|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9
Cytat:
mnie też szlak trafia jak widzę takie coś, bo nie dość, że sama mam mętlik w głowie, to jeszcze producenci nie ułatwiają sprawy. ile w Polsce kosztują chusteczki nawilżane? ja dziś byłam w sklepie i Wam pokaże jaki u nas wybór i jakie ceny. |
|
|
|
|
#4292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja Szw. jak bylysmy na zakupach juz tu w PL i k upowala pampersy i mleko to mowila wlasnie ze te same ceny co w uk.. ( a jaka roznica pomiedzy wyplatami.. dramat) tylko ze w UK lepiej jej bylo wydac 10 f na mleko i 10 na pieluchy niz tu 40 na mleko i 60 na pieluchy lol... |
|
|
|
|
#4293 |
|
Zadomowienie
|
domciatko za 30szt około 5-7zł,za 60szt około 10zł i ponad
|
#4294 |
|
Zakorzenienie
|
cos mnie nosi na zmiane koloru tzn i tak nie farbuje mam juz odrost ciemny z 5 cm konce jasne ale "ogarnelabym to" jakos .. chyba cos takiego zrobie :
Kojarzycie konkurs od Princessy chyba? co mozna blyszczyk wygrac z Loreala maly? oplaca sie kupuje sie baton na necie wpisuje kod i przychodzi sms jak sie wygralo.. kolezanka wygrala juz 3 ... moja szw jeden i ja jeden musze isc wymienic za pare dni :P kupie jeszcze z 5 ciaster i wygram moze.. sa rozowe lekkkie ,czerwone i pomaranczowe blyszczyki he
|
|
|
|
#4295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
patrzcie dzisiaj robilam rozeznanie w sklepie, ASDA- taki odpowiednik polskiej biedronki. u nas średnio 1 funt za paczkę, chyba że się kupi 4 paczki za 3,5 funta lub za 3 funty Edytowane przez domciatko Czas edycji: 2013-04-01 o 16:55 |
|
|
|
|
#4296 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze..
jak keidys bede jechac do polski to moze Wam przywioze cale pudla
|
|
|
|
#4297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ponadto masz tam sklep Domi 99pi? :P tam moja szw zawsze kupowala husteczki i patyczki itp za 99pi wlasnie... swietny sklep :P ( tam wszystko jest za funa.. u nas niby sa te wszystkie za 5 zl .. no ale u was fun 1 to jak zlotowka nie.. pozatym tam nawet patelnie itp mozna bylo kupic i w miare dobre jakosciowo.. pepsi tam kupowalysmy.. a tu w tym wszyst o za 5.. to nie dosc ze rzadko sa te sklepy to jeszcze taki szajs ze dramat) Bedziesz nam wysylac ![]() ---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ---------- pojadlam obiadu dopchalam fasolka szparagową,jablkiem kawalkiem pomarancza a teraz mysle o rozku tylko nie czekoladowym a jakims vaniliowym ale i tak dobrym pewnie oooojaaaaa a nawet sie nie kompalam dzis jeszcze hahahahha :brzyda l:
|
|
|
|
|
#4298 |
|
Zakorzenienie
|
tak mamy, sama czesto tam rzeczy kupuje, chociaz czasami oplaca sie bardziej w supermarketach, tak jak na fotkach masz 4 paczki chusteczek za 3 funty, to wychodzi mniej niż te 99pi
|
|
|
|
#4299 |
|
Zakorzenienie
|
ide z mama na spacer.. mowi do mnie zebysmy poszly
M- Pojdziemy na spacer pod biedronke do bankomatu... Docia-A nie mozemy podjechac autem ![]() ![]() (oczywiscie mina orginalna zachowana ..) hahahahahhahahahah ide zagladne pozniej byeee |
|
|
|
#4300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)
|
|
|
|
|
#4301 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Melduję się już prawie poświątecznie Jestem objedzona - ciekawe, co jutro pokaże waga Ale super czas spędziliśmy u moich rodziców i wałówkę dostaliśmy, więc nie zginiemy
|
|
|
|
#4302 |
|
Rozeznanie
|
Obiecuje że wstawie jak tylko coś dostane. Sesja była wczoraj także należy dać czas fotografowi, a wiem że jak będzie miał wene to zrobi cudeńka:d
|
|
|
|
#4303 | |||
|
Zakorzenienie
|
gratki baloniki studnioweczki!
Domciatko: odnośnie chusteczek nawilzanych w szkole rodzenia położna mocno odradzała na początek bo szans uczulają y. Sroka na blogu właściwie potwierdziła bo z jej testów jedne się tylko nadaja Cytat:
2.jeszcze nie wiem ile ale nie polarowe bo elektryzują sie 3.tetra będziemy myli, w wodzie z oliwka z rossmana,żadnych innych szamponie płynów itd 4.na początek z kapturkiem 5. Tetra chyba ok,flaneli 5 kupilam 6. A nie wiem może od kogoś dostane ) w prezencie.jak nie to na wszelki kupie7.nie wiem 8. Nie wiem jeszcze 9. Nie wiem,pewnie belli 10. Chyba raczej podkłady np z seni.. 11. Tak przed porodem 12. Z kosmetyków to oliwka,linomag na odparzenia (sudocrem po miesiącu władze) i dalej jeszcze nie wiem...ale raczej na początek bez zbędnych kosmetykow Cytat:
2. Będę robić ale na razie nie wiem do końca jak i nie mogę się zebrac 3. Coś pewnie tak 4. Tak po 30 tc Cytat:
)---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ---------- Sorki za błędy ale z teł piszę i tak dziwnie niektóre słowa przekreca
|
|
#4304 |
|
Konto usunięte
|
Ale moje dziecko jest dzisiaj (i wczoraj właściwie) leniwe...
![]() Tzn. rusza się, bo naliczyłam już dziś 10 ruchów (wiem, że lekarz nie kazał, ale ja też widzę, że on jest na tyle aktywny, że mogę to już tak liczyć), ale teraz po obiedzie i serniczku nawet kopa, że mu smakowało.... |
|
|
|
#4305 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40078948]Ale moje dziecko jest dzisiaj (i wczoraj właściwie) leniwe...
![]() Tzn. rusza się, bo naliczyłam już dziś 10 ruchów (wiem, że lekarz nie kazał, ale ja też widzę, że on jest na tyle aktywny, że mogę to już tak liczyć), ale teraz po obiedzie i serniczku nawet kopa, że mu smakowało....[/QUOTE] pewnie też przejedzony ![]() mój dziś też zmęczony jakiś. Troszeńkę pofikał. ---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ---------- Cytat:
Brawo ![]() Co do szpitali to lepiej Żelazna - podobno na Inflanckiej zmienił się ostatnio personel - większość poszła z Solca tam. Dobry jest też szpital Orłowskiego na Czerniakowskiej. |
|
|
|
|
#4306 | |
|
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40078948]Ale moje dziecko jest dzisiaj (i wczoraj właściwie) leniwe...
![]() Tzn. rusza się, bo naliczyłam już dziś 10 ruchów (wiem, że lekarz nie kazał, ale ja też widzę, że on jest na tyle aktywny, że mogę to już tak liczyć), ale teraz po obiedzie i serniczku nawet kopa, że mu smakowało....[/QUOTE] Zjedz może jakąś czekoladkę Mi Gabi dziś po kilku patsich mleczkach tak fikała,że było bardzo widać przez brzuch ![]() Cytat:
Czy jest to wskazanie że po 30 tyg do okulisty? Pytam,bo się nie orientuję i nie wiem kiedy najlepiej iść, zapisałam się na maj na nfz ale się tak właśnie zastanawiam czy to odpowiednia pora,czy nie za późno?
|
|
#4307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
idz idz przebadaj sobie oczka!
|
|
|
|
|
#4308 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
domciatko nie porównałabym Asdy do Biedronki :P nie licze na cc w Szkocji,ale prawdą jest ,że reguły się zmieniły i możesz chcieć cc i tak naprawdę nie mają podstaw aby Ci odmówić. Osobiście wolałabym naturalnie i jak chyba każda bezproblemowo i szybciutko
|
|
|
|
#4309 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ---------- Cytat:
popytaj swojej poloznej dokladnie. i niech Ci pokaze plan porodu, tam masz mozliwosci zaznaczania opcji i napisala czego sie chce. |
||
|
|
|
#4310 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ja o swoich tez tym bardziej ze w oststnich latach bardzo sie pastarzali
![]() Cytat:
|
|
#4311 |
|
Zakorzenienie
|
sky masz tutaj linka: http://www.srokao.pl/p/moje-analizy.html
|
|
|
|
#4312 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4313 |
|
Rozeznanie
|
1.Chyba nie,może dostanę
![]() 2. 2,jeden cienki ,drugi grubszy. 3.Nie wiem. 4. Z i bez. Po kilka sztuk. 5. Myślę,że na początek ilość jaką napisałaś będzie odpowiednia,poźniej się zobaczy ![]() 6.Nie 7.Nie 8.Nie wiem 9.Nie wiem 10.Bawełniane,niekoniecznie jednorazowe,jak ktoś wyżej napisał,babcine ![]() 11.Tak, z Niemiec Babt love Mama Brustwarzensalbe. 12.Zastanawiam się nad Mustelą. Raczej przed,bo nie mam dostepnych pod ręką.Muszę zmówić przez internet. |
|
|
|
#4314 |
|
Zakorzenienie
|
jejku a u mnie znów ZGAGA
(
|
|
|
|
#4315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ---------- Wiesz co ostatnio też u siebie zgagę zauważyłam wieczorami, mimo, że dużych kolacji nie jadam.
|
|
#4316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i to roznie, czasami od bułek, czasami od ryby w pomidorach, czasami od owoców, czasami od ostrego, różnie... zalezy (
|
|
|
|
|
#4317 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie dzisiaj znowu kamien w zoladku ![]() a moj tz dzisisaj popil z moim tata i wlasnie jedzie autobusem do krk ciekawe jakie wrazenia z jazdy i czy pecherz caly Dom- dzieki Ci kochana
OLCIA WOJTUŚ Edytowane przez skylie Czas edycji: 2013-04-01 o 19:23 |
|
|
|
#4318 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ja też się melduję i nadrabiam
![]() ładne..czekamy na kolejne ![]() brawo ![]() Cytat:
2) Na razie mam jeden (po siostrze) 100% akryl, na pewno min jeszcze jeden kupimy, jak nie 2..chciałabym jakiś bawełniany. 3) Nie wiem.. 4) Na początek tylko z kapturkiem i min 2 5) Nie wiem.. 6) Nie 7) Nie wiem.. 8) Nie wiem, nawet nie wiedziałam jaki wybór jest 9) Te poporodowe wkłady kupię z Belli mama. 10) Siateczkowe, ale raczej wielorazowe. 11) Nie.. 12) Kupię jakieś wcześniej.. Cytat:
2) nie wiem.. 3) Na razie nie planujemy.. 4) Byłam i położne zalecają każdej kobiecie iść. Cytat:
zrób sobie ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40078948]Ale moje dziecko jest dzisiaj (i wczoraj właściwie) leniwe... ![]() Tzn. rusza się, bo naliczyłam już dziś 10 ruchów (wiem, że lekarz nie kazał, ale ja też widzę, że on jest na tyle aktywny, że mogę to już tak liczyć), ale teraz po obiedzie i serniczku nawet kopa, że mu smakowało....[/QUOTE] Moje też przez święta leniwe.. mam wrażenie, że wystraszone..tyle głosów naraz usłyszało i to często podniesionych, jak to ludzie przy alkoholu
|
|||
|
|
|
#4319 | |||
|
Zakorzenienie
|
współczuję
śliczne Cytat:
![]() Cytat:
na szczęście uprzedził mnie, ze wróci później i wrócił trzeźwy więc nie ma problemuCytat:
dzisiaj mi hormony zaszalały za całego i rozpłakałam się u teściów. Żartowaliśmy na temat brzuchów (teściu ma strasznie duży), potem wagi i coś tz zażartował ze mnie i to był już koniec, ja podkówka i wyszłam do innego pokoju i w płacz jestem chyba przeczulona na punkcie swojej wagi w oczach tz
|
|
#4320 |
|
Zakorzenienie
|
a ja coś się dziś czuję ociężale.... tak ciężko i niewygodnie na dole brzucha.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:12.

:brzyda l:

za 100 dnioweczke
i tak dziwnie niektóre słowa przekreca