|
|
#1501 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)
Hej mamusie nie wiem czy mnie pamiętacie
przepraszam, że sie tak długo nic nie odzywałam ale starałam sie być na bierząco z Wami...Byłam na wizycie 20 marca niestety nie udało mi sie jeszcze zobaczyć wtedy serduszka teraz mam na 17 kwietnia....dostałam Duphaston 2x1.....mdli mnie przeokropnie na szczęście jeszcze nie wymiotuje ale już sama nie wiem co lepsze bo w pierwszej ciąży to dalej nież widziałam i tak prawie do połowy maja (terminy miałam takie same mam już syneczka z 10 listopada a teraz mam termin na 15 listopada). W niedziele pierwszy raz mnie przysłabiło w Kościele aż musieliśmy z Tż wyjść na chwile ale potem już było ok. Mam straszne parcie na słodkie mam nadzieje, że świadczy to na córeczke bo w pierwszej ciąży to na wymioty mnie brało na samą myśl o słodkościach dopiero pod koniec zaczełam coś słodkiego jeść. A co do wydzieliny z piersi (siary) to słyszałam, że bardzo często sie zdaża. Ja co prawda w pierwszej ciąży nie miałam ale dużo moich koleżanek z wizażu miało, a teraz to coś leci czasami mam wrażenie właśnie mokrych sutków a i jak przydusze to leci ale nie wiem czy to nie resztki mleczka po synku heheheh
|
#1502 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam świątecznie
Ale jestem obżatra Wczoraj byliśmy u znajomych a dziś byczymy sie w domu i takie to święta Byliśmy tylko na spacerze, ale strasznie jest zimno i szybko wróciliśmy...Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1503 |
|
Przyczajenie
|
dziękuję za miłe przyjęcieDziewczyny ja mam pewne pytanie... Mianowicie zauważyłam ostatnio, że puls mi dość przyspieszył. Może to głupie, ale wydaje mi się, że serducho mi tak głośno i szybko bije, że nawet gdy zasypiam, to mnie to rozprasza. Wiem, że puls w ciąży wzrasta, ale przecież chyba nie w 5 tygodniu?? Też tak macie? Chyba będę musiała z lekarzem o tym pogadać
|
|
|
|
#1504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1505 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny a co wiecie i uważacie o depilacji woskiem lub depilatorem w ciąże? bezpieczne? Czy ból jest ok? Nie wywoła skurczy?
"Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest; nie przez to, co ma, lecz przez to, czym dzieli się z innymi." Jan Paweł II ...bo dobro wraca... Córeczka Nikola ![]() 9.11.2013 godz. 21.30 3KG 54CM |
|
|
|
#1506 | |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny co do L4 to musisz miec miesiąc przepracowany i max do porodu a dokładnie 270dni możesz ciągnąć. jesli lekarz wystawi ci że jestes po 12 tyg to pracodawca nie musi Ci przedłużyc umowy bo teoretycznie byłas w ciąży jak Cię zatrudniał i zataiłas to przed nim.Jesli jest to umowa na okres próbny i nie dogadasz sie z pracodawcą to lipa. jedyne albo L4 bez prawa do zaiłku macierzynskiego (chyba że masz ciągłośc pracy) lub poprosić kogos kto ma firme żeby Cie zatrudnił żebys miala przepracowane 6 mies-niestety taki kraj...
---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1507 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Was Listopadowo-Grudniowe mamusie dołączam się do Was
moja fasolka ma 9 tygodni, termin wstępnie mam na 1 listopada. To moja pierwsza ciąża więc stres wielki i pytań całe mnóstwo :P
|
|
|
|
#1508 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wszystkie nowe mamusie. Fajnie, że już się grudniówki ujawniają
![]() U mnie już lepiej. Poza tym, że bardzo tęsknię za mamą
|
#1509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj miałam 92/50 ![]() Dopadły mnie zatoki. Robiłam dwukrotnie inhalację z soli morskiej, ale póki co nie ma poprawy. Muszę pójść do lekarza, mam nadzieję, że doradzi co robić. Wczoraj trochę pojadłam, od razu brzuch mi wysadziło
|
|
|
|
|
#1510 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Córka i już .. Co do palenia to jesteś w lepszej sytuacji jak ja . Ja wiem że mogłabym zacząć w każdej chwil na nowo , oby do końca ciąży mi przeszło . ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
CO do pulsu to to raczej normalne , krew ciężarówki szybciej krąży i podobno jest jest więcej
|
|
#1511 |
|
Zakorzenienie
|
Witam kochane. Jestem w trochę lepszym humorze, tylko jeszcze w łóżku leże. Niestety śniadanie muszę jeść w łóżku, bo inaczej mnie mdli.
Trele to nawet nie było brudzenie, trochę śluzu na papierze, na bieliźnie nic. Jednorazowo się pokazało i już nie było w ogóle od wczoraj rana. Co do palenia mam ten sam problem, na początku ciąży nie paliłam, bo mnie okropnie mdliło, a teraz jak mi przeszło mniej więcej to mnie ciągnie. I to bardzo. Te co borykają się z zaparciami, ja wczoraj zalałam śliwki suszone wodą, rano to wypiłam i zjadłam dwie śliwki, a na sniadanie zrobiłam sobie owsiankę z kiwi i łyżką jogurtu nat, i byłam w wc.
|
#1512 |
|
Zakorzenienie
|
Witam...
Misia dobrze że już jest ok! Ale i tak to skonsultuj z ginem! ![]() Co do zaparć to mozna brać czopki glicerynowe....
|
#1513 |
|
Zakorzenienie
|
Misia - dobrze ze juz ok , chociaz ja to I tak bym juz byla u lekarza. A co do wzdec , to wlasnie jogurty z zbozami z rana sa dobre activia albo 7 zboz, a sliwek nie probowalam bo sie boje ze za bardzo szarpia jelitami. ??? A ja mam jutro wizyte u poloznej , ciekawe co tam w moich wynik arch ciekawego I czy davposluchac serduszka w koncu
|
#1514 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam poświątecznie
![]() Dzisiaj zaczynamy 10t Jeszcze równiutki tydzień do wizytyJa dzisiaj w gorszej kondycji bo żołądek mnie delikatnie boli... chociaż nie wiem od czego bo tylko kiełbaskę rano zjadłam... Dzisiaj mam jakiś taki leniwy dzień więc chyba go prze leże tym bardziej że Tż na popo do pracy...
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
#1515 | ||
|
Zakorzenienie
|
Święta, święta i po świętach...szybko zleciały
![]() Teraz odliczam do niedzielnej wizyty ![]() Ale się gwarno robi ![]() Cytat:
Cytat:
Mi też
|
||
|
|
|
#1516 |
|
Zakorzenienie
|
Chciałam zapytać czy jest na tym forum jakaś mamusia w wieku 20-22 lata ?
|
|
|
|
#1517 |
|
Zakorzenienie
|
Siemka dziewczyny
Trele ale masz już duuużyy brzusio Ja już przytyłam z 2 kg, a to dopiero 6 tydzień ![]() Jutro mam pierwszą wizytę u gin i troszkę się denerwuje, czy wszystko jest ok
Edytowane przez Mya1989 Czas edycji: 2013-04-02 o 14:25 |
|
|
|
#1518 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
troche u Mamy troche u Teściów ( na szczescie mieszkaja blisko nas ) tak mowicie o brzuszkach i dodatkowych kg a ja juz 4 kg na minusie.. muli mnie cały dzień,mało rzeczy jest które mogę jeść- apetyt dopada mnie dopiero koło 19-20 . martwie się troszkę bo od 2 dni wieczorami pobolewa mnie brzuch takie dziwne kłucia mam plus ból w krzyżu tak jak przy okresie ;( wizyte mam dopiero za 2 tyg i już się martwię ze tak długo jescze.mam nadzieję że dostane już skierowanie do szpitala i zalożą mi szew to bedę sie czuła bezpieczniej......
|
|
|
|
|
#1519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do nudności to współczuje, ja mam takie leciutkie, ledwo ledwo. Ale drażnią mnie. Ponoć po 3 miesiącu już wszystko przechodzi, więc niedlugo
|
|
|
|
|
#1520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za wizytę i czekamy na dobre wieści ![]() Antibia współczuję samopoczucia co za szew?? |
|
|
|
|
#1521 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
żartuje Nie wiem czy nie powoduje skurczy ale ja jak "stękam" to boli mnie jajnik..![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Jestem a co ? ;> Dziewczyny!!!!!!! moja rodzina już wiem. Mama powiedziala "fajnie taka kolej rzeczy, ale będę weekendową babcią na 15minut.. heh, ale cieszę się! " ( moja mama jest 1500 km ode mnie )Moje rodzeństwo zareagowało berdzo pozytywnie Teściowa ( czego najbardziej się bałam !!) powiedziałą że fajnie ale mam dbać o siebie i w ogóle nawet nie krzyczała ![]() Za to najbardziej zszokowana i nie wiem nawet jak to nazwać, jestem reakcją siósr Tż gdyż zaczęli nas obrażać i robić z nas "debili i idiotów" karcąc nas za to.. obie mają po 30, jedna urodziła niedawno druga ma córkę 2 letnią.. a zachowały się jak buraki. Bylo mi tak przykro że płakałam całą noc NIBY jedna z nich zadzwoniła i przeprosila, ale i tak mam to gdzieś.. widocznie tak myślą. Stwierdziłam że nie będę się do nich odzywać, ani do nich jeździć bo nie ma sensu, pomocy też od nich nie chcemy.. naprawdę bardzo przykra wiadomość ;( a tak poza tym to wiecie może coś nt: " ból jajników podczas śmiechu " ? bo jak się śmieje to mnie jajnik boli .. i nie wiem czy to ok i sie nie przejmować czy lepiej cisnąć szybko do gina..? Witam WSZYSTKIE nowe mamuśki i miłego popołudnia Ps. Wam też dzisiaj wizaż chodzi jakby chciał a nie mógł ? ;> Trele - ja też myślę, że to dziewczę będzie aczkolwiek nie wiem .. u mnie w rodzinie to z mężczyznami słabiutko, u męża tak samo 11t5d
|
|
#1523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale macie to za sobą i nie ma się co przejmować ze złośliwych komentarzy... to czas radości ![]() Mnie jajniki przy śmiechu nie bolą Niestety mi też muli dzisiaj ![]() Ja też mam przekonanie, że będzie córa... a przynajmniej tak sobie wyobrażam moje dziecko Ale masz już dużą ciążę |
|
|
|
|
#1524 |
|
Wtajemniczenie
|
Klucia i pobolewanie jajnika to objaw ciazy.Mialam w pierwszej i mam teraz. Mnie tez muli,ciagle bym spala,nic mi sie nie chce
I mam paskudny nastroj.
|
|
|
|
#1525 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ale zachowanie sióstr tż nieładne nie lubię czegoś takiego. Swoją drogą to dziwne![]() I jaki ladny tydzień już Lubię oglądać babystrology wizażanek, to takie słodkie
|
||
|
|
|
#1526 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1527 |
|
Zakorzenienie
|
ja też mam -3kg i jakos sie tym nie przejmuję....nawet lepiej....
ryba chore to dla mnie jest! Guzik im do tego! Widze że jesteś z Bytomia....znasz szpital http://www.klinika.medforum.pl/ ???
|
#1528 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mam ochote na cheseburgera....
Edytowane przez Antibia86 Czas edycji: 2013-04-02 o 15:21 |
|
|
|
|
#1529 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Swoją drogą to widzę, że większość z nas ma przeczucie na dziewczynki. Ja to już nawet rozmawiam z moją Zosią Ale jak będzie Janek zamiast Zosi to też będzie super.
|
|
|
|
|
#1530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lukam na listę lekarzy i kilku znam/kojarzę. Bardzo dobry lekarz gin-onk jest doktor Chimiczewski i jakbyś chciała tam gdzieś skorzystać i rzuciłoby Ci się w oczy to nazwisko to mogę polecić
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:05.

przepraszam, że sie tak długo nic nie odzywałam ale starałam sie być na bierząco z Wami...
dalej nież widziałam i tak prawie do połowy maja (terminy miałam takie same mam już syneczka z 10 listopada a teraz mam termin na 15 listopada). W niedziele pierwszy raz mnie przysłabiło w Kościele aż musieliśmy z Tż wyjść na chwile ale potem już było ok. Mam straszne parcie na słodkie mam nadzieje, że świadczy to na córeczke
bo w pierwszej ciąży to na wymioty mnie brało na samą myśl o słodkościach dopiero pod koniec zaczełam coś słodkiego jeść. 
Wczoraj byliśmy u znajomych a dziś byczymy sie w domu i takie to święta
Byliśmy tylko na spacerze, ale strasznie jest zimno i szybko wróciliśmy...
zatem teraz mogę dołączyć do listy na pierwszej str....do kogo mam pisać??

. martwie się troszkę bo od 2 dni wieczorami pobolewa mnie brzuch takie dziwne kłucia mam plus ból w krzyżu tak jak przy okresie ;( wizyte mam dopiero za 2 tyg i już się martwię ze tak długo jescze.mam nadzieję że dostane już skierowanie do szpitala i zalożą mi szew to bedę sie czuła bezpieczniej......
obie mają po 30, jedna urodziła niedawno druga ma córkę 2 letnią.. a zachowały się jak buraki. Bylo mi tak przykro że płakałam całą noc