Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-) - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-01, 17:14   #1501
basiula19
Zadomowienie

Dot.: Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)

Hej mamusie nie wiem czy mnie pamiętacie przepraszam, że sie tak długo nic nie odzywałam ale starałam sie być na bierząco z Wami...

Byłam na wizycie 20 marca niestety nie udało mi sie jeszcze zobaczyć wtedy serduszka teraz mam na 17 kwietnia....dostałam Duphaston 2x1.....mdli mnie przeokropnie na szczęście jeszcze nie wymiotuje ale już sama nie wiem co lepsze bo w pierwszej ciąży to dalej nież widziałam i tak prawie do połowy maja (terminy miałam takie same mam już syneczka z 10 listopada a teraz mam termin na 15 listopada). W niedziele pierwszy raz mnie przysłabiło w Kościele aż musieliśmy z Tż wyjść na chwile ale potem już było ok. Mam straszne parcie na słodkie mam nadzieje, że świadczy to na córeczke bo w pierwszej ciąży to na wymioty mnie brało na samą myśl o słodkościach dopiero pod koniec zaczełam coś słodkiego jeść.

A co do wydzieliny z piersi (siary) to słyszałam, że bardzo często sie zdaża. Ja co prawda w pierwszej ciąży nie miałam ale dużo moich koleżanek z wizażu miało, a teraz to coś leci czasami mam wrażenie właśnie mokrych sutków a i jak przydusze to leci ale nie wiem czy to nie resztki mleczka po synku heheheh

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-01, 17:19   #1502
paulinaizabela
Zakorzenienie

Witam świątecznie
Ale jestem obżatra Wczoraj byliśmy u znajomych a dziś byczymy sie w domu i takie to święta Byliśmy tylko na spacerze, ale strasznie jest zimno i szybko wróciliśmy...

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
Jestem .....

Dziękuję za wszystkie zatem teraz mogę dołączyć do listy na pierwszej str....do kogo mam pisać??

Mamy 1cm szczęścia! Serduszko pieknie pikało!! kolejna wizyta 17 kwietnia a USG prenatalne 30 kwietnia no i mamy już rozpisane wszystkie 3 prenatalne...
super

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Hej mamuski.Ja po kolejnym krwotoku. W szpitalu oczywiście.
Dziecko żyje. Prosze o modlitwe te wierzące i kciuki od tych mniej.
przytulam mocno i ściskam kciuki za maluszka

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
a Tu mój kurczaczek na wielkanocno
śliczny kurczaczek

Cytat:
Napisane przez issia88 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny
Będę wdzięczna jak przyjmiecie mnie do swojego grona przyszłych mam

Mnie według kalkulatora termin wypada na 5 grudnia
Witaj i Gratulacje

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Witam pierwszą mamusię grudniową i również mój rocznik 88. Ja dzisiaj chyba spędzę dzień w łóżku, rano na papierze miałam jakiś brunatny śluz i boli mnie brzuch w dole.

Mam też znów straszne zaparcia. Nic mi nie pomaga.

ogólnir to mi źle dzisiaj.
to odpoczywaj ile wlezie, współczuję zaparć ale też się z nimi męczę

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Zaparcia też są moim utrapieniem tym bardziej, że nie miałam z tym nigdy problemu. Teraz mam bardzo głupie pytanie, ale proszę się nie śmiać
Czy jak tak siedzę na kibelku i stękam i nie da się ukryć wykonuję dość duży wysiłek, to nie powoduję to skurczy? Normalnie mam fazę, że poronię przez te zaparcia. Dobra trochę możecie się pośmiać
Też mam takie schizy, dlatego staram się za bardzo nie stękać

Cytat:
Napisane przez martoocha85 Pokaż wiadomość
Witam!
Chciałabym nieśmiało prosić o przyjęcie mnie do wątku Moje dwie szczęśliwe kreseczki zobaczyłam 3 dni temu, a termin porodu obliczyłam sobie na około 9 grudnia
Witaj i Gratulacje
Stary 2013-04-01, 19:23   #1503
martoocha85
Przyczajenie

Cytat:

Witam już drugą grudniową Mamusię
Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość

No i witam kolejną mamusię
Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość

Witaj i Gratulacje
dziękuję za miłe przyjęcie
Dziewczyny ja mam pewne pytanie... Mianowicie zauważyłam ostatnio, że puls mi dość przyspieszył. Może to głupie, ale wydaje mi się, że serducho mi tak głośno i szybko bije, że nawet gdy zasypiam, to mnie to rozprasza. Wiem, że puls w ciąży wzrasta, ale przecież chyba nie w 5 tygodniu?? Też tak macie? Chyba będę musiała z lekarzem o tym pogadać
martoocha85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-01, 19:31   #1504
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
Agatkaa1
Hmm, ale ja jestem w 1wszym miesiącu Moja koleżanka niby mówiła, że nie mają prawa mnie zwolnić po tych 3 miesiącach, ale jak to jest to naprawdę nie wiem. Fajnie by było gdyby mi mimo wszystko przedłużyli umowę, bo przynajmniej miałabym jakieś pieniążki co miesiąc jak pójdę na L4, choć nie ukrywam, że pracować chciałabym jak najdłużej
no jesteś w pierwszym miesiącu ale do kiedy masz umowę?? jak jeszcze 2 miesiące to prawie jak będzie jej koniec to będziesz już w 3cim miesiącu a gin Ci wystawi takie zaświadczenie że jesteś już po 12 tc....

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-01, 20:59   #1505
iguana333
Rozeznanie

Dziewczyny a co wiecie i uważacie o depilacji woskiem lub depilatorem w ciąże? bezpieczne? Czy ból jest ok? Nie wywoła skurczy?

Córeczka Nikola
9.11.2013 godz. 21.30
3KG 54CM
iguana333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-01, 21:53   #1506
Antibia86
Rozeznanie

Dziewczyny co do L4 to musisz miec miesiąc przepracowany i max do porodu a dokładnie 270dni możesz ciągnąć. jesli lekarz wystawi ci że jestes po 12 tyg to pracodawca nie musi Ci przedłużyc umowy bo teoretycznie byłas w ciąży jak Cię zatrudniał i zataiłas to przed nim.Jesli jest to umowa na okres próbny i nie dogadasz sie z pracodawcą to lipa. jedyne albo L4 bez prawa do zaiłku macierzynskiego (chyba że masz ciągłośc pracy) lub poprosić kogos kto ma firme żeby Cie zatrudnił żebys miala przepracowane 6 mies-niestety taki kraj...

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

Cytat:
Napisane przez iguana333 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a co wiecie i uważacie o depilacji woskiem lub depilatorem w ciąże? bezpieczne? Czy ból jest ok? Nie wywoła skurczy?
jesli już zabieg robiłas to chyba nie ma przeciwskazań bo przecież to bardziej strach niz ból
Antibia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-01, 22:20   #1507
domii29
Zakorzenienie

Witam Was Listopadowo-Grudniowe mamusie dołączam się do Was moja fasolka ma 9 tygodni, termin wstępnie mam na 1 listopada. To moja pierwsza ciąża więc stres wielki i pytań całe mnóstwo :P
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-01, 22:23   #1508
misia332
Zakorzenienie

Witam wszystkie nowe mamusie. Fajnie, że już się grudniówki ujawniają

U mnie już lepiej. Poza tym, że bardzo tęsknię za mamą

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-01, 22:36   #1509
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:
dziękuję za miłe przyjęcie
Dziewczyny ja mam pewne pytanie... Mianowicie zauważyłam ostatnio, że puls mi dość przyspieszył. Może to głupie, ale wydaje mi się, że serducho mi tak głośno i szybko bije, że nawet gdy zasypiam, to mnie to rozprasza. Wiem, że puls w ciąży wzrasta, ale przecież chyba nie w 5 tygodniu?? Też tak macie? Chyba będę musiała z lekarzem o tym pogadać
Ja w pierwszych dniach, kiedy dowiedziałam się o ciąży miałam ponad 90 puls. Teraz mi spadł Martwi mnie tylko bardzo niskie ciśnienie, przez co czuję się jak błoto, nie mam siły na nic Wczoraj miałam 92/50

Dopadły mnie zatoki. Robiłam dwukrotnie inhalację z soli morskiej, ale póki co nie ma poprawy. Muszę pójść do lekarza, mam nadzieję, że doradzi co robić.

Wczoraj trochę pojadłam, od razu brzuch mi wysadziło

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 00:43   #1510
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też jakoś czuję, że dziewczynka. Według zabobonów wszelakich też by tak wynikało bo coś strasznego dzieje się z moją cerą i nie chce mi się słodkiego.
Także kichanie i bąki były potwierdzeniem mojej ciąży, a teraz plamy na twarzy i brak apetytu na słodkie wskazują mi płeć. Dochodzę do wniosku, że niepotrzebni mi lekarze

A co do palenia, to pisałam, że ja też już zupełnie zaprzestałam. Po prostu bardzo źle się z tym czułam psychicznie. Ale fakt faktem poprzednio było mi dużo łatwiej, bo też mnie odrzucało samo z siebie. W ogóle nie potrzebnie znów zaczęłam palić, ale ciężko sobie tego odmówić przy tylu nerwach. No nic mam nadzieje, że teraz przerwa w paleniu będzie na tyle długa, że nie będzie chciało mi się już do tego wracać
U mnie wegług zabobonów pół na pół . Ale ja po prostu czuje ze to będzie
Córka i już ..
Co do palenia to jesteś w lepszej sytuacji jak ja . Ja wiem że mogłabym zacząć w każdej chwil na nowo , oby do końca ciąży mi przeszło .

Cytat:
Napisane przez acelinka
Twój rocznik tzn 88? To ja też

myślisz że będzie już widać?
Mam nadzieję że będzie , tutaj mają naprawdę dobry sprzęt i przy 20 tygodniu to norma że rozpoznają płeć. Myślicie że to za wcześnie ? Wiem że polowa sukcesu to dobre ułożenie dzieciaczka, ale czytałam że nie które dziewczyny w UK i w 14 tygodniu już wiedziały

Cytat:
Napisane przez misia3322
Witam pierwszą mamusię grudniową i również mój rocznik 88. Ja dzisiaj chyba spędzę dzień w łóżku, rano na papierze miałam jakiś brunatny śluz i boli mnie brzuch w dole.

Misia - idz do lekarza . Ja nie chcę Cię straszyć , ale brązowego brudzenia nie powinnaś ignorować .

Cytat:
Napisane przez martoocha85
Mam 27 lat. Mieszkam i pracuję w UK. To jest moja druga ciąża i bardzo się o nią boję, bo pierwszą niestety poroniłam w czerwcu ubiegłego roku. Jutro będę się dowiadywać, kiedy przyjmie mnie lekarz na USG, bo tutaj z tym to niestety ubogo Jak byłam w szpitalu gdy roniłam, obiecano mi, że w następnej ciąży będą mnie już wcześniej obserwować, a nie dopiero w od 12 tygodnia, więc mam nadzieję, że dotrzymają słowa Ale jestem pełna nadziei, że wszystko się dobrze skończy
Cześc . Mamy się podobnie. Ja tez mieszkam w UK . poprzednia ciąże poroniłam w grudniu , teraz jestem w 14 tygodniu. I nie chce Cie martwić , zaczynałam z czysta kartoteką , nikt nie traktował mnie ulgowo - musiałam czekać do 12 tygodnia . Więc Pierwsze dwie wizyty miałam prywatnie u polskiego lekarza. Z jakiej części UK jesteś ?
CO do pulsu to to raczej normalne , krew ciężarówki szybciej krąży i podobno jest jest więcej

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 09:48   #1511
misia332
Zakorzenienie

Witam kochane. Jestem w trochę lepszym humorze, tylko jeszcze w łóżku leże. Niestety śniadanie muszę jeść w łóżku, bo inaczej mnie mdli.

Trele to nawet nie było brudzenie, trochę śluzu na papierze, na bieliźnie nic. Jednorazowo się pokazało i już nie było w ogóle od wczoraj rana.

Co do palenia mam ten sam problem, na początku ciąży nie paliłam, bo mnie okropnie mdliło, a teraz jak mi przeszło mniej więcej to mnie ciągnie. I to bardzo.

Te co borykają się z zaparciami, ja wczoraj zalałam śliwki suszone wodą, rano to wypiłam i zjadłam dwie śliwki, a na sniadanie zrobiłam sobie owsiankę z kiwi i łyżką jogurtu nat, i byłam w wc.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 11:00   #1512
agatkaa1
Zakorzenienie

Witam...

Misia dobrze że już jest ok! Ale i tak to skonsultuj z ginem!

Co do zaparć to mozna brać czopki glicerynowe....

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2013-04-02, 11:52   #1513
Trele_Morele
Zakorzenienie

Misia - dobrze ze juz ok , chociaz ja to I tak bym juz byla u lekarza. A co do wzdec , to wlasnie jogurty z zbozami z rana sa dobre activia albo 7 zboz, a sliwek nie probowalam bo sie boje ze za bardzo szarpia jelitami. ??? A ja mam jutro wizyte u poloznej , ciekawe co tam w moich wynik arch ciekawego I czy davposluchac serduszka w koncu

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 11:55   #1514
Dzastin08
Wtajemniczenie

Witam poświątecznie

Dzisiaj zaczynamy 10t Jeszcze równiutki tydzień do wizyty

Ja dzisiaj w gorszej kondycji bo żołądek mnie delikatnie boli... chociaż nie wiem od czego bo tylko kiełbaskę rano zjadłam...

Dzisiaj mam jakiś taki leniwy dzień więc chyba go prze leże tym bardziej że Tż na popo do pracy...

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 12:57   #1515
paulinaizabela
Zakorzenienie

Święta, święta i po świętach...szybko zleciały
Teraz odliczam do niedzielnej wizyty

Ale się gwarno robi

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Witam Was Listopadowo-Grudniowe mamusie dołączam się do Was moja fasolka ma 9 tygodni, termin wstępnie mam na 1 listopada. To moja pierwsza ciąża więc stres wielki i pytań całe mnóstwo :P
Witaj i Gratulacje

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Dopadły mnie zatoki. Robiłam dwukrotnie inhalację z soli morskiej, ale póki co nie ma poprawy. Muszę pójść do lekarza, mam nadzieję, że doradzi co robić.

Wczoraj trochę pojadłam, od razu brzuch mi wysadziło

Mi też
Stary 2013-04-02, 13:45   #1516
domii29
Zakorzenienie

Chciałam zapytać czy jest na tym forum jakaś mamusia w wieku 20-22 lata ?
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 14:24   #1517
Mya1989
Zakorzenienie

Siemka dziewczyny

Trele ale masz już duuużyy brzusio też chcę już taki<3
Ja już przytyłam z 2 kg, a to dopiero 6 tydzień a nawet nie jem za dużo, o wiele mniej niz normalnie

Jutro mam pierwszą wizytę u gin i troszkę się denerwuje, czy wszystko jest ok

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g

Edytowane przez Mya1989
Czas edycji: 2013-04-02 o 14:25
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 14:31   #1518
Antibia86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
Siemka dziewczyny

Trele ale masz już duuużyy brzusio też chcę już taki<3
Ja już przytyłam z 2 kg, a to dopiero 6 tydzień a nawet nie jem za dużo, o wiele mniej niz normalnie

witam wszystkie nowe Mamusie, u nas święta leniwie przebiegły troche u Mamy troche u Teściów ( na szczescie mieszkaja blisko nas ) tak mowicie o brzuszkach i dodatkowych kg a ja juz 4 kg na minusie.. muli mnie cały dzień,mało rzeczy jest które mogę jeść- apetyt dopada mnie dopiero koło 19-20 . martwie się troszkę bo od 2 dni wieczorami pobolewa mnie brzuch takie dziwne kłucia mam plus ból w krzyżu tak jak przy okresie ;( wizyte mam dopiero za 2 tyg i już się martwię ze tak długo jescze.mam nadzieję że dostane już skierowanie do szpitala i zalożą mi szew to bedę sie czuła bezpieczniej......
Stary 2013-04-02, 14:39   #1519
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
witam wszystkie nowe Mamusie, u nas święta leniwie przebiegły troche u Mamy troche u Teściów ( na szczescie mieszkaja blisko nas ) tak mowicie o brzuszkach i dodatkowych kg a ja juz 4 kg na minusie.. muli mnie cały dzień,mało rzeczy jest które mogę jeść- apetyt dopada mnie dopiero koło 19-20 . martwie się troszkę bo od 2 dni wieczorami pobolewa mnie brzuch takie dziwne kłucia mam plus ból w krzyżu tak jak przy okresie ;( wizyte mam dopiero za 2 tyg i już się martwię ze tak długo jescze.mam nadzieję że dostane już skierowanie do szpitala i zalożą mi szew to bedę sie czuła bezpieczniej......
Ja takie kłucia mam od samego początku, ale to dla mnie objaw ciąży. Raz mnie kłuje po lewej, raz po prawej stronie pępka

A co do nudności to współczuje, ja mam takie leciutkie, ledwo ledwo. Ale drażnią mnie. Ponoć po 3 miesiącu już wszystko przechodzi, więc niedlugo

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-04-02, 14:41   #1520
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość

Ja się nie ważyłam, ale pewnie ze 2-3 kg też przybyło

za wizytę i czekamy na dobre wieści

Antibia współczuję samopoczucia
co za szew??
Stary 2013-04-02, 14:42   #1521
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Hej Dziewczyny
Będę wdzięczna jak przyjmiecie mnie do swojego grona przyszłych mam

Mnie według kalkulatora termin wypada na 5 grudnia
Witaj
Cytat:
Ja też jakoś czuję, że dziewczynka. Według zabobonów wszelakich też by tak wynikało bo coś strasznego dzieje się z moją cerą i nie chce mi się słodkiego.
Także kichanie i bąki były potwierdzeniem mojej ciąży, a teraz plamy na twarzy i brak apetytu na słodkie wskazują mi płeć. Dochodzę do wniosku, że niepotrzebni mi lekarze

A co do palenia, to pisałam, że ja też już zupełnie zaprzestałam. Po prostu bardzo źle się z tym czułam psychicznie. Ale fakt faktem poprzednio było mi dużo łatwiej, bo też mnie odrzucało samo z siebie. W ogóle nie potrzebnie znów zaczęłam palić, ale ciężko sobie tego odmówić przy tylu nerwach. No nic mam nadzieje, że teraz przerwa w paleniu będzie na tyle długa, że nie będzie chciało mi się już do tego wracać
Mam ten sam problem
Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość

Trzymaj się i skonsultuj to z lekarzem!!
Cytat:
Zaparcia też są moim utrapieniem tym bardziej, że nie miałam z tym nigdy problemu. Teraz mam bardzo głupie pytanie, ale proszę się nie śmiać
Czy jak tak siedzę na kibelku i stękam i nie da się ukryć wykonuję dość duży wysiłek, to nie powoduję to skurczy? Normalnie mam fazę, że poronię przez te zaparcia. Dobra trochę możecie się pośmiać

żartuje Nie wiem czy nie powoduje skurczy ale ja jak "stękam" to boli mnie jajnik..
Cytat:
Witam!
Chciałabym nieśmiało prosić o przyjęcie mnie do wątku Moje dwie szczęśliwe kreseczki zobaczyłam 3 dni temu, a termin porodu obliczyłam sobie na około 9 grudnia
Witam i gratuluje
Cytat:
Hah, ale termin porodu.. trzymaj nogi i nie puszczaj,, nie ciekawie urodzić 1 listopada
Cytat:
Chciałam zapytać czy jest na tym forum jakaś mamusia w wieku 20-22 lata ?
Ja ja ja Jestem a co ? ;>

Dziewczyny!!!!!!! moja rodzina już wiem. Mama powiedziala "fajnie taka kolej rzeczy, ale będę weekendową babcią na 15minut.. heh, ale cieszę się! " ( moja mama jest 1500 km ode mnie )
Moje rodzeństwo zareagowało berdzo pozytywnie
Teściowa ( czego najbardziej się bałam !!) powiedziałą że fajnie ale mam dbać o siebie i w ogóle nawet nie krzyczała i nie wydziwiała

Za to najbardziej zszokowana i nie wiem nawet jak to nazwać, jestem reakcją siósr Tż gdyż zaczęli nas obrażać i robić z nas "debili i idiotów" karcąc nas za to.. obie mają po 30, jedna urodziła niedawno druga ma córkę 2 letnią.. a zachowały się jak buraki. Bylo mi tak przykro że płakałam całą noc

NIBY jedna z nich zadzwoniła i przeprosila, ale i tak mam to gdzieś.. widocznie tak myślą. Stwierdziłam że nie będę się do nich odzywać, ani do nich jeździć bo nie ma sensu, pomocy też od nich nie chcemy.. naprawdę bardzo przykra wiadomość ;(

a tak poza tym to wiecie może coś nt: " ból jajników podczas śmiechu " ? bo jak się śmieje to mnie jajnik boli .. i nie wiem czy to ok i sie nie przejmować czy lepiej cisnąć szybko do gina..?

Witam WSZYSTKIE nowe mamuśki i miłego popołudnia

Ps. Wam też dzisiaj wizaż chodzi jakby chciał a nie mógł ? ;>
Trele - ja też myślę, że to dziewczę będzie aczkolwiek nie wiem .. u mnie w rodzinie to z mężczyznami słabiutko, u męża tak samo

11t5d
Stary 2013-04-02, 14:51   #1522
De28
Wtajemniczenie

ryba-jak to cie karcili?A co ty masz 16 lat czy co? Dla mnie to nie pojete.

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 14:54   #1523
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
Dziewczyny!!!!!!! moja rodzina już wiem. Mama powiedziala "fajnie taka kolej rzeczy, ale będę weekendową babcią na 15minut.. heh, ale cieszę się! " ( moja mama jest 1500 km ode mnie )
Teściowa ( czego najbardziej się bałam !!) powiedziałą że fajnie ale mam dbać o siebie i w ogóle nawet nie krzyczała i nie wydziwiała

Za to najbardziej zszokowana i nie wiem nawet jak to nazwać, jestem reakcją siósr Tż gdyż zaczęli nas obrażać i robić z nas "debili i idiotów" karcąc nas za to.. obie mają po 30, jedna urodziła niedawno druga ma córkę 2 letnią.. a zachowały się jak buraki. Bylo mi tak przykro że płakałam całą noc

NIBY jedna z nich zadzwoniła i przeprosila, ale i tak mam to gdzieś.. widocznie tak myślą. Stwierdziłam że nie będę się do nich odzywać, ani do nich jeździć bo nie ma sensu, pomocy też od nich nie chcemy.. naprawdę bardzo przykra wiadomość ;(

a tak poza tym to wiecie może coś nt: " ból jajników podczas śmiechu " ? bo jak się śmieje to mnie jajnik boli .. i nie wiem czy to ok i sie nie przejmować czy lepiej cisnąć szybko do gina..?

Trele - ja też myślę, że to dziewczę będzie aczkolwiek nie wiem .. u mnie w rodzinie to z mężczyznami słabiutko, u męża tak samo

11t5d
Hej super, że już wszyscy wiedzą, choć zachowanie sióstr Tżta ale macie to za sobą i nie ma się co przejmować ze złośliwych komentarzy... to czas radości

Mnie jajniki przy śmiechu nie bolą ale nie wiem czy jest się czym przejmować...kiedy masz następną wizytę??

Niestety mi też muli dzisiaj

Ja też mam przekonanie, że będzie córa... a przynajmniej tak sobie wyobrażam moje dziecko

Ale masz już dużą ciążę
Stary 2013-04-02, 14:58   #1524
De28
Wtajemniczenie

Klucia i pobolewanie jajnika to objaw ciazy.Mialam w pierwszej i mam teraz. Mnie tez muli,ciagle bym spala,nic mi sie nie chce I mam paskudny nastroj.

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 14:59   #1525
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:

co za szew??
Dziękuję
Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
Witaj

Mam ten sam problem

Trzymaj się i skonsultuj to z lekarzem!!

żartuje Nie wiem czy nie powoduje skurczy ale ja jak "stękam" to boli mnie jajnik..

Witam i gratuluje

Hah, ale termin porodu.. trzymaj nogi i nie puszczaj,, nie ciekawie urodzić 1 listopada

Ja ja ja Jestem a co ? ;>

11t5d
Ja też powiedziałam rodzinie, od razu, ale my jesteśmy bardzo zżyci Siostra była zszokowana, nawet nie rozmawiałą ze mną długo, nastepnego dnia zadzwoniła i powiedziała, że musiała ochłonąć bo się wytsraszyła jak sobie z tż poradzimy

Ale zachowanie sióstr tż nieładne nie lubię czegoś takiego. Swoją drogą to dziwne

I jaki ladny tydzień już Dzidziuś na babystrology juz duży i widzę siuska na nim Lubię oglądać babystrology wizażanek, to takie słodkie

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-04-02, 15:06   #1526
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
ryba-jak to cie karcili?A co ty masz 16 lat czy co? Dla mnie to nie pojete.
dla mnie też nie, ale cóż się będę denerwować... u nich to norma że dzieci to +30 się rodzi, ale wg mnie to wcale nie jest najlepszy okres na dziecko, bo są większe problemy.. no ale każdy ma swoje racje.
Cytat:
Hej super, że już wszyscy wiedzą, choć zachowanie sióstr Tżta ale macie to za sobą i nie ma się co przejmować ze złośliwych komentarzy... to czas radości

Mnie jajniki przy śmiechu nie bolą ale nie wiem czy jest się czym przejmować...kiedy masz następną wizytę??

Niestety mi też muli dzisiaj

Ja też mam przekonanie, że będzie córa... a przynajmniej tak sobie wyobrażam moje dziecko

Ale masz już dużą ciążę
Następna wizyta 8 kwietnia
Stary 2013-04-02, 15:07   #1527
agatkaa1
Zakorzenienie

ja też mam -3kg i jakos sie tym nie przejmuję....nawet lepiej....

ryba chore to dla mnie jest! Guzik im do tego!
Widze że jesteś z Bytomia....znasz szpital http://www.klinika.medforum.pl/ ???

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2013-04-02, 15:17   #1528
Antibia86
Rozeznanie

Cytat:

co za szew??
szew zakładja na szyjke macicy. pierwszą ciąże starciłam wlsnie w 26 tyg przed przedwczesne skracanie szyjki-niestety córeczka zmarła. z synkiem jak byłam w ciąży to tez ok 22 tyg zaczeła mi sie skracac szyjka ale na szcescie udalo się to szybko wykryc i na cito załozono mi szew i uratowano ciąże i synka. lekarz powiedział ze przy nastepnej ciązy bedziemy szew zakladac bez zastanowienia....zreszta nie chce juz przechodzic tego stresu

mam ochote na cheseburgera....

Edytowane przez Antibia86
Czas edycji: 2013-04-02 o 15:21
Stary 2013-04-02, 15:17   #1529
babku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Klucia i pobolewanie jajnika to objaw ciazy.Mialam w pierwszej i mam teraz. Mnie tez muli,ciagle bym spala,nic mi sie nie chce I mam paskudny nastroj.
Mam to samo, a najgorszy to ten nastrój. Ciągle na kogoś burczę, a potem jest mi głupio. Pogoda też nie nastraja pozytywnie. Jakoś tak inaczej wyobrażałam sobie początki ciąży.

Swoją drogą to widzę, że większość z nas ma przeczucie na dziewczynki. Ja to już nawet rozmawiam z moją Zosią Ale jak będzie Janek zamiast Zosi to też będzie super.
babku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 15:19   #1530
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
ja też mam -3kg i jakos sie tym nie przejmuję....nawet lepiej....

ryba chore to dla mnie jest! Guzik im do tego!
Widze że jesteś z Bytomia....znasz szpital http://www.klinika.medforum.pl/ ???
Przykro mi, nie mogę Ci pomóc. Ani ja ani nikt z mojej rodziny/ znajomych tam nie był więc niestety... Chcesz tam rodzic ? ;> Jedyn co wiem to gdzie to jest
Lukam na listę lekarzy i kilku znam/kojarzę. Bardzo dobry lekarz gin-onk jest doktor Chimiczewski i jakbyś chciała tam gdzieś skorzystać i rzuciłoby Ci się w oczy to nazwisko to mogę polecić

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości