|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9
Cytat:
Moj Tż chyba nie kojarzy dzisiejszego dnia z lanym poniedziałkiem [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40074476]Artuś to się może i nie spieszy, ale jak ciśnienie wzrośnie, to mój organizm przestanie być dla niego dobrym środowiskiem... To jest okropne uczucie wiedzieć, że to mój organizm zawala sprawę :/ Wizytę mam w środę za tydzień, ale jeśli opuchlizna faktycznie nie zejdzie, to zadzwonię do lekarza teraz w środę, i tak chcę spytać o wyniki wymazu. Powiem Ci, że przez całą zimę nie napadało tyle śniegu, co wczoraj... Ludzie robili zdjęcia poziomowi śniegu na samochodach, bo to jest niemożliwe, co się stało. ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Ja też jednorazówki, ale może są tutaj jakieś ekolożki i wolą wielorazowe rzeczy [/QUOTE]Mam nadzieje ze jednak opuchlizna zejdzie.No i wyklujecie sie w jak najlepszym momencie.... ![]() ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40074527]Ja też musiałam mojego wczoraj wyciągać.. Ale bardzo mi zależało, a naprawdę bałam się iść w tę pogodę sama. Nie szło u nas wyjść z klatki, a potem w kościele są takie śliskie płytki, że aż strach iść samemu.[/QUOTE] W piątek u nas troche popadało to jak szlismy przez miasto do wisiałam na Tż-ecie bo o glebe było baaardzo łatwo. Cytat:
Zastanawiam sie i chyba wczesniej wyjde w gumowcach i sprobuje spod domu wyjechac....boje sie ze ugrzęznę w błocie.Najwyzej tza zbudze zeby to ogranął.
|
|
#4232 |
|
Zakorzenienie
|
zrezygnowałam z tego używanego wózka zooper waltz bo poczytałam opinie, że słabo się podnosi na krawężnikach, kółka szybko się psują, sporo negatywów mimo, że bardzo lekki
|
|
|
|
#4233 |
|
Zakorzenienie
|
Ja juz sama nie wiem jaki wozek :/
|
#4234 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40074389]Obawiam się, że nie zejdzie. Nie zeszła po nocy, a ja już wiem, co to oznacza..
Haha no faktycznie Ale dzisiaj już jakoś tak bez humoru ![]() Nie, prawie wcale nie chodziłam wczoraj. Zrobiłam śniadanie, potem siedziałam, potem u teściowej siedziałam, potem poszliśmy do kościoła, gdzie też siedziałam (nie wstaję na mszy, bo zmiana pozycji powoduje u mnie skurcze), do końca dnia już też siedziałam... Ja już podświadomie czuję, że będzie powtórka, choć ciśnienie na razie mam w normie. Pod koniec tygodnia idę na morfologię, to zrobię od razu mocz i badania wątrobowe. Ale obawiam się, że przywitam się z moim synkiem trochę wcześniej, niż Wy. Mam tylko nadzieję, że tym razem lekarze zareagują w porę w razie czego. A pogoda - TRAGEDIA. I tyle [/QUOTE] A jak to jest z tym ciśnieniem..Jeśli ja np. jestem niskociśnieniowcem, to w ciąży mogę się czuć bezpieczniejsza, że mi ono nagle nie wzrośnie do niebezpiecznego? Czy to wcale o niczym nie świadczy, bo ciąża robi swoje? Mam nadzieję, że tym razem będzie u Ciebie dobrze i że ciśnienie do samego końca w normie będzie Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40074447]A ja myślałam, że może nazwiecie dziecko Karol W końcu Lol może być zdrobnieniem, tak jak Lolek [/QUOTE]Mężowi też się Karol nawet podoba.. Tylko ja ciągle nie jestem przekonana, bo mi siedzi w głowie, że to imię odrzucałam, bo u znajomych synkowi ponad rocznemu już dali. Choć wiem, że nie powinno się tak patrzeć, ale jakoś nie mogę do tego na luzie podejść..
|
|
|
|
|
#4235 |
|
Zakorzenienie
|
ja dopiero od soboty zaczęłam się interesować bo dowiedziałam się, że brat nie pożyczy i spojrzeliśmy w 2 sklepach jakie ceny
|
|
|
|
#4236 |
|
Zakorzenienie
|
Piszecie o swoich skacowanych Tż-ach..a mój na szczęście nie pił wcale..On ogólnie do alkoholu podchodzi z dystansem
|
|
|
|
#4237 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40074389]Obawiam się, że nie zejdzie. Nie zeszła po nocy, a ja już wiem, co to oznacza..
Haha no faktycznie Ale dzisiaj już jakoś tak bez humoru ![]() Nie, prawie wcale nie chodziłam wczoraj. Zrobiłam śniadanie, potem siedziałam, potem u teściowej siedziałam, potem poszliśmy do kościoła, gdzie też siedziałam (nie wstaję na mszy, bo zmiana pozycji powoduje u mnie skurcze), do końca dnia już też siedziałam... Ja już podświadomie czuję, że będzie powtórka, choć ciśnienie na razie mam w normie. Pod koniec tygodnia idę na morfologię, to zrobię od razu mocz i badania wątrobowe. Ale obawiam się, że przywitam się z moim synkiem trochę wcześniej, niż Wy. Mam tylko nadzieję, że tym razem lekarze zareagują w porę w razie czego. A pogoda - TRAGEDIA. I tyle [/QUOTE]O kurcze. Perse wysyłam Ci wszystkie dobre myśli jakich mam pokłady i wiem, że będzie dobrze ! Skontrolujecie to z lekarzem i Artuś wykluje się wtedy, kiedy powinien. masz dobrą opiekę z tego co piszesz, a to najważniejsze ! ![]() Cytat:
moja waga dzisiaj pokazała równo 70 kg.. Boże jedyny nigdy takiej wagi nie widziałam czyli 11 kg do przodu, ale podejrzewam, że ten 1 kg to bardziej się pokazał po wczorajszym obżarstwie ![]() Ja jeszcze o tym nie myślę w maju sobie założyłam i tego się trzymam
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
|
#4238 |
|
Zakorzenienie
|
Haha no faktycznie Ale dzisiaj już jakoś tak bez humoru ![]() Nie, prawie wcale nie chodziłam wczoraj. Zrobiłam śniadanie, potem siedziałam, potem u teściowej siedziałam, potem poszliśmy do kościoła, gdzie też siedziałam (nie wstaję na mszy, bo zmiana pozycji powoduje u mnie skurcze), do końca dnia już też siedziałam... Ja już podświadomie czuję, że będzie powtórka, choć ciśnienie na razie mam w normie. Pod koniec tygodnia idę na morfologię, to zrobię od razu mocz i badania wątrobowe. Ale obawiam się, że przywitam się z moim synkiem trochę wcześniej, niż Wy. Mam tylko nadzieję, że tym razem lekarze zareagują w porę w razie czego. A pogoda - TRAGEDIA. I tyle [/QUOTE]Życzę, żeby ciśnienie się nie rozhuśtało i Artuś wyszedł w terminie ![]() Ja powiem szczerze, że cieszę się, że dostanę od siostry tż wózek, przynajmniej tą kwestię mam z głowy ![]() Mnie ogólnie też nie denerwuje, fajniej mi się wtedy mu dogryza |
|
|
|
#4239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4240 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4241 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie czasem denerwuje.
Rano swojemu podogryzałam i pokazałam mu foty w jakiej pozycji zasypiał
|
#4242 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() To rozrabiaki te nasze małe skarby Cytat:
Fajna synek będzie miał ksywe ![]() persewierze ze będzie ok Ładne masz ciśnienie Co do wózka...po wczorajszych nocnych rozkminach doszłam do wniosku ze kupimy najpierw sama gondole Mura 4 a w okolicach moze lutego2014 spacerowke tej samej firmy. Dzięki temu koszt wózka znacznie rozmiesci sie w czasie, poza tym nie mam gdzie trzymać tej spacerowki
|
|
|
#4243 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wiem, wiem. Przerabialiśmy to z moją babcią, która mierzyła ciśnienie, miała lekko podwyższone, denerwowała się, mierzyła znowu - znowu wyższe i tak doprowadzała zwykle do wezwania karetki... Takie błędne koło. Staram się o tym nie myśleć.
|
|
|
|
|
#4244 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde nie wiem co Laura ostatnio wyrabiałam ale przedwczorak kuło mnie wieczorem w lewym boku.Jak na nim lezałam to było ok a jak przekręciłam sie na prawy i chwile polezałam to kuło niesamowicie.Nie wiem czy to moze jajnik?Czy Laura? Potem kopła 2 razy w ten nieszczesny lewy boczek i jakos powoli przeszło...Miałyscie podobne boleści?"
|
#4246 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9
Cytat:
Perse- kurcze Ty biedulko masz przeboje mam nadzieje, że jednak to nie będzie nic groźnego dla Was i że poznacie się w terminie ![]() W ogóle już jestem ciekawa jak duża jest Hania, bo teraz już tak mocno ją czuje jak sie wierci. Wczoraj to miałam uczucie jakby fikolka zrobiła, tak mnie e momencie wybrzuszylo
|
|
|
#4248 |
|
Zakorzenienie
|
Laura wczoraj o 1 w nocy była megaa pobudzona ale ja byłam tak spiąca ze padłam pomimo przemocy z jej strony
![]() ---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- Moj mnie straszył ze neta odłączy
|
#4249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A teraz zbieram się do wyjścia, miłego dnia |
|
|
|
|
#4250 |
|
Zakorzenienie
|
Rockyyy zasmialam sie czytając Twoj post to mój obrócił się i powiedział że zaraz przyjdzie sprawdzić z czego się śmieję
|
|
|
|
#4251 | |
|
Zakorzenienie
|
Miłego!
A ja siedze sobie na necie i ogarniam powoli wyprawkową liste ![]() ---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- Cytat:
|
|
#4254 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Natomiast nad osłonkami się zastanowię w razie konieczności.Cytat:
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40074389]Obawiam się, że nie zejdzie. Nie zeszła po nocy, a ja już wiem, co to oznacza.. Nie, prawie wcale nie chodziłam wczoraj. Zrobiłam śniadanie, potem siedziałam, potem u teściowej siedziałam, potem poszliśmy do kościoła, gdzie też siedziałam (nie wstaję na mszy, bo zmiana pozycji powoduje u mnie skurcze), do końca dnia już też siedziałam... Ja już podświadomie czuję, że będzie powtórka, choć ciśnienie na razie mam w normie. Pod koniec tygodnia idę na morfologię, to zrobię od razu mocz i badania wątrobowe. Ale obawiam się, że przywitam się z moim synkiem trochę wcześniej, niż Wy. Mam tylko nadzieję, że tym razem lekarze zareagują w porę w razie czego. [/QUOTE] Nie myśl tak, bo przyciągniesz. Siła podświadomości działa wiele, więc lepiej myśl pozytywnie. Z lekarzem konsultuj wszystko i na pewno będzie dobrze. Grunt, że masz dobrą opiekę. Cytat:
|
|
#4255 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja sie wzięłam za szukanie ceny samego wózka głębokiego i mam ochotę krzyczeć ze złości wrrrrr
Nigdzie nie mogę kupić samego głębokiego tylko w zestawie albo sama gondole bez stelaza. Co za beznadziejna firma
|
|
#4256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja sie nie przejmuje ludzmi. Co do dziecka- to ja i Tz decydujemy co i kiedy jej kupimy,jak bedziemy ja pielegnowac,wychowywac itp. ![]() Ja ogolnie nastawiam sie ze po porodzie bd zdana sama na siebie i na Tż-a.Na wiedze ktorą ogarniam teraz,podczas czytania ksiazek,neta,dyskusji z Wami i z SR.Wiadomo ze mam kogo zapytac-kuzynki Tż a mają dzieci i doswiadczenie ale ja ,,chem po swojemu" przynajmniej spróbowac ![]() Moja mama,bratowa,bratanica,pr zyjaciołka ode serducha mieszkają 500 km ode mnie i odwiedzą nas ale gdzies ok sierpnia....Takze po szpitalu bedziemy sami sobie radzic..... Podobno ciotka Tża ze Sląska i tesciowie wybierają sie w lipcu ale ... Moze marudze i chce byc ,,Zosią -samosią" ale jakies takie przemylenia mi do glowy przyszły i nawet jak bredze to tutaj moge wyzygac co mi na żołądku lezy. Dziękuję za uwagę
|
|
#4257 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4258 |
|
Zakorzenienie
|
Ja usłyszałam kiedys ze wizyty co 2-3 tygodnie to gruba przesada.Jak sie nic nie dzieje to starczą przeciez co miesiąc,połtora....
I standardowo-po co te witaminy? ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- Mała Czarna Kejt-ostatnio myslałam o Tobie jak poszło Wam spiewanie podczas Triduum?
|
#4259 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Zerknęłam w mój notatnik z poprzedniej ciąży i jednak tak miałam o wiele wyższe wartości ciśnienia, wiele przekraczało granicę 140/90, więc póki ciśnienie jest OK, to nie schizuję aż tak bardzo, ale ja po prostu wiem, z czym to się je... No, ale już nie smęcę. Ogarnęłam mieszkanie, podlałam kwiatki, teraz prysznic, a potem obiad. |
|
|
|
|
#4260 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40076297]Staram się, naprawdę. Wyobrażam sobie różne dobre rzeczy, ale życie mnie rozczarowuje jak zawsze.
Zerknęłam w mój notatnik z poprzedniej ciąży i jednak tak miałam o wiele wyższe wartości ciśnienia, wiele przekraczało granicę 140/90, więc póki ciśnienie jest OK, to nie schizuję aż tak bardzo, ale ja po prostu wiem, z czym to się je... No, ale już nie smęcę. Ogarnęłam mieszkanie, podlałam kwiatki, teraz prysznic, a potem obiad.[/QUOTE] Nie schizuj sie...Cisnienie masz ok no i trzymasz rękę na pulsie ![]() Bedzie dobrze
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:17.

i miał faze, że koniecznie musi mnie oblać o 24.00 i moim rodziców więc czekałam aż będzie północ i zrobi swoje bo i tak nie odpuści 
Moj Tż chyba nie kojarzy dzisiejszego dnia z lanym poniedziałkiem 

moja waga dzisiaj pokazała równo 70 kg.. Boże jedyny nigdy takiej wagi nie widziałam 

aż się dziwiłam, że w 7 miesiącu tak można wyglądać) i powrót do moich rodziców, bo doszła babcia, ciocia, jej facet, kuzyn z narzeczoną i brat z bratową. Wróciliśmy do domu ok. 21.
chyba niektorzy myslą ze jak bedziemy miec dziewczynke to powinnam chodzic pryszczata,blada z worami pod oczami i matowymi włosami......