MoTyleKksw ja chyba będę używać zwykłego termometru el. mam dotykowy, ale źle podaje temperaturę.

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-30, 19:32   #3982
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Ach,me drogie Wizażanki!
Matki,żony i kochanki!
Tak przy święcie Wielkiej Nocy
życzę by zdrowy wyskoczył
każdy szkrabik nasz kochany
słodki jak z cukru odlany.
Oczywiście też w terminie!
Chociaż k**wa mamy zimę
Nie płaczący,dużo śpiący
Niech każdy będzie Super Brzdącem!!
Brzuchów krągłych jak pisanka
życzy ruda wizażanka
Wesolych dla Ciebie Zuzinki i Tzta (konkretnie go w poniedzialek zlej )
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-30, 19:39   #3983
xal
Zakorzenienie

Śnieg nam wszystkim popsuł szyki, przykrył jajka i koszyki
a kurczaczkom zmarzły nóżki, więc się tulą do rzeżuszki,
lecz choć śnieg nam pada w święta i pogoda taka wstrętna
my święconym się dzielimy i radości wszem życzymy.
Xal

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-30, 19:41   #3984
banka26
Zakorzenienie

helo dziewczynki ja tylko podczytywalam Was , mialam troszke roboty ale malz mi pomagal i wiekszosc sam robillll

Zycze Wam Zdrowych, Wesołych i Spokojnych Świąt Wielkanocnych
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-30, 19:50   #3985
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
tak tylko szybciutko, bo chce poczytac co pisalyscie

w poludnie bylam u endo - guzek nie rosnie. dostalam papierek ze wskazaniem do cesarki...
wyjezdzalismy z parkingu i chwile przed chlopaczek musial wyskoczyc z okien centrum handlowego lezal na chodniku, ochroniarze zaczeli biegac wokol, przybiegli straznicy miejscy, po drodze mijalismy karetke. straszne...
http://www.wiadomosci.bielsko.in fo/0,0,0,4134,0,smiertelny-wypadek-w-centrum,artykul,serwis.ht ml
a pozniej gin. wszystko ok, zastanawialam sie rano czy mala dobila juz do 2kg, tymczasem moja panna tak sobie pofolgowala, ze wazy 2194 gramy wielkoludek. pokazalam wskazanie do cesarki, ale gin nadal kreci nosem tym razem stwierdzil, ze brzydkie pismo, nie da sie odczytac i on chce na maszynie pytalam czy jesli faktycznie bedzie cesarka to ustala sie jakis termin "eee nie, w dniu terminu zglosi sie pani na porodowke" uwielbiam go za taaaakie luzne podejscie. mam 14 kg na plusie nastepna wizyta za 22.04

aaa i jesli ktoras szuka fajnego filmu bardzo polecam Broken (obecnie w Heliosie w kinie konesera)
http://www.filmweb.pl/film/Broken-2012-637831
Dobrze że guzek nie rośnie Córcia juz duża
Szkoda tego chłopaka...straszne rzeczy...współczuje rodzicom...

---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ----------

Cytat:
hejo...
padam na pysio

bylam w lidlu naszybkie zakupy i robic ciacha,zasiedzialam sie u rodzicow,jutro tż ma wolne a siorka moja wpada robic pisanki

opowiem Wam historie z Lidla,myslalam,że padnę

tłok trochę,wzielam wózek i idę pierwsze co po pieczywko, mamy tę lidlową piekarnię i bulki są za takimi drzwiczkami, no to podchodze jak normany człowiek, otwieram a wpi***dala mi się akies stare grube babsko, miedzy mni a koszyk,na ten moj koszyk sie kladzie,odpycha nawiedzona jakas

wiec mowie "przepraszam,ale ja tez tu stoje" (nie wiem czemu nie powiedzilam zegos bardziej dosadnego) a ta w tym momencie zachowala sie jak obrazona ksiezniczka, popchnela na mnie ten wozek i poszla w chu kopiac przy tym wozek jaiegos pana...
oczywiscie łzy w oczach,nic sie nie stalo ale jakbym stala na wprost to po brzuchu bym dostala

ale jasne,gowniarze mozna sie wpieprzac..
ale to nie koniec

wychodze juz po zakupach,ide odstawic wozek a tam nie ma pieniazka
w tym momencie skumalam po ca ta wiesniara sie uwalila tak na ten koszyk, pewnie czyms wypchnela kaske i poszla w chu.. nawiedzone scierwo

no ale ochlonelam i jest ok

sie rozpisalam :P
Co za wredne babsko

Storczykomaniaczka : 25
Innocence_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-30, 19:55   #3986
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
och, motyla noga! żal święconki, ale może zjedz... teraz chowanie w sterylnych warunkach niemodne
wszytsko zjem, tylko babeczkę wyrzuciłam. jajka mają rozbite skorupki, ale przelałam je wrzątkiem, reszta była pozawijana w serwetki więc bezpośredniego styku z błotem nie było. babeczki zjadłam nieświęcone

Cytat:
ja też, w domu u siebie wiem że mam czysto, a jak coś to to jest nasz brud i nasze zarazki

Cytat:
Nie wiecie czy można mrozić masę makową? Bo mi została a szkoda wyrzucać... Coś bym upiekła jeszcze ale nie mam już mąki
ja mrożę makowca japońskiego-a tam jest głównie masa makowa, do tego jabłka i jajka i nic się nie dzieje. masę makową też bym zamroziła gdyby zostało
Stary 2013-03-30, 19:58   #3987
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
ja mrożę makowca japońskiego-a tam jest głównie masa makowa, do tego jabłka i jajka i nic się nie dzieje. masę makową też bym zamroziła gdyby zostało

a co do jedzenia z ziemi, ponoć jak coś leży krócej niż 5 sekund to bakterie nie zdążą wejść

Stary 2013-03-30, 20:07   #3988
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
cześć laski!!! witam się czwartkowo.... humor dalej do dupci... mama przyjechała do Blanki, wczoraj musiałam dzwonić po lekarza, ma przeziębienie wirusowe, ale gorączkę ma mega a w nocy z nią spałam, to myślałam, że się poparzę od niej.Ogień po prostu, dałam jej czopek i po jakimś czasie spadła ta gorączka.

Dobra, idę sie pouczyć, chociaż mam ochotę walnąć się i obudzić wieczorem. Nie pamiętam, kiedy ostatnio przespałam całą noc jednym ciąiem. Chyba z 4 lata temu....

a tak poza tym to u nas wiosna...oj sorry, chciałam powiedzieć ZIMA w pełni.
Zdrowia dla córeczki

Stary 2013-03-30, 20:14   #3989
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
a co do jedzenia z ziemi, ponoć jak coś leży krócej niż 5 sekund to bakterie nie zdążą wejść
tylko ja już nie jestem taka gibka i szybka żeby zebrać jedzenie z ziemi poniżej 5 sekund
Stary 2013-03-30, 21:11   #3990
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość

Nie mogłam wpaść wczoraj, więc dzisiaj Wam na szybkości piszę co i jak z moim szkrabikiem.

Kubuś pozostaje Kubusiem, leży sobie wygodnie główką do dołu i skutecznie naparza mamusię kopytkami po żebrach. Waży 1517g (+- 221g)- lekarz stwierdził, że to taki większy średniaczek TP niby się zmienił na 6.06 (wg OM jest 12.06), ale lepiej się tym nie sugerować
Wstydzioch mały nie dał sobie ładnego zdjęcia zrobić, ale i tak mamy 3 plus płytkę z nagraniem USG.
Wskazań do cesarki nie mam, więc jak wszystko pójdzie dobrze to rodzę sn.
Przepływy ok, ilość i stan wód ok.
Szyjka ok (tyle mi powiedział, że ok i że powinna wytrzymać do czerwca). Mimo wszystko mam się więcej oszczędzać.

Co do wymiarów Małego, to generalnie wszystko ma ponad normę. Wizyta była w 29t1d, a :
- główka: 30t6d
- brzuszek: 29t4d
- kość udowa: 30t3d
- wymiar dwuciemieniowy (co to jest?!?): 31t6d.
W każdym razie mam się niczym nie martwić, nawet tymi rozbieżnościami. Ale Wasze Maluchy chyba nie miały aż takich rozbieżności, co?!?
Jedynie zaniepokoiła mnie moja waga, a raczej jej gwałtowny wzrost mimo, że się nie objadam i dostałam skierowanie na hormony tarczycy. Właśnie siedzę i czekam na wyniki. Jak tylko je dostanę mam przesłać mailem ginowi i będziemy myśleć co dalej.
I od teraz wizytujemy co 2 tygodnie.
Tak więc Jenny- jak jesteś tutaj, to proszę wpisz mi wizytę na 11.04.

Uciekam, bo muszę do lekarza z siostrą lecieć.

Do później!
za wizyte

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
wróciłam, przeżyłam ... lekarz super, szkoda że 150 zł wizyta kosztuje bo chodziłabym stale do niego pessar ściągnięty, daliśmy radę, przyjemne to nie było ale lekarz naprawdę był delikatny. i stwierdził potem badając że dzięki pessarowi szyjka się wydłużyła i ma prawie 4 cm teraz tak "na oko-palce" - w sumie nie wiem czy na tym etapie się z tego cieszyć
i poprosiłam o pooglądanie Przemka, bo mają o wiele lepsze usg niż w mojej przychodni, cały i zdrowy jest, ale malutki - tylko 2600 i wg tego i wyglądu szyjki lekarz stwierdził że wróżką nie jest ale wg niego nawet jak mam skurcze i odstawię leki teraz to i tak urodzę w maju. no zobaczymy
i z okazji świąt dostaliśmy wydruk "pisanek wielkanocnych"
za szyjke i najwazniejsze ze Przemus zdrowy jak ryba

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ----------

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Hej,
wczoraj było usg, miedniczka nerkowa się zmniejszyła I Jurek waży już 2521 g Mój wielgus Wg tej wagi wyskoczył mi termin na 1.05., och ten Jurek, nie rośnij już tyle. W ciągu 20 dni urósł 700g.
za nerke i za całkoształt

Ag_nes za wizyte

---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ----------

Cytat:
dlatego tak lubię w ciąży

Ash ja też dopiero dziś sobie uświadomiłam i pewnie bym przeżyła szok jutro rano ale telefon mi się sam przestawia, więc pół biedy

ja makowca mroziłam i nic mu nie było i mi tez

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości