|
|
#2161 |
|
Matka Smoka
|
Dot.: Krakowianki - XXII
|
|
|
|
#2162 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
|
|
#2163 |
|
Zakorzenienie
|
Ta wieś nie ma nic wspólnego z kreowaną polską wsią - ostoją spokoju. Tu dopiero poznaję, jakie ludzie mogą mieć problemy. Największy brzmi " Bo co ludzie powiedzą ! ". A potem że my " ferment siejemy ! Tego tu nigdy nie było ! " :P Mózgiem tąpie.
I get to love you, it’s the best thing that I’ll ever do. I get to love you, it’s a promise I’m making to you. Whatever may come your heart I will choose. Forever I’m yours, forever I do. 4.06.2015 A&B 14.05.2017 Bruno
|
|
|
|
#2164 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
Bardzo chętnie bym dołączyła do Waszego grona Krakowianek ![]() Na "dzien dobry" juz Was pomęczę xD Liczę na to, że mnie poratujecie, jako znawczynie tematu. Mianowicie - szukam tego tuszu https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ra.html&next=1 wiele dobrego o nim słyszałam, ale ostatnio nie widzę go w zadnej drogerii. Nie wiecie, gdzie najlepiej mogę znaleźć? Na allegro też wymiecione. Zastanawiam się jeszcze nad tym, ale już przez all, bo taniej https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...lp.html&next=1. A i jeszcze pytanie - gdzie można najtaniej dostać balsam aloesowy Mrs Potters? Obeszłam ostatnio wszystkie Firlity bo akurat mieli na promocji w tym miesiącu, ale półki świeciły pustkami. ;( Przepraszam, że się tak wbiłam między mazurki i jajeczka
Edytowane przez Cara_Mel Czas edycji: 2013-03-30 o 22:10 |
|
|
|
#2165 |
|
Copyraptor
|
Nie lubię tego.
Nie wiem jak Potter, bo tylko właśnie firlity mi przyszły do głowy, ale lovely to chyba w Rossmannach po prostu jest, nie? W takich zwykłych drogeriach nigdzie nie widziałam... |
|
|
|
#2166 |
|
Zadomowienie
|
Nic, będę szukać, co jakis czas zaglądać... Najgorsze, że w Rossmanach przy centrum tak często pustki są, że aż szkoda chodzić...
|
|
|
|
#2167 | |
|
Copyraptor
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2168 |
|
Zadomowienie
|
o, chętnie, bo akurat tam nie bywam... wprawdzie nie mam daleko, ale jednak nie dość blisko, a jeśli by było, to podskoczę sobie
![]() Mogę się kiedyś odwdzięczyć kosmetykami avonowymi z rabatem
|
|
|
|
#2169 | |
|
Copyraptor
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2170 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A ja go kupuję w realu na Bora-Komorowskiego, tam jest zawsze :p ---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- Mam konkurencję widzę ;D ![]() ![]() ![]()
|
|
#2171 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Jestem w 6 sezonie HIMYM więc weryfikuję serialowe poglądy
Lubię proste, nieskomplikowane odmóżdżacze (stąd wchłonęłam np Friends i IT Crowd ) i HIMYM mnie całkiem wciągnęło (przede wszystkim z powodu ciekawego, okraszonego retrospekcjami przedstawienia historii, banalnego humoru który da się podchwycić nawet jak ma się dołka, tego, że nowe wydarzenia często czerpią z tego, co było już gdzieś wcześniej i ma się wrażenie faktycznej ciągłości), a BBT nie. BBT wciągnęłam szybko, ale w momencie gdy mogłam je oglądać na bieżąco okazało się, że pojedyncze odcinki są po prostu nieśmieszne, muszę obejrzeć kilka na raz by jakoś to załapać, a i tak czasem bywa mi ciężko. Jakby tego było mało żelazny punkt programu czyli odwołania do zjawisk fizycznych, chemicznych czy matematycznych mam na co dzień (tu miałam zrobić wywód o Daiko Ito i izomterii Ito, ale z doświadczenia wiem, że osób nie w temacie to nie śmieszy ) i oglądając to dodatkowo w serialu nie bawi mnie to tak jak w rzeczywistości, bo mam poczucie, że aktorzy nie wiedzą o czym mówią ![]() Tak więc HIMYM - jestem na tak, lekki obyczajowy odmóżdżacz; BBT - dalej jestem na nie - historyjka o niby-nerdach, którą ogląda się jednak dość ciężko (nie mogę przebrnąć przez to, że postać Sheldona wraz z całym arsenałem cech jego charakteru jest w sposób bardzo wyraźny - choć ponoć twórcy serialu temu zaprzeczają - stworzona wokół zaburzeń ze spektrum autystycznego i mnie to - pomimo śmiechu w tle - nie śmieszy... wręcz jest to postać, którą lubię najmniej z całego serialu). W sumie trochę to straszne, ale w Tedzie z HIMYM widzę trochę mojego znajomego, tylko że jemu w miłosnych niepowodzeniach nie towarzyszy śmiech publiczności...
|
#2172 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jakos nie mam parcia strasznego na wysokie zamówienia. Czasem się zwyczajnie nie opłaca brać niektórych rzeczy. Ale mają regularnie jakieś promocje na Dzien Kobiet, czy święta, to warto coś wziąć.Cytat:
Edytowane przez Cara_Mel Czas edycji: 2013-03-31 o 12:24 |
|||
|
|
|
#2173 | |
|
Matka Smoka
|
Cytat:
To ja jestem wątkowym rozprowadzaczem A. Ale na wszelki wypadek - pamiętajcie, że oferowanie A. na wizażu podpada pod zarobek i można zarobić bana. My takie rzeczy robimy w specjalnym klubie (patzr str. 1). Dziewczyny stosujące BB-kremy: Wczoraj trafiłam przypadkiem na info, że niestety żaden krem BB nie zapewnia dobrej ochrony przed UVA. PPA+++ które sugeruje na niektórych produktach, że tak wysoka ochrona jest - jest spowodowane tym, że w Azji nie ma restrykcyjnych zasad co do oznaczania filtrów. Masakra jakaś - w życiu nie ogarnę ile rzeczy trzeba wiedzieć, żeby ,,zgadnąć" jak dany filtr działa. Jesli kogoś interesuje bardziej pro wersja tej informacji - klik i klik. ---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- Dziewczyny, które kupiły wit. C na Naturalisie - jeszcze parę info: Wit. C się szybko utlenia, więc najlepiej małą część proszku odsypcie sobie do innego opakowania, żeby zbyt często i długo nie otwierać tego bazowego. Wit. C trzymamy oczywiście w lodówce, najlepiej to opakowanie jeszcze owinąć folią aluminiową spożywczą. To jest forma rozpuszczalna w wodzie, nie w oleju - co to oznacza? Że można ją wymieszać z gotowym kremem. Nie można z olejem. Jeżeli chcecie koniecznie używać z olejem trzeba ją najpierw rozpuścić w czymś wodnym - wodzie destylowanej lub żelu HA. Nie rozpuszczamy wit. C w hydrolatach! Wygrzebałam jakąś prostą formułę dla Choelrki, która nie używa rano żadnych kremów - może jeszcze komuś się przyda: 10ml wody destylowanej 1 ml wit. C Można dodać parę kropli wódki lub spirytusu rektyfikowanego (zwiększa przenikanie) i 1-3 ml gliceryny (wtedy zmniejszyc proporcjonalnie ilość wody). Trzymamy w lodówce, w szklanej brązowej butelce - max. tydzień. Rano przecieramy twarz jak tonikiem. To jest mniej więcej 10% stężenie. Jeżeli kogoś podrażnia może dodać trochę wody. Wit. C może trochę podrażniać - jeżeli nie jest to straszne, można wytrzymać, jeżeli jest - zmniejszyć stężenie. Ogólnie bezpiecznym stężęniem na start jest 15% więc nie powinno Wam się nic dziać. Również jak będziecie dawać bliżej nieokreśloną ociupinkę do kremu rano. |
|
|
|
|
#2174 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2175 |
|
Copyraptor
|
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...spf30-pa-.html znaczy że mimo, że ten jest opisany jako 30spf, to tyle nie ma?
![]() Chyba w tym roku będę się chciała się filtrować jak już będzie jakieś słońce więc miej mnie na uwadze jak będzie jakaś promocja, okazja czy inny diabeł ![]() Ineso, mam ten krem rozjaśniający przebarwienia który zamawiałam w Twoim zamówieniu, i chyba jego będę stosować rano, bo potrzebuję czegoś nawilżającego żeby wygładzić skórki więc teraz stosuję go samego, jak mnie za parę dni nie zapcha to właśnie jego będę używać z wit. c.Cara Mel, bo widzisz, trzeba wsiąknąć w nasze towarzystwo i wtedy: a) masz dostęp do próbek, bo wiele z nas ma już różne kremy b) masz duży wybór, bo co jakiś czas zamawiamy z ebaya, nie przepłacając
Fanpage z moimi rysunkami, które pewnie już gdzieś widziałaś w internecie, tylko nie wiedziałaś, że to moje. Edytowane przez cholernarejestracja Czas edycji: 2013-03-31 o 14:44 |
|
|
|
#2176 |
|
Pani Buka
|
Odp: Krakowianki - XXII
Ineso, wrzuc może to info do klubu, bo tak zginie i będziemy potem 10 razy pytać
![]() Nicru, ja oglądam oba i oba mnie śmieszą. W HIMYM jakos jednak łatwiej mi sie utożsamić z bohaterami i ten serial bardziej mnie wciągnął, chociaz aktualny sezon już nie porywa... Ale też może dlatego że nie mam takiej ciągłości jak odcinek wychodzi raz na tydzień albo i rzadziej :P BBT mnie śmieszy swoją absurdalnością, ale ja o fizyce i matematyce nie mam pojęcia więc inaczej postrzegam związane z tym teksty... Lubię ten serial, ale nie mam do niego jakiegoś osobistego stosunku. ![]() Teraz wzięłam się za Friends i już wsiąkłam
|
#2177 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Dot.: Odp: Krakowianki - XXII
Do aktualnego jeszcze nie doszłam, więc nie wiem jeszcze co i jak
Z BBT mam problem, bo mnie nie śmieszy... Chyba po prostu wolę zwykłe obyczajówki ![]() W wakacje obejrzałam Girls, teraz nie mogę wbić się w nowy sezon Muszę poszukać czegoś nowego
|
#2178 |
|
Copyraptor
|
No dobra, miałam nie wypowiadać się o serialach ale nie mogę, no.
Friends to imho najlepszy serial komediowy ever, płakałam na nim ze śmiechu niezliczoną ilość razy ![]() HIMYM lubię oglądać, bo są tam bardzo fajne i zróżnicowane postacie, humor też mi odpowiada, wszystkich tam lubię ![]() BBT lubiłam na początku, jak oglądałam hurtowo, teraz już oglądam z rozpędu, ale nie szaleję za nim. O ile lubię Sheldona, lubię też Penny, tak reszta postaci trochę mnie wkurza, bo w sumie ciągle robią to samo. I wkurza mnie wyjątkowo ten podkładany śmiech, bo jest wszędzie, nawet jak nic się nie dzieje. Sheldon wchodzi do pomieszczenia - DOHOHOHOHO. Raj stoi koło kobiety - HAHAHAHAHAH. Howard budzi się w łóżku - EHEHHEHEHEHE. Two broke girls mi się fajnie oglądało, lubię aktorkę grającą Alex, ale jak zaczęłam być na bieżąco to jakoś mi się odechciało, muszę nadrobić. Ostatnio oglądam mniej seriali komediowych a więcej takich, hm, zwykłych. Najchętniej Grey's Anatomy, Grimm, The Walking Dead, Vikings, no i oczywiście Doctor Who Girls też oglądam, ale jest...specyficzny mnie się podoba.
Fanpage z moimi rysunkami, które pewnie już gdzieś widziałaś w internecie, tylko nie wiedziałaś, że to moje. Edytowane przez cholernarejestracja Czas edycji: 2013-03-31 o 14:53 |
|
|
|
#2179 | ||||
|
Zakorzenienie
|
A oglądacie Suits? Dwa pierwsze sezony obejrzałam z TŻ w ciągu kilku wieczorów. Świetny serial! Naprawdę zabawny, super historia, fajnie dobrana muzyka i gra aktorska też dobra
To chyba kiepsko Ci wyszło to skupianie skoro zahaczyłaś auto ![]() Cytat:
Moja mama to też powtarza i nie rozumie jak może mnie nie obchodzić co ludzie powiedzą.Cytat:
Zamawiamy z ebay.Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2180 | |
|
Zakorzenienie
|
Hahaha
Antropologiczny! Cytat:
Mam ten drugi tusz, no malować maluje ok ale mi się trochę rozmazuje :/ |
|
|
|
|
#2181 | |||
|
Matka Smoka
|
Cytat:
Lioele ma tylko ++, ale patrząc na skład - niestety tylko mineralne anty UVA, więc jeszcze marniej. Cytat:
Cytat:
Pamiętam dialog z bratem lata temu. Na moje pytanie z jakiego tym razem powodu rzucił kolejną laskę, on: Ona nie rozumiała Freindsów i się nie śmiała. Wyjątkowo uzasadnione zerwanie |
|||
|
|
|
#2182 |
|
Zakorzenienie
|
Cholerka i inne dziewczyny gotujące
- masz jakiś fajny przepis na tartę na słono? Bo robiłam niedawno z łososiem i serem pleśniowym i chętnie bym coś nowego spróbowała
|
|
|
|
#2183 |
|
Copyraptor
|
Lily, u mnie na blogu jest przepis na tartę ze szpinakiem i serem pleśniowym, polecam
Ineso - matko, jakie to skomplikowane wolę sposób "nałożę to co mi Ineso każe". Co do brata - jezu, gdzie on znalazł dziewczynę która się nie śmiała na friendsach? |
|
|
|
#2184 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale wiesz co...jestem w stanie ten powód zrozumieć Cytat:
Do tego sos śmietanowy i jest
|
|
|
#2185 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aktor, który gra Luisa odwala kawał dobrej roboty! Mam kilka ulubionych postaci, ale Donna jest na pierwszym miejscu ![]() 2. Ale my zamawiamy razem, więc opłaca się
|
|
|
#2187 |
|
Pani Buka
|
Ineso tak, to o wit. C
![]() ja na tartę szpinakowo-fetową daję jeszcze pomidorki. u mnie na blogu jest też opcja z łososiem i orzechami. aż bym sobie zjadła...
|
#2188 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Na bank liczą się in minus - właśnie wykopałam pół podwórka spod śniegu w godzinę Cytat:
![]() Mnie zostały 4 odcinki do końca 10 serii ![]() Co to to BBT? ![]() Cytat:
Cytat:
Tyle smakołyków w domu a ja bym najchętniej zjadła właśnie taką tartę ![]() 18:55 i ciągle widno!
Czasami musisz zapomnieć, jak się czujesz, przypomnieć sobie, na co zasługujesz i przedzierać się do przodu. Edytowane przez granatowo Czas edycji: 2013-03-31 o 17:56 |
||||
|
|
|
#2189 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2190 |
|
Zakorzenienie
|
19:39-u mnie zaczyna się szarówka
![]() |
Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:58.

Bardzo chętnie bym dołączyła do Waszego grona Krakowianek
) i oglądając to dodatkowo w serialu nie bawi mnie to tak jak w rzeczywistości, bo mam poczucie, że aktorzy nie wiedzą o czym mówią 

Muszę poszukać czegoś nowego

Tyle smakołyków w domu a ja bym najchętniej zjadła właśnie taką tartę